BENEFICII MAXIME.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW X5.

BENEFICII MAXIME.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW X5.

BENEFICII MAXIME.Dinamica de condus şi eficienţa BMW X5.

Dinamica BMW X5 îţi garantează plăcere de a conduce în fiecare călătorie – cu fiecare manevră de condus, la orice viteză de rulare. Sistemele de asistare a conducătorului auto asigură aderenţă incredibilă în viraje strânse, atât în zone montane, cât şi la viteze mari. În acelaşi timp, BMW X5 este eficient, are aerodinamică inovatoare, motoare economice şi numeroase măsuri EfficientDynamics – în special tehnologia eDrive disponibilă pe BMW X5 xDrive40e iPerformance.

 

Imaginile cu BMW X5 xDrive40e iPerformance prezintă noul design BMW iPerformance, care va fi disponibil începând cu al doilea semestru al anului 2016.

 

Control Display-ul cu design nou de interfaţă pentru utilizatori va fi disponibil din octombrie 2016.

Read more

TEHNOLOGII BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Fie că este vorba de performanţă ridicată sau de consum mic de combustibil – la BMW, accentul este pus întotdeauna pe oferirea plăcerii de a conduce. BMW EfficientDynamics este strategia elaborată de BMW pentru a obţine consum de combustibil şi emisii de noxe mici, în timp ce se creşte dinamica şi plăcerea de a conduce.


Este un pachet cuprinzător de tehnologii care include trenul de rulare, managementul energiei şi conceptul de automobil – toate acestea în echiparea standard a fiecărui automobil BMW. Performanţa îmbunătăţită şi consumul mic de combustibil sunt rezultatul interacţiunii dintre motorul BMW TwinPower Turbo şi motorul electric. Aerodinamica optimizată contribuie la creşterea eficienţei – la fel şi conceptul BMW EfficientLightweight, ce reduce greutatea automobilului şi îi creşte în acelaşi timp rigiditatea, prin utilizarea materialului potrivit la locul potrivit. Este o dovadă în plus a inovaţiilor impresionante ale BMW. Este un pachet cuprinzător de tehnologii ce include sistem inteligent de management al energiei şi modul ECO PRO disponibil opţional, care sprijină modul individual de condus şi oferă consum mic de combustibil.

 • Standard EU6 de emisii noxe

  Tehnologiile de ultimă generaţie ale BMW X5 îndeplinesc standardul strict EU6 de emisii noxe. Motoarele BMW au fost mereu cu un pas înainte şi reprezintă competenţa principală a BMW încă din anul 1917. Motoarele BMW X5 constituie dovada de netăgăduit a acestui lucru. Cu performanţă remarcabilă, răspuns spontan şi rulare lină, acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde ale confortului la condus.
  Un alt element futurist este tehnologia BMW BluePerformance, în echiparea standard pentru toate motoarele diesel. Această tehnologie permite optimizarea nivelului emisiilor de noxe al motoarelor diesel. Pe lângă filtrul de particule diesel şi convertorul catalitic de oxidare, un convertor catalitic ce reduce emisiile de oxid de nitrogen scade nivelul emisiilor de eşapament. O altă metodă de a reduce oxidul de nitrogen este de asemenea utilizată: convertorul catalitic SCR (SCR = Selective Catalytic Reduction, trad. Reducere catalitică selectivă) şi sistemul de injecţie AdBlue. O reacţie chimică rezultată din injectarea ureei AdBlue reduce semnificativ emisiile de oxid de nitrogen. Astfel, poţi fi sigur(ă) că te afli la volanul unuia dintre cele mai „curate” automobile diesel din lume, cu valori ale emisiilor de noxe foarte mici şi care îndeplineşte standardul strict EU6 de emisii noxe.

DINAMICĂ DE CONDUS.

Foarte puternic: decoperă dinamica de condus impresionantă a BMW X5.

DINAMICĂ DE CONDUS.

Foarte puternic: decoperă dinamica de condus impresionantă a BMW X5.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în ceea ce priveşte performanţa dinamică şi eficienţa, şi constituie un element cheie al strategiei BMW EfficientDynamics. Gradaţia fină dintre trepte permite eliberare optimă a puterii – de la viteze mici până la viteze mari. Acest lucru rezultă în consum mic de combustibil, în timp ce tu te poţi bucura chiar mai mult de caracterul sportiv şi de performanţa dinamică a automobilului. La viteze mari, în special, treptele de viteză suplimentare reduc turaţiile motorului şi prin urmare consumul de combustibil şi zgomotul produs de motor sunt mici. Ambreiajul convertor contribuie de asemenea la acest lucru – chiar şi în modul manual de schimbare a treptelor de viteză. Datorită intervalelor de turaţii scurte ale motorului, precum şi reglării precise a transmisiei, confortul la schimbarea treptelor de viteză creşte, iar zgomotului de fond scade în mod semnificativ.

