NĂSCUT ELECTRIC.

BMW i

BMW i.

NĂSCUT ELECTRIC.

BMW i.

NĂSCUT ELECTRIC.BMW i.

BMW i reprezintă un concept cuprinzător şi inovator pentru mobilitate sustenabilă. Acesta include automobile electrice şi servicii de mobilitate, design care inspiră şi o nouă abordare a conceptului premium, definit de durabilitate. Iar acest concept include automobile inovatoare precum BMW i3, un automobil 100% electric fără emisii de noxe, destinat traficului urban, cu design sustenabil, şi BMW i8, cel mai progresist automobil sport.

Read more
BMW i

MAI MULT DECÂT UN AUTOMOBIL.

BMW i.

Lumea noastră se schimbă rapid: oraşele devin metropole, în timp ce tot mai mulţi oameni se deplasează dintr-un loc în altul, din ce în ce mai des. În acelaşi timp, creşte dorinţa de a păstra valorile autentice şi de a avea un stil de viaţă sustenabil şi grijuliu faţă de resurse. Cu BMW i3, ne orientăm în mod sistematic şi inteligent spre aceste aspiraţii.
Read more

MOBILITATE REDEFINITĂ.

Cu BMW i3, am regândit tot ce ştiam până în prezent despre mobilitate şi am redefinit în întregime conceptul de automobil: cu noi locaţii de producţie şi procese de fabricare, cu tren de rulare electric puternic şi fără emisii de noxe şi cu design vizionar şi sustenabil. Rezultatul este BMW i3 şi BMW i8 – un concept modern de mobilitate, care se adaptează perfect cerinţelor tale.
Read more

PIONIER AL MOBILITĂŢII VIITORULUI.

Electric şi electrizant: BMW i3 este un automobil complet inovator, care a devenit un simbol al mobilităţii viitorului. Acesta redefineşte mobilitatea: este vizionar, inovator şi complet sustenabil. BMW i3 este mai mult decât un automobil. Este un mod de viaţă.
Read more

CURAJ ŞI IMAGINAŢIE.

BMW i8 este un hibrid plug-in care îmbină performanţa automobilelor sport şi consumul mic de combustibil al automobilelor compacte. Designul, aerodinamica şi detaliile elegante dovedesc faptul că sustenabilitatea nu este un sacrificiu, ci un mod de viaţă.
Read more

ARHITECTURĂ LIFE DRIVE.

Arhitectura BMW LifeDrive a fost concepută pentru prima dată în mod special pentru automobilele electrice. Toate componentele şasiului şi ale trenului de rulare, precum şi bateria, se află în deplină siguranţă în modulul Drive. Prin urmare, modulul Life este disponibil în totalitate pentru a găzdui pasagerii. Iar, pentru prima dată, un automobil de serie beneficiază de habitaclu creat din carbon foarte rezistent. Fibrele de carbon sunt de zece ori mai subţiri decât firul de păr uman. Acestea sunt foarte rezistente, dar cântăresc doar jumătate din greutatea oţelului. Acest lucru înseamnă mai multă siguranţă, mai puţină greutate şi mai multă agilitate pe şosea.
Read more

„BORN ELECTRICS”.

„BORN ELECTRICS”.

Din momentul în care a fost creat conceptul BMW i în 2013, pionierii în domeniul electric din înteaga lume au condus, au trăit şi au împărtăşit viziunea noastră asupra viitorului mobilităţii. În cadrul platformelor de socializare, aceştia se deschid în faţa noastră, ne spun poveştile lor „electrice” şi împărtăşesc momente din viaţa lor de zi cu zi împreună cu BMW i3.

Read more

SUSTENABILITATE INTELIGENTĂ.

La BMW i, sustenabilitatea nu este doar un simplu cuvânt, ci reprezintă principiul suprem care ne ghidează. De aceea, am conceput întregul ciclu de viaţă al BMW i3 potrivit criteriului de sustenabilitate şi de conservare maximă a resurselor.
Read more

DEZVOLTARE.

În loc de integrarea unui singur tren de rulare electric într-un model deja existent, întregul concept de automobil BMW i a fost creat special pentru mobilitatea electrică. Acest lucru influenţează atât designul aerodinamic al automobilului, cât şi materialele folosite. Astfel, am utilizat materiale sustenabile sau reciclate oriunde a fost posibil.
Read more

PRODUCȚIE

Energie nouă pentru idei noi: fabrica BMW i din Leipzig obţine 100% din energia necesară pentru alimentare din surse regenerabile. Printre acestea se numără cele patru turbine eoliene instalate în apropierea fabricii, tocmai în acest scop. Fibrele de carbon sunt produse cu 100% energie hidroelectrică.
Read more

UTILIZARE.

