Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3 pe şosea

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

MODELELE NOASTRE ELECTRICE.

Pe cel mai rapid drum spre mobilitatea viitorului: cu modele electrice precum BMW i3 şi BMW i3s, sustenabile constant şi fără emisii de noxe, BMW îşi declară încă din prezent dorinţa de a progresa spre mobilitatea viitorului. Acceleraţia impresionantă şi dinamica automobilelor oferă distracţie maximă la volan, păstrând ideea plăcerii de a conduce în ADN-ul BMW şi pe viitor. În acelaşi timp, BMW consideră foarte importantă crearea unei noi înţelegeri a ceea ce înseamnă calitate premium, cu ajutorul serviciilor inovatoare de mobilitate, inspirând concepte şi designuri vizionare. În plus, BMW face următorul pas decisiv cu modelul revoluţionar BMW iX3, ca primul SAV (Sport Activity Vehicle) integral electric din ofensiva electromobilităţii BMW, care se va lansa în 2020. Descoperă modelele electrice şi serviciile digitale pentru încărcare BMW, create pentru a-ţi oferi soluţii de mobilitate electrică în orice situaţie.

Citeşte în continuare

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE MODELELE ELECTRICE.

 • Cum funcţionează un automobil electric?

  Modul în care un model electric funcţionează diferă în mod fundamental faţă de cel al unui model cu motor cu ardere internă. Motorul modelului electric nu este propulsat de combustibil, ci de electricitatea conţinută într-o baterie, capacitatea acesteia determinând autonomia automobilului sau, cu alte cuvinte, distanţa ce poate fi condusă cu o singură încărcare a bateriei.

 • Care sunt avantajele unui automobil electric?

  Avantajele unui model electric sunt condusul mai mult sau mai puţin silenţios şi într-un mod sustenabil şi prietenos cu mediul înconjurător, adică fără emisii de noxe. În plus, achiziţia unui model electric este deseori subiectul stimulentelor fiscale sau a subvenţiilor de taxe locale, pentru ca preţul acestuia să fie favorabil pentru utilizator.

 • Există stimulente fiscale pentru achiziţia unui automobil electric?

  Modelele electrice sunt în cea mai mare categorie de suport în privinţa stimulentelor fiscale specifice fiecărei ţări.*


  * Poate varia în funcţie de ţară şi trebuie să fie adaptată la condiţiile de piaţă specifice.

 • Cui se adresează un automobil electric: familiştilor, navetiştilor sau urbaniştilor?

  Pentru cine sunt potrivite modelele electrice depinde de gusturile fiecărui conducător auto – dar datorită autonomiei medii de câteva sute de kilometri, modelele electrice BMW pot exista atât în mediul urban, cât şi în traficul de navetă. Un model BMW i3 sau BMW i3s cu patru locuri poate fi şi un automobil de familie perfect, cum sigur va fi noul BMW iX3, model care urmează să fie lansat în curând. Un model hibrid „plug-in” este ideal pentru conducătorii auto care necesită versatilitate şi opţiuni cât mai multe: în primul rând, condusul integral electric pentru rutina zilnică, cum ar fi drumul sustenabil către locul de muncă datorită costurilor optimizate. Iar în al doilea rând, autonomia maximă şi flexibilitatea pentru distanţele lungi, precum excursiile de weekend cu familia.

 • Care sunt avantajele unui automobil integral electric faţă de un plug-in hybrid?

  Combinaţia unui motor cu ardere internă şi a unui sistem de propulsie electric înseamnă că un model hibrid „plug-in” poate obţine o autonomie totală mai mare decât cea a unui model electric. Pe de altă parte, un model electric primeşte cele mai mari stimulente fiscale sau subvenţii de taxe. În plus, are cel mai scăzut nivel de emisii de noxe şi este de obicei mai economic din punct de vedere utilitar, datorită costurilor scăzute pentru asigurare şi curent electric.

Imagine cu un bărbat stând lângă un model BMW electric şi unul hibrid „plug-in” la o staţie de încărcare, stimulente fiscale BMW

STIMULENTE FISCALE PENTRU MODELE ELECTRICE.

