Imagine cu BMW Z4 Roadster rulând printre munţi

THE Z4

BMW Z4: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

THE Z4BMW Z4: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

VARIANTE DE MODEL.

Modelele şi opţiunile de echipare ale BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 model Sport Line

Modelul Sport Line impresionează prin aspectul său dinamic: detaliile interioare şi exterioare negre lucioase şi din aluminiu satinat sunt impresionante şi scot în evidenţă aspectul sportiv al automobilului. Echipamente precum scaunele M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă în piele Vernasca neagră şi aerul condiţionat automat cu control pe două zone ajută la creşterea confortului.

Silueta BMW Z4 Roadster model Sport Line

Modelul Sport Line impresionează prin aspectul său dinamic: detaliile interioare şi exterioare negre lucioase şi din aluminiu satinat sunt impresionante şi scot în evidenţă aspectul sportiv al automobilului. Echipamente precum scaunele M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă în piele Vernasca neagră şi aerul condiţionat automat cu control pe două zone ajută la creşterea confortului.

 • Exterior

 • Interior

BMW Z4 model M Sport

Modelul M Sport conferă automobilului note foarte sportive. În plus faţă de aspectul îmbunătăţit al exteriorului şi al interiorului, modelul M Sport garantează şi mai multă plăcere de a conduce. Suspensia M Sport, frânele M Sport şi pachetul M Aerodinamic optimizează dinamica de condus.

Silueta BMW Z4 Roadster model M Sport

Modelul M Sport conferă automobilului note foarte sportive. În plus faţă de aspectul îmbunătăţit al exteriorului şi al interiorului, modelul M Sport garantează şi mai multă plăcere de a conduce. Suspensia M Sport, frânele M Sport şi pachetul M Aerodinamic optimizează dinamica de condus.

 • Exterior

 • Interior

DESIGN.

Designul exterior şi interior al BMW Z4 Roadster.

Atât la exterior, cât şi în interior, designul BMW Z4 Roadster oferă senzaţia de sportivitate naturală şi de eleganţă individuală. Aspectul dinamic este accentuat de grila BMW cu design în formă de mesh, de plafonul elegant şi de elementele de design ale pachetului BMW Individual Shadow Line. Interiorul completează conceptul de design cu echipamente opţionale precum scaunele M Sport sau iluminarea ambientală.
Imagine de sus cu BMW Z4 Roadster în mişcare
BMW Z4 Roadster cu grila cu design în formă de mesh

Grila BMW cu design în formă de mesh.

Designul în formă de plasă al grilei radiatorului, care variază în funcţie de motorizare, accentuează aspectul dinamic al automobilului. Modelul de bază are o grilă neagră lucioasă cu design în formă de plasă, iar în cadrul pachetului Sport Line şi a pachetului M Sport acestea sunt din aluminiu mat, fiecare cu o ramă cromată. Grila radiatorului BMW pentru modelul M40i, aflat în vârful gamei, este în întregime în Gri Cerium.
BMW Z4 Roadster cu priza de aer „Air Breather” şi roata din faţă

Prize de aer „Air Breather”.

Prizele de aer „Air Breather” din spatele arcadelor roţilor faţă şi prizele de aer „Air Curtain” din spoilerul faţă scad turbulenţele din jurul arcadelor roţilor şi distribuie uniform fluxul de aer, reducând astfel coeficientul de frecare. În acelaşi timp, evidenţiază aspectul sportiv al automobilului, ca elemente decorative.
Silueta BMW Z4 Roadster cu soft-top-ul închis

Soft-top.

Soft-top-ul negru se potriveşte perfect cu liniile dinamice ale automobilului. Prin simpla apăsare a unui buton, acesta se deschide şi se închide în mod electric în aproximativ 10 secunde, chiar şi atunci când conduci cu viteze de până la 50 km/h. Una dintre proprietăţile impresionante ale soft-top-ului de înaltă calitate este izolarea excelentă împotriva zgomotului exterior.
Oglinda exterioară BMW Z4 Roadster, parte a pachetului BMW Individual Shadow Line lucios

Pachet BMW Individual Shadow Line lucios.

Pachetul BMW Individual Shadow Line lucios cu conţinut extins are diverse echipamente negre: rama şi grila BMW negre lucioase cu design în formă de mesh şi ţevi de eşapament negre cromate.
Benzi ornamentale pentru ţeava de eşapament a BMW Z4 Roadster

Ţevi de eşapament.

Ţevile de eşapament rotunde cromate şi lucioase din spate, de pe partea dreaptă şi stângă, sporesc aspectul sportiv al automobilului.
Habitaclul BMW Z4 Roadster cu iluminare ambientală

Iluminare ambientală.

