BMW EfficientDynamics, condus eficient

CONDUS EFICIENT.

Consum mai mic de combustibil şi autonomie mai mare cu BMW EfficientDynamics.

În ultimii ani, BMW Efficient Dynamics a introdus numeroase soluţii tehnice în automobile, pentru a scădea consumul de combustibil. Însă, tu, în calitate de utilizator al automobilului, de asemenea reprezinţi un factor esenţial. Prin adoptarea unui stil de condus eficient, poţi economisi combustibil cu până la 25%, în funcţie de traseu şi de situaţia din trafic. Această regulă generală se aplică nu doar modelelor pe benzină şi diesel, dar şi celor cu sistem de propulsie electric, hibrid sau cu hidrogen. În calitate de proprietar al unui model electric sau plug-in hybrid, poţi creşte în acest fel autonomia electrică a automobilului tău cu până la 30%.
La modelele BMW cu Intelligent Personal Assistant* (nu este disponibil în limba română), acum poţi pune întrebări automobilului tău BMW şi despre condusul eficient. Ca răspuns la întrebarea: „How high is my present consumption?”, asistentul îţi oferă sfaturi cu privire la modul în care poţi economisi combustibil – şi, la cererea ta, activează funcţiile pentru creşterea eficienţei.


*Parte a conceptului de operare ID 7 şi a opţiunii de echipare speciale, BMW Live Cockpit Professional.

Citeşte în continuare
CONDUS EFICIENT. Consum mai mic de combustibil şi autonomie mai mare cu BMW EfficientDynamics.

  CINCI ASPECTE DESPRE CONDUSUL EFICIENT.

  • 01 Fie că este vorba despre un model cu motor cu ardere internă, un model plug-in hybrid sau un model electric: stilul tău personal de condus poate scădea consumul cu până la 25% în modul de condus „ECO PRO”.
  • 02 Conducătorii auto care adoptă un stil de condus anticipativ reduc din costuri şi ajung la destinaţie mai relaxaţi – modul „ECO PRO” îi ajută să facă acest lucru.
  • 03 În cazul modelelor electrice, precondiţionarea creşte autonomia şi confortul.
  • 04 În modelul tău plug-in hybrid, sistemul de propulsie hibrid anticipativ te ajută să conduci eficient atunci când ai sistemul de navigaţie activat.
  • 05 De la aerodinamică la construcţia uşoară: modelele BMW oferă multe tehnologii care cresc eficienţa.

  ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE: CREŞTEREA EFICIENŢEI LA CONDUS.

  Economiseşti combustibil şi energie, cu măsurile de pregătire înainte de pornirea la drum.

  Eficienţa începe chiar înainte de a porni la drum. Indiferent dacă automobilul tău BMW are motor pe benzină sau diesel, sistem de propulsie hibrid sau integral electric, poţi scădea consumul de combustibil sau de energie cu pregătirea optimă. Aici poţi descoperi care măsuri simple pot creşte şi mai mult eficienţa automobilului tău BMW, chiar înainte de începerea călătoriei.

  Citeşte în continuare

  ELIMINAREA GREUTĂŢILOR ŞI A ECHIPAMENTELOR OPŢIONALE DE CARE NU MAI AI NEVOIE.

  BMW EfficientDynamics, eliminarea greutăţilor şi a echipamentelor opţionale de care nu mai ai nevoie

  Din moment ce masele suplimentare cresc consumul de combustibil, ar trebui să îndepărtezi din automobil obiectele grele de care nu mai ai nevoie, înainte de începerea călătoriei. În plus, echipamentele opţionale, precum cutiile de plafon sau suporturile pentru biciclete, ar trebui îndepărtate după utilizare, din moment ce acestea au efecte negative asupra aerodinamicii şi determină creşterea consumului de combustibil. Luarea acestor măsuri de pregătire reprezintă modul simplu de a creşte şi mai mult eficienţa automobilului tău BMW, chiar înainte de a porni la drum.

  PRESIUNEA OPTIMĂ ÎN ANVELOPE.

  BMW EfficientDynamics, presiunea optimă în anvelope

  Un alt mod de pregătire pentru o călătorie eficientă implică verificarea presiunii din anvelope şi corectarea acesteia, dacă este necesar. O presiune sub valoarea recomandată creşte nivelul de uzură al anvelopelor şi consumul de combustibil. Într-un automobil încărcat parţial, presiunea de umplere „ECO”* poate fi folosită pentru a obţine cel mai mic consum de combustibil posibil.

  *Această funcţie este în prezent disponibilă doar în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie.

