BMW i8 câştigă Engine of the Year Award 2016
  04.06.2016

  BMW i8 CÂŞTIGĂ ENGINE OF THE YEAR AWARD 2016.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. După victoria în clasamentul general şi două succese la clasă în competiţia de anul trecut a International Engine of the Year Awards, sistemul de propulsie ce echipează BMW i8 a triumfat încă o dată în categoria lui - clasa motoarelor cu capacitatea între 1,4 şi 1,8 litri - la ediţia de anul acesta. Succesul BMW Group la Premiile Internaţionale Motorul Anului 2016 reprezintă o nouă dovadă a potenţialului de performanţă al pachetului de tehnologii Efficient Dynamics, care, cu începere din 2007, a permis o îmbunătăţire continuă a plăcerii condusului, în timp ce consumul şi emisiile au fost reduse.

   

  International Engine of the Year Awards au fost lansate în 1999 - de atunci, cu un total de 67 de victorii la clasă şi în clasamentul general, BMW este cel mai de succes producător în această competiţie, cu un număr aproape dublu faţă de orice altă marcă din piaţă. De altfel, în fiecare an, BMW şi-a adjudecat cel puţin o distincţie. . În acest an BMW a înregistrat 9 clasări de podium dintr-un total de 12 categorii.

   

  În fiecare an, juriul de specialitate, care acum a fost format din 65 de jurnalişti auto din 31 de ţări, selectează cele mai bune exemplare în numeroase categorii. Câştigătorii premiilor sunt prezentaţi, împreună cu distincţiile lor, în cadrul unei gale ce a avut loc miercuri, 1 iunie 2016, la Engine Expo din Stuttgart.

   

  Sistemul hybrid plug-in ce propulsează BMW i8 combină performanţele unui automobil sport cu economia de combustibil a unui model de clasă mică. Motorul cu ardere internă, cu trei cilindri, de la BMW i8 dezvoltă 170 kW/231 CP şi acţionează puntea spate, în timp ce electromotorul de 96 kW/131 CP este alimentat de un acumulator litiu-ion, care poate fi încărcat de la o sursă casnică de energie electrică, şi transmite puterea spre puntea faţă. Acest sistem hybrid plug-in, dezvoltat şi produs de BMW Group, permite o autonomie de până la 37 de kilometri în regimul de testare EU şi o viteză maximă de 120 km/h în regim integral electric, cuplate cu o experienţă a condusului cu tracţiune integrală, evidenţiată de acceleraţia puternică şi o distribuţie dinamică a puterii în virajele abordare sportiv.
  Cea mai puternică dintre cele două surse acţionează puntea spate şi utilizează impulsul electric oferit de sistemul hibrid pentru a furniza plăcerea condusului specifică BMW, dar şi un nivel revoluţionar în ceea ce priveşte eficienţa. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 4,4 secunde, cu un consum mediu mixt - calculat în ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in - de 2,1 l/100 km şi 11,9 kWh de electricitate. Aceasta echivalează cu emisii CO2 de 49 g/km.

  Citeşte în continuare
  Noul BMW Seria 3 Gran Turismo. Primele informaţii oficiale
  01.06.2016

  NOUL BMW SERIA 3 GRAN TURISMO. PRIMELE INFORMAŢII OFICIALE.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. BMW se pregăteşte să prezinte cel mai nou BMW Seria 3 Gran Turismo. Ca o combinaţie între eleganţa unui coupé cu o fertă de spaţiu interior şi pentru portbagaj deosebit de mare, Seria 3 Gran Turismo s-a dezvoltat, de-a lungul ultimilor trei ani, într-un reper pentru clasa medie. Cele mai mari pieţe pentru vânzări sunt China, Germania şi SUA, iar cei mai mulţi clienţi BMW Seria 3 Gran Turismo sunt noi pentru marca BMW. Noua versiunea a modelului Gran Turismo are o imagine vizibil mai sportivă, iar cele trei motoare pe benzină şi cele cinci propulsore diesel din gamă oferă o putere semnificativ mai mare. Toate motoarele sunt cu turbocompresor şi consumă cu până la 14% mai puţin combustibil. Totodată, interiorul impresionează prin materialele de calitate, noua interfaţă utilizator pentru sistemul de navigaţie Professional (cu grafica şi organizarea meniurilor preluate de la BMW Seria 7) şi o conectivitate mai bună pentru smartphone.

   

  ASPECT MAI DINAMIC ŞI UN SENTIMENT ACCENTUAT DE LUX ÎN INTERIOR.

  Cu o lungime de 4.824 de milimetri, BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu aproape 200 de milimetri faţă de ceilalţi membri ai gamei BMW Seria 3. Iar acest lucru îl duce aproape de zona clasei sedanurilor mari. Apariţia mai sportivă a noului BMW Seria 3 Gran Turismo este dată şi de farurile LED, disponibile, în premieră, în echiparea standard, pentru fază scurtă şi cea lungă şi de proiectoarele LED pentru ceaţă. Vizual, automobilul are o postură mai lată pe drum. Iar combinaţia de stopuri LED actualizate şi linii mai pline de emoţie aduce un plus de forţă designului părţii spate.

   

  Interiorul BMW Seria 3 Gran Turismo oferă o ambianţă şi mai sofisticată, datorită materialelor şi accentelor evoluate. Plusul de crom în jurul comenzilor pentru interior şi noile elemente decorative din lemn, culori şi variante de tapiţerie cu piele duc calitatea percepută la un nou nivel, în timp ce calităţile tactile şi ergonomice ale interiorului au fost îmbunătăţite suplimentar. Sportivitatea cuplată cu eleganţa unui coupé, confortul şi comoditatea oferite de cele patru uşi, poziţia şezutului ridicată cu 59 de milimetri cu vizibilitate excelentă de jur-împrejur şi un sentiment generos de spaţiu au fost mereu principalele argumente pentru achiziţionarea unui BMW Seria 3 Gran Turismo. Avantajul spaţiului este deosebit de convingător în compartimentul din spate, unde clientul este aşteptat de trei scaune integrale şi spaţiu pentru picioare familiar mai degrabă pentru un sedan de lux - graţie ampatamentului extins cu 110 milimetri (acum măsoară 2.920 de milimetri). Totodată, hayonul larg oferă acces spre portbagajul care oferă o capacitate ce variază între 520 şi 1.600 de litri şi care permite o utilizare foarte variată.

   

  Cea mai recentă versiune a sistemului de navigaţie BMW Professional va fi oferită acum şi la BMW Seria 3 Gran Turismo - prima dată când un model de clasă medie dispune de acest sistem. Cele mai importante elemente din meniu sunt afişate într-un stil clar, cu pictograme, ceea ce face ca operarea sistemului să fie şi mai intuitivă. Conectarea telefoanelor mobile a devenit mai convenabilă - acum, smartphone-urile pot fi încărcate şi conectate wireless la antena exterioară a automobilului prin intermediul soclului cu inducţie.

   

  O NOUĂ FAMILIE DE MOTOARE: PUTERI MAI MARI, CONSUM MAI MIC.

  Noua generaţie de motoare disponibile pentru BMW Seria 3 Gran Turismo oferă niveluri atractive de performanţe sportive, agilitate şi economie. Gama constă din trei motoare pe benzină, complet noi, care dezvoltă între 135 kW/184 CP şi 240 kW/326 CP şi cinci variante diesel cu puteri cuprinse între 110 kW/150 CP şi 230 kW/313 CP - cu tracţiunea clasică, pe puntea spate, sau cu cea integrală BMW xDrive, cu transmisie manuală sau automată Steptronic (consum mediu mixt: 7,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 175-112 g/km)*. Toate motoarele pe benzină, cu patru sau cu şase cilindri, şi cele diesel cu patru cilindri provin din familia de propulsoare BMW EfficientDynamics, nou dezvoltată şi modulară, şi beneficiază de tehnologia BMW TwinPower Turbo de ultimă oră. Odată cu faceliftul BMW Seria 3 Gran Turismo, noi motoare pe benzină îşi fac debutul şi în această gamă de modele. În acelaşi timp, noutatea din portofoliul de motorizări diesel este BMW 325d Gran Turismo. Celelalte motoare diesel cu patru cilindri au fost disponibile clienţilor încă de la lansarea noii generaţii de motoare, în vara anului 2015.

   

  Beneficii considerabile în privinţa eficienţei au fost realizate prin intermediul noilor motoare, în ciuda unei creşteri a puterii. Reducerea consumului şi a emisiilor CO2 variază între 4,5% pentru BMW 318d Gran Turismo şi 13,8% pentru BMW 320d Gran Turismo. Iar transmisiile manuală şi automată îmbunătăţite suplimentar, funcţia Auto Start Stop, generarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), gestiunea inteligentă a componentelor auxiliare şi modul ECO PRO ajută noul BMW Seria 3 Gran Turismo să stabilească un punct de reper în ceea ce economia de combustibil şi emisiile.

   

  BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo şi 320d Gran Turismo dispun standard de transmisia manuală cu şase trepte, dar opţional pot fi comandate şi cu varianta automată, Steptronic cu opt trepte. Toate celelalte variante de motorizare sunt echipate standard cu transmisie automată. Aceasta înseamnă că alte trei variante ale automobilului (BMW 330i Gran Turismo, BMW 340i Gran Turismo şi BMW 325d Gran Turismo) sunt oferite exclusiv cu transmisia Steptronic eficientă în comparaţie cu modelul actual. Îmbunătăţirile privind eficienţa, extinderea raporturilor şi reducerea patinării convertorului în timpul schimbării treptelor aduce o scădere de aproape trei procente a consumului şi emisiilor CO2. În acelaşi timp, clienţii vor fi recompensaţi cu o creştere a confortului de condus şi de schimbare a vitezelor.

   

  Toate variantele cu motorizare pe benzină ale BMW Seria 3 Gran Turismo şi versiunile diesel BMW 320d Gran Turismo şi BMW 330d Gran Turismo pot fi comandate, opţional, cu sistem de tracţiune integrală BMW xDrive. BMW 335d xDrive Gran Turismo este echipat standard cu tehnologia de tracţiune integrală. Astfel, pentru BMW Seria 3 Gran Turismo sunt disponibile 18 configuraţii de motor, transmisie şi tracţiune.

   

  TREI LINII DE DESIGN LA ALEGERE.

  Clienţii BMW Seria 3 Gran Turismo pot opta între variantele Sport Line, Luxury Line şi M Sport. Culoarea Estoril Blue este disponibilă exclusiv pentru modelele M Sport. BMW Seria 3 Gran Turismo este echipat standard cu o selecţie vastă de echipamente care include control automat al aerului condiţionat, Servotronic, şase airbaguri, faruri LED pentru faza scurtă şi cea lungă, proiectoare LED pentru ceaţă, ecran color high-resolution cu controler iDrive, facilitate hands-free pentru apeluri telefonice - inclusiv port USB şi streaming audio prin Bluetooth - şi volan multifuncţional îmbrăcat în piele. Libertatea mai mare cu combinaţiile de echipamente pentru interior şi exterior deschide o gamă mai largă de posibilităţi pentru clienţi. Sunt disponibile două culori metalizate noi, precum şi trei designuri noi pentru jante, dar şi variante suplimentare de tapiţerie şi benzi decorative pentru interior.

   

  * Date de consum pe baza ciclului de testare EU, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese.

  Citeşte în continuare
  Ediţie specială exclusivă pentru BMW M3: "30 Years M3"
  30.05.2016

  EDIŢIE SPECIALĂ EXCLUSIVĂ PENTRU BMW M3: "30 YEARS M3".

  Chişinău/München. Prin lansarea primei generaţii BMW M3 în 1986, BMW M GmbH, care la acea vreme opera sub numele BMW Motorsport GmbH, a revoluţionat segmentul sport al clasei medii. Anterior, nici un alt constructor nu mai folosise atât de mult tehnologia veritabilă din motorsport pentru a transforma un model de serie precum BMW Seria 3 într-un automobil sport de înaltă performanţă care să fie potrivit şi pentru utilizare cotidiană. Primul BMW M3 a stabilit standardul la care s-au raportat şi alţi constructori.

   

  Totodată, de-a lungul celor cinci generaţii ale modelului, BMW M a continuat să rafineze acest simbol auto. Iar de-a lungul anilor, BMW M3 şi-a păstrat caracterul original. Probabil, nici un alt automobil nu combină genele sportive distincte şi posibilitatea de utilizare zi de zi într-un concept general plin de emoţie. În această vară, pentru a marca a 30-a aniversare a simbolului auto, BMW M lansează ediţia specială exclusivistă BMW M3 "30 Years M3", care este limitată la 500 de unităţi.

   

  EDIŢIE "30 YEARS M3" ÎN LEGENDARA CULOARE MACAO BLUE METALIZAT.

  Ca omagiu adus primei generaţii BMW M3, ediţia aniversară "30 Years M3" este vopsită în culoarea exclusivă Macao Blue metalizat, care şi-a făcut debutul în gama de culori BMW ca opţiune specială pentru prima generaţie a BMW M3.

   

  Ediţia "30 Years M3" se bazează pe pachetul Competition, care este disponibil opţional pentru modelul de serie BMW M3. Pachetul cuprinde o creştere de 14 kW/19 CP a puterii motorului, la 331 kW/450 CP (BMW M3 "30 Years M3" - consum mediu mixt: 8,8-8,3 l/100 km, emisii CO2: 204-194 g/km). De asemenea, în pachetul Competition este inclusă suspensia Adaptive M, care a fost aliniată corespunzător la performanţele crescute. Dotările optimizate includ şi arcuri, amortizoare şi bare stabilizatoare noi, curbe caracteristice modificate ale celor trei moduri COMFORT, SPORT şi SPORT+, precum şi diferenţial Active M - disponibil standard şi modificat corespunzător - pentru puntea spate şi sistem Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii). Mai mult, pachetul Competition ale ediţiei speciale include jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design 666 M star spoke şi anvelope mixte (faţă: 265/30 R20, spate: 285/30 R20).

   

  Toate aceste măsuri duc la o creştere importantă a performanţelor dinamice, care, nu în ultimul rând, se reflectă în acceleraţia îmbunătăţită. În echiparea cu varianta opţională de transmisie - M cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte -, BMW M3 "30 Years M3" sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,0 secunde, ceea ce reprezintă un timp mai mic cu 0,1 secunde faţă de modelul de serie. Chiar şi cu transmisia standard - manuală, cu şase trepte -, automobilul realizează sprintul mai repede cu 0,1 secunde faţă de varianta de producţie.
  Ca design exterior, pachetul Competition include BMW Individual High Gloss Shadow Line cu dotări îmbunătăţite, inclusiv decoraţiune de crom negru pentru ţeava de eşapament a sistemului de evacuare sport M, sunetul caracteristic şi puternic contribuind semnificativ la experienţa emoţională a condusului. De asemenea, modelul special dispune de branhii M cu design exclusiv pe aripile faţă, care poartă logo-ul "30 Years M3".

   

  INTERIOR SPORTIV ŞI FUNCŢIONAL CU O AMBIANŢĂ DE ÎNALTĂ CLASĂ.

  Pachetul Competition duce interiorul ediţiei "30 Years M3" la un nivel superior prin scaunele sport M specifice, cu design "scoică", care combină susţinerea perfectă cu confortul de călătorie distinct pe distanţe lungi. Centurile de siguranţă cu benzi BMW M ţesute îmbunătăţesc şi ele ambianţa sport a interiorului.

   

  Logo-ul "30 Years M3" de pe pragurile uşilor faţă amintesc pilotului şi pasagerului din faţă de istoria unică a acestui simbol BMW M. Inscripţia "30 Years M3 1/500" de pe banda decorativă din fibră de carbon, aflată pe panoul de instrumente, este un indiciu al caracterului exclusivist al BMW M3 "30 Years M3", model limitat la doar 500 de unităţi la nivel mondial. "30 Years M3" este brodat pe tetierele faţă.

   

  BMW M3 "30 Years M3" dispune de tapiţerie integrală exclusivă cu piele Merino în două nuanţe, Black şi Fjord Blue sau - opţional - în Black şi Silverstone, cu cusături contrastante care subliniază caracterul sportiv şi sofisticat al modelului aniversar.
  Comparativ cu BMW M3 cu pachet Competition, modelul aniversar are un preţ mai mare cu 10.000 de euro. Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru vara anului 2016 - exact la 30 de ani de la momentul semnării primului contract de cumpărare a unui BMW M3.

   

  1986 - UN SERIA 3 CU PASAJE EVAZATE ALE ROŢILOR ŞI PUTERE IMPRESIONANTĂ.

  După aproximativ şase luni de când BMW a uimit specialiştii cu premiera mondială a noului BMW M3 la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt din toamna anului 1985, a venit şi momentul mult aşteptat: în primăvara anului 1986, primii jurnalişti auto au avut ocazia de a testa "supercarul Seria 3" pe circuitul de la Mugello, automobil care arăta foarte spectaculos nu doar datorită pasajelor evazate distinctiv ale roţilor. Motorul de 2,3 litri, cu patru cilindri, dispunea de tehnologie cu patru supape şi oferea 147 kW/200 CP. Acest propulsor a fost alegerea ideală pentru un automobil cu două uşi, care cântărea doar 1.200 de kilograme datorită construcţiei ultrauşoare - barele faţă şi spate, pragurile laterale şi capota portbagajului - includea şi spoiler -, precum şi alte echipamente erau din plastic. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde şi viteza maximă de 235 km/h sunt valori impresionante chiar şi în prezent.

   

  1988 a fost momentul prezentării versiunii Evo a BMW M3, care atingea o viteză maximă de 243 km/h datorită puterii îmbunătăţite a motorului: 220 CP. În 1990, cea mai avansată versiune a primei generaţii a modelului a fost lansată pe piaţă - BMW M3 Sport Evolution, care era echipată cu un motor de 2,5 litri, ce dezvolta 238 CP, şi care a fost limitată la 600 de unităţi.

   

  Dovada impresionantă a calităţilor inginereşti în dezvoltarea BMW M3 a venit încă din 1986 prin versiunea cu convertor catalitic. Luată în considerare de tehnicieni încă de la începutul fazei de dezvoltare, utilizarea tehnologiei de purificare a gazelor de eşapament a făcut ca fiecare versiune a modelului să înregistreze o pierdere de putere de numai 3 kW/5 CP ca urmare a echipării cu catalizator; efectul asupra performanţelor de condus a fost minim.

   

  1992 - DE LA O MAŞINĂ DE CURSE VERITABILĂ LA UN COUPÉ ELEGANT.

  Spre deosebire de predecesor, a doua generaţie BMW M3, care a fost lansată în 1992, nu a fost dezvoltată special pentru utilizare în motorsport. Mult mai discret şi elegant, coupé-ul dispunea de un motor de 3,0 litri, cu şase cilindri, ce oferea o putere maximă de 210 kW/286 CP şi dezvolta un cuplu maxim de 320 Nm. În consecinţă, propulsorul, care dispunea de tehnologia inovatoare de gestiune a arborelui cu came VANOS, oferea dovezi impresionante ale calităţilor inginereşti de top. Prin puterea specifică (97 CP/l) şi cuplul specific (108 Nm/l), modelul a stabilit două recorduri mondiale pentru motoare aspirate de mare volum. BMW M3 Coupé sprinta de la 0 la 100 km/h în exact şase secunde şi atingea o viteză maximă de 250 km/h, ce era limitată electronic.

   

  Noul BMW M3 se evidenţia prin forma oglinzilor retrovizoare de la exterior. Optimizate aerodinamic, carcasele cu suport dublu ale oglinzilor aveau un profil în formă de aripă prin care automobilul se distingea imediat de versiunea de producţie BMW Seria 3 Coupé. Chiar şi în prezent, oglinzile M cu formă distinctivă reprezintă una dintre particularităţile caracteristice ale majorităţii modelelor M.

