ACCELEREAZĂ PULSUL VREMURILOR.

BMW i

BMW i Vision.

Atunci când explorezi drumuri noi trebuie să te îndepărtezi de tradiţie şi să-ţi orientezi gândirea într-o direcţie complet nouă. Cu BMW i Vision, această aspiraţie capătă forme specifice. Ideile vizionare şi tehnologiile inovatoare devin tangibile pentru prima dată, iar astfel viitorul mobilităţii este real. Fiecare automobil BMW i Vision oferă o viziune specială pentru activitatea de dezvoltare, precum şi stimuli şi sursă de inspiraţie pentru mobilitatea fără emisii de noxe şi sustenabilă a viitorului.

Citeşte în continuare
ACCELEREAZĂ PULSUL VREMURILOR.BMW i Vision.

  CONCEPTUL BMW iX3 ŞI BMW i VISION DYNAMICS.

  Viitorul este electric, iar conceptul BMW iX3 prezintă un studiu de design al primului Sports Activity Vehicle (SAV) integral electric la salonul Auto China 2018. Cu a cincea generaţie a tehnologiei de condus BMW eDrive şi o baterie puternică de peste 70 kWh, viitoarea serie de automobile oferă autonomie de peste 400 km la un timp de încărcare de sub 30 de minute. Condusul electric la un nivel nou – fără compromis în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi confortul.

  Soluţiile vizionare şi conceptele de viitor devin realitate: BMW i Vision Dynamics prezintă imaginea mobilităţii electrice într-un model dinamic şi practic. Cu o autonomie posibilă de 600 km, viteză maximă de peste 200 km/h şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, BMW i Visions Dynamics ridică experienţa mobilităţii electrice la un nou nivel. Este un Gran Coupé avangardist cu patru portiere, poziţionat între i3 şi i8. Tensiunea dintre suprafeţele mari şi detaliile lucrate cu fineţe indică, într-un mod subevaluat, tehnologia inovatoare care stă la baza automobilului.

  Conectat cu viitorul.

  BMW i Vision Dynamics

  PROIECTUL i.

  2008: PROIECTUL i.

  În primăvara anului 2008, cele mai strălucite minţi ale BMW s-au întâlnit într-o locaţie secretă din München pentru a analiza un obiectiv ambiţios: redefinirea mobilităţii urbane. Echipa de la München a adunat un grup de experţi, l-a denumit „proiectul i” şi i-a încredinţat o singură misiune: să uite tot ce a existat până atunci şi să regândească totul.

  Citeşte în continuare

  2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

  A fost dezvoltat pentru prima dată un concept general de economisire a energiei; anterior, abordarea presupunea doar integrarea de tehnici de economisire a energiei în modelele deja existente. Caroseria şi sistemul de propulsie au fost create special pentru acest scop, iar conceptul a devenit baza tehnologică pentru multe dintre dezvoltările ulterioare ale BMW.

  Citeşte în continuare

  2010: LANSAREA BMW i.

  Născut electric: BMW i este noul brand de la BMW, care impresionează prin conceptul său de mobilitate şi care introduce mobilitatea integral electrică în rutina zilnică – înainte, în timpul şi după călătorie. Acest lucru se datorează faptului că BMW i gândeşte global şi sustenabil – şi îţi îndeplineşte toate dorinţele, prin intermediul serviciilor sale inovatoare de mobilitate.

  Citeşte în continuare

  2011: CONCEPTUL BMW i8 ŞI CONCEPTUL BMW i3.

  Următorul stadiu de evoluţie al BMW Vision EfficientDynamics este conceptul BMW i8. Acesta îmbină performanţa impresionantă a unui automobil sport cu un nivel mare de eficienţă. Conceptul BMW i3 este prezentat în acelaşi timp şi este primul automobil complet conectat care a fost creat special pentru cerinţele mobilităţii electrice.

  Citeşte în continuare

  2012: CONCEPTUL BMW i8 SPYDER.

  Mai puţină greutate, mai multă libertate – conceptul BMW i8 Spyder: acest roadster impresionant cu construcţie uşoară şi sistem de propulsie hibrid renunţă la plafon şi se bazează pe carbon, aluminiu şi litiu, fără a face niciun compromis. Sistemul de propulsie şi bateriile sunt încadrate eficient în structura automobilului, astfel încât greutatea este perfect echilibrată.

