Noul BMW G 310 R
    18.11.2015

    NOUL BMW G 310 R.

    BMW Motorrrad se extinde într-un segment complet nou: noul BMW G 310 R – primul roadster BMW sub 500 cmc.

     

    CHIŞINĂU. Un cilindru, greutate scăzută, performanţe dinamice de invidiat – noul BMW G 310 R întruchipează esenţa unui roadster BMW: are combinaţia perfectă de ingrediente. Pragmatic, oferă exact ceea ce este necesar atât pentru performanţe dinamice deosebite, cât şi pentru confort, atât în mediul urban cât şi în afara oraşului. BMW G 310 R foloseşte aceste calităţi într-un segment de cilindree total nou pentru BMW Motorrad. Ca un roadster BMW autentic, excelează la mai multe capitole: agil pe străzile înguste de oraş, oferind în acelaşi timp o experienţă supremă de condus pe drumurile şerpuite din afara mediului urban. Mulţumită consumului de carburant extrem de redus şi unei poziţii în şa relaxate, oferă din start posibilitatea de a acoperi distanţe lungi într-o singură călătorie.

     

    SE SIMTE CA ACASĂ PE TOATE TIPURILE DE DRUM.
    Cu un concept de motocicletă pornit de la zero, noul G 310 R reprezintă tot ceea ce are BMW Motorrad mai bun de oferit: inovaţie, calitate şi fiabilitate. Special conceput pentru a face faţă unei pieţe globale, BMW G 310 R poate fi alimentat cu diverşi carburanţi, de o calitate variată, îndeplineşte toate standardele de emisii, locale sau globale şi transpune sentimentul premium tipic BMW în segmentul sub 500 cc.

     

    DESIGN DINAMIC SPECIFIC SEGMENTULUI ROADSTER, CU INSPIRAŢIE ÎN MODELUL S 1000 R.
    Designul expresiv al BMW G 310 R relevă caracterul agil şi dinamic al motocicletei. Are o amprentă vizuală inconfundabilă, ce face trimitere la familia atletică a roadsterelor, avându-l ca exponent pe BMW S 1000 R. Masca farului discretă, cu farul ce iese uşor în evidenţă, elementele de protecţie ale rezervorului cu un aspect dinamic şi proporţiile caracteristice segmentului roadster, cu o parte frontală agresivă şi o secţiune spate dinamică, conferă modelului BMW G 310 R o prezenţă aparte pe şosea. Suprafeţele laterale, modelate cu precizie, definesc profilul dinamic al motocicletei. Proporţiile compacte, dinamice, şi ampatamentul scurt promit schimbări rapide de direcție, în timp ce spatele înălţat denotă o greutate scăzută, specifică motocicletelor cu gene sportive. În ciuda caracterului specific roadster al modelului BMW G 310 R, suprafeţele laterale vopsite în culoarea motocicletei creează imaginea unei siluete carenate atletice. Detalii precum furca faţă upside-down, calitatea materialelor, opţiunile disponibile şi calitatea asamblării denotă poziţionarea în topul segmentului, subliniind în mod clar aspiraţiile premium ale modelului BMW G 310 R.

     

    MOTOR MONOCILINDRU INOVATIV PENTRU CONDUS DINAMIC, POTRIVIT PENTRU O GAMĂ LARGĂ DE UTILIZĂRI LA NIVEL GLOBAL.
    Piesa centrală a noului BMW G 310 R este un propulsor monocilindru nou-dezvoltat de 313 cc, răcid cu lichid, cu patru supape pe cilindru şi două axe cu came, ce foloseşte un sistem electronic de injecţie. Capacitatea cilindrică de 313 cc rezultă dintr-un alezaj de 80 de milimetri şi o cursă de 62,1 milimetri.
    Caracteristica acestui motor este cilindrul înclinat înapoi cu un design tip punte deschisă şi chiulasa rotită cu 180 de grade, făcând posibilă poziţionarea admisiei în partea frontală, în direcţia de mers. Cu o putere de 25 kW (34 CP) la 9.500 rpm şi un cuplu maxim de 28 Nm la 7.500 rpm, motorul noului G 310 R este un factor important în dinamismul motocicletei, alături de greutatea la gol scăzută, de doar 158,5 kilograme conform DIN.

     

    ERGONOMIE SOFISTICATĂ ŞI ACCESIBILITATE PENTRU ORICE RIDER.
    Noul G 310 R oferă o poziţie relaxată, semnificativ îmbunătăţită. În mod specific BMW Motorrad, toate butoanele şi comenzile sunt la îndemână, simple şi se pot utiliza în siguranţă. O foarte mare importanţă a fost acordată operării facile şi sigure, având în vedere tipologii anatomice cât mai diverse.
    Oferă agilitate de top şi cu toate acestea rămâne întotdeauna neutră şi predictibilă. Stăpâneşte curbele şi pasajele rapide cu stabilitate direcţională, dovedind talent atletic fără să piardă niciun pic de confort. Extrem de compact şi cu un spectru de acţiune foarte generos, de la confortabil la sportiv şi dinamic, noul G 310 R aduce un nou nivel pentru experienţa pilotajului în segmentul din care face parte.
    Cadrul tubular rigid din oţel, furca upside-down şi bascula spate lungă oferă un grad crescut de stabilitate, o direcţie precisă şi un caracter dinamic aparte. Noul G 310 R are un cadru rigid din oţel cu structură tip grilă şi cadru spate fixat în şuruburi. Suspensia faţă este asigurată de o furcă upside-down, în timp ce suspensia spate este o basculă din aluminiu cu un arc elicoidal fixat direct pe aceasta.

     

    SISTEM DE FRÂNARE PERFOMANT, ABS STANDARD ŞI PANOU DE BORD MULTIFUNCŢIONAL.
    In concordanţă cu filosofia BMW Motorrad, noul G 310 R dispune de ABS în standard. Motocicleta are în dotare un sistem de frânare performant şi ABS cu două canale. La roata faţă, un singur disc cu diametrul de 300 milimetri şi etrier cu patru pistonaşe asigură o decelerare rapidă şi costantă. Pentru roata din spate, decelerarea este realizată cu ajutorul unui disc de 240 de milimetri cu etrier cu doua pistoane. Panoul de bord al noului G 310 dispune de un display generos cu cristale lichide, ce oferă claritate şi o gamă variată de informaţii.

     

    CARACTERISTICI ALE NOULUI BMW G 310 R:


    • Motor monocilindru inovativ, răcit cu lichid, cu două axe cu came, cilindru înclinat înapoi şi galerie de admisie poziţionată în partea frontală.
    • Putere de 25 kW (34 CP) la 9.500 rpm şi cuplu maxim de 28 Nm la 7.500 rpm.
    • Cadrul tubular rigid din oţel, furca upside-down şi bascula spate lungă oferă un grad crescut de stabilitate, o direcţie precisă şi un caracter dinamic aparte.
    • Anvelopă faţă pe dimensiunile 110/70 R 17 şi spate 150/60 R 17.
    • Sistem de frânare performant şi ABS standard.
    • Ergonomie sofisticată şi panou de bord multifuncţional.
    • Înălțime şa de doar 785 millimetri.
    • Design dinamic tipic segmentului roadster, cu influenţe de la S 1000 R.
    • Dezvoltat în Munchen de BMW Motorrad – produs în India de către partenerul TVS Motor Company.
    • Accesorii concepute special pentru model, în conformitate cu standardele de calitate BMW Motorrad.

    Citeşte în continuare
    BMW X1: noi motorizări disponibile pentru cel mai tânăr membru al familiei X
    13.11.2015

    BMW X1: NOI MOTORIZĂRI DISPONIBILE PENTRU CEL MAI TÂNĂR MEMBRU AL FAMILIEI X.

    Datorită motoarelor din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group şi versiunii optimizate ca eficienţă a sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive, noul BMW X1 este capabil să ofere o plăcere a condusului îmbunătăţită, în combinaţie cu un consum şi emisii reduse semnificativ. Din luna noiembrie 2015, nou dezvoltata tehnologie de tracţiune integrală este disponibilă pentru încă o variantă de motorizare. Noul BMW X1 xDrive18d este propulsat de un motor diesel cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 110 kW/150 CP şi atinge un cuplu maxim de 330 Nm. Prin această completare, numărul de variante cu tracţiune integrală ale noului BMW X1 a crescut la cinci. Cu transmisia standard - manuală, cu şase trepte -, noul BMW X1 xDrive18d sprintează de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde, iar cu transmisia opţională Steptronic cu opt trepte în 9,3 secunde. Pentru ambele versiuni de transmisie, consumul mediu mixt este de 4,9-4,7 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 129-124 g/km (date conform ciclului de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    Mai mult, un motor pe benzină şi unul diesel, cu trei cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, este disponibil acum pentru BMW X1.

     

    Propulsorul modelului BMW X1 sDrive18i furnizează o putere maximă de 100 kW/136 CP şi un cuplu maxim de până la 220 Nm. Cu una din cele două variante de transmisie - standard, manuală cu şase trepte, sau opţională, Steptronic cu şase trepte -, sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 9,7 secunde. Consumul mediu mixt şi nivelul emisiilor CO2 pentru noul BMW X1 sDrive18i sunt de 5,3-5,1 l/100 km (transmisie automată: 5,6-5,3 l/100 km) şi de 124-119 g/km (129-124 g/km; date conform ciclului de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    BMW X1 sDrive16d este echipat cu un propulsor diesel ce furnizează 85 kW/116 CP şi un cuplu maxim de până la 270 Nm. Modelul este disponibil cu transmisie manuală cu şase trepte - sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 11,1 secunde. Consumul mediu mixt şi nivelul emisiilor CO2 pentru noul BMW X1 sDrive16d sunt de 3,6-4,6 l/100 km şi de 104 g/km (date conform ciclului de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    Prin această completare, gama de motoare disponibile pentru noul BMW X1 totalizează trei versiuni pe benzină şi patru diesel. Cu excepţia sistemului de propulsie disponibil la BMW X1 sDrive18i şi , toate celelalte motorizări sunt combinate standard sau opţional cu tehnologia de tracţiune integrală BMW xDrive.

     

    PREŢURI BMW X1:

     

    X1 sDrive18i − 25.490 EUR
    X1 sDrive20i − 29.130 EUR
    X1 xDrive20i − 30,690 EUR
    X1 xDrive25i − 34,860 EUR

     

    X1 sDrive16d − 24,390 EUR
    X1 sDrive18d − 27,670 EUR
    X1 xDrive18d − 29,240 EUR
    X1 sDrive20d − 29,580 EUR
    X1 xDrive20d − 31,140 EUR
    X1 xDrive25d − 35,530 EUR

    Citeşte în continuare
    12.11.2015

    BMW MOTORRAD PREZINTĂ VEHICULUL EXPERIMENTAL eRR. DINAMISM SUPERSPORT ŞI EMISII ZERO MULŢUMITĂ PROPULSIEI ELECTRICE.

    BMW Motorrad este un constructor cu o istorie bogată în dezvoltarea constantă de noi soluţii de „mobilitate pe două roţi”. În acest scop, multiple concepte şi prototipuri cu privire la viitorul mobilităţii au fost prezentate constant în ultima perioadă. Ultima noutate în acest sens este vehiculul experimental eRR, un proiect creat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din München, care întruchipează ideea unei motociclete supersport marca BMW Motorrad propulsată integral electric.

     

    BMW i a demonstrat viziunea BMW Group cu privire la dezvoltarea durabilă a industriei prin intermediul automobilelor BMW i3 şi i8 şi principiile de design revoluţionare din spatele acestora (şasiul din aluminiu şi cabina pasagerilor din fibră de carbon), iar BMW Motorrad C evolution a demonstrat că emisiile zero, plăcerea de a conduce şi practicabilitatea nu se exclud nici pentru autovehiculele pe două roţi.

     

    Odată cu prezentarea vehiculului experimental eRR, BMW Motorrad face un pas în viitor şi demonstrează calităţile unei motociclete supersport propulsate integral electric. Designul şi tehnologia şasiului se bazează pe modelul supersport S 1000 RR, integrând un sistem de propulsie integral electric.

     

    Stephan Schaller, CEO BMW Motorrad, subliniază: „Încă de la debutul pe piaţă, RR-ul dă fiori oricărui atlet din motorsport. Fie acceleraţia, manevrabilitatea sau viteza maximă – RR-ul redefineşte standardele. Cu toate acestea, în cazul acceleraţiei din primii metri, până la 50, 60 km/h, RR-ul şi ai săi 199 CP trebuie să se recunoască înfrânt de către alt produs BMW Motorrad: C evolution şi al său sistem electric de propulsie.

     

    Ne-am întrebat: ce se întâmplă atunci când combini o motocicletă sport şi un sistem electric de propulsie? Vehiculul experimental eRR duce subiectul zero emisii şi tren de rulare electric la un nou nivel, mai fascinant.”

     

    BMW Motorrad va face publice detaliile tehnice ale conceptului eRR în zilele ce urmează.

     

    BMW Group
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2014 a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 116.324 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW Seria 7 a debutat pe piața din Republica Moldova
    23.10.2015

    NOUL BMW SERIA 7 A DEBUTAT PE PIAȚA DIN REPUBLICA MOLDOVA.

    Chișinău. Noul BMW Seria 7 a debutat oficial pe piața din Republica Moldova în cadrul unui eveniment select, pe data de 22 octombrie 2015. Invitații au avut parte de o prezentare individuală a noului model în prima parte a zilei, iar seara au fost delectați cu muzica clasică, jazz și rock, performată live de trupele din străinătate.

     

    Noul model vine cu cel mai important arsenal tehnologic pe care l-a oferit vreodată o limuzină de lux. Pe de o parte sunt oferite în premieră un număr impresionant de inovații importante: de la structura caroseriei care folosește elemente din fibră de carbon, faruri adaptive cu tehnologie laser, la o nouă interfață iDrive care folosește comanda cu gesturi. Pe de altă parte, noul model preia tehnologii deja existente și le combină la un nivel fără precedent, așa cum este cazul soluțiilor pentru trenul de rulare care includ: tracțiune integrală inteligentă, direcție integrală inteligentă, suspensie pneumatică pe ambele punți, bare stabilizatoare adaptive, amortizoare adaptive și sistem cu camere video și vedere stereoscopică pentru detectarea denivelărilor.

     

    Noul BMW Seria 7 este disponibil cu o versiune actualizată a motorului V8 benzină şi cu versiuni cu şase cilindri dispuşi în linie benzină şi diesel, din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group precum şi o motorizare în 4 cilindri pe benzină. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, şi aceasta fiind o dezvoltare nouă. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, care poate fi comandat ca opţiune, operează şi el mai eficient ca niciodată.

     

    EFICIENŢĂ ŞI PERFORMANŢĂ DINAMICĂ.
    Cel mai avansat pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics, împreună cu BMW EfficientLightweight, de care beneficiază noul model, este responsabil pentru performanţe de consum şi emisii fără precedent în acest segment. Soluţiile BMW EfficientLightweight contribuie la reducerea masei noilor modele BMW Seria 7 cu până la 130 de kilograme faţă de generaţia anterioară. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului de lux, un produs al transferului tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i.

     

    OPERARE INTUITIVĂ CU TOUCH DISPLAY ŞI CONTROL BMW AL GESTURILOR.
    Monitorul sistemului de operare iDrive vine în premieră la noul BMW Seria 7 sub forma unui Touch Display. Aceasta înseamnă că clienţii vor putea opera sistemul în maniera intuitivă a dispozitivelor portabile. O completare a funcţionalităţii sistemului iDrive, o altă premieră mondială, este controlul BMW prin gesturi. Mişcări ale mâinii înregistrate de un senzor 3D amplasat în plafon, în zona oglinzii, oferă o modalitate extrem de intuitivă şi uşoară de operare a funcţiilor de infotainment.

     

    PREMIERĂ MONDIALĂ LA NOUL BMW SERIA 7: PARCARE DE LA DISTANŢĂ.
    De remarcat este faptul că, noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienții îl pot manevra în şi din spațiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Opțiunea de parcare de la distanță permite accesul în locuri de parcare foarte înguste, acolo unde accesul din și la automobil ar fi altfel deosebit de dificil. Prin utilizarea BMW Display Key - de asemenea, o nouă dezvoltare, conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat.

     

    UNIC ÎN SEGMENTUL SEDANURILOR DE LUX: FARURI BMW CU LASER.
    O altă apariţie nouă în segmentul sedanurilor de lux o reprezintă farurile BMW cu laser, familiare de la BMW i8. Farurile cu laser generează o lumină deosebit de strălucitoare şi albă, oferind şi o rază de 600 de metri pentru faza lungă, dublu faţă de cea a farurilor LED. Acestea sunt activate automat la viteze de peste 70 km/h pe baza informaţiilor oferite de o cameră amplasată în parbriz pentru a nu deranja ceilalţi participanţi la trafic.

     

    LUMINA AMBIENTALĂ ȘI PLAFONUL PANORAMIC DIN STICLĂ „SKY LOUNGE”.
    Ambianţa exclusivistă din interiorul noului BMW Seria 7 este îmbunătăţită de un design al luminilor ce a fost aranjat cu precizie şi poate fi configurat într-un număr foarte mare de culori. Opţiunea de lumini ambientale include acum “Covorul de lumini welcome”, care oferă o iluminare atractivă a zonei din jurul uşilor. Versiunea cu ampatament lung a noului BMW Seria 7 va fi disponibilă şi cu acoperiş de sticlă Sky Lounge Panorama, care de asemenea este o dotare unicat în segmentul sedanurilor de lux. Lumina emisă de modulele LED montate pe lateral este distribuită uniform pe suprafaţa de sticlă, unde luminează un model imprimat care creează imaginea unui cer înstelat. Pentru acest efect se folosesc în total 15000 LED-uri.

     

    SISTEMELE INOVATOARE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI DIN PORTOFOLIUL BMW CONNECTEDDRIVE ÎMBUNĂTĂŢESC CONFORTUL ŞI SIGURANŢA.
    Funcțiile de asistarea a controlului direcției și al benzii, de asistare a schimbării benzii cu protecție activă în caz de coliziune din lateral, de prevenire a coliziunilor din spate şi de avertizare la trafic transversal au fost adăugate în sistemul Driving Assistant Plus. Totodată, Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) - care acum implică un condus semiautomat - poate fi utilizat în premieră şi în afara autostrăzilor, pe orice tip de drum. Iar sistemul Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcție Stop & Go poate prelua restricțiile de viteză detectate de funcția Speed Limit Info, una dintre multele premiere mondiale tehnologice pe care le oferă noul model. La fel, o noutate absolută este şi noua generaţie a sistemului Surround View cu vizualizare 3D. Acest mod simulează o vedere cu camere amplasate în exterior, în jurul automobilului, pentru o mai bună orientare la parcare.

     

    BMW Seria 7 stabilește referința și în ceea ce privește echiparea standard, cu o colecție bogată de soluții oferite clienților deja din echiparea de bază. Este vorba aici de un spectru larg de echipamente, precum Head-Up Display, sistemul de navigație, o gamă largă de echipamente de siguranță și confort, faruri LED integrale, tehnologii BMW EfficientDynamics sau pachete precum BMW Service Inclusive. Toate sunt disponibile și în versiunea cu ampatament lung, iar trei dintre acestea pot fi comandate cu sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive.

     

    Preţul de început este de 60 430 Euro pentru modelul 730i care dispune de un Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri în linie pentru o putere de 191 kW (258 CP).

    Citeşte în continuare
    Noul BMW X1 a fost lansat în Moldova
    29.09.2015

    NOUL BMW X1 A FOST LANSAT ÎN MOLDOVA.

    Chișinău, 29 Septembrie 2015. La scurt timp după premiera mondială a Noului BMW X1, acesta a venit și pe piața din Moldova. Debutul a avut loc în data de 26 septembrie, în cadrul unui eveniment de familie.

     

    Cel mai mic membru al familiei X și-a întâmpinat admiratorii în weekendul trecut, cu bună dispoziție, zâmbete de copii, distracții pentru cei mici şi mari – toate au fost condimentate de primul test drive cu Noul BMW X1.

     

    De ce eveniment pentru familie? Pentru că Noul X1 a crescut semnificativ la interior astfel modelul devenind o alegere raţională pentru o familie tânără, care îşi doreşte un SAV compact pentru viaţa urbană de zi cu zi. Şi spaţiul portbagajului care este acum cu 85 litri mai mare (505 litri) îţi permite uşor să te aventuriezi în exploatarea de teritorii necunoscute.

     

    Noul BMW X1 vine să construiască pe succesul primei generaţii, un model de succes care a deschis o nouă categorie în segmentul premium şi s-a vândut până acum în peste 730.000 de unităţi.

     

    Noua generaţie a crescut în dimensiuni, fiind cu 53 de mm mai înaltă faţă de vechiul X1. A rezultat un spaţiu interior mărit, pasagerii spate beneficiind de un plus de 37 de mm ca şi loc pentru genunchi. Dacă se optează pentru bancheta spate reglabilă atunci creşterea ajunge la 66 de mm, o valoare semnificativ mai mare. Scaunele faţă sunt plasate cu 36 de mm mai sus, în timp ce bancheta spate este şi ea plasată cu 64 de mm mai sus faţă de configuraţia vechii generaţii, sporindu-se în acest fel vizibilitatea şi accentuindu-se senzaţia de pasager la bordul unui SAV.

     

    Schimbarea de generaţii pentru BMW X1 aduce evoluţii semnificative şi în domeniul conectivităţii inteligente. O nouă completare a gamei de dotări BMW ConnectedDrive este BMW Head-Up Display care, asemenea celui de la modelele BMW X mai mari, proiectează informaţiile legate de condus direct pe parbriz. Acum, BMW X1 poate fi comandat cu Driving Assistant Plus din cadrul sistemului Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Traffic Jam Assistant (asistent în ambuteiaje), Collision Warning (avertizare de coliziune) şi sistem de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking (premiat de Euro NCAP), multe având debutul absolut pentru un automobil din această clasă.

     

    Preţul de început pentru noul BMW X1 este de 27.570 EUR pentru versiunea BMW X1 sDrive18d. Clienţii pot alege între cinci motoare din familia TwinPower Turbo - două pe benzină şi trei diesel, cu puteri cuprinse între 150 şi 231 de CP - BMW X1 sDrive20i (192 CP), BMW X1 xDrive20i (192 CP), BMW X1 xDrive25i (231 CP), BMW X1 sDrive18d (150 CP), BMW X1 xDrive20d (190 CP) sau BMW X1 xDrive25d (231 CP).

    Citeşte în continuare
    BMW M6 Coupé Competition Edition
    23.09.2016

    BMW M6 COUPÉ COMPETITION EDITION.

    Noul BMW M6 Coupé Competition Edition a fost prezentat de BMW M GmbH la cea de-a 66-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Frankfurt (IAA), care este deschis în perioada 17-27 septembrie 2015, iar modelul ridică nivelul de personalizare a acestui coupé de înaltă performanţă la noi maxime. Exclusivistul Competition Edition se evidenţiază prin gradul deosebit de personalizare datorită culorilor speciale ale caroseriei, componentelor realizate din fibră de carbon, tipurilor de piele fină cu cusături contrastante bine alese şi o gamă de detalii neobişnuite. Competition Edition este disponibil exclusiv pentru BMW M6 Coupé, cu un pachet Competition perfecţionat. Astfel, motorul V8 pe benzină, de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă o putere maximă de 441 kW/600 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm - cu pachetul opţional M Driver, BMW M6 Coupé atinge o viteză maximă de 305 km/h (consum mediu mixt: 9,9/100 km; emisii CO2: 231 g/km)*.

     

    Modelul Edition dispune de două culori pentru exterior: Alpine White şi Austin Yellow metalizat. Pentru Alpine White, BMW M6 Coupé Competition Edition este echipat cu benzi decorative pentru caroserie în culorile tradiţionale BMW M, aşa cum va avea şi nou versiune de competiţii BMW M6 GT3. Indiferent de culoarea caroseriei, contrastul este asigurat de jantele M din aliaj uşor, de 20 de ţoli şi de culoare negru mat, cu design double-spoke 343 M şi echipate cu anvelope mixte. Alături de grila BMW a radiatorului, mânerele uşilor şi branhiile laterale în crom negru şi capacele retrovizoarelor din fibră de carbon, jantele accentuează prezenţa sportivă şi puternică a automobilului. Spoilerul spate M din fibră de carbon, în combinaţie cu difuzorul spate - realizat din acelaşi material, contribuie la optimizarea fluxului de aer.

     

    În interior, tapiţeria BMW Individual integrală cu piele fină Merino - de culoare neagră - cu cusături contrastante - disponibilă în nuanţă Opal White pentru vopseaua Alpine White şi în Yellow pentru caroseria Austin Yellow metalizat - evidenţiază ambianţa sportivă a automobilului. Inscripţia "M6 Competition" în metal pe pragurile uşilor şi pe conturul branhiilor laterale, alături de cea de pe capacele suporturilor de pahar, sunt alte semnături ale modelului Edition. Benzile decorative de la interior, selectorul de viteze şi braţele volanului sport M sunt realizate din fibră de carbon, în timp ce inelul volanului este îmbrăcat în Alcantara, elegantă şi cu aderenţă crescută.

     

    Scaunele M multifuncţionale pentru conducător şi pasagerul din faţă şi BMW Head-Up Display fac şi ele parte din echiparea standard. O experienţă acustică deosebită este asigurată de sistemele de sonorizare Harman Kardon Surround şi High-End Surround by Bang & Olufsen cu 16 difuzoare şi o putere totală de 1.200 watt.

     

    Clienţii care doresc să-şi echipeze modelul BMW M6 cu opţiunea Competition Edition vor trebui să opteze - pe lângă pachetul Competition - şi pentru jante M din aliaj uşor (20 de ţoli, cu design double-spoke 343 M, de culoare negru mat, echipate cu anvelope mixte), scaune multifuncţionale pentru conducător şi pasagerul din faţă şi pachetul pentru fumător. De asemenea, vor trebui să decidă experienţa acustică pe care o vor prefera: sistemul Harman Kardon Surround sau sistemul High-End Surround by Bang & Olufsen cu 16 difuzoare şi o putere de 1.200W.

     

    * Date de consum în conformitate cu ciclul de testare EU, pot varia în funcţie de formatul de anvelope ales.

    Citeşte în continuare
    Primul hotel de cinci stele din lume care va avea un BMW i8 - The Peninsula Shanghai
    15.07.2015

    PRIMUL HOTEL DE CINCI STELE DIN LUME CARE VA AVEA UN BMW i8 - THE PENINSULA SHANGHAI.

    Oaspeţii „The Peninsula Shanghai” pot experimenta emoţia oferită de BMW i8, după ce hotelul de cinci stele şi-a completat flota cu spectaculosul automobil sport. Acestea este un nou pas făcut de BMW Group în strategia sa de a încuraja mobilitatea sustenabilă şi este pe deplin susţinut de The Peninsula, Shanghai, care a instalat staţii publice de încărcare ce sunt compatibile cu toate automobilele electrice standardizate pentru China.

     

    Acţiunea este parte a eforturilor pe care BMW Group le face în mod activ pentru promovarea electromobilităţii în China - anul trecut, compania a oferit un BMW i3 Hotelului Kempinski din Beijing. De asemenea, BMW Group încurajează construcţia reţelelor publice de încărcare în China, cooperând cu companii mari de stat şi locale din China precum State Grid, Shanghai Electric Power, Expo Shanghai Group, Vanke Group şi Swire Group. Clienţii privaţi sunt şi ei încurajaţi să facă trecerea la un condus electric, astfel că panouri BMW i gratuite - inclusiv instalarea - au fost oferite primilor clienţi BMW i. Dealerii autorizaţi BMW i se asigură că toţi clienţii BMW i au acces adecvat la un punct de încărcare.

     

    De la lansarea sa în iunie 2014, BMW i8 s-a dovedit a fi un automobil extrem de căutat, cu peste 4.000 de unităţi ce au fost livrate clienţilor din lumea întreagă. Este primul model hybrid plug-in din portofoliul BMW Group şi un automobil sport cu adevărat spectaculos, atât din perspectiva tehnologiilor de care dispune, dar şi a designului.

     

    La fiecare The Peninsula Hotel de pe mapamond, automobilele Rolls-Royce, BMW şi MINI sunt utilizate pentru serviciul "limo driving"; adăugarea BMW i în gamă subliniază continuarea parteneriatului de succes între BMW Group şi lanţul de hoteluri de lux.

    Citeşte în continuare
    BMW Group Innovation Days 2015: tehnologiile de propulsie ale viitorului
    06.07.2015

    BMW GROUP INNOVATION DAYS 2015: TEHNOLOGIILE DE PROPULSIE ALE VIITORULUI.

    • În cadrul unui eveniment de condus ce are loc pe circuitul de teste de la Miramas, în sudul Franţei, BMW Group prezintă tehnologii de propulsie de avangardă: injecţia cu apă pentru modele de serie, BMW Seria 2 Active Tourer plugn-in hybrid şi o dezvoltare a unui model cu pilă de combustie şi autonomie de peste 500 km.

    • Cel mai mare centru de teste a BMW Group oferă mediul ideal pentru testarea intensivă, în condiţii real, a sistemelor de propulsie şi a dinamicii.

    • Tehnologia BMW eDrive technology de la automobilele BMW i continuă să-şi găsească locul în modelele de serie ale mărcii BMW.

    • Prototipul unui BMW Seria 2 Active Tourer cu sistem de propulsie hybrid plug-in demonstrează flexibilitatea ridicată a tehnologiei BMW eDrive; primul automobil hybrid plug-in de la BMW cu motor cu ardere internă dispus în faţă şi montat transversal, generator şi tracţiune integrală printr-un sistem de propulsie electrică pe puntea spate.

    • Injecţia directă cu apă îmbunătăţeşte eficienţa motoarelor cu ardere internă la niveluri ridicate de performanţă şi reduce semnificativ consumul de combustibil şi emisiile în ciclurile de condus reale.

    • Sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen este o perspectivă în viitor a tehnologiei BMW eDrive. Aceasta permite condusul integral electric cu o autonomie mare şi timpi scurţi de realimentare. Numeroşii ani de cercetare şi dezvoltare pe care BMW Group i-a efectuat în acest domeniu au primit un nou impuls prin colaborarea cu Toyota Motor Corporation.

     

    Integrarea tehnologiei BMW eDrive la un număr tot mai mare de modele ale mărcii BMW, dezvoltarea continuă a motoarelor cu ardere internă cu tehnologie TwinPower Turbo şi conceptul unui Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV / automobil electric cu pile de combustie) au ajutat BMW Group să se pregătească pentru provocările viitorului. La baza tuturor acestor dezvoltări se află arhitecturile flexibile şi o varietate tot mai mare a tehnologiilor pentru sisteme de propulsie: motoarele pe benzină şi diesel cu grad mare de eficienţă, sistemele de propulsie hybrid plug-in şi electrice pe baterie, dar, în viitor, şi pilele de combustie cu hidrogen vor furniza tehnologii eficiente pentru fiecare segment şi set de cerinţe în parte.


    CENTRUL DE TESTE A BMW GROUP DE LA MIRAMAS: MEDIUL IDEAL PENTRU TESTAREA SISTEMELOR DE PROPULSIE ŞI A TEHNOLOGIILOR ŞASIULUI.

    De aproape 30 de ani, complexul de teste de la Miramas (sudul Franţei) a jucat un rol important în dezvoltarea automobilelor şi motocicletelor BMW. Datorită climei stabile şi gamei vaste de posibilităţi de utilizare, complexul ce măsoară aproximativ 473 de hectare oferă mediul perfect pentru testarea intensivă a sistemelor e propulsie şi a tehnologiei şasiului. Autodrome de Miramas a fost cumpărat de BMW Franţa în 1986, iar de atunci a fost extins şi actualizat în mod constant. Pe lângă pista de teste, ca are o lungime combinată de peste 50 de kilometri, Miramas dispune acum şi de facilităţi ultramoderne de birouri şi ateliere pentru dezvoltarea şi reglajul fin al modelelor şi componentelor tehnologice noi.

     

    Piesa centrală a complexului de teste este ovalul de asfalt, cu o lungime de cinci kilometri, care a fost cândva circuit de curse. Pe lângă acesta, un inel de autostradă pentru teste la viteze foarte mari, diferite trasee de manevrabilitate şi coline, viraje "ac de păr", drumuri accidentate şi secţiune de off-road pot fi utilizate pentru studii individuale şi programe extinse de teste. Printre particularităţile locului se numără o reproducere a unei secţiuni de la Nürburgring. Activitatea de reînnoire de pe Petit Ovale de la Miramas a inclus o copie fidelă a "Ring’s Caracciola-Kurve" (virajul Karussell de pe Nürburgring, Nordschleife). Datorită calităţilor dovedite, secţiunea foarte dificilă reprezintă testul suprem pentru optimizarea şi reglajul fin ale componentelor şasiului şi ale sistemelor electronice de control.


    PROTOTIPUL BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER HYBRID PLUG-IN: TEHNOLOGIA BMW eDRIVE EXTINSĂ ŞI LA ALTE MODELE ALE MĂRCII BMW.

    Electromobilitatea vine cu o nouă faţetă în portofoliul de modele BMW. Tehnologia BMW eDrive dezvoltată pentru automobilele BMW i se extinde şi la alte concepte de automobile ca parte a sistemelor de propulsie hybrid plug-in, modalitate prin care îşi dovedeşte flexibilitatea. De această dată, tehnologia se combină - în premieră - cu un motor cu ardere internă, dispus frontal şi montat transversal. Prototipul BMW Seria 2 Active Tourer hybrid plug-in ce a fost prezentat la Miramas este echipat cu un motor pe benzină, cu trei cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, care acţionează puntea faţă, un generator de înaltă tensiune montat în structura frontală şi un electromotor ce-şi transmite puterea către roţile spate. Rezultatul este un sistem de tracţiune integrală similar cu ceş a automobilului sport hybrid plug-in BMW i8, dar aici este dispus în oglindă. În formul constructivă pentru acest prototip, motorul de 1,5 litri dezvoltă 100 kW/136 CP şi un cuplu maxim de 220 Nm. Generatorul suplimentar montat pe puntea faţă îndeplineşte trei funcţii: boost pe perioade scurte asigurând un plus de 15 kW şi până la 150 Nm, starter pentru pornirea foarte lină şi rapidă a motorului cu ardere internă şi generator pentru a alimenta bateria electrică şi a asigura o frânare regenerativă pe ambele punţi. Motorul electric principal este situat pe puntea spate şi asigură o putere de 66 kW/ 88 CP şi un cuplu maxim de 165 Nm.
    Sistemul hibrid are acelaşi funcţii ca la BMW i8 – controlat de Sistemul de control al stabilităţii, reglează dinamic distribuţia de cuplu între puntea faţă şi spate pentru un plus de siguranţă şi caracteristici dinamice superioare.