   

  În 1994, BMW M a completat gama BMW M3 cu două variante de caroserie, lansate simultan. Pe lângă un cabriolet, BMW M3 a fost disponibil în premieră şi ca versiune sedan. Clienţii au fost mulţumiţi mai ales de faptul că performanţele sedanului le egalau pe cele ale coupé-ului.

   

  În 1995, în cadrul unui evoluţii vaste a modelului, capacitatea motorului cu şase cilindri dispuşi în linie a crescut de la 2.990 la 3.201 centimetri cubi, iar puterea a ajuns la un maxim de 236 kW/321 CP. Noul motor dispunea de tehnologie double-VANOS, astfel că, pe lângă arborele cu came de la admisie cu reglaj variabil, avea şi arbore cu came pe evacuare ce opera sincron. Rezultatul: în ciuda unei creşteri a rezervelor de putere şi a unor performanţe vizibil îmbunătăţite (de exemplu, sprintul 0-100 km/h în 5,5 secunde), versiunea BMW M3 modificată era extrem de eficientă.

   

  Din vara anului 1996, BMW M3 a devenit primul automobil de serie din lume care dispunea de transmisie manuală automatizată. Funcţia transmisiei M secvenţială era orientată spre curse: pentru urcarea în trepte, pilotul trebuia să tragă de levierul schimbătorului, iar pentru retrogradare nu trebuia decât să-l împingă în faţă. Sistemul a fost foarte popular în rândul clienţilor - la acea vreme, aproape fiecare al doilea BMW M3 care ieşea de pe linia de producţie a uzinei BMW din Regensburg era echipat cu transmisia SMG.

   

  2000 - ATLET PUR SÂNGE CU APARIŢIE CE DENOTĂ ÎNCREDERE ÎN SINE.

  A treia generaţie BMW M3 a avut un aspect şi mai încrezător decât predecesorul său. Datorită capotei din aluminiu cu curbă Powerdome, pasajelor late ale roţilor, capotei optimizată aerodinamic a portbagajului - includea muchie a spoilerului -, precum şi celor patru ţevi de eşapament ale sistemului de evacuare cu dublu flux, modelul Coupé nu lăsa loc de îndoială cu privire la rezervele de putere şi dinamică.

   

  Automobilul era propulsat tot de un motor aspirat, cu şase cilindri dispuşi în linie. Reproiectat complet, motorul, cu o capacitate de 3.246 centimetri cubi, furniza o putere maximă de 252 kW/343 CP şi un cuplu maxim de 365 Nm. 5,2 secunde pentru sprintul 0-100 km/h şi doar 5,4 pentru acceleraţia în reprize (de la 80 la 120 km/h în treapta a patra) - aceste date reflectau potenţialul de performanţă al acestui BMW M3. În primăvara anului 2001, la doar câteva luni după Coupé şi-a făcut debutul varianta Cabriolet, care arăta şi mai musculoasă datorită taliei joase.

   

  Comercializat din 2003, BMW M3 CSL şi-a asumat un statut excepţional. La acest model special, care a fost echipat consistent cu elemente de construcţie ultrauşoară -, abrevierea CSL a fost mereu termenul utilizat de BMW pentru Coupé, Sport şi Lightweight. Puterea de 265 kW/360 CP era combinată cu o masă proprie de 1.385 de kilograme, ceea ce corespundea unui raport masă-putere de 3,85 kg/CP. Reducerea masei nu a fost obţinută prin simpla omitere a componentelor (legate de confort) presupuse a nu fi necesare, ci prin principiul construcţiei ultrauşoare inteligentă, cum ar fi prin utilizarea celui mai potrivit material în locul potrivit. De exemplu, acoperişul era realizat din plastic ranforsat cu carbon (CRP), iar luneta dispunea de sticlă subţire. Aceste măsuri au dat rezultate, aşa cum arată acceleraţia: 0-100 km/h în 4,9 secunde, 0-200 km/h în 16,8 secunde.

   

  2007 - A PATRA GENERAŢIE, CU MOTOR V8 ŞI ACOPERIŞ CRP CA ECHIPARE STANDARD.

  În locul motorul cu şase cilindri dispuşi în linie - disponibil la precedentele două generaţii -, a patra ediţie BMW M3 a fost echipată cu motor V8 aspirat. Propulsorul de 4,0 litri, capabil să urce în turaţii, furniza 309 kW/420 CP, cântărea doar 202 kilograme şi era mai uşor cu 15 kg faţă de motorul folosit anterior. Utilizarea construcţiei ultrauşoare inteligente s-a făcut şi în alte secţiuni. De exemplu, BMW M3 Coupé dispunea standard de acoperiş din CRP, structură fibrelor rămânând vizibilă sub un strat transparent. Puntea faţă a automobilului era realizată aproape integral din aluminiu.

   

  Toamna anului 2007 a consemnat lansarea pe piaţă a versiunii cu patru uşi a BMW M3, care sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde şi care era mai lentă doar cu o zecime de secundă faţă de Coupé. Peste doar câteva luni, în primăvara anului 2008, versiune cabriolet a completat gama de modele.

   

  2014 - TEHNOLOGIE INOVATOARE A MOTORULUI ŞI CONSTRUCŢIE ULTRAUŞOARĂ CONSISTENTĂ.

  În primăvara anului 2014, la lansarea celei de-a cincea generaţii, BMW M GmbH nu doar că a prezentat, pentru prima dată simultan, versiunile Sedan şi Coupé, dar a adus denumirea variantelor în conformitate cu noul nomenclator al modelelor de serie. Astfel, Sedan poartă numele BMW M3, iar Coupé reprezintă BMW M4 - aşa cum este şi Cabriolet, care a devenit disponibil din toamna anului 2014.

   

  Reproiectat complet, motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo şi capacitate de a urca în turaţii, furnizează o putere maximă de 317 kW/431 CP şi un cuplu maxim de 550 Nm, disponibil pe un interval larg al turaţiilor - astfel, cel mai înalt nivel de cuplu oferit de precedentul BMW M3 este depăşit cu aproximativ 40%. Consumul de combustibil şi emisiile sunt mai mici cu aproape 25%. Atât BMW M3 Sedan, cât şi BMW M4 Cabriolet realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde (cu transmisia opţională, cu dublu ambreiaj cu şapte trepte).

   

  În dorinţa de a obţine cel mai înalt nivel de dinamică a condusului combinat cu o eficienţă excepţională, masa automobilului (în echipare standard) a fost redusă cu aproximativ 80 de kilograme în comparaţie cu modelul anterior. Acest lucru a fost posibil prin implementarea constantă a măsurilor de construcţie ultrauşoară inteligentă. Printre acestea s-au numărat utilizare vastă a materialelor uşoare precum plasticul ranforsat cu fibră de carbon, dar şi aluminiu pentru numeroase componente ale suspensiei sau ale caroseriei.

   

  "LA MULŢI ANI, BMW M3" - URĂRILE PRIETENILOR ŞI ALE PARTENERILOR LA A 30-A ANIVERSARE A AUTOMOBILULUI.

  "Întotdeauna voi avea o conexiune foarte specială cu BMW M3. Tatăl meu obişnuia să conducă un BMW M3 negru. Eu am devenit campion DTM în 2012 pilotând BMW Bank M3 de culoare negru mat. Toate modelele de serie BMW M3 au acest caracter competiţional foarte special - similar cu noul BMW M4. BMW M GmbH a reuşit să aducă sentimentul de circuit pe şosea. Nu este deloc uşor să faci ca un automobil atât de puternic să fie aşa compact şi potrivit pentru şosea cum a reuşit BMW cu M3. BMW M3 este sportivitatea în forma sa cea mai pură. Şi mereu va ocupa un loc special în amintirile mele."

   

  BRUNO SPENGLER, PILOT PROFESIONIST, COMPONENT AL BMW TEAM MTEK ÎN DTM 2016, CAMPION DTM ÎN 2012 CU BMW M3 DTM.

  "BMW M3 este un automobil fascinant - acum, ca şi în urmă cu 30 de ani. Eu am pilotat pe circuit M3 al acelor vremuri. Şi în comparaţie cu maşinile de curse de acum, era foarte mult de muncă la volan. În 2013, primul meu an în DTM, am sărbătorit victoria cu BMW M3 DTM al erei moderne. Acela a fost un moment foarte special. Şi cred că BMW M3 este făcut pur şi simplu pentru a crea asemenea momente speciale."

   

  TIMO GLOCK, PILOT PROFESIONIST, COMPONENT AL BMW TEAM RMG ÎN DTM 2016, PARTICIPANT LA 91 DE GRAND PRIX-URI DE FORMULA 1 ÎNTRE 2004 ŞI 2012.

  "Pentru mulţi oameni - inclusiv pentru mine -, BMW M3 este sinonim cu succes pe circuit. ADN-ul său din motorsport a fost evident încă din 1986 şi continuă să fie şi în prezent. Pentru mine, ca pilot de curse, este minunat că pot conduce un automobil sport ca acesta şi în afara circuitului. BMW M3 are toate motivele să fie o legendă."

   

  MARTIN TOMCZYK, PILOT PROFESIONIST, COMPONENT AL BMW TEAM SCHNITZER ÎN DTM.

  "Fără îndoială, BMW M3 este cea mai importantă maşină din lunga mea carieră de pilot. Cu acest model am câştigat Campionatul Mondial al Turismelor (WTCC), titlul DTM, campionatul de turisme al Italiei şi am sărbătorit numeroase victorii pretutindeni în Europa. Din prima zi, BMW M3 a fost un câştigător şi şi-a păstrat această poziţie de-a lungul deceniilor. Fanii iubesc BMW M3 - şi eu!"

   

  ROBERTO RAVAGLIA, FOST PILOT PROFESIONIST, PRIMUL CAMPION MONDIAL DE TURISME DIN ISTORIE (1987), FONDATOR TEAM ROAL MOTORSPORT.

  "BMW M3 este un adevărat simbol. Când maşina şi-a făcut debutul în curse în 1987, a fost câştigătoare chiar de la început, devenind cel mai de succes turism din toate timpurile. A fost foarte distractiv să pilotez această maşină. Am avut parte de multe momente deosebite şi am sărbătorit multe victorii cu această maşină. Am dezvoltat o legătură strânsă cu BMW M3."

   

  JOHNNY CECOTTO, FOST PILOT PROFESIONIST, 10 VICTORII CU BMW M3 ÎN DTM ÎNTRE 1989 ŞI 1992, ÎNVINGĂTOR CU BMW M3 ÎN CURSA DE 24 DE ORE DE LA SPA DIN 1990, ÎNVINGĂTOR CU BMW M3 ÎN CURSA DE 24 DE ORE DE LA NÜRBURGRING DIN 1992, CÂŞTIGĂTOR CU BMW M3 GTR AL ADAC GT CUP DIN 1993, DUBLU CAMPION MONDIAL DE MOTOCICLISM (1975/1978).

  "Pentru mine, BMW M3 este pur şi simplu cel mai bun. Cred că oricine asociază imediat BMW M3 cu BMW M GmbH, chiar mai mult decât M1 şi M5. O parte importantă a fascinaţiei pe care o creează se datorează rezultatelor sale din motorsport. La urma urmei, BMW M3 este cel mai de succes turism din lume. Eu am patru BMW M3 din ani diferiţi, favoritul meu rămâne BMW M3 din prima generaţie - aceasta nu pentru că modelele BMW clasice sunt pasiunea mea, ci pentru că eu cred că designul său este cel mai bun."

   

  FELIPE GARCIA, PASIONAT ŞI COLECŢIONAR BMW, FONDATOR MINT CLASSICS DIN MÜNSTER, DEALER "BAVARIAN SPORTS CARS".

  Citeşte în continuare
  Premieră în gama de modele BMW Seria 7: cel mai puternic motor diesel cu şase cilindri din lume
  19.05.2016

  PREMIERĂ ÎN GAMA DE MODELE BMW SERIA 7: CEL MAI PUTERNIC MOTOR DIESEL CU ŞASE CILINDRI DIN LUME.

  Chişinău/München. O gamă variată de inovaţii scot în evidenţă noua limuzină de lux BMW Seria 7. Varietatea de dotări noi include la structura Carbon Core a caroseriei şi tehnologia BMW eDrive a celor trei modele BMW iPerformance până la controlul BMW prin gesturi şi parcarea de la distanţă (Remote Control Parking). Acum, o nouă apariţie se adaugă grupului. Cel mai puternic motor diesel cu şase cilindri din lume îşi face debutul la BMW 750d xDrive şi BMW 750Ld xDrive (consum mediu mixt: 5,9-5,7 l/100 km; emisii CO2: 154-149 g/km), versiuni care dispun în echiparea standard de tracţiune integrală. Noul propulsor generează o putere maximă de 294 kW/400 CP şi un cuplu maxim de 760 Nm.

   

  Noul motor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, a fost dezvoltat pe baza cele mai noi generaţii de propulsoare a BMW Group. Tehnologia BMW TwinPower Turbo include turbocompresie în mai multe etape, cu patru turbocompresoare şi injecţie directă common-rail, care în ultima actualizare generează o putere maximă de peste 2.500 bar. Acesteă arhitectură şi alte elemente tehnologice permit îmbunătăţiri semnificative ale livrării puterii, puterii de tracţiune şi eficienţei actualului motor. Noul BMW 750d xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde (BMW 750Ld xDrive: 4,7 secunde) - o îmbunătăţire de 0,3 secunde faţă de predecesorul său. O mare parte din creditul pentru această latură şi mai dinamică se datorează noii forme de turbocompresie în mai multe etape, care acum reuneşte patru turbocompresoare în locul celor trei de până acum. Acestea permit ca presiunea de supraalimentare să fie mărită mult mai repede la turaţii scăzute şi astfel să se obţină reacţii foarte rapide ale acceleraţiei la ralanti.

   

  EFICIENŢĂ DE TOP: PUTERE A MOTORULUI MAI MARE CU 5%, CONSUM MEDIU DE COMBUSTIBIL REDUS CU 11%.

  Noua generaţie a celui mai sportiv motor diesel cu şase cilindri din lume îşi dezvoltă puterea maximă de 294 kW/400 CP la 4.400 rpm. Caracteristicile de performanţă optimizate sunt reflectate cel mai vizibil în dezvoltarea cuplului, prezent imediat şi de la turaţii mici. Concret, motorul oferă un cuplu de peste 450 Nm de la doar 1.000 rpm, în timp ce nivelul maxim de 760 Nm este disponibil între 2.000 şi 3.000 rpm. BMW 750d xDrive şi BMW 750Ld xDrive au viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Performanţele obţinute reprezintă un nou record al raportului putere/cilindree şi cuplu/clindree pentru un motor diesel de serie.

   

  În plus, cel mai puternic motor diesel oferit vreodată de BMW se evidenţiază şi prin echilibrul dintre performanţe şi economia de combustibil, fără egal la vreun concurent din acest segment de motorizare. Creşterea puterii - cu 14 kW/19 CP (5%) - şi a cuplului maxim - cu 20 Nm - este acompaniată de o reducere cu 11% a consumului mediu şi a emisiilor faţă de modelul anterior. Noile BMW 750d xDrive şi BMW 750Ld xDrive înregistrează un consum mediu mixt de 5,9-5,7 l/100 km, în timp ce emisiile CO2 sunt de 154-149 g/km (date pe baza ciclului de testare EU, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

   

  NOUĂ VÂRF AL GAMEI DIESEL DISPUNE DE NUMEROASE PUNCT DE ATRACŢIE TEHNOLOGICE - DE LA CHIULASĂ LA TRATAMENTUL EVACUĂRII.

  Noul lider al diviziei diesel reprezintă un exemplu elocvent al artei inginereşti şi încă o dovadă a experienţei pe care BMW Group o deţine în dezvoltarea sistemelor de propulsie. O serie de dotări inovatoare în construcţia motorului a permis beneficii semnificative pentru motoarele diesel în ceea ce priveşte livrarea puterii şi eficienţa - susţinute de principiul arderii sub presiune foarte înaltă -, care sunt demonstrate la cel mai înalt nivel. Deja au fost puse bazele în dezvoltarea motorului de bază, un membru al celei mai noi generaţii a sistemelor de propulsie BMW Group. Soluţii specifice de detaliu se adresează atât sarcinilor termică, cât şi celor mecanice care vin cu puterile foarte mari şi cu creşterea presiunii maxime de ardere - de la 200 bar, cât avea precedentul motor, la 210 bar.

   

  Cea mai nouă generaţie a tehnologiei de injecţie directă common-rail se ocupă de furnizarea combustibilului. Piezoinjectoarele, a căror presiune maximă de injecţie a fost mărită la peste 2.500 bar, asigură un control deosebit de precis şi o pulverizare fină a combustibilului. În consecinţă, eficienţa motorului a crescut, iar emisiile au fost reduse. Tehnologia de tratament al evacuării utilizată la BMW 750d xDrive şi BMW 750Ld xDrive include nu doar un filtru de particule diesel şi convertor catalitic de stocare a oxizilor de azot (NOX), care sunt poziţionate într-o carcasă comună aproape de motor, ci şi un sistem SCR (reducere catalitică selectivă) cu injecţie AdBlue. Acestă combinaţie garantează cel mai bun control al emisiilor de NOX.

   

  DESCHIDEREA UNUI NOU DRUM: REUNITE CA O ECHIPĂ PERFECT COORDONATĂ, PATRU TURBOCOMPRESOARE OFERĂ MAI MULTĂ PLĂCERE A CONDUSULUI.

  În mare măsură, eficienţa şi caracteristicile de performanţă ale noului motor sunt determinate de cea dintâi utilizare vreodată a unui al patrulea turbocompresor şi, mai presus de orice, de interacţiunea coordonată cu precizie a tuturor componentelor în sistemul de supraalimentare.

   

  În general, cele două turbocompresoare de presiune joasă şi unul dintre cele două turbocompresoare de înaltă presiune funcţionează permanent. Doar la accelerări bruşte de la ralanti, cele două turbocompresoare de joasă presiune vor fi evitate prin intermediul unui sistem de control al clapetei de evacuare. Aceasta permite ca presiunea de supraalimentare să fie crescută şi mai rapid, asigurând un răspuns prompt. Cel de-al doilea turbocompresor de înaltă presiune intră în acţiune la o turaţie de aproximativ 2.500 rpm.
  O altă particularitate care nu este prezentă la actualul motor este recircularea gazelor de eşapament pentru etapa de joasă presiune a sistemul de supraalimentare, precum şi etapa de înaltă presiune. Aceasta înseamnă creşteri ale eficienţei turbocompresoarelor şi astfel a motorului ca ansamblu. În acest fel sunt reduse şi nivelurile emisiilor de oxizi de azot sub sarcini mari. Pentru îmbunătăţirea eficienţei, motorul utilizează un sistem indirect de răcire a aerului de supraalimentare, cu capacitate mai mare decât cea folosită de actualul motor, precum şi răcire suplimentară a plăcii din spatele compresorului pentru turbocompresoarele de joasă presiune. Cheia pentru aceasta din urmă este un circuit de temperatură joasă separat - independent de sistemul de răcire a motorului -, care include regulatoare termice şi o pompă de răcire cu gestiune electrică.

  Citeşte în continuare
  Noile BMW M140i şi BMW M240i: mai multă putere şi eficienţă mai mare pentru modelele BMW M Performance din clasa compactă
  17.05.2016

  NOILE BMW M140i ŞI BMW M240i: MAI MULTĂ PUTERE ŞI EFICIENŢĂ MAI MARE PENTRU MODELELE BMW M PERFORMANCE DIN CLASA COMPACTĂ.

  Chişinău/München. Un nou motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 250 kW/340 CP, asigură dinamică îmbunătăţită şi consum redus la BMW M140i cu trei şi cu cinci uşi, BMW M240i Coupé şi BMW M240i Cabriolet - Noua denumire a modelului semnalează schimbarea gărzii sub capotă şi creşterea plăcerii condusului.

