BMW Seria 7 Sedan, sedan de lux, segmentul de lux, Informează-te

THE 7

BMW SERIA 7 SEDAN

BMW Seria 7 Sedan simbolizează luxul exclusivist şi senzaţia unică a depăşirii limitelor. Din acest motiv o varietate de echipamente ale dinamicii de condus, elemente de design atât la exterior, cât şi în interior, precum şi inovaţii tehnologice şi sisteme de conectivitate sunt disponibile ca opţiuni de personalizare.

Citeşte în continuare
THE 7BMW SERIA 7 SEDAN

UN LIDER AVANGARDIST

DESCOPERĂ MODELELE ŞI OPŢIUNILE DE ECHIPARE ALE BMW SERIA 7 SEDAN

DESIGN EXTERIOR PURE EXCELLENCE

În culoarea exterioară luxoasă Gri Bernina cu efect strălucitor în nuanţe de chihlimbar şi cu jante din aliaj uşor de 20” Multi-spoke, BMW Seria 7 Sedan impresionează datorită prezenţei sale excepţionale. Motorul puternic BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri oferă putere maximă de 390 kW (530 CP) la un cuplu maxim de 750 Nm, pentru performanţă la cel mai înalt nivel. Interiorul impresionează, de asemenea, prin materiale exclusiviste cum ar fi tapiţeria din piele Nappa extinsă cu cusături suplimentare în Cognac sau benzile decorative din lemn de stejar american închis la culoare.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 7 Sedan gri cu pachetul Design Exterior Pure Excellence

În culoarea exterioară luxoasă Gri Bernina cu efect strălucitor în nuanţe de chihlimbar şi cu jante din aliaj uşor de 20” Multi-spoke, BMW Seria 7 Sedan impresionează datorită prezenţei sale excepţionale. Motorul puternic BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri oferă putere maximă de 390 kW (530 CP) la un cuplu maxim de 750 Nm, pentru performanţă la cel mai înalt nivel. Interiorul impresionează, de asemenea, prin materiale exclusiviste cum ar fi tapiţeria din piele Nappa extinsă cu cusături suplimentare în Cognac sau benzile decorative din lemn de stejar american închis la culoare.

  • Exterior

  • Interior

PACHET M SPORT

Pachetul M Sport conferă automobilului un caracter deosebit de atletic. Cu elementele de design sportive din partea faţă şi spate, automobilul are un aspect mult mai puternic. Profilul dinamic este completat de culorile exterioare exclusiviste, de jantele M sportive din aliaj uşor şi de numeroasele detalii speciale din interior.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 7 Sedan gri cu pachet M Sport

Pachetul M Sport conferă automobilului un caracter deosebit de atletic. Cu elementele de design sportive din partea faţă şi spate, automobilul are un aspect mult mai puternic. Profilul dinamic este completat de culorile exterioare exclusiviste, de jantele M sportive din aliaj uşor şi de numeroasele detalii speciale din interior.

  • Exterior

  • Interior

ELEGANŢĂ SPORTIVĂ

EXTERIORUL ŞI INTERIORUL BMW SERIA 7 SEDAN

BMW Seria 7 Sedan este puternic şi impunător: farurile şi grila dublă impresionantă subliniază caracterul distinctiv al automobilului încă de la prima vedere. De la prizele de aer frontale, elementele decorative „Air Breather”, până în partea spate, rezultatul este o linie de design lină. Astfel, BMW Seria 7 Sedan are aspect alungit şi elegant. Acest model dă dovadă de o calitate înaltă şi în interior: este tapiţat cu piele de lux, iar conceptul de operare multimodală subliniază estetica sa de primă clasă şi confortul unic. În plus, lumina ambientală conferă interiorului o atmosferă unică şi completează armonios conceptul general de design.