     

    Şi astfel, eficienţa mare a sistemului de propulsie hybrid plug-in, capacitatea de a rula în regim exclusiv electric şi furnizarea instantanee a puterii când intră în acţiune motorul electric sunt completate de un sistem de tracţiune integrală ce nu are egal în segment. Prototipul hybrid plug-in BMW Seria 2 Active Tourer poate parcurge până la 38 de kilometri în regim 100% electric şi viteză maxim de până la 130 km/h, accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 6,5 secunde şi va obţine un consum mediu mixt de aproximativ 2,0 l/100 km, echivalentul unor emisii CO2 mai mici de 50 g/km, în ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in.
    Preţurile pentru BMW Seria 2 Active Tourer plug-in hybrid nu au fost finalizate. Însă, la fel ca la versiunile BMW X5 şi BMW Seria 3, se doreşte un preţ apropiat de versiunea pe benzină.


    INJECŢIE DIRECTĂ CU APĂ: EFECTUL DE RĂCIRE ASIGURĂ UN PLUS DE PUTERE ŞI EFICIENŢĂ.

    După premiera injecţiei directe cu apă la BMW M4 MotoGP Safety Car, injecţia directă cu apă pentru motoare turbo pe benzină îşi face acum debutul la un membru al noii generaţii de propulsoare a BMW Group. Această tehnologie inovatoare, care creşte eficienţa prin reducerea temperaturilor din procesul de combustie, va fi prezentată, în cadrul BMW Group Innovation Days 2015, la un model BMW Seria 1 echipat cu motor pe benzină, cu trei cilindri.
    Sistemul de injecţie de apă perimite un control mai bun al modului de funcţionare al turbinei de gaze. Apa injectată în galeria de admisie, prin evaporare, absoarbe energie şi răceşte temperatura de ardere cu până la 25 de grade.

     

    Efectul de răcire indus de injecţia directă cu apă oferă acestui propulsor performanţe şi eficienţă îmbunătăţite substanţial. În plus, consumul de combustibil este redus în special la utilizarea motorului în sarcină maximă. Astfel, plusul de eficienţă este unul semnificativ - în special când conducătorul adoptă un stil mai sportiv -, iar consumul în condiţii de utilizare cotidiană beneficiază corespunzător. În acelaşi timp injecţia directă cu apă reduce solicitarea termică resimţită de numeroase componente şi minimizează emisiile.
    Suplimentar, sistemul reduce riscul de detonare necontrolată şi astfel permite ridicarea raportului de compresie de la 9,5:1 la 11:1. Aceasta îmbunătăţeşte funcţionarea motorului pe tot spectrul de funcţionare. Folosind acest sistem, puterea şi cuplul pot fi ridicate cu până la 10%. În plus, sistemul este compatibil şi cu combustibili de calitate mai slabă (cifră octanică RON 95) şi poate fi folosit oriunde în lume.

     

    La BMW M4 MotoGP Safety Car se folosea un rezervor de apă 5 litri care trebuia realimentat. În condiţiile solicitante de funcţionare pe circuit, rezervorul de apă trebuia reumplut la fiecare realimentare cu combustibil. Noul sistem prezentat pe prototipul BMW Seria 1, pregătit şi pentru producţia de serie, recuperează apa condensată generată continuu de sistemul de aerul condiţionat şi astfel nu mai este necesară reumplerea lui manuală. Suplimentar, există măsuri care să protejeze sistemul de îngheţ în cazul unei funcţionări într-un regim de temperaturi scăzute.


    PILELE DE COMBUSTIE CU HIDROGEN: COMBINAŢIE DE PIONIERAT CU BMW eDRIVE, OPŢIUNE PE TERMEN LUNG PENTRU MOBILITATE CU EMISII ZERO.

    De peste 30 de ani, BMW Group dezvoltă sisteme de cercetare pentru folosirea hidrogenului ca sursă de energie. În 2006, compania a prezentat primul sedan care putea folosi acest tip de combustibil în utilizarea zilnică.
    De peste 15 ani, BMW Group realizează o activitate de cercetare şi dezvoltare în domeniul sistemelor de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen. Lansată în 2013, o colaborare cu Toyota Motor Corporation a accelerat suplimentar evoluţia spre obiectivul de finalizarea a componentelor aprobate pentru construcţia unui Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV / automobil electric cu pile de combustie) în 2020. Pilele de combustie, care transformă hidrogenul în energie electrică şi vapori de apă, permit un condus fără emisii, combinat cu dinamica pe care clienţii o aşteaptă din partea unui model BMW. În plus se asigură capacitatea de a parcurge distanţe lungi, precum şi timpi scurţi de realimentare. Prin urmare, reprezintă următorul pas ideal pentru tehnologia BMW eDrive.

     

    Evenimentul Innovation Days 2015 include, în premieră, prezentări de condus în care automobile demonstrative cu sistem de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen prezintă potenţialul acestei tehnologii. Modelul este dezvoltat pornind de la un BMW Seria 5 Gran Turismo şi are următoarele componente princiaple:
    - Un motor electric de 180 kW, 245 CP, electronica de putere, precum şi o baterie pentru stocarea temporară a energiei – toate compoentele dezvoltate ca o versiune a tehnologiei BMW eDrive folosită pentru BMW i şi modelel plug-in hybrid ale mărcii.
    - Un rezervor de hidrogen gaz comprimat care respectă standardele industriei de 700 bar şi presiune criogenică, o soluţie patentată BMW Group. Stocarea se va realiza la 350 bar şi poate asigura o autonomie de peste 500 km.
    - Soluţia de pilă de combustie, un prim rezultat al colaborării dintre BMW Group şi Toyota Motor Corporation.

     

    Pe termen lung, sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen va deveni un element integrant al tehnologiei Efficient Dynamics - astfel, BMW Group va putea oferi o varietate şi mai mare de sisteme de propulsie, care pot fi adaptate flexibil diferitelor concepte de automobile, cerinţelor clienţilor şi prevederilor legale din jurul lumii. Mai mult, sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen oferă posibilităţi de integrare într-o arhitectură personalizată de automobil. Astfel, viitoarele FCEV-uri vor beneficia de libertate extinsă în dezvoltarea designului inovator şi a soluţiilor legate de spaţiu, similară cu cea permisă de arhitectura LifeDrive care stă la baza automobilelor BMW i cu eDrive.

    Citeşte în continuare
    Lumina Laser BMW în Anul Luminii UNESCO
    04.07.2015

    LUMINA LASER BMW ÎN ANUL LUMINII UNESCO.

    În parteneriat cu Deutsches Museum din München, BMW aniversează Anul Internaţional al Luminii UNESCO şi marchează dezvoltările inovatoare în domeniu cu un exponat special. Este vorba de noul BMW i8, primul automobil din lume care poate fi echipat cu faruri Laser, alături de un model care explică funcţionarea acestor tehnologii. Acesta va fi expus până în luna septembrie în cadrul Centrului de Transporturi al muzeului.

     

    Cu exact un an în urmă, în luna iulie 2014, BMW i8 debuta pe piaţă şi marca mai multe premiere mondiale, printre care şi prima utilizare a farurilor laser într-un automobil de serie. Acum, această tehnologie este în ascensiune şi BMW se pregăteşte să lanseze BMW Seria 7 ca prima limuzină de lux disponibilă cu această tehnologie.

     

    Deutsche Museum din München este unul din cele mai mari muzee din lume dedicate tehnicii şi tehnologiei. Pe lângă spaţiul central, muzeul include şi două centre independente, dedicate Transportului (în special automobile şi trenuri) şi Aviaţiei. Astfel, acest complex este unul dintre principalele destinaţii turistice ale oraşului, numai Centrul de Transporturi adunând peste 120 000 de vizitatori din întreaga lume.


    O FORMĂ DE LUMINĂ FOARTE INTENSĂ ŞI EFICIENTĂ.
    Pe lângă cerinţele reduse de energie, farurile laser BMW luminează şoseaua cu o putere semnificativ mai mare, dar fără a degaja căldură. Diodele laser sunt de zece ori mai mici decât diodele luminoase convenţionale. Astfel, ele contribuie nu doar la reducerea spaţiului necesar pentru montare în interiorul farului, ci şi a masei. Dimensiunea suprafeţei reflectorului poate fi redusă de până la zece ori în comparaţie cu farurile LED. Acum, înălţimea reflectorului a fost redusă de la nouă centimetri (cât măsura anterior), la mai puţin de trei centimetri.

     

    Lumina unui far laser este extrem de luminoasă, similară cu cea naturală din timpul zilei, un aspect perceput pozitiv de ochiul uman. Prin intermediul lentilelor speciale, diodele foarte performante emit un fascicul puternic în substanţa cu fosfor fluorescent din interiorul farului. Această substanţă transformă fasciculul într-o lumină foarte strălucitoare care este de zece ori mai intensă decât sursele convenţionale de lumină. Datorită proprietăţilor foarte intense şi aproape ideale ale fasciculului, diodele laser conferă o eficienţă şi mai mare întregului sistem asigurând un consum redus de energie. În plus, efectul de orbire este eliminat prin controlul electronic al fazei lungi cu ajutorul informaţiilor oferite de camera video frontală.


    VIZIBILITATE MAI BUNĂ ŞI SIGURANŢĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ PE TIMP DE NOAPTE.
    Prin totalitatea proprietăţilor sale, farurile laser BMW reprezintă sursa ideală de lumină pentru faza principală a unui automobil. Acestea combină performanţele superioare şi siguranţa cu un nivel ridicat al eficienţei şi al dimensiunilor compacte. Raza remarcabilă de acţiune facilitează o iluminare îmbunătăţită şi o vizibilitate mai bună când se conduce noaptea. În consecinţă, farurile laser asigură o experienţă a condusului mai relaxată şi mai confortabilă şi o siguranţă îmbunătăţită în trafic.

     

    În timp ce în versiunea de standard BMW i8 este echipat cu faruri LED, farurile Laser sunt disponibile opţional şi asigură o luminozitate dublă, cu un fascicul de până la 600m (comparativ cu 300m pentru LED). În plus, datorită noii tehnologii laser, este posibilă creşterea eficienţei energetice cu 30% în comparaţie cu luminile LED.

    Citeşte în continuare
    40 de ani BMW Seria 3
    02.07.2015

    40 DE ANI BMW SERIA 3.

    În acest an se împlinesc 40 de ani de la lansarea primului BMW Seria 3. După şase generaţii acesta a demonstrat că este cea mai de succes poveste a mărcii: aproape 1 din 3 modele vândute de BMW la nivel mondial vin din această gamă. Experienţa excepţională de la volan asigurată prin propulsoare remarcabile şi trenul de rulare agil, definesc foarte bine „plăcerea de a conduce” emblematică pentru BMW.

     

    1. ÎNCEPUTURILE
    2. MOTORIZĂRI CARE AU FĂCUT ISTORIE
    3. EVOLUŢIA TRENULUI DE RURLARE
    4. BMW SERIA 3 – O CARIERĂ UNICĂ ÎN MOTORSPORT


    ----

     

    1. ÎNCEPUTURILE.

    La începutul anilor 1960, după o perioadă de dificultăţi financiare, BMW se reorganizează cu sprijinul financiar al familiei Quandt, care devine acţionar majoritar. Compania pregăteşte primul studiu de piaţă amplu în care indentifică un segment de piaţă optim pentru dezvoltare: automobile cu perfromanţe sportive, poziţionate ca preţ sub modelele sport dedicate. Apare astfel „Noua Clasa”, cu BMW 1500, BMW 1800 şi BMW 200 şi se pun primele baze liniei moderne de modele BMW.

     

    Şeful de design de la acea vreme, Wilhelm Hofmeister, defineşte multe din caracteristicile modelelor BMW moderne: caroseria cu console scurte, capota cat mai lungă şi habitaclul împins în spate, farurile rotunde încadrate în grilă, curbura Hofmeister a montantului C, linia media orizontală care dă dinamism caroseriei.

     

    Idea unui sedan sportiv, de dimensiuni mai mici şi foarte agil vine din partea lui Max Hofman, cel care deţinea compania de import BMW în USA. Astfel, la Salonul Auto de la Geneva, în 1966, se lansează BMW 1602 şi se pun bazele gamei de modele „’02” (va include şi BMW 1802 şi BMW 2002), predecesorul BMW Seria 3.

     

    Nouă ani mai târziu, în cadrul Salonului Auto de La Frankfurt, în septembrie 1975, se lansează prima generaţie a BMW Seria 3. Debutează şi o caracteristică importantă de design, care avea să definească de atunci înainte modele mărcii: bordul orientat spre şofer. Doi ani mai târziu, în 1977, BMW Seria 3 devine primul model din segment disponibil cu un motor de şase clindri în line. Urmează o serie lungă de invoaţii, care include sisteme de injecţie şi management al motorului, tracţiune integrală, modele diesel pefromante, folosirea materialelor uşuare, precum aluminiu sau magneziu. Tot BMW Seria 3 a fost la baza BMW M3, modelul care s-a dovedit cel mai de succes touring car din istorie, numai prima generaţie BMW M3 înregistrând peste 1500 de victorii în diverse curse pe mapamond. Şi pentru amatorii de palmares trebuie amintit un alt moment istoric: un BMW Seria 3 320d avea să fie primul automobil diesel care obţinea un succes major pe circuit: victoria în cursa de 24h Nürburgring.

     

    A doua generaţie BMW Seria 3 a venit cu o carsoerie sedan în 4 uşi. Succesul modelului a căpătat noi valenţe. Tot cu ocazia celei de-a doua generaţii se lansează primul M3, versiunea cabriolet şi, ca urmare a unui proiect dezvoltat de un inginer în timpul liber, versiunea break, „Touring”. A treia generaţie lansează versiunea „Compact” care avea să anticipeze BMW Seria 1. În prezent, după şase generaţii de evoluţii, Seria 3 este acum disponibilă în versiunile Sedan, Toruing şi ultra-spaţiosul Gran Tourer, în timp ce versiunile Coupe şi Cabriolet au fost asimilate gamei BMW Seria 4.

     

    2. MOTORIZĂRI CARE AU FĂCUT ISTORIE.

    Gama de motoare pentru BMW Seria 3 se prezintă mai diversă şi mai eficientă aşa cum nu a fost vreodată în istoria de 40 de ani a modelului. Clienţii pot opta pentru 13 tipuri de motorizări (5 benzină şi 7 diesel) cu puteri cuprinse între 100 kW/ 136 CP pentru 318d (primul model din gamă propulsat de un motor de trei cilindri, în premieră pentru BMW Seria 3) şi 317 kW/ 431 CP pentru BMW M3. Cu o putere de 120 kW/ 163 CP şi emisii de 99 g per km (în versiunea echipată cu o cutie automată), BMW Seria 3 320d EfficientDynamics Edition este cel mai eficient model al mărcii din istorie, cu un raport putere-performanţe remarcabil.

     

    Cea mai semnificativă caracteristică din cele pe care le prezintă gama de motoare este echilibrul deosebit dintre performanţă şi consumul de combustibil pentru performanţe best in class atât în ceea ce priveşte dinamisimul, cât şi emisiile.

     

    Eficienţă şi dinamică - aceste două caracteristici au fost definitorii pentru BMW Seria 3 de-a lungul celor 40 de ani de istorie. Chiar şi prima generaţie a acestei limuzine de clasă medie a reuşit să degaje entuziasm datorită performanţelor sportive, o caracteristică specială pentru segmentul limuzinelor compacte din perioada aceea, şi, în acelaşi timp, să convingă graţie economiei de combustibil pe care o făcea. Astăzi, BMW Seria 3 datorează aceste rezultate excepţionale pachetului de măsuri BMW EfficientDynamics şi a tehnologiilor BMW TwinPower Turbo pentru motoare, oferit standard la toate modelele din gamă.

     

    Este bine ştiut că povestea de succes pe care a cunoscut BMW Seria 3 din 1975 şi până în prezent a fost influenţată de numeroase inovaţii din care atât performanţele, cât şi economia de combustibil au avut de câştigat. Un exemplu clar demonstrează modul în care s-a dezvoltat ingineria transmisiei şi cât de semnificative au devenit aceste modificări de-a lungul timpului: în timp ce un model BMW 324d din 1985, cu o putere de 63 kW/86 CP, avea un consum de 6,9 litri de motorină pe o distanţă de 100 km, în ciclu mixt, cel mai recent vârf de gamă Seria 3 diesel, BMW 340d, cu tracţiune integral, are o putere mai mare cu 227 CP, dar consumă cu 1,8 litri mai puţin pe aceeaşi distanţă, chiar dacă automobilul este mai mare, mai greu (pentru a îndeplini cele mai exigente nrome de siguranţă) şi foloseşte tracţiunea integrală.

     

    Momente importante în dezvoltarea motorizărilor pentru BMW Seria 3.

    1975: Premiera mondială a gamei BMW Seria 3, echipată cu motoare cu patru cilindri.

    1977: BMW 323i şi BMW 320/6 - primele modele cu şase cilindri în linie din gama BMW Seria 3.

    1982: Prezentarea celei de-a doua generaţii BMW Seria 3.

    1984: BMW 325e, cu motor eta cu şase cilindri, înregistra o economie remarcabilă a consumului.

    1985: Premiera BMW 324d, primul model cu motor diesel din gama BMW Seria 3.

    1989: Introducerea tehnologiei cu patru supape la producţia de mare volum o dată cu lansarea BMW 318is.

    1990: Lansarea celei de-a treia generaţii BMW Seria 3.

    1992: VANOS disponibil la BMW M3 şi la motoarele cu şase cilindri ale versiunii BMW Seria 3 Coupé.

    1994: BMW 318tds este primul model din gama BMW Seria 3 cu motor diesel cu patru cilindri.

    1995: Motoare pe benzină, cu şase cilindri, cu carterul motorului din aluminiu.

    1998: Lansarea celei de-a patra generaţii BMW Seria 3.

    2000: Motoare pe benzină şi diesel, cu şase cilindri, fiecare cu capacitatea de 3.000 centimetri cubi.

    2001: BMW prezintă VALVETRONIC, controlul sarcinii fără supape, disponibil la motorul cu patru cilindri din echiparea modelului compact BMW 316ti.

    2004: BMW 320Cd Cabriolet - primul model BMW decapotabil ce dispunea de un motor diesel.

    2005: Prezentarea celei de-a cinciea generaţii a gamei BMW Seria 3, noi motoare pe benzină, cu şase cilindri, cu carterul din material aliaj de magneziu şi aluminiu.

    2007: BMW 335i Coupé cu Twin Turbo şi High Precision Injection. Injecţie directă pe benzină pentru operaţia de ardere lentă la modelele BMW 330i şi BMW 325i, cu motoare cu şase cilindri, precum şi la modelele cu motoare cu patru cilindri BMW 320i şi BMW 318i, propulsoare diesel cu patru cilindri, cu carterul din alumniu, şi a treia generaţie de injecţie common rail.

    2010: Se lansează primul model BMW 320d EfficientDynamics Edition. Motorul diesel de 2 litri şi 120 kW/ 163 CP

    2011: Lansarea celei de-a şasea generaţii BMW Seria 3. Acum toate motoarele folosesc tehnologie BMW TwinPower Turbo, care îmbină turboalimentarea cu injecţia directă sau common rail, dar şi alte inovaţii precum turbină twinscroll sau cu geometrie variabilă, VANOS sau Valvetronic.

    Evoluţia în cifre:
    1985: BMW 324d, motor diesel cu şase cilindri, 63 kW/86 CP, 6,9 litri/100 km.
    2015: BMW 335d xDrive, motor diesel cu şase cilindri, 230 kW/313 CP, 5,4 litri/100 km (media într-un ciclu de testare UE).

    1994: BMW 318tds, primul motor diesel cu patru cilindri, 66 kW/90 CP, 5,9 litri/100 km.
    2015: BMW 320d EfficientDynamics Edition, motor diesel cu patru cilindri, 120 kW/163 CP, 3,8 litri/100 km.

    1978: BMW 323i, motor pe benzină cu şase cilindri, 105 kW/143 CP, 7,9 litri/100 km 2015: BMW 340i, motor pe benzină cu şase cilindri, 240 kW/326 CP, 7,4 litri/100 km.

    1985: BMW 325e, motor pe benzină cu şase cilindri, 90 kW/122 CP, 8,4 litri/100 km.
    2015: BMW 330i, motor pe benzină cu patru cilindri, 185 kW/252 CP, 6,1 litri/100 km.

    2001: BMW 316ti compact, motor pe benzină cu patru cilindri, cu VALVETRONIC, 85 kW/115 CP, 6,9 litri/100 km.
    2015: BMW 318i, motor pe benzină cu trei cilindri, cu High Precision Injection, 100 kW/136 CP, 5,1 litri/100 km.

     

    3. EVOLUŢIA TRENULUI DE RURLARE.

    Plăcerea de a conduce de-a lungul timpului - de la prima suspensie faţă tip McPherson la Active Steering şi DSC: momente importante din dezvoltarea şasiului pentru BMW Seria 3.

     

    Graţie celei mai moderne suspensii din segmentul său, a şasea generaţie a gamei BMW Seria 3 stabileşte standarde în ceea ce priveşte plăcerea de a conduce şi manevrabilitatea agilă. Combinaţia unică a unei suspensii faţă cu dublă legătură şi braţ de tensiune cu o suspensie spate cu cinci braţe, construcţia ultrauşoară exactă ce încorporeză numeroase componente din aluminiu, frânele foarte eficiente şi cu masa optimizată, precum şi sistemul de servodirecţie electromecanică ce economiseşte energie sunt dovezi ale avansului tehnologic pe care îl are BMW Seria 3.

     

    Alături de transmisia puterii la roţile spate şi distribuţia echilibrată a maselor pe cele două punţi, tehnologia avangardistă a suspensiilor reprezintă baza caracteristicilor de manevrabilitate extraordinară pe care le are gama BMW Seria 3. Acest concept are o lungă tradiţie. Încă din 1975, primul BMW Seria 3 a impresionat prin performanţele sportive care au permis conducătorului să menţină un control total până la limită. Standardele impuse atunci pentru un condus mult mai sportiv în segmentul clasei medii şi combinaţia între calitatea şi gradul ridicat de siguranţă caracterizează gama BMW Seria 3 şi în prezent.

     

    În acest fel, o nouă categorie de automobile a fost creată în urmă cu 40 de ani. Între timp caracteristicile sportive sunt un diferenţiator puternic faţă de rivalii din segment. Fiecare generaţie nouă a dus mai departe atributele sportive şi BMW Seria 3 rămâne de neegalat printr-o combinaţie unică a factorilor care contribuie la o plăcere maximă a condusului - de la transmisia spate, la un echilibru mult mai bun al maselor între punţi şi până la o tehnologie superioară a suspensiei.

     

    Cu fiecare generaţie a gamei BMW Seria 3 au fost introduse noi inovaţii pentru suspensie, direcţiei şi sistemul de frânare. BMW Seria 3 a profitat constant de inovaţii care iniţial au fost dezvoltate pentru automobile poziţionate în segmente superioare. În consecinţă, modelul a devenit un precursor al progresului în domeniul tehnologiei şasiului. De-a lungul istoriei sale BMW Seria 3 a reinterpretat, în cel mai constant şi mai convingător mod, principiul plăcerii de a conduce care a fost aplicat şi în urmă cu 40 de ani. Construcţia ultrauşoară a întărit agilitatea printr-o reducere a greutăţii, direcţia precisă, fără egal, în timp ce sistemele de control al stabilităţii - versatile, foarte bine echilibrate – îşi arată superioritatea chiar şi în situaţiile de condus deosebit de dificile. În cercul exclusiv al maşinilor premium din clasa ei, BMW Seria 3 îndeplineşte, mai mult ca niciodată, aşteptările conducătorilor pentru care experienţa unui condus activ este un factor crucial pentru decizia de cumpărare.

     

    Momente importante în dezvoltarea şasiului pentru BMW Seria 3:

    1975: Premiera mondială a gamei BMW Seria 3 cu suspensie independentă a roţilor, ax frontal tip McPherson şi direcţie cu pinion şi cremalieră montată elastic.

    1977: Versiunea de motor cu şase cilindri, cu discuri de frână la toate roţile; opţional servodirecţie asistată hidraulic.

    1982: Prezentarea celei de-a doua generaţii BMW Seria 3 care dispunea de suspensie spate semiindependentă, cu arcuri şi amortizoare individuale. Introducerea discurilor de frână cu etriere oscilante, ABS opţional.

    1985: Lansarea modelului BMW 325i, cu motor cu şase cilindri, şi versiunea BMW 325iX, cu tracţiune integrală, ambele cu ABS în dotarea standard.

    1987: Primul BMW M3 dispunea de amortizoare reglabile electronic.

    1990: Premiera celei de-a treia generaţii BMW Seria 3: Suspensie faţă simplă, cu bară stabilizatoare transversală, suspensie spate cu arc central, servodirecţie asistată disponibilă standard la BMW 318i şi la versiunile superioare.

    1992: ABS este oferit standard la toate modelele gamei BMW Seria 3, Control Automat al Stabilităţii (ASC) disponibil opţional, a doua generaţie a modelului BMW M3 cu sistem de frânare compus.

    1998: Lansarea celei de-a patra generaţii BMW Seria 3, care dispunea - în dotarea standard - de suspensie uşoară, discuri de frână la toate roţile, Control al Frânării în Viraje (CBC), iar opţional de Control Dinamic al Stabilităţii (DSC) pentru BMW 328i.

    2000: Noua tehnologie de transmie integrală cu DSC pentru versiunile Sedan şi Touring, a treia generaţie a modelului BMW M3 cu diferenţial autoblocant M variabil.

    2001: DSC este standard la întreaga gamă BMW Seria 3.

    2005: Prezentarea celei de-a cincea generaţii BMW Seria 3, cu suspensie din aluminiu, suspensie spate cu cinci braţe, DSC ce include Control Dinamic al Tracţiunii (DTC), compensare suplimentară a amortizării la versiunile de motorizare cu şase cilindri, frâne uscate, asistenţă la plecarea din rampă, primul automobil din segmentul său cu Active Steering ca opţional, pneuri cu rezistenţă redusă la ruliu şi indicator de defecţiune a pneurilor în dotarea standard.

    2007: Introducerea direcţiei electromecanice EPS (servodirecţie electrică), inclusiv Servotronic ca parte integrantă a programului BMW EfficientDynamics.

    2011: O dată cu a şasea generaţie BMW Seria 3 se introduce sistemul de amortizoare adaptive pentru întreaga gamă. Selectorul “Driving Experince Control”, disponibil standard, permite schimbarea între mai multe moduri de condus care influenţează comportamentul amortizoarelor, direcţiei, răspunsul acceleraţiei, funcţionarea cutiei de viteze sau eficienţa componentelor auxiliare.

     

    4. BMW SERIA 3 – O CARIERĂ UNICĂ ÎN MOTORSPORT.

    De-a lungul celor cinci generaţii de la lansarea sa, BMW Seria 3 s-a bucurat de o carieră extrem de impresionantă. Acest lucru este valabil cu privire la succesul pe piaţa auto, dar în special referitor la cariera în motorsport. De-a lungul ultimilor 40 de ani, modelele din Seria 3, caracterizate de dimensiuni compacte, motoare dinamice şi suspensii sportive, au contribuit considerabil la performanţele dinamice şi reputaţia excelentă pe care marca le-a dovedit şi pe circuite. Cu asemenea atribute, modelele din gama mediană BMW sunt alegerea ideală pentru o utilizare de succes în motorsport.

     

    Un start impresionant: BMW 320i pentru BMW Junior Team
    Prima generaţie a modelului BMW Seria 3 Sedan se lansase pe piaţă de numai doi ani în momentul în care a creat senzaţie şi pe circuite. Obiectivul a fost transformarea noii game în "nava-amiral" a mărcii în ceea ce priveşte sportivitatea prin implicarea cu succes în sporturile cu motor. BMW Motorsport GmbH, divizie înfiinţată în 1972, a dezvoltat BMW Seria 3 într-o maşină de curse destinate turismelor, în deplină conformitate cu Grupa 5, care avea un regulament tehnic extrem de sofisticat. Maşina a fost propulsată de un motor de curse care-şi dovedise potenţialul - propulsorul cu patru cilindri, cu patru supape per cilindru şi capacitatea de 2,0 litri, dominase competiţiile de Formula 2 de-a lungul mai multor ani şi dezvolta deja 300 CP în momentul în care a echipat maşina de curse BMW 3. Preparate astfel încât să ofere o ţinută de drum cât mai bună - lucru reuşit printr-o construcţie uşoară, rigiditate torsională şi eleroane foarte mari în faţă şi în spate -, cele trei maşini vopsite exclusiv pentru BMW Junior Team, care era alcătuită din tinerii talentaţi Manfred Winkelhock, Marc Surer şi Eddie Cheever, au fost principala temă de discuţie cu ocazia primei curse ce a avut loc pe circuitul de la Zolder, ce găzduia Grand Prix-ul Belgiei, la 13 martie 1977. Dar unul din cei trei juniori BMW, elveţianul Marc Surer, a depăşit concurenţa consacrată şi a câştigat cursa respectivă, ceea ce a însemnat un start perfect. Pe circuit, BMW Seria 3 a reuşit un start excepţional.

     

    În primul său sezon şi în anii următori, drumul spre victorie în categoria respectivă s-a intersectat întotdeauna cu maşinile de curse BMW Seria 3. Modelul a fost implicat în nenumărate campionate naţionale şi, de cele mai multe ori, campionul de la finalul stagiunii era un pilot BMW. În timp, piloţi de top precum Hans-Joachim Stuck sau Ronnie Peterson şi-au demonstrat talentul extraordinar la volanul acestei maşini de curse. Modelele Seria 3 omologate pentru Grupa 5 au fost implicate cu succes şi în Campionatul Mondial al Constructorilor.

     

    În 1978, campionatul de automobilism din Germania a fost câştigat de o versiune turbo aliniată de echipa Schnitzer din Freilassing. Întâmplător, maşina care dispunea de această tehnologie a fost una a echipei BMW oficiale, cu motor de 1,4 litri - putere maximă de 410 CP -, şi îi încuraja pe susţinătorii ideii de a realiza performanţe şi mai mari: motorul de la acel BMW Seria 3 a fost, ca să spunem aşa, predecesorul propulsorului care, în 1983, l-a transformat pe brazilianul Nelson Piquet în primul "campion mondial turbo" din istoria Formulei 1, sud-americanul pilotând un monopost Brabham BMW. Spectaculosul capitol al modelelor omologate conform regulamentului Grupei 5 s-a încheiat în 1982, dar următorul capitol din istoria BMW Seria 3 în motorsport era deja început.

     

    BMW M3: cel mai de succes turism din lume
    Alături de versiunile cabriolet, touring, compact, diesel şi cu tracţiune integrală şi cu extinderea simultană a celei de-a doua generaţii BMW Seria 3 - eveniment petrecut în 1982 -, o altă variantă specială a atras atenţia publicului şi a celor din lumea curselor - BMW M3. Atunci, în 1987, nimeni nu ar fi putut anticipa că, într-o bună zi, acel Seria 3 va deveni cel mai de succes turism din lume. Conceptul a fost de a crea o maşină de bază care să cuprindă tot ce este necesar pentru a dezvolta un model de curse, cu potenţial de succes, în conformitate cu regulamentul Grupei A. Şi regulamentul în vigoare la acea vreme, prevedea producerea unui volum de 5.000 de exemplare pe parcursul unui an. Încă o dată, principala problemă era motorul. A fost momentul în care BMW Motorsport GmbH a apelat la o soluţie pe care o mai utilizase în trecut. Disponibil era un motor mare, cu şase cilindri dispuşi în linie, echipat cu tehnologia cu patru supape per cilindru, care era folosit la BMW M1 şi BMW M 635 CSi. Pe scurt, acesta a fost "redus" cu doi cilindri. Rezultatul final a fost un motor cu patru cilindri, cu capacitatea de 2,3 litri, a cărui putere iniţială de 200 CP a propulsat modelul de serie BMW M3 în categoria maşinilor sport. În 1987, după o perioadă interimară cu BMW 323i, din care nu au lipsit succesele, versiunea competiţională BMW M3, care dezvolta 300 CP, s-a aliniat pe grila de start pentru prima dată şi a câştigat tot ce se putea câştiga în cursele destinate turismelor.

     

    Între 1987 şi 1992, puţine au fost week-endurile de cursă în care sediul central de la München nu a primit o informare despre o victorie reuşită de BMW M3 sau un campionat de pe mapamond în care a triumfat respectivul model. Indiferent că era vorba de Australia, Finlanda, Franţa, Olanda sau Germania, piloţii M3 au câştigat trofee pretutindeni, printre acestea numărându-se şi o victorie într-o etapă a Campionatului Mondial de raliuri. Numai în DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) - o competiţie extrem de disputată -, M3 a obţinut 40 de victorii şi peste 150 de clasări pe podium.

     

    O menţiune specială trebuie acordată titlurilor din Campionatul Mondial şi din cel European, precum şi victoriilor meritate în cursele de 24 de ore de la Nürburgring, pe varianta Nordschleife, şi de la Spa-Francorchamps (Belgia). Pe scurt, duelurile oferite de piloţi precum Roberto Ravaglia, Johnny Cecotto, Steve Soper, Emanuele Pirro sau Joachim Winkelhock (pentru a numi doar câţiva dintre ei) sunt momente clasice în motorsport - şi includ unele dintre cele mai importante momente sportive ale Seriei 3.

     

    Succese obţinute cu motoare cu patru şi cu şase cilindri, dar şi cu versiuni diesel.
    Cariera sportivă a celei de-a treia generaţii Seria 3 a fost caracterizată de implicarea în campionate din diferite ţări, unele dintre acestea fiind guvernate de regulamente tehnice diferite. De exemplu, între 1993 şi 1998, pe grila de start s-au aflat automobile care prezentau motorizări şi modificări diferite. Maşinile de curse puteau fi versiuni BMW Coupé sau Sedan, cu caroseria extrem de apropiată de cea de serie şi motor cu patru cilindri (patru supape per cilindru, capacitate de 2,0 litri) ce dezvolta aproximativ 300 CP, dar şi varianta cu modificări multiple de la BMW M3. Maşinile BMW Seria 3 au luat prim-planul concurenţei indiferent unde au participat. Victoriile în Germania - în STW (Super Tourenwagen) Cup -, Anglia sau Italia, erau evenimente obişnuite, aşa cum erau şi succesele din Asia, Australia şi America de Sud. Însă toate acestea au fost depăşite de un rezultat în competiţia care o vreme a fost apanajul BMW - cursele de anduranţă. La finalul cursei de 24 de ore de la Nürburgring din 1998, un model BMW 320d, cu motor turbo diesel de 200 CP, a reuşit performanţa deosebită de a încheia competiţia pe primul loc în clasamentul general.