  PREGĂTIREA AUTOMOBILULUI ÎNAINTE DE PLECARE.

  BMW EffiicientDynamics, pregătirea automobilului înainte de plecare

  Funcţia de Pregătire a automobilului înainte de plecare* îţi permite să setezi o temperatură plăcută în interiorul automobilului tău cu sistem de propulsie electric sau hibrid, înainte de a pleca în călătorie. În timpul operaţiunii de încărcare, această măsură poate creşte în mod semnificativ autonomia, din moment ce cererea de energie necesară este economisită pe parcursul călătoriei. Acest lucru îţi permite să îmbini eficienţa şi confortul.

  *Această funcţie este disponibilă doar pentru modelele BMW cu sistem de propulsie electric sau hibrid.

  ÎN TIMPUL CĂLĂTORIEI: SCĂDEREA CONSUMULUI.

  Scazi consumul de combustibil şi de energie în timpul călătoriei, cu funcţiile inteligente de la BMW EfficientDynamics.

  Model cu motor cu ardere internă, model plug-in hybrid sau model electric: indiferent de sistemul de propulsie pentru care ai optat, automobilul tău BMW te susţine în adoptarea unui stil de condus eficient în timpul călătoriei cu funcţiile inteligente, precum Asistentul pentru condus anticipativ în modul „ECO PRO”. Ca regulă generală, situaţiile de accelerare şi de decelerare rare şi minore scad semnificativ consumul. În special pentru modelele electrice, acest lucru înseamnă o autonomie semnificativ mai mare. Prin urmare, trebuie să gândeşti în perspectivă în timp ce conduci, pentru a evita sau a minimiza situaţiile de frânare. Mai presus de toate, atunci când conduci pe autostradă, viteza constantă este factorul cel mai important care influenţează consumul. Scăderea vitezei cu doar 20 km/h, de exemplu, înseamnă o economie la combustibil de până la 20%. Cu BMW EfficientDynamics, îmbini consumul scăzut cu un mod de condus relaxat.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, sfaturi pentru un condus eficient

  SFATURI PENTRU UN CONDUS EFICIENT.

  Chiar mai eficient pe drum – cu tehnologiile inteligente şi măsurile pentru economisirea combustibilului de la BMW.

  MODELE BMW PE BENZINĂ ŞI DIESEL: CUM POŢI ECONOMISI COMBUSTIBIL.

  Funcţiile inovatoare de la BMW EfficientDynamics te asistă în scăderea semnificativă a consumului de benzină pe durata călătoriei tale.

  De la modul „ECO PRO”, asistentul pentru condus anticipativ, funcţia de rulare la liber, până la analizarea stilului de condus: automobilul tău BMW este echipat cu multe funcţii inteligente care te ajută să adopţi un stil de condus eficient şi să economiseşti combustibil.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, mod „ECO PRO”

  Mod „ECO PRO”.

  „ECO PRO” include un pachet inteligent de tehnologii care permite conducătorilor auto să scadă consumul de combustibil cu până la 25%. Acest lucru implică şi scăderea aproape imperceptibilă a consumului de energie al echipamentelor, precum aerul condiţionat sau sistemul de încălzire al scaunelor.

  În modul „ECO PRO”, parametrii pedalei de acceleraţie şi ai transmisiei automate se schimbă. Acest lucru încurajează un stil de condus liniştit cu o economie mai mare în ceea ce priveşte consumul de combustibil. Însă, atunci când este necesar, conducătorii auto pot accesa performanţa maximă prin apăsarea până la capăt a pedalei de acceleraţie.

  Autonomia bonus afişată îţi oferă informaţii privind numărul de kilometri suplimentari obţinuţi prin condusul eficient în modul „ECO PRO”, iar consumul mixt compară consumul mediu cu valoarea actuală.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, asistentul pentru condus anticipativ al modului „ECO PRO”

  Asistent pentru condus anticipativ.

  Asistentul pentru condus anticipativ este o funcţie a modului „ECO PRO”, care facilitează abordarea unui stil de condus extrem de eficient. Împreună cu sistemul de navigaţie, automobilul tău BMW detectează limitele de viteză, intrările în oraşe, virajele, sensurile giratorii, intersecţiile şi ieşirile de pe autostradă aflate pe traseul tău şi-ţi oferă sfaturi anticipative privind reducerea din timp a vitezei, pentru a evita frânările ineficiente. Sfaturile sunt afişate în prealabil sub forma unui simbol albastru „Eliberează pedala de acceleraţie” în panoul de instrumente, pentru situaţia specifică.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, tehnologie „Mild Hybrid”

  Tehnologie „Mild Hybrid” de 48 V.

