NĂSCUT ELECTRIC.

BMW i

BMW i.

BMW i reprezintă un concept curpinzător şi inovator pentru mobilitate sustenabilă. Acesta include automobile electrice şi servicii de mobilitate, design inspirațional şi o nouă abordare a conceptului premium, definit de sustenabilitate. Iar acest concept include automobile inovatoare precum BMW i3, un automobil 100% electric fără emisii de noxe, destinat traficului urban, cu design sustenabil, dar şi BMW i8 Roadster şi BMW i8 Coupé, cele mai progresiste automobile sport.

Citeşte în continuare
NĂSCUT ELECTRIC.BMW i.

  MAI MULT DECÂT UN AUTOMOBIL.

  BMW i.

  Lumea noastră se schimbă rapid: oraşele devin metropole, în timp ce tot mai mulţi oameni se deplasează dintr-un loc în altul, din ce în ce mai des. În acelaşi timp, creşte dorinţa de a păstra valorile autentice şi de a avea un stil de viaţă sustenabil şi grijuliu faţă de resurse. Cu BMW i3, ne orientăm în mod sistematic şi inteligent spre aceste aspiraţii.
  Citeşte în continuare

  MOBILITATE REDEFINITĂ.

  Cu BMW i3, am regândit tot ce ştiam până în prezent despre mobilitate şi am redefinit în întregime conceptul de automobil: cu noi locaţii de producţie şi procese de fabricare, cu tren de rulare electric puternic şi fără emisii de noxe şi cu design vizionar şi sustenabil. Rezultatul este BMW i3 şi BMW i8 – un concept modern de mobilitate, care se adaptează perfect cerinţelor tale.
  Citeşte în continuare

  PIONIER AL MOBILITĂŢII VIITORULUI.

  Electric şi electrizant: BMW i3 este un automobil complet inovator, care a devenit un simbol al mobilităţii viitorului. Acesta redefineşte mobilitatea: este vizionar, inovator şi complet sustenabil. BMW i3 este mai mult decât un automobil. Este un mod de viaţă.
  Citeşte în continuare

  CURAJ ŞI IMAGINAŢIE.

  BMW i8 Roadster şi BMW i8 Coupé sunt hibride „plug-in” care îmbină performanţa automobilelor sport şi consumul mic de combustibil al automobilelor compacte. Designul, aerodinamica şi detaliile elegante dovedesc faptul că sustenabilitatea nu este un sacrificiu, ci un mod de viaţă.

  Citeşte în continuare

  ARHITECTURĂ LIFE DRIVE.

  Arhitectura BMW LifeDrive a fost concepută pentru prima dată în mod special pentru automobilele electrice. Toate componentele şasiului şi ale trenului de rulare, precum şi bateria, se află în deplină siguranţă în modulul Drive. Prin urmare, modulul Life este disponibil în totalitate pentru a găzdui pasagerii. Iar, pentru prima dată, un automobil de serie beneficiază de habitaclu creat din carbon foarte rezistent. Fibrele de carbon sunt de zece ori mai subţiri decât firul de păr uman. Acestea sunt foarte rezistente, dar cântăresc doar jumătate din greutatea oţelului. Acest lucru înseamnă mai multă siguranţă, mai puţină greutate şi mai multă agilitate pe şosea.
  Citeşte în continuare

  „BORN ELECTRICS”.

  Din momentul în care a fost creat conceptul BMW i în 2013, pionierii în domeniul electric din înteaga lume au condus, au trăit şi au împărtăşit viziunea noastră asupra viitorului mobilităţii. În cadrul platformelor de socializare, aceştia se deschid în faţa noastră, ne spun poveştile lor „electrice” şi împărtăşesc momente din viaţa lor de zi cu zi împreună cu BMW i3.

  Află mai mult

  „BORN ELECTRICS”.

  SUSTENABILITATE INTELIGENTĂ.

  La BMW i, sustenabilitatea nu este doar un simplu cuvânt, ci reprezintă principiul suprem care ne ghidează. De aceea, am conceput întregul ciclu de viaţă al BMW i3 potrivit criteriului de sustenabilitate şi de conservare maximă a resurselor.
  Citeşte în continuare

  DEZVOLTARE.