     

    Victorii în Campionatul European şi cel Mondial rezervat turismelor, cursa de 24h Nürburgring, revenirea în DTM
    Şi în cazul celei de-a patra generaţii BMW Seria 3, versiunea sedan cu patru uşi a reprezentat încă o dată baza pentru varianta de curse concepută pentru a participa în competiţiile pentru turisme şi în cele de anduranţă. Pe lângă numeroasele campionate naţionale, Campionatul European de turisme (ETCC) şi ulterior Campionatul Mondial (WTCC) au fost principalul punct de atracţie pentru BMW. Din 1999, BMW Motorsport GmbH a dezvoltat BMW 320i, propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, patru supape per cilindru, care iniţial furniza aproximativ 200 CP (ulterior peste 250 cai-putere) - o maşină de curse care a devenit o garanţie a succesului. Modelele de curse Seria 3 au furnizat departamentului sport de la München cele mai bune clasări la piloţi şi la constructori. 2005 a însemnat un punct de atracţie al acelor ani, sezon în care BMW a câştigat, cu BMW 320i, nou-înfiinţatul Campionat Mondial pentru turisme, triumf completat de Andy Priaulx, al doilea campion mondial de turisme din istoria motorsportului, după Roberto Ravaglia, un alt pilot BMW. A doua "armă" bazată pe a patra generaţie BMW Seria 3 a fost BMW M3 GTR. Datorită acestei maşini de curse foarte valoroasă, BMW a înregistrat un succes deosebit în întrecerile de anduranţă (inclusiv două duble, în 2004 şi 2005, în cursa de 24de ore de la Nürburgring), precum şi în American Le Mans Series.

     

    A cince-a generaţie BMW Seria 3 a pus accentul pe versiunile sedan şi BMW M3. Din nou, programul a cuprins principalele campionate de turisme şi cursele de anduranţă. Acum, BMW 320si dispunea de un motor cu patru cilindri, iar pentru cursele de 24 de ore, naţionale şi internaţionale, BMW a venit cu ceva cu adevărat impresionant: realizările sportive pentru maşinile de curse ale acestei generaţii au inclus victorii în cursa de 24 de ore cu un model foarte puternic şi fiabil, BMW M3 GT2. Momentul culminant: victoria absolută în cursa 24h Nürburgring, ediţia 2010, la care au luat parte peste 200 de concurenţi. Alte puncte de atracţie: titlurile mondiale din 2006 şi 2007, locul al doilea la Nürburgring în 2011, locul al treilea în clasă în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi titluri în ALMS (echipe şi constructori în 2010, piloţi şi echipe în 2011).

     

    Ultima pagina de sucesse, BMW a scris-o cu revenirea spectaculoasă în Campionatul German de Turisme (DTM), după o pauză de 20 de ani. BMW avea să câţige la final de sezon absolut toate titlurile puse în joc: piloţi (Bruno Spengler), constructori, echipe, cel mai bun debutant şi cea mai bună echipă de mecanici. În 2013, ultimul pentru BMW M3 înainte de înlocuirea cu noul BMW M4, după un sezon disputant, BMW îşi mai adjudeca încă o dată toate trofeele, cu excepţia piloţilor.

    Citeşte în continuare
    26.06.2015

    BMW GROUP, CÂŞTIGĂTOR GENERAL LA "ENGINE OF THE YEAR AWARDS" 2015. PE LÂNGĂ VICTORIA ÎN CLASAMENTUL GENERAL, BMW GROUP A REUŞIT ŞI TREI VICTORII LA CLASĂ ÎN COMPETIŢIA CELOR MAI BUNE MOTOARE DIN LUME.

    Patru victorii în cea mai recentă ediţie a "International Engine of the Year Awards" demonstrează cu tărie aptitudinile BMW Group în construcţia motoarelor. Propulsorul ce echipează BMW i8 a reuşit două victorii la clasă, dar a fost declarat şi câştigătorul clasamentului general, alte succese în categoriile lor obţinând motoarele de la BMW M3 şi BMW M4.


    Motorul de la BMW i8 a fost desemnat câştigătorul categoriei sale datorită propulsorului pe benzină, cu trei cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, în timp ce întregul sistem de propulsie al BMW i8 a reuşit o altă victorie la clasă pentru cel mai bun "motor nou". De asemenea, combinaţia între electromotor şi motorul cu ardere internă a obţinut succesul şi în clasamentul general. În categoria motoarelor cu capacitatea cuprinsă între 2,5 şi 3,0 litri, motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie M TwinPower Turbo, de la modelele BMW M3 şi BMW M4 a ocupat primul loc.

     

    Acest cvadruplu succes reuşit de BMW Group la ediţia 2015 a "International Engine of the Year Awards" oferă o nouă dovadă a potenţialului de performanţă de care dispune pachetul de tehnologii Efficient Dynamics, care, cu începere din 2007, a permis - deopotrivă - o îmbunătăţire continuă a plăcerii condusului şi o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor.

     

    Competiţia "International Engine of the Year" a fost lansată în 1999, iar de atunci motoarele dezvoltate pentru modelele BMW au obţinut 66 de victorii la clasă sau în ierarhia generală. În fiecare an, un juriu format din specialişti - anul acesta au fost 65 de jurnalişti auto din 31 de ţări - selectează cele mai bune motoare la diferite categorii. Câştigătorii premiilor sunt prezentaţi, împreună cu distincţiile lor, în cadrul unei gale ce are loc miercuri, 17 iunie 2015, la Engine Expo din Stuttgart.Motorul cu ardere internă, cu trei cilindri, de la BMW i8 dezvoltă 170 kW/231 CP şi acţionează puntea spate, în timp ce electromotorul de 96 kW/131 CP este alimentat de un acumulator litiu-ion, care poate fi încărcat de la o sursă casnică de energie electrică, şi transmite puterea spre puntea faţă. Acest sistem hybrid plug-in, dezvoltat şi produs de BMW Group, permite o autonomie de până la 37 de kilometri în regimul de testare EU şi o viteză maximă de 120 km/h în regim integral electric, cuplate cu o experienţă a condusului cu tracţiune integrală, evidenţiată de acceleraţi puternică şi o distribuţie dinamică a puterii în virajele abordare sportiv. Cea mai puternică dintre cele două surse acţionează puntea spate şi utilizează impulsul electric oferit de sistemul hibrid pentru a furniza plăcerea condusului specifică BMW, dar şi un nivel revoluţionat în ceea ce priveşte eficienţa. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 4,4 secunde, cu un consum mediu mixt - calculat în ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in - de 2,1 l/100 km şi 11,9 kWh de electricitate. Aceasta echivalează cu emisii CO2 de 49 g/km.

     

    Motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie M TwinPower Turbo, care echipează BMW M3 şi BMW M4 este un propulsor turbo cu o capacitate excepţională de a urca în turaţii, rezultatul fiind o livrare liniară a puterii pe un interval larg al turaţiilor şi o acustică unică a motorului. Tehnologia M TwinPower Turbo asigură disponibilitatea cuplului maxim pe o plajă largă a turaţiilor. O altă particularitate a acestui motor este eficienţa remarcabilă.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW Seria 7, lux modern redefinit prin inovaţii fără precedent
    11.06.2016

    NOUL BMW SERIA 7, LUX MODERN REDEFINIT PRIN INOVAŢII FĂRĂ PRECEDENT.

    Prin noul BMW Seria 7, BMW redefineşte experienţa condusului dar şi a călătoriei într-un automobil din segmentul de lux. Tehnologiile de ultimă oră privind designul ultrauşor, sistemul de propulsie, şasiul, sistemele de operare şi control şi conectivitatea inteligentă combină plăcerea de condus emblematică pentru marcă, cu confort şi o experienţă unică la interior, totul într-un sedan de lux care îşi propune să rescrie standardele pieţei. Predarea ştafetei între generaţiile de la vârful portofoliului de modele BMW face ca brandul să prezinte, încă o dată, o serie de inovaţii în premieră mondială absolută.

     

    În ceea ce priveşte dinamica, eficienţa, confortului la rulare şi siguranţa pe timpul deplasării, noul BMW Seria 7 vine cu un pachet bogat de inovaţii precum utilizarea plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în structura caroseriei (tehnologie inovatoare BMW i, în premieră în acest segment), motoarele din noua generaţie cu cele mai noi tehnologii BMW Group, sistemul hybrid plug-in pentru noul BMW 740e (care beneficiază de experienţa BMW i), sistemul de şasiu activ Executive Drive Pro (cu reglaje proactive ale trenului de rulare pe baza informaţiilor oferite de o cameră video cu vedere steroscopică şi de sistemul de navigaţie), butonul Driving Experience Control cu mod ADAPTIVE (alături de setăriile Sport, Comfort şi EcoPro, face reglajele de rulare complet automat în funcţie de situaţie şi stilul de condus), farurile BMW cu laser (premieră mondială în segment, primul model de serie mare cu această opţiune). Maximizarea stării de bine pe locurile din spate este susţinută prin Executive Lounge (cu funcţie de rabatare a scaunului pasagerului faţă pentru mai mult loc pentru locurile din spate) cu funcţie de masaj extinsă şi programului Vitality (program asistat de stretching pentru călătoriile lungi), acoperişului din sticlă Sky Lounge Panorama (cu iluminare LED), covorul de lumini Welcome (la deschiderea uşilor) sau suportului de smartphone cu staţie de încărcare prin inducţie. Inovaţiile remarcabile din sistemul de operare şi tehnologia de asistare a conducătorului includ extinderea sistemului iDrive pentru a include un Touch Display şi control al gesturilor BMW (premieră mondială absolută), precum şi Touch Command (tabletă pentru controlul funcţiilor din automobil, premieră mondială), noul BMW Head-Up Display (o nouă generaţie cu suprafaţa de proiecţie cu 75% mai mare), avertizare la trafic transversal, asistare a controlului direcţiei şi al benzii, protecţie activă în caz de coliziune laterală, Surround View (vedere de jur-împrejur) cu imagine 3D View şi sistem Remote Control Parching (parcare asistată de la distanţă, premiră mondială pe un automobil de serie).


    DESIGN: PREZENŢĂ STILATĂ, DESIGN ELEGANŢĂ EXCLUSIVISTĂ.

    Designul noului BMW Seria 7 oferă o demonstraţie autentică a caracterului automobilului. Proporţiile armonioase şi limbajul liniilor şi formelor crează o formă zveltă, puternică şi uşoară, care nu trădează dimensiunile chiar dacă acesta este cel mai lung model construit vreodată de BMW.

    Atenţiile pentru detalii fac ca automobilul să dezvăluie mereu forme şi contraste noi. În plus, controlul perfect al suprafeţelor şi detaliilor, aşa cum este forma montantului C care scoate în evindenţă curba Hofmeister, refelectă precizia tehnică cu care este construit întregul automobil.

    Dotările caracteristice ale interiorului includ un nivel generos al spaţiului, accentuat de suprafeţe şi linii orizontale şi de designul orientat spre conducător al cockpitului. Pachetul M Sport, pachetul de design Pure Excellence şi BMW Individual Design Composition vor fi disponibile pentru noul BMW Seria 7 încă de la lansare. Acestea subliniază şi mai mult calităţile dinamice, eleganţa exclusivistă şi ambianţa luxoasă ale automobilului şi demonstrează posibilităţile vaste de personalizare ale automobilului.

     

    "La BMW credem că viitorul poate fi prezis cel mai eficient dacă vom contribui la formarea lui", explică Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. "Obiectivul principal în dezvoltarea noului automobil a fost crearea unei viziuni a luxului modern şi depăşirea aşteptărilor clienţilor noştri. În viziunea BMW, luxul modern îşi are rădăcinile în cele mai avansate tehnologii şi atenţia la detalii extrem de fine. Această generaţie BMW Seria 7 este cea mai luxoasă, cea mai confortabilă şi - per total - cel mai bun automobil pe care l-a construit vreodată în această clasă."


    BMW EfficientLightweight: CARBON CORE REDUCE MASA AUTOMOBILULUI CU PÂNĂ LA 130 DE KILOGRAME.

    Soluţiile BMW EfficientLightweight contribuie la reducerea masei noilor modele BMW Seria 7 cu până la 130 de kilograme faţă de generaţia anterioară. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului de lux, un produs al transferului tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i. Noul BMW Seria 7 este primul automobil din segmentul său care combină CFRP produs industrial cu oţel şi aluminiu. Conceptul inteligent al caroseriei utilizează această abordare a materialelor combinate pentru creşterea rezistenţei şi rigidităţii celulei pasagerilor - în acelaşi timp se reduce semnificativ masa automobilului. Aceasta performanţă este cu atât mai remarcabilă cu cât echipamentele opţionale au fost extinse semnificativ, ceea ce a adus un plus de greutate.


    MOTOARE CU ŞASE CILINDRI DISPUŞI ÎN LINIE DE ULTIMĂ GENERAŢIE.

    Noul BMW Seria 7 este disponibil cu o versiune actualizată a motorului V8 benzină şi cu versiuni cu şase cilindri dispuşi în linie benzină şi diesel, din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, şi aceasta fiind o dezvoltare nouă. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, care poate fi comandat ca opţiune, operează şi el mai eficient ca niciodată.
    Noile modele beneficiază de cel mai avansat pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics care, împreună BMW EfficientLightweight, este responsaibil pentru performanţe de consum şi emisii fără precedent în acest segment. Lider incontestabil este 730d. Propulsorul de şase cilindri în linie care dezvoltă o putere maximă 195 kW/265 hp şi un cuplu maxim de 620 Nm, obţine în ciclul de teste UE un consum de numai 4,5 litri şi emisii de numai 119g CO2 per km, în echiparea cu cele mai mici roţi, de 18 inch. Acelaşi emisii de numai 119g CO2 per km marcau performanţa pentru care BMW Seria 1 118d, o compactă de oraş, era recompensată cu World Green Car of the Year în urmă cu 7 ani.


    BMW 740E PLUG-IN HYBRID DISPUNE DE TEHNOLOGIE BMW EDRIVE.

    Completarea gamei de modele cu BMW 740e înseamnă apariţia tehnologiei BMW eDrive - introdusă în premieră la automobilele BMW i - în segmentul sedanurilor de lux. Modelul hybrid plug-in, care va fi lansat ca versiune BMW 740Le cu ampatament lung şi poartă denumirea BMW 740Le, este propulsat de un motor pe benzină, cu patru cilindri, şi de un electromotor, care împreună generează o putere totală a sistemului de 240 kW/326 CP. BMW 740e înregistrează un consum mediu mixt de 2,1 l/100 km conform ciclului de testare EU pentru automobile hybrid şi un consum mediu mixt de energie de 12,5 kWh/100 km. Emisiile CO2 sunt de 49 g/km (date provizorii). Sistemul de propulsie electrică, alimentat cu un acumulator litiu-ion de înaltă tensiune, furnizează un impuls notabil pentru motoarele cu ardere internă când este necesară o accelerare dinamică. Mai mult, tehnologia BMW eDrive permite rulare în regim integral electric - astfel nu rezultă nici un fel de emisii locale - la viteze de până la 120 km/h şi o autonomie de până la 40 de kilometri, conform datelor măsurate în ciclul de consum UE.


    ADAPTARE A DINAMICII ŞI A CONFORTULUI CĂLĂTORIEI - LA CEL MAI ÎNALT STANDARD.

    Tehnologia sofisticată a şasiului, cu perfecţionări ale diferitelor detalii şi cu sisteme suplimentare de control, îmbunătăţeşte atât dinamica noii generaţii BMW Seria 7, cât şi calitatea călătoriei. Configuraţia standard include suspensie pneumatică pe ambele punţi cu reglarea gărzii la sol (o premieră pentru BMW) şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor).

     

    Îmbunătăţiri suplimentare ale confortului, dinamicii şi siguranţei sunt aduse de cea mai nouă actualizare a sistemului Active Steering, care acum poate fi în premieră comandată în combinaţie cu BMW xDrive. Acesta asigură manevrabilitate crescută la viteze mici, reducând semnificativ diametrul de bracare şi contribuie la un mai bun control la viteze mari.

     

    O altă premieră care este prezentată cu acest model este Executive Drive Pro cu stabilizare activă a ruliului şi funcţionare proactivă pe baza informaţiilor obţinute de la o cameră cu vedere stereoscopică şi date de la sistemul de navigaţie. Barele stabilizatoare controlate electromecanic reduc ruliul caroseriei în virajele abordate dinamic, iar sistemul de control proactiv al şasiului adaptează reacţiile amortizoarelor la suprafaţa traseului.
    Cel mai recent val de inovaţii oferă conducătorilor o mai mare libertate de selectare a reglajului perfect pentru automobilul lor. Ei pot opta pentru un comportament şi mai sportiv sau pentru un confort mult îmbunătăţit al călătoriei, ori pentru utilizarea modului ECO PRO extrem de eficient. Modul ADAPTIVE poate fi activat acum prin butonul Driving Experience Control care se bucură de un nou design. În această setare, reglajul automobilului se adaptează automat stilului de condus şi caracteristicilor traseului.


    OPERARE INTUITIVĂ CU TOUCH DISPLAY ŞI CONTROL BMW AL GESTURILOR.

    La noul BMW Seria 7, monitorul sistemului de operare iDrive vine în premieră sub forma unui Touch Display. Aceasta înseamnă că clienţii vor putea opera sistemul în maniera intuitivă a dispozitivelor portabile. Sistemul de control clasic, cu controller rotativ, butoane rapide şi butoane favorite este şi acesta disponibil pentru a putea asigura operarea sistemului într-un mod care nu distrage atenţia de la condus.

     

    O completare a funcţionalităţii sistemului iDrive, o altă premieră mondială, este controlului BMW prin gesturi. Mişcări mâinii înregistrate de un senzor 3D amplasat în plafon, în zona oglinzii, şi oferă o modalitate extrem de intuitivă şi uşoară de operare a funcţiilor de infotainment. Gesturile pot fi utilizate pentru o serie de funcţii, inclusiv ajustarea volumului audio şi pentru a accepta sau a respinge apelurile telefonice. De asemenea există opţiunea de a utiliza anumite gesturi pentru funcţii alese individual. O altă noutate este suportul de smartphone integrat în consola centrală, care permite încărcarea prin inducţie, wireless, a telefonului mobil - pentru prima dată într-un automobil.
    Sistemul de încracare wireless permite asigură şi încărcarea cheii cu display BMW Display Key, o altă premieră în segment. Aceasta oferă utilizatorului informaţii despre automobil şi permite operarea unei serii de funcţii de la distanţă.


    AMBIANŢĂ DE LUX CU CONFORT MAXIM: EXECUTIVE LOUNGE, TOUCH COMMAND.

    Modelele BMW 750Li xDrive, BMW 740Li, BMW 730Ld şi BMW 730Ld xDrive comandate cu dotarea opţională Executive Lounge, pentru un nivel de confort exclusiv. Acest pachet de echipare include aer condiţionat automat cu control pe patru zone, scaune de confort - reglabile electric şi cu funcţie de masaj - în spate şi ventilare activă a scaunelor pentru toate locurile, dar şi scaune opţionale Executive Lounge (permite glisarea scaunului pasagerului faţă pentru a crea mai mult loc pentru locul spate), consolă spate Executive Lounge şi experienţă entertainment pentru locurile din spate cu Touch Command BMW. Acum, funcţia de masaj include programul Vitality, care permite pasagerilor din spate să activeze exerciţii fizice active pentru călătoriile lungi. Sistemul foloseşte senzori de presiune în scaun pentru a detecta mişcările pasagerului şi a-l asista în excerciţiile de stretching. Opţiunea de scaune Executive Lounge sporeşte confortul în spatele scaunelor din faţă prin culisarea acestora înainte cu încă 90 de milimetri - totodată, scaunul faţă al pasagerului are suport integrat pentru picioare în spătar. Pasagerul din spate poate adopta o poziţie extrem de relaxantă datorită spătarului care se poate înclina la un unghi mare, până aproape de o poziţie orizontală.

     

    Consola spate Executive Lounge dispune de o masă pliabilă, suporturi suplimentare pentru pahare şi sistem Touch Command. Acesta este o tabletă de 7 ţoli (17,8 cm) care permite utilizatorului să controleze funcţiile de infotainment şi confort disponibile în partea din spate a habitaclului noului BMW Seria 7 şi poate fi utilizat pentru redarea fişierelor audio şi video externe, ca o consolă de jocuri sau pentru navigare pe internet.

     

    Sistemul Head-Up Display, o tehnologie unde BMW este linder incontestabil, a fost şi acesta îmbunătăţit semnficativ. Acum acesta proiectează informaţii pe o suprafaţă cu 75% mai mare, iar imaginile, culoare şi detaliile sunt de o calitate mai bună.


    AMBIANŢĂ SPECTACULOASĂ: LUMINĂ AMBIENT, ACOPERIŞ DE STICLĂ SKY LOUNGE PANORAMA.

    Ambianţa exclusivistă din interiorul noului BMW Seria 7 este îmbunătăţită de un design al luminilor ce a fost aranjat cu precizie. Opţiunea de lumini Ambient include acum Covorul de lumini Welcome, care oferă o iluminare atractivă a zonei din jurul uşilor. O altă particularitate unică este pachetul Ambient pentru versiunea cu ampatament lung a noului BMW Seria 7, care inundă compartimentul spate într-o lumină ambientală provenită din sursele de lumină dispuse vertical în montanţii B.

     

    Versiunea cu ampatament lung a noului BMW Seria 7 va fi disponibilă şi cu acoperiş de sticlă Sky Lounge Panorama, care de asemenea este o dotare unicat în segmentul sedanurilor de lux. Lumina emisă de modulele LED montate pe lateral este distribuită uniform pe suprafaţa de sticlă, unde luminează un model imprimat care creează imaginea unui cer înstelat. Pentru acest efect se folosesc în total 15000 LED-uri.

     

    O altă opţiune ce poate fi comandată pentru accentuarea stării de bine la bordul automobilului este pachetul Ambient Air, care ionizează şi parfumează aerul. În prezent este disponibilă o selecţie de opt arome. Totodată, calitatea remarcabilă a sunetului se datorează nou dezvoltatului sistem de sonorizare surround Bowers & Wilkins Diamond de 1400 W, care a fost reglat special pentru interiorul noului BMW Seria 7.


    PREMIERĂ MONDIALĂ LA NOUL BMW SERIA 7: PARCARE DE LA DISTANŢĂ.

    Noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienţii îl pot manevra în şi din spaţiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste, acolo unde accesul din şi la automobil ar fi altfel deosebit de dificil. Prin utilizarea BMW Display Key - de asemenea, o nouă dezvoltare -, conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat. Este posibilă doar manevra de acces pe locul de parcare, cu faţa, atunci când automobilul este plasat la mai puţin de 1,5 lungi de maşină de locul de parcare. De asemenea tot automat automobilul poate părăsi locul de parcare cu spatele, comandat din cheie.

     

    Şi celelalte manevre de parcare sunt posibile tot complet automat, inclusiv manevrele de schimbare a treptei de viteză, direcţie, acceleraţie şi frână. Însă pentru acestea conducătorul auto trebuie să rămână la volan şi să supervizeze opraţiunea.

     

    UNIC ÎN SEGMENTUL SEDANURILOR DE LUX: FARURI BMW CU LASER.

    O altă apariţie nouă în segmentul sedanurilor de lux o reprezintă farurile BMW cu laser, familiare de la BMW i8. Datorită BMW Selective Beam, acestea au efect antiorbire şi pot fi comandate pentru noul BMW Seria 7 ca alternativă la echiparea standard cu faruri LED integrale. Farurile cu laser generează o lumină deosebit de strălucitoare şi albă, oferind şi o rază de 600 de metri pentru faza lungă, dublu faţă de cea a farurilor LED. Acestea sunt activate automat la viteze de peste 70 km/h pe baza informaţiilor oferite de o cameră amplasată în parbriz pentru a nu deranja ceilalţi participanţi la trafic.


    SISTEMELE INOVATOARE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI DIN PORTOFOLIUL BMW CONNECTEDDRIVE ÎMBUNĂTĂŢESC CONFORTUL ŞI SIGURANŢA.

    Funcţiile de asistarea a controlului direcţiei şi al benzii, de asistare a schimbării benzii cu protecţie activă în caz de coliziune din lateral, de prevenire a coliziunilor din spate şi de avertizare la trafic transversal au fost adăugate în sistemul Driving Assistant Plus. Totodată, Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) - care acum implică un condus semiautomat - poate fi utilizat în premieră şi în afara autostrăzilor, pe orice trip de drum. Iar sistemul Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go poate prelua restricţiile de viteză detectate de funcţia Speed Limit Info, una din multele premiere mondiale tehnologice pe care le oferă noul model. La fel, o noutate absolută este şi noua generaţie a sistemului Surround View cu vizualizare 3D. Acest mod simulează o vedere cu camere amplasate în exterior, în jurul automobilului, pentru o mai bună orientare la parcare.


    PRODUCŢIE LA UZINA BMW DIN DINGOLFING: EXPERIENŢĂ INEGALABILĂ LA NIVEL MONDIAL ÎN DESIGNUL ULTRAUŞOR.

    Noul BMW Seria 7 va fi produs, ca şi predecesorii săi, la uzina BMW din Dingolfing. Aceasta combină numeroşii ani de experienţă în construirea sedanurilor de lux cu o experienţă inegalabilă la nivel mondial în designul ultrauşor. În cadrul reţelei globale de producţie a BMW Group, uzina BMW din Dingolfing este un centru de competenţă în prelucrarea aluminiului şi a devenit prima uzină auto din lume în care CFRP este utilizat în producţia caroseriilor ca parte a unei tehnic hibrid.


    VARIANTE DE MODEL:

    BMW 750i xDrive (BMW 750Li xDrive): motor V8 pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (două turbocompresoare TwinScroll, injecţie directă, VALVETRONIC, Double-VANOS). Capacitate: 4.395 cmc, putere: 330 kW/450 CP între 5.500 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 650 Nm între 1.800 şi 4.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 4,4 secunde (4,5 secunde), viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 8,3-8,1 l/100 km (8,5-8,3 l/100 km), emisii CO2*: 194-189 g/km (197-192 g/km), standard emisii: EU6.

     

    BMW 740i (BMW 740Li): motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor TwinScroll, injecţie directă, VALVETRONIC, Double-VANOS). Capacitate: 2.998 cmc, putere: 240 kW/326 CP între 5.500 şi 6.500 rpm, cuplu maxim: 450 Nm între 1.380 şi 5.000 rpm. Acceleraţie (0–100 km/h): 5,5 secunde (5,6 secunde), viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 7,0-6,6 l/100 km (7,0-6,6 l/100 km), emisii CO2*: 164-154 g/km (164-154 g/km), standard emisii: EU6.

     

    BMW 730d (BMW 730Ld): motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (supraalimentare cu geometrie variabilă a admisiei, injecţie directă common-rail). Capacitate: 2.993 cmc, putere: 195 kW/265 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 620 Nm între 2.000 şi 2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6,1 secunde (6,2 secunde), viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 4,9-4,5 l/100 km (5,0-4,6 l/100 km), emisii CO2*: 129-119 g/km (132-122 g/km), standard emisii: EU6.

     

    BMW 730d xDrive (BMW 730Ld xDrive): motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (supraalimentare cu geometrie variabilă a admisiei, injecţie directă common-rail). Capacitate: 2.993 cmc, putere: 195 kW/265 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 620 Nm între 2.000 şi 2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 5,8 secunde (5,9 secunde), viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 5,2-4,8 l/100 km (5,2-4,8 l/100 k), emisii CO2*: 137-127 g/km (137–127 g/km), standard emisii: EU6.

     

    BMW 740e (BMW 740Le, BMW 740Le xDrive): motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor TwinScroll, injecţie directă, VALVETRONIC, Double-VANOS). Capacitate: 1.997 cmc, putere: 190 kW/258 CP între 5.000 şi 6.500 rpm, cuplu maxim: 400 Nm între 1.250 şi 4.800 rpm. Tehnologie BMW eDrive cu electromotor sincron, putere: 70 kW/95 CP, cuplu: 250 Nm, acumulator litiu-ion de înaltă tensiune. Putere totală a sistemului: 240 kW/326 CP. Acceleraţie (0-100 km/h): 5,6 secunde (BMW 740Le: 5,7 secunde, BMW 740Le xDrive: 5,5 secunde), viteză maximă: >240 km/h, viteză maximă în regim electric: 120 km/h (limitată electronic); autonomie în regim electric**: 40 km (BMW 740Le: 40 km, BMW 740Le xDrive: 37 km). Consum mediu mixt de combustibil**: 2,1 l/100 km (BMW 740Le: 2,1 l/100 km, BMW 740Le xDrive: 2,3 l/100 km), 12,5 kWh/100 km (BMW 740Le: 12,5 kWh/100 km, BMW 740Le xDrive: 13,0 kWh/100 km), emisii CO2**: 49 g/km (BMW 740Le: 49 g/km, BMW 740Le xDrive: 53 g/km), standard emisii: EU6.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW X1, primele informaţii oficiale
    03.06.2016

    NOUL BMW X1, PRIMELE INFORMAŢII OFICIALE.

    Noul BMW X1 vine să construiască pe succesul primei generaţii, un model de succes care a deschis o nouă categorie în segmentul premium şi s-a vândut până acum în peste 730.000 de unităţi. Noul model vine cu un design exterior plin de forţă, care îşi dovedeşte clar apartenenţa la gama BMW X. Totodată, interiorul noului BMW X1 oferă creştere semnificativă a spaţiului pentru pasageri şi bagaje, o ambianţă premium de ultimă oră şi o funcţionalitate ce se bazează pe tehnologii avansate. Motoarele cu patru cilindri provenite din cea mai nouă generaţie de propulsoare BMW Group, o versiune a sistemului inteligent de tracţiune integrală ce a fost optimizată din punct de vedere al eficienţei şi o tehnologie nou dezvoltată a şasiului contribuie la o îmbunătăţire vizibilă a calităţilor sportive şi a confortului călătoriei în comparaţie cu modelul anterior - în condiţiile în care consumul şi emisiile sunt reduse cu 17% faţă de generaţia precedentă.

     

    Alături de dinamică şi eficienţă - capitole la care modelul vine să impună o nouă referinţă în segment -, o serie de dotări cu echipamente inovatoare contribuie şi ele la poziţia remarcabilă pe care noul BMW X1 în piaţă. De pe lista de opţionale se remarcă farurile LED integrale, Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor), BMW Head-Up Display şi sistemul Driving Assistant Plus, multe având debutul absolut pentru un automobil din această clasă.

     

    Proporţiile robuste, o prezenţă puternică şi liniile dinamice oferă noului BMW X1 o apariţie impunătoare şi îi evidenţiază statutul de cel mai tânăr membru al familiei BMW X. Noul model a crescut în înălţime în comparaţie cu predecesorul său (+53 milimetri), ceea ce a contribuit la mărirea spaţiului interior. Iar poziţia scaunele semnificativ mai înaltă (+36 milimetri în faţă, +64 milimetri în spate) optimizează vizibilitatea asupra drumului.

     

    În spate, spaţiul pentru picioare a crescut cu 37 de milimetri în specificaţia standard şi cu până la 66 de milimetri cu scaun spate ajustabil (dotare opţională), în timp ce portbagajul cu o capacitate de 505 litri este mai mare cu 85 de litri faţă de cel al modelului anterior. Rabatarea spătarului banchetei - divizată 40:20:40 în echiparea standard -, care opţional poate fi comandată şi cu ajustarea unghiului de înclinare, permite extinderea capacităţii de încărcare la un maxim de 1.550 de litri. Disponibil opţional, scaunul pasagerului din faţă, al cărui spătar poate fi rabatat, şi bancheta spate ce poate culisa înainte-înapoi cu 13 centimetri oferă o variabilitate suplimentară.

     

    Motoare de generaţie nouă, sistem de tracţiune integrală xDrive optimizat ca eficienţă
    A doua generaţie BMW X1 (consum mediu mixt: 6,4-4,1 l/100 km; emisii CO2: 149-109 g/km) dispune de o selecţie complet nouă de motoare. Două propulsoare pe benzină şi trei versiuni diesel vor fi disponibile de la lansarea din octombrie 2015 - toate au câte patru cilindri şi fac parte din noua familie de motoare a BMW Group. Gama de puteri variază între 110 kW/150 CP şi 170 kW/231 CP. Motoarele sunt combinate fie cu transmisia manuală cu şase trepte, fie cu cea Steptronic cu opt trepte, ambele reprezentând noi dezvoltări.

     

    Dispuse în faţă şi montate transversal, motoarele cu patru cilindri din cea mai nouă generaţie BMW Group furnizează puterea care este transformată în propulsie dinamică - şi care asigură plăcerea condusului pe drum cu aderenţă scăzută - fie prin noua versiune a sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, fie printr-o configuraţie avansată de tracţiune faţă, în funcţie de varianta de model.

     

    Un alt factor ce contribuie la îmbunătăţirea suplimentară a agilităţii BMW X1 este şi tehnologia şasiului, de asemenea o dezvoltare nouă, care asigură nu doar un comportament controlabil cu precizie, ci şi o îmbunătăţire vizibilă a confortului călătoriei. Împreună cu centrul de greutate coborât al automobilului, distribuţia aproape perfectă (50:50) a maselor, ecartamentul lat, consolele scurte, masa optimizată şi rigiditatea impresionantă a caroseriei şi şasiului, aceasta pune bazele pentru o experienţă a condusului familiară conducătorilor BMW, dar fără egal în segment.

     

    Sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive este disponibil şi el sub o formă actualizată pentru a doua generaţie BMW X1. Compact, cu masa redusă şi eficient, sistemul de tracţiune integrală distribuie puterea motorului între puntea faţă şi cea spate exact cum o cere situaţia - în orice moment. Conectarea acestuia cu DSC (Dynamic Stability Control / controlul dinamic al stabilităţii) permite sistemului să acţioneze preventiv pentru a contracara orice tendinţă subviratoare sau supraviratoare din partea automobilului. Mai mult, combinaţia sistemului DSC cu xDrive include acum şi Hill Descent Control (control la coborârea pantei), care poate fi activat prin atingerea unui buton.

     

    Noul BMW X1 sDrive18d este echipat standard cu o nouă transmisie manuală cu şase trepte, la care funcţia de control al vitezei de cuplare asigură o cursivitate optimizată. Un senzor de selectare a vitezelor adaptează turaţia motorului la cea a arborelui de intrare în transmisie, rezultatul fiind cele mai rapide schimbări de viteze posibile.
    Disponibilă ca opţiune la cutia de viteze manuală este transmisia Steptronic cu opt trepte, de asemenea nou dezvoltată, care este dotare standard la toate celelalte modele. Noua versiune a transmisie automate se evidenţiază prin eficienţa internă îmbunătăţită, cursivitatea crescută şi schimbări mai dinamice ale vitezelor. Cu masa redusă şi eficienţa internă îmbunătăţită, noile transmisii - manuală cu şase trepte şi Steptronic cu opt trepte - contribuie şi ele al optimizarea eficienţei. Cutia de viteze manuală are un amortizor cu pendul centrifugal în volanta dublă, care reduce oscilaţiile de rotaţie ce apar la turaţii joase ale motorului. Astfel este mărit confortul când conducătorul menţine turaţia redusă pentru a îmbunătăţi economia de combustibil. Totodată, patinarea redusă a convertorului noii transmisii automate elimină pierderile de energie, iar rapoartele mai lungi menţin turaţiile reduse la viteze mai mari ale automobilului.