   

  Predarea ştafetei de la o generaţie de motoare către următoarea, la începutul lunii iulie 2016, va permite automobilelor BMW M Performance din gamele BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 să-şi demonstreze şi mai bine caracterul sportiv deosebit. Noul motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie - dezvoltă 250 kW/340 CP, o creştere de 10 kW/14 CP faţă de puterea maximă a predecesorului -, nu doar că optimizează puterea de sprint a automobilelor din celor două game, ci reduce şi nivelul consumului şi al emisiilor CO2. Propulsorul de 3,0 litri, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo ce a fost dezvoltată suplimentar, face parte din cea mai nouă generaţie de motoare a BMW Group. Evoluţiile de dinamică şi eficienţă sunt exprimate şi în noile denumiri de model pentru BMW M140i cu trei uşi (consum mediu mixt: 7,8 l/100 km; emisii CO2: 179 g/km), BMW M140i cu cinci uşi (consum mediu mixt: 7,8 l/100 km; emisii CO2: 179 g/km), BMW M240i Coupé (consum mediu mixt: 7,8 l/100 km; emisii CO2: 179 g/km) şi BMW M240i Cabriolet (consum mediu mixt: 8,3 l/100 km; emisii CO2: 189 g/km).

   

  Acest surplus de putere înseamnă că membrii BMW M Performance ai gamelor BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 oferă acum acelaşi nivel de putere precum BMW Seria 1 M Coupé, care a fost produs între 2011 şi 2012. Aceştia pot accelera de la 0 la 100 km/h cu până la 0,3 secunde mai repede cât predecesorii lor, iar consumul şi emisiile (calculate în ciclul de testare EU) sunt mai mici cu până la 7%. BMW M140i cu trei uşi, BMW M140i cu cinci uşi, BMW M240i Coupé şi BMW M240i Cabriolet sunt echipate standard cu transmisie manuală cu şase trepte, iar cea mai recentă versiune a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte este disponibilă opţional. Ca alternativă la transferul puterii către puntea spate, toate cele patru modele pot fi comandate şi cu sistemul inteligent BMW xDrive de tracţiune integrală.

   

  STABILIREA REFERINŢELOR PENTRU LIVRAREA PUTERII, EFICIENŢĂ ŞI RAFINAMENT: NOUL MOTOR PE BENZINĂ, CU ŞASE CILINDRI DISPUŞI ÎN LINIE, CU TEHNOLOGIE M PERFORMANCE TWINPOWER TURBO.

  Motorul dezvoltat pentru acest cvartet de modele din clasa compactă se evidenţiază prin reacţiile instantanee, efervescenţa când urcă în turaţii şi eficienţa exemplară. Livrarea dinamică a puterii este acompaniată de acustica plină de emoţie ce este caracteristică unui motor BMW cu şase cilindri dispuşi în linie. Noul propulsor are carter şi chiulasă din aluminiu, iar rafinamentul - un alt aspect emblematic pentru motoarele BMW 6 cilindri în linie - a urcat la un alt nivel datorită noii protecţii fonice în apropierea propulsorului. Turbocompresorul TwinScroll integrat în galeria de evacuare din oţel turnat este extrem de foarte eficient - datorită construcţiei sale compacte şi prezenţei unui intercooler indirect. Totodată, o contribuţie la minimizarea emisiilor o au gestiunea electrică a wastegate şi aranjamentul compact al convertorului catalitic.

   

  Cea mai recentă generaţie a gestiunii complet variabilă a supapelor de admisie VALVETRONIC oferă un control foarte precis al sarcinii, îmbunătăţind capacitatea de reacţie şi eficienţa motorului. O completarea a celei mai noi actualizări a tehnologiei M Performance TwinPower Turbo este distribuţia variabilă a arborelui cu came Double-VANOS atât pe admisie, cât şi pe evacuare. De asemenea, echilibrul dintre plăcerea condusului şi consum - excepţional pentru această clasă de putere - este garantat şi de pompa de răcire care acţionează doar la nevoie, pompa de ulei cu program de control, servodirecţia electrică, funcţia Auto Start Stop, generarea energiei la frânare şi alte soluţii dezvoltate în cadrul BMW EfficientDynamics.

   

  Un element-cheie în abilitatea noului motor de a oferi acceleraţie foarte dinamică este cuplul disponibil pe o plajă mare de turaţii. Noul motor oferă un cuplu maxim de 500 Nm între 1.500 şi 4.500 rpm, iar puterea maximă de 250 kW/340 CP este generată la 5.500 rpm.

   

  TRANSMISIE MANUALĂ CU ŞASE TREPTE CU DESCHIDERE AUTOMATĂ A ACCELERAŢIEI, TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT CU OPT TREPTE CU RAPOARTE MAI LUNGI.

  Inovaţiile tehnice concepute să îmbunătăţească plăcerea condusului şi să optimizeze eficienţa sunt evidente şi când vorbim de transferul puterii motorului către roţile propulsoare. Disponibilă standard la automobilele BMW M Performance de clasă compactă, transmisia manuală cu şase trepte oferă o funcţie de control al vitezei de cuplare pentru a oferi schimbări foarte cursive ale vitezelor. La downshift, gestiunea transmisiei creşte confortul de schimbare prin iniţierea funcţiei de deschidere automată a acceleraţiei; în momentul în care conducătorul schimbă într-o treaptă inferioară, aceasta creşte turaţia motorului până la nivelul ideal pentru treapta vizată.

   

  Opţional, motorul cu şase cilindri dispuţi în linie poate fi combinat cu noua versiune a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte. Cu rapoartele mai lungi şi o eficienţă internă îmbunătăţită suplimentar, această transmisie automată - disponibilă standard la versiunile cu tracţiune integrală ale automobilelor BMW M Performance de clasă compactă - contribuie suplimentar la creşterea eficienţei. Opţiunea de a realiza downshift multiplu oferă posibilitatea unor schimbări de viteze mai dinamice şi a unor reacţii foarte rapide la mişcările acceleraţiei. În plus, confortul condusului şi experienţa acustică ale automobilelor beneficiază de pe urma utilizării unui amortizor de vibraţie reglat în funcţie de turaţie. Transmisia Steptronic Sport cu opt trepte oferă o dinamică de top a schimbărilor şi, în plus faţă de funcţia Launch Control care furnizează acceleraţie optimizată de tracţiune la demaraj, oferă şi o strategie de schimbare predictivă. În acest caz, gestiunea transmisiei colaborează cu sistemul de navigaţie al automobilului pentru analizarea situaţiei de condus şi a profilului traseului şi, prin aceasta, determină momentul ideal pentru o schimbare a vitezei.

   

  DINAMICĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ, CONSUM REDUS: ACCELERAŢIA SE ÎMBUNĂTĂŢEŞTE CU PÂNĂ LA 0,3 SECUNDE, CONSUMUL DE COMBUSTIBIL SCADE CU PÂNĂ LA 7%.

  Potenţa dinamică suplimentară anunţată de dezvoltarea continuă a tehnologiei trenului de rulare este reflectată de valorile semnificativ îmbunătăţite ale acceleraţiei. BMW M140i cu trei uşi şi BMW M140i cu cinci uşi realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, cu transmisie manuală cu şase trepte, respectiv în 4,6 secunde, cu transmisia Steptronic Sport cu opt trepte (opţională). Aceasta înseamnă că cele două modele ating 100 km/h cu 0,3 secunde mai repede decât predecesorii lor. O îmbunătăţire identică se poate observa şi la BMW M140i xDrive cu trei uşi şi BMW M140i xDrive cu cinci uşi, care sprintează în doar 4,4 secunde. Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 7,8 l/100 km pentru BMW M140i cu trei uşi şi BMW M140i cu cinci uşi (cu transmisie automată: 7,1 l/100 km pentru BMW M140i xDrive cu trei uşi, respectiv 7,4 l/100 km pentru BMW M140i xDrive cu cinci uşi). Aceasta reprezintă o scădere între 3 şi 5% faţă de datele actualelor modele. Emisiile CO2 sunt de 179 g/km (cu transmisie automată: 163 g/km) pentru modelele cu tracţiune spate şi de 169 g/km pentru cele cu xDrive.

   

  BMW M240i Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde (cu transmisie automată: 4,6 secunde) - sau 4,4 secunde în varianta cu tracţiune integrală. Aceste performanţe reprezintă o îmbunătăţire de 0,2 secunde în ambele cazuri. Consumul şi emisiile în ciclul de testare EU sunt mai mici cu 4-7% în comparaţie cu valorile predecesorilor. Acum, BMW M240i Coupé înregistrează un consum de 7,8 l/100 km (179 g/km) cu transmisie manuală sau 7,1 l/100 km (163 g/km) când se comandă transmisia Steptronic Sport cu opt trepte. BMW M240i xDrive Coupé consumă 7,4 l/100 km (169 g/km).

   

  Ambele variante decapotabile ale modelului BMW M Performance sprintează de la 0 la 100 km/h cu 0,3 secunde mai repede decât anterior. Datele de acceleraţie sunt acum de 4,9 secunde (cu transmisie automată: 4,7 secunde) pentru BMW M240i Cabriolet, respectiv de 4,6 secunde pentru BMW M240i xDrive Cabriolet. Consumul mediu mixt şi emisiile în ciclul de testare EU scad cu 2-6% - la 8,3 l/100 km (189 g/km) în combinaţie cu transmisia manuală cu şase trepte, 7,4 l/100 k, (169 g/km) cu transmisia Steptronic Sport şi 7,8 l/100 km (179 g/km) în cazul BMW M240i xDrive Cabriolet.

   

  Asemenea tehnologiei trenului de rulare, echipamentele specifice modelului din dotarea automobilelor BMW M Performance de clasă compactă sunt şi ele orientate spre promovarea unei experienţe a condusului care alimentează ambiţiile sportive. Echiparea standard include suspensie M Sport coborâtă cu 10 milimetri, jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke, sistem de frânare M Sport, direcţie sport variabilă cu funcţie Servotronic, pachet aerodinamic M specific modelului şi capace pentru oglinzile retrovizoare în culoare Ferric Grey metalizat. Ambianţa sportivă a interiorului este garantată de scaunele sport îmbrăcate cu stofă/Alcantara cu cusături contrastante de culoare albastră, volan M îmbrăcat în piele şi sprijin M pentru picior.

  Citeşte în continuare
  12.05.2016

  NOUL MINI SEVEN.

  Posibilităţile de personalizare nelimitate şi o lungă tradiţie a ediţiilor speciale cu design unic sunt unul din elementele care caracterizează marca MINI. Primul ediţie specială cu design individualizat a celei mai noi generaţii MINI prezintă o combinaţie interesantă între valorile tradiţionale ale mărcii şi calitatea fabricaţiei şi a materialelor. Cu noul MINI Seven, marca britanică merge mai departe în prezentarea calităţilor distinctive ale originalului în clasa mică. Particularităţi exclusive de design exterior şi interior subliniază originile britanice, plăcerea condusului, caracterul premium şi imaginea extrovertită - datorită acestora, noul MINI Seven este o prezenţă vizibilă în traficul urban. Noul model va putea fi comandat începând cu luna iunie, când va fi anunţat preţul, primele livrări fiind posibile în luna august.

   

  Posibilităţile de personalizare nelimitate şi o lungă tradiţie a ediţiilor speciale cu design unic sunt unul din elementele care caracterizează marca MINI. Primul ediţie specială cu design individualizat a celei mai noi generaţii MINI prezintă o combinaţie interesantă între valorile tradiţionale ale mărcii şi calitatea fabricaţiei şi a materialelor. Cu noul MINI Seven, marca britanică merge mai departe în prezentarea calităţilor distinctive ale originalului în clasa mică. Particularităţi exclusive de design exterior şi interior subliniază originile britanice, plăcerea condusului, caracterul premium şi imaginea extrovertită - datorită acestora, noul MINI Seven este o prezenţă vizibilă în traficul urban. Noul model va putea fi comandat începând cu luna iunie, când va fi anunţat preţul, primele livrări fiind posibile în luna august.

   

  Noul MINI Seven reflectă şi diversitatea extinsă a gamei de modele. Ediţia specială este disponibilă în patru variante de motorizare (MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI Cooper SD şi MINI Cooper D), atât ca variantă Hatch cu trei uşi, cât şi Hatch cu cinci uşi. În total avem o selecţie de două variante de caroserie, fiecare cu două motoare pe benzină şi tot atâtea diesel, care acoperă un spectru de putere de la 85 kW/116 CP la 141 kW/192 CP.

   

  Denumirea noului model de design aminteşte de premiera automobilului britanic de clasă mică, o revoluţie începută acum mai bine de 55 de ani. În august 1959, modelele aproape identice Austin Seven şi Morris Mini Minor au fost prezentat publicului pentru prima dată. Primul exemplar al legendarului automobil cu patru locuri, creat de designerul Alec Issigonis şi cunoscut în prezent drept Mini clasic, a ieşit de pe linia de producţie sub titulatura Austin Seven.

   

  Echipat cu tracţiune faţă, motor montat în faţă şi dispus transversal, console scurte şi ecartament lat, Mini a oferit un spaţiu neobişnuit de generos pentru pasageri şi bagaje, totul pe o suprafaţă minimă - totul pe fondul unui condus agil. Actuala generaţie MINI întruchipează cea mai nouă versiune a principiului "cea mai inteligentă utilizare posibilă a spaţiului disponibil". Nu doar că îndeplineşte standardele contemporane de confort, siguranţă şi funcţionalitate, dar oferă şi un nivel complet nou de plăcere a condusului şi caracteristici premium rafinate în privinţa designului, a alegerii materialelor şi a calităţii finisării.

   

  Conceptul clasic al caroseriei este din prezent la noul MINI Hatch cu trei uşi. O reinterpretare a particularităţilor tradiţionale de design îi oferă o apariţie inconfundabilă. La interior - şi el conceput în stilul emblematic al mărcii - sunt patru locuri şi un portbagaj cu capacitatea de 211 litri. Datorită trenului de rulare şi tehnologiei suspensiei, sentimentul go-kart MINI caracteristic este combinat cu un confort optimizat al călătoriei.

   

  Fondatorul segmentului premium al clasei mici este orientat, prin conceptul inovator al caroseriei, şi spre cerinţele extinse ale publicului ţintă modern. La actuala generaţie, MINI este reprezentat în premieră, în clasa mică, printr-un model cu cinci uşi. Având un ampatament extins cu 72 de milimetri, două uşi suplimentare, un al treilea loc în spate şi cel mai mare portbagaj (278 de litri) din clasa lui, noul MINI Hatch cu cinci uşi oferă o gamă complet nouă de opţiuni pentru plăcerea condusului care este caracteristică mărcii.

   

  NOUL MINI SEVEN: DESIGN EXTERIOR ELEGANT ŞI EXPRESIV.

  Caracteristicile de design exterior create exclusiv pentru noul MINI Seven subliniează o imagine elegantă a noilor MINI Hatch (cu trei şi cu cinci uşi), completată de proporţiile caracteristice, liniile şi designul suprafeţelor. Un element important este culoarea exterioară MINI Yours Lapisluxury Blue. Această finisare non-metalică este cea mai intensă nuanţă de albastru aplicată vreodată pe o caroseriei MINI. Nuanţa creată pentru programul exclusiv de dotări MINI Yours este bazată pe culoarea Ultramarine, care este privită drept "albastru regesc" şi care a fost produsă iniţial prin adăugarea unor urme fine de pigment din piatra semipreţioasă lapis lazuli/ lazurit. Culoarea MINI Yours Lapisluxury Blue îşi derivă strălucirea, intensitatea şi profunzimea din procesele de producţie elaborate şi sofisticate din punct de vedere tehnologic prin care vopseaua şi straturile de protecţie sunt aplicate pe suprafeţele caroseriei.

   

  Ca alternativă la Lapisluxury Blue, pentru noul MINI Seven se poate alege culorile Pepper White, Midnight Black metalizat şi British Racing Green metalizat.

   

  Indiferent de culoarea aleasă pentru caroserie, acoperişul şi capacele oglinzilor retrovizoare ale noului MINI Seven sunt finisate în Melting Silver. Această culoare contrastantă, disponibilă exclusiv pentru acest model special, subliniază designul lateral orientat orizontal – caroseria, linia ferestrelor şi acoperişul. Benzile exclusive de pe capota noului MINI Seven sunt concepute să se armonizeze cu culoarea acoperişului şi a capacelor oglinzilor retrovizoare. Elementele decorative, tot în nuanţă Melting Silver, dispun fiecare de un contur exterior de culoare Malt Brown.

   

  Jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, ale noului MINI Seven au fost şi ele create special pentru modelul de design. Cu o structură clară a spiţelor şi finisare în două culori, jantele cu design MINI Seven Spoke bicolor transmit o impresie hig-end solidă. Jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile opţional pentru noul MINI Seven, în design MINI Yours Vanity Spoke bicolor. Ambele variante ale jantelor se potrivesc cu dotările exclusive de exterior ale MINI Seven, cu suprafeţe lucioase, şi culoarea MINI Yours Spectre Grey.

   

  O altă accentuare distinctivă este adăugată de contururile semnalizatoarelor de pe pasajele roţilor faţă, cunoscute drept hublouri. Acestea poartă logo-ul ediţiei speciale - inscripţia "Seven" şi cifra şapte. Logo-ul MINI Seven se regăseşte pe finisarea specifică modelului a pragurilor uşilor faţă.

   

  AMBIANŢĂ HIGH-END ŞI ARMONIOSĂ A INTERIORULUI.

  Designul interior creat pentru noua generaţie MINI este definit de suprafeţele tridimensionale, combinaţiile de culori şi materiale de calitate şi un concept modern de afişare şi operare. O interpretare nouă a stilului clasic este reflectată în structura orizontală a cockpitului şi contururile cu formă rotundă sau eliptică a principalelor caracteristici precum prizele de aer, instrumentele şi dotările uşilor. Instrumentul central - un alt element caracteristic - oferă afişare suplimentară de conţinut. Funcţionalitatea şi ergonomia sunt optimizate de noul panou de bord de pe coloana de direcţie şi noua poziţionare a butoanelor de control.

   

  La noul MINI Seven, caracterul matur şi ambianţa premium ale interiorului sunt evidenţiate de selecţia armonioasă de culori şi materiale pentru scaune şi suprafeţele interioare. Echiparea standard include scaune sport tapiţate cu stofă/piele de culoare Diamond Malt Brown, care a fost creată special pentru modelul de design. Pielea de culoare neagră de pe scaune şi spătare este combinată cu stofa de pe secţiunile laterale. Aceasta din urmă are un model de carouri orientate oblic, în gri şi negru, cu o dungă de culoare Malt Brown integrată discret şi cusături de aceeaşi culoare. Variantele de piele în culori Cross Punch Carbon Black, Lounge Satellite Grey şi MINI Yours Lounge Carbon Black sunt disponibile ca alternative de echipare.

   

  Alte particularităţi ale modelului includ logo MINI Seven în echiparea instrumentului central şi suprafeţe interioare de culoare Piano Black lucios. Opţional sunt disponibile stilurile MINI Yours pentru interior Dark Cottonwood, Fibre Alloy şi Off-White. Aceste opţiuni din programul MINI Yours reprezintă baza pentru o personalizare elegantă, care subliniază caracterul premium al automobilului, precum şi originile sale britanice. În pachetele MINI Yours pentru interior, materialele selectate sunt combinate cu finisarea precisă şi designul high-end. O altă accentuare a individualităţii elegante derivă din Colour Line aplicată unei game de elemente, de la prizele de aer exterioare la contururile verticale ale butoanelor de control de sub instrumentul central, incluzând şi cotierele din panourile uşilor. La noul MINI Seven, Colour Line vine standard în culoare Carbon Black, iar opţional este disponibilă în Malt Brown, o variantă oferită exclusiv pentru acest model şi armonizată perfect cu alte culori utilizate pentru interiorul MINI Seven.

