Clasa de lux BMW: o femeie în rochie elegantă stând în faţa unui fundal turcoaz

MOMENTUL TĂU

MOMENTUL TĂU

MOMENTUL TĂU

La BMW punem o idee mai presus de orice: aceea de a avea curaj; este o trăsătură pe care o avem în sânge şi care este prezentă în tot ceea ce facem. Un curaj independent, unic, ce oferă perspective noi; este ideea de a pune orice sub semnul întrebării şi de a nu accepta niciodată refuzul. Este curajul de a continua cu perseverenţă şi de a ne reinventa în mod constant; este motivul pentru care suntem vizionari în domeniu, pentru a atinge cel mai înalt nivel de excelenţă. Şi îi ajutăm pe avangardiştii culturii noastre să înfrunte viitorul. În calitate de producător de automobile premium, creăm momente de inspiraţie unice, pentru că aşa se naşte o nouă viziune asupra luxului.

Read more

O NOUĂ VIZIUNE ASUPRA LUXULUI

Află cum ne reinventăm constant

Opinii îndrăzneţe: un bărbat stând într-o hală goală cu ferestre mari

ÎN CĂUTAREA INSPIRAŢIEI

ÎN CĂUTAREA INSPIRAŢIEI

Progresist, creativ, care inspiră: acestea sunt calităţile pe care noi, cei de la BMW, le-am adoptat de mai bine de un secol. Ne-au motivat şi inspirat personalităţi independente şi vizionare – elita creativă, ale cărei creaţii şi idei ne-au adus momente unice şi perspective neaşteptate. Avangardişti ai vremurilor noaste şi voci ale viitorului, care inspiră progresul în tehnologie şi design. Aceştia îşi transformă viziunea într-o nouă realitate.

Read more
Imagine din profil a lui Rem Koolhaas

FILOSOFIA ARHITECTURII

FILOSOFIA ARHITECTURII

Remet „Rem” Koolhaas, născut la Rotterdam în 1944, modelează domeniul său ca nimeni altul. Cu termenii inventaţi de el, cum ar fi „Generic City” (trad. Oraş generic) şi „XL Architecture” (trad. Arhitectură XL), renumitul arhitect promovează ideea că un oraş nu mai poate fi planificat, ci acesta apare pur şi simplu. Este în termeni simpli cultura epocii în care trăim. În anul 2000, a câştigat Premiul „Pritzker” pentru arhitectură datorită gândirii şi viziunii filosofice care formează nucleul creativ al capodoperelor sale. Cu ajutorul „Biroului pentru Arhitectura Metropolitană”, pe care l-a fondat în 1975, el planifică şi implementează proiecte unice în Europa, Asia şi America. Printre cele mai renumite clădiri ale sale se numără „Casa de Música” din Porto, sediul CCTV din Beijing şi „De Rotterdam”, cea mai mare clădire din Olanda, proiectată pentru oraşul său natal.

Read more
Rem Koolhaas: perspectivă laterală de sus asupra sediului central al televiziunii naţionale din China

NICIO STRUCTURĂ FĂRĂ HAOS

Trebuie să renunţăm la planurile vechi pentru a le face pe cele noi să devină realitate. La început, Rem Koolhaas a învăţat să-şi creeze propriile structuri dintr-o aparentă dezordine. El aplică această abordare specială şi în arhitectură. Demolarea clădirilor este necesară pentru a se reinventa de nenumărate ori atât pe sine, cât şi identitatea oraşelor. Pe lângă activitatea pe care o desfăşoară în calitate de arhitect, el publică şi scrieri în care reflectă asupra rolului haosului în societate şi în arhitectură. În 1995, de exemplu, a publicat manifestul „S, M, L, XL”. Koolhaas argumentează că principiile arhitecturale tradiţionale, cum ar fi compoziţia, scalarea şi proporţia nu se mai aplică în proiectarea clădirilor mari. El a demonstrat acest lucru impresionant în planificarea noului centru „Eurolille” al oraşului Lille din Franţa.

Fotografia portret a lui Stefan Sagmeister

UN DESIGNER AVANGARDIST

UN DESIGNER AVANGARDIST

Cunoscutul designer grafic şi regizor artistic Stefan Sagmeister este considerat ca fiind avangardist în domeniul creaţiei. Născut în anul 1962 în Bregenz, Austria, astăzi locuieşte în New York, unde conduce agenţia de creaţie „Sagmeister & Walsh”. Din 1993, agenţia produce opere de artă în toate formele şi dimensiunile – de la mici ilustraţii la expoziţii impresionante şi campanii globale. Cele mai cunoscute opere ale sale includ identităţi vizuale şi coperţi de albume reprezentative pentru artişti ca Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed sau muzeul Guggenheim – pentru care a câştigat două premii Grammy, printre altele.

