Detaliile şi echipamentele BMW M4 Cabriolet

THE M4

BMW M

BMW M4 CABRIOLET ÎN DETALIU: DESIGN, MOTOARE ŞI ECHIPAMENTE

BMW M4 Cabriolet îmbină toate elementele care scot în evidenţă un model M: peste patru decenii de experienţă în producţia automobilelor de performanţă care au contribuit la îmbinarea perfectă dintre trenul de rulare, şasiu, transmisie şi direcţie. Rezultatul? Varietatea impresionantă de opţiuni de echipare care garantează plăcere maximă de a conduce.

Citeşte în continuare
THE M4BMW M4 CABRIOLET ÎN DETALIU: DESIGN, MOTOARE ŞI ECHIPAMENTE

BMW M4 CABRIOLET – DETALII DE PERFORMANŢĂ.

Inspirat din motorsport: un sumar al tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului

Senzaţia condusului oferită de BMW M4 Cabriolet este foarte intensă şi garantează plăcere nelimitată de a conduce. Acest sportiv de performanţă este complet pregătit pentru a asigura dinamică puternică şi manevrare agilă. Iar datorită numeroaselor tehnologii provenite din lumea motorsport, sportivul model utilizează întotdeauna cea mai mare precizie pentru a transforma puterea în tracţiune. Aspiraţiile sale sunt accentuate de pachetul M Competition disponibil opţional cu motor mai puternic şi suspensie M adaptivă cu reglaje speciale.
Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri al BMW M4 Cabriolet, cu pachetul M Competition

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri şi pachetul M Competition.

Motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie oferă putere superioară şi rulare lină îmbinată cu un sunet sportiv inconfundabil. Cu sistemul de control variabil al supapelor Valvetronic cu Vanos dublu, sistem High-Precision Injection şi turbocompresor TwinScroll, motorul performant M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie oferă – în combinaţie cu pachetul opţional M Competition – o putere de 331 kW (450 CP). Sistemul de evacuare M Sport generează un sunet caracteristic al motorului. Suspensia M adaptivă cu reglaje specifice oferă aderenţă optimă, tracţiune sporită şi manevrabilitate agilă.
Suspensia M adaptivă a BMW M4 Cabriolet

Suspensie M adaptivă.

Prin reglarea electronică a amortizoarelor, suspensia M adaptivă asigură în mod automat adaptarea optimă a automobilului, pentru a corespunde condiţiilor de drum. Setările suspensiei pot fi reglate pentru a oferi confort sporit sau condus dinamic şi sportiv, prin intermediul modurilor „COMFORT”, „SPORT” şi „SPORT+”, din cadrul sistemului „Driving Experience Control”.
Transmisia M cu 7 trepte şi ambreiaj dublu a BMW M4 Cabriolet

Transmisia M cu 7 trepte şi ambreiaj dublu.

Acum poţi schimba vitezele fără a întrerupe forţa de tracţiune, fără a utiliza ambreiajul sau fără a încetini: transmisia M cu 7 trepte, ambreiaj dublu şi Drivelogic face posibil acest lucru. Treptele de viteză pot fi schimbate în mod automat sau manual, prin utilizarea padelelor de schimbare a vitezelor de pe volan sau a schimbătorului de viteze. Funcţia Launch Control oferă acceleraţie maximă la plecarea de pe loc.
Transmisia M manuală cu 6 trepte a BMW M4 Cabriolet

Transmisia M manuală cu 6 trepte.

Transmisia M manuală cu 6 trepte a BMW M4 Cabriolet are greutate mai mică cu 12 kg în comparaţie cu modelele tradiţionale şi formă mai compactă şi reprezintă, în mod clar, un exemplu de construcţie uşoară inteligentă. În interiorul transmisiei, garnitura din fibră de carbon face ca schimbările de treaptă să fie mai confortabile. În plus, transmisia este mai eficientă, pentru că sistemul de lubrifiere cu carter uscat permite distribuţia precisă a uleiului.
Pachetul M Driver al BMW M4 Cabriolet

Pachet M Driver.