  În loc de integrarea unui singur tren de rulare electric într-un model deja existent, întregul concept de automobil BMW i a fost creat special pentru mobilitatea electrică. Acest lucru influenţează atât designul aerodinamic al automobilului, cât şi materialele folosite. Astfel, am utilizat materiale sustenabile sau reciclate oriunde a fost posibil.
  Citeşte în continuare

  PRODUCȚIE

  Energie nouă pentru idei noi: fabrica BMW i din Leipzig obţine 100% din energia necesară pentru alimentare din surse regenerabile. Printre acestea se numără cele patru turbine eoliene instalate în apropierea fabricii, tocmai în acest scop. Fibrele de carbon sunt produse cu 100% energie hidroelectrică.
  Citeşte în continuare

  UTILIZARE.

  Zero emisii de noxe – şi aproape fără zgomot sau mirosuri. Condusul automobilelor BMW i este distractiv şi în acelaşi timp scade poluarea aerului în oraşe. Inovaţiile precum modul ECO PRO scad şi mai mult consumul de electricitate şi cresc autonomia electrică.
  Citeşte în continuare

  RECICLARE.

  A venit timpul pentru noi valori: 95% din materialele încorporate în BMW i3 pot fi reciclate. Surplusul de fibre de carbon poate fi reintegrat în procesul de producţie sau este reciclat pentru alte componente. Modulele bateriei pot fi, de asemenea, reciclate ca spaţii de depozitare intermediară pentru centralele solare sau eoliene.
  Citeşte în continuare

  MOBILITATE VIZIONARĂ.

  „SO CONNECTED, YOU’RE FREE”.

  Datorită BMW ConnectedDrive, automobilele BMW i se bucură de cea mai bună conectivitate din clasa lor. Prin intermediul cartelei SIM instalate permanent în automobil, eşti întotdeauna conectat(ă) la ceea ce este important pentru tine şi cu toţi cei care îţi sunt dragi.
  Citeşte în continuare

  ZILNIC ÎN MOD ELECTRIC.

  MOBILITATE ELECTRICĂ ÎN FIECARE ZI.

  BMW i3 este primul automobil conceput în întregime pentru mobilitate electrică. Acesta îţi permite să descoperi cu uşurinţă mobilitatea sustenabilă în fiecare zi. Prin intermediul principiului său fundamental, BMW i8 reprezintă viziunea unui automobil sport modern şi sustenabil. Astfel, automobilele BMW i sunt caracterizate prin eleganţă şi stil.
  Citeşte în continuare

  PLĂCEREA DE A CONDUCE, REDEFINITĂ COMPLET.

  BMW i3 şi BMW i8 sunt pionierii unei noi ere. Acolo unde cu puţin timp în urmă încă puteai auzi zgomotul de motor, acum puterea se desfăşoară aproape silenţios. Dintr-o dată putem descoperi dinamismul oraşelor în mod foarte relaxat. Acest lucru se datorează faptului că BMW i a reconceput mobilitatea electrică într-un mod complet nou şi sustenabil.
  Citeşte în continuare

  ÎNCĂRCARE COMODĂ LA DOMICILIU.

  În medie, un automobil stă parcat timp de 22 de ore pe zi. Acum poţi utiliza la maximum acest timp pentru a-ţi încărca în mod comod automobilul tău BMW i3 sau BMW i8, cu ajutorul cablului standard de încărcare sau al sistemului BMW i Wallbox, spre exemplu.

  Citeşte în continuare

  „Born Electrics”.

  Colaborările BMW i.

  BMW i Vision.

  Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

  • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) (3):
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
   Emisii medii de CO2, în g/km: 0
   Consum de energie, în kWh/100 km: 13,6*/ 13,1**

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 14,0*/ 13,0**
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,9*/ 11,5**
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,3
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 14,0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 12,5
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,7

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in” (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 42
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,0
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,9

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Coupé cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in” (3):
   Emisii medii de CO2, în g/km: 42
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,0
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,8

   Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Roadster cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in” (3):
   Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,0
   Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,5
   Emisii medii de CO2, în g/km: 46

   * Jante 1: de 19”
   ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

   Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

   Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

   Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

   Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.