Perspectivă laterală asupra BMW Seria 7 Sedan cu o portieră deschisă, în faţa unui hotel iluminat
Imagine frontală în prin-plan cu spoilerul frontal al BMW Seria 7 Sedan

Spoiler frontal

Spoilerul frontal cu grila BMW mare asigură o prezenţă puternică pe şosea. În plus, prizele de aer inferioare sunt încadrate de palete de aer dinamice, care optimizează aerodinamica automobilului şi accentuează caracterul sportiv şi elegant al acestuia.
Imagine în prim-plan cu farurile BMW Laserlight ale BMW Seria 7 Sedan

Faruri BMW Laserlight

În modul fază lungă cu laser, farurile BMW Laserlight iluminează pe o suprafaţă de aproape două ori mai mare decât alte faruri şi cresc siguranţa, oferind vizibilitate îmbunătăţită. Accentele albastre şi inscripţia „BMW Laser” indică în mod vizual tehnologia utilizată. Acest echipament include faruri Adaptive şi BMW Selective Beam (asistent fază lungă cu funcţie antiorbire).
Imagine în prim-plan cu prizele de aer BMW Seria 7 Sedan

Prize de aer „Air breather”

Prizele de aer „Air Breather” subliniază caracterul sportiv şi elegant al automobilului şi asigură un flux optim de aer în zona arcadelor roţilor. Împreună cu spoilerul frontal şi grila BMW mare, acest sedan dă dovadă de o prezenţă puternică pe şosea.
Imagine în prim-plan cu spoilerul spate al BMW Seria 7 Sedan

Spoiler spate

Spoilerul spate nou, reflectoarele înguste şi ornamentele trapezoidale ale ţevilor de eşapament amplasate mult spre exterior evidenţiază partea spate lată a automobilului. Stopurile cu tehnologie LED şi banda îngustă de lumină dintre elementele de iluminare subliniază, de asemenea, aspectul lat al acestui sedan.
Imagine în prim-plan cu stopurile cu tehnologie LED şi bandă de lumină ale BMW Seria 7 Sedan

Stopuri cu tehnologie LED şi bandă de lumină

Stopurile duble cu tehnologie LED au lumini pentru mersul în marşarier, lumini de ceaţă în partea spate şi semnalizatoare cu tehnologie LED. Reflectoarele sunt integrate în segmentele barelor spoiler stânga şi dreapta, iar o bandă de lumină îngustă între unităţile de iluminat accentuează lăţimea automobilului.
Perspectivă de sus asupra plafonului panoramic din sticlă al BMW Seria 7 Sedan

Plafon panoramic din sticlă

Atunci când este deschis, plafonul panoramic din sticlă permite aerului proaspăt să intre în automobil, iar atunci când este închis, acesta creează o atmosferă luminoasă în interior. Plafonul se deschide şi se închide complet automat la apăsarea unui buton sau cu ajutorul cheii automobilului şi este echipat cu funcţii de glisare şi ridicare, parasolar şi deflector de vânt.
Imagine în prim-plan cu scaunele din piele Nappa ale BMW Seria 7 Sedan

Piele Nappa cu ornamente extinse în Cognac

Piele Nappa cu ornamente/ cusături extinse în Cognac şi culoare interioară neagră
Lumina ambientală din interiorul BMW Seria 7 Sedan

Lumină ambientală

Lumina ambientală de-a lungul montanţilor B creează o atmosferă confortabilă pentru pasagerii din spate. Lumina difuză poate fi pornită şi oprită printr-un buton şi creează o dispoziţie plăcută atât ziua, cât şi noaptea. Chiar şi atunci când sunt activate, monitoarele din spate sunt antireflectorizante.
Imagine în prim-plan cu pragul de încărcare din oţel inoxidabil al BMW Seria 7 Sedan dintr-un portbagaj deschis

Prag de încărcare din oţel inoxidabil

Pragul de încărcare din oţel inoxidabil oferă accente elegante şi, în plus, îmbunătăţeşte aspectul şi utilitatea portbagajului.
Imagine în prim-plan cu lada frigorifică BMW Individual a BMW Seria 7 Sedan

