REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW iPerformance
BMW iPerformance

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 xDrive40e este un hibrid plug-in cu sistem de tracţiune integrală care oferă ceea ce este mai bun din ambele lumi: inovaţie, eleganţă şi flexibilitate specifică BMW X5. Dinamica de condus, eficienţa remarcabilă şi preocuparea pentru mediul înconjurător alcătuiesc un concept unic, ce subliniază calităţile acestui SAV (Sports Activity Vehicle).

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

BMW X5 are consumul de combustibil al unui automobil de dimensiuni reduse. Sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive şi caracteristicile de condus dinamic oferă tracţiune optimă şi agilitate în orice mod de condus. Fiind flexibil şi dinamic, BMW X5 xDrive40e îndeplineşte toate cerinţele posibile. Inscripţia „eDrive” din partea spate este aspectul subtil care îl diferenţiază de BMW X5. Însă ceea ce face cu adevărat diferenţa este distanţa parcursă în modul 100% electric: acest automobil poate parcurge aproximativ 30 de kilometri fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe. Bateria de înaltă tensiune este depozitată în siguranţă sub podeaua portbagajului care, cu capacitate generoasă de 1.720 de litri, este ideală pentru a transporta bagaje voluminoase. Pe scurt, este un concept de automobil de ultimă generaţie şi greu de egalat.

CARACTERISTICI INDIVIDUALE DE CONDUS.

BMW X5 xDrive40e este un hibrid plug-in care oferă moduri diferite de condus, care influenţează în mod semnificativ consumul de energie. Acest lucru depinde de modul selectat şi de stilul tău individual de condus. Atunci când bateria este complet încărcată, poţi parcurge aproximativ 30 de kilometri fără nicio picătură de combustibil. În modul AUTO eDrive, care utilizează în mod optim motorul electric şi motorul cu combustie, atenţia este îndreptată spre eficienţă.

 • Trafic urban

  În trafic urban, BMW X5 xDrive40e exploatează punctele forte ale conceptului de hibrid plug-in. Poţi parcurge distanţe scurte în mod 100% electric, în timp ce modul hibrid este foarte eficient, cu consum mixt de combustibil de la 3,3 până la 3,4 l/100 km şi emisii de CO2 de la 77 până la 78 g/km. Având în vedere toate aceste calităţi, BMW X5 xDrive40e merită să fie desemnat un „automobil autentic cu consum de 3 litri".

 • Condus zilnic

  BMW X5 xDrive40e este ideal pentru cei care se deplasează zilnic cu mașina pe distanțe de 30 de kilometri. Cu consum mixt de combustibil de la 6,0 până la 6,5 litri pe distanţe de la 50 până la 60 de kilometri, acest automobil este mai eficient decât alte automobile din clasa sa. Pe scurt: te bucuri de eleganţa unui model BMW X şi primeşti un bonus de economie de combustibil.

 • Condus pe distanţe lungi

  Bucură-te de condus economic – chiar şi pe distanţe lungi. BMW X5 xDrive40e poate parcurge o distanţă totală de 830 de kilometri cu consum mixt de combustibil de la 10,5 până la 11,0 litri, în călătorii lungi.

DINAMICĂ DE CONDUS MAXIMĂ, EMISII ZERO.

Detalii importante: descoperă BMW X5 xDrive40e.

DINAMICĂ DE CONDUS MAXIMĂ, EMISII ZERO.

Detalii importante: descoperă BMW X5 xDrive40e.

TREN DE RULARE.

Motorul puternic BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri şi motorul electric eficient eDrive reprezintă forţele propulsoare ale BMW X5 xDrive40e. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive garantează tracţiune optimă în orice condiţii. Utilizarea acestor tehnologii EfficientDynamics a rezultat într-un automobil inovator care se remarcă prin consum mic de combustibil, dinamică de condus remarcabilă şi stabilitate în orice situaţie.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Indiferent dacă mergi la birou sau pleci în excursie, poţi parcurge traseuri scurte de aproximativ 30 de kilometri în mod 100% electric, fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe. În cazul călătoriilor mai lungi sau al traseelor mai dificile, sistemul de management inteligent al energiei utilizează în mod eficient motorul electric şi motorul cu combustie. Butonul eDrive îţi permite să selectezi unul din cele trei moduri diferite de condus: modul standard AUTO eDRIVE, modul MAX eDRIVE 100% electric şi modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”).

