ÎNTREBĂRI FRECVENTE GENERALE.

Întrebări frecvente despre BMW şi răspunsurile aferente.

Doreşti să afli mai multe despre BMW? Doreşti să vizitezi o fabrică BMW sau să îţi dezvolţi cariera în cadrul companiei BMW Austria? Aici găseşti răspunsuri, link-uri, date de contact şi alte informaţii utile.

Citeşte în continuare
 • Sunt absolvent(ă) de studii tehnice şi doresc să lucrez în cadrul companiei BMW în Austria.

  Mulţumim pentru interesul acordat companiei BMW. Te rugăm să trimiţi informaţii detaliate în vederea aplicării la următoarea adresă:
  BMW Motoren GmbH
  Departamentul de Management al Personalului
  Hinterbergerstrasse 2
  4400 Steyr
  Austria
  E-mail: personal@bmw.co.at
  Telefon: +43 (0)7252 888-3203

 • Doresc să aplic pentru un post în cadrul companiei BMW Austria GmbH.

  Mulţumim pentru interesul acordat companiei BMW. Te rugăm să trimiţi informaţii detaliate în vederea aplicării la următoarea adresă:
  BMW Austria Ges.m.b.H.
  Departamentul de Management al Personalului
  Siegfried-Marcus-Strasse 24
  5020 Salzburg
  Austria
  E-mail: karriere@bmwgroup.at
  Telefon: +43 (0)662 83 83-7704
  Telefon: +43 (0)662 83 83-7703

 • Doresc să lucrez pe post de test driver pentru BMW.

  Din păcate, compania de distribuţie a automobilelor BMW în Austria nu are prevăzut un departament de dezvoltare tehnică, şi nici nu este implicată în activităţi BMW motorsport. De aceea, îţi recomandăm să contactezi direct compania BMW AG din München, la următoarea adresă: Petuelring 130, D-80788, München.

 • Care este valoarea reziduală a automobilului meu?

  Din nefericire, nu putem evalua valoarea reziduală a automobilului tău cu precizia tehnică necesară prin intermediul conversaţiei telefonice sau prin internet. Te rugăm să contactezi dealerul tău BMW. Poţi evalua automobilul tău prin intermediul serviciului Eurotax, disponibil contra-cost pe internet. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa www.eurotaxglass.at.

 • Pot comanda ulterior Manualul utilizatorului BMW? Pot face acest lucru dacă deţin un automobil sau o motocicletă BMW mai vechi?

  Te rugăm să contactezi dealerul tău BMW, care va comanda Manualul utilizatorului pentru tine.

 • Unde găsesc informaţii despre echipamentele şi preţurile modelelor BMW mai vechi care nu mai sunt incluse în catalogul actual?

  Sediul central BMW din Austria nu deţine o arhivă cu informaţii despre modele BMW mai vechi. Cu toate acestea, partenerii BMW îţi vor oferi cu plăcere mai multe informaţii detaliate. Poţi solicita informaţii generale şi broşuri despre automobile clasice şi despre modele mai vechi la departamentul BMW Mobile Tradition din cadrul companiei BMW AG din München. Informaţii suplimentare sunt disponibile la numărul de telefon +49 1805 235 353 şi la adresa de e-mail classic@bmwgroup.com. Informaţiile oferite de departamentul BMW Mobile Tradition sunt de asemenea disponibile pe website-ul BMW Austria, în meniul "BMW Insights", "History and tradition" şi "Mobile Tradition".

 • Unde găsesc informaţii şi bilete pentru a vizita BMW Welt şi alte clădiri BMW din München?

  Poţi obţine bilete pentru a vizita BMW Welt, BMW Museum sau pentru un tur al fabricii BMW din München, precum şi informaţii pentru vizitatori, prin intermediul serviciului de informare BMW Welt, la numărul de telefon +49 1802 118822 şi la adresa de e-mail infowelt@bmw-welt.com.

 • Cum şi când pot vizita o fabrică BMW din Germania?

  Poţi obţine toate informaţiile despre tururile fabricilor BMW atât din Germania cât şi la nivel mondial, la adresa: www.bmwgroup.com --> Production --> Production worldwide --> Plant Tours. Te rugăm să contactezi direct fabricile BMW, cu ajutorul detaliilor de contact disponibile pe pagina de start. Dat fiind cererea din ce în ce mai ridicată, îţi recomandăm să completezi formularul de înscriere din timp.
  În Germania:
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (în acest caz, biletele pot fi comandate prin intermediul Serviciului de informare BMW Welt)
  Date de contact
  BMW Infoservice
  Telefon: +49 1802 118 822
  E-mail: infowelt@bmw-welt.com

 • Unde găsesc informaţii despre tuning-ul care se poate face modelelor BMW?

  Te rugăm să reţii că nicio activitate de tuning nu este aprobată de BMW AG din München. În cazul unei defecţiuni provocate de tuning, BMW AG nu oferă garanţie pentru nicio piesă a trenului de rulare (motor, transmisie, punte spate, etc.).

 • Doresc să testez un automobil BMW în mod extensiv. Este posibil să efectuez un test drive pe întreaga perioadă a unui week-end?

  Din nefericire, niciun test drive nu este disponibil pentru o perioadă îndelungată. Te rugăm să contactezi orice dealer BMW autorizat şi să afli dacă este posibil să îţi ofere un model BMW pentru o anumită perioadă de timp, precum şi condiţiile necesare.

 • Unde pot obţine informaţii despre istoricul companiei BMW?

  Găseşti informaţii despre istoricul companiei BMW, care datează de peste 80 de ani, la adresa www.bmw.at/geschichte (sau în meniul “BMW Insights”--> “History and Tradition”). În plus, poţi comanda diverse colecţii online disponibile în meniul BMW Mobile Tradition. Aici găseşti informaţii de la numeroşi autori specializaţi, care prezintă documentare unice ale experienţei inginerilor germani, cu multe detalii interesante. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa www.bmw.at/mobiletradition (sau în meniul “BMW Insights” --> “History and Traditon” şi “Mobile Tradition”).

 • Ce număr de telefon apelez în cazul unei defecţiuni la automobilul meu?

  Dacă te afli în Austria, poţi contacta serviciul BMW în caz de urgenţă, disponibil 24 de ore pe zi, la numărul de telefon 0800/215 399. Dacă te afli în altă ţară, poţi apela numărul disponibil în Germania, fără a forma prefixul (+49) dacă te afli deja în Germania: +49 (0)89 260 9909.

 • Unde pot obţine informaţii detaliate despre tehnologia BMW Valvetronic?

  Termenul Valvetronic se referă la două funcţii: în primul rând, la sincronizarea variabilă a supapelor pe poziţia arborelui cotit pentru supape de admisie şi de evacuare, cunoscută sub denumirea de Vanos dublu; în al doilea rând, la controlul performanţei via ridicarea variabilă a supapelor de admisie.
  Supapa este ridicată în mod lin de la 0,3 milimetri până la cel mult 9,5 milimetri, iar astfel îndeplineşte funcţia clapetei de acceleraţie. Unitatea de management a motorului controlează şi monitorizează acest proces. Avantajul constă în scăderea cu 12 la sută a consumului de combustibil, mai multă putere şi mai mult cuplu.
  Găseşti răspunsuri la alte întrebări tehnice în manualul BMW Technology Guide disponibil la adresa www.bmw.at/techniklexikon sau în meniul “BMW Insights” --> “Technology and Innovation” şi “Technology Guide”.