  Tehnologia „Mild Hybrid” de 48 V permite recuperarea energiei produse atunci când automobilul încetineşte şi folosirea acesteia pentru a sprijini motorul cu ardere internă în timpul accelerării. Ca rezultat, consumul de combustibil şi emisiile de noxe scad, în timp ce dinamica este îmbunătăţită. Tehnologia „Mild Hybrid” de 48 V creşte răspunsul funcţiei Start/ Stop automate, oferă mai mult confort şi este disponibilă la diferite viteze. În timpul fazelor de decelerare (frânarea şi rularea la liber), motorul se decuplează şi rămâne pregătit pentru a intra din nou în funcţiune la viteze de 15 km/h datorită tehnologiei „Mild Hybrid” de 48 V, permiţând o rulare fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, rulare la liber cu motorul oprit

  Rulare la liber cu motorul oprit.

  Rularea la liber cu motorul oprit permite deplasarea automobilului fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe, cu conservarea maximă a energiei cinetice. Atunci când conducătorul auto ia piciorul de pe pedala de acceleraţie, funcţia trece de la rularea la liber la recuperarea energiei în mod adaptiv, pe baza datelor adunate din mediul înconjurător. Rularea la liber cu motorul oprit este disponibilă pentru modelele cu tehnologie „Mild Hybrid” de 48 V. La automobilele fără tehnologie „Mild Hybrid” de 48 V, motorul rămâne la ralanti în timpul rulării la liber. Aceasta poate fi utilizată în modul „COMFORT” şi în modul „ECO PRO” cu disponibilitate extinsă. „Cadranul pentru rularea la liber” afişează distanţa parcursă în modul de rulare la liber.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, analizarea stilului de condus

  Analizarea stilului de condus.

  Funcţia de analizare a stilului de condus te ajută prin oferirea de sfaturi în funcţie de situaţia specifică, pentru adoptarea unui stil de condus mai eficient şi pentru economisirea combustibilului. În timpul acestui proces, stilul de condus este analizat şi evaluat pe mai multe categorii. Evaluarea şi sfaturile care o însoţesc sunt afişate pe Control Display în modul de condus „ECO PRO”.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, instrument pentru fluxul de energie

  Instrument pentru fluxul de energie.

  Instrumentul pentru fluxul de energie din Control Display arată în mod clar tehnologiile BMW EfficientDynamics, precum rularea la liber, recuperarea energiei şi funcţia Start/ Stop automată şi inteligentă.

  Citeşte în continuare

  MODELE BMW PLUG-IN HYBRID: CONDU MAI EFICIENT CU AJUTORUL BMW EFFICIENT DYNAMICS.

  Modelul tău BMW plug-in hybrid te ajută să adopţi un stil de condus eficient.

  Chiar şi în calitate de conducător auto al unui model plug-in hybrid, ai acces funcţiile „ECO PRO” familiare. Acestea sunt completate de funcţiile specifice modelelor hibrid, precum sistemul hibrid anticipativ sau sistemul de recuperare adaptiv.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, mod „ECO PRO HYBRID”

  Mod „ECO PRO HYBRID”.

  „ECO PRO HYBRID” include un pachet inteligent de tehnologii care permite conducătorilor auto să scadă consumul cu până la 25%. Acest lucru implică şi scăderea aproape imperceptibilă a consumului de energie al echipamentelor, precum aerul condiţionat sau sistemul de încălzire al scaunelor.
  În modul „ECO PRO”, parametrii pedalei de acceleraţie şi ai transmisiei automate se schimbă. Acest lucru încurajează un stil de condus liniştit cu o economie mai mare în ceea ce priveşte consumul de combustibil.
  Cadranul „eDRIVE” integrat îţi indică, în plus, câţi kilometri ai acoperit fără motorul cu ardere internă şi, prin urmare, fără emisii de noxe.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, sistem de propulsie hibrid anticipativ

  Sistem de propulsie hibrid anticipativ.

  Sistemul de propulsie hibrid anticipativ facilitează distribuirea ideală a energiei electrice disponibile, pentru a-ţi permite să conduci în mod electric în zonele urbane şi în jurul destinaţiei, atunci când sistemul de ghidare pe traseu este activat în sistemul de navigaţie. Dacă bateria de înaltă tensiune este încărcată suficient, părţi suplimentare ale traseului vor fi alese pentru condus electric. Pentru a recupera energia în mod eficient, de exemplu, sunt luate în considerare părţile de traseu cu pante. Motorul cu ardere internă este pornit sau oprit automat, în funcţie de secţiunea respectivă de traseu, care suportă un sistem de condus eficient şi rulare fără emisii de noxe în zonele urbane.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, sistem de recuperare adaptiv

  Sistem de recuperare adaptiv.