[@NSC: PLEASE INTEGRATE INDIVIDUAL INFORMATION DUE TO YOUR MARKETSPECIFIC TAX INCENTIVES FOR ELECTRIC CARS]

Imagine cu modelele concept BMW Concept iX3 şi BMW Vision iNEXT în faţa unei clădiri, viitorul BMW până în 2023

VIITORUL BMW PÂNĂ ÎN 2023.

Modele BMW concept inovatoare.

Astăzi, BMW deja poate să arunce o privire asupra ultimilor 10 ani de experienţă în industria electromobilităţii atât din punct de vedere al producţiei de modele limitate, dar şi la scară largă. Modelele BMW i au în continuare parte de dezvoltare constantă, iar tehnologiile lor sunt folosite pentru a electrifica treptat şi alte modele din familia BMW. Următorul pas este să integrăm în totalitate tehnologiile strategice inovatoare ale condusului autonom, ale conectivităţii, ale electrificării şi ale serviciilor oferite (ACES) în automobilele BMW. În acest scop, designul oferă o structură pentru tehnologiile inovatoare şi răspunde întrebărilor legate de experienţa plăcerii de a conduce a viitorului (D+ACES).

Read more

VIITORUL BMW PÂNĂ ÎN 2023.

Modele BMW concept inovatoare.

BMW CONCEPT iX3.

 Imagine din studio cu trei sferturi din partea frontală a BMW Concept iX3

Viitorul este electric iar cu BMW Concept iX3, BMW prezintă un studiu de design pentru primul model SAV electric (Sport Activity Vehicle). Echipat cu cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive şi o baterie puternică, viitorul automobil de serie oferă o autonomie pentru uzul zilnic de peste 400 km*. Astfel, BMW Concept iX3 stabileşte noi standarde pentru condusul electric.


* Valorile menţionate sunt provizorii

BMW VISION iNEXT.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Vision iNEXT în faţa unei păduri

Mobilitatea individuală este pe punctul de a intra într-o nouă eră. Condusul autonom, electrificarea şi conectivitatea oferă şansa unor noi aventuri. BMW Vision iNEXT face o declaraţie puternică şi pozitivă pentru viitorul apropiat. Acest model concept se conduce integral electric, cu un nivel ridicat de automatizare şi se bucură de conectivitate completă. Călătorind într-un BMW Vision iNEXT, conducătorii auto au posibilitatea de a alege dintre a conduce manual automobilul selectând modul „Boost” sau a lăsa automobilul să conducă autonom, folosind modul „Ease”. Datorită transmisiei electrice, modul „Boost” este extrem de dinamic, aproape silenţios şi fără emisii de noxe. Interiorul are parte de un nou statut datorită designului total diferit, BMW Vision iNEXT devenind un loc de relaxare, interacţiune, divertisment sau concentrare. Acest lucru face posibilă opţiunea de a folosi timpul călătoriei şi în alte moduri. Din 2021, modelul de serie va apărea pe şosele ca noul vârf de gamă al tehnologiei auto.

BMW CONCEPT i4.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Concept i4 în zăpadă

Eşti pregătit pentru o nouă dimensiune a plăcerii electrizante de a conduce? BMW Concept i4 este primul BMW Gran Coupé integral electric – un exemplu fascinant al importanţei sistemului de propulsie electric pentru BMW. Echipat cu cea de-a cincea generaţie BMW eDrive, BMW Concept i4 atinge performanţe care-ţi taie respiraţia. Atât conducătorul auto cât şi pasagerii se pot aştepta la senzaţii sportive ce nu pot fi exprimate doar prin cifre. Livrarea puterii aproape în deplină linişte este un lucru care trebuie trăit pentru a putea fi înţeles în totalitate. Datorită autonomiei incredibile de 600 km, noul BMW electric stabileşte noi standarde pentru utilitatea zilnică şi abilitatea de a parcurge distanţe lungi.

Descoperă designul sportiv şi elegant precum şi liniile estetice moderne ale noului BMW Concept i4 şi capătă o mostră din viitorul BMW i4 – primul model de serie integral electric din segmentul premium al automobilelor cu gabarit mediu, planificat pentru producţie în 2021.

SERVICIILE CONNECTED DRIVE.

Descoperă serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive.

