MODELE PLUG-IN HYBRID.

MODELE PLUG-IN HYBRID.

MODELELE NOASTRE PLUG-IN HYBRID.

Un plug-in hybrid este propulsat atât de un motor electric cât şi de un motor cu ardere internă, combinând astfel ceea ce este mai bun din ambele lumi. În acest mod, motorul cu ardere internă poate fi utilizat la drumurile mai lungi pe şosele, iar motorul electric poate prelua controlul în oraşe. Utilizarea ambelor motoare asigură eficienţa maximă a ambelor tehnologii. Ca şi în cazul modelelor electrice, bateria poate fi încărcată prin conectarea la orice priză. Interacţiunea conceptului de propulsie electrică BMW eDrive te inspiră prin dinamica impresionantă. Datorită combinaţiei dintre motorul electric, bateria performantă litiu-ion şi managementul inteligent al energiei, automobilul oferă o experienţă de condus extrem de agilă şi o acceleraţie care îţi taie respiraţia. Atunci când este condus în mod integral electric, are zero emisii de noxe. Află mai multe despre modelele BMW plug-in hybrid şi aruncă o privire asupra proiectelor avangardiste ale viitorului.

Citeşte în continuare

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE MODELELE PLUG-IN HYBRID.

 • Ce este un automobil plug-in hybrid (PHEV)?

  Un model plug-in hybrid (PHEV) are un motor cu ardere internă şi un motor electric. Ambele sunt capabile să propulseze automobilul în mod independent. Un plug-in hybrid obţine energie în primul rând prin încărcarea bateriei de la o priză electrică sau o staţie de încărcare. În al doilea rând poate folosi tehnologie de recuperare a energiei. Sistemul hibrid pune în funcţiune în mod automat sistemul de propulsie optim pentru fiecare situaţie. De exemplu, automobilul poate fi condus în mod integral pe anumite trasee sau – de exemplu, în cazul depăşirilor – poate apela la un plus de putere în mod dinamic.

 • Cum funcţionează un automobil plug-in hybrid?

  Modelele plug-in hybrid combină un motor pe benzină obişnuit cu un sistem de propulsie electric. Interacţiunea inteligentă dintre cele două permite economisirea combustibilului consumat, scade semnificativ emisiile de noxe şi oferă experienţe de condus palpitante. Atunci când călătoreşti cu până la 50 km/h, de obicei în zonele urbane, modelul hibrid funcţionează în mod integral electric. Pentru eficienţă maximă în diferite situaţii de condus, cum ar fi călătoriile rapide sau acceleraţia puternică, acesta foloseşte puterea combinată a motorului electric şi a motorului cu ardere internă.

 • Care este autonomia electrică a unui automobil plug-in hybrid?

  Autonomia electrică a unui model plug-in hybrid depinde şi de mărimea bateriei. În cazul BMW, autonomia electrică maximă variază între 40 şi 95 de kilometri, în funcţie de model. Autonomia electrică variază în funcţiue de mai mulţi factori precum: stilul de condus, condiţiile de drum, temperatura la exterior, folosiurea aerului condiţionat sau a sistemului de pre-încălzire. Autonomia totală în combinaţie cu folosirea motorului cu ardere internă este semnificativ mai mare.

 • Este plăcuţa de înmatriculare “E” disponibilă şi pentru modelele plug-in hybrid??

  Modelele plug-in hybrid cu posibilitatea încărcării externe pot obţine plăcuţa de înmatriculare „E”. Condiţia este ca acestea să emită maximum 50 g de CO2 per km sau să fie capabile să acopere o distanţă de cel puţin 40 km în modul integral electric. Acest lucru se aplică tuturor modelelor BMW plug-in hybrid.

 • Poate fi încărcat un model plug-in hybrid fără a avea la dispoziţie o priză electrică?

  Da, se poate. Poţi încărca un model plug-in hybrid de la o staţie de încărcare sau un BMW Wallbox. Cu toate acestea, staţiile de încărcare diferite necesită cabluri diferite sau alte tipuri de mufe. Pentru prizele obişnuite, cablul standard de încărcare este inclus în echiparea standard. Panoul BMW Wallbox este echipat cu propriul cablu. Pentru staţiile publice de încărcare, vei avea nevoie de un cablu public de încărcare AC cu mufă tip 2 la ambele capete. La ora actuală, există o singură excepţie pentru staţiile de încărcare rapidă (HPC), precum cele de la IONITY: în prezent aceste staţii sunt compatibile doar cu mufele CSS care pe viitor s-ar putea folosi şi la modelele plug-in hybrid. De asemenea, un model plug-in hybrid poate să obţină o parte din energie şi prin procesul de recuperare.  

