Imagine din spate cu BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat, rulând

THE 3

BMW M

MODELELE BMW SERIA 3 SEDAN M: ECHIPAMENTE

Conceptul de putere al BMW M340i xDrive şi M340d xDrive Sedan a fost creat pentru a oferi senzaţie motorsport până în cel mai mic detaliu. Tehnologii exclusiviste din categoriile design exterior şi interior, dinamică de condus, sisteme de asistare a conducătorului auto şi conectivitate oferă experienţe palpitante la volan într-un ambient foarte confortabil.

Citeşte în continuare
THE 3MODELELE BMW SERIA 3 SEDAN M: ECHIPAMENTE

DESIGNUL ŞI DINAMICA DE CONDUS ALE BMW M340i xDRIVE SEDAN ŞI BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Inspirat din motorsport.

Exploatează potenţialul maxim din fiecare detaliu: designul şi dinamica de condus ale BMW M340i xDrive şi M340d xDrive Sedan sunt concepute pentru atingerea performanţei maxime. Accentele sportive în Gri Cerium metalizat şi grila dublă BMW cu design „Mesh” de la exterior, precum şi echipamentele exclusiviste din interior garantează aspectul inconfundabil inspirat din motorsport. Motoarele puternice BMW TwinPower Turbo oferă un caracter aparte fiecărui automobilul prin cei 374 CP, împreună cu componentele originale ale suspensiei de la BMW M GmbH – cu transmisie optimă, tracţiune şi manevrabilitate perfecţionate.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat, design şi dinamică de condus
Imagine în prim-plan cu BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat, cu pachet M Aerodinamic

Pachet M Aerodinamic.

Pachetul M Aerodinamic are spoiler faţă, spoiler spate şi praguri laterale specifice M în culoarea caroseriei, precum şi difuzor aerodinamic în Dark Shadow metalizat. Împreună acestea se impun prin dinamică pură şi sportivitate. Astfel, componentele M îmbunătăţesc aspectul automobilului şi în acelaşi timp îi optimizează proprietăţile dinamice.
Imagine în prim-plan cu jantele M din aliaj uşor de 19” ale BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Jante M din aliaj uşor de 19” Double-spoke, tip 792 M, bicolore.

Jante M din aliaj uşor de 19” Double-spoke, tip 792 M, în Gri Cerium bicolor, lucioase, cu anvelope mixte runflat. Dimensiuni faţă 8 J x 19, 225/40 R19 şi spate 8,5 J x 19, 255/35 R19.
Imagine în prim-plan cu pachetul BMW Individual Shadow Line lucios al BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Pachet BMW Individual Shadow Line lucios.

Pachetul BMW Individual Shadow Line lucios are numeroase echipamente cu detalii negre lucioase. Acestea includ ramele şi ghidajele geamurilor, finisajele ramelor interioare în care se retrag geamurile, montanţii B, precum şi ramele oglinzilor exterioare, baza şi lamela de protecţie a oglinzilor.
Imagine în prim-plan cu ornamentele exclusiviste pentru ţevile de eşapament ale BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Ornamente exclusiviste pentru ţevile de eşapament.

Ornamentele pentru ţevile de eşapament în formă liberă şi Gri Cerium sunt concepute special pentru modelele BMW M340i xDrive şi M340d xDrive Sedan. Astfel, ornamentele sistemului de evacuare oferă un aspect ideal care subliniază sportivitatea modelelor M340i xDrive şi M340d xDrive Sedan.
Imagine în prim-plan cu scaunele M Sport şi centurile de siguranţă M ale BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Scaune M Sport şi centuri de siguranţă M.

Scaunele M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă oferă suport optim şi diverse opţiuni de ajustare, inclusiv pentru lăţimea spătarelor. Centurile de siguranţă M cu sistem de pretensionare şi limitator de forţă prezintă un detaliu special în culorile clasice M.
Imagine în prim-plan cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele are design cu trei spiţe, butoane multifuncţionale, emblemă „M” şi airbag integrat pe partea conducătorului auto. Cercul volanului este îmbrăcat în piele Walknappa neagră, are cusături în aceeaşi culoare şi zone ergonomice pentru degetul mare, astfel asigură manevrare directă şi sportivă a automobilului.
Imagine în prim-plan cu panoul de instrumente specific M al BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Panou de instrumente specific M.