Ladă frigorifică BMW Individual

Lada frigorifică electrică BMW Individual este amplasată în portbagaj şi poate fi deschisă din zona pasagerilor atunci când cotiera centrală din spate este pliată. Capacitatea sa de aproximativ 15 litri oferă spaţiu pentru, de exemplu, două sticle (0,5 litri) şi o sticlă de şampanie (0,375 litri). Este uşor de detaşat, astfel încât portbagajul poate fi eliberat rapid ori de câte ori este necesar.
Scaunul spate „Executive Lounge” al BMW Seria 7 Sedan oferă cel mai înalt nivel de confort

Scaun spate „Executive Lounge”

Scaunul spate „Executive Lounge” oferă cel mai înalt nivel de confort şi cea mai bună privelişte de jur împrejur pentru pasagerul din spate de pe partea pasagerului faţă. Scaunul are o funcţie de masaj şi diferite posibilităţi de reglare, care îţi permit să călătoreşti într-un mod foarte relaxant. Îţi oferă mult spaţiu pentru picioare şi dispune de un suport pentru picioare pe partea din spate a spătarului scaunului pentru pasagerul faţă, care permite o poziţie confortabilă.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAŢIE

INOVAŢIILE IMPRESIONANTE ALE BMW SERIA 7 SEDAN

Ne îndreptăm spre viitor: în curând, vei avea opţiunea de a conduce singur sau de a permite automobilului tău să conducă în mod autonom. În prezent, sistemele de asistare a conducătorului auto din cadrul Copilotului tău BMW îţi demonstrează ceea ce ar putea oferi în curând condusul. Acestea te ajută sau preiau complet anumite sarcini. În BMW Seria 7 Sedan totul este orientat, în mod special, spre conducătorul auto. De exemplu, afişajele Habitaclului BMW Live Professional sunt foarte uşor de personalizat. „BMW Intelligent Personal Assistant” (nu este disponibil în limba română) îţi permite să utilizezi funcţiile individuale într-un mod rapid şi comod. O nouă eră a tehnologiei.

Afişajul cu sistemul de operare BMW 7.0 al BMW Seria 7 Sedan

Sistemul de operare BMW 7.0

Conceptul de operare inovator al sistemului de operare BMW 7.0 este mult mai intuitiv şi-ţi permite să foloseşti cu uşurinţă funcţiile automobilului, de exemplu, prin gesturi, comandă vocală, ecran tactil şi Controller iDrive. În acest scop, funcţionalitatea Controller-ului a fost actualizată. De exemplu, toate serviciile digitale, cum ar fi aplicaţiile, pot fi selectate direct.
Afişajul şi panoul de instrumente cu Driving Assistant Professional al BMW Seria 7 Sedan

Driving Assistant Professional

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în situaţii de condus monotone sau critice, cu Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului care include sprijin în spaţiile înguste, sistemul de avertizare de pericole, Asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu protecţie activă împotriva coliziunilor laterale şi alte funcţii de siguranţă.
Afişajul cu Asistentul „Plus” la parcare al BMW Seria 7 Sedan

Asistentul „Plus” la parcare

Pachetul de echipamente Asistent „Plus” la parcare îţi permite să parchezi şi să manevrezi automobilul cu uşurinţă. Acesta are, printre altele, sistem de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică, cameră video cu perspectivă 3D de la distanţă, precum şi sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”), funcţie de frânare în caz de urgenţă, Asistent la parcare cu funcţie de orientare liniară şi Asistent pentru mersul în marşarier.
Afişajul şi panoul de instrumente cu Remote Software Upgrade (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului) ale BMW Seria 7 Sedan

Remote Software Upgrade (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului)

Doreşti ca automobilul tău BMW să fie actualizat cu cel mai nou software? Cu „Remote Software Upgrade” (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului), automobilul tău BMW va fi mereu actualizat – fără a fi necesară o vizită la partenerul tău de service BMW. Actualizările sunt instalate prin satelit, asemenea celor de pe smartphone-ul tău. Tot în acest mod poţi activa şi alte funcţii ale automobilului tău.
Afişajul cu Habitaclul BMW Live Professional al BMW Seria 7 Sedan

Habitaclul BMW Live Professional

„BMW Live Cockpit Professional” cu funcţie de navigaţie include două afişaje de înaltă calitate: un Control Display de înaltă rezoluţie cu diagonala de 10,25” şi cu operare tactilă şi un afişaj de instrumente complet digital cu diagonala de 12,3”. Sistemul de operare BMW 7.0 poate fi operat şi prin Controller-ul iDrive Touch.