 • Poate fi încărcat un model plug-in hybrid în timpul mersului?

  Da, se poate. Modelul hibrid „plug-in” poate recâştiga o parte din energia sa atunci când frânează prin procesul de recuperare a energiei.

 Imagine cu modelele concept BMW Concept iX3 şi BMW Vision iNEXT în faţa unei clădiri, viitorul BMW până în 2023

VIITORUL TĂU ÎN 2023.

VIITORUL TĂU ÎN 2023.

BMW VISION M NEXT.

BMW VISION M NEXT.

Viitorul electric al mărcii BMW M începe acum – cu BMW Vision M NEXT. Acest model plug-in hybrid vizionar este dovada inteligenţei digitale care poate să transforme experienţa de condus într-una şi mai pură şi mai emoţionantă. Exteriorul subliniază această aspiraţie prin proporţiile sale de model sport, în timp ce interiorul plasează conducătorul în mod constant în centrul atenţiei. Experienţa de condus este la fel de impresionantă precum aspectul exterior: sistemul de propulsie Power-PHEV al BMW Vision M NEXT oferă opţiunea de a conduce folosind tracţiunea integrală în mod electric sau tracţiunea spate pentru o experienţă de condus clasică. Mai multă putere este disponibilă oricând prin simpla apăsare a unui buton care va activa modul „BOOST+”. Autonomia în modul integral electric se extinde până la 100 km – în cele mai multe cazuri aceasta este suficientă pentru a acoperi o mare parte din călătorii în mod integral electric. În consecinţă, BMW Vision M NEXT este un model sport al viitorului pentru zonele urbane cu restricţie de emisii de noxe, care adaugă o nouă dimensiune plăcerii sportive de a conduce.

SERVICIILE CONNECTED DRIVE.

Descoperă serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive.

 • Servicii de încărcare

  Serviciile de încărcare BMW te ajută să rămâi relaxat. Fără să părăseşti automobilul, poţi rezerva un loc la o staţie de încărcare aflată la maximum 20 de minute distanţă şi poţi verifica din timp dacă staţia de încărcare va fi liberă la o anumită oră. În plus, poţi beneficia de facilităţi în vecinătatea staţiei de încărcare pentru a-ţi petrece timpul de aşteptare într-un mod plăcut.

 • Servicii digitale de încărcare

  Pot încărca automobilul BMW cu electricitate în timpul zilei şi se va încărca la timp până va trebui să plec? Datorită serviciului digital de încărcare, astfel de întrebări nu vor mai fi relevante. Şi acest lucru pentru că asistentul inteligent la încărcare va avea grijă să încarce bateria la staţia de încărcare de la domiciliu sau direct de la orice priză, în mod complet automat, eficient, şi mai presus toate, într-un mod prietenos cu mediul înconjurător. Înregistrează tariful tău pentru electricitate, ora la care trebuie să pleci şi modul preferat de încărcare în aplicaţia „BMW Connected”. Folosind aceste informaţii, serviciul digital de încărcare se va asigura că automobilul tău BMW primeşte electricitate în perioadele cele mai economice din punct de vedere tarifar şi va fi încărcat la timp pentru plecarea ta. Acest lucru înseamnă că doar puterea de care nu ai nevoie la domiciliu în acest timp va putea fi folosită.* Acest lucru înseamnă că doar puterea de care nu ai nevoie la domiciliu în acest timp va putea fi folosită.*

  * Disponibil doar împreună cu BMW Wallbox.

 • Servicii la distanţă pentru eDrive

  Ai destulă putere în baterie pentru o ieşire în oraş şi vei găsi staţii de încărcare la destinaţie? Datorită serviciilor „Remote” pentru eDrive, poţi găsi lejer răspunsuri la aceste întrebări folosind aplicaţia „BMW Connected” pe smartphone-ul tău. De asemenea, poţi controla şi temperatura, îţi poţi închide automobilul sau poţi activa farurile de la distanţă, pentru a-ţi găsi mai repede automobilul în parcare.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3, rulând

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

Bărbat încărcând modelul integral electric BMW i3s

ÎNCĂRCAREA MODELELOR ELECTRICE.

Imagine din partea laterală a unui BMW i3 în faţa unui peisaj urban

AUTONOMIA ELECTRICĂ.