     

    Toate motoarele din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group beneficiază de cea mai recentă versiune a tehnologiei BMW TwinPower Turbo. Aceasta conţine elemente precum turbocompresoare, dar şi cea mai recentă generaţie VALVETRONIC pentru motoarele pe benzină şi un sistem de injecţie directă common-rail, care funcţionează la presiune şi mai mare, pentru motorizările diesel. Eficienţa funcţională impresionantă a noilor motoare este susţinută de carterul şi chiulasele din aluminiu, arbori cotiţi din oţel forjat cu cardan de echilibrare integrat, pistoane cu masă redusă, biele forjate, învelişuri cu frecare redusă pentru cilindri şi pompe de ulei cu program de gestiune.

     

    Versiunea sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive ce a fost dezvoltată pentru noul BMW X1 este considerabil mai uşoară. În plus, pierderile de cuplu ale sistemului de propulsie în situaţii normale de condus sunt reduce cu aproximativ 30% datorită noului ambreiaj multidisc. Eficienţa funcţională îmbunătăţită a noului diferenţial spate contribuie şi ea la furnizarea unei experienţe extrem de eficiente în ceea ce priveşte tracţiunea integrală.

     

    Premieră la BMW X1: Head-Up Display şi Driving Assistant Plus.
    Schimbarea de generaţii BMW X1 aduce evoluţii semnificative şi în domeniul conectivităţii inteligente. O nouă completare a gamei de dotări BMW ConnectedDrive este BMW Head-Up Display care, asemenea celui de la modelele BMW X mai mari, proiectează informaţiile legate de condus direct pe parbriz. Acum, BMW X1 poate fi comandat cu Driving Assistant Plus din cadrul sistemului Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Traffic Jam Assistant (asistent în ambuteiaje), Collision Warning (avertizare de coliziune) şi sistem de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking (premiat de Euro NCAP). Aceste sisteme sunt completate de o selecţie actualizată de aplicaţii care permit clienţilor să adauge automobilului funcţionalităţi de confort, navigaţie şi infotainment, în funcţie de preferinţe.


    VARIANTE DE MODEL.

    BMW X1 xDrive25i: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor TwinScroll, injecţie directă High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, Double-Vanos). Capacitate: 1.998 cmc, putere: 170 kW/231 CP între 5.000 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 350 Nm între 1.250 şi 4.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6,5 secunde, viteză maximă: 235 km/h. Consum mediu de combustibil*: 6,6-6,4 l/100 km, emisii CO2*: 152-149 g/km, standard de emisii: EU6.

     

    BMW X1 xDrive20i: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor TwinScroll, injecţie directă High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, Double-Vanos). Capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP între 5.000 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 280 Nm între 1.250 şi 4.600 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 7,4 secunde, viteză maximă: 223 km/h. Consum mediu de combustibil*: 6,4-6,3 l/100 km, emisii CO2*: 149-146 g/km, standard de emisii: EU6.

     

    BMW X1 sDrive20i: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor TwinScroll, injecţie directă High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, Double-Vanos). Capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP între 5.000 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 280 Nm între 1.250 şi 4.600 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 7,7 secunde, viteză maximă: 225 km/h. Consum mediu de combustibil*: 6,0-5,9 l/100 km, emisii CO2*: 139-136 g/km, standard de emisii: EU6.

     

    BMW X1 xDrive25d: motor diesel cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor în mai mult etape, cu presiune ridicată şi joasă, cu geometrie variabilă a admisiei, injecţie directă common-rail cu injectoare supapă solenoid, presiune maximă de injecţie: 2.500 bar). Capacitate: 1.995 cmc, putere: 170 kW/231 CP la 4.400 rpm, cuplu maxim: 450 Nm între 1.500 şi 3.000 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6,6 secunde, viteză maximă: 235 km/h. Consum mediu de combustibil*: 5,2-5,0 l/100 km, emisii CO2*: 137-132 g/km, standard de emisii: EU6.
    BMW X1 xDrive20d: motor diesel cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor cu geometrie variabilă a admisiei, injecţie directă common-rail cu injectoare supapă solenoid, presiune maximă de injecţie: 2.000 bar). Capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 400 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 7,6 secunde, viteză maximă: 219 km/h. Consum mediu de combustibil*: 5,1-4.9 l/100 km, emisii CO2*: 133-128 g/km, standard de emisii: EU6.

     

    BMW X1 sDrive18d: motor diesel cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (turbocompresor cu geometrie variabilă a admisiei, injecţie directă common-rail cu injectoare supapă solenoid, presiune maximă de injecţie: 2.000 bar). Capacitate: 1.995 cmc, putere: 110 kW/150 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 330 Nm între 1.750 şi 2.750 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 9,2 secunde (transmisie automată: 9,2 secunde), viteză maximă: 205 km/h (205 km/h). Consum mediu de combustibil*: 4,3-4,1 (4,5-4,3) l/100 km, emisii CO2*: 114-109 (119-114) g/km, standard de emisii: EU6.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW S 1000 XR
    27.05.2015

    NOUL BMW S 1000 XR.

    După superbike-urile S 1000 RR şi HP4 şi roadsterul S 1000 R, BMW Motorrad prezintă acum al patrulea membru al gamei BMW Motorrad de motociclete de mare putere cu motoare cu patru cilindri în linie şi caracter sportiv pronunţat. Continuând combinaţia unică de tehnologie inovatoare, performanţă şi siguranţă inerentă modelelor existente ale seriei, BMW Motorrad a intrat pe teritoriul „adventure sport” cu noul S 1000 XR. Acest lucru implică atât calităţi de sport-touring, performanţe excelente în pilotajul sportiv şi un nivel ridicat de confort, cât şi caracter practic în uzul cotidian. Pe scurt, noul S 1000 XR aduce propria sa combinaţie între aptitudinile de touring şi sport, injectând în acelaşi timp o doză generoasă de emoţie.

     

    MOTOR CU PATRU CILINDRI ÎN LINIE PENTRU PERFORMANŢE DEOSEBITE ÎN STIL ADVENTURE SPORT.
    Motorul cu patru cilindri în linie al noului BMW S 1000 XR este derivat din cel al roadster-ului S 1000 R. Are o putere maximă de 118 kW (160 CP) la 11.000 rpm şi dezvoltă cuplul maxim de 112 Nm la 9.250 rpm. Acest propulsor produce cuplu din plin, fiind ideal pentru reprize foarte bune la regimuri medii şi joase, exact lucrul de care au nevoie riderii în plimbările pe drumuri de munte sau când fac ture lungi cu pasager. Unitatea cu patru cilindri în linie oferă forţă de tracţiune impresionantă şi acceleraţie uluitoare, cu o putere enormă şi o plajă de turaţie utilă de 10.000 rpm. Aceste caracteristici fac motorul foarte apt atât pentru ture lungi, cât şi pentru reprize de pilotaj sportiv pe drumuri virajate de munte sau vacanţe petrecute la ghidon, cu pasager şi bagaje.

     

    DOUĂ MODURI DE PILOTAJ ŞI ASC ÎN ECHIPAREA STANDARD, PLUS OPŢIUNEA MODURILOR DE PILOTAJ PRO, INCLUSIV DYNAMIC TRACTION CONTROL (DTC) ŞI ABS PRO.
    Pentru a permite adaptarea caracteristicilor motocicletei la condiţiile de deplasare în mod cât mai eficient, noul S 1000 XR vine cu modurile de pilotaj „Rain” şi „Road” în echiparea standard. Sistemul Automatic Stability Control (ASC) din echiparea standard asigură un nivel ridicat de siguranţă optimizând tracţiunea. Noul S 1000 XR poate fi echipat din fabrică cu opţiunea modurilor de pilotaj Pro, care include modurile suplimentare de pilotaj „Dynamic” şi „Dynamic Pro”, alături de Dynamic Traction Control (DTC) şi ABS Pro.

     

    CICLISTICĂ INOVATOARE CU UN CADRU NOU ŞI DYNAMIC ESA (ELECTRONIC SUSPENSION ADJUSTMENT) ÎN ECHIPAREA OPŢIONALĂ.
    Ciclistica noii motociclete adventure sport S 1000 XR este la fel de impresionantă precum cuplul impresionant al motorului cu patru cilindri în linie. Bazată pe designul deja existent al acestei serii, foloseşte un cadru perimetral din aliaj de aluminiu care motorul are şi funcţie portantă. Suspensiile faţă şi spate constau într-o furcă inversată reglabilă, respectiv o basculă cu două braţe, cu amortizor central reglabil. Geometria ciclisticii a fost complet redefinită pentru a se adapta necesităţilor specifice ale lui XR. Când primeşte sistemul opţional de control electronic al suspensiilor BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), noul S 1000 XR duce siguranţa, plăcerea şi confortul pilotajului către noi culmi, promiţând în acelaşi timp expresia supremă a experienţei „adventure sport”.

     

    ABS PRO DISPONIBIL OPŢIONAL CA PARTE A OPŢIUNII MODURILOR DE PILOTAJ PRO, PENTRU ŞI MAI MULTĂ SIGURANŢĂ ÎN VIRAJE.
    În timp ce sistemele ABS standard de la BMW Motorrad au asigurat un standard excelent de siguranţă la frânarea în linie dreaptă, sistemul opţional ABS Pro merge mai departe, făcând frânarea în viraj mai sigură prin permiterea sistemului ABS să asiste frânarea cu motocicleta înclinată. În astfel de situaţii, ABS Pro împiedică blocarea roţilor chiar şi când frânele sunt aplicate violent. Astfel, se reduc solicitările bruşte în sistemul de direcţie, mai ales în situaţii de frânare de urgenţă, limitându-se îndreptarea nedorită a motocicletei. ABS Pro oferă riderilor avantajul stabilităţii sporite pe frânare, combinată cu forţa optimă de decelerare, chiar şi în viraje.

     

    NOUL S 1000 XR – FORMĂ ŞI FUNCŢIE ATÂT PENTRU SPORT, CÂT ŞI PENTRU AVENTURĂ.
    Noul BMW S 1000 XR uneşte caracterele şi punctele forte ale modelelor BMW Motorrad GS, Touring şi Sport la nivel vizual, creând un nou tip de motocicletă, denumit „adventure sport”. Acest lucru este evidenţiat de fiecare element de design şi se combină cu ergonomia ireproşabilă, protecţia aerodinamică ingenioasă, cursa suspensiei cu 20 – 30 mm mai lungă şi garda la sol mai mare pentru a face o declaraţie impresionantă. Fie că este vorba de trecători montane, o tură pe drumuri de ţară, călătorii pe autostradă sau chiar pe drumuri dificile – noul S 1000 XR se descurcă ideal în orice situaţie.

     

    PUNCTELE PRINCIPALE ALE NOULUI BMW S 1000 XR:
    • Motor cu patru cilindri în linie cu o cilindree de 999 cmc. Putere 118 kW (160 CP) la 11.000 rpm, cuplu maxim 112 Nm la 9.250 rpm.
    • Design dinamic şi inovator, cu suprafeţe stilizate sculptural.
    • BMW Motorrad ABS în echiparea standard (semi-integral, decuplabil).
    • ABS Pro pentru şi mai multă siguranţă la frânarea cu motocicleta înclinată (ca parte a modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
    • Automatic Stability Control (ASC) în echiparea standard pentru accelerarea în siguranţă, chiar şi în condiţii de aderenţă scăzută.
    • Dynamic Traction Control (DTC) cu senzor de înclinare pentru performanţe supreme şi siguranţă activă a pilotajului la accelerare (ca parte modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
    • Două moduri de pilotaj care pot fi selectate de rider la apăsarea unui buton, în echiparea standard („Rain” şi „Road”).
    • Două moduri de pilotaj suplimentare disponibile, „Dynamic” şi „Dynamic Pro” (ca parte a modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
    • Suspensie cu cursă lungă pentru agilitate excelentă şi rezerve de amortizare impresionante.
    • Sistem de control electronic al suspensiei, Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) pentru adaptare optimă la condiţiile de drum, ca echipament opţional.
    • Manevrabilitate perfectă şi poziţie de pilotaj înălţată.
    • Bord multifuncţional cu o gamă largă de funcţii.
    • Echipare generoasă şi gamă de accesorii speciale, realizate conform standardelor înalte BMW Motorrad.

     

    BMW GROUP.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2014 a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 116.324 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    BMW Motorrad “Concept 101” - The Spirit of the Open Road
    25.05.2015

    BMW MOTORRAD “CONCEPT 101” - THE SPIRIT OF THE OPEN ROAD.

    În fiecare an, cei mai impresionanţi reprezentanţi ai mobilităţii trecutului şi viitorului, pe două şi pe patru roţi, se reunesc la Concorso d’Eleganza Villa d’Este pentru o întâlnire foarte specială pe malurile Lacului Como. În mijlocul acestei combinaţii extraordinare între tradiţional şi contemporan, BMW Motorrad prezintă un studiu de concept uluitor: BMW Motorrad Concept 101.

     

    "Concept 101 deschide un nou capitol în istoria conceptelor noastre de motociclete. În viziunea BMW Motorrad este interpretarea nesfârşitelor autostrăzi şi a visului de libertate şi independenţă - întruchiparea perfectă a «American touring». Realizarea acestui studiu de motocicletă touring mare a fost foarte interesant pentru noi pentru că anterior nu mai fusesem implicaţi într-un asemenea concept moto. Pentru mine, Concept 101 este simbolul eleganţei, al puterii şi al luxului pe două roţi", a declarat Edgar Heinrich, director BMW Motorrad Design, descriind caracterul motocicletei concept.

     

    SIMBOLUL PUTERII ŞI AL EXCLUSIVITĂŢII.
    Numele "Concept 101" reprezintă capacitatea motocicletei concept, ale cărei origini se regăsesc în SUA. Capacitatea celor şase cilindri este de 1.649 cmc - echivalentul a aproximativ 101 ţoli cubi, care este unitatea americană de măsură a capacităţii cilindrice. Prin urmare, "Concept 101" intră într-o sferă care merge dincolo de simplele valori ale puterii şi acceleraţiei - tot ceea ce contează este experienţa remarcabilă a călătoriei plină de putere şi linişte. Pe şosea, cuplul enorm al motorului cu şase cilindri dispuşi în linie generează o extraordinară putere de tracţiune în orice situaţie.

     

    De asemenea, numărul 101 reprezintă şi locul unde motocicleta a devenit realitate. A fost nu departe de autostrada 101, la studiourile de design ale subsidiarei BMW Group, Designworks, din Newbury Park (California), unde designerii BMW Motorrad s-au întâlnit cu colegii lor de la Designworks pentru a crea o motocicletă cu adevărat specială, care ar extinde limitele calităţii şi exclusivităţii şi ar reflecta o filosofie complet nouă a touringului: "Am avut o viziune clară când am conceput motocicleta: sub motto-ul «The Spirit of the Open Road», am vrut să construim o motocicletă cu motor cu şase cilindri, care să fie de înaltă performanţă, emoţională şi extrem de exclusivistă şi care ar face fiecare călătorie o experienţă specială. O motocicletă care ar face momentul atât de special încât ai uita care îţi este destinaţia", a explicat Ola Stenegard, director de design BMW Motorrad.

     

    Această viziune este exprimată prin interpretarea BMW a unui "bagger" - un model exclusiv de motocicletă personalizată, extrem de popular în SUA. Silueta foarte prelungită şi simplificată este extrem de atractivă de la distanţă. Spre deosebite de secţiunea frontală joasă şi spatele înalt al motocicletelor supersport, BMW Motorrad "Concept 101" are o siluetă în formă de picătură care este caracteristică pentru un bagger, iar cel mai înalt punct este spoilerul faţă. Sub aceasta, roata faţă mare pare că trage silueta plată şi alungită în spatele ei. În acelaşi timp, designul caracteristic al motocicletei sugerează, din punct de vedere vizual, un impuls spre înainte. Cele două cutii laterale, integrate în forma simplificată, adaugă amprenta finală pentru chintesenţa unui bagger.

     

    PRECIZIE ŞI EMOŢIE.
    Cursivitatea continuă a liniilor dinspre faţă spre spate simbolizează experienţa călătoriei pe care o oferă "Concept 101". În cadrul siluetei cursive, liniile clare şi suprafeţele modelate elaborat formează o caroserie atletică. Aceasta creează un contrast dinamic între mişcările cursive şi liniile bine definite care accentuează suplimentar caracterul motocicletei. Subdivizarea orizontală în două zone de culoare conferă o accentuare mai mare a impresiei generale de platitudine. În timp ce secţiunea inferioară - unitatea mecanică puternică - este de culoare închisă, secţiunea superioară a fost desenată intenţionat în culori mai deschise astfel încât să reflecte eleganţa şi rafinamentul.

     

    Proiectat dinamic, spoilerul faţă din aluminiu mat este integrat plat în fluxul de design. Farul integrat, cu aspect circular dublu, oferă secţiunii frontale o imagine distinctă şi foarte expresivă. De asemenea, reprezintă un punct de plecare pentru separarea caracteristică a feţei, care continuă de-a lungul întregii motociclete, până în spate, sub forma unei secţiuni decorative din aluminiu mat. Două panouri laterale înconjoară spoilerul faţă asemenea unei armuri, creând astfel o secţiune lată a umerilor care evidenţiază suplimentar puterea "Concept 101". Evacuările de pe ambele părţi, fiecare cu câte trei prize, simbolizează numărul de cilindri, dar şi nivelul superior al performanţelor şi al cuplului. De asemenea, acestea asigură o acustică potrivită, ceea ce face ca potenţialul motorului cu şase cilindri să fie remarcat.

     

    Imaginea spatelui completează armonios impresia vizuală generală a motocicletei. Un punct de atracţie special îl reprezintă stopurile neobişnuite, care furnizează, sub forma a două benzi LED, cadrul pentru secţiunea spate de culoare închisă. Designul luminilor este o reminiscenţă formală a vechilor road cruisers. În acelaşi timp, aspectul expresiv garantează un stil tehnic şi estetic fascinant.

     

    PERFORMANŢE ÎNALTE, TEHNOLOGIE ÎNALTĂ, VALOARE RIDICATĂ.
    Prin culorile şi materialele utilizate, întregul design al "Concept 101" reflectă puterea, stilul contemporan şi farmecul exclusivist. Decoraţiunile şi capacele laterale dispun de o finisare elaborată în două culori: suprafaţa are contururi argintiu deschis, în timp ce secţiunea interioară este de un argintiu mai închis, cu un efect mai metalizat. Cele două zone sunt separate de o linie de demarcare aplicată manual. Vopseaua include şi un efect de umbră, care, spre interior, oferă liniei aplicate manual o profunzime mai mare. Spoilerul faţă dinamic adaugă o notă de stil tehnic şi nou prin aluminiul mat nevopsit. Ambianţa tehnologică şi modernă a aluminiului este completată, în secţiunea inferioară a motocicletei, prin intermediul unor suprafeţe generoase de carbon cu un luciu mătăsos.

     

    Pe lângă suprafeţe argintii, aluminiu mat şi carbon, există şi elemente de lemn, de culoare închisă, care adaugă un contrapunct cald şi exclusivist. Lemnul lustruit minuţios, tratat doar cu ulei, accentuează gestul orizontal al secţiunilor laterale cu granulaţia lor fină. Descrierea modelului este integrată în suprafeţele de lemn ca o inserţie şi un ecuson elaborate de aluminiu. Pe şa, două tipuri de piele reflectă caracterul exclusiv al motocicletei: pielea neagră, cu granulaţie fină, de pe secţiunile laterale adaugă o amprentă de eleganţă, care completează pielea neagră perforată de pe şaua în sine. O bandă de piele maro separă aceste două secţiuni distincte.

     

    COOPERARE CU ROLAND SANDS DESIGN.
    Conceptul moto s-a concretizat la sediul lui Roland Sands - la mai puţin de o oră de Newbury Park, în inima ţinutului motocicletelor custom din Los Angeles. În strânsă colaborare cu echipa de design BMW Motorrad, Roland Sands a asamblat, în propriul său atelier, componentele exclusive ale "Concept 101". BMW Motorrad şi specialistul în motociclete custom au conlucrat cu succes de-a lungul anilor, finalizând proiecte pline de inspiraţie precum Concept Ninety. Familiaritatea lui Roland Sands cu scena şi experienţa vastă în producerea de modele custom s-a combinat cu posibilităţile şi istoria oferite de BMW Motorrad pentru a face posibil acest parteneriat. Sands a reunit numeroase componente ale BMW Motorrad "Concept 101" în atelierul său, iar unele elemente individuale au fost produse exclusiv manufacturier. În consecinţă, componente-semnătură ale motocicletei precum capacul de la ambreiaj, capacul lanţului de distribuţie şi jantele poartă logo-ul său, o dovadă discretă a unei colaborări care s-a dovedit de succes de-a lungul multor ani. Finisarea materialelor şi designul tehnic sunt de ultimă oră, astfel că reflectă în detaliu declaraţia fundamentală a BMW Motorrad: precizie şi emoţie.

    Citeşte în continuare
    BMW 3.0 CSL Hommage. Sportiv şi un caracter elegant
    23.05.2015

    BMW 3.0 CSL HOMMAGE. SPORTIV ŞI UN CARACTER ELEGANT.

    Printre studiile de design şi frumuseţile auto dintr-o eră trecută ce s-au strâns la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW Group a prezentat noul BMW 3.0 CSL Hommage - o formidabilă declaraţie de intenţie. Acest automobil este omagiul adus de echipa de design BMW modelului 3.0 CSL, un BMW coupé clasic atemporal şi emblematic din anii '70.

     

    "Automobilele Hommage demonstrează nu numai cât suntem de mândri de patrimoniul nostru, ci şi cât de important este trecutul în determinarea viitorului", a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. "BMW 3.0 CSL Hommage reprezintă o conexiune cu realizările inginereşti exemplificate de designul ultrauşor şi performanţele BMW 3.0 CSL. Datorită construcţiei ultrauşoare inteligente şi materialelor moderne, 3.0 CSL Hommage aduce caracterul modelului iniţial în secolul XXI, pe care îl prezintă într-o formă nouă şi interesantă", a completat el, rezumând abordarea echipei de design în conceperea BMW 3.0 CSL Hommage.

     

    TRECUTUL ŞI VIITORUL DESIGNULUI ULTRAUŞOR.
    Acronimul "CSL" vine de la "Coupé Sport Leichtbau" (coupé, sport, ultrauşor). Cu capota faţă şi spate, dar şi aripile din aluminiu, geamurile din plexiglas şi echiparea redusă strict la lucrurile esenţiale, vechiul BMW 3.0 CSL a făcut ca masa lui să fie cu aproape 200 de kilograme mai mică decât a "fratelui" BMW 3.0 CS. Astfel, a fost predestinat să aibă o carieră pe circuitele de curse. Dacă materialul preferat era aluminiu în anii '70, astăzi vorbim de fibră de carbon - sau plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) - pentru că oferă raportul optim între masă şi rezistenţă. Aceste fibre foarte rezistente sunt chiar mai uşoare şi mai rezistente decât aluminiul. Iar BMW 3.0 CSL Hommage utilizează foarte mult acest material compozit high-tech, reinterpretând conceptul designului ultrauşor pentru epoca modernă. Oriunde este folosit CFRP, acesta este vizibil - făcând ca principiul designului ultrauşor să fie tangibil atât la interior, cât şi la exterior. BMW Group este lider mondial în producţia şi utilizarea CFRP în designul automobilelor şi se poate mândri deja cu mulţi ani de experienţă în producţia de serie a componentelor structurale din CFRP pentru BMW M şi, în special, BMW i.

     

    EXTERIOR: PUTERE ŞI ELEGANŢĂ.
    Karim Habib, directorul BMW Design, explică gândirea din spatele designului BMW 3.0 CSL Hommage: "Pentru designerii BMW ca noi, BMW 3.0 CSL este un simbol de stil. Combinaţia de gene sportive şi eleganţă generează o estetică care cucereşte inimi şi în prezent. BMW 3.0 CSL Hommage celebrează multe dintre aceste particularităţi caracteristice, dar fără să le copieze. Categoric, unele paralele nu sunt evidente imediat. Mai degrabă ne dorim ca oamenii să sesizeze similitudinile decât să le observe imediat".

     

    BMW 3.0 CSL Hommage este o viziune de atletism pur: caroseria alungită începe cu deflectoare de aer specifice, pasaje puternice ale roţilor şi spoilere proeminente pe acoperiş şi în spate. În ciuda dimensiunilor, elementele aerodinamice sunt importante pentru ca aerul să curgă optim de-a lungul părţilor laterale ale automobilului. Deflectorul de aer din faţă contribuie la ventilarea compartimentului motor, în timp ce aripile de pe roţile spate asigură debitul optim de aer în jurul automobilului. Retrovizoarele laterale mici contribuie la reducerea suplimentară a rezistenţei aerodinamice. Spoilerul spate mare creşte forţa de apăsare asupra punţii spate propulsoare, astfel că îmbunătăţeşte transmisia puterii. Sistemele Air Curtain şi Air Breather garantează o ventilare optimă a pasajelor roţilor. Iar încrederea în sine şi calităţile sportive ale BMW 3.0 CSL Hommage sunt rezumate perfect de culoarea originală a predecesorului spiritual - Golf Yellow.

     

    PARTEA FRONTALĂ - ATLET MUSCULOS.
    Posesor al unei părţi frontale care este una dintre cele mai late şi cele mai joase existente la un automobil al BMW Group, BMW 3.0 CSL Hommage emană sportivitate şi putere pură. În partea centrală, grila BMW a radiatorului este una înaltă ca amintire a stilului vertical al grilei de odinioară. Dimensiunea şi profunzimea spaţială a grilei simbolizează puterea motorului cu şase cilindri dispuşi în linie, cu eBoost. În acelaşi timp, geometria fin fasonată a cadrului şi lamelele grilei oferă părţii frontale sentimentul de calitate şi exclusivism. Datorită imaginii caracteristice, cu patru ochi, sportivitatea părţii frontale vine pe fondul unei interpretări hexagonale şi contemporane. Luminile laser şi tehnologia LED facilitează o grafică subţire şi modernă a luminilor, în timp ce conturul plat al farurilor generează aspectul concentrat, caracteristic BMW. Un "X" stilizat în interiorul luminilor divide funcţiile de iluminare şi evocă amintirea colantelor pentru faruri, de forma literei X, utilizate cândva în cursele de anduranţă. Benzile LED orizontale creează o conexiune vizuală între faruri şi grila radiatorului, dar, în acelaşi timp, accentuează impactul lat şi plat al părţii frontale. Larg şi din fibră de carbon, spliterul frontal reduce spaţiul dintre partea frontală şi şosea, iar în combinaţie cu grila radiatorului oferă o interpretare modernă a "nasului de rechin", distinctiv pentru modelul iniţial. Cele două prize circulare şi seria de fante alungite aduc un omagiu altor elemente prezente la automobilul anterior, dar oferă o inspiraţie nouă pentru secolul XXI.

     

    PĂRŢILE LATERALE - CONTRAPUNCT ELEGANT.
    Partea laterală a automobilului reprezintă un contrapunct elegant la sportivitatea clară a părţilor frontală şi spate. Ampatamentul lung şi capota alungită dau impresia că extinde silueta Hommage. O linie orizontală continuă înconjoară automobilul ca un omagiu adus unei particularităţi stilistice a precedentului BMW 3.0 CSL: toate ornamentele din crom. În combinaţie cu elementul negru de dedesubt, linia continuă intensifică aspectul plat şi alungit al părţilor laterale.

     

    Un detaliu particular al BMW 3.0 CSL Hommage este linia acoperişului. Împărţită în mod conştient în trei, linia aminteşte de secţiunea superioară distinctivă a BMW 3.0 CS - unul din primele coupé-uri care a avut un acoperiş care nu se continua în partea din spate. Comparativ cu omniprezentele coupé-uri fastback de astăzi, acesta a fost un element inovator, dar şi de design, o particularitate care emana sportivitate şi eleganţă în egală măsură. Ca şi BMW 3.0 CSL, Hommage dispune de logo BMW pe fiecare montant C.

     

    Linia umerilor de jur-împrejur este şi ea punctul de pornire al suprafeţelor subtile, fin sculptate ale părţilor laterale. Linia urmează dezvoltarea zonelor umbrite din spatele roţilor faţă până la cele luminoase de deasupra roţilor spate. Această interacţiune de lumini şi umbre oferă mişcare şi intensitate dinamică suprafeţelor generoase ale părţilor laterale ale automobilului. Suprafeţele din CFRP închis reduc distanţa dintre părţile laterale şi şosea, un nou tribut adus utilizării consistente a designului uşor la BMW 3.0 CSL. În combinaţie cu accentele grafice de culoare neagră, elementele ultrauşoare de nuanţă închisă reduc înălţimea percepută a automobilului şi accentuează suplimentar silueta plată a acestuia. De 21 de ţoli şi de culoare neagră, jantele din aliaj uşor - în versiuni bicolore, mat şi lucios - oferă un punct suplimentar de atracţie. Totodată, lamelele de control al fluxului de aer din interstiţiile jantelor contribuie la optimizarea suplimentară a aerodinamicii.

     

    PARTEA SPATE - O PREZENŢĂ MUSCULOASĂ.
    Ca şi partea frontală, şi spatele automobilului este lat şi cu un design musculos. Suprafeţele generoase oferă prezenţă, iar elementele orizontale accentuează lăţimea. O atracţie deosebită o reprezintă designul stopurilor: o bandă LED, poziţionată deasupra spoilerului, conectează cele două stopuri, astfel partea spate beneficiată de un cadru formal. Puternic sculptată, bara spate cu difuzor CFRP creează impresia vizuală a puterii brute de care dispune BMW 3.0 CSL. Chiar şi privit de deasupra, BMW 3.0 CSL este extrem de dinamic. De la grila radiatorului la faruri, capota faţă urmează un "V" lat - o întoarcere nostalgică la un element distinctiv şi dinamic al primelor coupé-uri BMW.

     

    INTERIORUL - ELEGANŢĂ PURISTĂ.
    Redus la minimum, interiorul BMW 3.0 CSL Hommage demonstrează utilizarea designului ultrauşor şi conferă caracterului sportiv o eleganţă palpabilă. Toate elementele interiorului sunt cele absolut necesare, fiecare componentă are un design de înaltă calitate, dar şi o funcţie structurală sau pentru condus. Într-un interior dominat puternic de CFRP, singura prezenţă de lemn este "panoul de instrumente" - un element pur structural şi dispus transversal. Aceasta reprezintă o referire clară la interiorul vechiului BMW 3.0 CSL, al cărui interior dispunea de decoraţiuni integrale din lemn. La noua versiune, doar micul afişaj central de încărcare eBoost întrerupe panoul de instrumente din lemn. Infotainmentul este la fel de minimalist în concept: un afişaj central pe coloana de direcţie informează conducătorul cu privire la treapta de viteză actuală, viteza, turaţiile şi punctul de schimbare.

     

    ADN DE CURSE ŞI DESIGN UŞOR CU FINEŢE.
    Printre echipamentele specifice curselor se numără scaunele "scoică" cu cusături de înaltă calitate, centurile de siguranţă cu şase puncte de prindere şi dotările de siguranţă, eloxate şi de culoare roşie, precum duzele de evacuare pentru spuma de stingere, extinctorul în sine şi cele două comutatoare de pe consola centrală pentru oprire de urgenţă, respectiv pentru mecanismul de stingere a incendiului. Singurele elemente din spatele habitaclului sunt cele două căşti integrate în tunelul transmisiei. Când nu sunt folosite, acestea sunt fixate cu o curea. În locul banchetei sunt doar capacele acumulatorilor de energie eBoost. Tehnologia specială de reflexie în combinaţie cu benzile LED creează un efect 3D impresionant asupra capacelor.

     

    Prin utilizarea materialelor de ultimă oră şi a soluţiilor detaliate, BMW 3.0 CSL Hommage afişează rafinament tehnic şi subtilitate a formei. Prelucrate cu meticulozitate, manşoanele din aluminiu adaugă accente de înaltă calitate la joncţiunea dintre diferite elemente structurale individuale. Designul uşii este pe cât de minimalist, pe atât de expresiv: suprafeţele precise şi curate urmăresc un arc spre spate, conferind uşii o calitate cursivă şi dinamică. Deschiderea uşilor combină stilul DTM, cu curea de tragere, cu mânerul elegant al modelului iniţial BMW 3.0 CSL, iar rezultatul este o soluţie hibrid de curea de tragere din nailon, localizată chiar în spatele mânerului din uşă. Asemenea interiorului ca ansamblu, acest detaliu dă expresie caracterului unic al BMW 3.0 CSL Hommage: o combinaţie câştigătoare între designul ultrauşor, sportivitate şi eleganţă.

    Citeşte în continuare
    12.05.2015

    MĂSURI DE ACTUALIZARE A GAMEI DE MODELE BMW ÎN VARA 2015.

    ● Motoare suplimentare de ultimă generaţie pentru numeroase modele din gamele BMW Seria 1, BMW Seria 2, BMW Seria 3 şi BMW Seria 4, precum şi BMW X5
    ● Premieră a tehnologiei inteligente de tracţiune integrală la BMW M235i xDrive Cabriolet
    ● Optimizat funcţional, Parking Assistant este disponibil acum şi la BMW Seria 3 şi BMW Seria 4
    ● Extindere a dotărilor standard de siguranţă la BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer
    ● Noi culori pentru exterior la BMW Seria 4, BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabriolet, BMW Seria 5 şi BMW Z4

     

    Ca în fiecare an, luna iulie marchează o actualizare de motorizări şi opţiuni la întregul întregii game de modele BMW. În vara anului 2015, BMW va continua schimbarea de generaţii de sub capota a diferitelor game de modele cu noile propulsoare BMW TwinPower Turbo. Datorită eficienţei optimizate a noilor motoare cu trei şi cu patru cilindri, atât caracteristicile sportive, cât şi economia de combustibil a numeroase modele se vor îmbunătăţi încă o dată. Mai mult, utilizarea unor motoare suplimentare - pe benzină şi diesel - va asigura o diversitate şi mai mare în cadrul gamei de modele aisgurând o gamă mai variată de opţiuni pentru clienţi. O altă noutate importantă - BMW M235i xDrive Cabriolet va fi primul model decapotabil din segmentul compact care va oferi tracţiune integrală ca opţiune.

     

    În plus, gama de dotări standard şi opţionale se va extind din vara anului 2015. Parking Assistant, care acum poate fi utilizat şi pentru garare, va fi disponibil şi la BMW Seria 3 şi BMW Seria 4. Dotările de siguranţă de la BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer vor fi completate, printre altele, cu funcţia Multi-Collision Braking şi cu Alertness Assistant (sistem pentru detectarea oboselii la volan). Noi culori pentru exterior vor fi disponibile pentru BMW Seria 4, BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabriolet, BMW Seria 5 şi BMW Z4.