  Citeşte în continuare

  2012: CONCEPTUL BMW i3 COUPÉ.

  Redefinirea mobilităţii înseamnă mai mult decât condus agil care protejează mediul înconjurător. Rezultatul este BMW i3, care oferă o perspectivă asupra automobilului viitorului, prin designul său vizionar. Sistemul de propulsie BMW eDrive inovator are emisii de noxe zero şi oferă experienţă de condus unică, relaxantă şi foarte silenţioasă.

  Citeşte în continuare

  2013: LANSAREA PE PIAŢĂ A BMW i3.

  Mobilitate urbană reinventată: BMW i3 este rezultatul unei viziuni care depăşeşte condusul agil ce protejează mediul înconjurător. Cu designul său vizionar şi sistemul de propulsie BMW eDrive inovator, BMW i3 este automobilul viitorului. Acesta are zero emisii de noxe şi este complet conectat cu oraşul.

  Citeşte în continuare

  2013: LANSAREA PE PIAŢĂ A BMW i8.

  Automobilul sport al viitorului – cu cifrele de consum şi de emisii de noxe ale unui automobil compact. Punctul forte al acestui hibrid plug-in constă în sincronizarea perfectă dintre motorul electric şi motorul cu combustie, care se observă în eficienţa maximă şi în dinamica de pe şosea. Acesta reprezintă o viziune inteligentă propulsată la maximum: este primul automobil sport care poate accelera chiar şi spiritul vremurilor.

  Citeşte în continuare

  2016: „BMW i VISION FUTURE INTERACTION”.

  Viitorul este expus în 2016, în Las Vegas: automobilul BMW i Vision Future Interaction oferă o perspectivă asupra habitaclului interconectat al viitorului, în cadrul Expoziţiei de produse electronice pentru consumatori. Unul dintre detaliile importante ale acestuia este „AirTouch”, un sistem complet nou care permite controlul prin gesturi a numeroase funcţii.

  Citeşte în continuare

  2016: BMW i3 (94 Ah).

  Povestea de succes a BMW i continuă – sau mai bine zis merge cu viteză mai departe. Cu autonomia NCEC (Noul Ciclu European de Condus) de până la 300 km (200 km în utilizarea zilnică), noul BMW i3 (94 Ah) este un partener de încredere în călătoriile lungi. Iar cu acceleraţia de la 0 la 100 km/h în doar 7,3 secunde, acesta îşi demonstrează adevăratele calităţi de sprinter.

  Citeşte în continuare

  2017: BMW i3s (94 Ah).

  În cazul în care condusul sportiv şi fără emisii reprezintă viitorul, atunci BMW i3s a ajuns acolo cu mult timp în urmă. BMW i3s îmbină dinamica de condus cu cea mai modernă tehnologie: ajunge de la 0 la 60 km/h în doar 3,7 secunde, are acceleraţie foarte puternică, design inovator şi oferă dinamica unui automobil sport.

  Citeşte în continuare

  2017: BMW i8 Roadster.

  Viitorul continuă să capete formă: BMW i8 Roadster (în premieră) este fascinant şi are design remarcabil, iar în acelaşi timp este pregătit să redefinească libertatea. Cea mai impresionantă caracteristică este reprezentată de portierele impunătoare din fibră de carbon cu o greutate redusă, care pot fi deschise cu uşurinţă. Indicatorul turometrului urcă la fel de repede: motorul inovator hibrid „plug-in” generează 374 CP şi 250 Nm şi accelerează BMW i8 Roadster de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde.

  Citeşte în continuare

  Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

  • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) (3):
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
   Emisii medii de CO2, în g/km: 0
   Consum de energie, în kWh/100 km: 13,6*/ 13,1**

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 14,0*/ 13,0**
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,9*/ 11,5**
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,3
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 14,0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 12,5
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,7

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Coupé cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in” (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 42
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,0
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km:1,8

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Roadster cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in” (3):
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,5
   Emisii medii de CO2, în g/km: 46

   * Jante 1: de 19”
   ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

   Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

   Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

   Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

   Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.