PREZENTARE GENERALĂ A MODELELOR BMW SERIA 2.

Fără compromisuri, îndrăzneţe şi expresive: BMW Seria 2 Coupé, Cabriolet şi Gran Coupé sunt continuarea conceptului BMW Seria 1 Coupé. BMW Seria 2 înseamnă automobile puternice, compacte – cele mai bune în clasa lor. În mod firesc, acest lucru se aplică şi modelelor BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer, care combină sportivitatea şi eficienţa cu flexibilitatea şi versatilitatea pentru a aduce o doză suplimentară de încântare şi confort în viaţa de zi cu zi.

Citeşte în continuare

Neîmblânzit, rebel, unic. BMW Seria 2 Coupé are toate trăsăturile definitorii ale unui automobil coupé sportiv: designul atletic inconfundabil îi subliniază dinamica de condus care îl face cel mai bun din clasa sa. Distribuţia greutăţii în raport perfect 50:50, motoare BMW TwinPower Turbo puternice şi tehnologii inteligente de la BMW EfficientDynamics – toate definesc acest model coupé. Cifrele dinamice culminează la M240i, un motor capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h aproape instantaneu. Iar astfel îşi confirmă încă o dată sloganul: „Mai puţine reguli. Mai multă performanţă.”

Design puternic, proporţii compacte: acesta este BMW Seria 2 Cabriolet (în premieră). Are console scurte, contururi puternice şi parte spate puternică – toate acestea reflectă caracterul său încrezător. Pachetele de echipamente Luxury Line, Sport Line şi M Sport, alături de portofoliul vast de accesorii BMW originale, adaugă un plus de personalitate acestui model. BMW Seria 2 Cabriolet este un trendsetter. Iar BMW M240i este chiar mai implusiv. Motorul M Performance TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie al BMW Seria 2 Cabriolet impresionează prin dinamică, accelerează fluxul de aer şi intensifică plăcerea de a conduce.

Atât pentru activităţi palpitante de zi cu zi, cât şi pentru călătorii lungi şi confortabile: cu portbagajul de dimensiuni generoase, posibilitatea de a transporta până la şapte pasageri şi numeroasele soluţii de depozitare, BMW Seria 2 Gran Tourer îţi satisface toate nevoile în materie de confort şi de flexibilitate atunci când călătoreşti. Pe lângă funcţionalitate, acest model te inspiră prin sportivitatea oferită de liniile atletice ale designului exterior şi de motoarele cu 3 sau 4 cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo.
 

Un atlet model pentru experienţe memorabile: primul BMW Seria 2 Gran Coupé introduce o nouă formă autoritară a caracterului său puternic în segmentul compact. Este extravagant, nonconformist şi individualist – dă dovadă de superioritate, chiar şi în ceea ce priveşte aspectul puternic şi fără compromis care accentuează personalitatea sa sportivă. În combinaţie cu dinamica de condus optimizată şi tehnologiile de ultimă generaţie, BMW Seria 2 Gran Coupé stabileşte noi standarde pentru plăcerea de a conduce.

Citeşte în continuare
BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW, rulând pe drum în faţa unui peisaj

O SCURTĂ ISTORIE A MODELELOR BMW SERIA 2.

Descoperă istoria modelelor BMW Seria 2 şi variantele de automobile individuale – automobilele coupé sportiv, cu softtop, cu plafon dur, precum şi automobilele tourer flexibile şi versatile.

Află mai mult

O SCURTĂ ISTORIE A MODELELOR BMW SERIA 2.

PRIMA GENERAŢIE DE BMW SERIA 2.

BMW Seria 2 Coupé (F22).

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Coupé F22 rulând pe stradă

Urmaşul BMW Seria 1 Coupé şi-a creat propriile accente vizuale în 2013 şi a subliniat caracterul sportiv al automobilului şi mai clar datorită arcadelor largi ale roţilor din spate, a părţii din spate sportive şi a siluetei izbitoare cu plafonul înclinat. Ca urmare a actualizării modelului în 2017, noile faruri şi stopuri au asigurat un aspect şi mai impunător. Farurile din faţă includeau tehnologia LED ca standard.

Motoarele agile au oferit propulsie dinamică pentru întreaga gamă, fie cu un motor pe benzină cu trei cilindri şi cu o cilindree de 1,5 litri, fie cu modelele M, a căror variantă CS a produs o putere de 450 CP (331 kW). Şasiul a demonstrat rapid că aceste automobile compacte aveau şi ADN-ul BMW, cu direcţie precisă, clar definită, care asigura controlul în orice situaţie.

La interior, şoferul avea la dispoziţie o gamă largă de sisteme de asistenţă, cum ar fi pilotul automat, care reacţionează la viteza din trafic din faţa automobilului. În plus, sistemele de infotainment, capabile să transmită muzică din cele mai importante librării muzicale online, promiteau divertisment pur la bord.