     

    NOU MOTOR PE BENZINĂ, CU TREI CILINDRI, PENTRU BMW SERIA 1.
    Din iulie 2015, versiunile cu trei, respectiv cu cinci uşi ale modelului BMW 118i vor dispune de un motor pe benzină, cu trei cilindri, din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group, care va oferi un echilibru optimizat între plăcerea condusului şi economia de combustibil. Cu un motor de 100 kW/136 CP, noile variante cu trei şi cu cinci uşi ale BMW 118i vor accelera, de la 0 la 100 km/h, în 8,5 secunde (cu transmisie automată: 8,7 secunde). Consumul de combustibil şi emisiile CO2 ale ambelor modele au fost reduse la 5,4-5,0 l/100 km, respectiv 126-116 g/km (cu transmisia Steptronic cu opt trepte: 5,2-4,8 l/100 km, 122-112 g/km; date în conformitate cu ciclul de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor). Per total, gama de motorizări va dispune de cinci motoare pe benzină şi cinci versiuni diesel pentru modelele BMW Seria 1. Propulsoarele din echiparea modelelor BMW 118d, BMW 120d şi BMW M135i pot fi combinate şi cu tehnologia de tracţiune integrală BMW xDrive.

     

    BMW SERIA 2 COUPÉ ŞI BMW SERIA 2 CABRIOLET: NOI MOTOARE DIESEL, TEHNOLOGIE INTELIGENTĂ DE TRACŢIUNE INTEGRALĂ ÎN PREMIERĂ LA UN AUTOMOBIL SPORT DECAPOTABIL DIN SEGMENTUL COMPACT.
    Începând din iulie 2015, alte două motoare diesel cu patru cilindri din cea mai nouă generaţie vor fi utilizate la BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet. Atât BMW 218d Coupé, cât şi BMW 225d Coupé vor beneficia de o creştere a puterii cu 5 kW, dar şi de o eficienţă optimizată şi mai mult. Echipat cu un motor de 110 kW/150 CP, BMW 218d Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde (cu transmisie automată: 8,2 secunde). Astfel, consumul mediu de combustibil şi emisiile CO2 vor fi de 4,4-4,0 l/100 km (transmisie automată: 4,2-3,8 l/100 km), respectiv 116-106 g/km (111-101 g/km). Motorul aflat sub capota noului BMW 225d Coupé dispune de tehnologie BMW TwinPower Turbo cu supraalimentare în mai multe etape şi furnizează o putere maximă de 165 kW/224 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat de noul BMW 225d Coupé, care este echipat cu transmisie Steptronic cu opt trepte, în doar 6,2 secunde. Consumul mediu de combustibil variază între 4,6 şi 4,3 l/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 între 121 şi 114 g/km (date în conformitate cu ciclul de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    Cu începere din iulie 2015, cele două motoare diesel vor fi disponibile ca motorizări şi pentru BMW Seria 2 Cabriolet, ceea ce înseamnă că în viitor vor exista patru propulsoare pe benzină şi trei diesel atât pentru coupé, cât şi pentru cabriolet. Noul BMW 218d Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde (transmisie automată: 8,7 secunde), iar noul BMW 225d Cabriolet, care este echipat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, în 6,4 secunde. Consumul mediu de combustibil şi emisiile CO2 sunt de 4,7-4,3 l/100 km (transmisie automată: 4,5-4,1 l/100 km) şi 124-114 g/km (118-108 g/km) pentru BMW 218d Cabriolet, respectiv de 4,9-4,6 l/100 km şi 128-121 g/km pentru BMW 225d Cabriolet.

     

    Disponibil din iulie 2015, BMW M235i xDrive Cabriolet va oferi o nouă dimensiune a plăcerii condusului unei decapotabile. În premieră, un model decapotabil din segmentul compact va transfera puterea motorului către toate cele patru roţi. Premiera sistemului inteligent de tracţiune integrală la BMW Seria 2 Cabriolet are legătură cu caracteristicile de sportivitate maximă. Propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie ce dezvoltă 240 kW/326 CP, BMW M235i xDrive Cabriolet, care este echipat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Consumul mediu de combustibil şi emisiile CO2 sunt de 8,3 l/100 km, respectiv de 193 g/km (date în conformitate cu ciclul de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    BMW SERIA 2 GRAN TOURER: MAI MULT SPAŢIU, FUNCŢIONALITATE SPORITĂ, ACUM DISPONIBILE CU MOTOARE SUPLIMENTARE DE ULTIMĂ GENERAŢIE.
    La doar câteva săptămâni după lansarea pe piaţă, BMW Seria 2 Gran Tourer va primi noi motoare în portofoliul său. Gama va fi extinsă de modelele BMW 216i Gran Tourer (cu motor pe benzină, cu trei cilindri, dezvoltă 75 kW/102 CP), BMW 214d Gran Tourer (motor diesel cu trei cilindri, 70 kW/95 CP) şi BMW 220d Gran Tourer (motor diesel cu patru cilindri, 140 kW/190 CP). Echipat cu noul motor pe benzină entry-level, modelul versatil şi foarte spaţios sprintează de la 0 la 100 km/h în 11,9 secunde. Consumul mediu de combustibil al BMW 216i Gran Tourer variază între 5,6 şi 5,3 l/100 km (emisii CO2: 129-124 g/km). Propulsat de noul motor diesel de bază, BMW 214d Gran Tourer atinge 100 km/h în 13,5 secunde. Consumul de combustibil este de numai 4,1-3,9 l/100 km (emisii CO2: 109-104 g/km). Acceleraţia modelului BMW 220d Gran Tourer se realizează în 7,9 secunde (transmisie automată: 7,8 secunde), cu un consum mediu de 4,7-4,5 l/100 km (transmisie automată: 4,6-4,4 l/100 km) şi emisii CO2 între 124 şi 119 g/km (122-117 g/km; date în conformitate cu ciclul de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).
    Prin urmare, cu începere din iulie 2015, vor fi disponibile trei motoare pe benzină şi patru diesel pentru BMW Seria 2 Gran Tourer. Tehnologia inteligentă de tracţiune integrală din echiparea BMW 220d xDrive Gran Tourer va asigura o şi mai mare versatilitate.

     

    BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER ŞI BMW SERIA 2 GRAN TOURER DISPUN ACUM, STANDARD, DE FUNCŢIE MULTI-COLLISION BRAKING ŞI ALERTNESS ASSISTANT.
    Asemenea BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW Seria 2 Active Tourer va dispune, din iulie 2015, de o gamă extinsă de opţiuni de siguranţă. Protecţia pasagerilor ambelor modele a fost optimizată prin adăugarea funcţiei Multi-Collision Braking ca echipare standard. În cazul unei coliziuni, presiunea de frânare este menţinută până când automobilul se opreşte, astfel că se reduce pericolul unor coliziuni ulterioare, dar şi daunele ce rezultă. În plus, Alertness Assistant este inclus acum în gama de echipamente standard a ambelor modele. Acest sistem analizează comportamentul de condus şi, imediat ce există un indiciu de oboseală şi/sau vigilenţă redusă, afişează un simbol grafic pe monitorul de control, care îi sugerează conducătorului să facă o pauză.

     

    În plus, detaliile furnizate de Head-Up Display, opţional la BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer, au fost îmbunătăţite. În viitor, informaţiile de stare oferite de Speed Limit Device vor fi afişate direct în câmpul vizual al conducătorului, ceea ce va face mult mai uşoară comparaţia cu detaliile furnizate de sistemul Speed Limit Info. În cazul în care limita de viteză în vigoare se schimbă de-a lungul traseului, conducătorul poate adapta Speed Limit Device la noua valoare prin operarea butonului aflat pe volanul multifuncţional.

     

    BMW SERIA 3 GRAN TURISMO, BMW SERIA 4 CABRIOLET, BMW SERIA 4 GRAN COUPÉ ŞI BMW X5: MOTOARE DIESEL CU PATRU CILINDRI, ECHIPATE CU CEA MAI NOUĂ TEHNOLOGIE BMW TWINPOWER TURBO.
    Din vara anului 2015, mai multe modele BMW Seria 3, BMW Seria 4 şi BMW X5 vor profita de cea mai nouă generaţie de motoare diesel cu patru cilindri. O creştere a puterii cu 5 kW - la 110 kW/150 CP şi 140 kW/190 CP - este disponibilă acum pentru BMW 318d Gran Turismo, respectiv pentru BMW 320d Gran Turismo. Cele două modele accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde (transmisie automată: 9,2 secunde), respectiv în 7,8 secunde (transmisie automată: 7,7 secunde). Mai mult, eficienţa optimizată a noilor motoare a avut ca rezultat un nivel al consumului şi al emisiilor CO2 de 4,7-4,5 l/100 km (transmisie automată: 4,5-4,3 l/100 km) şi 123-117 g/km (119-112 g/km) pentru BMW 318d Gran Turismo, respectiv de 4,8-4,6 l/100 km (transmisie automată: 4,6-4,3 l/100 km) şi 127-120 g/km (120-113 g/km) pentru BMW 320d Gran Turismo.

     

    Cu începere din iulie 2015, motorul diesel de 140 kW/190 CP va propusa şi BMW 420d Cabriolet. Creşterea de putere, cuplu şi eficienţă facilitează acceleraţia de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde (transmisie automată: 8,0 secunde), iar rezultatul este un consum mediu ce variază între 5,1 şi 4,8 l/100 km (transmisie automată: 4,7-4,4 l/100 km) şi emisii CO2 de 134-127 g/km (124-116 g/km). La BMW 418d Gran Coupé, motorizarea ce dezvoltă 110 kW/150 CP va reprezenta, în viitor, propulsorul entry-level. Acum, acest model sprintează în 9,0 secunde (transmisie automată: 8,9 secunde), atinge un consum mediu de 4,5-4.1 l/100 km (transmisie automată: 4,4-4,1 l/100 km) şi emisii CO2 de 118-109 g/km (116-107 g/km).

     

    În luna august 2015, cel mai puternic reprezentant al noii generaţii de motoare diesel cu patru cilindri îşi va face debutul în segmentul Sports Activity Vehicle. Propulsorul de 170 kW/231 CP prezent la versiunea cu patru cilindri a BMW X5 este extrem de eficace nu doar datorită puterii maxime, ci şi creşterii cuplului maxim la 500 Nm şi nivelului ridicat de eficienţă. Noile BMW X5 sDrive25d şi BMW X5 xDrive25d accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Consumul de combustibil şi emisiile celor două modele SAV sunt de 5,4-5,3 l/100 km şi 141-139 g/km pentru BMW X5 sDrive25d, respectiv de 5,6-5,6 l/100 km şi 148-146 g/km pentru BMW X5 xDrive25d; date în conformitate cu ciclul de testare EU, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    ASISTENT LA PARCARE DE GENERAŢIE NOUĂ ŞI MODEL ADVANTAGE PENTRU BMW SERIA 3 ŞI BMW SERIA 4.
    Mai mult, cu începere din iulie 2015, noua versiune optimizată din punct de vedere funcţional a Parking Assistant (asistent la parcare) va fi disponibilă pentru BMW Seria 3 şi BMW Seria 4. Această opţiune asistă conducătorul în alegerea şi utilizarea spaţiilor de parcare laterală şi garare. Sistemul recunoaşte locurile de parcare ca fiind potrivite dacă acestea depăşesc lungimea automobilului cu mai mult de 80 cm sau sunt au o lăţime de minimum 2,5 metri. Un spaţiu care este potrivit pentru parcare automată poate fi limitat de două automobile sau de obstacole precum cutii de flori sau pubele. În plus, noua versiune a sistemului Parking Assistant poate fi utilizată pentru parcare şi dacă un singur automobil sau alt obstacol este poziţionat în faţa locului de parcare ales.

     

    O nouă structură introdusă în gama de linii de echipare va oferi în viitor şi posibilităţi extinse de personalizare orientată pentru BMW Seria 3 şi BMW Seria 4. Ca alternativă la gama de echipare de bază, modelul Advantage este disponibil acum pentru fiecare dintre aceste serii. Această variantă cuprinde opţiuni precum Park Distance Control (control al distanţei de parcare) cu senzor în spate, sistem tempomat cu funcţie de frânare şi pachet de depozitare, dar şi jante din aliaj uşor, de 16 sau 17 ţoli (în funcţie de varianta de motor). Alte linii de echipare pentru seriile menţionate sunt modelele Sport Line, Luxury Line şi M Sport.

     

    MANUALUL UTILIZATORULUI CA APLICAŢIE PENTRU SMARTPHONE.
    Acum, ca alternativă la versiunea printată, conducătorii actualelor modele BMW pot accesa manualul interactiv prin utilizarea sistemului de control iDrive. Versiunea digitală a manualului utilizatorului, care a fost completată cu animaţii şi legături rapide, este disponibilă pentru download în versiune specifică automobilului şi, cu începere din iulie 2015, poate fi accesată pe smartphone-uri şi tablete. Noua aplicaţie BMW Driver’s Guide este disponibilă pentru toate modelele BMW actuale cu excepţia BMW Z4 şi oferă conducătorului informaţii detaliate despre toate funcţiile automobilului său - oricând şi oriunde este nevoie.

     

    NOI CULORI BMW INDIVIDUAL PENTRU EXTERIOR, BMW Z4 DISPONIBIL ACUM ŞI ÎN ESTORIL BLUE METALIZAT.
    Cele mai noi apariţii în gama de culori pentru exterior de la BMW Individual oferă posibilităţi noi de a oferi modelelor BMW o apariţie foarte expresivă şi strălucitoare. Din iulie 2015, noi culori BMW Individual - Champagne Quart metalizat şi Smokey Topaz metalizat - vor fi disponibile pentru toate modelele BMW Seria 4, precum şi pentru ambele variante de caroserie BMW M4. În viitor, atât BMW Seria 5 Sedan, cât şi BMW Seria 5 Gran Turismo vor fi disponibile în culoarea Tanzanite Blue metalizat din portofoliul BMW Individual. În combinaţie cu pachetul M Sport, Z4 Roadster va fi disponibil, în premieră din iulie 2015, în nuanţa Estoril Blue metalizat.

     

    BMW GROUP.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2014 a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 116.324 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW Seria 3
    07.05.2015

    NOUL BMW SERIA 3.

    BMW Seria 3 este modelul care a creat segmentului sedanurilor sport moderne, iar de 40 de ani este privit ca un simbol al acestei clase de automobile. De-a lungul celor şase generaţii, BMW Seria 3 a impus standardele pentru excelenţă dinamică, eficienţă şi design, realizând o conexiune emoţională puternică între experienţa condusului sportiv şi caracterul practic cotidian. Acum, aproape fiecare al patrulea BMW vândut la nivel mondial este un BMW Seria 3 Sedan sau BMW Seria 3 Touring, ceea ce face ca această gamă de modele să fie cea mai de succes din portofoliul mărcii. Cu un design mai puternic, o tehnologie şi mai avansată şi motoare de ultimă oră, noile BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring reprezintă o propunere mai atractivă ca niciodată.

     

    Noua gamă de modele BMW Seria 3 va fi disponibilă, încă de la lansare, cu şi mai multe motorizări. Patru motoare pe benzină şi şapte diesel sunt disponibile, dezvoltând de la 85 kW/116 CP la 240 kW/326 CP (consum mediu mixt: 7,9-3,8 l/100 km; emisii CO2: 185-99 g/km)*. Acestea pot fi combinate cu transmisia manuală cu şase trepte sau cu transmisia Steptronic cu opt trepte (standard la BMW 330d, BMW 335d şi BMW 340i Touring). Noul BMW Seria 3 este disponibil atât cu tracţiune spate, cât şi cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive (la anumite modele).

     

    SERIA 3 - SUFLETUL MĂRCII BMW.
    Posesor al unei dinamici sportive şi al unei eficienţe remarcabile, BMW Seria 3 a definit mereu standardele în ceea ce priveşte experienţa de condus. Acest aspect se reflectă şi în succesul vânzărilor BMW în clasa medie: de la lansarea sa în 1975, peste 14 milioane de automobile BMW Seria 3 au fost vândute la nivel mondial - iar în ultimii ani, versiunile Sedan şi Touring reprezintă aproximativ 25% din totalul vânzărilor BMW. Astfel, mai mult decât orice alt model, BMW Seria 3 întruchipează sufletul mărcii BMW.

     

    Noul BMW Seria 3 continuă istoria de succes a acestei game şi intenţionează să-şi consolideze poziţia de lider al clasei medii sport. De patru decenii, ca versiune sedan sport, modelul a reunit designul dinamic şi foarte atractiv cu nivelul excepţional al dinamicii, al eficienţei şi al caracterului practic. Din 1988, ca variantă Touring, BMW Seria 3 a combinat calităţile dinamice superioare cu versatilitatea crescută.

     

    PREZENŢĂ EXTERIOARĂ DEOSEBITĂ, INTERIOR SOFISTICAT ŞI DE ÎNALTĂ CALITATE.
    Designul noului BMW Seria 3 aduce liniilor elegante şi foarte apreciate o atenţie mai mare şi o rafinare a detaliilor. Prizele laterale de aer largi din spoilerul faţă oferă noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring o prezenţă stilistică şi mai puternică. Această apariţie puternică este subliniată suplimentar de forma sculpturală şi precisă a barelor. Structura nouă, elaborată, a prizei centrale de aer permite ca senzorul radar pentru tempomatul activ (Active Cruise Control / ACC) să fie integrat mai discret.

     

    Designul sculptural al spoilerului spate, care include decoraţiuni specifice fiecărei linii de design, şi stopurile LED standard accentuează lăţimea automobilului - în consecinţă, şi apariţia sportivă a acestuia. Un concept inovator de iluminare, care dispune de farurile cu design nou şi de lumini LED pentru zi, subliniază impactul vizual puternic şi sportiv al automobilului. Farurile LED integrale pot fi comandate ca opţiune. Totodată, interiorul lasă o impresie şi mai elegantă, cu materiale noi şi detalii cromate suplimentare pentru butoanele de control, prizele de aer şi panoul central de control. Nou creată, consola centrală, cu capac glisant pentru suporturile de pahare, permite o utilizare mai bună a spaţiilor de stocare din faţa levierului schimbătorului de viteze şi duce ergonomia remarcabilă a BMW Seria 3 la un nivel superior. O gamă vastă de opţiuni de personalizare - precum tapiţeria şi decoraţiunile interioare, noile jante, culori pentru exterior şi echipamente opţionale - completează specificaţia noilor BMW Seria 3.

     

    PERFECŢIONAREA CARACTERULUI BMW M3.
    Reflectând designul dinamic şi mai îndrăzneţ, dar şi interiorul de calitate superioară ce au fost introduse la noua gamă de modele BMW Seria 3, BMW M3 primeşte acum stopurile LED integrale cu design nou şi detaliile cromate, executate cu precizie, de foarte bună calitate, pentru interior. Ce două culori noi BMW Individual pentru exterior (Smoked Topaz metalizat şi Champagne Quartz metalizat) pot fi comandate pentru noul BMW M3, alături de nuanţele BMW Individual exclusive Tanzanite Blue metalizat şi Azurite Schwarz metalizat.

     

    PERFORMANŢE OPTIMIZATE DIN PUNCT DE VEDERE AL EFICIENŢEI.
    Toate motoarele din noua familie de propulsoare BMW EfficientDynamics sunt echipate cea mai nouă generaţie a tehnologiei inovatoare BMW TwinPower Turbo, care, în cazul motoarelor pe benzină, dispune de turbocompresor TwinScroll, injecţie directă High Precision şi distribuţie variabilă a axului cu came Double-VANOS. Suplimentar, motoarele dispun de gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC. Cumulat, acestea asigură un dozaj deosebit de precis al amestecului aer-combustibil, asigurând astfel o eficienţă sporită dar şi un răspuns excelent al motorului.

     

    Tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motoare diesel cuprinde turbocompresor VNT (supraalimentare twin la BMW 325d şi BMW 335d) şi cea mai recentă generaţie a injecţiei directe common-rail, care, la o presiune maximă de injecţie de 2.000 bar, furnizează o modalitate foarte eficientă de reducere a consumului şi emisiilor.

     

    Datorită optimizării foarte eficiente a performanţelor, pe baza tehnologiei unice TwinPower Turbo, motoarele noi ce vor echipa noile modele BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring impun încă o dată standardul în segment în privinţa performanţelor şi a eficienţei combustibilului.

     

    STABILIREA PUNCTELOR DE REFERINŢĂ - MAI SPORTIV, ŞI MAI EFICIENT.
    Toate modelele din noua familie de motoare îndeplinesc standardele EU6. În cadrul gamei BMW Seria 3 îşi va face debutul motorul pe benzină, cu patru cilindri, care va echipa modelele BMW 320i Sedan şi BMW 320i Touring (135 kW/184 CP, 290 Nm, consum mediu mixt: 5,9-5,3/100 km, respectiv 6,3-5,5 l/100 km; emisii CO2: 138-124 g/km, respectiv 147-129 g/km)*. Alte premiere sunt propulsorul cu patru cilindri de la BMW 330i Sedan/BMW 330i Touring (185 kW/252 CP, 350 Nm, consum mediu mixt: 6,5-5,5/6,7-5,8 l/100 km; emisii CO2: 151-129/157-135 g/km)* şi cel pe benzină, cu şase cilindri, de la BMW 340i Sedan/BMW 340i Touring (240 kW/327 CP, 450 Nm, consum mediu mixt: 7,7-6,5/7,0-6,8 l/100 km; emisii CO2: 179–152/164–158 g/km)*. În ciuda unei puteri superioare, îmbunătăţiri suplimentare au fost aduse la nivelul eficienţei motoarelor; consumul şi emisiile CO2 au fost reduse cu 11%.
    Noul model 320d EfficientDynamics Edition Sedan (consum mediu mixt: 4,3-3,8 l/100 km; emisii CO2: 113-99 g/km)* dezvoltă 120 kW/163 CP, dar emite doar 99 g CO2/km în echiparea cu transmisie Steptronic cu opt trepte şi roţile din echiparea standard. De altfel, noua transmisie contribuie la creşterea eficienţei tuturor variantelor de motorizare.

     

    NOI TRANSMISII MANUALE ŞI AUTOMATE.
    Noile BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring pot fi echipate cu o transmisie manuală cu şase trepte sau cu una Steptronic cu opt trepte (standard la BMW 330d, BMW 335d şi BMW 340i Touring). Transmisia manuală dispune de volantă dublă cu amortizoare cu pendul centrifugal. Această tehnologie, care are premiera mondială la modelul de serie 320d EfficientDynamics Edition, contracarează funcţionarea neuniformă a motoarelor cu cuplu ridicat, astfel încât conducătorii să poată urca treptele cursiv şi fără nici un zgomot neplăcut, chiar şi la turaţii reduse. Alături de o funcţionare lină, prin asigurarea funcţionării motorului pe o plajă mai mare de turaţii, se obţine o reducere suplimentară a consumului şi a emisiilor CO2. Transmisia manuală cu şase trepte dispune şi de control al vitezei de cuplare, ceea ce înseamnă că motorul este adus automat la turaţia potrivită pentru următoarea treaptă, iar rezultatul este o cursivitate îmbunătăţită.

     

    Transmisia Steptronic cu opt trepte, asemenea celei manuale cu şase trepte, are o contribuţie importantă în reducerea emisiilor CO2. Eficienţa îmbunătăţită, rapoartele mai lungi şi patinarea redusă a convertorului de cuplu în timpul schimbării vitezelor reduc emisiile CO2 cu 3%. În acelaşi timp, amortizarea îmbunătăţită a motorului oferă un confort îmbunătăţit şi o schimbare cursivă. Modul sport al transmisiei permite conducătorului să tureze motorul până la limita superioară, dar şi să efectueze multiple retrogradări secvenţiale folosind maneta schimbătorului de viteze. Pentru o plăcere a condusului şi mai mare, transmisia Steptronic Sport cu opt trepte este disponibilă cu clapete de schimbare a vitezelor poziţionate pe volan.

     

    Alte beneficii de economie sunt oferite de modul "coasting" al transmisie Steptronic. Când conducătorul eliberează acceleraţia la viteze mai mari, de exemplu la o coborâre lină pe autostradă, motorul este decuplat automat de la sistemul de propulsie. Astfel că se economiseşte combustibil şi se asigură că nu există frână de motor nedorită la viteze mari. O altă dotare ce contribuie la reducerea consumului, îmbunătăţind şi confortul călătoriei, este noul Proactive Driving Assistant** (asistent de condus proactiv), care utilizează informaţiile de la sistemul de navigaţie pentru "a anticipa" sensurile giratorii, virajele şi intersecţiile ce vor urma şi pentru a selecta momentul potrivit de schimbare a vitezelor.

     

    SISTEM DINAMIC DE TRACŢIUNE INTEGRALĂ, DISPONIBIL OPŢIONAL.
    Ca alternativă la configuraţia clasică BMW - tracţiunea spate -, modelele BMW 320i, 330i, 340i, 318d, 320d şi 330d ale noii game BMW Seria 3 pot fi comandate opţional cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. BMW 335d este echipat standard cu această tehnologie. BMW xDrive combină avantajele obişnuite ale tracţiunii integrale, precum transfer optim al puterii către şosea, siguranţă excelentă şi tracţiune maximă - de exemplu, în condiţii de iarnă -, cu comportamentul agil şi precis specific BMW. BMW xDrive reduce, în mod eficient, caracterul subvirator şi cel supravirator la abordarea virajelor şi îmbunătăţeşte dinamica, de exemplu la virare într-o curbă sau în momentul accelerării la ieşire chiar şi din virajele foarte strânse.

     

    SUSPENSIE SPORTIVĂ, AGILĂ ŞI CONFORTABILĂ.
    De generaţii, BMW Seria 3 este un punct de referinţă în privinţa dinamicii condusului. Dezvoltate suplimentar, tehnologia amortizoarelor şi suspensia mai rigidă ale noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring sunt combinate cu un reglaj mult mai rafinat al direcţiei pentru a furniza calităţi dinamice semnificativ îmbunătăţite, fără nici un compromis privind confortul. Suspensia revizuită îmbunătăţeşte dinamica transversală şi cea longitudinală indiferent de sarcina utilă. Aceasta se exprimă prin ruliu redus, stabilitate direcţională foarte bună şi un nivel foarte înalt al preciziei direcţiei. Acestea sunt valabile pentru suspensia standard, precum şi pentru variantele opţionale de suspensie, M Sport şi M adaptivă. Aceasta din urmă oferă amortizoare gestionate electronic şi permite, prin apăsarea unui buton, ajustări individuale ale reacţiilor dinamice ale automobilului. Senzorul monitorizează continuu acceleraţiile longitudinală şi laterală, viteza şi unghiul direcţiei, ceea ce permite ca amortizarea să fie adaptată perfect la caracteristicile traseului şi la situaţia de condus. Variantele cu tracţiune spate dispun şi de o gardă la sol mai mică cu 10 milimetri. În orice moment, conducătorii pot folosi butonul Driving Experience Control (disponibil standard) pentru a alege între o setare orientată spre confort şi una mai sportivă.

     

    BMW 320D EFFICIENTDYNAMICS EDITION: CONSUM DE COMBUSTIBIL DE DOAR 3,8 L/100 KM.
    Potenţialul de reducere a consumului de care dispune BMW EfficientDynamics este reflectat cel mai clar de noul BMW 320d EfficientDynamics Edition Sedan/BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring (consum mediu mixt: 4,3-3,8/4,5-4,0 l/100 km; emisii CO2: 113-99/118-104 g/km). Aceste modele sunt propulsate de un motor turbodiesel modificat, de 2,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 120 kW/163 CP la 4.000 rpm şi un cuplu maxim de 400 Nm între 1.750 şi 2.250 rpm. Echipat cu configuraţie modificată a transmisiei, indicator modificat al punctului de schimbare la modelele cu transmisia manuală cu şase trepte, anvelope cu rezistenţă redusă la înaintare, grilă a radiatorului parţial mascată şi gardă la sol redusă, BMW 320d EfficientDynamics Edition Sedan înregistrează un consum (modelul cu transmisie Steptronic cu opt trepte şi anvelope standard) de doar 3,8 l/100 km* şi emisii CO2 de 99 g/km*.

     

    HYBRID PLUG-IN CU EMISII CO2 DE DOAR 49 G/KM* 1).
    BMW 330e (consum mediu mixt: 2,1 l/100 km; emisii CO2: 49 g/km)* 1), care se va alătura gamei din 2016, va marca un nou punct de referinţă în eficienţa combustibilului pentru acest segment. Tehnologia hybrid plug-in de ultimă oră combină un motor pe benzină, de 2,0 litri, ce dezvoltă 135 kW/184 CP1) cu un electromotor de 80 kW. Puterea combinată maximă de 185 kW (252 CP) 1) şi cuplul maxim combinat de 420 Nm1) permit ca modelul BMW 330e să realizeze sprintul 0-100 km/h în doar 6,3 secunde1) şi să atingă o viteză maximă de 225 km/h1). BMW 330e combină aceste noi standarde cu un consum de combustibil de 2,1 l/100 km* 1), ceea ce corespunde unor emisii CO2 de numai 49 g/km* 1). De asemenea, noul BMW 330e este capabil să ruleze până la 35 de kilometri 1) - de exemplu, prin oraş - în regim integral electric,ceea ce înseamnă emisii locale zero.

     

    NOU SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.
    BMW joacă un rol de lider în realizarea unei conexiuni între conducător, automobil şi mediul înconjurător. Portofoliul de produse şi servicii BMW ConnectedDrive oferă o selecţie unică de servicii bazate pe internet şi sisteme inovatoare de asistare a conducătorului, concepute pentru îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei. De exemplu, BMW Head-Up Display integral color de la noul BMW Seria 3 permite ca toate informaţiile relevante să fie afişate direct în câmpul vizual al conducătorului, astfel că acesta se poare concentra complet pe drumul din faţa sa. Sistemul de navigaţie Professional impresionează, în special, în centrul oraşelor prin porniri rapide, calculări semnificativ mai rapide ale traseului şi o grafică 3D mult mai realistă. Hărţile de navigaţie sunt actualizate automat gratuit pentru o perioadă de trei ani. În regiunea de origine a clientului, cardul SIM integrat permite ca aceste actualizări să fie făcute automat "over the air" prin reţeaua de telefonie mobilă**.

     

    PARKING ASSISTANT PENTRU PARCARE ŞI GARARE.
    Asistentul la parcare (Parking Assistant) de la noul BMW Seria 3 ajută conducătorul atât la parcare laterală, cât şi la garare. La viteze sub 35 km/h, senzorii ultrasonici măsoară posibilele locuri de parcare, apoi acestea sunt afişate pe monitorul central de informare. În cazul în care conducătorul activează Parking Assistant, automobilul va efectua singur manevrele de intrare în spaţiul de parcare, în timp ce conducătorul va controla acceleraţia şi frâna sau va schimba vitezele atunci când i se solicită. Parking Assistant include acum şi noua funcţie Auto PDC, care permite activarea automată a Park Distance Control (controlul distanţei de parcare) când automobilul se apropie de un obiect aflat în faţă şi afişează distanţa rămasă. Când sunt detectate ambuteiaje cu trafic cu porniri şi opriri dese, funcţia Auto PDC este dezactivată.

     

    * Date de consum în ciclu de testare ECE, pot varia în funcţie de formatul anvelopelor.
    ** Sistemul nu este încă disponibil în Republica Moldova.
    1) Date provizorii

    Citeşte în continuare
    Noul BMW Seria 7 - tehnologii şi inovaţii, primele informaţii oficiale
    22.04.2016

    NOUL BMW SERIA 7 - TEHNOLOGII ŞI INOVAŢII, PRIMELE INFORMAŢII OFICIALE.

    PE SCURT.

     

    ● Pregătind lansarea noului BMW Seria 7, marca germană prezintă o primă serie de invoaţii din aresnalul care vor echipa noul model, multe din acestea marcând premiere mondiale pentru un model de serie. Noua limuzină de lux a mărcii îşi propune să fie liderul absolut în ceea ce priveşte dinamica, confortul, eficienţa şi sistemele de comunicare şi asistare pentru conducătorul auto.

    ● BMW EfficientLightweight la noul BMW Seria 7: masa automobilului a fost redusă cu până la 130 de kilograme în comparaţie cu modelele anterioare.

    ● Carbon Core: utilizarea extinsă a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în celula pasagerilor prin transferul de tehnologie de la BMW i.

    ● Noul motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, din ultima generaţie de propulsoare a BMW Group; cea mai recentă tehnologie BMW TwinPower Turbo promite să ofere un nou nivel de eficienţă şi performanţe.

    ● Puterea motorului transferată prin transmisia Steptronic cu opt trepte, o generaţie nouă cu eficienţă internă optimizată şi o strategie de schimbare a vitezelor asistată de informaţiile oferite de sistemul de navigaţie.

    ● Disponibil standard şi cu design nou, butonul Driving Experience Control include acum şi modul ADAPTIVE.

    ● Echilibru unic între calităţile sportive şi confortul călătoriei în segmentul sedanurilor de lux; ambele expresii ale plăcerii condusului îmbunătăţite semnificativ printr-o nouă tehnologie sofisticată a şasiului şi sisteme inovatoare: reglajele automobilului se setează fie automoa, în funcţiile de condiţiile drumului şi stilul de condus, fie în funcţie de preferinţele conducătorului.

    ● Suspensie pneumatică pe ambele punţi, cu reglarea automată a gărzii la sol şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor) disponibile standard.

    ● Îmbunătăţire suplimentară a confortului călătoriei, a dinamicii şi a echilibrului pri tehnologii precum Integral Active Steering (direcţie adaptivă cu 4 roţi directoare) disponibilă acum în premieră absolută împreună cu BMW xDrive sau Dynamic Drive, dezvoltat suplimentar, care reduce ruliul prin intermediul barelor stabilizatoare reglate electromecanic.
    ● Un nou pas important în evoluţia BMW EfficientDynamics printr-un pachet fără precedent de tehnologii: BMW EfficientLightweight, motoarele de ultimă generaţie, strategiile de operare predictivă a mai multor sisteme, inclusiv cutia de viteze şi cea mai bună aerodinamică din segment asigură o reducere semnificativă a consumului de combustibil şi o îmbunătăţire suplimentară a plăcerii condusului.

    ● Sistemul de operare iDrive dispune în premieră de Touch Display pentru o operare şi mai intuitivă; unitate de afişare a sistemului de control automat al aerului condiţionat, de asemenea cu funcţie touch.

    ● Premieră mondială absolută – controlul prin gesturi: senzorul 3D permite o interacţiune uşoară şi intuitivă cu sistemul de infotainment prin utilizarea unor mişcări predefinite ale mâinii.

    ● Parcare asistată de la distanţă, fără ocupat pe locul conducătorului auto, cu ajutorul BMW Display Key.

    ● Pachetul Driving Assistant suplimentat acum cu funcţia deprevenire a coliziunii cu spatele şi funcţii de avertizare la traficul transversal.

    ● Pachetul Driving Assistant Plus include funcţii de control direcţional, precum şi Lane Departure Warning Assistant (asistare a avertizării la părăsirea benzii) cu protecţie activă la coliziune laterală.