Iluminarea ambientală creează atmosferă relaxantă şi plăcută în interiorul automobilului. Sunt disponibile 11 modele predefinite de lumină în şase culori diferite, cu lumini de contur şi lumini ambientale pe panoul de instrumente, pe ornamentele portierelor şi pe consola centrală.
Difuzoare în habitaclul BMW Z4 Roadster

Sistem de sunet surround Harman Kardon.

Sistemul de sunet surround Harman Kardon oferă acustică impresionantă şi are amplificator digital de 408 W, şapte canale şi 12 difuzoare. Interiorul automobilului este învăluit în sunet de calitate excepţională. Egalizatorul specific contribuie la diminuarea zgomotelor de fundal provenite din exterior.
Scaunele M Sport ale BMW Z4 Roadster

Scaune M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă.

Scaunele M Sport cu tetiere integrate, poziţionare mai joasă a şezutului, părţi laterale înalte pe spătarul şi şezutul scaunului oferă suport excelent în părţile laterale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, chiar şi atunci când automobilul intră cu viteză în viraje. În plus, scaunul poate fi ajustat în funcţie de dimensiunile corpului tău, cu sistemul integrat de reglare a lăţimii spătarului.

DINAMICA DE CONDUS.

Dinamica de condus a BMW Z4 Roadster.

Definit prin sportivitate și agilitate. BMW Z4 Roadster își confirmă ADN-ul sportiv pe şosea. Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, a componentelor de propulsie și a componentelor pentru transmisie inovatoare, acesta atinge valori impresionante de performanță și dinamică de condus într-o clasă proprie.
Perspectivă de sus a părţii spate a BMW Z4 Roadster

Diferenţial M sport.

Diferenţialul M sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în curbe cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, care reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
Prim-plan al frânei M sport

Frână M sport.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un piston în partea spate, de culoare albastră, cu inscripţie „M” şi prezintă discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare.
Suspensie M adaptivă a BMW Z4 Roadster

Suspensie M adaptivă.

Suspensia M adaptivă se poate regla electric în orice moment, pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Conducătorul auto poate regla caracteristicile de condus prin intermediul sistemului „Driving Experience Control” în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la foarte sportiv.
Perspectivă spate BMW Z4 Roadster, rulând în munţi

Direcţie variabilă sportivă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic creează o reacție directă și agilă și asigură un efort fizic redus pentru rotirea volanului. Reacționează la unghiul volanului cu rapoarte de direcție variabile. Acest lucru îmbunătățește manevrabilitatea atunci când conduci într-un mod mai dinamic și reduce efortul necesar pentru rotirea volanului atunci când parchezi sau întorci.
Transmisie Steptronic Sport: prim-plan al consolei centrale

Transmisie Steptronic Sport.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte şi funcţia „Launch Control” oferă schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză, atât automat cât şi manual, prin intermediul padelelor de schimbare a vitezelor sau al manetei schimbătorului de viteze – pentru o experienţă de condus confortabilă sau dinamică. În modul „SPORT” sau „SPORT+” şi cu schimbătorul de viteze stânga, în poziţia S/M, schimbarea treptelor este configurată pentru a oferi performanţă maximă.
Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri

Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri.

Puterea superioară, rularea precisă și un sunet inspirant caracterizează motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie şi o capacitate de 3.0 litri, din noua generație a familiei de motoare BMW EfficientDynamics. Cu sistem VANOS dublu, sistem de control al supapelor Valvetronic, sistem High-Precision Injection și un turbocompresor TwinScroll, acesta generează 250 kW (340 CP) și are un consum mixt de combustibil de la doar 7,1 până la 7,4 litri la 100 km.

SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

Sistemele inteligente de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster îţi oferă multe sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto. De la Asistentul la parcare până la sistemul personal de asistenţă vocală, tehnologiile inovatoare cresc siguranţa şi confortul în timpul călătoriei. În acelaşi timp, acestea îţi asigură şi condus parţial automatizat, în funcţie de situaţie.
Perspectivă prin parbriz asupra interiorului BMW Z4 Roadster

Driving Assistant.

Pachetul de siguranţă Driving Assistant are sisteme bazate pe camere video, precum sistem de Avertizare de coliziune frontală şi sistem de Avertizare de pietoni cu funcţie de frânare în caz de urgenţă, Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii şi previzualizare, Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie. În plus, echipamentul bazat pe radar are sistem de Avertizare de trafic în partea spate, Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi Avertizare de coliziune în partea spate.
Asistent la parcare pe Control Display-ul BMW Z4 Roadster

Asistent la parcare.

Pachetul de echipamente Asistent la parcare îţi permite să parchezi automobilul cu uşurinţă. Camera video cu perspectivă spate îţi oferă vizibilitate optimă asupra zonei din spatele automobilului. Asistentul la parcare realizează în mod automat parcarea automobilului în spaţii paralele. Asistentul pentru mersul în marşarier te ajută în timpul mersului în marşarier, de exemplu, pe benzile înguste.
Volanul cu butoane al BMW Z4 Roadster

Pilot automat cu funcţie Stop & Go.

