Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Vision M NEXT, staţionând

BMW VISION M NEXT

Fă-te remarcat: BMW Vision M NEXT reprezintă posibilităţile viitorului electric al mărcii BMW M. Sspre deosebire de modelul BMW Vision iNEXT, care a arătat modul în care condusul autonom va schimba viaţa la volan, modelul BMW Vision M NEXT demonstrează modul în care inteligenţa digitală poate să transforme experienţa de a conduce în plăcere pură, emoţionantă. Exteriorul accentuează aceste aspiraţii prin proporţiile sale sportive, în timp ce interiorul pune conducătorul auto în centrul atenţiei în mod constant. Află aici cum BMW Vision M Next oferă o nouă dimensiune a condusului sportiv.

Citeşte în continuare
BMW VISION M NEXT

  VIITORUL ESTE WOW.

  Detaliile importante ale BMW Vision M NEXT.

  Perspectivă de sus a BMW Vision M NEXT, rulând

  EXPERIENŢA PERFECTĂ.

  Printr-un automobil electric sport distinctiv, BMW M oferă o imagine de ansamblu a promisiunii brandului de a oferi un viitor sportiv fără compromis.

  BMW Vision M NEXT este un model sport progresist care face o impresie puternică atât prin aspectul său, cât şi prin interacţiunea cu tine.

  Imagine din habitaclul BMW Vision M NEXT, cu volan, consola BOOST, „Curved Glass Display” şi Head-Up Display „full-AR”

  PLĂCERE PALPITANTĂ DE A CONDUCE.

  BMW Vision M NEXT plasează conducătorul auto în centrul atenţiei.

  Consola BOOST este elementul cheie al interiorului. Tehnologii inteligente ajută conducătorul auto şi îi oferă conţinutul potrivit, la momentul potrivit. Captivat şi concentrat, acesta devine conducătorul auto perfect.

  Imagine din lateral cu BMW Vision M NEXT, staţionând cu portierele deschise

  PERFECŢIUNE ÎN ESTETICA AUTOMOBILELOR SPORT.

  Suprafeţe line şi proporţii de automobil sport.

  Cu proporţiile sale sportive şi linii precise, BMW Vision M NEXT dă dovadă de un caracter puternic. Iar ideea de simplitate modernă unifică exteriorul cu interiorul.

  PUTEREA ATRACŢIEI.

  Designul BMW Vision M NEXT.

  Pentru BMW Vision M NEXT, echipa de design BMW s-a inspirat din modelul emblematic BMW Turbo şi din modelul inovator BMW i8. Pentru a ţine pasul cu noua strategie de design BMW, BMW Vision M NEXT dă dovadă de caracter puternic, prin proporţile sale sportive şi prin liniile de design precise.
  Imagine în prim-plan cu grila BMW Vision M NEXT
  Imagine cu partea frontală a BMW Vision M NEXT, rulând
  Imadine din lateral cu BMW Vision M NEXT, staţionând
  Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Vision M NEXT, cu focus pe curba Hofmeister
  Imagine din spate cu elementele BMW M1 ale BMW Vision M NEXT
  Imagine din spate cu elementele BMW Turbo ale BMW Vision M NEXT
  Imagine din lateral cu jantele unui model BMW Vision M NEXT, staţionând
  Imagine în prim-plan cu grila BMW Vision M NEXT

  SUBTILITATE DINAMICĂ.

  Marginile exterioare fine ale grilei BMW amintesc de prizele de aer ale unei turbine. Grila radiatorului este închisă de straturi care dezvăluie, la a doua privire, un tipar iluminat gravat cu laser.

  Imagine cu partea frontală a BMW Vision M NEXT, rulând

  PUTERE IMPRESIONANTĂ.

  Grila proeminentă este încadrată de elemente triungulare în Portocaliu Thrilling şi evidenţiază prizele de aer laterale şi farurile integrate. Suprafeţele întinse străbat capota precum fibrele muşchilor.

  Imadine din lateral cu BMW Vision M NEXT, staţionând

  AGIL CHIAR ŞI ÎN TIMP CE STAŢIONEAZĂ.

  Separarea culorilor pe diagonală evidenţiază dinamica siluetei plane aerodinamice. Mixul grafic şi îndrăzneţ de culori, cu nuanţa mată foarte pigmentată Portocaliu Thrilling, se află în contrast puternic cu exteriorul în culoarea fină mată Argintiu Cast.

  Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Vision M NEXT, cu focus pe curba Hofmeister

  ELEMENTE EMBLEMATICE REINTERPRETATE AVANGARDIST.

  Contururile pronunţate ale umerilor urmăresc îndeaproape curba emblematică Hofmeister. Din punct de vedere estetic, caroseria este separată printr-o deschidere care se întinde de la suprafaţa geamurilor până în spate şi oferă automobilului un aspect mai alungit.