     

    ATELIER DE TEHNOLOGII ŞI INOVAŢII DESPRE NOUA GAMĂ DE MODELE BMW SERIA 7. PREDRIVE MIRAMAS.
    Atelierul de tehnologii şi inovaţii axat pe noua generaţie a gamei dem odele BMW Seria 7 oferă şansa de a obţine o primă imagine a celor mai noi dezvoltări ale. Şi de această dată,

     

    Cel mai de succes constructor de automobile premium din lume marchează noua generaţie a celui mai avansat model din portofoliul său cu introducerea a numeroase inovaţii, fără egal în segment, multe în premieră mondială absolută. Este vorba de tehnologii inovatoare în domeniul designului ultrauşor, a sistemului de propulsie, a şasiului, a sistemului de operare şi a conectivităţii inteligente. Noul BMW Seria 7 vine să impună noi standarde în ceea ce priveşte dinamica şi confortul călătoriei, sistemele de asistare şi comunciare cu conducătorul atuo, dar şi soluţiile de construcţie ultrauşoară, marcând debutul BMW EfficientLightweight.

     

    Utilizarea vastă a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în structura celulei pasagerilor se află la baza tehnologiei BMW EfficientLightweight pentru viitoarea generaţie BMW Seria 7. Totodată, o nouă generaţie de propulsoare vine cu un plus remarcabil de eficienţă şi un rafinament crescut. Datorită unei serii de inovaţii în domeniul tehnologiei şasiului, calităţile sportive şi confortul călătoriei noului BMW Seria 7 sunt o referinţă absolută în segement. Echiparea standard a automobilului include suspensie pneumatică pe ambele punţi şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor), în timp ce sistemul Integral Active Steering (direcţie adaptivă, cu patru roţi directoare) - dezvoltat suplimentar şi disponibil în premieră şi cu BMW xDrive - şi cea mai nouă versiune de stabilizare activă a ruliului Dynamic Drive pot fi adăugate ca opţiuni. Confortul, siguranţa şi experienţa condusului sunt susţinute de opţiuni unice de interacţiune pentru sistemul de infotainment (inclusiv control BMW prin gesturi şi Control Display cu touchscreen) şi de o gamă extinsă de sisteme de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive.

     

    BMW EFFICIENTLIGHTWEIGHT: CARBON CORE REDUCE MASA AUTOMOBILULUI CU PÂNĂ LA 130 DE KILOGRAME.
    Măsurile de reducere a masei prin BMW EfficientLightweight permit ca noul BMW Seria 7 să fie mai uşor cu până la 130 de kilograme faţă de generaţia anterioară, cu toate că lista de echipamente pentru confort şi siguranţă a fost extinsă semnificativ. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului de lux. Utilizarea CFRP pentru elementele structurale (precum montanţii B) creşte atât rezistenţa, cât şi rigiditatea torsională şi de îndoire ale celulei pasagerilor. La bază este folosită o construcţie hibrid cu oţeluri de foarte înaltă rezistenţă. Configuraţia elementelor metalice poate fi reglată în funcţie de zonele de stres maxim, ceea ce permite reducerea semnificativă a masei caroseriei.

     

    Bazele pentru caroseria Carbon Core au fost puse prin transferul tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i. Astfel, viitoarea generaţie BMW Seria 7 beneficiază din experienţa şi competenţa BMW Group, neegalată de nici un alt constructor de automobile, când vine vorba de utilizarea adecvată a CFRP la automobilele de serie. În acelaşi timp, este un deschizător de drum în explorarea unor noi aplicaţii pentru acest material avansat. Noul BMW Seria 7 este primul automobil care pentru construcţia caroseriei utilizează CFRP produs industrial, nu ca material vizibil la exterior, ci în combinaţie cu oţel, aluminiu şi plastic. De asemenea, este primul automobil în care CFRP a fost integrat complet în procesul de producţie, bazându-se şi pe un proces unic de vopsire. Astfel, Carbon Core este o dovadă a modului semnificativ în care tehnologia CFRP dezvoltată pentru modelele BMW i poate contribui la reducerea semnificativă a masei automobilului, precum şi la rezistenţa şi rigiditatea structurii caroseriei şi şasiului.

     

    Mai mult, combinaţia inteligentă de materiale cuprinsă în strategia BMW EfficientLightweight include utilizarea atent calculată a aluminiului şi oţelurilor de foarte înaltă rezistenţă în caroserie şi şasiu. Aceasta este completată de introducerea unor tehnologii inovatoare de izolare termică şi fonică la sursă pentru motor (o carcasă de izolare în jurul motorului şi nu plăci de izolare de-a lungul compartimentului motor), ceea ce permite reduceri ale cantităţii totale, implicit şi a masei materialelor necesare pentru izolare.

     

    Pe lângă dezvoltarea conceptelor ultrauşoare şi a unei combinaţii inteligente de materiale, abordarea BMW EfficientLightweight este şi vectorul unui proces sistematic de optimizare până la nivel de detaliu pentru toate componentele, obiectivul fiind obţinerea celui mai bun rezultat posibil pentru fiecare clasă de automobile. Pentru noul BMW Seria 7, aceasta a însemnat combinarea dinamicii impresionante a modelului cu un confort remarcabil. Pentru aceasta, inginerii au explorat noi direcţii inovatoare în domenii precum distribuţia maselor, masele nesuspendate şi conceptele acustice. Masele nesuspendate au fost reduse cu 15 procente faţă de modelele anterioare prin accentul pus pe designul ultrauşor al suspensiei, frânelor şi roţilor. Implementarea unui concept de izolare la sursă şi utilizarea unor materiale avansate de izolare a dus la o acustică interioară excelentă, cuplată cuo reducere a masei.

     

    De asemenea, conceptul de design ultrauşor integrat ce a rezultat a permis o nouă coborâre a centrului de greutate al automobilului. Masa este disitribuită aproape perfect între cele două punţi, în raport 50:50, o performanţă care defineşte modele deosebit de sportive şi agile. În acest fel, tehnologia BMW EfficientLightweight va permite ca noua generaţie BMW Seria 7 să-şi consolideze poziţia de lider în ceea ce priveşte dinamica şi eficienţa, oferind în acelaşi timp un confort remarcabil al acusticii şi călătoriei.

     

    MOTOARE CU ŞASE CILINDRI DISPUŞI ÎN LINIE DE ULTIMĂ GENERAŢIE.
    Printre motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 7 va fi o variantă cu şase cilindri dispuşi în linie din acela mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group. Motorul pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, impresionează prin îmbunătăţirea suplimentară a eficienţei. Pe fondul unei mase mai mici a automobilului, noul motor oferă modelului performanţe dinamice mai bune, în combinaţie cu un nivel semnificativ mai mic al consumului şi emisiilor în comparaţie cu actuala generaţie a BMW Seria 7.

     

    Carterul, chiulasa şi baia de ulei ale noului motor sunt realizate din aluminiu. Turbocompresorul TwinScroll utilizează un intercooler indirect, integrat în galeria de admisie şi combinat cu injecţie directă High Precision Injection, cea mai nouă versiune a gestiunii complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi a gestiunii variabile a axului cu came Double-VANOS pentru supapele de admisie şi evacuare. Toate aceste sisteme premit un reglaj deosebit de precis al admisiei de aer (sistemul TwinScroll şi VALVETRONIC), a injecţiei de benzină (High Precision Injection) şi al sincronizării supapelor de admisie şi evacuare (Dobule-VANOS).

     

    ADAPTARE A DINAMICII ŞI A CONFORTULUI CĂLĂTORIEI - LA CEL MAI ÎNALT STANDARD.
    Cel mai recent val de inovaţii oferă conducătorilor o mai mare libertate de selectare a reglajului perfect pentru automobilul lor. Disponibil standard, butonul Driving Experience Control permite opţiunea unui comportament şi mai sportiv sau a unui confort şi mai bun al călătoriei. Prin apăsarea butonului, acum este posibilă - în premieră - activarea unei alte setări noi în care reglajul automobilului se adaptează stilului de condus şi caracteristicilor traseului. Astfel, noul BMW Seria 7 oferă o experienţă a condusului mai bogată ca niciodată, una care demonstrează competenţa remarcabilă de dezvoltare pe care BMW Group o are în domeniul tehnologiei şasiului.

     

    SUSPENSIE PNEUMATICĂ ŞI DYNAMIC DAMPER CONTROL DISPONIBILE STANDARD.
    Disponibilă standard, suspensia pneumatică pe ambele punţi, cu reglarea automată a gărzii la sol, îmbunătăţeşte vizibil confortul călătoriei. Sistemul de suspensie este alimentat cu aer de către un compresor electric cu acumulator de presiune. Astfel, garda la sol a caroseriei este ajustată în funcţie de sarcina de la bord, chiar şi atunci când motorul este oprit. Regularizarea fluxului de aer pentru fiecare roată în parte permite echilibrarea automobilului chiar şi atunci când este încărcată inegal. O opţiune suplimentară este activarea manuală a funcţiei de reglare a gărzii la sol. La apăsarea unui buton, garda la sol poate fi mărită cu 20 de milimetri - de exemplu, pe suprafeţe denivelate sau în parcări auto multietajate cu rampe foarte înclinate. La viteze de peste 35 km/h, automobilul coboară automat la înălțimea standard. Mai mult, la viteze ridicate şi când modul SPORT este activat cu ajutorul butonului Driving Experience Control, caroseria este coborâtă automatic cu 10 milimetri.

     

    Beneficiile suspensiei pneumatice pe ambele punţi se simt mai ales când sistemul este combinat cu o altă dotare standard, Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor). Amortizoarele electronice îmbunătăţesc suplimentar atât confortul cât şi proprietăţile dinamice ale modelului. Butonul Driving Experience Control poate fi utilizat pentru selectarea uneia dintre cele trei setări de control al suspensiei, îmbunătăţind confortul călătoriei (modurile COMFORT şi COMFORT+), respectiv comportamentul sportiv şi agil (modul SPORT).

     

    O NOUĂ GENERAŢIE A SISTEMELOR INTEGRAL ACTIVE STEERING ŞI DYNAMIC DRIVE.
    Noua generaţie Integral Active Steering (direcţie adaptivă, cu patru roţi directoare) poate fi comandată ca opţiune pentru noua generaţie BMW Seria 7. Setul de planetare utilizat anterior la puntea faţă a fost înlocuit cu un raport variabil cu pinion şi cremalieră. Astfel, sistemul Integral Active Steering poate fi oferit în premieră în combinaţie cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Sistemul Integral Active Steering permite virarea roţilor spate în aceeaşi direcţie sau în direcţie opusă cu roţile faţă (în funcţie de viteză), acest sistem creşte manevrabilitatea în mediul urban, dar şi stabilitatea şi controlul la viteze mari.

     

    Pionier al sistemul de stabilizare a ruliului Dynamic Drive, BMW l-a îmbunătăţit încă o dată. Această tehnologie inovatoare, care a debutat în permieră pe BMW, utilizează, în premieră, stabilizatori electromecanici pentru a reduce ruliul în virajele abordate dinamic. Dynamic Drive îmbunătăţeşte atât condusul sportiv, cât şi confortul noului BMW Seria 7, astfel că, în loc să opteze pentru unul dintre aceste aspecte, conducătorul are un sistem care creşte plăcerea condusului în orice situaţie.

     

    BUTONUL DRIVING EXPERIENCE CONTROL, ACUM CU MOD ADAPTIVE.
    Viitoarea generaţie BMW Seria 7 permite conducătorului să activeze modul ADAPTIVE cu ajutorul butonului Driving Experience Control disponibil standard. În această setare, reglajul automobilului se adaptează, cu reacţii extrem de vizibile, la stilul de condus şi caracteristicile traseului. Sistemul reacţionează la mişcările volanului sau apăsările acceleraţiei, precum şi la poziţia selectorului (în D sau S). În funcţie de situaţie, caracteristicile sportive sau cele orientate spre confort ale sistemului de propulsie şi ale şasiului sunt aduse în prim-plan. La automobilele echipate cu sistemul opţional de navigaţie Professional, sunt utilizate şi datele hărţii pentru a se asigura setarea corectă când maşina se deplasează din trafic urban pe autostrăzi, de exemplu, şi când negociază drumuri virajate sau se apropie de o intersecţie.

     

    Butonul Driving Experience Control aflat pe consola centrală beneficiază de un nou design. Acum, modurile COMFORT, SPORT, ECO PRO şi ADAPTIVE pot fi selectate direct prin utilizarea butoanelor. Butonul COMFORT este folosit şi pentru selectarea modului COMFORT+, dacă se doreşte o călătorie cu un confort absolut. Modurile SPORT şi ECO PRO permit conducătorilor să configureze reglajul în funcţie de preferinţele lor prin intermediul meniului iDrive. De exemplu, în modul SPORT, conducătorii pot combina caracteristicile unor schimbări dinamice a cutiei de viteze şi reacţiile ferme ale direcţiei cu un reglaj orientat spre confort al amortizoarelor. În modul ECO PRO, gama de setări ce îmbunătăţesc eficienţa poate fi ajustată după preferinţele personale. Iar funcţiile dinamice - precum reglajul controlului amortizoarelor şi reacţiile direcţiei - pot fi configurate separat pentru modul ECO PRO.

     

    SISTEM IDRIVE, ACUM CU TOUCH DISPLAY.
    La viitoarea generaţie BMW Seria 7, monitorul pentru sistemul de operare iDrive va fi, în premieră, sub forma unui Touch Display. Pe lângă utilizarea controlerului pentru operarea sistemului în stilul familiar, multe funcţii pot fi selectate şi activate prin atingerea suprafeţei ecranului, deosebit de intuitiv. Sistemul combină astfel avantajele a două abordări complet diferite – utilizarea rapidă, intuitivă şi fără a distrage privirea de la drum a controlerului clasic iDrive, alături de utilizarea precisă, confortabilă şi familiară de la late aparate electronice, a ecranului tactil.

     

    CONTROL BMW PRIN GESTURI: OPERARE INTUITIVĂ CU VÂRFUL DEGETELOR.
    Sistemul iDrive al noului BMW Seria 7 reprezintă şi prima apariţie a controlului BMW prin gesturi. Mişcări predefinite ale mâinii în apropierea consolei centrale - înregistrate de un senzor 3D - oferă o modalitate extrem de intuitivă şi uşoară de operare a funcţiilor des folosite ale sistemului de infotainment. Gesturile pot fi utilizate pentru ajustarea volumului audio şi pentru a accepta sau a respinge apelurile telefonice. În funcţie de preferinţe, utilizatorii pot configura alte funcţii ce pot fi activate prin diverse gesturi - de exemplu, instrucţiunile de navigaţie spre o adresă de domiciliu sau dezactivarea ecranului.

     

    Controlul BMW prin gesturi poate fi utilizat ca alternativă la metodele convenţionale de operare fără a fi necesară activarea lor separată. Un simbol pe Control Display indică dacă se poate folosi controlul prin gesturi, în funcţie de situaţie.

     

    UNIC ÎN SEGMENTUL SEDANURILOR DE LUX: PARCARE DE LA DISTANŢĂ.
    Noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienţii îl pot manevra în şi din spaţiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste. Prin utilizarea BMW Display Key - de asemenea, o nouă dezvoltare şi o premieră în segment -, conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat. Pentru a activa funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie poziţionat într-un unghi de maximum 10° faţă de locul de parcare selectat. Distanţa maximă ce poate fi parcursă de automobil în timpul manevrelor fără conducător, pentru intrarea în locul de parcare sau pentru ieşire, este de 1,5 ori lungimea maşinii.

     

    Chiar şi atunci când se află pe scaun în spatele volanului, conducătorii noului BMW Seria 7 vor primi mai multă asistenţă pentru parcare. Cea mai recentă versiunea a sistemului opţional Parking Assistant uşurează selectarea şi utilizarea locurilor de parcare poziţionate paralel sau transversal cu drumul. Sistemul preia întregul proces de parcare, inclusiv toate manevrele de direcţie, schimbare a vitezelor, accelerare şi frânare. Suplimentar, sistemul include şi funcţia Active Park Distance Control. În timpul manevrelor de mers înapoi, aceasta utilizează momente foarte precise de frânare pentru a evita coliziunile cu obstacolele din spatele sau lateralul automobilului.

     

    SISTEMELE INOVATOARE DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI DIN PORTOFOLIUL BMW CONNECTEDDRIVE ÎMBUNĂTĂŢESC CONFORTUL ŞI SIGURANŢA.
    Oferind cea mai mare varietate de sisteme de asistare a conducătorului disponibilă vreodată pentru un model BMW, BMW ConnectedDrive garantează un nivel de confort şi siguranţă fără egal în segmentul limuzinelor de lux. Prevenirea coliziunilor cu spatele şi avertizarea privind traficul transversal pentru zona din spatele automobilului sunt funcţii ce au fost adăugate sistemului opţional Driving Assistant. Pentru ambele funcţii, datele furnizate de senzorii radar montaţi pe părţile laterale ale spatelui sunt analizate. Pentru a reduce riscul unui impact din spate, luminile de avarie de înaltă frecvenţă alertează automobilele ce vin din urmă, în funcţie de situaţie. Dacă o coliziune nu mai poate fi evitată, măsurile de protecţie ale sistemului Active Protection - precum pretensionarea centurilor şi închiderea geamurilor laterale şi a trapei - sunt activate automat. Sistemul de avertizare privind traficul transversal ajută conducătorul la ieşirea cu spatele dintr-un spaţiu de parcare în situaţii unde vizibilitatea este limitată. Alertele sonore şi o lumină LED din oglinda retrovizoare avertizează conducătorul privind existenţa traficului transversal. Dacă este comandată camera pentru mers înapoi - dotare opţională -, o imagine extinsă a traficului din spatele automobilului apare pe displayul central iDrive.

     

    Pe lângă sistemul de tempomat activ cu funcţie Stop & Go şi sistem de avertizare privind traficul transversal (în faţă), sistemul Driving Assistant Plus include acum şi asistare a controlului direcţional şi a direcţiei cu Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) şi Lane Departure Warning Assistant (asistare a avertizării la părăsirea benzii) cu protecţie activă la coliziune laterală. Aceste sisteme utilizează o cameră stereo şi senzori radar dispuşi în faţă şi pe părţile laterale ale automobilului pentru a detecta limitele drumului, automobilele aflate în faţă şi pe cele care se apropie din laterale sau din spate. La viteze de până la 210 km/h, ele folosesc mici manevre de direcţie astfel încât conducătorul să se menţină pe mijlocul benzii sau să evite părăsirea neintenţionată a benzii. La schimbarea benzilor, sistemele pot să evite coliziunile cu automobilele aflate în lateral sau care se apropie din spate. Suplimentări sau făcut şi în privinţa funcţionalităţilor sistemului de tempomat activ cu funcţie Stop & Go. O dată utilizat, simpla apăsare a unui buton este suficientă pentru confirmarea restricţiilor de viteză detectate de funcţia Speed Limit Info şi pentru adaptarea corespunzătoare a vitezei selectate.

    Citeşte în continuare
    14.04.2015

    MINI AUGMENTED VISION: PROTOTIP DE OCHELARI CU AUGMENTED REALITY.

    Cu ajutorul unei inovaţii de pionierat, MINI prezintă la Salonul Auto de la Shanghai o perspectivă interesantă a viitorului automobilului. "MINI Augmented Vision oferă o imagine a modului în care conectivitatea inteligentă între un automobil MINI şi ochelari în care este proiectat conţinutul relevant poate funcţiona în viitor", a explicat Dr. Jörg Preißinger, director de proiect MINI Augmented Vision, cercetare şi tehnologie BMW Group. "Prin colaborarea cu numeroase companii din grupul Qualcomm, am creat un sistem interconectat şi ochelarii augmented reality cu designul MINI caracteristic, care revoluţionează experienţa atât în automobil, cât şi în afara lui."

     

    Prin utilizarea tehnologiei "see-through", ochelarii AR prezintă informaţiile relevante direct în câmpul vizual al conducătorului, dar fără obtura imaginea traficului din câmpul vizual, contribuind astfel la creşterea siguranţei şi a confortului în timpul condusului.

     

    Următoarele funcţii vor fi proiectate în câmpul vizual cu ajutorului MINI Augmented Vision:

     

    ● Destinaţia pentru navigaţie şi transferul ei către automobil: selectarea destinaţiei când conducătorul este în afara automobilului şi transferarea ulterioară a acesteia către maşină.

    ● Primul kilometru / Ultimul kilometru: afişarea navigaţiei de la actuala locaţie până la automobil sau de la automobil până la destinaţia finală.

    ● Funcţiile Head-Up Display: afişarea vitezei, a limitelor de viteză etc. prin intermediul ochelarilor astfel încât informaţiile se află în câmpul vizual al conducătorului, datele fiind prezentate mereu în acelaşi loc deasupra volanului. Astfel, aceste informaţii sunt oferite fără a distrage atenţia de la trafic.

    ● Navigaţie cu contact analog şi obiective turistice: cu săgeţi "pe" traseu, dar şi prin afişarea obiectivelor turistice aflate de-a lungul traseului, precum spaţiile de parcare deschise. Atenţia conducătorului este mereu concentrată asupra traficului.

    ● Mesagerie: o icoană mică este prezentată în ochelari atunci când este primit un mesaj. SMS/mesajul poate fi citit de către automobil în timp ce se conduce în siguranţă prin funcţia text to speach.

    ● Imagine X-Ray / componente transparente ale automobilului: o imagine virtuală prin componentele automobilului (precum montanţii A şi uşile) permite ca zonele exterioare sau obiectele ascunse ale maşinii să fie vizibile.

    ● Parcare augmentată: aceasta facilitează parcarea prin proiectarea imaginilor de pe camera dispusă în oglinda retrovizoare (la limita extremă) pe lentilele ochelarilor. În acest mod, distanţa de la bordură poate fi stabilită cu uşurinţă şi claritate.

     

    Designul şi culoarea conceptului de ochelari au fost create de Designworks pentru MINI. MINI Augmented Vision a fost dezvoltat în colaborare cu mai multe companii din grupul Qualcomm.

     

    "Suntem mândri că am contribuit la dezvoltarea unei interfeţe revoluţionare de realitate augmentară între ochelari şi automobil", a declarat Jay Wright, vicepreşedinte Qualcomm Connected Experiences, Inc. "MINI Augmented Vision oferă un exemplu convingător a ceea ce este posibil în prezent şi la ce să ne aşteptăm în viitor."

    Citeşte în continuare
    03.04.2015

    MINI ALL4 RACING OBŢINE O VICTORIE IMPRESIONANTĂ ÎN CONDIŢII DIFICILE LA ABU DHABI DESERT CHALLENGE 2015 // CUPA MONDIALĂ FIA PENTRU RALIURI CROSS-COUNTRY 2015, ETAPA A DOUA: MINI ALL4 RACING OCUPĂ PRIMELE TREI LOCURI - VLADIMIR VASILYEV ÎNVINGĂTOR.

    În ciuda temperaturilor extreme - maxime de 47 de grade Celsius pe parcursul etapelor a treia şi a patra din Abu Dhabi Desert Challenge - şi a unei furtuni puternice de nisip care a dus la anularea etapei a cincea din ultima zi, abordarea determinată a MINI ALL4 Racing s-a încheiat într-o manieră impresionantă cu Vladimir Vasilyev (Rusia) învingător. Pe de altă parte, MINI ALL4 Racing a reuşit a monopolizat întregului podium, iar cinci echipaje s-au clasat în Top 10.

     

    A 25-a ediţie a Abu Dhabi Desert Challenge (27 martie - 2 aprilie) a fost a doua etapă din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015 şi s-a dovedit imediat a fi o cursă dificilă. Dunele înalte combinate cu terenul moale şi vânturile din deşert au făcut ca echipajele MINI ALL4 Racing să se confrunte cu pene de cauciuc, un accident dramatic şi o excludere neobişnuită din clasamentul final. Cu toate acestea, renumita fiabilitate a modelului MINI ALL4 Racing şi angajamentul deosebit al echipajelor au permis obţinerea unui rezultat impresionant.

     

    După ce etapa a cincea din ultima zi a fost anulată ca urmare a temerilor de siguranţă ridicate de o furtună de nisip puternică, rezultatul final părea să fie stabilit pe baza clasamentului de la finalul etapei a patra. Ţinând cont de acest amănunt, Nasser Al-Attiyah (Qatar) a fost considerat câştigător după ce a condus competiţia de la finalul etapei a doua. Dar se pare că nu a fost să fie pentru că Nasser - câştigătorul ediţiei 2015 a Raliului Dakar - a fost exclus din clasamentul final.

     

    MINI ALL4 Racing a fost reperul principal al ediţiei 2015 a Abu Dhabi Desert Challenge. După ce caravana competiţiei s-a întors în Abu Dhabi City - condusă de patru maşini construite de X-raid -, comisarii au observat o abatere tehnică la maşina lui Nasser Al-Attiyah: cursa suspensiei era peste limita maximă admisă de regulamentul tehnic. Această abatere a fost cauzată de stresul pe care terenul dificil l-a exercitat asupra componentelor suspensiei. Deşi comisarii au luat la cunoştinţă că infracţiunea nu a fost comisă în mod deliberat, ei au descalificat modelul MINI ALL4 Racing al pilotului din Qatar.

     

    Vorbind despre rezultatul final, Nasser a declarat: "Acesta este unul dintre puţine momente negative din cariera mea de pilot. Toată munca şi efortul depuse de întreaga echipă nu au fost recompensate - este păcat, mai ales că MINI ALL4 Racing s-a dovedit şi de această dată un învingător autoritar".

     

    În ciuda ştirii nefericite, bucuria a fost cuvântul de ordine când modelul MINI ALL4 Racing al campionului en-titre din Abu Dhabi Desert Challenge, Vladimir Vasilyev (Rusia), a fost promovat pe primul loc al clasamentului general. Deşi toţi piloţii au urcat câte un loc în clasamentul competiţiei, echipajele MINI ALL4 Racing au continuat să domine podiumul întrecerii.

     

    "Nu este modul în care îmi doresc să obţin o victorie", a spus Vladimir Vasilyev. "Dar recompensează munca depusă după problemele avute, printre care o pană de cauciuc. Toată lumea a trebui să înfrunte un mediu climatic dificil şi condiţii de cursă vitrege, astfel că toţi cei care au trecut linia de sosire sunt învingători. O apreciere deosebită merită şi flota MINI ALL4 Racing care s-a dovedit fiabilă şi de această dată."

     

    Dedicaţia de care a dat dovadă la volan au făcut ca un alt pilot MINI ALL4 Racing, Erik Van Loon (Olanda), să obţină locul al doilea în clasamentul general, deşi ar fi dorit un rezultat mai bun: „Este păcat că ultima etapă a fost anulată pentru că ne bucuram de cursă şi doream să demonstrăm ce puteam obţine. Totul a mers perfect - MINI ALL4 Racing, anvelopele, noi în partea superioară a clasamentului -, aşa că nu am avut de ce să ne alarmăm."

     

    Posibil cea mai mare surpriză a ediţiei 2015 a Abu Dhabi Challenge a fost nou intratul în "armada" MINI ALL4 Racing, Harry Hunt (Marea Britanie). Tânărul englez a pilotat spre un fantastic loc al patrulea, înainte să fie promovat pe poziţia a treia. Acest rezultat este de două ori mai remarcabil pentru că a fost la prima apariţie alături de elita din Cup Mondială FIA Cross Country. "A fost o experienţă minunată, dar foarte dificilă. Maşina este mult mai bună decât mă aşteptam; ştiam că este bună, dar nu mă aşteptam să fie atât de bună. De asemenea, nu credeam că va fi atât de dificil din cauza căldurii. Experienţa învăţată este una incredibilă."

     

    Un alt pilot MINI ALL4 Racing, Orlando Terranova (Argentina), a terminat pe locul al şaselea. "M-am simţit bine în unele zile şi nu la fel de confortabil în altele, iar acest lucru se vede în rezultate. Starea dunelor a făcut ca rularea la viteză mare să nu fie întotdeauna posibilă. Maşina este foarte puternică, dar nu am putut utiliza constant această putere."

     

    Pilotul polonez Adam Malysz a fost pentru prima dată la comenzile unui MINI ALL4 Racing în deşert şi a făcut un efort remarcabil pentru a încheia pe locul al şaptelea, chiar dacă a fost victima unui accident. Un alt competitor se afla oprit în spatele unei dune şi nu i-a avertizat pe ceilalţi sportivi. Când Malysz a trecut peste dune, nu a putut evita impact, iar MINI ALL4 Racing a căzut pe o parte, dar - din fericire - nimeni nu a fost vătămat. "Prin trecerea la MINI ALL4 Racing, am făcut un mare pas spre viitor. Maşina a fost aproape perfectă."

     

    Stephan Schott (Germania) şi al său MINI ALL4 Racing au suferit mult în etapa a patra când, la viteză mare, maşina s-a rostogolit de mai multe ori înainte de a se opri. Dar chiar şi aşa, acest lucru nu s-a reflectat prea mult ţinând cont de ce a fost - Schott a încheiat competiţia pe un remarcabil loc al 17-lea.

     

    Din păcate, Lucio Alvarez (Argentina) a fost obligat să se retragă din Abu Dhabi Desert Challenge 2015 după etapa a doua, ca urmare a faptului că navigatorul său a solicitat asistenţă medicală din cauza durerilor la spate. La faţa locului, echipa medicală l-a sfătuit să nu continue competiţia.

     

    CUPA MONDIALĂ FIA PENTRU RALIURI CROSS-COUNTRY 2015, ETAPA A DOUA: ABU DHABI DESERT CHALLENGE.

    Poziţiile finale ocupate de MINI ALL4 Racing în clasamentul oficial:

     

    Locul 1: Pilot - Vladimir Vasilyev (Rusia). Navigator - Konstantin Zhiltsov (Rusia).

     

    Locul 2: Pilot - Erik Van Loon (Olanda). Navigator - Wouter Rosegaar (Olanda).

     

    Locul 3: Pilot - Harry Hunt (Marea Britanie). Navigator - Harry Hunt (Marea Britanie).

     

    Locul 6: Pilot - Orlando Terranova (Argentina). Navigator - Bernardo Graue (Argentina).

     

    Locul 7: Pilot - Adam Malysz (Polonia). Navigator - Rafal Marton (Polonia).

     

    Locul 17: Pilot - Stephan Schott (Germania). Navigator - Xavier Panseri (FRA).

     

    CALENDAR COMPETIŢIONAL: CUPA MONDIALĂ FIA PENTRU RALIURI CROSS-COUNTRY.

    20-22.02 Baja Russia
    27.03-02.04 Abu Dhabi Desert Challenge
    18-24.04 Sealine Cross-Country Rally Qatar
    10-17.05 Pharaons Rally
    25-28.06 Italian Baja
    24-26.07 Baja Aragón
    13-16.08 HunGarian Baja
    03-09.10 Rallye du Maroc
    22-24.10 Baja Portalegre 500

    Citeşte în continuare
    20.03.2016

    PIXELS: ÎN CEA MAI RECENTĂ COMEDIE SCI-FI DE LA SONY PICTURES, MINI COOPER S ESTE SALVATORUL OMENIRII.

    Urmăriri nebune, dialoguri amuzante, scene spectaculoase de acţiune, vechi prieteni din jocurile video de odinioară, speranţă, eroi şi, în centrul acţiunii, salvatori întruchipaţi de patru modele MINI Cooper S (versiune cu trei uşi): aceasta este povestea, pe scurt, a ultimei producţii Sony Pictures, PIXELS, care va avea premieră în cinematografele din SUA pe data de 24 iulie. MINI, cu cei patru protagonişti principali - Adam Sandler, Peter Dinklage, Denis Akiyama şi Josh Gad - la volan, joacă un rol cu totul special în lupta împotriva băieţilor răi. În distribuţie mai apar Kevin James şi Michelle Monaghan.

     

    Pentru creaţia în spiritul Hollywoodului, regizorul Christopher Columbus s-a inspirat din scurtmetrajul francez de animaţie pe care l-a realizat Patrick Jean. Producţia acestuia a stârnit un interes deosebit în mediul online în 2010, fiind un omagiu adus jocurilor video clasice precum Tetris, Pac-Man, Space Invaders şi Donkey Kong.

     

    MINI versus Pac-Man.

    În PIXELS, omenirea se transformă într-un joc video din lumea reală. Extratereştrii preiau temele celor mai populare jocuri ale anilor '80, inclusiv Space Invaders, în care jucătorii aveau ca obiectiv distrugerea micilor "aliens" pixelaţi. Distracţia din jocuri este interpretată eronat de către extratereştrii, care o consideră o declaraţie de război şi expediază rapid figuri Pac-Man şi Donkey Kong supradimensionate către capitala Japoniei, Tokyo. În labirintul din metropola niponă, ele transformă tot ce ating în pixeli.

     

    În dorinţa de a salva omenirea, guvernul SUA recrutează un grup de patru jucători video talentaţi din anii '80, ale căror cunoştinţele par imbatabile atunci când este vorba de punctele forte şi cele slabe ale personajelor din jocurile video. Dar pentru a câştiga bătălia împotriva Pac-Man & Co., cei patru eroi au nevoie de un mic ajutor din afară, aşa că guvernul le oferă propriile "MINI Fantome" - patru modele MINI Cooper S (versiune cu trei uşi) ce poartă numele şi culorile Fantomelor Pac-Man. Dacă misiunea va fi sau nu încununată de succes? Răspunsul va fi oferit la 24 iulie, data la care va avea loc premiera în SUA.

     

    MINI Cooper S (3 uşi) joacă rolul principal.

    MINI Cooper S (3 uşi) este nu doar foarte agil de condus, ci arată şi foarte bine. Cea mai nouă generaţie a originalului este concepută pentru individualişti şi transferă legendarul limbaj de design al versiuni clasice Mini din 1959 în prezent. Cu dotările vaste ale produsului şi elaborarea detaliată a indiciilor de design ale predecesorului său, noua generaţie combină tradiţia MINI cu designul şi inovaţia de avangardă.

    Citeşte în continuare
    Vânzările BMW Group au înregistrat un nou record în februarie
    19.03.2015

    VÂNZĂRILE BMW GROUP AU ÎNREGISTRAT UN NOU RECORD ÎN FEBRUARIE.

    ● Livrările au totalizat 151.952 de automobile, o creştere de 7,6%
    ● Vânzările faţă de anul trecut au urcat cu 7,3%, la 294.112 unităţi
    ● Vânzările în Europa au crescut cu 7,7% în primele două luni

     

    BMW Group a reuşit cele mai bune vânzări pentru luna februarie din întreaga sa istorie, cu un total de 151.952 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce ajungând la clienţii din lumea întreagă (2014: 141.207/ +7,6%). Per total, de la începutul acestui an s-a livrat un număr record de unităţi, 294.112 (2014: 274.113) - o creştere de 7,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

     

    "Am avut un început bun de an, în februarie stabilind un nou record al vânzărilor", a declarat Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi marketing BMW. "Sunt încrezător că portofoliu nostru de modele, care include noul BMW Seria 2 Gran Tourer şi versiunea revizuită BMW Seria 1 - ambele au fost prezentate în premieră la Salonul Auto de la Geneva -, va oferi impulsul care ne va permite să continuăm creşterea în 2015", a completat Robertson.

