INEDITE, INTERESANTE ŞI MOBILE: ŞTIRILE CARE CONTUREAZĂ MOBILITATEA VIITORULUI.

INEDITE, INTERESANTE ŞI MOBILE: ŞTIRILE CARE CONTUREAZĂ MOBILITATEA VIITORULUI.

INEDITE, INTERESANTE ŞI MOBILE: ŞTIRILE CARE CONTUREAZĂ MOBILITATEA VIITORULUI.

Intenţionăm să facem parte în continuare din poveştile care vor contura următorii 100 de ani de mobilitate, la fel cum am procedat şi până acum. Astfel, vom împărtăşi cu tine aceste poveşti pe platforma noastră www.next100.bmw, în următoarele luni. Vor fi articole care vor reflecta cei 100 de ani de BMW, precum şi tehnologiile şi inovaţiile care conturează mobilitatea viitorului – plus imagini şi videoclipuri exclusive cu automobilul nostru BMW VISION NEXT 100 şi turneul său mondial BMW Group Future Experiences. Următorul articol despre generația viitorului este un exemplu care îţi arată la ce să te aştepţi în continuare.

5 MODURI ÎN CARE SISTEMUL „COMPANION” ÎŢI ÎNDEPLINEŞTE DORINŢELE.

5 MODURI ÎN CARE SISTEMUL „COMPANION” ÎŢI ÎNDEPLINEŞTE DORINŢELE.

Conducătorul auto al viitorului va avea alături un partener inteligent, un copilot virtual pe care să se poată baza în orice situaţie. Şi, într-adevăr, ne referim la orice situaţie. Sistemul „Companion” te va ajuta să devii „Conducătorul auto suprem” şi chiar te va avertiza în cazul în care ai neglijat sau ai uitat anumite lucruri. Dar cum îţi va schimba viaţa acest lucru? În primul rând, poţi elimina cuvintele „cum ar fi fost dacă...?” din vocabularul tău. Iată cinci exemple care demonstrează modul în care sistemul „Companion” îţi face viaţa mult mai uşoară în viitor.

CUM AR FI FOST DACĂ ... MI-AŞ FI AMINTIT?

Situaţia în prezent: ne aflăm într-o şedinţă şi vocea noastră interioară încearcă să ne spună ceva: ceva despre ziua de astăzi. Dar ce? Tot ce ne amintim este că diseară trebuie să ajungem la timp acasă. Prin urmare, ne grăbim, terminăm sarcinile de la serviciu şi ne îndreptăm spre casă. Cu toate că traficul ne pune piedici la tot pasul, ajungem acasă la ora şapte fix. Însă, în timp ce ne bucurăm de realizare, dintr-o dată ne amintim: astăzi este aniversarea nunţii noastre.

CUM NE VA AJUTA SISTEMUL „COMPANION” ÎN VIITOR:

În viitor, sistemul „Companion” ne va aminti de aniversarea nunţii noastre cu suficient timp înainte de eveniment. De asemenea, va programa o călătorie către florăria preferată a soţiei pe calendarul nostru şi va stabili intervale de condus pentru a se asigura că ajungem la timp la toate celelalte întâlniri. În drum spre florărie, ne va oferi recomandări de buchete în funcţie de preferinţele personale sau de florile pe care le-am cumpărat în anii anteriori. După ce ne lasă la florărie, sistemul „Companion” va găsi în mod autonom un loc de parcare sau, în cazul în care nu găseşte niciunul, va conduce prin jur în modul „Ease” până când vom fi gata să pornim din nou la drum. Iar acesta este un lucru care merită de asemenea sărbătorit.

CUM AR FI FOST DACĂ... AŞ FI LUAT UN TAXI?

Situaţia în prezent: îmbarcarea în avion este pe punctul de a începe, iar noi abia acum încuiem uşa de la intrare şi plecăm de acasă. Suntem în mare întârziere. Să luăm un taxi? Decidem să nu facem acest lucru. Ajungem mai repede cu automobilul nostru. Liftul este stricat – o luăm pe scări. Plouă – alergăm spre automobil. Oraşul este un imens şantier de construcţii – ne păstrăm calmul. Ajungem la aeroport cu doar câteva minute înainte de decolare. Ne gândim că aproape am reuşit. Dar, imediat ce parcăm automobilul, constatăm că avionul nostru a decolat deja.

CUM NE VA AJUTA SISTEMUL „COMPANION” ÎN VIITOR:

Am uitat să facem check-in-ul înainte. Nu este nicio problemă: sistemul „Companion” a făcut deja acest lucru pentru noi. De asemenea, ne-a rezervat un scaun lângă culoar într-unul dintre primele rânduri, locul nostru preferat. În timp ce monitorizează situaţia din trafic, sistemul „Companion” aduce maşina în faţa casei pentru a ne lua atunci când ieşim pe uşă, iar astfel suntem gata de plecare la timp. Pe drum, acesta conduce în mod expert automobilul evitând şantierele de construcţii din oraş, astfel încât să ajungem la aeroport cu suficient timp înainte de decolare. După ce ne lasă în faţa terminalului nostru, automobilul îşi găseşte singur un loc de parcare. Aceasta este într-adevăr o călătorie relaxată cu avionul.

