+ CAI PUTERE

BMW M

Dinamica de condus a BMW M4 Coupé.

+ CAI PUTEREDinamica de condus a BMW M4 Coupé.

Timp de peste patru decenii de dezvoltare a automobilelor de performanţă la cel mai înalt nivel, obiectivul nostru a fost întotdeauna acela de a obţine interacţiunea perfectă dintre motor, şasiu, transmise şi direcţie – iar criteriul nostru de referinţă este desigur opinia conducătorului auto. BMW M4 reprezintă expresia tuturor capabilităţilor care scot în evidenţă modelele BMW M. Fiecare detaliu este creat pentru a oferi performanţă şi precizie impresionante. Setări pentru piloţii de curse, care ies întotdeauna învingători.

 

BMW M4 Coupé (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,9 – 10,0 (9,3)
Emisii medii de CO2, în g/km: 225 – 227 (211 – 213)
 

Valorile din paranteze se referă la modelul cu transmisia M Drivelogic cu 7 trepte şi ambreiaj dublu.

Citeşte în continuare

LINIA DE SOSIRE.

BMW M4 Coupé a fost supus la numeroase teste pe circuitul de curse, pentru a transfera inovaţiile multiple din domeniul motorsport în producţia de serie. Rezultatul este mai mult decât impresionant: putere maximă şi acceleraţie fără egal, care îndeplinesc cerinţele de agilitate şi manevrare precisă. În orice situaţie de condus. Pe orice suprafaţă de drum. În plus, ai parte de adrenalină care-ţi aduce zâmbetul pe buze.

PACHET M COMPETITION.

Senzaţie motorsport veritabilă: pachetul M Competition pentru BMW M4 Coupé oferă mai multă performanţă, datorită puterii crescute a motorului, suspensiei M adaptive cu reglaje speciale, Controlului dinamic al stabilităţii (DSC - Dynamic Stability Control) îmbunătăţit, diferenţialului M activ şi jantelor M din aliaj uşor de 20”, cu anvelope mixte.

Puterea motorului M TwinPower Turbo cu 6 cilindri pe benzină a fost crescută la 450 CP (331 kW). Sistemul de evacuare M Sport creează cu sunetul caracteristic modelelor M adrenalină pură. Scaunele M Sport cu construcţie uşoară au spătar reglabil pe lăţime şi perforaţii verticale, iar centurile de siguranţă M au dungi M discrete. Suspensia M adaptivă cu reglaje speciale oferă aderenţă optimă pe şosea, tracţiune îmbunătăţită şi manevrabilitate sportivă. La exterior, una dintre cele mai impresionante caracteristici ale pachetului M Competition este reprezentată de jantele M forjate şi lucioase din aliaj uşor de 20” Star-spoke, tip 666 M, cu anvelope mixte. Caracterul sportiv al automobilului este accentuat şi mai mult datorită pachetului BMW Individual Shadow Line lucios cu conţinut extins negru lucios şi partea spate evidenţiată de ţevile de eşapament negre cromate.

 • Detalii dinamică de condus a pachetului M Competition

  Puterea motorului M TwinPower Turbo cu 6 cilindri pe benzină a fost crescută la 450 CP (331 kW). Sistemul de evacuare M Sport asigură sunet deosebit de puternic, caracteristic modelelor M – care îţi dă cu siguranţă fiori. Scaunele M Sport cu construcţie uşoară au spătar reglabil pe lăţime şi perforaţii verticale, iar centurile de siguranţă din faţă au dungi M subtile. Suspensia M adaptivă cu reglaje speciale oferă aderenţă optimă pe şosea, tracţiune îmbunătăţită şi manevrabilitate sportivă.

 • Detalii exterior pachet M Competition

  La exterior, una dintre cele mai impresionante caracteristici ale pachetului M Competition este reprezentată de jantele M forjate şi lucioase din aliaj uşor de 20” Star-spoke tip 666 M, cu anvelope mixte. Caracterul sportiv al automobilului este accentuat şi mai mult datorită pachetului BMW Individual Shadow lucios cu conţinut extins în negru lucios şi partea spate evidenţiată de ţevile de eşapament în negru cromat.

VERSIUNI DE TRANSMISIE ALE BMW M4 COUPÉ.

Transmisia M manuală cu 6 trepte şi transmisia M cu 7 trepte şi ambreiaj dublu, disponibile opţional pentru BMW M4 Coupé, îţi permit să alegi modul în care doreşti să-ţi accelerezi pulsul de la 0 la 180. Ambele tipuri de transmisie îţi garantează plăcere maximă de a conduce.

 • Transmisie M manuală cu 6 trepte

  Transmisia M manuală cu 6 trepte a BMW M4 Coupé are greutate mai mică cu 12 kg în comparaţie cu modelele tradiţionale şi formă mai compactă şi reprezintă, în mod clar, un exemplu de construcţie uşoară inteligentă. În interiorul transmisiei, garnitura din fibră de carbon face ca schimbările de treaptă să fie mai confortabile. În plus, transmisia este mai eficientă, pentru că sistemul de lubrifiere cu carter uscat permite distribuţia precisă a uleiului.

 • Transmisie M cu 7 trepte şi ambreiaj dublu

  Acum poţi schimba vitezele fără a întrerupe forţa de tracţiune, fără a utiliza ambreiajul sau fără a încetini: transmisia M cu 7 trepte, ambreiaj dublu şi Drivelogic face posibil acest lucru. Treptele de viteză pot fi schimbate în mod automat sau manual, prin utilizarea padelelor de schimbare a vitezelor de pe volan sau a schimbătorului de viteze. Funcţia Launch Control oferă acceleraţie maximă la plecarea de pe loc.