     

    Marca BMW s-a bucurat de cea mai bună februarie din istoria sa, 131.416 automobile BMW fiind livrate clienţilor de pretutindeni, o creştere de 5,2% (2014: 124.952). Vânzările de la un an la altul au crescut cu 5,7% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, totalizând 255.981 de unităţi (2014: 242.130). Cererea pentru BMW Seria 2 este una foarte mare, cu un total de 7.302 automobile livrate clienţilor în luna februarie. Seria 2 Active Tourer a reuşit cea mai mare parte a acestor vânzări, 5.360 de unităţi ale modelului compact fiind livrate clienţilor în cea de-a doua lună a anului. Modelul mai mare, BMW Seria 2 Gran Tourer - primul model cu şapte locuri din acest segment, disponibil şi cu tracţiune integrală -, este de aşteptat să continue succesul Active Tourer când va fi lansat în iunie pe piaţa din Europa. De-a lungul lunii februarie, BMW Seria 4 a fost livrat unui număr de 9.636 de clienţi, în timp ce BMW X4, lansat în vara anului trecut, a reuşit vânzări de 4.040 de unităţi. BMW X5 continuă să fie un vector important al vânzărilor mărcii, cu o creştere de 46,0% faţă de aceeaşi lună a anului trecut (12.916 / 2014: 8.844), în timp ce BMW X6 a reuşit şi el un salt al vânzărilor, +5,9%, la un total de 2.819 unităţi (2014: 2.662). Vânzările modelelor BMW i au totalizat 2.165 de automobile în februarie, 1.824 de unităţi BMW i3 şi 341 BMW i8 fiind livrate clienţilor. În 2014 - primul său an de vânzări -, BMW i3 a fost al treilea cel mai popular automobile electric din lume, cu aproximativ 16.000 de unităţi vândute.

     

    Ca urmare a schimbării de model ce a avut loc anul trecut, brandul MINI s-a bucurat de o creştere a vânzărilor cu 27,1%, la un total de 20.303 unităţi (2014: 15.976). 2015 a adus şi cel mai bun început de an din întreaga istorie a mărcii, cu un total de 37.678 de automobile MINI ce au fost livrate clienţilor în primele două luni, o creştere de 19,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (31.486). Noul MINI Hatch cu trei uşi se dovedeşte a fi un succes în rândul clienţilor: 7.877 de unităţi au fost livrate clienţilor din lumea întreagă în cursul lunii februarie, o creştere de 69,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când vânzările au fost afectate de schimbarea de model (2014: 4.640). MINI Hatch cu cinci uşi se mândreşte şi el cu vânzări foarte bun, luna februarie aducând vânzări de 5.088 de unităţi.

     

    La nivel global, BMW Group a reuşit vânzări mai mari în toate regiunile comparativ cu luna februarie a anului anterior. Datele faţă de anul trecut sunt crescute aproape pe tot mapamondul, în conformitate cu strategia corporate de creştere echilibrată la nivel mondial.

     

    Livrările de modele BMW şi MINI în Europa au crescut cu 7,0% în februarie, totalizând 64.685 de unităţi (2014: 60.435). Vânzările pentru primele două luni ale anului au urcat cu 7,7% (120.365 / 2014: 111.768). Creşterea a fost obţinută în toate pieţele europene, cu rezultate foarte bune în unele ţări. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, piaţa germană a înregistrat o creştere de 13,3% a înmatriculărilor noi pe parcursul lunii februarie (20.660 / 2014: 18.229), în timp ce vânzările din Italia au crescut cu 8,4%, la un total de 6.055 de automobile (2014: 5.588). Marea Britanie a continuat să obţină o creştere consistentă, cu un total de 6.341 de unităţi BMW şi MINI livrate clienţilor (2014: 5.980 / +6,0%).

     

    Vânzările BMW şi MINI în America au continuat să fie la fel de bune ca la începutul anului, cu o creştere de 13,8% în februarie (34.698 / 2014: 30.490). Vânzările faţă de anul trecut au urcat cu 10,1%, la un total de 62.150 de unităţi livrate până acum în 2015 (2014: 56.467). America de Nord a fost cel mai important vector de creştere al zonei: livrările de automobile BMW şi MINI au totalizat, în februarie, 28.921 de unităţi în SUA (2014: 24.476 / +18,2%), o creştere similară fiind înregistrată în Canada, unde 2.692 de unităţi au fost livrate clienţilor (2014: 2.295 / +17,3%).

     

    Livrările către clienţii din Asia au fost mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul comercializat în februarie crescând cu 4,1% (47.154 / 2014: 45.292), iar cele din primele două luni înregistrând un salt de 5,4% (101.342 / 2014: 96.133). Vânzările BMW şi MINI din China continentală au totalizat 31.089 de unităţi în februarie, o evoluţie de 2,7% faţă de aceeaşi lună a anului anterior (30.281), în timp ce Coreea de Sud a experimentat un salt de 22,0%, la un total 4.191 de automobile (2014: 3.435).

     

    BMW Motorrad a continuat tendinţa în creştere pe care a avut-o la începutul anului, cu un salt al vânzărilor de 13,5% (9.195 / 2014: 8.098), ceea ce face ca aceasta să fie cea mai bună lună februarie din istoria mărcii. Un total de 15.458 de motociclete şi maxiscutere BMW Motorrad au fost livrate clienţilor în primele două luni ale anului, o creştere de 14,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (13.536). Această evoluţie pozitivă se datorează în principal cererii foarte bune pentru modelele lansate recent precum S 1000 RR, R 1200 R şi F 800 R.

     

    BMW Group.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    18.03.2015

    40 DE ANI DE LA PRIMA VICTORIE LA SEBRING: BMW A PREZENTAT DESIGNUL ANIVERSAR AL BMW Z4 GTLM PENTRU CURSA DE 12 ORE.

    Pe 21 martie, BMW Team RLL va concura în cea de-a 63-a ediţie a legendarei curse de 12 ore de la Sebring (statul Florida, SUA). Clasica de anduranţă reprezintă cea de-a doua cursă din sezonul 2015 al United SportsCar Championship (USCC). BMW Motorsport şi BMW of North America sărbătoresc o aniversare specială cu ocazia revenirii la Sebring: acum 40 de ani, BMW Motorsport a reuşit prima victorie la Sebring, cu modelul BMW 3.0 CSL.

     

    În onoarea acestui succes, cele două BMW Z4 GTLM ale BMW Team RLL vor avea un design special când vor concura pe "Sebring International Raceway". Maşina cu numărul de concurs 25 va purta culorile modelului BMW 3.0 CSL ce a învins în 1975. La ceremonia de dezvelire, care s-a desfăşurat în cadrul "Amelia Island Concours d’Elegance" din nordul Floridei, BMW of North America a prezentat, în premieră pentru public, designul aniversar al automobilelor.

     

    Mulţi dintre piloţii care au contribuit la succesul de acum patru decenii au profitat de ocazie şi au participat la prezentare. La 40 de ani de victoria istorică, învingătorii de atunci - Brian Redman (SUA), Sam Posey (SUA) şi Hans-Joachim Stuck (Germania) - s-au reunit la Amelia Island. Jochen Neerpasch, primul director executiv al BMW Motorsport GmbH, şi Jens Marquardt, directorul actual al BMW Motorsport, au fost printre invitaţii la eveniment. Cu toţii au urmărit de aproape momentul în care actualul pilot BMW Team RLL, Bill Auberlen (SUA), a parcurs primele tururi cu BMW Z4 GTLM decorat în designul aniversar.

     

    1975 a fost un an important pentru istoria BMW în America de Nord: BMW of North America a fost înfiinţat şi, doar câteva zile mai târziu, s-a obţinut prima victorie cu BMW 3.0 CSL, la Sebring. După ce a ocupat locurile al doilea şi la patrulea în clasamentul GTLM în priam etapă de la Daytona (SUA), BMW Team RLL speră ca la ediţia din acest an a clasicei de anduranţă să scrie un nou capitol în povestea de succes a BMW.

    Citeşte în continuare
    17.03.2015

    BMW MOTORRAD CÂŞTIGĂ PATRU DIN ŞAPTE CATEGORII ŞI SĂRBĂTOREŞTE OBŢINEREA A ZECE PODIUMURI ÎN COMPETIŢIA CITITORILOR REVISTEI MOTORRAD, “MOTOCICLETA ANULUI 2015”.

    BMW Motorrad a obţinut rezultate uimitoare în cea de-a 17-a ediţie a competiţiei “Motocicleta Anului”, organizată de revista MOTORRAD, cu victorii la categoriile “Tourer/Sports Tourer”, “Sport”, “Enduro” şi “Clasice Moderne”. Alături de aceste premii, BMW Motorrad a mai obţinut trei locuri doi şi trei locuri trei.

     

    Ceremonia de premiere a avut loc pe 3 martie 2015, în Stuttgart. 48,118 cititori ai revistei MOTORRAD au luat parte la cea de-a 17-a ediţie a competiţiei “Motocicleta Anului”, în 2015. Aceasta este creditată drept cea mai importantă competiţie de gen din Europa. Peste jumătate de milion de cititori au participat la aceasta competiţie din 1999 până astăzi.

     

    “Germania este cea mai importantă piaţă pentru BMW Motorrad. Urmărim constant evoluţia BMW Motorrad în pieţele importante, pentru că de acolo poate veni trendul. Faptul că am câştigat un sondaj atât de important într-o manieră aşa de categorică demonstrează aprecierea de care se bucură gama noastră de modele", a declarat Ionuţ Bâtu, Country Manager BMW Motorrad România & Bulgaria.

     

    La categoria “Tourer/Sports Tourer”, BMW Motorrad a sărbătorit un success dublu. Noul R 1200 RS, un model ce îmbină ciclistica de top, flerul sportiv şi calităţile touring, a câştigat pentru prima dată, obţinând 21,5% din voturi. R 1200 RT, model prezent în gama BMW Motorrad de mai bine de trei decade, a fost al treilea favorit al publicului în această clasă.

     

    La categoria “Sport”, noul BMW S 1000 RR s-a impus cu uşurinţă. Încă o dată, 23,8% din totalul de cititori ai revistei MOTORRAD au apreciat raportul optim între performanţă, siguranţă, asigurată de tehnologii ca Race ABS şi controlul dinamic al tracţiunii DTC, precum şi controlul dinamic al suspensiilor (DDC).

     

    Supremaţia BMW Motorrad în clasa “Enduro/Supermoto” a fost consolidată încă o dată de modelul R 1200 GS, care a reuşit să-şi adjudece 25,3% din voturile acestei clase. Legendarul model enduro, ideal pentru parcurgerea distanţelor lungi, pentru aventuri offroad, dar şi pentru pilotat sportiv pe drumuri asfaltate, s-a impus din nou.

     

    Victoria cu numărul patru a fost adjudecată de R nineT în categoria “Clasice Moderne”. Măiestria echilibrului dintre design-ul classic, opţiunile de personalizare, tehnologia de vârf şi dinamica excelentă a convins 35% dintre votanţi.

     

    “Acest rezultat grozav obţinut de motocicletele noastre mă bucură foarte mult şi cu această ocazie aş vrea să mulţumesc cititorilor revistei MOTORRAD pentru voturile lor şi pentru încrederea în BMW Motorrad. Acest lucru confirmă încă o dată munca depusă pentru dezvoltarea motocicletelor noastre şi acţionează ca un stimulent pentru viitor, ca să putem oferi în continuare cele mai bune motociclete din categoriile lor”, a declarat Stephan Schaller, Directorul General BMW Motorrad, despre rezultatul votului.

     

    În categoria nou-înfiinţată “Crossover”, noul BMW S 1000 XR a ocupat locul doi cu 20,7 procente. Cititorii MOTORRAD au fost impresionaţi de mixul fascinant între dinamică, calităţile de touring accentuate şi design-ul inconfundabil.

     

    În categoria “Naked”, BMW Motorrad a ocupat locul doi cu noul BMW R 1200 R cu motor boxer şi locul trei cu agilul S 1000 RR în patru cilindri.

     

    Alte podiumuri au fost obţinute la categoria “Scuter”, unde modelele C 600 Sport/C 650 GT şi C evolution au obţinut poziţiile doi şi trei pe podium.

     

    BMW Group.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    BMW X5 xDrive40e
    16.03.2015

    BMW X5 xDRIVE40e.

    Primul model hybrid plug-in de serie al mărcii principale BMW este un Sports Activity Vehicle. Datorită tracţiunii integrale permanentă şi tehnologiei BMW EfficientDynamics eDrive, BMW X5 xDrive40e oferă sportivitate excepţională, echilibru suprem şi o eficienţă remarcabilă. Cu o putere totală a sistemului de 230 kW/313 CP, generată de motorul pe benzină - cu patru cilindri - cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi electromotorul sincron, BMW X5 xDrive40e reuşeşte un consum mediu mixt de 3,4-3,3 l/100 km şi un consum mixt de electricitate de 15,4-15,3 kWh pe aceeaşi distanţă parcursă. Emisiile CO2 sunt de 78-77 g/km (date în conformitate cu ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese).

     

    Utilizarea tehnologiei BMW eDrive - pentru eficienţă deosebită precum şi pentru o mobilitate în regim exclusiv electric - prezintă o nouă formă a experienţei superioare a condusului unui model Sports Activity Vehicle. BMW X5 xDrive40e beneficiază de pe urma tehnologiei şi cunoştinţelor de la modelele BMW i. BMW i8 este un deschizător de drum pentru şi acum plăcerea de a conduce un plug-in hybrid poate fi experimentată în premieră şi la un model al mărcii principale BMW.

     

    ACUMULATOR LITIU-ION CU OPŢIUNI FLEXIBILE DE ÎNCĂRCARE, VERSATILITATE SPECIFICĂ UNUI SAV ŞI AMBIANŢĂ EXCLUSIVISTĂ.
    Energia pentru electromotorul integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte provine de la un acumulator litiu-ion, care - prin intermediul unui transformator de tensiune - furnizează puterea şi unei baterii de joasă tensiune pentru sistemul electric 12V de la bordul BMW X5 xDrive40e.

     

    Alimentat de la o priză obişnuită, timpul de încărcare este de 3 ore şi 50 de minute. Reîncărcarea acumulatorului se poate face prin conectarea la orice sursă casnică de energie sau printr-un BMW i Wallbox, precum şi la staţiile publice de încărcare. În contextul în care se foloseşte sistemul BMW i Wallbox pure, de exemplu, timpul de încrcare scade la 2 ore şi 45 de minute.

     

    Pentru a se economisi spaţiu, acumulatorul de înaltă tensiune se află sub podeaua portbagajului, acolo unde este şi protejat bine în cazul unui accident. Cu o capacitate a portbagajului ce variază între 500 şi 1.720 de litri, un spătar al banchetei ce poate fi rabatat în trei părţi şi cu un interior ce beneficiază de un design luxos, BMW X5 xDrive40e se bucură şi de versatilitatea ridicată a unui Sports Activity Vehicle, combinată cu un interior exclusivist.

     

    CONTROL INTELIGENT AL SISTEMULUI DE PROPULSIE ŞI BUTON EDRIVE PENTRU CONDUS HYBRID ŞI MOBILITATE CU EMISII ZERO.
    BMW X5 xDrive40e realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h. Pentru aceasta, sistemul combină un motor de patru cilindri benzină care foloseşte tehnologia TwinPower Turbo care dezvoltă o putere maximă de 180 kW/ 245 CP şi un cuplu de 350 Nm. Acesta este combinat cu un motor electric sicron inserat în cutia de viteze cu opt trepte care dezvoltă 83kW/ 113 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Întregul sistem este cuplat la cele patru roţi prin sistemul de tracţiune integrală inteligentă, BMW xDrive. Puterea maximă a sistemului este de 230 kW/ 313 CP, în timp ce cuplul maxim este de 450 Nm. Sistemul hibrid este completat de o baterie litiu-ion compusă din 96 de celule care oferă o capacitate de 9 kWh.

     

    Experienţa cotidiană de utilizare a arătat că, atunci când bateria este complet încărcată, modelul poate parcurge drumurile urbane zilnice de 50-60 km cu un consum de aproximativ 6,5 litri per 100 km, cu variaţii în funcţie de stilul de condus. Pentru drumurile lungi de vacanţă, testele au arătat un consum sub 11 litri per 100 km.

     

    Experienţa condusului este caracterizată de performanţe versatile. Controlul inteligent al sistemului de propulsie hybrid asigură că motorul şi electromotorul acţionează la unison într-o manieră care optimizează eficienţa, în timp ce se adaptează perfect la dorinţele conducătorului. Butonul eDrive de pe consola centrală permite ajustarea modului de operare a sistemului hybrid. În setarea de bază AUTO eDrive, performanţele sunt amplificate prin intermediul propulsiei electrice, cuplul maxim de 250 Nm fiind disponibil imediat pentru acceleraţii sportive.

     

    Alternativ, modul MAX eDrive face ca BMW X5 xDrive40e să ruleze exclusiv în regim electric, cu emisii zero, de exemplu în traficul urban. Când acumulatorul de înaltă tensiune este încărcat complet, automobilul are o autonomie de până la 31 de kilometri în modul de condus 100% electric, cu o viteză maximă limitată la 120 km/h.

     

    Prin apăsarea unui buton se activează modul SAVE Battery pentru a menţine nivelul de energie din acumulator sau a permite încărcarea acestuia în timpul deplasării. În acest fel, energia electrică poate fi conservată pentru condus în regim electric pentru etape viitoare ale călătoriei.

     

    Indiferent de setarea aleasă cu ajutorul butonului eDrive, puterea oferită de cele două surse este transmisă permanent prin intermediul sistemului inteligent de tracţiune integrală, BMW xDrive. Diferitele reglaje ale automobilului care pot fi selectare prin butonul Driving Experience Control - COMFORT, SPORT şi ECO PRO - sunt şi ele disponibile în toate modurile de propulsie.

     

    PRODUSE ŞI SERVICII DE LA BMW CONNECTEDDRIVE ŞI BMW 360° ELECTRIC, SPECIFICE MODELELOR HYBRID.
    Toate sistemele de asistenţă a conducătorului şi serviciile de mobilitate din portofoliul BMW ConnectedDrive, oferite standard sau ca opţiune pentru BMW X5, sunt disponibile pentru a oferi o plăcere îmbunătăţită a condusului la varianta de model cu tehnologie eDrive. O funcţie de control inteligent al energiei este oferită ca dotare specială specifică modelului, care poate fi utilizată în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional - echipare standard pentru BMW X5 xDrive40e. Oricând o destinaţie este fixată în sistemul de navigaţie, sistemului de propulsie foloseşte datele cu privire la profilul traseului împreună cu informaţiile în timp real despre trafic. Astfel, când se conduce pe distanţe medii şi lungi, sistemul poate asigura că este posibilă rularea în regim exclusiv electric pe secţiunile urbane prin utilizarea Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare) şi gestionează resursele de energie ale acumulatorului de înaltă tensiune.

     

    Aplicaţia BMW Remote, în versiune specifică unui model hybrid, permite verificarea stării de încărcare a acumulatorului, localizarea staţiilor publice de reîncărcare şi apelarea evaluărilor de eficienţă pentru BMW X5 xDrive40e de pe smartphone. Funcţiile auxiliare de încălzire şi ventilare pot fi şi ele activate de la distanţă.

     

    Panourile BMW i Wallbox Pure şi BMW i Wallbox Pro, care includ service de instalare, sunt disponibile pentru încărcarea la domiciliu ca parte a conceptului BMW 360° ELECTRIC, oferind clienţilor o modalitate foarte rapidă şi convenabilă de reîncărcare a acumulatorului când automobilul este parcat. Serviciile de asistenţă specifice modelului sunt şi ele disponibile. Serviciul ChargeNow oferă acces fără numerar la o reţea-partener extinsă de staţii de reîncărcare şi facturare a costurilor prin cardul ChargeNow. În acelaşi timp, serviciul de mobilitate ParkNow Longterm facilitează găsirea unui spaţiu de parcare sau localizarea şi rezervarea unui loc de parcare cu staţie de încărcare.

     

    O VARIETATE DE OPŢIUNI PENTRU ECHIPAMENTE.
    La varianta hybrid plug-in, specificaţia standard vastă a modelului BMW X5 este estinsă prin includerea sistemului de navigaţie Professional, precum şi a sistemelor auxiliare de încălzire şi ventilare. Acestea sunt alimentate cu energie de la acumulatorul de înaltă tensiune sau de la reţeaua de alimentare în timpul încărcării. Suplimentar, BMW X5 xDrive40e este echipat standard cu pachetul de suspensie adaptivă Confort, care include suspensie spate pneumatică şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor).

     

    Pe lângă acestea, practic toate dotările opţionale oferite pentru BMW X5 pot fi comandate şi pentru modelul hybrid plug-in. Pachetele Design Pure Experience şi Pure Excellence pentru exterior şi interior sunt disponibile şi pentru BMW X5 xDrive40e, precum şi pachetul M Sport şi dotările caracteristice de la BMW Individual.

    Citeşte în continuare
    BMW Service are grijă de automobilul tău
    12.03.2015

    BMW SERVICE ARE GRIJĂ DE AUTOMOBILUL TĂU.

    Campanie naţională.

    Echipa BMW Moldova şi-a asumat angajamentul de a avea grijă de proprietarii automobilelor BMW şi de automobilele acestora. Tocmai de asta, toţi proprietarii automobilelor BMW din Republica Moldova sunt chemaţi să verifice gratis dacă automobilul lor se află în vreuna din campaniile tehnice a concernului BMW.

    Citeşte în continuare
    Primăvara preţurile se topesc
    09.03.2015

    PRIMĂVARA PREŢURILE SE TOPESC!

    Promoţie specială BMW Moldova.

    Importatorul general BMW AG în Republica Moldova, compania Autospace SRL a lansat o nouă ofertă pentru automobilele BMW. Odată cu venirea primăverii, compania a decis să ofere un motiv de bucurie în plus celor pasionaţi de marca germană, prin preţuri substanţial reduse la toate automobilele BMW disponibile în stoc.

    Citeşte în continuare
    Două motive de sărbătoare: producţia BMW Seria 1 a ajuns la două milioane de unităţi - Noua ediţie scrie un capitol nou în povestea de succes a modelului compact
    05.03.2015

    DOUĂ MOTIVE DE SĂRBĂTOARE: PRODUCŢIA BMW SERIA 1 A AJUNS LA DOUĂ MILIOANE DE UNITĂŢI - NOUA EDIŢIE SCRIE UN CAPITOL NOU ÎN POVESTEA DE SUCCES A MODELULUI COMPACT.

    28 martie 2015 a însemnat ridicarea cortinei pentru lansare pe piaţă a noului BMW Seria 1. Fanii plăcerii compacte a condusului pot privi cu încredere spre un design mai atractiv, o ambianţă premium şi mai rafinată a interiorului, motoare care sunt foarte puternice şi totuşi eficiente, precum şi dotări cu echipamente inovatoare. Înaintea lansării, veştile venite de la uzina BMW din Regensburg au oferit noi motive de bucurie pentru că modelul BMW Seria 1 cu numărul două milioane a părăsit linia de producţie. Automobilul aniversar a fost produs la doar câteva zile după ce a început producţia noii versiuni a modelului compact şi este unul din primele exemplare ale noului BMW Seria 1 destinat exportului în Asia. Modelul BMW 120i (5 uşi), vopsit în nuanţa Estoril Blue metalizat şi echipat cu pachetul M Sport, va fi livrat unui client din Japonia.

     

    Acest moment aniversar de producţie al uzinei BMW din Regensburg reprezintă un nou punct important în povestea de succes internaţional pe care o scrie BMW Seria 1. Spre finalul verii 2014, compania a sărbătorit a zecea aniversare a acestei game. Acum, trecerea pragului de două milioane de unităţi produse oferă o nouă dovadă a atractivităţii de care se bucură plăcerea condusului specifică BMW şi în segmentul compact. La premiera sa din 2004, BMW Seria 1 a devenit primul model al mărcii care combina designul sportiv şi elegant, calităţile condusului dinamic şi calitatea premium cu atributele de funcţionalitate ale unui model compact cu cinci uşi. Dispunând de tehnologie superioară a sistemului de propulsie şi a şasiului şi de configuraţie cu tracţiune spate - în continuare, un fapt unic în segmentul compact -, BMW Seria 1 a stabilit de atunci standardele de sportivitate în clasa lui. În acelaşi timp, a fost mereu un deschizător de drumuri pentru cea mai nouă tehnologie BMW EfficientDynamics, care asigură că şi noul BMW Seria 1 oferă un echilibru impresionant între plăcerea condusului şi consumul de combustibil.

     

    Noua ediţie BMW Seria 1 este disponibilă în variantă de caroserie cu cinci, respectiv cu trei uşi. BMW Seria 1 cu trei uşi este produs exclusiv la uzina BMW din Regensburg, în timp ce BMW Seria 1 cu cinci uşi se fabrică şi la uzina BMW din Leipzig. Ambele modele pot fi comandate cu o varietate de motoare pe benzină şi diesel, deopotrivă puternice şi eficiente, care dispun de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi care includ propulsoare cu trei şi cu patru cilindri din cea mai nouă generaţie de motoare BMW Group, dar şi versiune cu şase cilindri dispuşi în linie cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Astfel, noul BMW Seria 1 acoperă un spectru de putere ce variază între 80 kW/109 CP şi 240 kW/326 CP.

     

    Modelul BMW M135i M Performance este o garanţie a dinamicii remarcabile, în timp ce modelul BMW 116d EfficientDynamics Edition, care oferă 85 kW/116 CP, este liderul eficienţei cu un consum mediu de 3,8-3,4 l/100 km şi emisii CO2 de 101-89 g/km în ciclul de testare EU. BMW M135i, BMW 118d şi BMW 120d pot fi comandate opţional cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

     

    Alte puncte de atracţie de pe lista de dotări pentru noul BMW Seria 1 sunt sistemul de operare iDrive disponibil standard, farurile LED integrale (echipare opţională în premieră la BMW Seria 1) şi cele mai noi apariţii din portofoliul BMW ConnectedDrive. Pe lângă sistemul de tempomat activ, bazat pe radar, cu funcţie Stop & Go şi noua generaţie Parking Assistant (asistent de parcare), sunt disponibile şi alte dotări, precum Driving Assistant (asistent la condus) bazat pe cameră video. Caracterul progresiv al noii game BMW Seria 1 este subliniat şi de echiparea standard cu funcţia Intelligent Emergency Call şi BMW TeleServices. Sistemul opţional de navigaţie Professional oferă şi actualizare automată a hărţilor (prin utilizarea cardului SIM integrat şi a reţelei de telefonie mobilă), care este gratuită pentru clienţi în primii trei ani de la înmatricularea automobilului. De asemenea, beneficii ale extinderii sunt şi serviciile de informaţii, comunicaţii şi entertainment bazate pe internet, pe care conducătorul le poate integra în automobil cu ajutorul aplicaţiilor prin cardul SIM integrat sau cu ajutorul smartphone-ului.

     

    BMW Group.

    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    23.02.2015

    MARCO WITTMANN A PRIMIT BMW M4 DTM CHAMPION EDITION - AUGUSTO FARFUS VA CONDUCE PE ŞOSELE UN BMW M4 CABRIOLET.

    Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" urmăreşte constant principalele noutăţi BMW pentru o perspectivă completă.

     

    DTM: Wittmann conduce BMW M4 DTM Champion Edition.
    Marco Wittmann (Germania) a fost la BMW Welt din München (Germania) pentru a intra în posesia propriului BMW M4 DTM Champion Edition. BMW M GmbH a creat această ediţie a modelului BMW M4 Coupé pentru a-l omagia pe campionul DTM din 2014. Ca un tribut adus modelului de curse Ice-Watch BMW M4 DTM, versiunea Champion Edition este disponibilă exclusiv în nuanţa Alpine White. Modelul a fost modificat special de BMW Individual. Decorate cu benzi multicolore, capota motorului şi cea a portbagajului - ambele de culoare negru mat - realizează o conexiune vizuală cu cele ale BMW M4 DTM. Alte particularităţi de design sunt conturul portocaliu al grilei M a radiatorului, logo-ul M dispus în spatele pasajelor roţilor faţă, numărul 23 pe uşi, steagul şi înscrisul "WIT", alături de "DTM Champion 2014", pe geamurile laterale din spate.

     

    Acelaşi acoperiş din fibră de carbon ca la modelul de serie şi liniile negre de design dispuse la nivelul pragurilor laterale subliniază conexiunea dintre versiunea de producţie şi cea de curse. BMW M4 DTM Champion Edition este echipat cu jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, spliter frontal negru, lamele negre la pragurile laterale, flapsuri frontale din carbon, capace din carbon ale oglinzilor laterale, spoiler spate şi inserţie de carbon a difuzorului din gama de accesorii M Performance. Champion Edition îşi subliniază exclusivismul şi la interior. Plăcuţele pragurilor uşilor poartă autograful lui Marco Wittmann, în timp ce benzile decorative din carbon pentru interior - şi ele semnate de pilotul în vârstă de 24 de ani din Fürth (Germania) - poartă înscrisul "DTM Champion 2014" şi numărul de serie al automobilului.

     

    Această ediţie este disponibilă într-o serie limitată: ca o legătură cu numărul de concurs folosit de Wittmann în sezonul trecut, doar 23 de unităţi ale acestui automobil premium exclusiv au fost produse. Fiecare exemplar este numerotat. Automobilele au fost comandate de clienţii BMW M din lumea întreagă, iar stocul s-a epuizat în scurt timp. Cei care au cumpărat această ediţie specială vor beneficia şi de o şedinţă de antrenament pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), la care va fi prezent şi Wittmann pentru a oferi sfaturi clienţilor BMW M cu privire la modul în care automobilul să fie menţinut sub control.

     

    Trei întrebări pentru... Marco Wittmann.

    Marco, ce-ţi aminteşti de titlul câştigat atunci când priveşti BMW M4 DTM Champion Edition?
    Marco Wittmann: Pentru mine este ceva foarte special că pot să conduc zi de zi o versiune de serie BMW M4 Coupé care are acelaşi design ca şi maşina mea din DTM. Pentru mine, automobilul este ca o piesă de colecţie. Fără îndoială că o voi conduce, dar numai vara şi la ocazii speciale. Până la urmă, BMW M4 DTM Champion Edition este cireaşa de pe tort la finalul unui sezon 2014 absolut remarcabil. Maşina arată fantastic. Dinamica radiată de culori şi benzi mă caracterizează. A fost un sentiment deosebit să o conduc prima dată. Este inutil să mai spun că momente precum acesta mi-au adus aminte de trecerea liniei de sosire la Lausitzring. A fost cel mai mare succes al carierei mele de până acum. Nu voi uita acea zi.

     

    Ai fi visat că cineva va construi un automobil în onoarea ta?
    Wittmann: Nu, niciodată nu m-aş fi gândit că este posibil. Este o mare onoare pentru mine că BMW M GmbH mi-a dedicat acest automobil. În special pentru că sunt disponibile doar 23 de modele ale acestui automobil sport premium, o conexiune cu numărul meu de concurs de anul trecut. Mi-e greu să-mi imaginez că doar 23 de oameni din lume au plăcerea de a deţine acest automobil. Iar eu sunt unul dintre ei. Este o nebunie şi sunt foarte mândru de acest lucru.

     

    Bruno Spengler a primit un BMW M3 DTM Champion Edition după titlul câştigat în 2012. Cum te simţi acum că vei conduce propriul model?
    Wittmann: Atunci eram pilot de teste şi dezvoltare pentru BMW Motorsport şi am putut vedea de aproape cum a câştigat Bruno titlul DTM în 2012. Cred că a fost un gest fantastic din partea BMW M GmbH să-i ofere propriul lui automobil. Doi ani mai târziu, am putut să repet succesul lui Bruno. Iar acum mi-am primit propriul Champion Edition. Cel puţin, acum mă pot alătura discuţiei când Bruno povesteşte cu multă pasiune despre propriul BMW M3 negru.

     

    DTM: Farfus a primit cheile noului său BMW.
    În viitor, Augusto Farfus (Brazilia) va putea să se bucure de traseu spre circuitele din DTM şi de alte călătorii în Monaco, acolo unde este reşedinţa lui - la volanul noului său BMW M4 Cabriolet. Chiar dacă temperaturile sunt unele de iarnă, acest lucru nu l-a împiedicat să intre în posesia cheilor automobilului BMW M automobile de culoare Moonstone metalizat. Cabrioletul foarte performant, deja un model foarte sportiv, a fost modificat cu ajutorul accesoriilor BMW M Performance, care include grilă de culoare neagră a radiatorului, difuzor spate şi spliter frontal din carbon. Pachetul aerodinamic BMW M Performance evidenţiază suplimentar eleganţa dinamică şi apariţia sportivă ale BMW M4 Cabriolet. Decoraţiunile din carbon ale ţevilor de evacuare şi sistemul special de amortizare permit ca automobilul să ofere o acustică inconfundabilă. Prizele de aer M laterale, Air Curtain şi AirBreather are nu sunt singurele dotări ce amintesc de motorsport. Volanul BMW M Performance îmbrăcat în Alcantara, cu decoraţiuni din fibră de carbon şi Race Display, are o funcţie integrată de afişare în partea superioară. Cea mai recentă tehnologie OLED şi afişajele LED în două culori permit ca modurile Race, Sport şi EfficientDynamics să fie operate prin intermediul butoanelor integrate în zona de sprijin a degetului mare. "Cu toate accesoriile BMW M Performance integrate, BMW M4 Cabriolet este automobilul perfect pentru mine", a spus Farfus. "Ca pilot de curse, îmi place că s-a folosit foarte mult fibra de carbon. Iar sunetul este fantastic."

    Citeşte în continuare
    17.02.2015

    UN PARTNERIAT DE TRADIŢIE - BMW M MAŞINA OFICIALĂ MOTOGP.

    În sezonul 2015, BMW M va fi pentru a 17-a oară consecutiv maşina oficială MotoGP. Parteneriatul BMW M GmbH şi Dorna Sports, organizatorul MotoGP, a fost pentru prima oară semnat în 1999 şi a continuat fără întrerupere până în prezent. În toamna anului trecut a fost extins până în 2020, ceea ce aduce această colaborare printre cele mai longevive din istoria motorsportului.

     

    În 2015 se remarcă implicarea mărcii BMW cu două modele speciale pentru susţinerea evenimentului – BMW M4 MotoGP Safety Car şi BMW S 1000 RR Safety Bike. BMW M4 a fost special pregătit pentru această competiţie şi vine cu un sistem de injecţie de apă pentru alimentarea turbo, în premieră pentru acest model. Acesta controlează temperatura aerului pentru alimentarea motorului. Asigură asftel un nivel de compresie mai bună şi evită aprinderile necotrolate în supra-sarcină care pot afecta motorul. BMW M4 MotoGP Safety Car va fi prezentat în avanpremieră în cadrul Salnoului Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

     

    În cadrul colaborării BMW M şi MotoGP se remarcă şi BMW M Award, o altă tradiţie de valoare care a debutat în 2003. Premiul recompensează pilotul cu cea mai bună performanţă în calificări de-a lungul unui sezon şi constă într-un model M configurat special.

     

    BMW M MotoGP Experience completează prezenţa mărcii în MotoGP. În cadrul fiecărui sezon, BMW M GmbH oferă invitaţilor speciali o experienţă şi o persăectivă unică a acestui campionat deosebit de spectaculos.