   

  PLĂCERE EXCLUSIVĂ A CONDUSULUI CU AMPRENTĂ PERSONALĂ: PACHETUL DE ECHIPAMENTE MINI SEVEN CHILI.

  O selecţie de opţiuni atractive este oferită de pachetul de echipamente MINI Seven Chili, creat exclusiv pentru acest model. Elementele din acest pachet îmbunătăţesc nu doar plăcerea condusului, ci şi caracterul premium al noilor MINI Hatch cu trei şi cu cinci uşi - în combinaţie cu aspectul exterior şi interior al modelului, creează baza perfectă pentru un sentiment MINI exclusiv şi personal.

   

  Printre elementele progresive ale pachetului MINI Seven Chili se numără farurile LED, o dotare unică în clasa mică. Unităţile LED emit o lumină albă strălucitoare pentru ambele faze şi sunt înconjurate de un inel LED pentru lumini de zi, a cărui secţiune inferioară se întinde până la semnalizatoarele albe. Proiectoarele de ceaţă şi stopurile dispun şi ele de tehnologie LED. Senzorul de ploaie cu control automat al poziţiilor contribuie suplimentare la vizibilitatea optimă pe drum.

   

  De asemenea, pachetul MINI Seven Chili cuprinde volan sport cu piele şi butoane multifuncţionale, tempomat cu funcţie de frânare, precum şi modurile de condus MINI pentru setare individuală a automobilului. Un comutator rotativ la baza schimbătorului/selectorului poate fi utilizat pentru activarea modului MID (standard) a celui SPORT sau a celui GREEN. Modurile de condus MINI influenţează răspunsul acceleraţiei, direcţiei şi - în cazul în care automobilul este echipat corespunzător - caracteristicile de schimbare ale transmisiei Steptronic şi gestiunea controlului dinamic al amortizoarelor (Dynamic Damper Control).

   

  Confortul călătoriei şi confortul interior premium sunt îmbunătăţite de aerul condiţionat automat, scaunul pasagerului reglabil pe înălţime, covoraşele din velur, pachetul de lumini şi pachetul MINI Excitement. Pachetul de lumini creează o ambianţă distinctă în întuneric prin unităţile LED pentru iluminarea interiorului şi a zonei picioarelor, oglinzile pe interiorul parasolarelor, luminile de lectură şi spoturile luminoase îndreptate spre scaunele faţă atunci când uşile sunt deschise; de asemenea, există o lumină ambientală de culoare portocalie pentru consola centrală din faţă. În plus, pachetul MINI Excitement cuprinde lumină ambientală cu funcţie de ajustare variabilă continuu a culorii pentru zona picioarelor, echiparea uşilor şi secţiunea inferioară a consolei centrale, precum şi mânere exterioare iluminate ale uşilor. Mai mult, un inel LED pe marginea exterioară a instrumentului central oferă un afişaj iluminat care reflectă situaţia actuală de condus. De exemplu, mişcările acelor de la afişajul vitezometrului şi al turometrului şi variaţiile temperaturii dorite sunt susţinute de impulsuri luminoase simultane pe inelul LED.

   

  MINI Seven Chili include şi un pachet de depozitare. Acesta îmbunătăţeşte funcţionalitatea prin intermediul podelei cu sarcină variabilă, spătarul scaunelor cu înclinare variabilă şi plasă de depozitare în zona picioarelor pe partea pasagerului, precum şi o priză 12V şi patru ochiuri de amarare în portbagaj.

   

  STIL INDIVIDUAL CU VARIETATE MAXIMĂ: DOUĂ VARIANTE DE CAROSERIE, PATRU TIPURI DE MOTOARE.

  Lansarea noului MINI Hatch cu cinci uşi a făcut ca plăcerea condusului în segmentul premium al clasei mici made să fie accesibilă unui public suplimentar. Stilul individual al noului design se regăseşte atât la MINI Hatch cu trei uşi, cât şi la modelul cu cinci uşi. Mai mult, noul MINI Seven este disponibil cu patru variante de motorizare pentru fiecare tip de caroserie. Cea mai nouă generaţie de motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, transmisiile nou dezvoltate şi tehnologia MINIMALISM extinsă asigură că toate variantele de model obţin un echilibru exemplar între plăcerea condusului şi consumul de combustibil.

   

  Gama de motoare pe benzină include propulsorul de 1,5 litri, cu trei cilindri(putere maximă 100 kW/136 CP), aflat în echiparea MINI Cooper 3 uşi şi a noului MINI Cooper 5 uşi, dar şi versiunea de 2,0 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă o putere maximă de 141 kW/192 CP la MINI Cooper S 3 uşi şi MINI Cooper S 5 uşi. De asemenea există şi două motoare diesel: cu trei cilindri şi o capacitate de 1,5 litri, propulsorul ce echipează MINI Cooper D 3 uşi şi MINI Cooper D 5 uşi generează o putere de 85 kW/116 CP. Un motor diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri (125 kW/170 CP), propulsează modelele MINI Cooper SD 3 uşi şi MINI Cooper SD 5 uşi.

   

  Pentru toate variantele de model ale noului MINI Seven, alternativa la transmisia manuală cu şase trepte, din echiparea standard, este cutia de viteze automată Steptronic cu şase trepte. În plus, modelele MINI Cooper S 3 uşi, MINI Cooper S 5 uşi, MINI Cooper SD 3 uşi şi MINI Cooper SD 5 uşi pot fi comandate cu o transmisie sport Steptronic cu şase trepte care oferă timpi de schimbare şi mai mici şi include nu doar un selector separat al vitezelor, ci şi clapete pe volan.

   

  UNIC ÎN SEGMENT: SENTIMENTUL GO-KART COMBINAT CU O GAMĂ COMPLETĂ DE DOTĂRI DE SIGURANŢĂ ŞI SISTEME MODERNE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI.

  Indiferent de motorul ales, tehnologia suspensiei - revizuită şi adaptată pentru fiecare model al noii generaţii MINI - asigură că puterea noului MINI Seven este transformată în proprietăţi de condus agil. Emblematicul sentiment go-kart al mărcii derivă din puntea faţă cu braţ transversal, puntea spate cu multibraţ, servodirecţia gestionată electromecanic şi frânele puternice şi precise - o combinaţie care este unică în clasa mică. Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) este disponibil opţional şi include amortizoare gestionate electric, care pot fi ajustate prin modurile de condus MINI.

   

  Echipare standard, DSC (Dynamic Stability Control / controlul dinamic al stabilităţii) include şi modul DTC (Dynamic Traction Control / controlul dinamic al tracţiunii) şi Electronic Differential Lock Control (EDLC / controlul electronic al diferenţialului) - o funcţie de blocare electronică pentru puntea faţă. Modelele MINI Cooper S 3 uşi, MINI Cooper S 5 uşi, MINI Cooper SD 3 uşi şi MINI Cooper SD 5 uşi sunt echipate şi cu Performance Control, un sistem care contracarează orice tendinţă de subvirare înainte de a atinge un prag limită. Echiparea standard include şi afişare a presiunii din anvelope pentru fiecare roată în parte.

   

  Protecţia pasagerilor este asigurată de conceptul de siguranţă MINI integrat, care include nu doar o caroserie cu structuri de susţinere foarte rezistente, zone de deformare optimizate şi o celulă a pasagerilor foarte stabilă, ci şi airbaguri frontale şi laterale, airbaguri cortină laterale, centuri de siguranţă automate cu trei puncte de prindere pentru toate locurile, pretensionare şi limitator adaptiv al forţei pentru locurile din faţă sau sisteme ISOFIX de prindere a scaunelor de copii pentru locurile din spate ca echipare standard.

   

  Gama de sisteme de asistare a conducătorului dezvoltate pentru noua generaţie MINI include MINI Head-Up Display, Parking Assistant şi cameră pentru mers înapoi, dar şi sistem Driving Assistant care include tempomat activ bazat pe cameră video, avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare iniţială, asistare a fazei lungi şi detectare a indicatoarelor rutiere.

   

  NOUL MINI SEVEN: CALCĂ PE URMELE STRĂMOŞILOR SĂI ÎN STIL ELEGANT ŞI DISTINCTIV.

  Noul MINI Seven combină personalizarea elegantă şi tehnologia progresistă cu notorietatea tradiţiei brandului şi originile britanice ale originalului în segmentul premium al clasei mici. Modelul de design calcă pe urmele clasicului Mini, numele său fiind un ecou al primei apariţii a legendarului precursor, acum mai bine de 55 de ani, în două versiuni aproape identice. Primul Mini clasic produs vreodată a fost Austin Seven. A ieşit din fabrica Longbridge din Birmingham (Marea Britanie) pe 4 aprilie 1959. Singura particularitate care deosebea Austin Seven de geamănul său, Morris Mini Minor, era grila radiatorului completată cu logo-ul mărcii, capacele roţilor şi culoarea caroseriei. Tartan Red, Speedwell Blue şi Farina Grey erau numele culorilor în care era disponibil Austin Seven.

   

  În 1969, întreaga producţie a clasicului Mini a fost mutată la locul de origine al Austin Seven. Acela a fost momentul în care Mini a devenit numele de brand standardizat pentru micul automobil, care până atunci câştigase popularitate în întreaga lume. Şi aşa a fost pentru încă 31 de ani, când, la 4 octombrie 2000, ultimul dintre cele aproape 5,4 milioane de Mini clasic a părăsit linia de producţie - tot la Longbridge. Aparţinând BMW Group la acea vreme, marca a lansat, pentru o scurtă perioadă de timp, un model special al automobilului de succes în clasa mică. Numele său: Mini Seven.

   

  Amintirea primului model clasic Mini a fost păstrată şi după relansarea mărcii în 2001. În 2005 a fost prezentată o nouă ediţie a modelului ce purta numele cu o bogată tradiţie. Acel MINI Seven a fost disponibil cu trei variante de motorizare şi dispune de elemente precum noile jante din aliaj uşor, semnalizatoare albe şi dotări high-end de confort, completate cu un pachet de lumini şi stocare, precum şi dotări exclusive de design pentru exterior şi interior. O altă paralelă cu actualul model de design: MINI Seven din 2005 a fost prima variantă de model din generaţie care a avut acoperiş în culoare argintie contrastantă.

   

  Alături de MINI Seven, MINI are o lungă tradiţie de modele speciale cu design individual. Cele mai multe dintre acestea au împrumutat numele unor locaţii legendare din Londra (Ritz, Mayfair, Chelsea, Piccadilly, Park Lane) sau evocau culori (Sky, Red Hot, Jet Black, Rose).

  Citeşte în continuare
  Ediţie specială aniversară "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS" dedicată centenarului mărcii
  26.04.2016

  EDIŢIE SPECIALĂ ANIVERSARĂ "BMW INDIVIDUAL SERIA 7 THE NEXT 100 YEARS" DEDICATĂ CENTENARULUI MĂRCII.

  Ediţia aniversară a sedanului de lux realizată de BMW Individual va avea premiera mondială pe parcursul anului aniversar al BMW Group, este limitată la 100 de unităţi şi dispune de trei variante de motorizare: BMW 740Le iPerformance şi BMW 740Le xDrive iPerformance cu sistem hybrid plug-in, BMW 750Li şi BMW 750Li xDrive cu motor V8, precum şi BMW M760Li xDrive ce dispune de propulsor cu 12 cilindri.

  CHIŞINĂU. Pentru a marca centenarul companiei, BMW prezintă un model dedicat aniversării a 100 de ani de existenţă şi care îşi propune să demonstreze competenţa tehnologică în a construi plăcerea de a conduce, totul completat de rafinamentul şi exclusivitatea BMW Individual. Modelul centenar BMW Seria 7 este produs într-o serie limitată de 100 de exemplare şi este disponibil cu trei variante de motorizare:

   

  BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS,
  BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS,
  BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS,
  BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS,
  BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS.
  Indiferent de motorizarea aleasă, apariţia, experienţa condusului şi ambianţa interioară a sedanului de lux se bucură de un caracter distinctiv unic datorită finisării exclusive a exteriorului, jantelor BMW individual de 20 de ţoli - din aliaj uşor -, tapiţeriei BMW Individual cu piele fină Merino şi altor detalii de interior din portofoliul BMW Individual. Gama de echipamente include şi un stilou al mărcii Montblanc, culoarea şi designul fiind adaptate ediţiei aniversare BMW Seria 7. Acestea este produs tot în serie limitată şi este disponibil exclusiv în combinaţie cu modelele centenare BMW Seria 7. În consecinţă, "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS" întruchipează atât o nouă înţelegere a luxului la vârful gamei de modele BMW, cât şi o conştientizare profund integrată pentru orientarea către client, design atemporal şi calitate inegalabilă.
  Expertiza tehnologică a constructorului auto se reflectă în mod autentic în caracteristicile noului BMW Seria 7, cel mai avansat tehnologic automobil al momentului. Noul sedan de lux impresionează prin designul rafinat şi dinamica superioară, alături numeroasele inovaţii optimizând sportivitatea, confortul călătoriei şi eficienţa. În acelaşi timp, a şasea generaţi a BMW Seria 7 stabileşte reperele în ceea ce priveşte confortul de operare, conectarea inteligentă şi experienţa de la interior. În anul aniversar al companiei, BMW Seria 7 subliniază, mai mult ca niciodată, dorinţa de a dobândi poziţia de lider în segmentul sedanurilor de lux - totul datorită punctelor de atracţie tehnologică şi design precum structura caroseriei Carbon Core, tehnologia BMW eDrive, BMW Laserlight, sistemul de control al şasiului Executive Drive Pro, controlul BMW prin gesturi, parcare telecomandată din cheie, Executive Lounge şi acoperişul panoramic din sticlă Sky Lounge.


  CULOARE EXCLUSIVĂ PENTRU EXTERIOR, SELECŢIE DE DOTĂRI BMW INDIVIDUAL.

  "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS" este produs la uzina BMW din Dingolfing într-o serie limitată de 100 de unităţi. Automobilul dispune de dotări BMW Individual exclusive create printr-un proces de producţie care este definit de standarde de calitate fără compromisuri şi precizie manufacturieră. Statutul remarcabil al modelului aniversar poate fi recunoscut din primul moment datorită culorii BMW Individual pentru exterior - Centennial Blue metalizat - şi inscripţiei lucrată manual. Versiunea de culoare disponibilă exclusiv pentru cele 100 de modele centenare este obţinută printr-un proces de vopsire extrem de laborios care accentuează designul expresiv al sedanului prin strălucirea remarcabilă şi un efect intens de profunzime. Tehnologia şi designul aflate la cel mai înalt nivel se regăsesc şi în jantele BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design V-spoke, care vin într-o combinaţie bicoloră Silver/Ferric Grey şi care sunt echipate cu anvelope mixte.
  Creată manual, inscripţia exclusivă "THE NEXT 100 YEARS" decorează montanţii B, benzile de interior de deasupra torpedoului pe partea pasagerului, precum şi tetierele scaunelor faţă şi spate. Capacul suportului de pahar localizat în partea din faţă a consolei centrale poartă inscripţia "1 of 100".
  Experienţa luxoasă a condusului şi confortul exclusiv al călătoriei pe care le oferă "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS" ating nivelul deosebit de ridicat datorită designului interior care este orientat spre cele mai înalte standarde până la cele mai mici detalii. Tapiţeria integrală BMW Individual cu piele fină Merino în culoare "Smoke White", cu accente de culoare neagră, este elementul central. Pielea utilizată pentru scaune, panourile uşilor - inclusiv montanţii B -, secţiunile superioară şi inferioară ale panoului de instrumente, consola centrală, cotiere şi mânerele uşilor este foarte plăcută la atingere datorită volumului şi suprafeţele fine şi moi. Alese cu mare atenţie, materiile prime perfecte şi procesarea deosebit de delicată garantează o structură poroasă naturală. Pielea continuă să respire şi oferă confortul suprem. Suprafeţele scaunelor matlasate cu aspect ţesut, vipuşca ţesută manual şi aplicaţiile cu cusături contrastante sunt dovezi ale unui proces de producţie care este definit de precizie şi atenţie la detalii. Tapiţeria podelei, covoraşele, centurile de siguranţă şi tapiţeria BMW Individual a acoperişului vin şi ele în Alcantara de culoare Smoke White. Ambianţa elegantă a interiorului modelelor centenare completată de benzile decorative BMW Individual în nuanţă Piano Finish Black şi de volanul BMW Individual îmbrăcat în piele, cu aplicaţii din lemn nobil în aceeaşi finisare.


  STILUL CENTENAR "MONTBLANC FOR BMW".

  Montblanc şi BMW au creat un stilou care subliniază caracterul unic al "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS": stiloul centenar "Montblanc for BMW".
  Stiloul centenar "Montblanc for BMW" urmează principiile fără compromisuri ale Maison Montblanc în ceea ce priveşte calitatea, eleganţa şi inovaţia constantă. De peste 100 ani, numele Montblanc a fost sinonim cu cultura scrisului şi producţia de înaltă clasă. În colaborare cu departamentul de design BMW, Montblanc a dezvoltat acest stilou unic, care este limitat la 100 de exemplare şi care este înmânat fiecărui client al noului model "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS".
  Inconfundabila emblemă Montblanc, Montblanc Meisterstück, vine cu element de design BMW ale noilor serii Individual: structura suprafeţei stiloului Meisterstück Skeleton este o reminiscenţă a suprafeţei scaunelor matlasate cu aspect de ţesătură disponibile la modelul centenar BMW Seria 7. Elementele transparente ale stiloului sunt de culoare BMW Individual Centennial Blue metalizat, cea aleasă şi pentru exteriorul automobilului. Peniţa Montblanc, din aur Au750 şi placată cu rodiu, poartă o gravură a cusăturii "în urma acului" unice pe care o regăsim şi pe scaunele tapiţate cu piele BMW Individual Merino.
  Prin dezvoltarea comună a stiloului centenar "Montblanc for BMW", BMW şi Montblanc continuă parteneriatul lor de succes. Cu o bogată tradiţie, compania ce are sediul la Hamburg a fost fondată în 1906 şi este unul din principalii producători mondiali de instrumente de scris de înaltă calitate şi a altor accesorii din segmentul de lux. Asemenea BMW, Montblanc impune cele mai înalte standarde pentru sine şi produsele sale prin pasiunea pentru calitate, dragostea pentru detalii, profunda legătură cu propria tradiţie, precum şi capacitatea puternică de inovare, toate combinate cu aspiraţia de a se reinventa constant. În toamna anului 2015, colecţia specială "Montblanc for BMW", care cuprinde o selecţie de instrumente de scris şi accesorii din piele şi care a fost inspirată de designul noului BMW Seria 7, a marcat începutul colaborării.


  EXCLUSIV, INOVATOR, PERSONAL: ECHIPARE STANDARD COMPLETĂ ŞI DOTĂRI OPŢIONALE DE ÎNALTĂ CLASĂ PENTRU UN LUX ŞI O PLĂCERE DE A CONDUCE PERSONALIZATE.