Pachetul M Driver creşte viteza maximă la 280 km/h. Acesta poate fi comandat direct pentru automobilele noi, sau poate fi adăugat ulterior. Toate celelalte caracteristici tehnice rămân neschimbate după instalarea pachetului M Driver. Pachetul include un voucher pentru cursul „BMW M Intensive Training”, parte a programului „BMW Driving Experience”.

BMW M4 CABRIOLET – ELEMENTE DE DESIGN.

Elemente de design specifice M la exterior şi în interior.

BMW M4 Cabriolet iese imediat în evidenţă în calitate de model sport decapotabil de performanţă. Partea frontală puternică şi capota alungită cu protecţie interioară oferă siluetei sportive mai multă dinamică şi expresivitate. În interiorul automobilului predomină atmosfera sportivă exclusivistă. Habitaclul orientat spre conducătorul auto este echipat cu instrumente rotunde în stil de curse, care asigură lizibilitate optimă. Astfel sunt îndeplinite condiţiile ideale pentru a duce experienţa de condus în aer liber la următorul nivel.
Designul şi echipamentele BMW M4 Cabriolet
Detaliile exterioare ale pachetului M Competition pentru BMW M4 Cabriolet

Detaliile exterioare ale pachetului M Competition.

La exterior, una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale pachetului M Competition este reprezentată de jantele M forjate şi lucioase din aliaj uşor de 20” Star-spoke tip 666 M, cu anvelope mixte. Caracterul sportiv al automobilului este accentuat şi datorită pachetului BMW Individual Shadow lucios cu conţinut extins negru lucios şi partea spate evidenţiată de ţevile de eşapament negre cromate.
Hard-top-ul BMW M4 Cabriolet

Hard-top.

Hard-top-ul retractabil îmbină entuziasmul oferit de călătoriile într-un cabriolet cu avantajele unui plafon robust, potrivit pentru iarnă. Acesta poate fi deschis şi închis rapid – chiar şi atunci când conduci cu viteză mică, de până la 18 km/h. Privită din exterior, linia plafonului este alungită şi joasă – caracteristică modelelor coupé, în timp ce în interior aceasta oferă mult spaţiu pentru cap.
Stopurile cu tehnologie LED ale BMW M4 Cabriolet

Stopuri cu tehnologie LED.

Tehnologia LED de ultimă generaţie asigură vizibilitate optimă, eficienţă şi durată lungă de viaţă. Raza largă de acoperire a semnalizatoarelor şi stopurile cu tehnologie LED sporesc siguranţa. Stopurile specifice în formă de „L” reprezintă un element distinctiv al automobilului atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
Sistemul „BMW Selective Beam” al BMW M4 Cabriolet

„BMW Selective Beam”.

Sistemul „BMW Selective Beam” reglează automat farurile pentru faza lungă în funcţie de lumina din exterior şi de condiţiile de trafic. Sistemul monitorizează prezenţa automobilelor din faţa ta sau a traficului din sens opus şi adaptează funcţia fazei lungi pentru a evita orbirea celorlalţi participanţi la trafic.
Habitaclul orientat spre conducătorul auto al BMW M4 Cabriolet

Habitaclu orientat spre conducătorul auto.

Este un habitaclu creat pentru pasionaţii de curse: fiecare detaliu este optimizat din punct de vedere ergonomic şi este orientat spre conducătorul auto. Elementul principal este volanul M îmbrăcat în piele, cu ornamente din piele Nappa moale. Butoanele „M Drive” pot fi utilizate pentru a opera setări individuale, în timp ce padelele de schimbare a vitezelor şi transmisia M cu ambreiaj dublu, disponibilă opţional, permit schimbarea treptelor de viteză în câteva fracţiuni de secundă. Panoul de instrumente cu design M oferă vizualizarea tuturor datelor relevante situaţiei de condus.
Scaunele M ale BMW M4 Cabriolet

Scaune M.