În plus faţă de datele esenţiale pentru condus precum viteza curentă şi numărul de turaţii, panoul de instrumente specific M mai afişează şi informaţii suplimentare relevante pentru condusul sportiv.
Imagine în prim-plan cu motorul M TwinPower Turbo pe benzină al BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Motoare BMW M TwinPower Turbo cu 6 cilindri în linie.

Modelul M340i xDrive Sedan este propulsat de tehnologia motorului pe benzină de 3 litri, BMW M TwinPower Turbo cu 6 cilindri în linie. Cu o putere de 250 kW (340 CP) şi un cuplu maxim de 700 Nm, acesta oferă performanţe de condus extrem de sportive. Accelerarea de la 0 la 100 km/h fiind realizată în doar 4,6 secunde.
Imagine în prim-plan cu diferenţialul M Sport al BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Diferenţial M Sport.

Diferenţialul M Sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
Imagine în prim-plan cu transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte a BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire

Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte oferă schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză. Aceasta este disponibilă în versiune automată sau manuală, cu padele sau manetă de schimbare a vitezelor – pentru condus confortabil sau foarte dinamic. În modul „SPORT” şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi cea mai bună performanţă.
Imagine în prim-plan cu frânele M Sport ale BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Frâne M Sport.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un piston în partea spate, de culoare albastră, cu inscripţie „M” şi prezintă discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare.
Imagine în prim-plan cu direcţia sport variabilă a BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Direcţie sport variabilă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă un răspuns direct şi agil şi se asigură că efortul fizic necesar la virare este redus. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse unghiuri de direcţie. Acest lucru oferă manevrabilitate îmbunătăţită în timpul condusului dinamic şi reduce efortul necesar la virare atunci când parchezi sau manevrezi automobilul.
Imagine în prim-plan cu suspensia M adaptivă a BMW M340i xDrive Sedan, G20, în Negru Sapphire metalizat

Suspensie M adaptivă.

Suspensia M adaptivă, coborâtă cu 10 mm, se poate regla electric în orice moment, pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Conducătorii auto pot regla, de asemenea, caracteristicile suspensiei prin intermediul „Driving Experience Control” în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la foarte sportiv – cu manevrabilitate agilă.
BMW M340i xDrive Sedan cu tehnologie „Mild Hybrid”

Tehnologie „Mild Hybrid”.

Tehnologia „Mild Hybrid” are rolul de a recupera energia cinetică în timpul frânării şi de a susţine motorul cu ardere internă în timpul accelerării, cu ajutorul electricităţii. Acest lucru scade consumul de combustibil şi emisiile de noxe, în timp ce-ţi oferă un avantaj dinamic. Tehnologia „Mild Hybrid” creşte răspunsul funcţiei Start/ Stop automate şi-ţi oferă mai mult confort. În prezent, este disponibilă pentru BMW M340d xDrive Sedan.

CONECTIVITATEA ŞI SISTEMELE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO DISPONIBILE PE BMW M340i xDRIVE SEDAN ŞI BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Intuitiv şi proactiv.