 • Servicii digitale de încărcare

  Pot încărca automobilul BMW cu electricitate în timpul zilei şi se va încărca la timp până va trebui să plec? Datorită serviciului digital de încărcare, astfel de întrebări nu vor mai fi relevante. Şi acest lucru pentru că asistentul inteligent la încărcare va avea grijă să încarce bateria la staţia de încărcare de la domiciliu, în timpul zilei sau al nopţii, sau direct de la orice priză, în mod complet automat, eficient, şi mai presus toate, într-un mod prietenos cu mediul înconjurător. Înregistrează tariful tău pentru electricitate, ora la care trebuie să pleci şi modul preferat de încărcare în aplicaţia „BMW Connected”. Folosind aceste informaţii, serviciul digital de încărcare se va asigura că automobilul tău BMW primeşte electricitate în perioadele cele mai economice din punct de vedere tarifar şi va fi încărcat la timp pentru plecarea ta. Acest lucru înseamnă că doar puterea de care nu ai nevoie la domiciliu în acest timp va putea fi folosită.*


  * Disponibil doar împreună cu BMW Wallbox.

 • Servicii BMW de încărcare

  Voi găsi o staţie de încărcare la timp? Serviciile de încărcare BMW te ajută să rămâi relaxat. Fără să părăseşti automobilul, poţi rezerva un loc la o staţie de încărcare aflată la maximum 20 de minute distanţă şi poţi verifica din timp dacă staţia de încărcare va fi liberă la o anumită oră. În plus, poţi beneficia de facilităţi în vecinătatea staţiei de încărcare pentru a-ţi petrece timpul de aşteptare într-un mod plăcut.

 • Servicii Remote (la distanţă)

  Dacă bateria este încărcată suficient pentru o ieşire în oraş, voi putea găsi o staţie de încărcare odată ajuns acolo? Serviciile „Remote” oferă metode utile de a verifica acest lucru prin aplicaţia „BMW Connected” pe smartphone-ul tău. Poţi folosi aplicaţia „BMW Connected” şi pentru a-ţi pregăti modelul electric de plecare înainte să porneşti la drum. Un program special instalat în automobil va seta automat bateria la statusul optim, pentru a controla consumul de combustibil şi autonomia la maxim.

 • Navigaţie

  Un serviciu exclusiv de navigaţie pentru BMW i3 este afişarea autonomiei, localizată în harta de navigaţie şi care indică autonomia modelului electric sub forma unei zone albastre. Îţi arată în mod precis cât de departe poţi călători cu nivelul curent de încărcare. De îndată ce introduci o destinaţie care depăşeşte limitele calculate ale autonomiei, este propusă şi o oprire pentru încărcare.

 • Funcţia „Send to Car”

  Să ne imaginăm că ai găsit rapid o destinaţie şi doreşti să pleci imediat fără să pierzi vremea. Acest lucru este foarte uşor cu ajutorul funcţiei „Send to Car”. Caută locaţii interesante precum restaurantul tău favorit sau cea mai apropiată ieşire de o zi în secţiunea „Destinaţii” a aplicaţiei „BMW Connected”. Tot aici vei găsi şi cele mai apropiate staţii de încărcare de pe traseul tău. Apasă „Porneşte” sau trimite datele direct către sistemul de navigaţie al automobilului tău BMW. Atunci când ai apăsat pe „Porneşte”, navigaţia porneşte automat imediat ce s-a conectat la smartphone-ul tău prin Bluetooth atunci când intri în automobil. După ce ai transmis destinaţia dorită către sistemul de navigaţie, vei găsi adresele salvate în meniul „Mesaje”. De acolo poţi activa navigaţia imediat sau în orice alt moment din viitor.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui automobil plug-in hybrid rulând

MODELE PLUG-IN HYBRID.

Bărbat încărcând modelul integral electric BMW i3s

ÎNCĂRCAREA MODELELOR ELECTRICE.

Imagine din partea laterală a unui BMW i3 în faţa unui peisaj urban

AUTONOMIA ELECTRICĂ.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW i3 (120 Ah):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0


Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,1
BMW i3s (120 Ah):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 14,0 – 14,6


Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.


Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.


Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.
 

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Disclaimer reference invalid