Perioada de producţie: 2013 – 2021

Motoare: 1,5 - 3,0 litri (136 - 450 CP, 100 - 331 kW), 3 şi 6 cilindri

Lungime/lăţime/înălţime: 4.432 – 4.468 mm/1.774 mm/1.390 – 1.418 mm

BMW Seria 2 Gran Coupé (F44).

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Gran Coupé F44 rulând pe stradă

În 2020, BMW Seria 2 a primit un nou membru, care nu are predecesor direct: BMW Seria 2 Gran Coupé. Excepţional prin definiţie, acesta emană încredere până la ultimul detaliu – de la grila frontală BMW cu design Mesh şi o structură elaborată, tridimensională, până la portierele fără cadru şi linia laterală, care este ridicată spre spate şi creează un aspect contrastant cu plafonul înclinat. Estetica orientată spre performanţă întâlneşte individualitatea şi extravaganţa!

Acest concept continuă la interiorul BMW Seria 2 Gran Coupé, acolo unde BMW Live Cockpit Professional, opţional şi complet digital, cu două panouri opţionale de 10,25” şi afişaj heads-up, îi arată şoferului toate informaţiile relevante în orice situaţie.

Pe lângă motoarele cu turbocompresie cu 3 şi 4 cilindri, dintre care unele sunt echipate cu palete ajustabile, transmisiile Steptronic cu 7 sau 8 trepte asigură, de asemenea, performanţă fără egal.

Perioada de producţie: 2020 – prezent

Motoare: 1,5 - 2,0 litri (116 - 306 CP, 85 - 225 kW), 3 şi 4 cilindri

Lungime/lăţime/înălţime: 4.526 mm/1.800 mm/1.420 mm

 

BMW Seria 2 Active Tourer (F45).

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW Seria 2 Active Tourer F45 rulând pe stradă

Începând cu 2014, BMW Seria 2 Active Tourer combină stilul modern cu şarmul urban, fiind partenerul perfect pentru un stil de viaţă activ. Versatil şi totodată eficient, acest automobil face faţă oricărei provocări urbane. Dar reuşeşte să impresioneze şi în călătoriile mai lungi, în afara oraşului.

Nu în ultimul rând, BMW Seria 2 Active Tourer datorează aspectul său sportiv ornamentelor orizontale aliniate subtil cu pragurile laterale clar conturate. Şi la interior, liniile orizontale se combină cu suprafeţele clar marcate pentru a crea o senzaţie confortabilă de spaţiu.

Motoarele moderne cu 3 şi 4 cilindri propulsează standard roţile din faţă – de asemenea, este disponibilă opţional şi tracţiunea integrală xDrive. De altfel, aceasta acţionează întocmai ca propulsia hibridă, adică, BMW eDrive acţionează roţile din spate. Împreună cu motorul cu combustie, te bucuri de călătorii locale fără emisii, condus practic, silenţios, acceleraţie dinamică şi o autonomie totală de aproximativ 500 de kilometri.

În 2018, modelul transformat a primit o parte frontală şi un spate şi mai atractive, mulţumită farurilor reproiectate, precum şi motoarelor actualizate cu emisii şi mai reduse.

Perioada de producţie: 2014 – prezent

Motoare: 1,5 - 2,0 litri (102 - 231 CP, 75 - 170 kW), 3 şi 4 cilindri

Lungime/lăţime/înălţime: 4.342 – 4.354 mm/1.800 mm/1.555 mm

 

BMW Seria 2 Gran Tourer (F46).

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Gran Tourer F46 rulând pe stradă

Combinaţia perfectă între dinamică şi flexibilitate: Cu un al treilea rând de scaune opţional, BMW Seria 2 Gran Tourer poate transporta până la şapte persoane. Cu toate acestea, mulţumită motoarelor turbo cu 3 şi 4 cilindri şi a părţii frontale specifice cu impresionanta grila frontală dublă, acesta rămâne la fel de sportiv automobilele de dimensiuni mai mici şi mai stabile. Caracterul practic suplimentar este asigurat de portierele generoase, ampatamentul lung şi consolele scurte. Manevrabilitatea optimă pe şosea este asigurată datorită punţilor din faţă cu îmbinare unică de tip bară şi a utilizării materialelor uşoare şi de înaltă rezistenţă în şasiu, care conferă BMW Seria 2 Gran Tourer o direcţie agilă şi precisă. Sunt disponibile opţional: Tracţiunea integrală BMW xDrive şi transmisia Steptronic sport cu dublu ambreiaj pentru ca schimbarea treptelor de viteză să fie chiar şi mai rapidă şi uşoară.

În 2018, legendara grilă frontală BMW a devenit şi mai impozantă ca rezultat al actualizării modelului – acum fiind încadrată de noile faruri cu tehnologie LED. De asemenea, spoilerul faţă nou conferă întregului automobil un aspect şi mai carismatic.