Pilotul automat cu funcţie Stop & Go menţine automat distanţa selectată faţă de automobilul din faţă şi include funcţia de oprire şi pornire în ambuteiaje. Sistemul de asistenţă privind limita de viteză permite adoptarea limitei de viteză cu ajutorul pilotului automat. Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de frânare în caz de urgenţă recunoaşte automobile, pietoni şi biciclişti.
BMW Z4 Roadster cu volan, Head-Up Display şi Control Display

BMW Head-Up Display.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate informaţii precum viteza curentă, instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, împreună cu servicii de divertisment şi telefonie.

CONECTIVITATE.

Tehnologiile de conectivitate şi serviciile digitale disponibile pe BMW Z4 Roadster.

Tehnologiile de conectivitate inovatoare ale BMW Z4 Roadster conectează perfect conducătorul auto cu lumea înconjurătoare. În acelaşi timp, opţiunile de echipare inteligente, cum ar fi conceptul de operare tactil şi comanda vocală, împreună cu cheia digitală, asigură confort de ultimă generaţie.
Control Display-ul BMW Z4 Roadster

Concept de operare.

Conceptul de operare inovator al sistemului de operare BMW 7.0 permite operarea simplă a funcţiilor automobilului prin vorbire, ecran tactil şi Controller iDrive – într-un mod foarte intuitiv. În acest scop, funcţionalitatea Controller-ului a fost actualizată. De exemplu, toate serviciile digitale, cum ar fi aplicaţiile, pot fi de acum selectate direct.
Imagine în format mare cu mânerul portierei conducătorului auto BMW Z4 Roadster

Sistem de acces „Comfort”.

Sistemul de acces „Comfort” îţi permite să intri în automobil fără a utiliza cheia, prin intermediul portierelor pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, şi să porneşti motorul prin apăsarea unui buton, în timp ce cheia rămâne în buzunar. În plus, cheia digitală poate fi folosită de pe smartphone-ul tău pentru a descuia, a încuia şi a porni automobilul.
Habitaclul BMW Live al BMW Z4 Roadster

Habitaclu BMW Live.

În plus faţă de afişajul digital cu diagonala de 5,7” din panoul de instrumente, Habitaclul BMW Live are un afişaj de informaţii de înaltă rezoluţie cu ecran color cu diagonala de 8,8” şi funcţie tactilă. Două porturi USB suplimentare, o interfaţă Bluetooth, un radio FM şi funcţia de redare audio sunt de asemenea incluse în acest echipament.
Perspectivă de sus asupra unui BMW Z4 Roadster gri în mişcare

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirat de motorsport.

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirat de motorsport.

DATE TEHNICE.

Selectați modelul

Mase

Masa la gol (UE), în kg 1480
Masa maximă admisă, în kg 1740
Sarcina admisă, în kg 335
Sarcina admisă pe puntea faţă/ spate, în kg 830/ 935
Capacitate portbagaj, în litri 281
Sarcină remorcă (cu sistem de frânare) 8%, în kg -

Motor

Cilindri/ supape 4/ 4
Capacitatea în cmc 1998
Alezaj/ cursă, în mm 94,6/ 82,0
Putere maximă în kW (CP), la 1/min. 145 (197)/ 4.500 - 6.500
Cuplu maxim în Nm, la 1/min. 320/ 1.450 - 4.200
Raport compresie : 1 10,2

Performanţă

Viteza maximă în km/h 240
Acceleraţie 0 – 100 km/h, în sec. 6.6

Consum de combustibil

Consum urban, în l/100 km 7,3 - 7,4
Consum extraurban, în l/100 km 5,0 - 5,4
Consum mixt, în l/100 km 5,8 - 6,1
Emisii medii de CO₂, în g/km 133 - 139
Consum mixt de energie în kW/100 km -
Capacitate rezervor, în litri (aprox.) 52

Jante

Dimensiuni anvelope faţă 225/50 R17 98 Y XL
Dimensiuni anvelope spate 255/45 R17 98 Y
Dimensiuni şi material jante faţă 7,5 J x 17", din aliaj uşor
Dimensiuni şi material jante spate 8,5 J x 17", din aliaj uşor

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i(3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 5,8 – 6,1
  Emisii medii de CO2, în g/km: 133 – 139

  BMW Z4 Roadster sDrive30i(3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 5,8 – 6,1
  Emisii medii de CO2, în g/km: 133 – 139

  BMW Z4 Roadster M40i(3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,1 – 7,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 162 – 168

  Imaginile arată echipamente opţionale.

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.