  Imagine din spate cu elementele BMW M1 ale BMW Vision M NEXT

  INSPIRAT DE LEGENDE.

  Designul părţii spate se inspiră din BMW M1. Cele trei trepte ale lunetei sunt create din sticlă şi scot în evidenţă orientarea orizontală a părţii spate. Sub acestea se află o zonă realizază din fribră de carbon reciclată, care încorporează difuzorul cu design tehnic şi dezvăluie aspiraţiile aerodinamice ale automobilului.

  Imagine din spate cu elementele BMW Turbo ale BMW Vision M NEXT

  ÎŢI ACCELEREAZĂ PULSUL.

  O singură fibră de sticlă foarte subţire în fiecare parte aminteşte prin design de ilustrarea abstractă a bătăilor inimii. Tehnologia cu fir laser din faţă creează o interpretare foarte precisă a părţii frontale specifice BMW prin cele patru faruri ale automobilului.

  Imagine din lateral cu jantele unui model BMW Vision M NEXT, staţionând

  SPORTIVITATE PERFORMANTĂ.

  Deschiderile precise în designul complex Multi-spoke tridimensional accentuează estetica incomparabilă, iar drept rezultat jantele au greutate scăzută. Aplicaţiile colorate de pe jantele din spate reprezintă un detaliu vizual important şi, în acelaşi timp, oferă eficienţă aerodinamică optimă.

  În interiorul BMW Vision M NEXT, tehnologiile inteligente asistă conducătorul auto şi îi oferă informaţiile potrivite, la momentul potrivit. Acest lucru se realizează într-un mod intuitiv şi clar, iar toate detaliile sunt afişate direct în câmpul vizual al conducătorului auto.
  Domagoj Dukec, Preşedintele Departamentului de Design al BMW.
  Imagine din spate cu modelul BMW Vision M NEXT

  O DECLARAŢIE PENTRU CONDUCĂTORUL AUTO.

  Viitorul plăcerii de a conduce.

  BMW Vision M NEXT

  DESIGN EXTERIOR.

  DESIGN EXTERIOR.

  În partea faţă, două elemente „Air Blade” portocalii se extind din ambele părţi laterale către centrul automobilului şi, împreună cu priza de aer în formă de lamelă de sub grila dublă, creează un aspect sport distinctiv. Privite din lateral, silueta plană a automobilului, contururile care urcă spre partea spate şi elementul de separare diagonal vopsit în portocaliu lasă impresia că automobilul BMW Vision M NEXT se află în mişcare chiar şi atunci când staţionează. Contururile părţii spate îmbină părţile laterale şi scot în evidenţă lăţimea automobilului. Difuzorul spate este creat din fibră de carbon reciclată şi subliniază aspiraţiile aerodinamice ale automobilului.
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT

  „BOOST+”

  „BOOST+”

  Sistemul de propulsie Power-PHEV al BMW Vision M NEXT permite conducătorului să aleagă între un sistem de tracţiune integrală sau un sistem de tracţiune spate – integral electric sau accelerat de un motor pe benzină cu turbocompresor şi 4 cilindri. Puterea de 441 kW (600 CP) permite o viteză maximă de până la 300 km/h şi accelerează BMW Vision M NEXT de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde. Autonomia în modul integral electric atinge până la 100 km – în cele mai multe cazuri, aceasta este suficientă pentru a acoperi o mare parte din călătorii în mod integral electric. În consecinţă, BMW Vision M NEXT este un automobil sport al viitorului creat pentru viaţa urbană, cu zero emisii de noxe.
  BMW Vision M NEXT
  BMW Vision M NEXT

  LASĂ-TE CAPTIVAT.

  LASĂ-TE CAPTIVAT.

  Pentru a asigura un nivel mai mare de concentrare într-un ritm crescut, informaţiile afişate în BMW Vision M NEXT se adaptează la ceea ce este cunoscut ca „logica focalizată a vitezei”: dacă automobilul staţionează, informaţiile sunt afişate pe volan. Atunci când automobilul porneşte, acestea sunt afişate în „Curved Glass Display”. Dacă situaţia de condus necesită atenţia totală a conducătorului auto, afişarea se mută pe Head-Up Display. De asemenea, este asigurată comunicarea continuă cu sistemul „BMW Intelligent Personal Assistant”.
  BMW Vision M NEXT
  Am folosit materiale inovatoare pentru a crea un interior modern şi luxos. Deşi geometria sa este clară şi subtilă, detaliile individuale sunt prezentate ca accesorii de înaltă calitate.
  Domagoj Dukec, Preşedintele Departamentului de Design al BMW.

  PLĂCEREA PURĂ DE A CONDUCE, REDEFINITĂ.

  BMW Vision M NEXT prezintă viitorul orientării spre conducătorul auto, specifică BMW.

