REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW X5 xDrive40e hibrid „plug-in”.

BMW iPerformance

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW X5 xDrive40e hibrid „plug-in”.

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.BMW X5 xDrive40e hibrid „plug-in”.

BMW X5 xDrive40e iPerformance este un hibrid plug-in foarte confortabil, cu sistem de tracţiune integrală şi care oferă ceea ce este mai bun din ambele lumi: inovaţie, eleganţă şi flexibilitate specifică BMW X5. Dinamica de condus impresionantă, eficienţa remarcabilă şi preocuparea pentru mediul înconjurător alcătuiesc un concept unic, ce subliniază calităţile acestui SAV (Sports Activity Vehicle).

 

Imaginile cu BMW X5 xDrive40e iPerformance prezintă noul design BMW iPerformance, care va fi disponibil începând cu al doilea semestru al anului 2016.

 

Control Display-ul cu design nou de interfaţă pentru utilizatori va fi disponibil din octombrie 2016.

Read more

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

BMW X5 are consumul de combustibil al unui automobil de dimensiuni reduse. Sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive şi caracteristicile de condus dinamic oferă tracţiune optimă şi agilitate în orice mod de condus. Fiind flexibil şi dinamic, BMW X5 xDrive40e iPerformance îndeplineşte toate cerinţele posibile. La exterior, modelul iPerformance se deosebeşte de modelele cu sistem de propulsie convenţional prin inscripţia „eDrive” de pe ambii montanţi C, de exemplu, dar şi prin inscripţia „i” de pe panourile laterale din partea frontală. Lamelele de culoare albastră ale grilei radiatorului şi capacele de culoare albastră ale butucilor sunt caracteristici inconfundabile ale tehnologiei de propulsie inovatoare a automobilului. Însă ceea ce face cu adevărat diferenţa este distanţa parcursă în modul 100% electric: acest automobil poate parcurge aproximativ 30 de kilometri fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe. Bateria de înaltă tensiune este depozitată în siguranţă sub podeaua portbagajului care, cu capacitate generoasă de 1.720 de litri, este ideal pentru a transporta bagaje voluminoase. Pe scurt, este un concept de automobil de ultimă generaţie şi greu de egalat.

CARACTERISTICI INDIVIDUALE DE CONDUS.

BMW X5 xDrive40e iPerformance este un hibrid plug-in care oferă moduri diferite de condus, ce influenţează în mod semnificativ consumul de energie. Acest lucru depinde de modul selectat şi de stilul tău individual de condus.

 

Atunci când bateria este complet încărcată, poţi parcurge aproximativ 31 de kilometri fără nicio picătură de combustibil. În modul AUTO eDrive, care utilizează în mod optim motorul electric şi motorul cu combustie, atenţia este îndreptată spre eficienţă.

 • Trafic urban

  În traficul urban, BMW X5 xDrive40e iPerformance exploatează punctele forte ale conceptului de hibrid plug-in. Atunci când bateria este complet încărcată, automobilul poate parcurge în oraş distanţe scurte (de până la 31 km) – fără emisii de noxe şi fără nicio picătură de combustibil.

 • Condus zilnic

  BMW X5 xDrive40e este ideal pentru cei care se deplasează zilnic cu mașina pe distanțe de 30 de kilometri. Cu consum mixt de combustibil de la 6,0 până la 6,5 litri pe distanţe de la 50 până la 60 de kilometri, acest automobil este mai eficient decât alte automobile din clasa sa. Pe scurt: te bucuri de eleganţa unui model BMW X şi primeşti un bonus de economie de combustibil.

 • Condus pe distanţe lungi

  Bucură-te de condus economic – chiar şi pe distanţe lungi. BMW X5 xDrive40e poate parcurge o distanţă totală de 830 de kilometri cu consum mixt de combustibil de la 10,5 până la 11,0 litri, în călătorii lungi.

DINAMICĂ DE CONDUS MAXIMĂ, EMISII ZERO.

Detalii importante: descoperă BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DINAMICĂ DE CONDUS MAXIMĂ, EMISII ZERO.

Detalii importante: descoperă BMW X5 xDrive40e iPerformance.

TREN DE RULARE.

Motorul puternic BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri şi motorul electric eficient eDrive reprezintă forţele propulsoare ale BMW X5 xDrive40e iPerformance. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive garantează tracţiune optimă în orice condiţii. Utilizarea acestor tehnologii EfficientDynamics a avut drept rezultat un automobil inovator care se remarcă prin consum mic de combustibil, dinamică de condus remarcabilă şi stabilitate în orice situaţie.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Managementul inteligent al energiei este unul din pilonii principali ai conceptului BMW iPerformance. Acest sistem coordonează interacţiunea tuturor componentelor de tracţiune, pentru a îmbina cea mai bună eficienţă posibilă cu dinamica de condus deosebită.