CUM AR FI FOST DACĂ ... AŞ FI RECUNOSCUT-O?

Situaţia în prezent: ne-am oprit la semafor: ne zboară gândul la diferite lucruri în timp ce aşteptăm. Cineva trece strada prin faţa noastră la fel cum fac multe alte persoane, în fiecare zi. Chiar dacă suntem căzuţi pe gânduri, persoana care trece prin faţa noastră ni se pare cunoscută. Însă abia atunci când dispare după colţ ne amintim cine este.

CUM NE VA AJUTA SISTEMUL „COMPANION” ÎN VIITOR:

Sistemul „Companion” detectează în mod inteligent atunci când persoane din lista ta de contacte se află în apropiere şi te informează prin intermediul sistemului sistemului Head-Up Display din automobil. Odată ce detectează semnalul GPS de la unul dintre dispozitivele conectate la reţea ale acestora, precum telefonul mobil sau automobilul, sistemul îţi afişează informaţii precum numele persoanelor respective, datele de contact şi date importante precum ziua de naştere. Astfel, acum ştii că femeia care trece strada prin faţa ta este o fostă colegă pe care nu ai mai văzut-o de mulţi ani – şi vei avea timp să faci ceva în această privinţă. Acesta este într-adevăr sprijin pentru a-ţi menţine prieteniile.

CUM AR FI FOST DACĂ ... AM FI PLĂNUIT MAI BINE CĂLĂTORIA?

Situaţia în prezent: este vineri seara şi am decis să mergem într-o călătorie spontană printr-un alt oraş, în weekend. Ne urcăm în automobil şi plecăm. Dar unde o să ne cazăm? Şi ce vrem să facem? Nu am avut timp să ne gândim la aceste lucruri înainte de a pleca. Astfel, acum am ajuns să stăm la un hotel pe care nu l-am fi ales dacă am fi avut ocazia, să mâncăm la restaurantul din colţ şi să ne plimbăm la întâmplare prin centrul oraşului. Apoi, luni dimineaţa, atunci când mergem din nou la birou suntem asaltaţi cu întrebări de colegii noştri mult mai informaţi: ai mers la inaugurarea noii galerii de artă incredibile sau ai fost la restaurantul acela modern care are un club secret la subsol?

CUM NE VA AJUTA SISTEMUL „COMPANION” ÎN VIITOR:

Tocmai am terminat munca la birou vineri, iar sistemul „Companion” este pregătit şi ne aşteaptă în automobilul BMW VISION NEXT 100. În timp ce ne duce în siguranţă şi în mod confortabil la hotelul pe care ne-a ajutat să-l alegem, ne oferă de asemenea recomandări impresionante cu privire la locurile pe care putem să le vizităm sau la activităţile pe care putem să le desfăşurăm. Iar toate aceste recomandări ne sunt oferite în funcţie de interesele personale. Astfel, înainte de a ajunge la destinaţie, avem planificat weekend-ul perfect, începând cu masa pentru două persoane rezervată la cel mai popular restaurant nou din oraş ...

CUM AR FI FOST DACĂ ... LE-AŞ FI VĂZUT LA TIMP?

Situaţia în prezent: ne bucurăm de o călătorie pe drumurile şerpuitoare din nordul Italiei, admirând noi peisaje minunate la fiecare viraj. La un moment dat, următorul viraj ne întâmpină cu o grămadă de stânci căzute pe şosea, iar noi ne îndreptăm direct spre acestea. Apăsăm cu putere pe frână şi ne oprim cu scârţâit de roţi la doar câţiva centimetri de un bolovan imens care blochează drumul. Răsuflăm uşuraţi. Dar acest lucru a fost mult prea riscant pentru a ne simţi bine în continuare. Ne gândim cu teamă ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi oprit câteva secunde mai târziu. Acum chiar că avem nevoie de o pauză.

CUM NE VA AJUTA SISTEMUL „COMPANION” ÎN VIITOR:

În timp ce ne bucurăm de călătorie, sistemul „Companion” este atent în mod constant la posibilele pericole de pe şosea. Iar pentru că se află în dialog permanent cu alte sisteme din trafic şi cu celelalte automobile, acesta ştie deja că în faţă se află o cădere de pietre – şi locaţia exactă a acesteia. Pe măsură ce ne apropiem de zona cu pericol, sistemul „Companion” afişează o avertizare pe Head-Up Display şi ne indică viteza ideală şi linia pe care trebuie să o urmăm pentru a evita această zonă, în siguranţă. Apoi, în timp ce ne bucurăm din nou de călătorie, sistemul „Companion” informează departamentul responsabil de întreţinerea drumurilor şi alte automobile, pentru a se asigura că şi aceştia sunt preveniţi asupra pericolului. Este într-adevăr un ajutor important.

LUXUL ÎN FORMA SA CEA MAI PURĂ.

BMW Individual Seria 7 „THE NEXT 100 YEARS”.

LUXUL ÎN FORMA SA CEA MAI PURĂ.

BMW Individual Seria 7 „THE NEXT 100 YEARS”.