PARTENERI INTELIGENŢI DE DRUM.

Sisteme de asistare a conducătorului auto BMW X5.

Cei mai buni copiloţi pe care ţi-i poţi dori. Sistemele de asistare a conducătorului auto BMW X5 au un scop unic: îţi garantează o călătorie relaxantă şi faptul că ajungi la destinaţie în siguranţă.

 

Control Display-ul cu design nou de interfaţă pentru utilizatori va fi disponibil din octombrie 2016.

Read more

ASISTENŢĂ ÎN AMBUTEIAJE.

ASISTENŢĂ ÎN AMBUTEIAJE.

Sprijin la condus.

Sistemul de asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone. La viteze de până la 60 km/h, sistemul permite automobilului să ruleze la liber, în funcţie de celelalte automobile participante la trafic, ceea ce înseamnă că ambuteiajele devin mai puţin stresante. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă, dacă este nevoie. Acest lucru te ajută să rămâi pe traseu, iar tot ce trebuie să faci este să ţii măcar o mână pe volan. Automobilul se va repune în mişcare în mod automat, după o staţionare de 30 de secunde. Iată un aspect care duce plăcerea de a conduce în mod automat la un alt nivel.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, pentru ca tu să te concentrezi doar la condus.
Acesta afişează informaţii de la sistemul de navigaţie, atenţionări de la sistemul Speed Limit Info (informaţii cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire) şi informaţii despre starea automobilului (Check Control). Poţi alege de asemenea să fie afişate informaţii precum postul de radio selectat curent, titlul melodiilor redate, intrări din agenda telefonică sau liste de apeluri.
Iconiţele proiectate pe parbrizul tău sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color, cu reproduceri realiste ale simbolurilor de trafic. Informaţiile sunt afişate pe parbriz pentru a asigura ergonomie eficientă, iar modul de afişare poate fi adaptat în funcţie de solicitările individuale. Imaginile proiectate pe BMW Head-Up Display nu sunt complet vizibile dacă porţi ochelari de soare cu lentile polarizate.
Intensitatea iluminării este adaptată automat intensităţii luminii din exterior, iar sistemul poate fi programat pentru modurile zi sau noapte. Setarea luminozităţii poate fi configurată prin intermediul meniului iDrive. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie „Professional” are design fluid şi îndeplineşte numeroase funcţii: este un sistem de navigaţie uşor de utilizat şi unitar, cu concept de operare iDrive şi Controller iDrive Touch. Sistemul include kit „hands-free” cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, dar şi Radio BMW „Professional” cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Ecranul LCD color de 10,25” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă. Controller-ul iDrive Touch cu taste pentru accesarea directă a meniurilor, opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, oferă operare intuitivă prin faptul că îţi permite să introduci adresele destinaţiilor pe suprafaţa tactilă prin folosirea propriului scris de mână, sau prin intermediul tastelor de acces direct, a celor opt butoane pentru funcţii preferenţiale, a sistemului de comandă vocală sau a ecranului cu suprafaţă tactilă. Şase iconiţe interactive afişează conţinut animat. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces devine o experienţă vizuală captivantă.
 

La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor, timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

Controller iDrive Touch

Controller iDrive Touch

Controller-ul iDrive Touch (parte a sistemului de navigaţie Professional) îţi permite să controlezi Control Display-ul în mod confortabil, cu o singură mână. Datorită suprafeţei tactile integrate în buton, poţi introduce cu uşurinţă informaţii precum destinaţii pentru sistemul de navigaţie, folosind propriul tău scris de mână. Îl poţi folosi şi pentru a accesa o gamă diversificată de funcţii şi setări, precum şi pentru a derula liste de opţiuni. Operarea tactilă a acestui dispozitiv este intuitivă şi facilă şi reprezintă un ajutor real pentru tine, conducătorul auto, având în vedere că nu îţi distrage atenţia de la drum. Toate funcţiile operate prin intermediul Controller-ului pot fi vizualizate în mod comod pe Control Display.

BMW NIGHT VISION CU FASCICUL DINAMIC DE LUMINĂ.

Sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină poate detecta pietonii şi animalele mari pe timp de noapte şi îi iluminează, chiar şi de la distanţă mare.
O cameră cu infraroşu aflată pe grila BMW a radiatorului transmite imagini ale persoaneleor şi animalelor direct pe Control Display. Acesta este sistemul inteligent care te avertizează din timp şi oferă perspectivă strălucitoare: de îndată ce senzorii cu infraroşu detectează pietonii sau animalele mari cu care există un potenţial risc de coliziune în întuneric, sistemul direcţionează spre acestea două spoturi dinamice de lumină controlate separat, fără a avea efect neplăcut de orbire. Această lumină garantează că atât conducătorul auto cât şi persoana care se apropie sunt avertizaţi foarte eficient cu privire la o posibilă situaţie periculoasă.
Conducătorul auto primeşte avertismente suplimentare pe sistemul BMW Head-Up Display integral color sau pe panoul de bord în cazul în care a fost activat ecranul pentru imagini termice. Dacă se detectează un pericol iminent de coliziune cu persoane sau animale, se emite de asemenea o alarmă acustică şi frânele sunt pregătite pentru a acţiona imediat. Sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.

ASISTENT LA PARCARE.

ASISTENT LA PARCARE.

Cea mai recentă generaţie de confort la parcare.

Asistentul la parcare te ajută să găseşti mai uşor un loc de parcare potrivit şi te sprijină în mod activ în timpul manevrelor de parcare.
Asistentul la parcare complet automat reprezintă cea mai recentă generaţie de confort la parcare într-un automobil BMW. În această generaţie, sistemul selectează treapta „înainte” sau „înapoi”, preia controlul direcţiei şi accelerează sau frânează automat când este necesar. Înainte de manevra de parcare, conducătorul auto nu trebuie decât să activeze semnalizarea şi apoi să ţină apăsat butonul PDC pe toată durata manevrei de parcare, precum şi să monitorizeze zona din jurul automobilului cu ajutorul camerei video cu perspectivă spate care se activează automat. Odată ce manevra s-a încheiat, sistemul selectează poziţia P de condus. Când rulezi cu viteze de până la 35 km/h şi la o distanţă maximă de 1,5 metri faţă de automobilele parcate, senzorii cu ultrasunete ai automobilului BMW afişează pe Control Display spaţiile de parcare posibile în care se poate efectua parcarea laterală, paralel cu drumul.

SISTEME DE CAMERE VIDEO.

Bucură-te de privelişte: în BMW X5, sistemele de camere video integrate oferă vizibilitate mai bună, de exemplu în intersecţii sau în situaţii dificile de trafic.

 • Cameră video cu perspectivă panoramică

  Camera video cu perspectivă panoramică te ajută atunci când parchezi sau efectuezi manevre în spaţii înguste. Zona dimprejurul maşinii şi din spatele ei sunt afişate pe displayul central din perspectivă aeriană (vedere de sus 360°).

 • Cameră video cu perspectivă laterală.

  Camera video cu perspectivă laterală oferă sprijin conducătorului auto în zonele cu vizibilitate redusă (de exemplu la ieşiri de pe autostradă sau în intersecţii cu vizibilitate redusă). Două camere video digitale, aflate în partea faţă dreaptă şi stângă a automobilului, înregistrează imagini din părţile laterale şi le redau pe Control Display. Acest lucru permite identificarea timpurie a traficului din direcţie opusă şi facilitează astfel o reacţie promptă din partea conducătorului auto.

 • Cameră video cu perspectivă spate.

  Camera video cu perspectivă spate afişează pe Control Display o perspectivă completă asupra părţii spate a automobilului, în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă spate sporeşte vizibilitatea la manevre de marşarier realizate cu viteze mai mici de 20 km/h, de exemplu la parcare. Săgeţi interactive îţi indică dacă ai ales un spaţiu de parcare suficient de mare pentru automobil şi îţi oferă sprijin activ în timpul manevrelor de parcare, printr-o reprezentare colorată pe Control Display a zonelor relevante. Camera video cu perspectivă spate are o funcţie practică de zoom, care plasează cârligul de remorcare exact în cadrul tău vizual. Iar astfel procesul de cuplare a remorcii devine extrem de uşor.
  La nevoie, poţi alterna imaginile prezentate de camera video cu perspectivă spate, panoramică şi laterală şi poţi activa una dintre acestea. Perspectiva selectată de tine va fi afişată pe Control Display.

BMW SELECTIVE BEAM

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic.
Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor şi duce la îmbunătăţirea razei de acţiune a farurilor.