Autonomia BMW: un BMW i3 cu o femeie şi un copil în faţa unui peisaj urban

AUTONOMIA ELECTRICĂ.

MODELELE BMW INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

AUTONOMIA ELECTRICĂ.MODELELE BMW INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

TOATE INFORMAŢIILE DESPRE AUTONOMIE.

Pentru un model electric nu sunt importante doar siguranţa şi rapiditatea, ci şi cât de departe te va duce. Din acest punct de vedere, autonomia unui automobil electric depinde şi de factori precum viteza, stilul de condus şi temperatura exterioară, precum şi folosirea aerului condiţionat şi a sistemului de încălzire a scaunelor. Aceştia sunt factori pe care nu îi putem calcula, însă pentru ceilalţi putem face un calcul. Aici poţi găsi toate detaliile despre autonomia modelelor noastre electrice şi hibrid „plug-in” şi-ţi poţi stabili cu uşurinţă propriul traseu folosind calculatorul pentru autonomie.

Citeşte în continuare

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE AUTONOMIA MODELELOR ELECTRICE.

 • Care este autonomia unui automobil electric?

  Autonomia unui model electric depinde de capacitatea bateriei acestuia, de stilul de condus şi temperatura exterioară. Majoritatea modelelor electrice au o autonomie de câteva sute de kilometri, cu BMW iX3, de exemplu, având o autonomie de aproximativ 400 km*. Deşi autonomia curentă a automobilelor electrice BMW este deja suficientă pentru utilizatorul obişnuit, aceasta va continua să crească.

  * Acestea sunt valori provizorii

 • Cum diferă autonomia pentru modelele plug-in hybrid faţă de modelele integral electrice?

  Un model hibrid are autonomie electrică mai mică decât un model electric, însă are o autonomie totală mai mare. Autonomia integral electrică a modelelor BMW plug-in hybrid este între aproximativ 40 şi 90 km. Pentru majoritatea utilizatorilor zilnici, acesta este suficientă atunci când se adaugă şi autonomia motorului cu ardere internă. Autonomia integral electrică a BMW i3 se extinde în prezent la 260 km*, o autonomie zilnică ce va creşte până la 400 km* cu BMW iX3.

  * Acestea sunt valori provizorii

 • Poate fi înlocuită bateria unui automobil electric pentru a obţine o creştere a autonomiei?

  Bateria unui model electric nu poate fi înlocuită. Există, însă, un certificat sau o garanţie pentru durata de viaţă a bateriei sau puterea oferită. Această garanţie variază în funcţie de piaţă.

 • Ce este sistemul de extindere a autonomiei şi poate fi folosit la un model integral electric?

  Sistemul de extindere a autonomiei este un generator de putere pe bază de benzină. Într-un model electric acesta nu ajută direct puterea de propulsie, pentru că astfel modelul ar fi unul hibrid. În schimb, acesta furnizează bateriei putere atunci când este descărcată. Însă, actualizarea autonomiei (de la 90 Ah la 120 Ah) pentru BMW i3 înseamnă că acesta nu mai este disponibil din 2018.

 • Este afectată autonomia unui automobil electric de temperaturile extreme?

  Atunci când temperaturile sunt scăzute, este necesară energie suplimentară pentru încălzirea interiorului şi posibil şi pentru încălzirea bateriei, pentru că eficienţa optimă a unui motor electric înseamnă că nu produce multă căldură. Cu toate acestea, cu cât este mai mare capacitatea bateriei unui model electric, cu atât mai mică va fi scăderea autonomiei cauzată de încălzire. Pe timp de vară, pornirea aerului condiţionat poate afecta într-o anumită măsură autonomia, însă mai puţin decât încălzirea.

ÎNCĂRCARE ZILNICĂ.

Încărcarea BMW pentru utilizare zilnică: un model BMW i3s în faţa unui peisaj urban

Încărcarea zilnică acoperă operaţiunile de încărcare în activităţile zilnice în spaţii publice, acasă sau la serviciu. Un scenariu simplu de încărcare zilnică ar putea fi acesta: de obicei îţi încarci automobilul acasă pe timpul nopţii de la Wallbox sau pur şi simplu de la o priză folosind curent alternativ (AC). Acesta îţi oferă energie suficientă pentru călătoriile zilnice, precum drumul spre serviciu, o sesiune de cumpărături în pauză şi vizite la restaurante după programul de lucru. În cadrul acestor activităţi, nu depinzi de staţiile de încărcare din spaţii publice. Dacă este necesar, însă, vei găsi locuri de încărcare pe traseu sau în spaţii publice, unde te poţi bucura şi de alte privilegii, precum parcare gratuită în timpul încărcării. Serviciile de mobilitate pentru încărcarea automobilelor BMW facilitează căutarea şi folosirea staţiilor de încărcare. Acestea garantează că vei ajunge întotdeauna în mod confortabil la destinaţiile zilnice.

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ.

 Încărcare rapidă: BMW i3s pe şosea

În călătoriile lungi, vor exista momente în care nici măcar bateria complet încărcată a unui model electric nu va fi suficientă. Din acest motiv, în plus faţă de staţiile publice de încărcare din parcări şi din centrul oraşelor, există şi staţiile de încărcare rapidă, precum cele oferite de IONITY. Aceste locuri pentru încărcare folosesc curent continuu (DC) şi sunt localizate pe lângă drumurile principale şi autostrăzi. Această reţea de opţiuni de încărcare se extinde în mod continuu şi este creată special pentru călătoriile lungi cu opriri scurte. Din moment ce sunt foarte puternice, aceste staţii oferă posibilitate rapidă de încărcare şi prin urmare timp de aşteptare mai scurt. Astfel, poţi încărca modelul tău BMW i3s, de exemplu, la un nivel de până la 80% în aproximativ 40 de minute. Iar datorită sistemului de navigaţie BMW şi a aplicaţiei „BMW Connected”, îţi poţi combina uşor traseul cu aceste staţii de încărcare şi poţi determina cel mai bun itinerariu pentru o călătorie eficientă.

Exemplu privind autonomia BMW: imagine cu trei sferturi din partea spate a unui model BMW i3s cu un peisaj de munte pe fundal

EXEMPLU DE AUTONOMIE.

Imaginează-ţi că locuieşti în München, dar vrei să călătoreşti la Berlin din motive profesionale sau personale în automobilul tău BMW i3. Nicio problemă! O scurtă căutare cu sistemul tău de navigaţie BMW sau aplicaţia „BMW Connected” este tot ce ai nevoie pentru a planifica itinerariul. Pe cel mai rapid traseu şi la intervale regulate se află cinci staţii de încărcare, dintre care două oferă încărcare rapidă. După 90 până la 150 de kilometri şi un timp de călătorie de aproximativ o oră până la o oră şi jumătate, ai posibilitatea de a opri la unul din spaţiile de servicii specificate cu staţie de încărcare. Aici îţi poţi dezmorţi picioarele, lua o cafea sau merge la toaletă în timp ce automobilul tău se încarcă. După o oprire de 20 până la 30 de minute, îţi poţi relua călătoria complet relaxat. După aproximativ opt ore, vei ajunge la destinaţia ta în Berlin – şi totul fără stres şi cu eficienţă maximă.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3, rulând

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui automobil plug-in hybrid rulând

MODELE PLUG-IN HYBRID.

Bărbat încărcând modelul integral electric BMW i3s

ÎNCĂRCAREA MODELELOR ELECTRICE.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW i3 (120 Ah):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,1

BMW i3s (120 Ah):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 14,0 – 14,6

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.
 

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Disclaimer reference invalid