Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Z4 M40i Cabriolet, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual

THE Z4

Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Z4 M40i Cabriolet, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual

BMW Z4 M40i: ECHIPAMENTE

BMW Z4 M40i Roadster te convinge din toate punctele de vedere. Îţi oferim toate informaţiile de care ai nevoie despre varietatea caracteristicilor sportive de design, tehnologiile orientate spre performanţă şi sistemele inovatoare de asistare a conducătorului auto.

Citeşte în continuare
THE Z4BMW Z4 M40i: ECHIPAMENTE

DINAMICA DE CONDUS ŞI DESIGNUL BMW Z4 M40i.

Performanţă şi aspect care îţi taie respiraţia.

BMW Z4 M40i dă dovadă de estetică inspirată din motorsport în fiecare detaliu. Grila frontală BMW cu design „Mesh”, capota elegantă şi componentele pachetului BMW Individual Shadow Line reprezintă caracteristici de bază pentru un aspect extrem de dinamic. Astfel, carisma automobilului este susţinută şi de performanţa acestuia pe şosea. Datorită tehnologiilor de ultimă generaţie şi a componentelor inovatoare ale şasiului şi ale trenului de rulare, acest model oferă valori impresionante de performanţă şi o dinamică de condus fără egal.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Z4 M40i Roadster Cabriolet, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual, rulând
Imagine cu motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri al BMW Z4 M40i, G29, 2019

Motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri.

Puterea superioară, rularea precisă şi un sunet care te inspiră caracterizează motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie şi o capacitate de 3.0 litri, din noua generaţie a familiei de motoare BMW EfficientDynamics. Cu sistem VANOS dublu, sistem de control al supapelor Valvetronic, sistem High-Precision Injection şi un turbocompresor TwinScroll, acesta are putere de 250 kW (340 CP) şi cuplu maxim impresionant de 500 Nm.
Imagine cu suspensia M adaptivă a BMW Z4 M40i Roadster, G29, 2019

Suspensie M adaptivă.

Suspensia M adaptivă, coborâtă cu 10 mm, se poate regla electronic în orice moment, pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Conducătorul auto poate regla caracteristicile de condus prin intermediul „Driving Experience Control” în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la foarte sportiv – şi beneficiază de manevrabilitate foarte agilă.
Imagine în prim-plan cu diferenţialul M Sport al BMW Z4 M40i, G29, 2019

Diferenţial M Sport.

Diferenţialul M Sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
Imagine în prim-plan cu schimbătorul de viteze al BMW Z4 M40i, G29, 2019, transmisia Steptronic Sport

Transmisie Steptronic Sport.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte şi funcţie „Launch Control” oferă schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză, atât automat cât şi manual, prin intermediul padelelor de schimbare a vitezelor sau al manetei schimbătorului de viteze – pentru o experienţă de condus confortabilă sau un condus dinamic. În modul „SPORT” şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, schimbarea treptelor este configurată pentru a oferi performanţă maximă.
Imagine din interiorul BMW Z4 M40i Raodster, G29, 2019, cu direcţia sport variabilă

Direcţie sport variabilă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă un răspuns direct şi agil şi se asigură că efortul fizic necesar la virare este redus. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse unghiuri de direcţie. Acest lucru oferă manevrabilitate îmbunătăţită în timpul condusului dinamic şi reduce efortul necesar la virare atunci când parchezi sau manevrezi automobilul.
Imagine în prim-plan cu jantele din aliaj uşor ale BMW Z4 M40i, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual, cu frâne M Sport

Frâne M Sport.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un piston în partea spate, de culoare albastră, cu inscripţie „M” şi prezintă discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare.
Imagine în prim-plan cu grila frontală dublă cu design „Mesh” a BMW Z4 M40i Roadster, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual

Grilă BMW cu design „Mesh”.

Designul „Mesh” al grilei frontale BMW, care variază în funcţie de motorizare, accentuează aspectul dinamic al automobilului. Modelul de bază are o grilă neagră lucioasă cu design „Mesh”, iar în cadrul pachetului Sport Line şi a pachetului M Sport acestea sunt din aluminiu mat, fiecare cu o ramă cromată. Grila frontală BMW pentru modelul M40i, aflat în vârful gamei, este în întregime în Gri Cerium.
Imagine în prim-plan cu prizele de aer „Air Breather” ale BMW Z4 M40i, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual

Prize de aer „Air Breather”.