 • Modul AUTO eDRIVE

  În modul AUTO eDRIVE, sistemul inteligent BMW EfficientDynamics utilizează în mod eficient motorul electric şi motorul cu combustie – în funcţie de viteza de rulare şi de nivelul de încărcare a bateriei. Acest mod este împărţit în două faze: în cazul în care nivelul de încărcare a bateriei este în intervalul 12% - 100%, poţi atinge viteza maximă de până la 70 km/h – fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe. Motorul pe benzină porneşte în mod automat în cazul în care viteza sau nevoile individuale cresc. În cazul în care nivelul de încărcare a bateriei scade sub 12%, BMW X5 xDrive40e este propulsat în mod 100% electric, cu acceleraţie moderată şi viteză maximă de până la 55 km/h.

 • Modul MAX eDRIVE

  Plăcere de a conduce în mod electric: în modul MAX eDRIVE, descoperi plăcerea de a conduce în mod electric la viteze de până la 120 km/h. Atunci când viteza sau acceleraţia cresc, motorul cu combustie porneşte în mod automat.

 • Modul SAVE BATTERY

  Atunci când nivelul bateriei este scăzut, modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”) permite încărcarea bateriei de la motorul cu combustie sau menţine nivelul de încărcare al acesteia. Astfel, poţi economisi bateria pentru a conduce ulterior în mod 100% electric.

 • Sistem de selectare anticipată a modului de condus

  De îndată ce selectezi destinaţia în sistemul de navigaţie, sistemul de management al energiei cu funcţie de anticipare analizează traseul planificat pe baza datelor constante precum limite de viteză şi informaţii din trafic în timp real. În acest mod, sistemul utilizează modul electric de condus în mod eficient, corespunzător şi, mai presus de toate, sugerează cel mai eficient traseu de urmat (de exemplu, în trafic urban).

CONCEPT DE ÎNCĂRCARE.

Procesul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune nu a fost niciodată atât de simplu – cu ajutorul prizei de alimentare convenţionale, la domiciliu, sau al sistemului BMW i Wallbox din portofoliul de produse şi servicii 360° ELECTRIC. Atunci când călătoreşti, poţi să încarci bateria automobilului în oricare dintre numeroasele staţii publice de încărcare ChargeNow.

 • Încărcarea la domiciliu

  Poţi încărca automobilul în mod confortabil la domiciliu, cu ajutorul prizei de alimentare de 230 de volţi şi poţi avea „rezervorul plin” în mai puţin de patru ore. Portul de încărcare a bateriei este poziţionat în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă faţă. Pentru încărcarea bateriei este necesar doar cablul special conceput, care poate fi depozitat în mod sigur şi compact sub podeaua portbagajului. Un sigiliu special protejează portul de încărcare şi priza de alimentare de eventuale elemente exterioare care pot dăuna (cum ar fi ploaia). Inelele LED iluminate prevăzute pe portul de încărcare permit vizualizarea clară a nivelului de încărcare a bateriei. În locul unei prize de alimentare normale poţi utiliza sistemul BWM i Wallbox ca staţie de încărcare. Acesta oferă putere remarcabilă şi timp scurt de încărcare. Afişajul panoului de bord special conceput oferă informaţii despre nivelul curent de încărcare a bateriei de înaltă tensiune. În funcţie de anumiţi factori, de exemplu puterea de încărcare la sursa de alimentare, dispozitivele consumatoare de energie electrică în timpul procesului de încărcare sau utilizarea sistemului Wallbox, este nevoie de mai puţin de trei ore pentru ca bateria să fie încărcată complet. În cazul încărcării de la surse externe, habitaclul poate fi preîncălzit sau răcit, fără ca nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune să fie afectat.