100% SPORTIV.

Pachetele pentru suspensie adaptivă* disponibile opţional cresc sportivitatea şi confortul automobilului tău BMW X5. Prin selectarea unuia dintre pachetele pentru suspensia adaptivă*, optezi pentru mai mult confort sau pentru dinamică sporită - sau chiar ambele, pentru eficienţă remarcabilă.

* Începând cu luna septembrie 2017, pachetele „Dynamic” şi „Professional” pentru suspensie nu vor mai fi disponibile pentru motoarele 30d şi 40d.

 • Pachete pentru suspensia adaptivă

  Manevrabilitatea BMW X5 poate fi crescută şi mai mult, cu pachetele pentru suspensia adaptivă disponibile opţional. Indiferent dacă selectezi modul sportiv sau confortabil, aceste pachete îţi garantează aderenţă în orice situaţie.

 • Confort

  Confort veritabil la condus, alături de dinamica specifică BMW: pachetul „Confort” pentru suspensia adaptivă permite reglarea suspensiei şi a răspunsului amortizoarelor în orice moment, după propriile dorinţe. Suspensia pneumatică a punţii spate este inclusă în pachetul de echipamente şi asigură confort la condus, indiferent de gradul de încărcare al automobilului. Dacă doreşti o reglare mai dinamică a suspensiei, sistemul Driving Experience Control îţi oferă drept opţiuni suplimentare modurile Sport şi Sport+.

 • Dynamic

  Pachetul „Dynamic” pentru suspensia adaptivă îţi permite să optimizezi potenţialul dinamic al automobilului tău. Controlul dinamic al performanţei (DPC – Dynamic Performance Control), inclus în această opţiune şi sistemul Dynamic Drive asigură dinamică de condus sportivă, care se reflectă în răspuns neutru al direcţiei şi în ruliu mic al caroseriei în viraje – toate acestea cu un nivel ridicat de confort.

 • Professional

  Ceea ce este mai bun din ambele lumi: pachetul „Professional” pentru suspensia adaptivă îmbină caracteristicile pachetelor „Comfort” şi „Dynamic” şi oferă confort ridicat şi dinamică de condus remarcabilă.

 • Suspensie M adaptivă

  Dinamică de condus sporită: cu suspensia M adaptivă te bucuri la maximum de potenţialul automobilului tău. Controlul dinamic al amortizoarelor şi suspensia pneumatică a punţii spate au fost configurate pentru a oferi caracteristici de condus remarcabile. Suspensia M adaptivă este disponibilă doar împreună cu pachetul M Sport.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.

AERODINAMICĂ.

Întregul design al BMW X5 susţine filosofia BMW EfficientDynamics. Şorţul faţă şi şasiul optimizate aerodinamic reprezintă inovaţii ce reduc rezistenţa aerului şi oferă consum mic de combustibil.

 • „Air Curtain” şi „Air Breather”

  Şorţul faţă este elementul remarcabil de design care întrupează filosofia BMW EfficientDynamics. Elementul „Air Curtain” integrat orientează fluxul de aer prin două prize de aer verticale şi de-a lungul arcadelor roţilor faţă. Fluxul de aer accelerat creează un fel de „cortină” pe suprafaţa exterioară a roţilor. În acelaşi timp, prizele de aer „Air Breather” canalizează fluxul de aer către roţile din faţă. Aceste tehnologii inovatoare reduc turbulenţele şi frânarea aerodinamică, iar prin urmare consumul de combustibil este mic.

 • Sistem de control al supapelor de aer

  Sistemul automat de control al supapelor de aer utilizează un senzor care monitorizează nivelul de răcire al motorului şi care deschide sau închide supapele de aer ale radiatorului, după caz. Acest lucru optimizează aerodinamica şi reduce perioada de încălzire a motorului, pentru consum mic de combustibil.

 • Spoiler spate şi Palete de aer

  Spoilerul spate montat în partea superioară a plafonului şi paletele de aer de pe marginile sale formează o aşa-numită „muchie deflectoare“ foarte eficientă. Fluxul de aer precis definit reduce la minimum turbulenţele şi efectul de frânare al presiunii negative.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus – potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţiile suplimentare precum „Coasting”, Asistentul pentru condus proactiv şi Rutele ECO PRO permit economisirea a încă cinci procente din consumul de combustibil.


Funcţia „Coasting” opreşte motorul şi deconectează trenul de rulare, iar automobilul rulează la liber, fără a consuma combustibil. Automobilul „alunecă” de-a lungul drumului la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h, atunci când iei piciorul de pe acceleraţie şi nu apeşi frâna. Pe baza informaţiilor primite de la sistemul de navigaţie, Asistentul pentru condus proactiv anticipează virajele, zonele urbane, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei. În funcţie de trafic, de condiţiile rutiere şi de stilul individual de condus, Rutele ECO PRO afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi Ruta ECO PRO indicată.