    Citeşte în continuare
    Noul BMW Seria 2 Gran Tourer
    11.02.2015

    NOUL BMW SERIA 2 GRAN TOURER.

    Cu noul BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW intră într-un nou segment de automobile şi abordeză o categorie absolut nouă de clienţi. Prin spaţiul generos, versatilitate şi flexibilitatea revoluţionară, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium din lume care oferă până la şapte locuri şi îndeplineşte cerinţele de mobilitate ale tinerelor familii.


    COMPACT, DAR ÎNCĂPĂTOR.
    În ciuda dimensiunilor sale compacte - măsoară 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în lăţime şi 1.608 mm în înălţime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă un spaţiu amplu şi un portbagaj generos, a cărei capacitate poate fi extinsă de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spătarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spătar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apăsarea unui buton, şi cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilităţi suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rând de locuri, disponibil opţional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gamă de opţiuni de stocare pentru toate cele trei rânduri de locuri, precum şi prin şinele de pe spătarul locurilor din faţă, cu măsuţe rabatabile ataşate. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneşte calităţile tradiţionale ale segmentului - precum funcţionalitatea spaţială şi confortul - cu valorile BMW tradiţionale precum dinamica, eleganţa şi calitatea premium.


    FORMULA PENTRU LANSAREA PE PIAŢĂ: CINCI MOTOARE TURBO ŞI TRACŢIUNE INTEGRALĂ BMW xDRIVE.
    În calitate de singurul automobil din clasa compactă premium ce oferă până la şapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreună cu tracţiunea integrală. Modelul realizează o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de măsurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km şi emisii de 128–133 g CO2/km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performanţe sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

     

    Toate motorizările disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo şi combină cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injecţie directă, injecţie common rail sau siteme turbo) pentru o combinaţie fără egal între eficienţă şi performanţe sportive. Cu excepţia versiunii 220d xDrive, toate motorizările dispun de tracţiune faţă. Toate versiunile pot fi echipate opţional cu o cutie automată cu 6 trepte pentru motorizările cu 3 cilindri şi cu 8 trpete petnru motorizările cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automată în echiparea standard.

     

    La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzină cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvoltă 141 kW/192 CP şi un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un răspuns deosebit de spontan. Modelul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 7,7 secunde şi un consum mixt conform standardelor de măsurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor echipate.

     

    Gama motorizărilor pe benzină este completată de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvoltă 100 kW/136 CP şi un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.

     

    Alături de 220d xDrive Gran Tourer, este disponilă o altă versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maximă de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performanţele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h şi un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.
    Cea mai accesibilă versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP şi un cuplu de 270 Nm asigură un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km şi emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde.

     

    Din vară este planficată introducerea pe piaţă a două noi versiuni – 216i Gran Tourer şi 220d Gran Tourer.


    ENTERTAINMENT ÎN MIŞCARE ŞI PENTRU COPII.
    Datorită noii aplicaţii "myKIDIO" (iniţial disponibilă doar în Germania), călătoriile lungi pot fi distractive chiar şi pentru tinerii pasageri. Aplicaţia debutează odată cu BMW Seria 2 Gran Tourer şi oferă conţinut potrivit pentru copii şi familii - cum ar fi filme artistice, seriale, cărţi audio şi jocuri audio - pe tablete precum Apple iPad, astfel încât pasagerii din spate să se distreze. Conducătorul şi pasagerul din faţă deţin controlul deplin asupra conţinutului rulat: aplicaţia poate fi operată cu uşurinţă prin intermediul controlerului iDrive şi a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicaţia "myKIDIO" permite controlul şi utilizarea conţinutului potrivit vârstei pe tablete, astfel că şi călătoriile lungi se transformă într-o experienţă plăcută pentru copii. Afişajul central arată ce vizualizează copiii pe tablete, iar cei mici aflaţi pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informaţiile cu privire la călătoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioară) într-o manieră simplă şi amuzantă.


    SISTEM DE ASISTENŢĂ FĂRĂ RIVAL ÎN SEGMENT.
    Sistemele de asistenţă şi opţiunile de informare şi entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunătăţesc siguranţa condusului şi confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiectează toate informaţiile relevante în câmpul vizual al conducătorului, sau Traffic Jam Assistant, o funcţie care asigură deplasarea complet autonomă a automobilului în condiţii de ambuteiaje pe autostradă. Modelul dispune standard sistemul de avertizare la impactul frontal cu funcţia City Braking, premiat Euro NCAP. Gama de opţiuni este completată, alturi de sistemul de navigaţie cu display de înaltă rezoluţie, de funcţii precum Apps, care permit o integrare excelentă a telefonului mobil şi a aplicaţiilor acestuia în automobil.


    PATRU VARIANTE DE MODEL PENTRU O PERSONALIZARE SUPLIMENTARĂ.
    Pe lângă versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil în alte patru variante. Modelul Advantage oferă funcţionalitate îmbunătăţită faţă de versiunea standard, incluzând - printre altele - aer condiţionat automat cu reglare pe două zone, Park Distance Control (control al distanţei de parcare) în spate, tempomat cu funcţie de frânare şi volan multifuncţional. Modelul Sport Line accentuează latura sportivă prin dotări exclusive de design precum jante speciale din aliaj uşor şi scaune sport, în timp ce Luxury Line evidenţiază exclusivismul prin aplicaţiile cromate, dar şi anumite decoraţiuni din aliaj uşor şi piele la interior. Pe lângă toate acestea, modelul M Sport vine cu o selecţie compusă din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M îmbrăcat în piele şi scaune M Sport - printre altele.


    CONCEPT. VARIABILITATE MAXIMĂ ŞI SPAŢIU PENTRU PÂNĂ LA ŞAPTE PERSOANE.
    Cu spaţiul său foarte generos, nivelul ridicat de caracter practic cotidian şi flexibilitatea maximă, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul automobil din segmentul compact premium care oferă până la şapte locuri. Modelul combină aceste atribute cu valorile tradiţionale ale mărcii BMW precum dinamica remarcabilă şi calitatea premium. În consecinţă, BMW Seria 2 Gran Tourer îndeplineşte cerinţele de mobilitate şi aşteptările familiilor tinere, pentru care puncte forte la achiziţie nu sunt doar caracterul practic şi versatilitatea, ci şi sportivitatea şi stilul de viaţă orientate spre timpul liber.


    SPAŢIU REMARCABIL.
    Prin dimensiunile sale compacte - lungime 4.556 mm, lăţime 1.800 mm, înălţime 1.608 mm -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer, care împărtăşeşte arhitectura cu BMW Seria 2 Active Tourer - tracţiune faţă, motor montat frontal, dispus transversal -, atrage atenţia chiar şi în traficul urban aglomerat. Oferă spaţiu confortabil pentru până la şapte pasageri, oferind totodată un portbagaj generos care se poate extinde de la 645 la 1.905 litri - în varianta cu cinci locuri - şi de la 560 la 1.820 litri - cu şapte locuri.

     

    Mai lung cu 214 milimetri şi mai înalt cu 53 de milimetri faţă de BMW Seria 2 Active Tourer, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă o creştere semnificativă a spaţiului datorită ampatamentului mai lung, care măsoară 2.780 mm. Linia mai înaltă a acoperişului permite conducătorului şi pasagerilor să stea drepţi, cu o poziţie înaltă a şezutului, în timp ce oferă o vizibilitate excelentă de jur-împrejur chiar şi în situaţiile dificile din trafic - în plus, accesul în automobil este unul facil. Peste toate acestea, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferul genul de spaţiu pentru picioare - în special în spate care în mod normal este rezervat automobilelor de lux.


    NIVEL MAXIM AL FLEXIBILITĂŢII ŞI FUNCŢIONALITĂŢII.
    Caracterul practic şi flexibilitatea noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt dezvăluite de conceptul banchetei spate. În funcţie de cerinţele de transport, capacitatea de încărcare sau spaţiul pentru picioare în rândul al doilea pot fi extinse prin culisarea înainte/înapoi a banchetei cu 130 de milimetri. Spătarul celor trei locuri poate fi şi el ajustat pentru îmbunătăţirea confortului sau pentru a crea mai mult spaţiu pentru bagaje. Daca este necesară folosirea spaţiului de stocare la maximum, spătarul banchetei - divizibil în raport 40:20:40 poate fi deblocat prin intermediul unui buton din portbagaj, apoi rabatat pentru a se crea o suprafaţă cargo aproape plană. Spătarul pasagerului din faţă poate fi şi el coborât astfel încât să poată fi transportate şi echipamente de până la 2,60 metri lungime. Accesul la portbagaj este foarte uşor datorită hayonului mare, lat şi cu deschidere largă, care poate fi deschis/închis automat printr-un buton sau, opţional, fără atingere prin intermediul senzorului de sub bara spate - nici că se putea mai convenabil.


    SOLUŢII PRACTICE COTIDIENE.
    O altă dotare foarte utilă este podeaua robustă şi pliabilă a portbagajului, care ascunde un compartiment suplimentar cu un sertar multifuncţional ce asigură un spaţiu de stocare de 100 de litri. Acesta se poate folosi, de exemplu, la depozitarea roţii de rezervă (opţională) sau a suportului rabatabil de biciclete - disponibil opţional în gama de accesorii BMW originale - când acesta din urmă nu este folosit. De asemenea, sub podea este spaţiu şi pentru husa retractabilă a portbagajului. Punctele de fixare din portbagaj şi cârligele pentru saci multifuncţionali - dispuse atât în stânga, cât şi în dreapta - sunt alte detalii practice care subliniază caracterul practic al noului BMW Seria 2 Gran Tourer.

     

    O altă particularitate utilă în interiorul noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt "monoşinele" de pe spătarele scaunelor faţă, pe care se pot ataşa măsuţe rabatabile de calitate - li se pot ajustat atât înălţimea, cât şi unghiul de înclinare.

     

    AL TREILEA RÂND DE LOCURI PENTRU DOI PASAGERI.
    Disponibil opţional, cel de-al treilea rând de locuri oferă spaţiu generos pentru doi pasageri, ceea ce evidenţiază flexibilitatea superioară a noului BMW Seria 2 Gran Tourer. O treaptă cu suprafaţă aderentă existentă în deschiderea uşii spate permite accesul confortabil - în combinaţie cu rabatarea şi culisarea rândului al doilea de locuri (Easy Entry). În această configuraţie, portbagajul oferă spaţiu pentru bagaje mici. Dacă nu sunt necesare cele două locuri suplimentare, al treilea rând poate fi coborât complet în spaţiul de stocare de sub podea. Suprafaţa portbagajului rămâne aproape plană, iar spaţiul de stocare este acelaşi ca la un model de 5 locuri, mai puţin cel ocupat de sertarul multifuncţional.


    GAMĂ LARGĂ DE POSIBILITĂŢI DE STOCARE.
    Caracterul practic cotidian şi utilizarea flexibilă ale noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt reflectate şi de numeroasele compartimente şi spaţii de depozitare. Un compartiment mare în faţa consolei centrale, de exemplu, este spaţiul ideal pentru păstrarea smartphone-urilor, a ochelarilor sau a cheilor. De asemenea, spaţiul de sub cotiera centrală faţă poate fi şi el utilizat drept compartiment de depozitare. Două suporturi mari de pahare, aflate în spatele levierului schimbătorului de viteze, susţin în siguranţă orice recipient pentru lichide, fără a împiedica schimbarea vitezelor. Mai mult, în panourile uşilor pot fi depozitate sticle de până la 1,5 litri.

     

    Alte echipamente de călătorie, precum jucăriile copiilor, pot fi stocate în compartimentele culisante de sub scaunele din faţă sau în compartimentele de sub al doilea rând de scaune. De asemenea, pe lângă cel de-al treilea rând de locuri există spaţii pentru obiecte înalte şi subţiri, precum sticle sau pompe pentru biciclete. O consolă centrală specială - cu două suporturi de pahare şi un compartiment de depozitare, precum şi o priză 12V pentru încărcarea dispozitivelor electrice - are rolul ei în îmbunătăţirea confortului pentru pasagerii din rândul al treilea.

     

    Noul BMW Seria 2 Gran Tourer se dovedeşte răspunsul perfect la cerinţele de mobilitate ale familiilor prin faptul că permite montarea a trei scaune pentru copii în rândul al doilea. De asemenea, există şi posibilitatea de ataşare a două scaune universale pentru copii în rândul al treilea.


    BMW Group.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    Fii parte dintr-o echipa de succes
    20.01.2015

    FII PARTE DINTR-O ECHIPA DE SUCCES!

    Pentru clienţii noştri, tindem să devenim mai buni şi să ne perfecţionăm continuu. Probabil, de aceea BMW este lider în segmentul automobilelor premium în ultimii 10 ani. Acum, a venit momentul să ne extindem echipa! Tu poţi fi unul dintre noi, ocupând funcţia de Consultant service sau Vânzător consultant accesorii.


    VIITORUL NOSTRU COLEG CONSULTANT SERVICE:
    - Are, preferabil, experienţă în domeniul automobilistic;
    - Cunoaşte în construcţia automobilului;
    - Are abilităţi de comunicare;
    - Are cunoştinţe în MS Office şi este gata să studieze soft-uri specializate BMW;
    - Cunoaşte şi vorbeşte fluent limbile română, rusă, engleză;
    - Are capacitatea de a lua decizii rapid şi de a îşi asuma responsabilitatea pentru ele;
    - Este rezistent la lucrul în condiţii de stres;
    - Cel mai important: crede în valorile BMW, doreşte să le îmbunătăţească şi să le promoveze.

     

    Consultantul service va:
    - Recepţiona comenzile pentru repararea automobilelor;
    - Determina timpul şi costul necesar pentru înlăturarea defecţiunilor;
    - Monitoriza termenii de execuţie şi de achitare a serviciilor efectuate;
    - Consulta clienţi în salon şi telefonic.

     

    Noi ne asumăm să îţi oferim:
    - Angajare oficială în câmpul muncii;
    - Oportunitate pentru creştere şi dezvoltare;
    - Salariu motivant.


    VIITORUL VÂNZĂTOR CONSULTANT ACCESORII:
    - Are, preferabil, experienţă în domeniul vânzărilor;
    - Are cunoştinţe în MS Office, social media şi este gata să studieze soft-uri specializate BMW;
    - Are abilităţi de comunicare;
    - Cunoaşte limbile română, rusă, engleză;
    - Este încrezut că poate vinde Orice.

     

    Vânzătorul consultant accesorii va:
    - Consulta clienţi în salon, prin internet şi telefonic privind accesoriile BMW;
    - Promova accesoriile BMW;
    - Contribui la creşterea vânzărilor;
    - Menţine legătură prietenoasă cu clienţii noştri.

     

    Noi ne asumăm să îţi oferim:
    - Angajare oficială în câmpul muncii;
    - Oportunitate pentru creştere şi dezvoltare;
    - Salariu motivant.


    Aşteptăm CV-ul tău la adresa de email: bmw@bmw.md

    Citeşte în continuare
    19.01.2015

    RECORD DE VÂNZĂRI PENTRU BMW MOTORRAD ÎN 2014 – CREŞTERE CU 7.2%, LA UN TOTAL DE PESTE 120.000 UNITĂŢI.

    În anul 2014, BMW Motorrad a vândut mai multe vehicule decât în anul precedent, obţinând astfel al patrulea record consecutiv în tot atâţia ani. Cu 123.495 motociclete comercializate în 2014 (2013: 115.215 unităţi), producătorul german a livrat mai multe motociclete şi scutere ca niciodată în istoria companiei. Aceasta este o creştere de 7.2%, raportată la un 2013 la fel de bun. În luna decembrie livrările au crescut cu 10.9 % la 7.032 unităţi (anul precedent: 6.343).

     

    Germania continuă să fie cea mai de succes piaţă pentru brandul bavarez. 21,714 motociclete, aproximativ o cincime din total, au fost livrate pieţei locale în anul ce tocmai a trecut. Încă o dată, BMW Motorrad a fost lider, cu o cotă de piaţă de peste 25%. Statele Unite ale Americii au ocupat locul doi cu 15.301 unităţi, un plus de 1,201 motociclete. Următoarele pieţe ca vânzări au fost Franţa (11.600 unităţi) şi Italia (10.487 unităţi). Brazilia a continuat să impresioneze cu 7,603 unităţi.

     

    În segmentul de piaţă de peste 500cc, BMW Motorrad a fost lider atât în Germania, cât şi Italia şi Spania.

     

    Stephan Schaller, Preşedintele BMW Motorrad: "Privim în urmă la un an de succes. Pentru prima dată în istoria companiei, BMW Motorrad a vândut mai mult de 120.000 unităţi. Aceasta este o creştere de 7.2% raportată la un an precedent la fel de impresionant şi corespunde celui de-al patrulea an consecutiv de record de vânzări. Aş dori să-mi exprim recunoştinţa tuturor clienţilor noştri pentru încrederea investită în BMW Motorrad."

     

    “În 2014 am lansat nu mai puţin de cinci noi modele noi la nivel mondial. Acestea au avut o contribuţie importantă la obţinerea impresionantelor cifre de vânzări. Prin intermediul modelului R nineT am reuşit să simţim pulsul unui număr considerabil de fani BMW Motorrad. Acesta s-a bucurat de un start fenomenal, adjudecându-şi din primul an locul patru în clasamentul celor mai vândute motociclete BMW. Acest succes a depăşit cu mult aşteptările noastre. Prin intermediul BMW C evolution, BMW Motorrad se plasează într-o nouă eră a mobilităţii urbane. Acest scuter electric este primul de acest tip din gama BMW Motorrad. Este construit cu ajutorul experienţei şi inovaţiilor BMW Group şi reprezintă o nouă dezvoltare în strategia de dezvoltare durabilă. Aproximativ 550 de unităţi au fost comercializate din luna mai a anului trecut. Nivelul crescut de înţelegere al clienţilor noştri demonstrează că am ales abordarea potrivită pentru primul pas în direcţia mobilităţii electrice”, a declarat Schaller.

     

    R 1200 GS, cea mai de succes motocicletă a mărcii
    Cele mai populare modele BMW Motorrad, cu peste 40,000 de unităţi vândute, sunt R 1200 GS (24,380) şi R 1200 GS Adventure (16,242). BMW R 1200 RT şi-a adjudecat locul trei cu 12.140 unităţi vândute. R nineT s-a vândut într-un ritm excepţional. În anul debutului au fost livrate la nivel mondial 8.488 unităţi. Această valoare face ca roadster-ul german să devină al patrulea model ca succes în portofoliul BMW Motorrad. Cu peste 10.000 de unităţi vândute, S 1000 R şi S 1000 RR au obţinut de asemenea rezultate remarcabile. Modelele din gama medie F 800 GS/GS Adventure (7.040/4.278 unităţi) şi F700 GS (6,499 unităţi), precum şi F 800 R (3.953 unităţi) sau F 800 GT (3.901 unităţi) au rămas şi ele foarte populare. Scutere C 650 GT şi C 600 Sport (6.391 unităţi) au fost de asemenea foarte bine primite.

     

    BMW Motorrad, privind spre 2015.
    Următorul sezon va aduce numeroase vehicule inovatoare şi emoţionale în portofoliul BMW Motorrad. Noul BMW S 1000 RR va fi disponibil pentru comenzi din primăvara anului 2015. Noua generaţie a motocicletei supersport oferă o putere crescută, o masă redusă cu 4 kg şi o mai mare uşurinţă în utilizare. Cu BMW R 1200 R şi R 1200 RS, vor fi lansate anul acesta două noi motociclete cu motor boxer. Noua versiune de F 800 R, continuă seria puternicelor motoare cu doi cilindri în linie produse de BMW Motorrad.

     

    Prin intermediul S 1000 XR, BMW Motorrad lansează a patra generaţie de motociclete sport de înaltă performanţă propulsate de motorul cu patru cilindri în linie. Acesta îmbină calităţile claselor GS, Touring şi Sport, rezultând o nouă clasă de motociclete – Adventure Sport.

     

    Stephan Schaller, Preşedintele BMW Motorrad: "BMW Motorrad îşi continuă parcursul ascendent. Vom atrage noi clienţi către brand, vom intra în segmente noi şi ne vom extinde portofoliul. Obiectivul nostru este să înregistrăm vânzări-record şi în 2015.”

     

    BMW Group.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    18.01.2015

    AL PATRULEA TITLU CONSECUTIV PENTRU MINI LA RALIUL DAKAR.

    Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au triumfat cu MINI ALL4 Racing;

     

    - Podium completat pentru MINI de Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franţa) clasaţi pe poziţia a treia;

     

    - Patru MINI ALL4 Racing printre cele mai rapide cinci maşini.

     

    Marca MINI a reuşit în nou succes în Raliul Dakar. După mai bine de 9.000 de kilometri parcurşi prin Argentina, Chile şi Bolivia, MINI a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai dificil raliu din lume. Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, în calitate de câştigători după o presetaţie în forţă. În cele două săptămâni de concurs, echipajul MINI ALL4 Racing s-a impus în cinci dintre cele 13 etape ale competiţiei.

     

    "Anul trecut, când am fost pe podium, am promis că voi reveni pentru a câştiga şi iată că sunt aici", a declarat Al-Attiyah. "A fost foarte dificil să fiu lider încă de la începutul competiţiei şi să continui să ocup această poziţie pe o perioadă îndelungată. Acest lucru s-a datorat şi faptului că am avut o competiţie foarte dificilă. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare şi vreau să mulţumesc tuturor, să-i felicit pe toţi mecanicii şi echipa pentru munca deosebită pe care au depus-o de-a lungul acestor două săptămâni. MINI ALL4 Racing este o maşină incredibilă şi a fost foarte plăcut să o pilotez."

     

    "Câştigarea Raliului Dakar 2015 de către Nasser Al-Attiyah la comenzile unui MINI ALL4 Racing este continuarea poveştii de succes MINI într-una dintre cele mai dificile curse din motorsport", a declarat vicepreşedintele executiv MINI, Jochen Goller. "Aş vrea să-l felicit şi pe el, şi echipa lui pentru această realizare fantastică, de care comunitatea MINI existentă la nivel global este foarte încântată."

     

    "De la început am ştiut că ne vom confrunta cu nenumărate provocări de-a lungul acestei aventuri de peste 9.000 de kilometri prin America de Sud şi că rezultatul final rămâne incert până în ultima zi a raliului", a mai spus Goller. "Pe de altă parte, am ştiut că echipa X-raid, MINI ALL4 Racing şi, bineînţeles, echipajele MINI au fost cu toţii foarte bine pregătiţi la startul competiţiei, iar pentru acest lucru vreau să mulţumesc personal directorului echipei X-raid, Sven Quandt."

     

    Participanţii la Dakar s-au confruntat cu provocări neprevăzute pe traseul dificil ce a pornit şi s-a încheiat la Buenos Aires (Argentina) via Iquique (Chile) şi Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din Argentina şi drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de până la 4.500 de metri şi până la aridul şi canicularul Deşert Atacama din Chile, cu dune mari şi nisip fin, Raliul Dakar a testat, deopotrivă, limitele oamenilor şi ale maşinilor. Piloţii şi navigatorii lor au fost obligaţi să rămână concentraţi pe parcursul întregii competiţii.

     

    MINI ALL4 Racing a oferit o dovadă impresionantă a vitezei şi fiabilităţii sale de-a lungul Raliului Dakar 2015. Şi de această dată, modelul s-a dovedit a fi un polivalent. "Acum, cu patru victorii în Dakar trecute în palmaresul său între 2012 şi 2015, MINI ALL4 Racing a dovedit încă o dată că este reperul principal al categoriei auto, confirmându-şi fiabilitatea, rezistenţa şi agilitatea într-o manieră convingătoare", a spus Goller. "Anul acesta, obiectivul nostru a fost să obţinem un nou rezultat important în clasamentul general şi - cu cinci MINI ALL4 Racing clasate în Top 10 la finalul Raliului Dakar 2015 şi nouă MINI ALL4 Racing ajunse la sosire, 11 victorii de etapă cu patru piloţi diferiţi şi Nasser învingător în cel mai dificil rally-raid - ne-am îndeplinit obiectivele cu succes. De-a lungul Raliului Dakar 2015, fără îndoială că am putut vedea cel mai bun MINI ALL4 Racing din istorie şi abia aştept să-l văd participând în ediţia 2015 a Cupei Mondiale Cross-Country, ca pregătire pentru Raliul Dakar 2016."

     

    Per total, MINI ALL4 Racing a triumfat în 11 dintre cele 13 etape ale acestui Dakar. Cinci dintre acestea au fost duble pentru MINI. Nu mai puţin de patru MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 5 în clasamentul general.

     

    Pe podiumul competiţiei, echipajul Al-Attiyah - Baumel a fost însoţit de tandemul Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franţa), ocupantul locului al treilea, în timp ce Erik van Loon (Olanda) - Wouter Rosegaar (Olanda) a încheiat pe poziţia a patra la prima participare în Dakar cu MINI ALL4 Racing. Ruşii Vladimir Vasilyev şi Konstantin Zhiltsov - câştigătorii ediţiei 2014 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country cu MINI ALL4 Racing - au încheiat pe locul al cincilea. Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) şi Anton Nikolaev (Rusia) au terminat în Top 10, asigurându-şi locul al nouălea. Nouă dintre cele zece MINI ALL4 Racing înscrise în competiţiei au ajuns şi la linia de sosire din Buenos Aires.

     

    Raliul Dakar 2015, clasament final.
    1. Al-Attiyah - Baumel (MINI ALL4 Racing) 40h32:25
    2. De Villiers - Von Zitzewitz 41h07:59
    3. Holowczyc - Panseri (MINI ALL4 Racing) 42h04:26
    4. Van Loon - Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 43h34:17
    5. Vasilyev - Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) 43h45:06
    9. Rakhimbayev - Nikolaev (MINI ALL4 Racing) 44h41:09
    12. Garafulic - Palmeiro (MINI ALL4 Racing) 46h00:34
    13. Zhou - Schulz (MINI ALL4 Racing) 46h07:49
    17. Terranova - Graue (MINI ALL4 Racing) 47h39:19
    21. Schott - Schmidt (MINI ALL4 Racing) 49h51:23

     

    Echipajele MINI ALL4 Racing în Raliul Dakar 2015.

    Monster Energy Rally Raid Team.
    #300 Nani Roma/Michel Périn (ES/FR)
    #305 Orlando Terranova/Bernardo „Ronnie“ Graue (AR/AR)
    #306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)

     

    X-raid Team.
    #310 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU)
    #314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)
    #319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)
    #329 Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU)
    #332 Zhou Yong/Andreas Schulz (CN/DE)
    #334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

     

    Qatar Rally Team.
    #301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR)

     

    BMW Group.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare
    Noua gama de modele BMW Seria 1
    16.01.2015

    NOUA GAMA DE MODELE BMW SERIA 1.

    Un design puternic modificat al părţii frontale şi a celei spate, o ambianţă interioară premium sofisticată şi noi rezerve de putere sub capotă definesc noua gamă de modele BMW Seria 1. Aceasta se prezintă mai expresivă, mai sportivă şi cu un plus de eficienţă. De-a lungul ultimilor 10 ani au fost vândute, la nivel mondial, aproape două milioane de unităţi BMW Seria 1, iar cea mai nouă ediţie este pregătită să stabilească noi standarde privind plăcerea condusului în segmentul compact premium. Noile modele vor avea debutul internaţional pe pieţele din întreaga lume, inclusiv Republica Moldova, în prima parte a lunii aprilie, preţurile urmând a fi comunicate la o dată ulterioară.

     

    Noile modele BMW Seria 1 cu trei, respectiv cu cinci uşi vor dispune de o gamă vast revizuită de motoare şi măsuri suplimentare de reducere a consumului şi emisiilor, toate acestea permiţând ca automobilele gamei să fie lideri în introducerea noii tehnologii BMW EfficientDynamics. Selecţia de motoare disponibile pentru noua gamă BMW Seria 1 a fost îmbunătăţită prin adăugarea ultimei generaţii de propulsoare pe benzină şi diesel, cu trei şi cu patru cilindri. Cu un cuplu generos disponibil de la turaţii reduse, motoarele cu tehnologie BMW TwinPower Turbo sunt combinate cu tracţiunea spate - în continuare, o particularitate unică în segmentul compact - pentru a furniza o experienţă intensă a condusului. O varietate şi mai mare de echipamente standard, plusul de putere pentru motorul cu şase cilindri dispuşi în linie ce echipează modelul M Performance - BMW M135i - şi inovaţiile din portofoliul BMW ConnectedDrive reprezintă noi agrumente pentru BMW Seria 1.


    DESIGNUL MODIFICAT AL EXTERIORULUI ŞI INTERIORULUI INCLUDE REPERELE FAMILIARE DE STIL BMW, CARE SUBLINIAZĂ PERFORMANŢELE SPORTIVE ŞI CARACTERISTICILE PREMIUM.
    Actualizarea designului exterior al noului BMW Seria 1 atrage atenţia asupra eleganţei sportive şi moderne. Redesenate, grila BMW a radiatorului şi prizele largi de aer contribuie la accentuarea potenţialului dinamic al automobilului. Farurile, cu o geometrie semnificativ mai plată, au un rol similar. Acestea dispun standard de lumini LED pentru zi şi opţional pot fi comandate în configuraţie LED integrală. Stopurile au fost şi ele remodelate complet. Un nou design, bazat pe tehnologia LED, subliniază forma "L" caracteristică modelelor BMW. La interior, designul sofisticat al părţii superioare a consolei centrale, cu butoanele de control pentru sistemele radio şi de aer condiţionat, este punctul principal care subliniază ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 1.


    AER CONDIŢIONAT AUTOMAT, BMW RADIO PROFESSIONAL ŞI BMW IDRIVE DISPONIBILE STANDARD; NOI VARIANTE DE ECHIPARE.
    Echiparea standard a noii game de modele BMW Seria 1 dispune acum de aer condiţionat automat, senzor de ploaie, BMW Radio Professional şi sistem de operare iDrive, completat de afişaj high-resolution de 6,5 ţoli (16,51 cm) integrat în panoul de instrumente cu un design „flat screen”. Versiunile Advantage, Sport Line, Urban Line şi M Sport - disponibile ca alternativă la specificaţia standard - oferă posibilităţi noi de personalizare sau pachete suplimentare de opţiuni.


    O NOUĂ GENERAŢIE DE MOTOARE, NOI STANDARDE DE EFICIENŢĂ.
    Cea mai nouă gamă de motoare BMW Gorup şi tehnologia BMW EfficientDynamics extinsă permit ca noile modele BMW Seria 1 să impună standardele în clasa lor prin reducerea suplimentară a consumului şi emisiilor. Noul reper de eficienţă în gama de modele a mărcii este BMW 116d EfficientDynamics Edition, care dezvoltă 85 kW/116 CP, cu un consum de 3,4 l/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km în ciclul de testare EU.

     

    Ca alternativă la transmisia standard - manuală, cu şase trepte -, există şi opţiunea unei transmisii Steptronic cu opt viteze (standard la BMW 125d, BMW 120d xDrive şi BMW M135i xDrive). Cea mai nouă versiune a cutiei de viteze automată oferă acum şi gestiune a transmisiei susţinută de datele de navigaţie.

     

    O creştere a puterii cu 5 kW (la 240 kW/326 CP) la motor cu şase cilindri dispuşi în linie permite ca noul BMW M135i să-şi consolideze poziţia de performer sportiv de elită în segmentul competitiv în care activează BMW Seria 1. Asemenea modelelor BMW 120d şi BMW 118d, versiunea BMW M Performance poate fi comandată cu sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive care, pe lângă faptul că serveşte cauzele tracţiunii şi stabilităţii direcţionale, contribuie şi la dinamica automobilului. Noul BMW M135i xDrive sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde.


    TEHNOLOGIE SOFISTICATĂ A ŞASIULUI, INDICATOR DE PRESIUNE A ROŢILOR DISPONIBIL STANDARD.
    Tehnologia avansată a şasiului, combinată cu tracţiunea spate şi o distribuţie aproape perfectă (50:50) a maselor între puntea faţă şi cea spate, oferă noului BMW Seria 1 manevrabilitatea inconfundabilă evidenţiată de agilitate şi excelenţa dinamică. Printre opţiuni se numără suspensia adaptivă, suspensia M Sport, direcţia sport variabilă şi sistemul de frânare M Sport. Acum, în echiparea standard se regăseşte şi indicatorul presiunii roţilor, care arată fiecare roată în parte.


    NOI SISTEME DE ASISTENŢĂ DE LA BMW CONNECTEDDRIVE.
    Un sistem îmbunătăţit de asistenţă la parcare este prezentat în premieră pe noul BMW Seria 1. Acesta permite parcare laterală în spaţii înguste, chiar şi când atunci când spaţiul de parcare este delimitat doar de o singură parte, dar şi parcare transversală automată. Pentru parcările laterale este necesar de un plus de cel puţin 80 de centimetri faţă de lungimea maşinii, în timp ce pentru garări este nevoie de un spaţiu cu o lăţime de cel puţin 2,5 metri. Sistemul se bazează acum pe un număr de 12 senzori, cu doi mai mulţi faţă de generaţiile anterioare.

     

    Noua selecţie de sisteme opţionale de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive, disponibile pentru BMW Seria 1, include acum sistem tempomat activ pe bază de radar cu funcţie Stop & Go. Acesta poate fi setat la o viteză de peste 30 km/h şi este capabil să gestioneze complet atunom sitauţiile de trafic urban cu opriri frecvente.

     

    Pachetul Driving Assistant integrează o serie de funcţii precum sistemul de avrtizare la părăsirea benzii de rulare, avertizare la coliziuni frontale şi sistemul de monitorizare al atenţiei şi oboselii. Sistemul de avertizare la părăsirii benzii de rulare operează la viteze de peste 70 km/h utilizând o cameră frontală. La viteze de peste 15 km/h, sistemul de avertizare la colinziuni frontale atenţionează conducătorul auto utilizând un semnal vizual şi acustic. De asemenea, în situaţii de urgenţă, pregăteşte sistemul de frânare pentru o intervenţie maximă la cea mai mică apăsare a pedalei de frână.

     

    Echipamente precum cameră video pentru mers înapoi sau sistem Speed Limit Info (informare privind limita de viteză) cu afişare No Passing Info (informare privind interdicţia de a depăşi), asistent pentru fază lungă (fază lungă operată automat în trafic pe baza unei camere video frontale), completează gama de dotări de siguranţă activă.

     

    BMW Seria 1 a fost modelul pe care a fost prezentat pentru prima dată sistemul de integrare a telefonului mobil BMW Apps. BMW îşi păsterează în continuare poziţia de leader în acest domeniu cu o serie de soluţii unice, care integrează o gamă largă de aplicaţii care susţin funcţii on-line social media, servicii de muzică, audiobooks şi ştiri de pe internet, colectare de date de telemetrie sau comandă pentru cameră GoPro, totul perfect integrat în sistemul iDrive al automobilului. Mai mult, sistemul oferă posibilitatea extinderii permanente, pe măsură ce noi aplicaţii sunt integrate în BMW Apps, chiar şi după momentul achiziţiei automobilului acestea vor fi compatibile cu acesta.


    BMW GROUP.
    Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

     

    În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete.
    Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

     

    Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

    Citeşte în continuare