Prizele de aer „Air Breather” din spatele arcadelor roţilor faţă şi prizele de aer „Air Curtain” din spoilerul faţă scad turbulenţele din jurul arcadelor roţilor şi distribuie uniform fluxul de aer, reducând astfel coeficientul de frecare. În acelaşi timp, evidenţiază aspectul sportiv al automobilului, ca elemente decorative.
Imagine cu partea laterală a BMW Z4 M40i, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual, cu pachet M Aerodinamic

Pachet M Aerodinamic.

Pachetul M Aerodinamic are spoiler faţă, spoiler spate şi praguri laterale specifice M în culoarea caroseriei, precum şi difuzor aerodinamic în Dark Shadow metalizat. Împreună acestea se impun prin dinamică pură şi sportivitate. Astfel, componentele M îmbunătăţesc aspectul automobilului şi în acelaşi timp îi optimizează proprietăţile dinamice.
Imagine în prim-plan cu ţevile de eşapament ale BMW Z4 M40i, G29, 2019, în Gri Frozen metalizat de la BMW Individual

Ţevi de eşapament.

Ţevile de eşapament rotunde cromate şi lucioase din spate, de pe partea dreaptă şi stângă, sporesc aspectul sportiv al automobilului.
Imagine din interior cu scaunele M Sport ale BMW Z4 M40i, G29, 2019

Scaune M Sport.

Scaunele M Sport cu tetiere integrate, poziţionare mai joasă a şezutului, părţi laterale înalte pe spătarul şi şezutul scaunului oferă suport excelent în părţile laterale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, chiar şi atunci când automobilul intră cu viteză în viraje. În plus, scaunul poate fi ajustat în funcţie de dimensiunile corpului tău, cu sistemul integrat de reglare a lăţimii spătarului.
Imagine din habitaclu cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW Z4 M40i, G29, 2019

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele are butoane multifuncţionale şi emblemă „M”, care completează designul cu trei spiţe. Cercul volanului este îmbrăcat în piele Walknappa neagră cu zone ergonomice pentru degetul mare şi-ţi oferă o experienţă de condus foarte dinamică şi sportivă.

SISTEMELE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO DISPONIBILE PE BMW Z4 M40i.

Servicii digitale şi sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto.

BMW Z4 M40i îţi oferă multe sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto. De la Asistentul la parcare până la sistemul personal de asistenţă vocală, tehnologiile inovatoare cresc siguranţa şi confortul în timpul călătoriei. În acelaşi timp, acestea îţi asigură şi condus parţial automatizat, în funcţie de situaţie.

Imagine în prim-plan cu Driving Assistant al BMW Z4 M40i, G29, 2019

Driving Assistant.

Pachetul de siguranţă Driving Assistant are sisteme bazate pe camere video, precum sistem de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de frânare în caz de urgenţă, sistem de asistenţă privind limita de viteză, Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii şi previzualizare, precum şi Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie. În plus, echipamentul bazat pe radar are sistem de Avertizare de trafic în partea spate, Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi Avertizare de coliziune în partea spate.
Imagine în prim-plan cu Asistentul la parcare al BMW Z4 M40i, G29, 2019, pe Control Display

Asistent la parcare.

Asistentul la parcare permite parcarea automobilului în mod autonom în spaţiile paralele sau perpendiculare, precum şi ieşirea cu uşurinţă din acestea. Funcţia poate fi accesată prin butonul de parcare sau prin selectarea treptei pentru mersul în marşarier. Toate procesele de virare, manevrare şi frânare sunt preluate în totalitate de asistent, iar tu trebuie doar să monitorizezi acţiunea de parcare.
Imagine în prim-plan cu pilotul automat de pe volanul BMW Z4 M40i, G29, 2019

Pilot automat.

Pilotul automat cu funcţie Stop & Go menţine automat distanţa selectată faţă de automobilul din faţă şi include funcţia de oprire şi pornire în ambuteiaje. Sistemul de asistenţă privind limita de viteză permite adoptarea limitei de viteză cu ajutorul pilotului automat. Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de frânare în caz de urgenţă recunoaşte automobile staţionate, pietoni şi biciclişti.
Imagine în prim-plan cu BMW Head-Up Display al BMW Z4 M40i, G29, 2019

BMW Head-Up Display.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. În funcţie de echipamentele existente în automobil, sunt afişate informaţii precum viteza curentă, instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, împreună cu servicii de divertisment şi telefonie.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW Z4 M40i:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 168

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

  Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.