  Gama exclusivă de dotări pentru "BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS" este concepută pentru un nivel inegalabil de lux şi plăcere de a conduce într-un automobil premium. Experienţa condusului unui BMW Seria 7 este definită de un echilibru caracteristic între sportivitate şi confort al călătoriei. Tehnologia şasiului cuprinde suspensie pneumatică pe ambele punţi, ce include funcţie automată de autonivelare şi Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor). O altă îmbunătăţire a confortului, dinamicii şi supremaţiei este realizată prin Integral Active Steering (direcţie adaptivă integral / dotare opţională la anumite modele) şi prin sistemul Executive Drive Pro cu stabilizare activă a ruliului, precum şi funcţia predictivă pe baza datelor. În plus faţă de setările COMFORT, SPORT şi ECO PRO, acum este posibilă, în premieră, activarea modului ADAPTIVE prin intermediul butonului Driving Experience Control. În acest mod, reglajul se adaptează la stilul actual de condus şi la caracteristicile traseului. În plus, noul BMW Seria 7 poate fi echipat cu BMW Laserlight, care includ BMW Selective Beam ca alternativă la farurile LED integrale.
  Noul BMW Seria 7 dispune de iDrive, care a fost completat cu o funcţie touch pentru Control Display şi cu controlul BMW prin gesturi, facilitate prezentată în premieră. Mişcările mâinii, detectate de un senzor 3D, controlează funcţiile de infotainment într-o manieră extrem de intuitivă şi uşor de utilizat. Alte inovaţii opţionale din portofoliul BMW ConnectedDrive includ cea mai nouă generaţie a BMW Head-Up Display, asistent de direcţie şi pentru controlul benzii, asistent pentru menţinerea benzii cu protecţie activă în caz de coliziune din lateral, prevenire a coliziunii din spate şi avertizare la traficul din faţă şi din spate. Traffic Jam Assistant (asistent pentru ambuteiaje) poate fi utilizat pentru condus semiautomat pe orice fel de drum. Noua generaţie a sistemului Surround View cuprinde acum imagine 3D şi o funcţie de imagine panoramică.
  Printre dotările opţionale se mai numără Ambient Light (lumină ambientală), Welcome Light Carpet, Ambient Highlight în compartimentul din spate, sistem de sonorizare surround Bowers & Wilkins Diamond şi pachet Ambient Air - acestea sunt disponibile pentru o experienţă luxoasă a condusului şi călătoriei. Dotarea Executive Lounge oferă cel mai înalt grad de well-being individual în spate. Acest pachet opţional cuprinde aer condiţionat automat cu sistem de control pe patru zone, scaune de confort ajustabile electric cu funcţie de masaj şi program Vitality, ventilate activă a scaunului, precum şi opţiunile Executive Lounge Seating, Executive Lounge Rear Compartment Console şi Rear Compartment Entertainment Experience, care include BMW Touch Command. Tableta detaşabilă, cu diagonala de 7 ţoli (17,78 cm), facilitează controlul funcţiilor de infotainment şi confort disponibile în compartimentul din spate al noului BMW Seria 7 şi poate fi utilizată şi pentru redarea fişierele audio şi video externe, precum şi sub formă de consolă de jocuri sau pentru a naviga pe Internet. Dotările standard pentru "BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS" şi "BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS" includ şi aer condiţionat staţionar.

  Citeşte în continuare
  „Eyes on Gigi” - BMW prezintă campania interactivă pentru noul BMW M2 Coupé
  22.04.2016

  „EYES ON GIGI” - BMW PREZINTĂ CAMPANIA INTERACTIVĂ PENTRU NOUL BMW M2 COUPÉ.

  Filmul regizat de Marc Forster include coregrafie auto spectaculoasă cu supermodelul Gigi Hadid.

  CHIŞINĂU. Pentru a coincide cu lansarea pe piaţă ce a avut loc la 16 aprilie, BMW a lansat campania digitală pentru noul BMW M2 Coupé. Vedetele campaniei "Eyes on Gigi" sunt noul BMW M2 Coupé şi supermodelul american Gigi Hadid, care apare pentru prima dată în faţa camerelor pentru un brand auto.

   

  Performanţele dinamice şi agilitatea primului BMW M2 Coupé din istorie, dar şi frumuseţea senzuală şi eleganţa lui Gigi Hadid l-au inspirat pe renumitul producător de filme şi autor de scenarii Marc Forster, regizorul unor pelicule precum "James Bond - Quantum of Solace", "Monster's Ball" şi "World War Z", să creeze spotul extrem de neobişnuit.


  EYES ON GIGI.

  Filmul atractiv, ca iniţial a fost lansat exclusiv pe YouTube şi Facebook în data de 14 aprilie, invită urmăritorii să joace o variantă foarte diferită de "ghicitoare": filmul începe cu supermodelul Gigi Hadid urcând într-unul dintre cele trei BMW M2 Coupé parcate; din acel moment, telespectatorul trebuie să o urmărească pe Gigi şi al său BMW M2 Coupé.

   

  Într-un interval scurt de timp, alte două BMW M2 Coupé intră în joc şi începe coregrafia automobilelor ce rulează cu viteză mare - misiunea devine aproape imposibilă. La finalul evoluţiei, toate cele cinci M2 Coupé se opresc şi jucătorul trebuie să identifice în care automobile se află Gigi Hadid.

   

  Evoluţia spectaculoasă - filmată dintr-o singură dublă, needitată - a fost realizată pe un aerodrom din Deşertul Mojave (California), în regia lui Mauro Fiore, cameraman distins cu Oscar ("Avatar", "The Equalizer").

   

  Rezoluţia interactivă a jocului are loc pe microsite-ul campaniei www.EyesOnGigi.com, unde vizitatorii pot urmări şi coregrafia automobilelor dintr-o perspectivă 360 grade.

   

  "Eyes on Gigi" reprezintă prima colaborare a top modelului din Los Angeles cu un brand din industria auto. "Suntem încântaţi să o avem pe Gigi Hadid ca imagine a campaniei globale pentru noul BMW M2 Coupé", a comentat Uwe Dreher, director de comunicare internaţională de brand BMW, BMW i şi BMW M. "Gigi şi M2 reprezintă combinaţia perfectă: ambele sunt personalităţi puternice, cu o charismă fascinantă."

   

  Hadid s-a arătat impresionată imediat: "BMW este un brand emblematic. Faptul că am fost aleasă să reprezint imaginea acestei campanii este un punct de referinţă pentru cariera mea. M2 este un automobil cool şi fun".

   

  CAMPANIA ADOPTĂ ABORDAREA "ÎNTÂI DIGITAL" PENTRU PRIMA DATĂ.

  Spotul digital semnifică începutul unei campanii integrate la nivel global prin canalele TV, digital, social media şi CRM, demarată la 14 aprilie. Abordarea concentrată pe digital, preferată în premieră pentru "Eyes on Gigi", beneficiază şi de prezenţa consistentă pe care Hadid o are în social media. Cu peste 16,1 milioane de abonaţi pe Instagram, aproape 1,9 milioane de urmăritori pe Twitter şi circa 2,6 milioane de fani pe Facebook, Hadid cunoaşte un succes fantastic în acest domeniu.

   

  Dacă jucătorul alege modelul BMW M2 Coupé corect, arhitectura digitală sofisticată a campaniei îl conduce spre showroomul digital BMW M2 Coupé al reprezentanţei BMW din ţara jucătorului.

   

  Hadid s-a arătat încântată de ideea neobişnuită a campaniei: "Când au venit la mine cu acest concept, mi-a plăcut şi am fost onorată să fac parte din el. Implicarea în acest proiect a fost un impuls pentru mine".

   

  Pentru a garanta că noul "fan al mărcii" va continua să experimenteze plăcerea de a conduce, BMW îi oferă top modelului propriul BMW M2 Coupé pentru o perioadă de şase luni.

  Citeşte în continuare
  Două milioane de automobile vândute: BMW Seria 5 este cel mai de succes automobil business din lume
  12.04.2016

  DOUĂ MILIOANE DE AUTOMOBILE VÂNDUTE: BMW SERIA 5 ESTE CEL MAI DE SUCCES AUTOMOBIL BUSINESS DIN LUME.

  Bestseller timp de şase ani şi învingător constant în opţiunile cititorilor şi ale specialiştilor.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. Cu peste două milioane de automobile vândute, actualul BMW Seria 5 stabileşte noi repere în segmentul premium al clasei business. De la lansarea sa pe piaţă în 2010, a şasea generaţie a BMW Seria 5 a fost cea mai bună din clasa sa în ceea ce priveşte designul, dinamica şi eficienţa. În consecinţă, a devenit cea mai de succes generaţie BMW Seria 5 din istorie, fiind şi lider categoric al listei celor mai bine vândute automobile din lume în ultimii şase ani. Comparativ cu generaţie anterioară, vânzările actualului BMW Seria 5 au crescut cu mai bine de 42%.

   

  BMW SERIA 5 ESTE LA MODĂ ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ.
  De la începerea producţiei în 1972, în total au fost vândute peste 7,5 milioane de automobile din cele şase generaţii BMW Seria 5. Prin urmare, această gamă este unul din factorii decisivi în povestea de succes a BMW. Mai mult, de şase ani, actuala generaţie BMW Seria 5 a fost lider de piaţă în segmentul premium al automobilelor business. Numai anul trecut, peste 347.000 de clienţi din lumea întreagă au optat pentru un model BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring sau BMW Seria 5 Gran Turismo.

   

  În mare parte, această serie datorează popularitatea extraordinară varietăţii mari de motorizări. Un spectru larg de motoare cu patru, şase şi opt cilindri - diesel şi pe benzină, puternice şi eficiente - este disponibil pentru BMW Seria 5. Acesta începe cu propulsorul ce echipează modelul BMW 518d (consum mediu mixt: 4,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 124-114 g/km) şi se încheie cu foarte dinamicul din echiparea M5 Sedan, care furnizează 412 kW/560 CP (423 kW/575 CP cu pachet Competition, consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km). În plus, BMW Seria 5 este disponibil opţional cu tracţiune spate sau cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Datorită gamei cuprinzătoare de dotări BMW ConnectedDrive şi servicilor unice precum pachetul inteligent de aplicaţii sau conectivitatea cu SIM integrat şi comunciare autoamtă cu service-ul, BMW Seria 5 stabileşte standarde şi în ceea ce priveşte conectivitatea automobilului.

   

  NUMEROASE PREMII PENTRU BMW SERIA 5.
  Recunoaşterea internaţională şi succesul de care s-a bucurat actualul BMW Seria 5 sunt subliniate de numărul mare de distincţii şi premii ce au fost câştigate de-a lungul ultimilor şase ani. De exemplu, BMW Seria 5 a câştigat sufragiile cititorilor la "BEST CARS 2016" organizat de "auto motor und sport" şi a reuşit să se impună în clasa superioară pentru a şasea oară consecutiv. BMW Seria 5 a obţinut acelaşi succes şi în sondajul "Auto Trophy" realizat în rândul cititorilor "Auto Zeitung". În plus, BMW Seria 5 a fost distins cu numeroase premii de design precum "red dot award", "iF Gold Award", "Good Design Award" şi Premiul pentru Design al Republicii Federale Germania. Cercetări de piaţă renumite de la J.D. Power and Associates au confirmat calitatea deosebită a BMW Seria 5. Valoarea premium, fiabilitatea şi ergonomia remarcabilă pe care le oferă BMW Seria 5 au fost recunoscute în "Initial Quality Study". Mai mult, BMW Seria 5 a ocupat primul loc şi în studiul "APEAL", în care clienţii evaluează performanţele şi designul noilor lor automobile.

  Citeşte în continuare
  Modele BMW Individual Manufaktur pentru Seria 7
  24.03.2016

  MODELE BMW INDIVIDUAL MANUFAKTUR PENTRU SERIA 7.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. Construirea celor mai bune automobile din lume este unul din obiectivele principale BMW şi noul BMW Seria 7 reflectă foarte bine acest lucru. Cu toate acestea, este mereu loc de îmbunătăţire, şichiar şi cele mai bune automobile pot fi întotdeauna personalizate în funcţie de preferinţele personale ale clientului. Tocmai din acest motiv, BMW Individual Manufaktur este, de peste 20 de ani, sinonimul pentru individualizarea la cel mai înalt nivel. "BMW Individual Manufaktur este nu doar un loc unde adevăraţi maeştri furnizează automobile cu soluţii care sunt adaptate în funcţie de ideile individuale ale clienţilor noştri, ci mai degrabă o atitudine condusă de aspiraţia de a oferi orientare maximă spre client şi de a asigura că dorinţele clienţilor noştri devin realitate", spune Frank van Meel, director executiv al BMW M GmbH, compania responsabilă nu doar pentru automobilele BMW foarte sportive, ci şi pentru modelele extrem de exclusiviste oferite de divizia BMW Individual.

   

  BMW Individual Manufaktur nu numai că realizează ediţii unicat, dar dezvoltă şi produce ediţii şi modele speciale specifice pieţelor - exemple notabile sunt parteneriatele cu binecunoscutul producător de ceasuri Girard Perregaux, faimosul producător de piane de concert Steinway & Sons sau tradiţionala manufactură de argint ROBBE & BERKING. Împreună cu BMW Individual Manufaktur, colecţia BMW Individual completează gama de produse BMW Individual. Aceasta cuprinde opţiuni de echipamente care sunt perfect aliniate cu fiecare serie BMW, incluzând culori exclusive pentru caroserie, materiale din piele de înaltă calitate, dotări speciale pentru interior şi alte echipamente.

   

  DOUĂ VARIANTE DE EDIŢII SUPEREXCLUSIVISTE PENTRU NOUL BMW SERIA 7.
  Prin noul BMW Seria 7, BMW a stabilit deja repere în ceea ce priveşte luxul contemporan, confortul şi inovaţiile. Acum, BMW Individual Manufaktur ridică încă o dată nivelul prin detalii exclusiviste şi fin prelucrate ale echipamentelor ale celor două modele superexclusiviste bazate pe BMW 750Li xDrive - "Solitaire Edition", care este limitată la şase unităţi, şi "Master Class Edition", din care va fi disponibilă o versiune unicat.

   

  La exterior, două culori speciale exclusive, BMW Individual Metallic Black Gold şi BMW Individual Metallic Solitaire White, subliniază limbajul de design expresiv al noului BMW Seria 7. Aceste culori pot fi aplicate doar prin integrarea unei metode extrem de complexe, prin care particule fine de sticlă sunt încorporate într-unul din straturile finale de vopsea, rezultatul fiind o strălucire profundă, foarte pronunţată. O placă de crom, care este localizată pe montantul C al celor şapte modele şi care poartă inscripţia "Solitaire", precum şi o aplicaţie decorativă în spate ce poartă numele ediţiei furnizează indicii discrete privind caracterul unic al automobilului.

   

  INTERIORUL REFLECTĂ O NOUĂ DIMENSIUNE A ESTETICII, LUXULUI ŞI ELEGANŢEI.
  În interiorul automobilului, adică acolo unde confortul este experimentat direct de către client, o varietate de dotări exclusiviste accentuează estetica, luxul şi eleganţa acestor ediţii de model. Echiparea BMW cu piele fină Merino în culoare Tartufo, precum şi tapiţeria Alcantara a plafonului în aceeaşi culoare contribuie considerabil la ambianţa automobilului. Covoraşele foarte moi - realizate din piele de miel tunsă scurt, în nuanţă Tartufo -, compartimentele de stocare pentru şerveţele cosmetice - finisate în piele de aceeaşi culoare - din uşile spate, precum şi pernele moi, îmbrăcate în Alcantara de culoare Tartufo, brodate cu inscripţia "Solitaire" sau "Master Class" accentuează caracterul luxos al BMW 750Li xDrive. Un minibar, cu pahare de şampanie şi firgider integrat în consola centrală a compartimentului spate, este disponibil pentru băuturi, în timp ce o placă argintată, dispusă pe consola centrală, informează pasagerii în mod discret cu privire la ediţia superexclusivistă a modelului cu care călătoresc şi care a fost produsă în doar şapte unităţi. Cu toate acestea, punctele de atracţie ale acestor ediţii speciale sunt, fără îndoială, cele cinci inserţii de diamant opţionale din decoraţiunile interioare ale bordului şi uşilor.

   

  Automobilul beneficiază de dotări rafinate şi în compartimentul pentru bagaje. Capota portbagajului, tapiţată cu Alcantara în culoare Tartufo, nu numai că protejează piesele exclusiviste ale bagajelor, dar designul luxos al automobilului. Gama de opţiuni pentru ediţia specială a modelului include şi o cutie exclusivistă pentru stocarea cheii. Aceasta vine într-o finisare BMW Individual Black Piano şi cu o inserţie sidefie pe capac şi, asemenea decoraţiunilor pentru interior, este disponibilă opţional cu inserţii de diamante şi o incrustaţie îmbrăcată în piele Alcantara.

   

  BMW INDIVIDUAL MERINO FINĂ - PIELE DE CEA MAI BUNĂ CALITATE.
  Scaunele sunt unul din elementele cele mai importante în obţinerea unui sentiment de relaxare şi călătorie confortabilă. De aceea automobilul dispune de tapiţerie cu BMW Individual Merino fină, care este piele de cea mai bună calitate disponibilă pentru un BMW. Suplă şi fin structurată în mod natural, această piele specială reflectă caracterul BMW Individual - alegerea celor mai bune materiale şi manopera de înaltă calitate îndeplinesc cele mai înalte cerinţe.

   

  Doar pieile perfecte, fără imperfecţiuni, sunt utilizate. Sunt aplicate două metode de procesare - un proces special de retăbăcire şi o uscare în vid, care în normal sunt utilizate doar pentru producţia accesoriilor de piele de înaltă calitate. Datorită acestora, pielea BMW Individual Merino fină are eleganţa fără egal şi strălucirea unică. Cu toate acestea, datorită procesării atente, calitatea naturală a materialului original nu este afectată; este foarte rezistent şi respirabil, dar prezintă în acelaşi timp o structură uniformă şi catifelată, oferind cel mai înalt grad de confort. Chiar şi aşa, BMW Individual nu doar că stabileşte standardele în noul BMW Seria 7 prin calitatea acestei piei de calitate deosebită, ci şi prin alte dotări opţionale cu decoraţiuni din piele. Pe lângă partea din spate a spătarelor, partea superioară şi inferioară a panoului de instrumente, precum şi panourile uşilor, inclusiv montanţii B, sunt acoperite cu piele BMW Individual Merino.

   

  CONFORT SUPREM ŞI SUPREMAŢIE PENTRU TRENUL DE RULARE.
  Ediţiile speciale ale modelului sunt propulsate de un motor V8 pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Motorul aflat sub capota BMW 750Li xDrive furnizează o putere maximă de 330 kW (450 CP) şi oferă un cuplu maxim de 650 Nm (consum mediu mixt: 8,0 l/100 km; emisii CO2: 187 g/km)*. Sedanul accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4,7 secunde, iar viteza maximă atinsă, limitată electronic, este de 250 km/h.

   

  BMW INDIVIDUAL MANUFAKTUR - CEA MAI BUNĂ PERSONALIZARE.
  Cu meticulozitate, precizie şi măiestrie, toate solicitările de personalizare pot fi îndeplinite la BMW Individual Manufaktur, atâta timp cât ele nu contravin regulilor de siguranţă, caracterul mărcii sau cerinţele legale. BMW Individual Manufaktur oferă clienţilor posibilitatea de a fi propriul "designer", susţinut de o echipă de specialişti care îi oferă susţinere şi consiliere în configurarea propriului BMW. Întotdeauna, rezultatul este un unicat veritabil care reflectă caracterul individual al proprietarului într-o manieră unică.

   

  Pentru exterior există o varietate de peste 100 de culori. Dar clienţii pot şi să propună o culoare proprie sau să opteze pentru o linie de design „coachline” realizată manufacturier pentru automobilul lor. Indiferent că este o finisare uni, metalizată sau cu efect perlat, lucioasă sau mată, monocromă sau bicoloră - dorinţa clientului este singura care stă la baza deciziei de implementare.

   

  Interiorul unui automobil este zona principală pentru personalizare, pentru că acesta este locul unde conducătorul şi pasagerii au cel mai intens contact cu maşina. Din acest motiv, prin intermediul BMW Individual Manufaktur, clientul poate să adapteze orice echipament de la BMW Individual cu şi mai mare precizie în funcţie de preferinţele personale. Pe lângă personalizare, clienţii îşi doresc deseori să-şi individualizeze automobilul, cu iniţiale sau logo-uri pe echiparea din interior sau pragurile uşilor, tetiere sau parasolare. Este posibilă şi folosirea unor materiale aduse chiar de client. Prin urmare, lemnul dintr-un copac propriu sau materiale exotice precum pielea de somon sub forma unor decoraţiuni interioare pot fi incluse în interiorul automobilului. Specialiştii BMW Individual Manufaktur au experienţa şi cunoştinţele de a realiza aproape orice opţiune de echipament dorită.

