IMPACT MAI MARE. EFORT MAI MIC.

Managementul inteligent al energiei.

IMPACT MAI MARE. EFORT MAI MIC.

Managementul inteligent al energiei.

Fiecare automobil BMW are în echiparea standard tehnologii BMW EfficientDynamics, precum funcţia Start Stop motor automată, Recuperarea energiei la frânare sau servodirecţia electrică. Aceste tehnologii reprezintă împreună managementul inteligent al energiei, care asigură mobilitatea sustenabilă din prezent.

IMPACT MAI MARE. EFORT MAI MIC.Managementul inteligent al energiei.

Fiecare automobil BMW are în echiparea standard tehnologii BMW EfficientDynamics, precum funcţia Start Stop motor automată, Recuperarea energiei la frânare sau servodirecţia electrică. Aceste tehnologii reprezintă împreună managementul inteligent al energiei, care asigură mobilitatea sustenabilă din prezent.

Read more

MODUL ECO PRO.

Concentrează-te pe plăcerea de a conduce. Eficienţa este disponibilă prin simpla apăsare a unui buton. Modul ECO PRO, parte din sistemul Driving Experience Control, permite economii de combustibil de până la 20%, fără a fi nevoie să realizezi vreo acţiune anume. Aproximativ 5% din consumul de combustibil poate fi economisit prin funcţii suplimentare. Economisirea totală se transformă într-un anumit număr de kilometri şi este afişată ca distanţă bonus de parcurs pe computerul de bord. Ca urmare, poţi vedea în orice moment ce distanţă mai poţi parcurge.

RECUPERAREA ENERGIEI DE FRÂNARE.

Apeşi frâna. În acelaşi timp, se produce energie. Energie cinetică valoroasă, care poate fi exploatată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare o transformă în energie electrică şi o utilizează pentru a încărca bateria, în loc să o lăse să se irosească. Astfel, efortul necesar pentru ca motorul să încarce bateria scade, iar astfel consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

SERVODIRECŢIE ELECTRICĂ.

Sistemele convenţionale care te sprijină la direcţionare funcţionează pe bază hidraulică. Acestea funcţionează permanent – chiar şi atunci când nu mişti volanul absolut deloc. Iar acest lucru consumă energie. În cazul servodirecţiei electrice, un motor electric îl înlocuieşte pe cel hidraulic şi devine activ doar atunci când mişti efectiv volanul. Pe drumuri drepte sau în viraje cu unghi de virare constant, sistemul nu intervine şi nu foloseşte energie. Astfel consumul de combustibil scade şi te bucuri în continuare de experienţa condusului dinamic ce caracterizează automobilele BMW.

DISTANŢĂ BONUS DE PARCURS.

Modul ECO PRO pentru consum optimizat de combustibil asigură adaptarea inteligentă a pedalei de acceleraţie şi a parametrilor transmisiei, împreună cu strategia de control a sistemului de încălzire/ răcire. Sfaturile ECO PRO te ajută să-ţi îmbunătăţeşti comportamentul personal la condus, iar distanţa bonus de parcurs este afişată sub formă de kilometri suplimentari pe care i-ai câştigat conducând în modul ECO PRO orientat spre consum optimizat.

TEHNOLOGII CARE ECONOMISESC ENERGIE PENTRU A OFERI PLĂCEREA DE A CONDUCE EFICIENT.

Fiecare situaţie este diferită şi necesită acţiuni specifice. Tehnologiile de economisire a energiei, precum indicatorul de schimbare optimă a treptelor de viteză sau funcţia Start Stop motor automată, te ajută să faci alegeri mai bune şi astfel să conduci mai eficient.

 • Indicator de schimbare a treptelor de viteză

  Un element cheie al eficienţei este să alegi momentul potrivit pentru a schimba treapta de viteză. Treapta de viteză cea mai eficientă în fiecare moment se calculează în funcţie de situaţia de condus şi de turaţiile motorului, iar apoi este afişată pe Info Display.

  De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi în acest caz recomandarea va fi amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Teste comparative au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.

 • Funcţie Start Stop motor automată

  Economie de combustibil în mod eficient: funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv. Atunci când automobilul se opreşte temporar, de exemplu în timp ce aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată economiseşte combustibil prin oprirea motorului. Atunci când conducătorul auto apasă ambreiajul (în cazul transmisiei manuale) sau ia piciorul de pe frână (în cazul transmisiei Steptronic), motorul reporneşte automat, într-o fracţiune de secundă.

 • Funcţie „Coasting”

  În cazul automobilelor cu transmisie automată, funcţia „Coasting” decuplează motorul de trenul de rulare atunci când conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna. Funcţia este integrată în modul ECO PRO. Automobilul rulează fără a întâmpina rezistenţă din partea motorului, care funcţionează la capacitate optimă, iar astfel consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

 • Asistentul pentru condus proactiv

  Asistentul pentru condus proactiv este integrat în modul ECO PRO şi sprijină conducătorul auto în adoptarea unui stil de condus eficient. Detectează limitele de viteză, graniţele oraşului, virajele, sensurile giratorii, schimbările de bandă şi ieşirile de pe autostradă, prin intermediul sistemului de navigaţie „Professional”. În plus, oferă din timp sfaturi pentru momentele în care este nevoie să scazi viteza.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.