UN NOU NIVEL DE EFICIENŢĂ ŞI DINAMICĂ

MOTOARELE BMW SERIA 7 SEDAN

Performanţa de top are numeroase forme: astfel, BMW Seria 7 Sedan oferă o gamă largă de motoare. În plus faţă de motorul BMW TwinPower Turbo cu 6 cilindri în linie, motorul V8 foarte puternic şi motorul V12 ies în evidenţă în timp record. Ca model hibrid „plug-in”, automobilul este de asemenea foarte eficient. Interacţiunea dintre motorul cu 6 cilindri, trenul de rulare electric şi bateria de înaltă tensiune de ultimă generaţie are ca rezultat performanţă şi consum mic de combustibil. Datorită sistemului inovator de tracţiune integrală BMW xDrive, BMW Seria 7 Sedan este în formă maximă pe orice tip de drum – într-un mod dinamic şi autoritar.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui BMW Seria 7 Sedan gri rulând într-un peisaj urban
Imagine în prim-plan cu motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri al BMW Seria 7 Sedan

Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri

Motorul de ultimă generaţie BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri şi capacitate de 2.0 litri garantează plăcere maximă de a conduce. Acesta eliberează puterea într-un mod foarte agil şi oferă răspuns excelent, chiar şi la turaţii mici ale motorului, iar în acelaşi timp este foarte eficient în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi are emisii de noxe mici.
Imagine în prim-plan cu motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie al BMW Seria 7 Sedan

Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie

Putere impunătoare, rulare lină şi sunet palpitant: toate acestea sunt semne distinctive ale motorului BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie, din ultima generaţie a gamei de motoare BMW EfficientDynamics. Cu sistem VANOS dublu, sistem de control variabil al supapelor VALVETRONIC, sistem High Precision Injection şi turbocompresor TwinScroll, acesta generează 250 kW (340 CP) şi are consum mixt de combustibil de 7,5 litri per 100 km.
Imagine în prim-plan cu motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW Seria 7 Sedan

Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri

Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri îmbină două turbocompresoare cu sistemul de control variabil al supapelor Valvetronic şi sistemul High Precision Injection. Puterea maximă este de 390 kW (530 CP), cu un cuplu maxim de 750 Nm. Cele două turbocompresoare sunt poziţionate în mod compact între rândurile de cilindri.
Imagine în prim-plan cu motorul M Performance BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 12 cilindri al BMW Seria 7 Sedan

Motorul M Performance BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 12 cilindri

Motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 12 cilindri reprezintă vârful de gamă şi are puterea superioară şi rularea lină care pot fi obţinute doar cu un motor V12. Acest lucru oferă o experienţă de condus incomparabilă în timpul călătoriilor.
Imagine în prim-plan cu motorul electrical BMW Seria 7 Sedan

Motor electric

Experienţă de condus orientată spre viitor: componenta centrală a trenului de rulare din transmisia hibridă este motorul electric. În cadrul funcţiilor hibride şi în plus faţă de motorul pe benzină cu 6 cilindri, sistemul eDrive asigură un condus confortabil în mod integral electric cu până la 140 km/h. La frânare şi în timpul rulării la liber, sistemul eDrive transformă energia de frânare în energie electrică şi o stochează în bateria de înaltă tensiune. Este combinaţia ideală de eficienţă şi agilitate.
Datele tehnice ale BMW Seria 7 Sedan

DATELE TEHNICE ALE BMW SERIA 7 SEDAN

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

BMW 750Li xDrive Sedan:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,5 – 9,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 218

BMW 745e Sedan:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 – 2,2
Emisii medii de CO2, în g/km: 48 – 51

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.


Citeşte în continuare