Perioada de producţie: 2015 – prezent

Motoare: 1,5 - 2,0 litri (102 - 192 CP, 75 - 141 kW), 3 şi 4 cilindri

Lungime/lăţime/înălţime: 4.556 – 4.568 mm/1.800 mm/1.641 mm

A DOUA GENERAŢIE DE SERIA 2.

BMW SERIA 2 COUPÉ (G42).

BMW Seria 2, imagine din partea frontală a BMW Seria 2 Coupé G42, staţionând

BMW Seria 2 Coupé, lansat în 2021, continuă tradiţia automobilelor sportive, compacte, dar puternice: o experienţă de condus plină de emoţie datorită tracţiunii spate şi a manevrabilităţii agile. Motoarele deosebit de eficiente şi performante permit o acceleraţie puternică în orice condiţii de condus. Iar volanul ajustabil sport opţional asigură un răspuns imediat, efort minim la virare şi precizie la condus. Cu un ampatament cu 31 mm mai lat decât al predecesorului său, automobilul are un aspect vizual superior. La fel se întâmplă şi cu noua grilă frontală dublă cu o singură ramă, la care, înlocuind barele, clapele grilei se deschid sau se închid în funcţie de răcirea necesară. Farurile bi-LED unice amintesc de legendele coupé cum ar fi BMW 2002, iar sub faruri sunt prizele de aer triunghiulare care creează un aspect sportiv. Triunghiurile sunt prezente adesea în designul BMW Seria 2 Coupé – de exemplu, ieşind în relief în panourile interioare ale portierelor.

Cu BMW Digital Key, smartphone-ul tău va putea să descuie şi să încuie automobilul sau chiar să pornească motorul. Şi dacă nu eşti vreodată sigur că ţi-ai încuiat maşina – o poţi face oricând prin aplicaţia MyBMW.

Perioada de producţie: 2021 – prezent

Motoare: 2,0 - 3,0 litri (184 - 374 CP, 135 - 275 kW), 4 şi 6 cilindri

Lungime/lăţime/înălţime: 4537 mm/1838 mm/1390 mm

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Coupé G42 rulând pe stradă

BMW SERIA 2 COUPÉ.

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW Seria 2 Active Tourer F45 rulând pe stradă

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER.

BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW Seria 2 Coupé M G42 rulând pe stradă

BMW SERIA 2 COUPÉ M.

Including of /content/bmw/marketRO/bmw_ro/ro_RO/publicPools/teaser-pool/small-teasers/2-series-overview/jcr:content/par-1col1/smallcontentteaser_2 failed
BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Gran Coupé F44 staţionând pe stradă

BMW SERIA 2 GRAN COUPÉ.

Including of /content/bmw/marketRO/bmw_ro/ro_RO/publicPools/teaser-pool/small-teasers/2-series-overview/jcr:content/par-1col1/smallcontentteaser failed
BMW Seria 2, imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 2 Gran Coupé M F44 MP staţionând pe stradă

BMW SERIA 2 GRAN COUPÉ M.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW Seria 2 Coupé:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 4,6 – 8,8
  Emisii medii de CO2, în g/km: 120 – 200

  BMW Seria 2 Coupé M:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,1 – 8,8
  Emisii medii de CO2, în g/km: 185 – 200

  BMW Seria 2 Gran Coupé:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 4,5 – 7,
  Emisii medii de CO2, în g/km: 118 – 177

  BMW Seria 2 Gran Coupé M:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,1 – 7,8
  Emisii medii de CO2, în g/km: 162 – 117

  BMW Seria 2 Active Tourer:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,5 – 7,5
  Emisii medii de CO2, în g/km: 35 – 171

  BMW Seria 2 Active Tourer Plug-in Hybrid:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,5 – 1,9
  Emisii medii de CO2, în g/km: 35 – 44

  BMW Seria 2 Gran Tourer:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 4,8 – 7,0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 126 – 160

  Datele oficiale despre consumul de combustibil şi emisiile de CO2 au fost determinate în conformitate cu procedura de măsurare obligatorie şi respectă Regulamentul (UE) 715/2007 valabil la momentul aprobării acestora. Cifrele WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale în cazul autonomiei. Pentru automobilele de tip nou testate începând cu 01.01.2021, nu mai există date oficiale conform NEDC, ci doar conform WLTP. Pentru mai multe informaţii despre procedurile de măsurare WLTP, vizualizaţi www.bmw.de/wltp.

  Pentru mai multe informaţii despre consumul oficial de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 ale noilor automobile pentru pasageri consultă „Ghidul consumului de combustibil, emisiilor de CO2 şi al consumului de electricitate ale noilor automobile pentru pasageri”, care este disponibil gratuit la toate punctele de vânzare, Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, şi la https://www.dat.de/co2/.