Sistemul alege în mod predictiv tracţiunea adecvată, pentru a optimiza raportul putere-eficienţă al tracţiunii hibride. De exemplu, datele de navigaţie disponibile sunt utilizate pentru a identifica în avans secţiunile de traseu şi situaţiile de condus cele mai potrivite pentru motorul electric sau pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune.


În situaţiile în care motorul cu combustie ar avea un factor redus de eficienţă a energiei, sistemul comută la un nivel de încărcare mai mare, cu un factor putere-eficienţă mai bun. Acest lucru înseamnă că motorul cu combustie produce energie suplimentară care este utilizată pentru a crea electricitate pentru baterie prin intermediul motorului electric/ generatorului şi poate fi ulterior utilizată pentru condusul electric sau pentru susţinerea eficientă a motorului cu combustie. Acesta controlează de asemenea motorul electric/ generatorul, astfel încât energia cinetică este transformată în energie electrică în timpul rulării la liber şi la frânare. În combinaţie cu Modul ECO PRO, managementul inteligent al energiei adaptează toate sistemele automobilului, inclusiv toate componentele auxiliare şi funcţiile de confort, pentru rulare extrem de eficientă şi consum de combustibil mic.


Butonul „eDrive” îţi permite să selectezi unul din cele trei moduri diferite de condus: modul standard „AUTO eDRIVE”, modul „MAX eDRIVE” 100% electric şi modul „SAVE BATTERY” (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”), care menţine constant nivelul de încărcare a bateriei.

 • Modul AUTO eDRIVE

  În modul AUTO eDRIVE, sistemul inteligent BMW EfficientDynamics utilizează în mod eficient motorul electric şi motorul cu combustie – în funcţie de viteza de rulare şi de nivelul de încărcare a bateriei. Acest mod este împărţit în două faze: în cazul în care nivelul de încărcare a bateriei este în intervalul 12% - 100%, poţi atinge viteza maximă de până la 70 km/h – fără consum de combustibil şi fără emisii de noxe. Motorul pe benzină porneşte în mod automat în cazul în care viteza sau nevoile individuale cresc. În cazul în care nivelul de încărcare a bateriei scade sub 12%, BMW X5 xDrive40e iPerformance este propulsat în mod 100% electric, cu acceleraţie moderată şi viteză maximă de până la 55 km/h.

 • Modul MAX eDRIVE

  Plăcere de a conduce în mod electric: în modul MAX eDRIVE, descoperi plăcerea de a conduce în mod electric la viteze de până la 120 km/h. Atunci când viteza sau acceleraţia cresc, motorul cu combustie porneşte în mod automat.

 • Modul SAVE BATTERY

  Atunci când nivelul bateriei este scăzut, modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”) permite încărcarea bateriei de la motorul cu combustie sau menţine nivelul de încărcare al acesteia. Astfel, poţi economisi bateria pentru a conduce ulterior în mod 100% electric.

 • Sistem de selectare anticipată a modului de condus

  De îndată ce selectezi destinaţia în sistemul de navigaţie, sistemul de management al energiei cu funcţie de anticipare analizează traseul planificat pe baza datelor constante precum limite de viteză şi informaţii din trafic în timp real. În acest mod, sistemul utilizează modul electric de condus în mod eficient, corespunzător şi, mai presus de toate, sugerează cel mai eficient traseu de urmat (de exemplu, în trafic urban).

CONCEPT DE ÎNCĂRCARE.

Procesul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune nu a fost niciodată atât de simplu – cu ajutorul prizei de alimentare convenţionale, la domiciliu, sau al sistemului BMW i Wallbox din portofoliul de produse şi servicii 360° ELECTRIC. Atunci când călătoreşti, poţi să încarci bateria automobilului în oricare dintre numeroasele staţii publice de încărcare ChargeNow.

 • Încărcarea la domiciliu

  Automobilul poate fi încărcat la domiciliu uşor şi rapid, prin conectarea la o priză de uz casnic de 230 de volţi şi este gata de plecare în mai puţin de patru ore. Portul de încărcare a bateriei este poziţionat în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă-faţă. Pentru încărcarea bateriei este necesar doar cablul special conceput, care poate fi depozitat în mod sigur şi compact sub podeaua portbagajului. Un sigiliu special protejează portul de încărcare şi priza de alimentare de eventuale elemente exterioare care le-ar putea dăuna. Poţi utiliza sistemul BWM i Wallbox, o staţie de încărcare montată pe perete şi special creată pentru electromobilitate, în locul prizei de uz casnic. Acest sistem oferă putere remarcabilă şi timp scurt de încărcare. Afişajul panoului de bord special conceput oferă informaţii despre nivelul curent de încărcare a bateriei de înaltă tensiune.


  În funcţie de anumiţi factori, de exemplu puterea de încărcare a sursei de alimentare, dispozitivele adiţionale consumatoare de energie electrică în timpul procesului de încărcare sau gradul de utilizare a sistemului Wallbox, este nevoie de aproximativ trei sau patru ore pentru ca bateria să fie complet încărcată. În cazul încărcării de la surse externe, habitaclul poate fi preîncălzit sau răcit, fără ca nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune să fie afectat. Prin utilizarea modului integral electric în majoritatea călătoriile tale, poţi scădea semnificativ costurile.