   

  Prin atmosfera creatoare, clienţii sunt ajutaţi de BMW Individual Manufaktur să redefinească un cadru de exclusivitate şi să împingă limitele a ceea ce este posibil. Rezultatul este un punct de reper şi o inspiraţie pentru clienţi şi dezvoltatori. Modelele speciale şi cele unicat create în acest fel întruchipează caracterul BMW Individual - orientarea absolută spre client.

   

  * Date de consum bazate pe ciclul de testare EU, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor.

  Citeşte în continuare
  23.03.2016

  EXPOZIŢIA ANIVERSARĂ «100 DE CAPODOPERE» GĂZDUITĂ DE MUZEUL BMW.

  Expoziţia centenară oferă introspecţii unice în primul secol de istorie dinamică a companiei.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. 2016 este un an important pentru BMW Group: recent, compania şi-a sărbătorit centenarul. Muzeul BMW din München reînvie acest secol al companiei sub toate faţetele prin expoziţia "100 de capodopere. BMW Group - 100 de ani de forţă inovatoare şi curaj antreprenorial". Expoziţia va putea fi văzută până în septembrie 2017, oferind astfel vizitatorilor şansa de a afla informaţii despre cele mai importante automobile şi motociclete, succese din motorsport şi decizii de companie ale BMW Group. Nou expoziţie oferă introspecţii interesante în dezvoltarea istorică şi istoria mobilităţii din 1916 până în 2016. Evenimentul utilizează anumite "capodopere" pentru a purta vizitatorii prin diferite momente ale secolului trecut de la fondarea companiei.

   

  100 DE ANI DE FORŢĂ INOVATOARE ŞI CURAJ ANTREPRENORIAL.
  Istoria BMW Group a început cu construcţia motoarelor de avion în 1916. Producţia motocicletelor a fost începută de BMW în 1923, iar primul automobil a ieşit cinci ani mai târziu de pe linia de asamblare. De atunci, mărcile şi produsele au fascinat oamenii, au stârnit emoţii şi au fost un simbol al calităţii emblematice. Cu toate acestea, succesul unei companii precum aceasta nu poate fi obţinut pur şi simplu doar pe baza celor mai de succes vehicule. Curajul, disponibilitatea de asumare a riscurilor la cel mai înalt nivel al conducerii, reperele din motorsport şi angajamentul special şi forţa inovatoare a angajaţilor sunt factori-cheie absoluţi - "capodopere" paradigmatice. Aşa cum este evidenţiat în titlul expoziţiei, aceste "100 de capodopere" însoţesc vizitatorii prin cei 100 de ani de istorie BMW. "Aducerea la viaţă a istoriei dinamice a companiei, prin întreg spectrul său, a fost o misiune provocatoare şi plină de satisfacţii. Cu toate acestea, conceptul unic al expoziţiei ne-a permis să reuşim în realizarea coregrafiei acestei diversităţi într-un cadru distins care prezintă fiecare eră şi fiecare faţetă a companiei", a declarat Gabriele Fink, director BMW Museum şi marketing BMW Group Classic.

   

  O CĂLĂTORIE ÎN TIMP PRIN CEI 100 DE ANI DE ISTORIE A COMPANIEI.
  Începutul expoziţiei majore este marcat de prima capodoperă - fondarea Bayerische Motoren Werke în 1916. Vizitatorii intră în Museum Bowl printr-un Tunel al Timpului şi li se oferă o retrospectivă a ultimilor 100 de ani de dezvoltare istorică şi istorie a mobilităţii ilustrată prin panouri de informaţii care prezintă fazele individuale ale companiei. Această scurtă călătorie prin timp este urmată de primele exponate. Cele mai multe exponate sunt organizate pe un total de cinci platforme aranjate în ordine cronologică, fiecare reprezentând o anumită eră din istoria companiei. Totuşi, aceste "100 de capodopere" nu sunt pur şi simplu limitate la spaţiile expoziţionale din Museum Bowl, el formează şi o temă continuă ce uneşte zonele de expoziţie permanentă din Muzeul BMW.

   

  Aici, vizitatorii pot vedea peste 30 de automobile, inclusiv BMW 328 (1936), legendarul roadster BMW 507 (1955) şi cult bubble car BMW Isetta (1955). Studiile de design precum conceptul "Gina" (2008), cu exteriorul său vizionar realizat din material textil flexibil, sunt incluse printre exponate. Plăcile tematice oferă informaţii despre reperele antreprenoriale importante precum introducerea serviciului de sănătate BMW (1936) şi BMW EfficientDynamics (2007). În primul rând, expoziţia evidenţiază faptul că angajaţii au fost întotdeauna factorul principal pentru succesul Bayerische Motoren Werke - prin pasiunea şi entuziasmul lor. Acest lucru este valabil şi în prezent. În egală măsură au contat şi realizările inginereşti şi cele mai importante succese din motorsport precum Raliul Paris-Dakar (1981). Experienţa deosebită a expoziţiei "100 de capodopere" este completată de poveşti interesante, mici exponate valoroase, filme şi fotografii aproape necunoscute, dar şi desene informative.

   

  Expoziţia intitulată "100 de capodopere. BMW Group - 100 de ani de forţă inovatoare şi curaj antreprenorial" este găzduită la Muzeul BMW între 10 martie 2016 şi finalul lunii septembrie 2017. Intrarea costă 10 euro. Muzeul BMW este deschis de marţi până duminică şi de sărbătorile legale între orele 10.00 şi 18.00.

   

  MUZEUL BMW.
  Vizitatorii de toate vârstele pot explora trecutul, prezentul şi viitorul mărcii BMW în cadrul BMW Welt, a Muzeului BMW şi a uzinei BMW. Muzeul BMW joacă un rol important în această poveste. De la redeschiderea din 2008, edificiul a prezentat cu succes istoria BMW şi a oferit o introspecţie în viitor. De asemenea, muzeul explorează tema mobilităţii în beneficiul tinerilor vizitatori. Muzeul Junior organizează un program special pentru copii şi tineri, bazându-şi conceptul educaţional pe învăţare prin joacă. Muzeul are şi propria istorie: este unul dintre cele mai vechi muzee auto din Germania, a fost construit în 1973 şi a fost declarat monument istoric în 1999.

  Citeşte în continuare
  BMW VISION NEXT 100: CUM VA ARATĂ "PLĂCEREA DE A CONDUCE" A VIITORULUI?
  09.03.2016

  BMW VISION NEXT 100: CUM VA ARATĂ "PLĂCEREA DE A CONDUCE" A VIITORULUI?

  Încercarea de a imagina modul în care vom trăi şi cum ne vom deplasa în viitor este pe cât de provocatoare, pe atât de fascinantă. Cum se vor schimba condiţiile sociale, economice şi de viaţă? Şi care va fi impactul asupra mobilităţii noastre? Ce posibilităţi interesante noi vor aduce noile tehnologii? Şi ce efect vor avea digitalizarea şi conectivitatea asupra cerinţelor noastre auto?

   

  Pentru a marca anul centenar în 2016, BMW Group priveşte mai departe în viitor decât în mod obişnuit printr-o serie de Vision Vehicles concepute să anticipeze şi să răspundă nevoilor viitoare de mobilitate ale oamenilor. De-a lungul anilor următori, mobilitatea va deveni tot mai diversă. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, cele mai multe automobile vor fi, probabil, complet autonome - oameni se vor deplasa în roboţi pe roţi. Prin urmare, date fiind aceste dezvoltări, cum va fi justificată existenţa automobilelor de către BMW, o marcă pentru care individul şi "Plăcerea de conduce" reprezintă chintesenţa? Şi cum vor fi transferate în viitor valorile mărcii BMW?

   

  În dezvoltarea BMW VISION NEXT 100, principalul obiectiv a fost crearea nu doar a unui automobil autonom, ci a unuia care este foarte personalizat şi complet orientat să îndeplinească fiecare nevoie a conducătorului - deoarece conexiunea foarte emoţională dintre un BMW şi conducătorul său este ceva ce compania îşi propune să păstreze ca definitoriu.

   

  Pentru BMW VISION NEXT 100, echipa de design a luat în considerare tendinţele şi dezvoltările tehnologice care vor fi cele mai relevante pentru BMW în deceniile următoare. De asemenea, echipa a luat şi multe dintre indicii din inovaţiile şi proiectele de design din trecut. Cu toate acestea, principalul factor a fost ceva care dintotdeauna a reprezentat o caracteristică a mărcii BMW: dorinţa de a fi fără compromisuri în orientarea sa viitoare pe tehnologii şi valoarea pentru client.

   

  Adrian van Hooydonk, director BMW Group Design: "Ca designer, dacă ai posibilitatea de a-ţi imagina ceva, este o şansă bună ca într-o zi să devină realitate. Aşa că obiectivul nostru cu BMW VISION NEXT 100 a fost să dezvoltăm un scenariu viitor cu care oamenii să se asocieze. Tehnologia va face progrese semnificative, va deschide posibilităţi noi fantastice care ne vor permite să oferim conducătorului un grad şi mai mare de asistenţă pentru o experienţă a condusului şi mai intensă".

   

  "Opinia mea este că tehnologia ar trebui să fie cât mai intuitivă posibil în funcţionare şi ca experienţă astfel încât interacţiunile viitoare dintre om, maşină şi mediul înconjurător să devină perfecte. BMW VISION NEXT 100 arată modul în care ne propunem să modelăm acest viitor."

   

  PATRU CONCEPTE CARE STAU LA BAZA BMW VISION NEXT 100:

   

  1. UN BMW VERITABIL ESTE MEREU ORIENTAT CĂTRE CONDUCĂTOR.
  În ultimele luni şi ani, cea mai importantă tendinţă actuală din industria auto a devenit atât de răspândită încât nu mai este o chestiune de "dacă", ci "când": condusul autonom. De asemenea, BMW Group consideră că toţi conducătorii BMW vor putea să-şi lase automobilele să facă treaba - însă doar atunci când conducătorul doreşte. BMW VISION NEXT 100 rămâne un BMW veritabil, care oferă o experienţă intensă a "Plăcerii de a conduce".

  2. INTELIGENŢA ARTIFICIALĂ ŞI TEHNOLOGIA INTUITIVĂ SE CONTOPESC.
  Mergând în viitor, automobilele vor fi complet conectate, iar tehnologia digitală va deveni atât de normală încât va pătrunde în aproape orice domeniu al vieţii noastre. Digitalizarea tot mai mare va face ca lumea fizică şi cea digitală să se unească tot mai mult. Inteligenţa artificială va învăţa de la noi, anticipând multe dintre dorinţele noastre şi lucrând în fundal pentru a efectua sarcinile pe care i le delegăm. Modul în care oamenii şi tehnologiile interacţionează va fi transformat: ecranele şi touchscreen-urile vor fi înlocuite prin forme mai intuitive de comunicare şi interacţiune om-maşină. Şi mai bine: tehnologia va deveni mai umană.

  3. NOI MATERIALE DESCHIS OPORTUNITĂŢI IMPORTANTE.
  Cum vor fi produse automobilele în viitor? La un moment dat, presele care lovesc sute de mii de piese de oţel ar putea deveni demodate - utilizarea carbonului poate fi deja un prim indiciu al marii schimbări care este iminentă în lumea materialelor şi a producţiei de automobile. Tehnologiile precum producţia rapidă şi imprimarea 4D nu vor produce componente sau obiecte, ci materiale inteligente conectate şi ar putea înlocui în curând instrumentele convenţionale pentru a deschide posibilităţi nebănuite în design şi inginerie.

  4. MOBILITATEA VA RĂMÂNE O EXPERIENŢĂ EMOŢIONALĂ.
  Automobilele BMW nu au fost niciodată pur utilitare sau doar un mijloc de a ajunge dintr-un loc în altul. Mult mai mult, un BMW este despre a privi spre următorul viraj, a simţi puterea motorului şi a te bucura de sentimentul de viteză; este despre experienţa senzorială, fluxul de adrenalină sau acel moment intim la care călătoria începe, indiferent că este vorba despre un conducător solitar sau unul care călătoreşte cu un prieten apropiat ori cu persoana iubită. Mergând în viitor, toate acestea nu se vor schimba - pentru că experienţa emoţională a mobilităţii este bine fixată în memoria şi esenţa companiei. Prin păstrarea conducătorului în prim-plan, BMW VISION NEXT 100 va spori această experienţă emoţională într-un mod fără precedent.

   

  BMW VISION NEXT 100: UN AUTOMOBIL PENTRU MOBILITATE VIITOARE.


  • De la conducător la "Ultimate Driver" (Conducătorul Suprem) - prin inteligenţa digitală.
  • "Alive Geometry" (Geometria Vie) permite o interacţiune intuitivă între conducător şi automobil.
  • Modurile de condus "Boost" şi "Ease" permit operarea controlată de conducător sau automobil.
  • "Companion": partenerul digital inteligent conectează conducătorul şi automobilul.
  • Exteriorul BMW caracteristic.
  • Materiale ale viitorului.

   

  DE LA CONDUCĂTOR LA ULTIMATE DRIVER - PRIN INTELIGENŢA DIGITALĂ.
  În viitor, conducătorii BMW vor dori în continuare să petreacă majoritatea timpului disponibil în automobil, la volan. La BMW VISION NEXT 100, atenţia rămâne concentrată pe conducător, iar conectivitatea constantă, inteligenţa digitală şi tehnologiile de ultimă oră vor fi disponibile pentru susţinere. Dar aceasta nu este tot: BMW VISION NEXT 100 va transforma conducătorul în "Ultimate Driver" (Conducătorul Suprem). Chiar dacă lumea va fi în schimbare, "Plăcerea de a conduce" este aici şi va rămâne - şi va fi mai intensă ca niciodată.

   

  În conceperea BMW VISION NEXT 100, punctul de start a fost interiorul. În anii următori, experienţa conducătorului va deveni tot mai importantă şi, decât să aibă doar sentimentul că se află într-un automobil care se conduce singur, ar trebui să simtă că stă într-unul care a fost conceput special pentru ei. Această idee a dat naştere unei arhitecturi în care habitaclul pare foarte spaţios în comparaţie cu dimensiunea totală a automobilului, în timp ce păstrează liniile exterioare specifice unui BMW. În ciuda interiorului boltit, BMW VISION NEXT 100 păstrează silueta atletică uşor de recunoscut a unui sedan BMW.

   

  Designul interiorului permite diferite moduri de operare: modul Boost, în care conducătorul deţine controlul, şi modul Ease, în care conducătorul se relaxează şi lasă automobilul să preia comanda. În Ease, automobilul devine un loc de răsfăţ, cu mult spaţiu, iluminat agreabil şi o atmosferă confortabilă. În Boost, conducătorul preia comanda şi beneficiază de o susţinere subtilă şi intuitivă din partea automobilului. În orice moment, automobilul învaţă tot mai mult despre persoana aflată la volan, datorită inteligenţei sale senzoriale şi digitale, pe care BMW Group o numeşte "Companion" (Partenerul). Acesta din urmă învaţă progresiv să ofere tipul corect de susţinere pentru a transforma conducătorul în "Ultimate Driver" (Conducătorul Suprem).

   

  Un element foarte important al Vision Vehicle este o altă inovaţie, cunoscută drept Alive Geometry (Geometrie Vie), un detaliu care nu a mai fost nicoodată prezentat la un automobil. Aceasta constă dintr-un tip de sculptură 3D, care funcţionează atât în interiorul automobilului, cât şi în exteriorul acestuia.

   

  ALIVE GEOMETRY PERMITE INTERACŢIUNEA ÎNTRE CONDUCĂTOR ŞI AUTOMOBIL.
  Alive Geometry constă din aproximativ 800 de triunghiuri mobile care se află în panoul de instrumente şi în anumite zone ale panourilor laterale. Ele funcţionează tridimensional, comunicând foarte direct cu conducătorul prin mişcările lor, care sunt mai mult ca nişte gesturi decât ca reprezentări bidimensionale pe un ecran. Chiar şi cea mai mică mişcare periferică este perceptibilă pentru conducător. În combinaţie cu Head-Up display, Alive Geometry combină analogul şi digitalul într-o manieră unică.

   

  Triunghiurile lucrează în acelaşi fel precum un stol de păsări în zbor controlat, mişcările coordonate ale acestora acţionând ca semnale care sunt uşor de înţeles de către pasageri. În combinaţie cu Head-Up Display, ele îl implică pe conducător într-o formă de comunicare preconştientă, unde un semnal intuitiv prezice un eveniment în timp real iminent.

   

  În prezent pot fi văzute diferite abordări care par să confirme fezabilitatea acestei soluţii. De exemplu, crearea rapidă de prototipuri şi producţia rapidă câştigă importanţă continuu şi sunt susceptibile de a fi un lucru obişnuit peste 30 de ani. Chiar dacă, în prezent, rămâne dificil de imaginat cum sute de triunghiuri mici ar putea fi coordonate pentru ca Alive Geometry să funcţioneze, în anii următori va fi posibil pe măsură ce se înlocuiesc metodele standard de producţie a automobilelor din prezent. În viitor, va deveni posibil să se producă forme mult mai complexe şi mai flexibile. În contextul BMW VISION NEXT 100, acesta este motivul pentru care BMW Group face trimitere la imprimarea 4D, un proces care adaugă componentelor un al patrulea nivel: cel funcţional. În anii ce vor urma, componentele imprimate fabricate în acest mod vor integra direct funcţiile care astăzi trebuie concepute şi produse separat, înainte de a fi încorporate într-un ansamblu.

   

  În acest moment, lumea digitală este puternic legată de afişaje; următorul pas vor fi LEDurile organice - cu alte cuvinte, afişaje care îşi pot schimba forma în mod liber. Cu toate acestea, Vision Vehicle sugerează că, la un moment dat, nu vor mai exista afişaje. În schimb, întregul parbriz va servi drept un monitor gigant, chiar în faţa conducătorului. În viitor, lumea digitală şi cea fizică se vor uni considerabil, aşa cum dovedeşte şi Alive Geometry, de exemplu, prin modul în care bordul analog interacţionează cu Head-Up Display digital din parbriz.

   

  MODURILE DE CONDUS BOOST ŞI EASE PENTRU OPERARE CONTROLATĂ DE CONDUCĂTOR SAU AUTOMOBIL.

  În modurile Boost şi Ease, elementele şi tehnologiile automobilului permit ca experienţa condusului să fie mai intensă sau mai relaxată, în funcţie de ceea ce este necesar. Tranziţia între moduri este impresionantă şi perfect orchestrată, iar Alive Geometry capătă noi valenţe. În modul Boost, când conducătorul este concentrat complet pe drum, Alive Geometry evidenţiază trasa ideală sau punctul de virare posibil şi avertizează în legătură cu vehiculele din sens opus. Obiectivul nu este să-l facă pe cel de la volan să conducă mai repede, ci acest tip de suport îl transformă într-un pilot semnificativ mai bun. În plus, răspunsul intuitiv are un impact mai fizic şi imediat decât o voce de robot sau instrucţiunile de pe ecran. Pe de altă parte, în modul Ease, Alive Geometry este mai discretă în mişcări, informând pasagerii cu privire la traseul următor şi orice manevre de accelerare şi de frânare care urmează.

   

  În modul Boost, întregul automobil se concentrează pe conducător, oferind susţinere inteligentă pentru maximizarea experienţei condusului. Scaunul şi volanul îşi modifică poziţia, iar consola centrală se mişcă pentru a deveni mai puternic orientată înspre conducător. Când călătoria începe, conducătorul poate interacţiona cu automobilul prin intermediul controlului prin gesturi.