DIFERENŢIAL M ACTIV.

DIFERENŢIAL M ACTIV.

Diferenţialul M activ optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în curbe cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor spate.

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

Prin reglarea electronică a amortizoarelor, suspensia M adaptivă asigură în mod automat adaptarea optimă a automobilului, pentru a corespunde condiţiilor de drum. Setările suspensiei pot fi reglate pentru a oferi confort sporit sau condus dinamic şi sportiv, prin intermediul modurilor „COMFORT”, „SPORT” şi „SPORT+”, din cadrul sistemului „Driving Experience Control”.

365 DE ZILE DE SENZAŢII MOTORSPORT.

Transferul de tehnologie inovatoare motorsport către producţia de automobile sport standard reprezintă principala competenţă a BMW M GmbH. Din acest motiv BMW M4 Coupé beneficiază de echilibrul perfect între performanţă plină de adrenalină şi utilitate în călătoriile zilnice.

 • Launch Control

  Funcţia Launch Control oferă acceleraţie maximă la plecarea de pe loc. Aceasta setează motorul la viteza ideală de pornire, iar transmisia M cu ambreiaj dublu stabileşte în mod constant treptele de viteză, pentru ca în momentul acceleraţiei să fie disponibilă viteza optimă corespunzătoare a motorului.

 • Pachet M Driver

  Pachetul M Driver creşte viteza maximă la 280 km/h. Acesta poate fi comandat direct pentru automobilele noi, sau poate fi adăugat ulterior. Toate celelalte caracteristici tehnice rămân neschimbate după instalarea pachetului M Driver. Pachetul include un voucher pentru cursul BMW M Intensive Training, parte a programului BMW Driving Experience.

 • M Drive

  Sistemul M Drive îţi permite să configurezi modul DSC („Dynamic Stability Control” – trad. Control dinamic al stabilităţii), aspectul sistemului Head-Up Display şi profilele de condus în funcţie de preferinţele individuale – pentru un stil de condus foarte confortabil sau foarte dinamic, cu răspuns direct. Acest lucru se realizează prin reglarea motorului, a amortizoarelor, a caracteristicilor de condus şi a transmisiei. Activarea este posibilă oricând prin apăsarea unuia din cele două butoane „M” integrate pe volanul multifuncţional.

 • Servotronic M

  Sistemul Servotronic M reglează servodirecţia, pentru ca aceasta să se potrivească vitezei curente de rulare şi asigură un răspuns direct şi precis al direcţiei, chiar şi la viteze mari. De asemenea, acest sistem asigură confort suprem, prin minimizarea efortului fizic necesar la direcţionare, în timpul manevrelor de parcare şi la rularea pe drumuri înguste sau şerpuite.

 • Mod M Dynamic

  Modul M Dynamic, o subfuncţie a sistemului de Control dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), permite roţilor un derapaj limitat pentru a îmbunătăţi dinamica de condus. În timp ce DSC lucrează pentru a preveni subvirarea şi supravirarea, modul M Dynamic permite exploatarea potenţialului dinamic lateral şi longitudinal maxim al automobilului. Totuşi, accesul la asistenţa oferită de sistemul DSC este limitat.

ADERENŢĂ MAXIMĂ LA FRÂNARE.

O parte esenţială a experienţei de condus foarte dinamice oferite de BMW M4 Coupé este sistemul de frânare. Datorită preciziei şi eficienţei de care dispun, frânele M din material compozit şi frânele M cu discuri din carbon şi ceramică (disponibile opţional) asigură performanţă şi dinamică de neegalat.

 • Frâne M din material compozit

  Prin utilizarea diferitelor materiale, frânele M din material compozit ating valori de decelerare impresionante, sunt foarte stabile şi prezintă rezistenţă ridicată. De asemenea, acestea cântăresc mai puţin, iar astfel agilitatea, dinamica şi acceleraţia sunt îmbunătăţite. Etrierele în albastru metalizat cu logo „M” reprezintă componentele cheie ale acestor frâne de înaltă performanţă, caracteristice M.

 • Frâne M cu discuri din carbon şi ceramică

  Frânele M cu discuri din carbon şi ceramică asigură forţă de frânare mai directă. De asemenea, acest sistem nu se corodează, tolerează mai multă căldură şi contribuie la scăderea greutăţii automobilului, iar astfel agilitatea, dinamica şi acceleraţia sunt îmbunătăţite. Acest echipament special devine vizibil la exterior datorită discurilor de frână în auriu mat cu logo „M” caracteristic.


  În funcţie de condiţiile de utilizare, componentele specifice materialelor uzate pot cauza zgomote, în special în caz de carosabil ud şi înainte ca automobilul să se oprească. Impactul negativ al umezelii şi al sării asupra frânelor poate determina ca acţiunea de frânare să fie asemănătoare cu cea a unui sistem convenţional. Acest lucru poate da senzaţia de scădere a forţei de frânare pentru un timp şi poate fi compensat prin aplicarea unei presiuni mai mari pe pedală, atunci când este necesar.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Valorile dintre paranteze se aplică automobilelor cu transmisie M Drivelogic cu 7 trepte şi ambreiaj dublu.

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.