Read more
Ilustraţia de pe coperta albumului trupei The Rolling Stones, creată de Stefan Sagmeister

ARTA DE A-ŢI DEPĂŞI TEMERILE

Dacă nu ai simţit niciodată teama, atunci nu vei avea niciodată o viziune şi nu vei găsi curajul să te dezvolţi. Datorită acestei atitudini, faimosul designer Stefan Sagmeister este lider în domeniul creaţiei, unde excelează cu operele sale convingătoare şi care inspiră. Acesta surprinde de fiecare dată prin operele sale de artă inedite, cum ar fi aducerea scrisului de mână la viaţă sau transformarea oamenilor în pânze de pictură. Încearcă să îşi croiască întotdeauna propriul drum, să creeze şi să provoace perspective nemaivăzute, în loc să accepte status quo-ul. Cu operele sale expresive, inovatoare şi entuziaste, acesta creează o lume nouă prin care deschide uşa către imaginaţia sa unică şi curajoasă.

Orizontul oraşului Miami pe timp de noapte

FRUMUSEŢEA MIŞCĂRII

FRUMUSEŢEA MIŞCĂRII

Un eveniment fascinant şi un moment unic. BMW a impresionat vizitatorii Art Basel Miami cu un spectacol fascinant: Conceptul BMW Seria 8 prezentat într-o coregrafie perfectă cu 300 de drone iluminate. A fost un omagiu adus perfecţiunii tehnice.

Read more

Duo Studio Drift: Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta stau în zăpadă pe munte

DOI VIZIONARI, O SINGURĂ VIZIUNE

Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta sunt artiştii care au creat Duo Studio Drift. Aceştia s-au cunoscut la Academia de Design din Eidenhoven, în Olanda şi împreună au deschis Studio Drift în Amsterdam în 2006. Proiectele lor artistice se concentrează pe expoziţii interactive compuse din filme, sculpturi şi diverse alte obiecte. Mare parte din inspiraţia lor vine din natură, pe care o transpun în arta pe care o creează utilizând tehnologia de ultimă generaţie, astfel fiecare proiect creat de ei devine încântător şi unic.

Read more
BMW Seria 8 Concept stând sub cerul luminat de 300 de drone pe timp de noapte

CAPODOPERA

Prin îmbinarea tehnologiei performante şi a artei, Studio Drift a prezentat, la Art Basel Miami, cea mai recentă creaţie a sa – „Franchise Freedom”, în cadrul unui spectacol uimitor care a pus Concepul BMW Seria 8 în centrul acţiunii. Un adevărat „stol” de 300 de drone iluminate a zburat pe cer, sursa de inspiraţie pentru acestea fiind stilul de zbor al graurilor. În urma studierii atente a tiparului şi a mişcării de grup a acestor păsări, a fost creat un algoritm special şi a fost programat în drone. Cei doi au reuşit să redea perfect un fenomen natural sub forma unui spectacol fascinant de lumină şi mişcare.

Read more
Duo Studio Drift: dronele iluminate zburând pe plajă pe timp de noapte

RETROSPECTIVĂ

După spectacolul dronelor, artiştii de la Studio Drift şi-au exprimat aprecierea: „Compania BMW a crezut în ideea noastră şi a înţeles cât de complicate şi de complexe sunt aceste procese de inovaţie”, a afirmat Lonneke Gordijn.

Read more
Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M8 Gran Coupé Concept într-un peisaj îngheţat

BMW M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

BMW M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

Perspectivă de sus asupra BMW Individual M760Li inspirat de Nautor's Swan, într-un peisaj marin

FOARTE MULTE OPŢIUNI DISPONIBILE

În prezent, la fel cum era şi în momentul creării sale acum 25 de ani, BMW Individual încă menţine şi aplică principiul de perfecţiune a lucrului făcut de mână. De aceea, BMW Individual lansează un model foarte special şi unic, cu ocazia aniversării sale de 25 de ani: BMW Individual M760Li inspirat de Nautor’s Swan. Creat în colaborare cu constructorul de iahturi finlandez Nautor’s Swan, acest model este o operă de artă şi reprezintă esenţa luxului şi a exclusivităţii; este un automobil cu rang de capodoperă şi cu design maritim ce sugerează o interacţiune unică între şosea şi ocean, datorită ornamentelor sale din lemn de tec. Are motor puternic cu 12 cilindri, capabil să creeze o experienţă de condus pe care nu o vei uita niciodată.