Plăcerea de a conduce în mod sportiv, fără compromis: în plus faţă de dinamica de condus inspirată din motorsport, BMW M340i xDrive şi M340d xDrive Sedan oferă şi sisteme de asistare a conducătorului auto şi servicii de conectivitate de primă clasă. Funcţiile inteligente Driving Assistant Professional şi Asistentul la parcare permit condusul semi-autonom. Pe lângă pilotul automat cu funcţie Stop & Go şi sistem de avertizare de coliziune, de pietoni şi de biciclişti cu funcţie de frânare în caz de urgenţă, asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului îţi oferă suport la viteze de până la 210 km/h. Continuând să pregătească terenul pentru condusul autonom, asistentul la parcare şi asistentul pentru mersul în marşarier te vor ajuta să-ţi manevrezi automobilul într-o parcare, fără a depune efort. Pentru confort optim şi siguranţă maximă, funcţiile sistemului inovator „BMW Intelligent Personal Assistant” vor acţiona ca un adevărat partener. Acesta memorează toate deciziile luate de tine în timpul condusului şi toate setările preferate, pentru a te cunoaşte mai bine. Atunci când este nevoie, acesta controlează navigaţia, funcţiile de divertisment şi funcţiile Office şi va cunoaşte mereu cel mai rapid traseu spre restaurantul tău favorit. La fel ca un asistent de încredere, acesta răspunde întrebărilor tale legate de automobil pentru a te familiariza cu noul tău BMW M340i xDrive sau M340d xDrive Sedan şi gama vastă de funcţii şi tehnologii inovatoare de care dispune.
Conectivitatea şi sistemele de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW M340i xDrive Sedan, G20
Imagine în prim-plan cu Driving Assistant Professional al BMW M340i xDrive Sedan, G20

Driving Assistant Professional.

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în situaţii de condus monotone sau critice, cu Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului cu sistem de asistenţă în spaţii înguste, sistemul de avertizare de pericole, Asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu protecţie activă împotriva coliziunilor laterale şi alte funcţii de siguranţă.
Imagine în prim-plan cu „BMW Drive Recorder” al BMW M340i xDrive Sedan, G20

„BMW Drive Recorder”.

Funcţia „BMW Drive Recorder” îţi permite să înregistrezi ceea ce se întâmplă în jurul automobilului şi să redai videoclipul realizat, de exemplu, pe Control Display-ul central sau să transferi fişierul prin USB în telefonul tău. Informaţii esenţiale, precum viteza şi localizarea GPS, sunt sincronizate cu videoclipul. „BMW Drive Recorder” include două subfuncţii, pentru înregistrarea evenimentelor şi pentru înregistrarea accidentelor.
Imagine în prim-plan cu sistemul de Avertizare intersecţie şi cu frânare în caz de urgenţă al BMW M340i xDrive Sedan, G20

Avertizare intersecţie şi cu frânare în caz de urgenţă.

Sistemul de Avertizare intersecţie şi cu frânare în caz de urgenţă detectează semafoarele, semnele de circulaţie şi automobilele din trafic, pentru a evita accidentele. Dacă o coliziune nu poate fi evitată, sistemul intervine pentru a reduce viteza de impact.
Imagine în prim-plan cu Asistentul „Plus” la parcare al BMW M340i xDrive Sedan, G20

Asistent „Plus” la parcare.

Pachetul de echipamente Asistent „Plus” la parcare îţi permite să parchezi şi să manevrezi automobilul cu uşurinţă. Acesta are, printre altele, sistem de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică, precum şi sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”), funcţie de frânare în caz de urgenţă, Asistent la parcare cu funcţie de orientare longitudinală şi laterală şi Asistent pentru mersul în marşarier.
Imagine în prim-plan cu sistemul de asistenţă automat privind limita de viteză al BMW M340i xDrive Sedan, G20

Sistemul de asistenţă automat privind limita de viteză.

Sistemul de asistenţă automat privind limita de viteză adaptează pilotul automat în mod dinamic în funcţie de limitele de viteză existente. Acestea sunt determinate pe traseul ales de către sistemul de navigaţie şi verificate de camera video instalată. Informaţiile furnizate sunt în mod continuu actualizate de toate maşinile BMW aflate în trafic.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW M340i xDrive Sedan:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,0 - 7,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 159 - 167

  BMW M340d xDrive Sedan*:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 5,3 - 5,7
  Emisii medii de CO2, în g/km: 139 - 149

  * Disponibil din luna aprilie 2020. Datele sunt provizorii.

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

  Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.