Lasă-te captivat de atmosfera sportivă şi exclusivistă a BMW M4 Cabriolet şi condu până la limită. Scaunele M îmbrăcate în piele Merino în Silverstone cu granulaţie fină, precum cele din imagine, împărtăşesc aceeaşi calitate cu restul echipamentelor şi finisajelor din interior.
Imagine din interior cu tapiţeria BMW M4 Cabriolet

Interior de înaltă calitate.

Exclusivitate recunoscută într-o fracţiune de secundă: ornamentele interioare „Carbon Fibre” cu detalii negre cromate reprezintă un bun indiciu în acest sens, datorită finisajelor unice ale suprafeţelor care emană dinamică pură. Tapiţeria din piele Merino integrală de înaltă calitate, în Silverstone sau bicoloră în Portocaliu Sakhir/ negru, este un alt detaliu care oferă interiorului un plus de individualitate şi de sportivitate.

BMW M4 CABRIOLET.

Conectivitate.

Primeşti sprijin din partea BMW M4 Cabriolet atât pe carosabil, cât şi pe circuitul de curse: numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi-ţi oferă cel mai înalt nivel de confort şi de siguranţă, în timp ce atingi noi standarde în ceea ce priveşte condusul. Poţi înregistra în fracţiuni de secundă toate informaţiile relevante situaţiei de condus şi te bucuri de funcţii de comunicare, informare şi divertisment de ultimă generaţie. Plăcerea inovatoare de a conduce, fără limite.
BMW Head-Up Display cu funcţii specifice M al BMW M4 Cabriolet

BMW Head-Up Display cu funcţii specifice M.

BMW Head-Up Display integral color cu funcţii specifice M afişează toate informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual. Prin simpla apăsare a unui buton, conducătorul auto poate selecta display-ul specific M, care are indicator de schimbare a treptelor de viteză, turometru sub formă de scală variabilă în funcţie de turaţie, precum şi avertizări luminoase pentru momentul optim de schimbare a treptei.
Aplicaţia „BMW M Laptimer” a BMW M4 Cabriolet

Aplicaţia „BMW M Laptimer”.

Trăieşte plăcerea de a conduce până la ultima milisecundă: aplicaţia „BMW M Laptimer” este cel mai bun sistem de înregistrare a datelor privind performanţa automobilului tău. Aceasta include calcularea automată a tururilor unui circuit şi-ţi poate oferi informaţii utile înregistrate prin senzor care te pot ajuta să afli mai multe despre stilul tău de condus. Îţi îmbunătăţeşti astfel dexteritatea şi reacţia la volan, precum şi timpii tururilor. Utilitatea aplicaţiei nu se rezumă doar la circuitul de curse, ci poate fi folosită şi în drumeţii pentru calcularea distanţelor mai mari.
BMW M4 Cabriolet, „Apple CarPlay®”

„Apple CarPlay®”.

De ce să pleci la drum fără funcţiile iPhone-ului tău în automobilul tău BMW, unde le poţi gestiona ca de obicei? Pregătirea pentru „Apple CarPlay®” îţi oferă acces de la distanţă la funcţiile de telefonie şi la aplicaţii precum iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify şi Apple Music. Poţi, de asemenea, să foloseşti butonul pentru comanda vocală de pe volan pentru a interacţiona cu Siri, asistentul vocal de la Apple.
BMW M4 Cabriolet, sistem wireless de încărcare telefon mobil

Sistem wireless de încărcare telefon mobil.

Sistemul wireless de încărcare telefon mobil oferă un sistem de andocare pentru încărcare wireless şi porturi USB suplimentare. Antena pentru plafon îmbunătăţeşte semnalul pentru telefonul mobil iar prin Bluetooth pot fi conectate simultan două telefoane mobile şi un player audio. În pachet este inclusă funcţia Bluetooth Office.
Datele tehnice ale BMW M4 Cabriolet

DATELE TEHNICE ALE BMW M4 CABRIOLET.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW M4 Cabriolet:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,5 – 10,2
  Emisii medii de CO2, în g/km: 217 – 232

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

  Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.