  La automobilele BMW mai noi cu sistem de propulsie hibrid (de exemplu, BMW xDrive45e), intră în funcţiune sistemul de recuperare adaptiv. Acesta oferă un stil de condus eficient şi lin şi susţine condusul anticipativ în modul „ECO PRO HYBRID”. Cu ajutorul unui sistem de control inteligent, care se adaptează situaţiei specifice, automobilul decide în mod autonom între rularea la liber şi recuperarea energiei, atunci când conducătorul auto ia piciorul de pe pedala de acceleraţie. Fie că este vorba despre automobile aflate în faţă, limite de viteză, sensuri giratorii, ieşiri de pe drumurile principale sau zone urbane – sistemul ajustează puterea de decelerare în mod ideal, în funcţie de situaţia din trafic. Ca rezultat, folosirea frânei este redusă şi creşte confortul în timpul călătoriei – şi toate acestea într-un mod eficient.

  Citeşte în continuare
  BMW EfficientDynamics, o femeie în faţa BMW iX3

  MODELE BMW ELECTRICE: ECONOMISEŞTE ENERGIE ÎN TIMP CE CĂLĂTOREŞTI ŞI CREŞTE AUTONOMIA.

  Modelele BMW electrice îţi oferă mai multe oportunităţi de a scădea consumul electric în timpul călătoriei şi, prin urmare, de a creşte autonomia. Modul de condus „ECO PRO” pentru consum optim, joacă un rol important în acest aspect. În calitate de constituent principal al BMW EfficientDynamics, „ECO PRO” include un pachet inteligent de tehnologii care permite conducătorilor auto să economisească energie prin adoptarea unui stil de condus eficient şi, prin urmare, să crească autonomia cu până la 30%. Un exemplu de funcţie pentru creşterea eficienţei este asistentul pentru condus anticipativ. Împreună cu sistemul de navigaţie, acesta detectează limitele de viteză, intrările în oraşe, virajele, sensurile giratorii, intersecţiile şi ieşirile de pe autostradă aflate pe traseul tău şi-ţi oferă în prealabil sfaturi privind reducerea din timp a vitezei, pentru a evita frânările ineficiente. Funcţia de analizare a stilului de condus te ajută prin oferirea de sfaturi pentru dezvoltarea unui stil de condus mai eficient şi economisirea de combustibil, în funcţie de situaţia specifică. Pentru a te menţine informat pe durata călătoriei, instrumentul pentru fluxul de energie afişează tehnologiile BMW EfficientDynamics folosite, precum sistemul de recuperare. La finalul călătoriei, este afişată operaţiunea de încărcare.

  • Sistemul de recuperare individual şi adaptiv al BMW iX3.
  BMW EfficientDynamics, analiza datelor călătoriei afişată pe BMW Control Display

  DUPĂ CĂLĂTORIE: ANALIZEAZĂ-ŢI DATELE DE CONDUS.

  Fie că ai un model cu motor cu ardere internă sau un model cu sistem de propulsie hibrid, poţi afla cât de economic ai condus la sfârşitul călătoriei tale. Pentru a obţine un sumar al eficienţei călătoriei tale, odată ajuns la destinaţie, poţi vizualiza valorile pentru numărul de kilometri şi consumul de combustibil specifice călătoriei respective în meniul Control Display-ului prin Automobil/ Informaţii călătorie/ Date călătorie. Afişarea distanţei parcurse în modul de rulare la liber şi timpul petrecut cu motorul oprit de funcţia Start/ Stop automată reprezintă, de asemenea, indicatoare ale unui condus eficient în automobilele cu motor pe benzină sau diesel. În plus, secţiunile de traseu parcurse în modul „ECO PRO” apar colorate în albastru pe diagramă. Printre funcţiile afişate în modelul tău BMW hibrid se numără şi afişarea kilometrajului în mod integral electric.

  BMW EfficientDynamics, consum de combustibil şi emisii de noxe

  CONSUM DE COMBUSTIBIL, EMISII DE NOXE ŞI METODE DE MĂSURARE.

  BMW EfficientDynamics, tehnologiile inovatoare de la BMW EfficientDynamics

  TEHNOLOGIILE INOVATOARE DE LA BMW EFFICIENT DYNAMICS.