   

  Contactul analog prin BMW Head-Up Display al viitorului utilizează întregul parbriz pentru comunicarea cu conducătorul. În modul Boost, accentul este pus exclusiv pe ceea ce contează cu adevărat pentru conducător: informaţii precum trasa ideală, punctul de virare şi viteza. Suplimentar, conectivitatea integrală, senzorii inteligenţi şi schimbul permanent de date permit ca Head-Up Display să genereze o imagine digitală a mediului înconjurător al automobilului. De exemplu, în condiţii de ceaţă, conducătorul poate beneficia de informaţii precum vehiculele ce se deplasează în faţă, înainte ca acestea să fie vizibile. În plus, prin faptul că învaţă tot mai mult despre conducător, sistemul se îmbunătăţeşte continuu, concentrându-se pe crearea, în orice moment, a celei mai intense şi personale experienţe de condus posibilă.

   

  Tranziţia în modul Ease aduce o schimbare completă a ambianţei interioare. Volanul şi consola centrală se retrag, iar tetierele se mută într-o parte pentru a crea o atmosferă relaxată şi primitoare. Scaunele şi panourile uşilor se unesc pentru a forma o singură unitate, ceea ce permite conducătorului şi pasagerilor să stea uşor înclinaţi. Aceasta le uşurează statul faţă în faţă şi într-o poziţie mai relaxată pentru o comunicare mai bună. În acelaşi timp, Head-Up Display oferă pasagerilor conţinut personalizat, alături de informaţiile şi funcţiile entertainmentul pe care aceştia şi-l doresc.

   

  În funcţie de modul de condus, accentul schimbărilor automobilului - concentrarea pe esenţialul pentru conducător în modul Boost şi împrejurimile şi atmosfera în modul Ease - evidenţiază, de exemplu, peisajele impresionante sau clădirile de interes pe lângă care trece automobilul.

   

  Dacă automobilul este în modul Boost sau Ease este vizibil în mod clar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic întrucât grila radiatorului, farurile duble şi stopurile de forma literei L acţionează ca un instrument de comunicare. Culorile diferite ale luminii indică modul pe care automobilul îl utilizează în momentul respectiv.

   

  COMPANION: PARTENERUL DIGITAL INTELIGENT CONECTEAZĂ CONDUCĂTORUL ŞI AUTOMOBILUL.
  Companion este simbolizat de un mic element sculptural, care reprezintă conexiunea conducător-automobil. Având forma unei pietre preţioase mari, acesta este poziţionat în centrul bordului, imediat sub parbriz, unde simbolizează inteligenţa, conectivitatea şi disponibilitatea BMW VISION NEXT 100. De asemenea, reprezintă schimbul constant de date: cu cât învaţă mai mult despre proprietar şi obiceiurile sale de mobilitate, cu atât devine mai inteligent. La un moment dat, îl cunoaşte atât de bine pe conducător încât realizează automat sarcinile de rutină pentru acesta şi oferă sfaturile potrivite atunci când este nevoie. Indiferent de automobil în sine, învăţarea continuă face Companion tot mai valoros pentru proprietarul său.

   

  De asemenea, Companion joacă un rol important în comunicarea conducător-automobil când maşina trecere din modul Boost în modul Ease. În timp ce conducătorul se concentrează asupra traseului în modul Boost, Companion rămâne plat în bord. Dar când BMW VISION NEXT 100 preia controlul în Ease, "Partenerul" se ridică pentru a crea o interfaţă cu parbrizul. Un semnal luminos avertizează conducătorul că automobilul este pregătit pentru un condus complet automat. Pentru ceilalţi participanţi la trafic, Companion are o funcţie similară, semnalizând prin propria lumină, precum şi prin cele ale automobilului că maşina funcţionează în modul automat. În anumite situaţii de trafic, Companion este în contact vizual cu alţi participanţi la trafic, ajutând pietonii să traverseze drumul prin intermediul unui gradient verde din partea frontală a maşinii.

   

  EXTERIORUL BMW CARACTERISTIC.
  Designul BMW Vision Vehicle este caracterizat de o combinaţie de sportivitate specifică unui coupé şi eleganţa dinamică a unui sedan. Cu o lungime de 4,90 metri şi o înălţime de 1,37 metri, automobilul are dimensiuni exterioare compacte. Cu toate acestea, în interior, are dimensiunile unui sedan BMW de lux.

   

  Roţile mari sunt poziţionate la limita exterioară a caroseriei, oferind automobilului atitudinea dinamică specifică BMW. Când vine vorba de aerodinamică, Alive Geometry exterioară contribuie la un efect remarcabil: când roţile pivotează pentru direcţionarea automobilului, caroseria le menţine acoperite ca şi cum ar fi un înveliş flexibil, acomodându-se diferitelor poziţii ale acestora. Designul inovator al BMW VISION NEXT 100 oferă un coeficient de rezistenţă extrem de redus, 0,18.

   

  Exteriorul automobilului are o culoare ca a cuprului, concepută să sublinieze ideea că automobilele BMW ale viitorului ar trebui să fie percepute tehnic, dar au o căldură a lor - simbolizată prin legăturile strânse dintre automobil şi conducătorul său.

   

  Această relaţie începe imediat ce conducătorul se apropie de automobil: tehnologiile inteligente cu senzori deschid automat uşile-aripă. Pentru a oferi conducătorului mai mult spaţiu de acces, volanul este la acelaşi nivel cu bordul. Odată aşezat, întreaga gamă de sisteme este activată prin apăsarea logo-ului BMW din mijlocul bordului. Uşile se închid, volanul înaintează, iar experienţa condusului începe.

   

  Designerii BMW VISION NEXT 100 au folosit în primul rând ţesături realizate din materiale reciclate sau regenerabile. Componentele de carbon vizibile şi invizibile, precum panourile uşilor, sunt realizate din reziduuri rezultate din producţia normală de fibră de carbon. În viitor, alegerea materialelor va deveni şi mai importantă pe tot parcursul proceselor de design şi producţie.

   

  Cu timpul, alte materiale noi vor fi adăugate în combinaţie, ceea ce va permite apariţia unor forme diferite de automobile. Pentru a economisi resurse şi pentru a susţine o producţie mai sustenabilă, vor fi utilizate mai puţin lemnul şi pielea, în timp ce materialele inovatoare şi posibilităţile noi ulterioare de design şi producţie vor veni treptat în prim-plan. Această abordare este exemplificată deja de utilizarea unor textile de calitate şi a monomaterialelor uşo reciclabile şi de eliminarea pielii din interiorul BMW VISION NEXT 100.

  Citeşte în continuare
  BMW M - maşina oficială a MotoGP
  22.02.2016

  BMW M - MAŞINA OFICIALĂ A MOTOGP.

  MotoGP şi BMW M: de aproape 20 de ani, aceşti doi parteneri formează o combinaţie ideală. MotoGP este competiţia supremă de motociclism şi are la start cel mai buni piloţi din lume pe prototipuri sportive de înaltă performanţă. În acelaşi timp performanţa înaltă inspirată din motorsport este un atribut definitoriu pentru divizia BMW M. Cu începere din 1999, BMW M a fost un membru permanent al familiei MotoGP internaţionale. Parteneriatul de succes cu organizatorul Dorna Sports a evoluat constant de-a lungul anilor şi este pregătit să continue la fel şi în viitor. În 2014, Dorna Sports şi BMW M au extins cooperarea lor până în anul 2020 inclusiv. Parteneriate ca acesta, care se întind pe decenii, sunt extrem de rare în elita sportului internaţional.

   

  În centrul acestui angajament se află furnizarea flotei Safety Car. BMW M implementează cele mai noi tehnologii din dorinţa de a asigura siguranţa piloţilor MotoGP, indiferent de condiţii. Safety Cars sunt automobile BMW M de înaltă performanţă, ale căror proprietăţi de condus remarcabile le fac să fie arma perfectă pentru a face faţă oricărei provocări de pe circuit. În 2015, un model BMW M4 pregăti special, prezenta injecţia cu apă în sistemul de admisie, tehnologie care acum îşi face debutul de serie pe BMW M4 GTS. Cel mai recent exemplu este BMW M2 MotoGP Safety Car, care îşi va face debutul în acest sezon. Modelul este pregătit special pentru a face faţă solicitărilor de concurs MotoGP, dar prezintă şi o gamă de opţiuni disponibile pentru producţia de serie din gama de accesorii BMW Performance.

   

  Safety Cars sunt modificate special la uzina BMW M pentru a fi utilizate ca maşini de deschidere pe scena curselor de motociclism. Acelaşi lucru este valabil şi pentru toate celelalte automobile din flotă.

   

  Angajamentul diviziei BMW M faţă de MotoGP include şi numeroase alte activităţi. Din 2003, BMW M Award a fost decernat la finalul sezonului pilotului MotoGP cu cele mai bune performanţe în calificări. BMW M MotoGP Experience permite vizitatorilor să experimenteze lumea fascinantă a MotoGP printr-un program de experienţe speciale.

  Citeşte în continuare
  BMW M760Li xDrive
  12.02.2016

  BMW M760Li xDRIVE.

  • Noul BMW M760Li xDrive stabileşte noi standarde în segmentul sport al sedanurilor de lux ca variantă de top a gamei BMW Seria 7.

   

  • Primul motor V12 M Performance pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care generează o putere de 441 kW/600 CP* la 5.500 rpm* şi un cuplu maxim de 800 Nm* la 1.500 rpm* - totul la o capacitate de 6,6 litri.

   

  • Sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde*, viteză maximă: 250 km/h (limitată electronic), cu pachetul M Driver: 305 km/h (limitată electronic).

   

  • Jante M exclusive - 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 760M, în nuanţă Cerium Grey metalizat mat (faţă: 8.5 J × 20, spate: 10 J × 20) - şi anvelope de performanţă mixte (faţă: 245/40 R20, spate: 275/35 R20).

   

  • Standard, sistemul Executive Drive Pro combină reglajul şasiului orientat spre confort, bazat pe sistemul de camere video care detectează denivelările, cu proprietăţile dinamice îmbunătăţite de stabilizarea activă a ruliului.

   

  • Modurile diferite de condus accentuează laturile specifice ale caracterului automobilului.

   

  • Standard, Integral Active Steering (direcţia adaptivă integral) îmbunătăţeşte agilitatea şi siguranţa activă.

   

  • Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive furnizează, în orice condiţii, dinamica şi caracteristicile de performanţă specifice M Performance.

   

  • Finisare exclusivă Cerium Grey pentru conturul grilei radiatorului, banda barei faţă, capacele oglinzilor retrovizoare, logo-ul M lateral, benzile decorative pentru mânerele exterioare ale uşilor, emblema V12 de pe montantul C, Air Breathers şi elementele decorative ale uşilor, banda-mâner a capotei portbagajului, logo-ul xDrive şi emblema modelului.

   

  • Pachet aerodinamic M ca dotare standard, sistemul de evacuare sport M include control al clapetei şi decoraţiuni galvanizate în nuanţă Cerium Grey ale ţevii de eşapament duble de pe fiecare parte, frâne M Sport cu etriere de culoare albastru metalizat şi emblemă M.

   

  • Scaune de confort cu reglaj electric, tapiţerie exclusivă cu piele Nappa. Benzile decorative din lemn preţios în nuanţă Fineline Black cu efect metalic lucios şi tapiţeria plafonului din Alcantara în nuanţă Anthracite creează o ambianţă luxoasă.

   

  • Opţională, versiunea de caracter BMW M760Li xDrive V12 Excellence permite ca dinamica sportivă să fie combinată cu un stil exclusivist şi luxos. Aceasta schimbă caracterul modelului BMW M760Li xDrive prin eliminarea pachetului aerodinamic M şi prin adăugarea pachetelor de design exterior Pure Excellence şi design interior Pure Excellence, precum şi a jantelor BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design W-spoke 646 şi a unui logo V12 cromat lucios în locul emblemei de model.

   

  • Transmisia sport Steptronic cu opt trepte, beneficiază de ajustări specifice M Performance în gestiunea schimbării treptelor de viteză, de eficienţă internă optimizată şi o strategie a schimbării vitezelor asistată de datele de navigaţie, lucrează în perfectă armonie cu funcţia Auto Start Stop disponibilă standard.

   

  • BMW M760Li xDrive: motor pe benzină, cu 12 cilindri, tehnologie M Performance TwinPower Turbo cu două turbocompresoare mono-scroll, injecţie directă High Precision şi sincronizare variabilă a arborelui cu came (Double-VANOS). Capacitate: 6.592 cmc. Putere: 441 kW/600 CP* la 5.500 rpm*, cuplu maxim: 800 Nm* de la 1.500 rpm*. Acceleraţie (0-100 km/h): 3,9 secunde*, viteză maximă: 250 km/h (limitată electronic), cu pachetul opţional M Driver: 305 km/h (limitată electronic). Consum mediu mixt: 12,6 l/100 km**, emisii CO2: 294 g/km**, standard de emisii: EU6c.

   

  NOUL BMW M760Li xDrive.

   

  COMBINAŢIE DE PERFORMANŢE CAPTIVANTE ŞI CONFORT SUPREM.
  Prin noul BMW M760Li xDrive, recent lansatul BMW Seria 7 dobândeşte un nou vârf al gamei. Evidenţiat de rafinamentul excepţional şi puterea superioară disponibile în orice moment, motorul V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, aflat sub capotă reconfirmă statutul de nou vârf de gamă pe care îl are automobilul. Caracteristicile dinamice remarcabile ale BMW M760Li xDrive se combină cu confortul superior al călătoriei pentru a face o declaraţie convingătoare şi pentru a stabili un nou standard în segmentul sedanurilor de lux.

   

  PUTERNIC ŞI CU AUTORITATE.
  Noul BMW M760Li xDrive înseamnă debutul noului motor V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Ascuns sub învelişul ce poartă inscripţia "M Performance", propulsorul V12 de 6,6 litri dezvoltă o putere de 441 kW/600 CP* la 5.500 rpm* şi un cuplu maxim de 800 Nm* la 1.500 rpm*. Motorul de înaltă performanţă, echipat cu tehnologia de vârf M Performance TwinPower Turbo, accelerează BMW M760Li xDrive de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde*, şi atinge o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. Dacă este comandat pachetul opţional M Driver, limitatorul de viteză nu intervine până la 305 km/h. Transferul puterii se face prin intermediul unei transmisii sport de ultimă oră - Steptronic cu opt trepte -, disponibilă în echiparea standard. Reglajul specific M Performance pentru programele de schimbare a vitezelor, ceea ce furnizează schimbări mai sportive ale vitezelor şi retrogadări instantanee de-a lungul întregului interval de turaţii, a fost special adaptat la caracteristicile unui motor V12. Datorită eficienţei interne optime şi strategiei de schimbare a vitezelor ce este asistată de datele de navigaţie, transmisia sport Steptronic contribuie la experienţa condusului cu autoritate şi conlucrează perfect cu funcţia Auto Start Stop, disponibilă standard.

   

  DEPĂŞIREA RIVALILOR DIN SEGMENT ÎN PRIVINŢA DINAMICII CONDUSULUI ŞI A CONFORTULUI CĂLĂTORIEI.
  Inovator, sistemul de suspensie Executive Drive Pro reprezintă paşaportul spre un confort al călătoriei deopotrivă foarte dinamic şi de neegalat. Stabilizarea activă a ruliului minimizează mişcările caroseriei, iar sistemul este combinat cu anvelopele de performanţă, montate pe hantele M exclusive - 20 de ţoli, din aliaj uşor, finisate în nuanţă Cerium Grey metalizat mat -, pentru a oferi noului BMW M760Li xDrive cea mai bună dinamică din clasa lui - fără a afecta confortul călătoriei. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive intervine pentru a distribui puterea motorului către toate roţile în funcţie de situaţie. De-a lungul procesului, sistemul furnizează excelenţa dinamică la care te aştepţi din partea unui model M Performance şi un nivel superior de performanţă în orice condiţii. Siguranţa activă şi dinamica sunt şi ele beneficiare ale sistemului Integral Active Steering (direcţie adaptivă integral), disponibil standard la noul BMW M760Li xDrive, care asigură un răspund direct al direcţiei şi un control excelent în viraje prin ajustarea unghiului de direcţie al roţilor spate în funcţie de situaţie. Aceasta reduce diametrul de bracare la viteze reduse şi aduce un plus siguranţa activă şi control la viteze mari. Noile frâne M Sport de 19 ţoli, care dispun de etriere de culoare albastru metalizat şi emblemă M, completează armura dinamică a BMW M760Li xDrive şi asigură o decelerare imbatabilă în orice moment.

   

  SISTEME INOVATOARE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI.
  Noul BMW M760Li xDrive este echipat cu acelaşi pachet vast de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului precum toate variantele gamei BMW Seria 7 lansată deja cu succes. Sistemul Driving Assistant Plus include asistare a controlului direcţiei şi păstrarea benzii de rulare, asistare pentru menţinerea benzii cu protecţie activă în caz de coliziune laterală, funcţii de prevenire a coliziunilor din spate şi de avertizare la trafic transversal. Totodată, Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) - care acum implică un condus semiautomat - poate fi utilizat pe orice tip de drum. Acum, noua generaţie a sistemului Surround View include atât vizualizare 3D, cât şi vizualizare panoramică pe afişajul central iDrive.

   

  ACCENT DINAMIC SUBLINIAT DE STILUL EXTERIOR.
  Fie şi numai prin aspectul său exterior, noul BMW M760Li xDrive întruchipează imaginea dinamică a automobilelor BMW M Performance. Pachetul aerodinamic M - cu prize de aer mai largi în bara faţă şi jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 760M şi finisate în nuanţă Cerium Grey mat - garantează o apariţie sportivă elegantă. Oferită în nuanţa Cerium Grey galvanizat, finisarea exclusivă pentru conturul grilei radiatorului şi partea frontală a barelor grilei, banda barei faţă, benzile decorative pentru mânerele exterioare ale uşilor, Air Breathers, elementele decorative ale uşilor şi banda-mâner a capotei portbagajului adaugă accente de culoare, evidenţiind subtil statutul special al modelului BMW M760Li xDrive în cadrul gamei BMW Seria 7 şi al portofoliului de modele BMW ca ansamblu. Alte dotări exterioare notabile sunt capacele oglinzilor retrovizoare - de asemenea în nuanţă Cerium Grey -, emblemele V12 de pe montanţii C, logo-urile M de părţile laterale ale automobilului şi inscripţia xDrive şi emblema modelului din spate. Un nou sistem de evacuare sport M, cu control al clapetei, generează o acustică V12 plină de emoţie şi adaugă notele finale aspectului M Performance caracteristic prin decoraţiunile galvanizate în nuanţă Cerium Grey ale ţevilor de eşapament duble de pe fiecare parte.

   

  ŞI LA INTERIOR REGĂSIM ACCENTE M PERFORMANCE FAMILIARE.
  De acum familiar, caracterul BMW M Performance este prezent şi corect în interiorul automobilului. Volanul M îmbrăcat în piele poartă logo-ul M, are butoane multifuncţionale - din crom, în nuanţa Pearl Gloss - pe braţe şi clapete pentru schimbarea manuală a vitezelor. Plăcuţele pragurilor uşilor, cu logo V12 iluminat, stimulează apetitul pentru plăcerea condusului, în timp ce panoul de instrumente conţine un vitezometru exclusiv care dispune de denumirea modelului şi un cadran care acum se extinde până la 330 km/h. Asemenea pedalelor M şi sprijinului M pentru picior, vitezometrul special subliniază potenţialul de performanţă al modelului BMW M760Li xDrive. Zona consolei centrale din jurul manetei selectorului de viteze şi a controlerului iDrive este împodobită cu o inserţie decorativă BMW Individual în nuanţă Piano Black şi cu emblemă V12. Disponibil opţional, panoul Touch Command de pe cotiera centrală a compartimentului din spate găzduieşte un identificator V12 similar.