Zero emisii de noxe – şi aproape fără zgomot sau mirosuri. Condusul automobilelor BMW i este distractiv şi în acelaşi timp scade poluarea aerului în oraşe. Inovaţiile precum modul ECO PRO scad şi mai mult consumul de electricitate şi cresc autonomia electrică.
Read more

RECICLARE.

A venit timpul pentru noi valori: 95% din materialele încorporate în BMW i3 pot fi reciclate. Surplusul de fibre de carbon poate fi reintegrat în procesul de producţie sau este reciclat pentru alte componente. Modulele bateriei pot fi, de asemenea, reciclate ca spaţii de depozitare intermediară pentru centralele solare sau eoliene.
Read more

MOBILITATE VIZIONARĂ.

„SO CONNECTED, YOU’RE FREE”.

Datorită BMW ConnectedDrive, automobilele BMW i se bucură de cea mai bună conectivitate din clasa lor. Prin intermediul cartelei SIM instalate permanent în automobil, eşti întotdeauna conectat(ă) la ceea ce este important pentru tine şi cu toţi cei care îţi sunt dragi.
Read more

„DRIVENOW”.

Este serviciul mobil premium de utilizare în comun a automobilelor BMW i, MINI şi Sixt. Găseşte automobilul şi parchează-l oriunde doreşti: mobilitate eficientă pentru fiecare ocazie. Serviciul nu este disponibil în România.
Read more

„CHARGENOW”.

Serviciul de mobilitate de la BMW i îţi oferă servicii complete de încărcare atunci când te afli pe drum, prin intermediul celei mai mari reţele globale de staţii publice de încărcare. Serviciul nu este disponibil în România.
Read more

„PARKNOW”.

Acest serviciu premium acoperă atât parcarea pe stradă, cât şi în spaţii amenajate. Găseşte, închiriază şi plăteşte pentru spaţiul de parcare de care ai nevoie, cu o singură aplicaţie. Serviciul nu este disponibil în România.
Read more

„BMW i VENTURES”.

BMW i Ventures investeşte în soluţii inovatoare orientate spre cerinţele de mobilitate ale populaţiei urbane. Sprijinim creşterea companiilor cu potenţial mare în stabilirea cursului mobilităţii globale a viitorului.
Read more

ZILNIC ÎN MOD ELECTRIC.

MOBILITATE ELECTRICĂ ÎN FIECARE ZI.

BMW i3 este primul automobil conceput în întregime pentru mobilitate electrică. Acesta îţi permite să descoperi cu uşurinţă mobilitatea sustenabilă în fiecare zi. Prin intermediul principiului său fundamental, BMW i8 reprezintă viziunea unui automobil sport modern şi sustenabil. Astfel, automobilele BMW i sunt caracterizate prin eleganţă şi stil.
Read more

PLĂCEREA DE A CONDUCE, REDEFINITĂ COMPLET.

BMW i3 şi BMW i8 sunt pionierii unei noi ere. Acolo unde cu puţin timp în urmă încă puteai auzi zgomotul de motor, acum puterea se desfăşoară aproape silenţios. Dintr-o dată putem descoperi dinamismul oraşelor în mod foarte relaxat. Acest lucru se datorează faptului că BMW i a reconceput mobilitatea electrică într-un mod complet nou şi sustenabil.
Read more

ÎNCĂRCARE COMODĂ LA DOMICILIU.

În medie, un automobil stă parcat timp de 22 de ore pe zi. Acum poţi utiliza la maximum acest timp pentru a-ţi încărca în mod comod automobilul tău BMW i3 sau BMW i8, cu ajutorul cablului standard de încărcare sau al sistemului BMW i Wallbox, spre exemplu.
Read more

POŢI ÎNCĂRCA AUTOMOBILUL ORIUNDE TE AFLI.

Chiar şi atunci când te afli în mişcare, există multe opţiuni de încărcare a automobilului tău BMW i3 sau BMW i8. Serviciul de mobilitate ChargeNow îţi arată unde poţi găsi staţiile de încărcare din zona în care te afli, iar astfel automobilul tău se încarcă aproape singur în timp ce tu faci cumpărături, lucrezi sau te relaxezi.
Read more

„Born Electrics”.

Colaborările BMW i.

BMW i Vision.

 

 

 

Read more

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6/ 13,1*

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 12
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3/ 11,9**
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 cu BMW iPerformance şi sistem hibrid „plug-in”:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 49
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,9
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1

  * Jante 2: de 20” tip 431
  ** Jante 2: de 20” cu anvelope de iarnă

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.