  BMW Vision M NEXT reprezintă următorul pas al orientării spre conducătorul auto, specifică BMW. Întregul interior se concentrează asupra consolei BOOST. Geometria este subtil creată pentru a oferi conducătorului auto posibilitatea de a se concentra doar asupra experienţei de condus.
  Imagine din lateral cu interiorul BMW Vision M NEXT, cu portierele deschise
  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu designul panoului de bord
  Imagine din habitaclul BMW Vision M NEXT, cu consola BOOST
  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu consola BOOST şi ecranul „Curved Glass Display”
  Imagine din interiorul BMW VIsion M NEXT, cu consola BOOST şi Head-Up Display-ul „full-AR”
  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu designul scaunelor ergonomice
  Imagine din lateral cu interiorul BMW Vision M NEXT, cu portierele deschise

  ÎNTR-O SINGURĂ FORMĂ.

  Cele două portiere cu deschidere pe verticală dezvăluie interiorul splendid care permite conducătorului auto şi automobilului să devină un întreg. Culoarea predominantă este nuanţa închisă de Albastru Midnight, iar la exterior culoarea Portocaliu Thrilling adaugă contraste selective.

  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu designul panoului de bord

  MINIMALISM LA NIVEL MAXIM.

  Cu o formă conică orientată spre conducătorul auto, bordul are un design plat şi minimalist. Toate elementele funcţionale, precum prizele de aer şi spaţiile de depozitare laterale, sunt integrate aproape invizibil şi totodată eficient în geometria automobilului.

  Imagine din habitaclul BMW Vision M NEXT, cu consola BOOST

  CONSOLA BOOST.

  Piesa centrală a acestui automobil este consola BOOST. Are un volan aliniat pe orizontală, un „Curved Glass Display” transparent şi un Head-Up Display „full-AR”, care integrează toate opţiunile de control şi informaţiile necesare pentru conducătorul auto. Modul „BOOST+” permite mai multă putere, prin simpla apăsare a unui buton. Atingând logo-ul „BMW” de pe volan, BMW Vision M NEXT este adus la viaţă.

  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu consola BOOST şi ecranul „Curved Glass Display”

  „CURVED GLASS DISPLAY”.

  „Curved Glass Display”-ul transparent formează cel de-al doilea nivel. Precum o mască, acesta se extinde în faţa conducătorului auto şi îi oferă informaţii precum turaţiile, viteza, managementul energiei automobilului sau propriul puls.

  Imagine din interiorul BMW VIsion M NEXT, cu consola BOOST şi Head-Up Display-ul „full-AR”

  HEAD-UP DISPLAY „FULL-AR”.

  Head-Up Display-ului care se întinde pe întreaga zonă din faţa conducătorului auto formează cel de-al treilea nivel. Odată cu creşterea vitezei, informaţiile relevante pentru conducătorul auto se mută pe Head-Up Display, pentru ca toate acestea să fie disponibile în câmpul său vizual. Datorită tehnologiei bazate pe realitatea augmentată, informaţia este suprapusă peste imaginea reală. În felul acesta, poţi conduce în modul ideal urmărind un automobil virtual ce-ţi arată calea.

  Imagine din interiorul BMW Vision M NEXT, cu designul scaunelor ergonomice

  POTRIVIRE PERFECTĂ.

  Cele două carcase ale scaunelor au formă lină şi sunt acoperite de un material cu memorie care asigură mularea optimă a scaunelor pe corp. Tetierele se află deasupra carcaselor scaunelor şi creează un efect de plutire şi accentuează astfel senzaţia de greutate scăzută.

  Schiţă în lucru cu designul părţii spate a BMW Vision M NEXT
  Schiţă în lucru cu designul părţii laterale a BMW Vision M NEXT
  Design în lucru cu consola BOOST a BMW Vision M NEXT
  Ingineri vorbind despre designul interior al BMW Vision M NEXT
  Ingineri vorbind despre designul consolei Boost a BMW Vision M NEXT

  ÎNTR-O MISIUNE PENTRU VIITOR.

  Designul BMW Vision M NEXT este rezultatul unei competiţii interne. Designerii BMW au concurat unul cu celălalt prin viziuni şi schiţele desenate manual. Au avut loc mai multe runde pentru a le selecta pe cele mai bune până când, în final, a fost aleasă varianta care urma să fie implementată. Procesul de la ideea iniţială până la viziunea completă a automobilului a durat aproximativ 18 luni. „Acest gen de implementare funcţionează doar dacă toţi cei implicaţi urmăresc acelaşi scop. Din acest motiv sunt foarte mândru de echipa mea, care a lucrat intens la acest proiect pe durata ultimelor luni”, a declarat Domagoj Dukec, Preşedintele Departamentului de Design al BMW.