   

  DOTĂRILE DE CONFORT GENEREAZĂ O AMBIANŢĂ MODERNĂ ŞI LUXOASĂ.
  Scaunele faţă de confort, ajustabile electric, cu funcţie de memorie şi benzile decorative din lemn preţios în nuanţă Fineline Black cu efect metalic lucios se combină cu covoraşele groase în compartimentul din spate şi o tapiţerie a plafonului din Alcantara în nuanţă Anthracite pentru a crea o ambianţă luxoasă. Tapiţeria exclusivă cu piele Nappa acoperă suprafaţa scaunelor şi secţiunile laterale ale acestora, tetierele, panourile uşilor, cotiera centrală şi cele laterale pentru a completa atmosfera elegantă din punct de vedere estetic.

   

  DISPONIBILĂ ŞI OPŢIUNEA BMW M760LI XDRIVE V12 EXCELLENCE.
  Pentru clienţii care caută să schimbe aspectul excesiv de dinamic al modelului BMW M760Li xDrive pentru unul luxos mai discret, este disponibilă, gratuit, opţiunea BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Această variantă de caracter transformă semnificativ personalitatea modelului BMW M760Li xDrive, prin eliminarea pachetului aerodinamic M şi prin adăugarea jantelor BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design W-spoke 646 şi finisaj lucios, echipate cu anvelope mixte (faţă: 245/40 R20, spate: 275/35 R20). De asemenea, există şi o finisare negru lucios pentru etrierele frânelor. Clienţii care aleg modelul V12 Excellence se pot aştepta ca automobilul lor BMW M760Li xDrive să dispună de bară cromată care se întinde pe toată lăţimea maşinii în secţiunea superioară a grilei prizei de aer. În plus, barele grilei radiatorului sunt finisate argintiu, cu partea frontală cromată şi cu contururi finisate în crom strălucitor. În locul emblemei de model, BMW M760Li xDrive V12 Excellence are un logo "V12" pe capota portbagajului. Perechea de ornamente rectangulare cromate ale ţevilor de eşapament de la sistemul de evacuare este încadrată acum de decoraţiuni cromate suplimentare. Totodată, în interiorul automobilului, volanul BMW dispune de inserţii de lemn, iar inscripţia V12 de pe panoul de instrumente - al cărui vitezometru se extinde până la 260 km/h - este iluminată atunci când conducătorul porneşte motorul. Orientat spre confort, sistemul de evacuare cu acustica sa rafinată contribuie la accentuarea caracterului specific al modelului V12 Excellence.

   

  OPERARE INTUITIVĂ CU TOUCH DISPLAY ŞI CONTROL AL GESTURILOR BMW.
  Asemenea tuturor variantelor noului BMW Seria 7, monitorul sistemului de operare iDrive de la noul vârf de gamă BMW M760Li xDrive vine sub formă de touch display. Aceasta însemnă că clienţii vor avea posibilitatea de a naviga în jurul sistemului în acelaşi mod ca la dispozitivele electronice moderne. Pe lângă utilizarea controlerului pentru operarea sistemului în maniera familiară, funcţiile sale pot fi selectare şi activate şi prin atingerea suprafeţei ecranului.
  De asemenea, sistemul iDrive dispune de controlul gesturilor prezentat în premieră la BMW Seria 7. Mişcările mâinii detectate de un senzor 3D controlează funcţiile de infotainment într-o manieră extrem de intuitivă şi uşor de utilizat. Gesturile pot fi utilizate pentru o serie de funcţii, printre care controlul volumului în aplicaţiile audio şi acceptarea sau respingerea apelurilor telefonice. De asemenea, există opţiunea de combinare a unui anumit gest cu o funcţie aleasă individual. Mai mult, este disponibil un nou suport de smartphone. Integrat în consola centrală, care permite încărcarea wireless, prin inducţie, a telefoanelor mobile - în premieră într-un automobil.

   

  * Date de performanţă provizorii.
  ** Datele de consum sunt provizorii, calculate conform ciclului de testare EU şi pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese.

  Citeşte în continuare
  O nouă gamă largă de accesorii BMW M Performance pentru noul BMW M2 Coupé
  11.02.2016

  O NOUĂ GAMĂ LARGĂ DE ACCESORII BMW M PERFORMANCE PENTRU NOUL BMW M2 COUPÉ.

  CHIŞINĂU/MÜNCHEN. Noul BMW M2 Coupé stabileşte standardele în segmentul automobilelor sport de înaltă performanţă din clasa compactă atunci când vine vorba de performanţe. Designul său extravertit subliniază, o dată în plus, caracterul foarte dinamic al automobilului şi dezvoltarea modelului pentru performanţe pe circuit. Din luna martie 2016, calităţile dinamice şi apariţia vizuală a BMW M2 Coupé pot fi îmbunătăţite suplimentar cu gama nou prezentată de accesorii BMW M Performance. Aceasta cuprinde componente derivate din motorsport în ceea ce priveşte aerodinamica, motorul, cockpitul şi suspensia.

   

  COMPONENTE AERODINAMICE PENTRU O APARIŢIE SPETACULOASĂ ŞI UN PLUS DE PERFORMANŢE.

  Portofoliul de produse M Performance Parts include o gamă foarte largă de componente aerodinamice realizate din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP sau fibră de carbon). Printre acestea se numără anexele pragurilor faţă şi laterale, difuzorul spate şi capacele oglinzilor retrovizoare care sunt perfect armonizate prin efectul lor aerodinamic şi accentuează suplimentar designul exterior puternic al automobilului sport de înaltă performanţă.
  De exemplu, anexele pragurilor faţă şi laterale, în combinaţie cu spoilerul şi difuzorul spate din gama BMW M Performance, optimizează fluxul de aer în jurul automobilului, ceea ce are impact pozitiv asupra manevrabilităţii şi performanţelor. Capacele din fibră de carbon pentru oglinzile retrovizoare completează elegant apariţia sportivă îmbunătăţită a automobilului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru grila M Performance a radiatorului şi branhiile M Performance laterale, în nuanţă negru lucios şi cu logo BMW M integrat.

   

  ACCESORII ORIGINALE PENTRU MOTOR, SUSPENSIE ŞI FRÂNE CARE ÎMBUNĂTĂŢESC PERFORMANŢELE DINAMICE.

  Sistemul de amortizor cu clapetă M Performance pentru evacuare face ca percepţia acusticii motorului să fie şi mai intensă. Cele două moduri de operare, Sport şi Track, pot fi setate prin control de distanţă prin Bluetooth. Modul Sport este destinat utilizării pe drumurile publice şi oferă conducătorului o acustică sportivă distinctivă care a fost special armonizată cu BMW M2. În acelaşi timp, setarea Track intensifică suplimentar volumul şi caracterul sunetului de evacuare. Aceasta creează o experienţă a condusului mult mai intensă şi face ca pilotul să se simtă mult mai conectat la automobil. Sistemul de evacuare cu clapetă M Performance îmbunătăţeşte suplimentar BMW M2 şi din punct de vedere vizual, amortizorul lucios incluzând logo M Performance gravat adânc, ţevi de eşapament cu diametru de 80 de milimetri şi conductă interioară perforată. Ca alternativă sunt disponibile şi ornamente din fibră de carbon pentru evacuarea finală a sistemului M Performance, cu un diametru de 93 de milimetri şi logo BMW M integrat.

   

  BMW M2 Coupé poate fi echipat cu suspensie BMW M Performance astfel încât să optimizeze ţinuta de drum şi manevrabilitatea. Aceasta reduce garda la sol cu cel puţin cinci milimetri în comparaţie cu suspensia standard. Reglaje suplimentare pot fi utilizate pentru a reduce garda la sol cu încă 20 de milimetri. Mai mult, amortizoarele pot fi ajustate în 16 faze pe faza de detentă şi în 12 pe faza de compresie. Astfel, conducătorul poate crea propria setare a suspensiei în funcţie de preferinţele personale. Indiferent de setarea selectată, configuraţia de bază mai strictă - în comparaţie cu suspensia standard, asigură o reacţie neutră a condusului şi un răspuns direct maxim pentru conducător.
  Plăcuţele de frână sport BMW M Performance sunt optimizate suplimentar pentru utlizare pe circuit, precum şi siguranţă activă îmbunătăţită. Compoziţia lor este derivată din plăcuţele de frână pentru curse de anduranţă, care au devenit foarte apreciate în motorsport. Aceasta înseamnă că plăcuţele de frână sport BMW M Performance au o rezistenţă foarte ridicată la stresul termic. De asemenea, ele oferă o reacţie mai directă şi îmbunătăţită în comparaţie cu sistemul de frânare standard.

   

  OPŢIUNI PENTRU INTERIOR INSPIRATE DE MOTORSPORT.

  Interiorul BMW M2 Coupé poate primi o amprentă a stilului sportiv personal prin adăugarea de accesorii BMW M Performance. De exemplu, benzile BMW M Performance cu LED de acoperire a pragurilor uşilor adaugă un accent elegant şi atractiv atunci când uşile sunt deschise. Acelaşi lucru este valabil şi pentru covoraşele M Performance, care nu numai că au un design sportiv, ci oferă şi o aderenţă optimă datorită suprafeţelor antialunecare realizate din cauciuc şi fibre textile. Capacele din oţel inoxidabil pentru pedale se potrivesc perfect aici: prin profilul de cauciuc pronunţat, acestea previn eficient alunecareapiciorului de pe pedalele de frână şi ambreiaj.

   

  BMW este unul din foarte puţinii constructori auto din lume care oferă propriile volane îmbrăcate în Alcantara pentru a după achiziţie, iar gama BMW M Performance include, în prezent, două modele diferite. Volanul M Performance Pro cu zone de aderenţă îmbrăcate în Alcantara are o bază de spumă mai dură decât volanul standard, ceea ce rezultă într-o aderenţă mai bună şi un sentiment de direcţie mai precis. De asemenea, are un marcaj central, de culoare albastru deschis, în poziţia "ora 12". Tivul M tricolor şi elementul decorativ opţional, din fibră de carbon poroasă, cu inscripţie M Performance oferă volanului M Performance Pro o apariţie vizuală foarte atractivă.

   

  În plus, BMW oferă volanul M Performance cu race display şi decoraţiuni din fibră de carbon ca dotare standard. Cu un ecran de afişare a funcţiilor integrat în partea superioară a ramei volanului, conducătorul are o imagine perfectă, în orice moment, asupra informaţiilor precum timpii pe sector şi pe tur, acceleraţia longitudinală şi transversală. Funcţiile sunt controlate în mod intuitiv prin butoanele de meniu integrate în braţele "9-3" ale volanului. Pe lângă race display, există şi un indicator al schimbării vitezelor: două benzi luminoase LED, în două culori, pe stânga şi pe dreapta care merg una spre cealaltă.

   

  Gama BMW Performance pentru interior este completată de kitul de interior M Performance Carbon, care include elemente decorative pentru maneta selectorului de viteze al transmisiei cu dublu ambreiaj, consola centrală şi mânerul frânei de mână şi finisaje de interior M Performance cu combinaţia foarte atractivă de Alcantara şi fibră de carbon.

  Citeşte în continuare
  26.01.2016

  PORNEŞTE MOTORUL. E CEA MAI AVANTAJOASĂ OFERTĂ.

  Compania „Autospace” SRL, importator oficial al automobilelor de marcă BMW, MINI, Honda și Mitsubishi, împreună cu partenerii săi, Raiffeisen Leasing și Grawe Carat, au lansat un produs comun – automobil nou, leasing, asigurare.

   

  Oferta ”6, 5, 4, 3, 2, 1... Start” include o dobândă anuală de leasing de numai 6,5% pentru o perioadă de finanțare de până la 36 de luni. Asigurarea CASCO constituie 4%, iar avansul minim este de 32%, donbânda unică de leasing fiind doar de 1% la semnarea contractului, plus 1% odată cu plata primei rate de leasing. Oferta este valabilă pentru toată gama de automobile BMW, MINI, Honda și Mitsubishi. Condițiile speciale de finanțare sunt oferite de Autospace cu ocazia celebrării a 20 de ani de activitate în Moldova. Oferta este valabilă pînă la 31 decembrie 2016.

  Citeşte în continuare
  BMW Group a obţinut record al vânzărilor pentru al cincilea an consecutiv
  16.01.2016

  BMW GROUP A OBŢINUT RECORD AL VÂNZĂRILOR PENTRU AL CINCILEA AN CONSECUTIV.

  Chişinău/Detroit/München. 2015 a fost cel mai de succes an din istorie pentru BMW Group, cu vânzări anuale ce au stabilit un record pentru al cincilea an consecutiv. Pe parcursul anului trecut, un total de 2.247.485 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce au fost livrate clienţilor din lumea întreagă, o creştere de 6,1% faţă de anul anterior. Decembrie 2015 a adus vânzarea a 213.537 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce (-0,8%).

   

  "În 2015, am lansat un total de 15 modele noi sau supuse unui facelift, iar rezultatele noastre arată că aceste automobile noi inovatoare sunt populare în rândul clienţilor", a declarat Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi marketing BMW, cu ocazia Salonului Internaţional Auto de la Detroit. "Vânzările noastre au crescut constant de-a lungul anului, în ciuda situaţiei potrivnice de pe unele pieţe. Ne aşteptăm ca multe dintre aceste provocări să continue în 2016, aşa că este important să continuăm să reacţionăm flexibil la condiţiile de piaţă din dorinţa de a ne menţine succesul", a continuat.

   

  De asemenea, BMW a înregistrat al cincilea an-record consecutiv în privinţa vânzărilor - în 2015, brandul a reuşit să livreze către clienţi 1.905.234 de automobile, o creştere de 5,2% faţă de anul anterior. Vânzările mărcii în decembrie au fost aproape de rezultatul remarcabil al anului 2014, cu un total de 176.681 de automobile BMW ce au fost livrate clienţilor (-0,7%).

   

  În 2015, produsele au reuşit creşteri semnificative ale vânzărilor de-a lungul întregii game BMW, comparativ cu anul anterior. BMW Seria 2 s-a dovedit foarte populară în rândul clienţilor, cu un total de 157.144 de unităţi vândute de-a lungul anului. Cu un total de peste 107.000 de unităţi livrate, BMW Seria 2 Active Tourer şi Gran Tourer au vândut foarte bine pe parcursul primului an complet de vânzări, acoperind peste două treimi din performanţele gamei. Acelaşi succes similar l-a avut BMW Seria 4, ale cărei vânzări au crescut cu 27,4%, la un total de 152.390 de unităţi. Livrările pentru BMW X4 au fost de peste două ori mai mari faţă de anul anterior, la un total de 55.050 de unităţi (+153,8%). Per total, familia BMW X continuă să fie un vector semnificativ de creştere a vânzărilor mărcii, astfel că BMW X5 a obţinut un plus de 14,1%, la un total de 168.143 de livrări în întreaga lume, în timp ce evoluţia BMW X6 a fost de peste 50%, la 46.305 unităţi.

   

  Vânzările BMW i au crescutcu 65,9% în 2015, la un total de 29.513 unităţi livrate clienţilor. În întreaga lume, 24.057 de clienţi au intrat în posesia cheilor de la un model BMW i3 (+49,9%), în timp ce vânzările BMW i8 au atins un total de 5.456 unităţi.

   

  În 2015, MINI a reuşit un nou record anual pentru întreaga sa istorie, cu un total de 338.466 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume, o creştere de 12,0% în comparaţie cu anul anterior. MINI Hatch cu trei uşi a avut vânzări ce au totalizat 127.194 de automobile (+0,2% în 2015), în timp ce 94.788 de clienţi au intrat în posesia unui nou MINI Hatch cu cinci uşi. Noul MINI Clubman, care a devenit disponibil din luna octombrie, a fost livrat către 8.003 clienţi.

   

  Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, BMW Motorrad şi Rolls-Royce, a comentat: "Suntem încântaţi că gama nouă de modele a mărcii a adus cel mai bun rezultat al vânzărilor din istoria MINI. MINI Hatch cu trei uşi este popular ca întotdeauna, iar MINI Hatch cu cinci uşi a atras mulţi clienţi noi pentru marcă. Sunt sigur că noul MINI Cabrio, care va fi lansat pe piaţă în martie, va furniza un impuls suplimentar pentru întregul an 2016. Succesul nostru pe parcursul anului anterior demonstrează că MINI se îndrepată în direcţia corectă".

   

  Rolls-Royce Motor Cars a anunţat al doua cea mai bună performanţă a vânzărilor din istoria de 112 ani a brandului. Marca din Goodwood a livrat clienţilor 3.785 de unităţi (-6,8%) de-a lungul anului 2015. Vânzări importante au fost raportate pretutindeni în lume, cu excepţia Chinei continentale unde situaţia potrivnică semnificativă a avut impact asupra întregului sector de lux. În toate regiunile, principalii vectori ai vânzărilor au fost gamele Wraith şi Ghost, în timp ce Phantom rămâne vârful aisbergului pentru companie, reafirmându-şi statutul de cel mai dorit produs de superlux din lume. Noul Rolls-Royce Dawn Drophead a fost prezentat în septembrie, doborând toate recordurile anterioare în ceea ce priveşte precomenzile. Primele livrări către clienţi vor avea loc în trimestrul al doilea din 2016.

   

  În 2015, BMW Group a obţinut o creştere a livrărilor în toate regiunile majore de vânzări, în conformitate cu politica pe care o duce compania, de a obţine vânzări echilibrate în întreaga lume.

   

  Aproape un milion de automobile BMW şi MINI au fost vândute în Europa pe parcursul anului 2015. Regiunea a fost un vector semnificativ de creştere, după ce vânzările anuale au totalizat 999.669 de unităţi (+9,4%). Multe mărci din regiune au reuşit salturi ale vânzărilor de peste 10 procente în 2015 - Marea Britanie, a patra cea mai importantă piaţă a BMW Group, a crescut cu 12,7% (230.652 de unităţi), în timp ce Franţa a reuşit un salt de 15,0% (77.577). Pieţele din sudul Europei au continuat să-şi revină, astfel că au avut vânzări mai mari cu 19,2% (45.550) în Spania şi cu 12,3% (71.173) în Italia.

   

  America a avut o evoluţie a vânzărilor BMW şi MINI de 2,8% pe parcursul anului 2015, cu un total de 494.629 de unităţi ce au fost livrate clienţilor în regiune. În 2015, 404.537 de automobile BMW şi MINI au ajuns la clienţii din SUA (+2,2%), în timp ce vânzările din Canada au urcat cu 10,1%, la un total de 42.052 de unităţi, iar cele din Mexic cu 17,3% (17.475).

   

  În Asia, vânzările BMW şi MINI au crescut cu 4,2% în 2015, la un total de 684.121 de automobile comercializate în regiune. În 2015, 463.736 unităţi BMW şi MINI au fost vândute în China continentală (+1,7%). În Coreea de Sud, 54.575 de clienţi au primit cheile unui BMW sau MINI nou, o creştere de 17,6%, în timp ce Japonia a reuşit un salt de 8,1%, la un total de 69.199 de unităţi.

   

  Încă o dată, BMW Motorrad a vândut, în 2015, considerabil mai multe motociclete şi maxiscutere decât în anul anterior. A fost al cincilea an consecutiv în care segmentul moto al BMW Group a obţinut un nou maxim istoric. Cu 136.963 de unităţi livrate (2014: 123.495) în 2015, BMW Motorrad a atins o creştere de 10,9% faţă de anul precedent. În decembrie, livrările au crescut la un nou maxim istoric de 7.497 de unităţi (2014: 7.032), adică o creştere de 6,6%.

  Citeşte în continuare