 • Încărcarea atunci când călătoreşti

  Pe lângă prizele convenţionale de alimentare la domiciliu, poţi încărca automobilul simplu şi confortabil la staţii publice de încărcare, atunci când călătoreşti. Astfel, dacă te afli la cumpărături, poţi continua călătoria „cu rezervorul plin”, fără emisii de noxe. Este necesar doar cablul inclus în pachet, care poate fi depozitat în mod sigur şi compact sub podeaua portbagajului. Inelele LED iluminate prevăzute pe portul de încărcare permit vizualizarea clară a nivelului de încărcare a bateriei. Sistemul de navigaţie disponibil opţional şi aplicaţia „My BMW Remote” pentru conceptele hibrid plug-in îţi oferă informaţii despre locaţia şi disponibilitatea staţiilor de încărcare potrivite.
  Cu ajutorului cardului ChargeNow de la serviciile de mobilitate BMW ChargeNow, te poţi autentifica în staţiile de încărcare şi poţi plăti cheltuielile lunare de energie. Poţi încărca automobilul cu curenţi diferiţi. Timpul de încărcare variază în funcţie de anumiţi factori, de exemplu puterea de alimentare şi numărul de dispozitive active consumatoare de energie.

CONECTIVITATE.

Eşti mereu conectat(ă) la automobilul tău BMW: cu ajutorul smartphone-ului tău (cu sistem de operare iOS) poţi utiliza funcţii specifice pachetului BMW de servicii la distanţă, precum încuierea automobilului sau funcţii specifice conceptului hibrid. Acest lucru înseamnă că eşti mereu la curent cu cifrele privind consumul de combustibil şi eficienţa automobilului tău BMW X5 xDrive40e iPerformance. Serviciile BMW sunt disponibile în orice situaţie, atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului.

 • Aplicaţia „BMW Connected” pentru automobile hibrid „plug-in”

  Funcţia Servicii la distanţă din cadrul aplicaţiei „BMW Connected”pentru automobile hibrid „plug-in” şi pentru dispozitive cu sistem de operare iOS afişează informaţii detaliate despre starea curentă a automobilului tău BMW – precum locaţia automobilului, nivelul de încărcare a bateriei şi distanţa care mai poate fi parcursă în mod electric.

  Poţi controla procedura de încărcare de la distanţă, prin intermediul cronometrului săptămânal şi poţi activa controlul temperaturii tot de la distanţă, moment care să coincidă cu începutul călătoriei. Cu ajutorul acestei aplicaţii, destinaţii precum puncte de interes şi staţii de încărcare pot fi trimise cu uşurinţă direct în automobil.

  Funcţia Servicii la distanţă din cadrul aplicaţiei „BMW Connected” pentru automobile hibrid „plug-in” măsoară eficienţa fiecărei călătorii şi oferă sfaturi utile, precum metode mai eficiente de condus şi de creştere a autonomiei. Funcţia nu este disponibilă în România.

 • Sistem de presetare

  Aşază-te confortabil într-un automobil răcoros pe perioada verii sau într-unul călduros, cu geamuri curate, pe perioada iernii. Cu ajutorul sistemului de aer condiţionat sau de încălzire suplimentară în timpul parcării, acest lucru este acum posibil în hibridul plug-in BMW X5. Datorită unui compresor frigorific electric şi unui sistem independent de încălzire electrică, sistemul de aer condiţionat automat funcţionează în mod silenţios, chiar şi atunci când motorul este oprit. Poţi programa anticipat două intervale diferite de plecare.

  Cu o jumătate de oră înainte de pornirea în călătorie, sistemul inteligent de control reglează automat nivelul de încălzire, de răcire sau de aerisire. Sistemul este operat prin intermediul Controller-ului iDrive din interiorul automobilului sau cu ajutorul unui smartphone, prin aplicaţia „BMW Connected” pentru automobile hibrid „plug-in”.

  Sistemul de încălzire sau de răcire în timpul staţionării funcţionează indiferent dacă automobilul este încărcat sau nu de la surse externe, cu condiţia ca bateria să fie încărcată suficient.

CONFORT.

Este de la sine înţeles că un automobil inovator precum BMW X5 xDrive40e iPerformance oferă nivel ridicat de confort. Pachetul „Confort” pentru suspensia adaptivă este inclus în pachetul standard şi oferă dinamică de condus, stabilitate şi plăcere de a conduce în orice situaţie – chiar şi în timpul călătoriilor lungi sau atunci când automobilul este foarte încărcat. Amortizoarele de şoc complet variabile şi suspensia autoreglabilă a punţii spate oferă stabilitate, indiferent de greutatea bagajelor transportate.