 • Încărcarea atunci când călătoreşti

  Pe lângă prizele convenţionale de alimentare la domiciliu, poţi încărca automobilul simplu şi confortabil la staţii publice de încărcare, atunci când călătoreşti. Astfel, dacă te afli la cumpărături, poţi continua călătoria „cu rezervorul plin”, fără emisii de noxe. Este necesar doar cablul inclus în pachet, care poate fi depozitat în mod sigur şi compact sub podeaua portbagajului. Inelele LED iluminate prevăzute pe portul de încărcare permit vizualizarea clară a nivelului de încărcare a bateriei. Sistemul de navigaţie disponibil opţional şi aplicaţia „My BMW Remote” pentru conceptele hibrid plug-in îţi oferă informaţii despre locaţia şi disponibilitatea staţiilor de încărcare potrivite.
  Cu ajutorului cardului ChargeNow de la serviciile de mobilitate BMW ChargeNow, te poţi autentifica în staţiile de încărcare şi poţi plăti cheltuielile lunare de energie. Poţi încărca automobilul cu curenţi diferiţi. Timpul de încărcare variază în funcţie de anumiţi factori, de exemplu puterea de alimentare şi numărul de dispozitive active consumatoare de energie.

CONECTIVITATE.

Eşti mereu conectat(ă) la automobilul tău BMW: cu ajutorul smartphone-ului (cu sistem de operare iOS sau Android), poţi utiliza funcţii specifice pachetului BMW de servicii la distanţă, precum încuierea automobilului sau funcţii specifice conceptului hibrid. Acest lucru înseamnă că eşti mereu la curent cu cifrele privind consumul de combustibil şi eficienţa automobilului tău BMW X5 xDrive40e. Serviciile BMW sunt disponibile în orice situaţie, atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului.

 • Aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobile hibrid plug-in

  Aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobile hibrid plug-in şi pentru dispozitive cu sistem de operare iOS sau Android afişează informaţii detaliate despre starea curentă a automobilului tău BMW – precum locaţia automobilului, nivelul de încărcare a bateriei şi distanţa care mai poate fi parcursă în mod electric.

  Poţi controla procedura de încărcare de la distanţă, prin intermediul cronometrului săptămânal şi poţi activa controlul temperaturii tot de la distanţă, moment care să coincidă cu începutul călătoriei. Cu ajutorul acestei aplicaţii, destinaţii precum puncte de interes şi staţii de încărcare pot fi trimise cu uşurinţă direct în automobil.

  Aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobile hibrid plug-in măsoară eficienţa fiecărei călătorii şi oferă sfaturi utile, precum metode mai eficiente de condus şi de creştere a autonomiei. Aceste cifre pot fi împărtăşite în mod anonim şi pot fi comparate cu cifrele altor conducători auto.Funcțțția nu este disponibilă în România.

 • Sistem de presetare

  Aşază-te confortabil într-un automobil răcoros pe perioada verii sau într-unul călduros, cu geamuri curate, pe perioada iernii. Cu ajutorul sistemului de aer condiţionat sau de încălzire suplimentară în timpul parcării, acest lucru este acum posibil în hibridul plug-in BMW X5. Datorită unui compresor frigorific electric şi unui sistem independent de încălzire electrică, sistemul de aer condiţionat automat funcţionează în mod silenţios, chiar şi atunci când motorul este oprit. Poţi programa anticipat două intervale diferite de plecare.

  Cu o jumătate de oră înainte de pornirea în călătorie, sistemul inteligent de control reglează automat nivelul de încălzire, de răcire sau de aerisire. Sistemul este operat prin intermediul Controller-ului iDrive din interiorul automobilului sau cu ajutorul unui smartphone, cu aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobilele hibrid plug-in.

  Sistemul de încălzire sau de răcire în timpul staţionării funcţionează indiferent dacă automobilul este încărcat sau nu de la surse externe, cu condiţia ca bateria să fie încărcată suficient.

CONFORT.

Este de la sine înţeles că un automobil inovator precum BMW X5 xDrive40e oferă nivel ridicat de confort. Pachetul „Confort” pentru suspensia adaptivă este inclus în pachetul standard şi oferă dinamică de condus, stabilitate şi plăcere de a conduce în orice situaţie – chiar şi în timpul călătoriilor lungi sau atunci când automobilul este foarte încărcat. Amortizoarele de şoc complet variabile şi suspensia autoreglabilă a punţii spate oferă stabilitate, indiferent de greutatea bagajelor transportate.