RESTRICŢII. ÎNTR-UN PACHET FĂRĂ RESTRICŢII.

BMW EfficientDynamics în BMW X4.

BMW X4 nu are restricţii – cu o singură excepţie importantă: consumul de combustibil şi emisiile de CO2. Tehnologiile inovatoare BMW EfficientDynamics şi designul aerodinamic garantează cele mai scăzute valori, fără a compromite performanţa şi dinamica acestui automobil.

AERODINAMICĂ.

Întregul design al automobilului susţine filosofia BMW EfficientDynamics. Fiecare automobil BMW are un coeficient scăzut de rezistenţă a aerului, datorită unei game de elemente optimizate aerodinamic, care la rândul lor au efect pozitiv asupra eficienţei şi asupra consumului de combustibil. Spre exemplu, carcasa plată a şasiului, compartimentul motorului şi scutul punţii spate îmbunătăţesc aerodinamica automobilului. Aceste elemente noi sunt avantajoase din punct de vedere al aerodinamicii. În acelaşi timp, acestea îmbunătăţesc izolarea fonică şi oferă protecţie suplimentară împotriva ruginii. Inovaţii suplimentare în domeniul aerodinamicii includ muchia mai pronunţată a spoilerului spate şi oglinzile exterioare optimizate aerodinamic. Pe lângă aerodinamică sporită, acestea din urmă îmbunătăţesc acustica şi previn murdărirea excesivă a geamurilor laterale.

CONSTRUCŢIE UŞOARĂ INTELIGENTĂ.

CONSTRUCŢIE UŞOARĂ INTELIGENTĂ.

La construcţia BMW X4 a fost utilizată o gamă extinsă de materiale high-tech: materiale ultrauşoare precum aluminiu, oţel ultrazistent, precum şi materiale plastice ultramoderne şi magneziu. Această construcţie uşoară inteligentă reduce greutatea automobilului şi rezultă în caroseria extrem de rigidă şi oferă siguranţă pasivă excelentă pentru conducătorul auto şi pasageri. De asemenea, tehnologia îmbunătăţeşte caracteristicile de condus dinamic.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus - potrivit unui studiu BMW intern de consum. Se pot economisi încă cinci procente din consumul de combustibil cu funcţii suplimentare precum „Coasting” (doar împreună cu transmisia Steptronic cu 8 trepte), Asistentul pentru condus proactiv şi Rutele ECO PRO (ambele doar împreună cu sistemul de navigaţie Professional).

 • Funcţia „Coasting”

  Funcţia „Coasting” deconectează trenul de rulare de la motor, iar automobilul rulează la liber, fără putere din partea motorului, adică „alunecă liber”. Acest lucru este posibil la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h, când conducătorul auto ridică piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna, iar Asistentul pentru condus proactiv nu consideră necesară adaptarea vitezei de rulare.

 • Pilot automat cu funcţie Stop&Go în modul ECO PRO

  Atunci când Modul ECO PRO este folosit împreună cu Pilotul automat, automobilul accelerează mai eficient până la viteza dorită, după frânare.

 • Asistent pentru condus proactiv

  Pe baza informaţiilor primite de la sistemul de navigaţie, Asistentul pentru condus proactiv anticipează virajele, zonele urbane, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei.

 • Rute ECO PRO

  În funcţie de trafic, de condiţiile rutiere şi de stilul individual de condus, Rutele ECO PRO afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi Ruta ECO PRO indicată.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în ceea ce priveşte performanţa dinamică şi eficienţa şi constituie un element de bază al strategiei BMW EfficientDynamics. Gradaţia fină dintre trepte permite eliberare optimă a puterii – de la viteze mici până la viteze mari. Acest lucru reduce considerabil consumul de combustibil, în timp ce tu te poţi bucura chiar mai mult de caracterul sportiv şi de performanţa dinamică a automobilului. La viteze mari, în special, treptele de viteză suplimentare reduc turaţiile motorului, şi prin urmare se reduc atât consumul de combustibil, cât şi zgomotul produs de motor.
Ambreiajul convertor contribuie de asemenea la acest lucru – chiar şi în modul manual de schimbare a vitezelor. Împreună cu intervalele de turaţii reduse ale motorului, precum şi cu adaptarea precisă a transmisiei, rezultă un nivel deosebit de ridicat de confort la schimbarea vitezelor şi reducere semnificativă a zgomotului de fond.

MANAGEMENTUL ENERGIEI.

BMW X4 are o gamă de tehnologii BMW Efficient Dynamics în echiparea standard, precum Indicatorul de schimbare optimă a treptelor de viteză, funcţia Auto Start Stop motor, Servodirecţia electrică şi Recuperarea energiei la frânare. Aceste tehnologii se îmbină pentru a garanta în prezent mobilitatea sustenabilă a viitorului.

 • Indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză

  Schimbarea optimă şi la momentul potrivit a treptelor de viteză poate economisi mult combustibil, în special în trafic urban şi pe distanţe lungi. Dacă schimbi treapta de viteză la momentul optim, automobilul consumă mai puţin combustibil – sistemul electronic al motorului identifică cele mai eficiente trepte de viteză, în funcţie de situaţia de condus şi de viteza motorului. Pe Info Display se aprinde o săgeată pentru a te anunţa că este mai eficient să conduci într-o treaptă de viteză superioară sau inferioară. De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi în acest caz recomandarea va fi amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Teste BMW comparative interne au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.

 • Funcţie Start Stop motor automată.

  Funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv. În timp ce aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată preia controlul şi economiseşte combustibil, prin oprirea motorului imediat ce automobilul este la ralanti şi ai luat piciorul de pe ambreiaj (transmisie manuală) sau atunci când frânezi până la oprire completă (transmisie Steptronic). Un semnal pe Info Display indică faptul că funcţia Start Stop motor automată este activă. De îndată ce apeşi ambreiajul (transmisie manuală) sau iei piciorul de pe frână (transmisie Steptronic), motorul porneşte din nou, automat. Funcţia Start Stop motor automată nu scade niciodată confortul la condus şi siguranţa, pentru că rămâne inactivă în cazul în care motorul nu a atins temperatura ideală de funcţionare, interiorul nu a fost încă suficient încălzit/ răcit, dacă nivelul bateriei este prea scăzut sau dacă roteşti volanul. O unitate de control centrală reporneşte motorul dacă este necesar, chiar şi atunci când automobilul este oprit. De exemplu, dacă automobilul începe să înainteze încet sau în cazul în care parbrizul devine înceţoşat. Funcţia Start Stop motor automată poate fi oprită în orice moment, prin apăsarea unui buton.

 • Servodirecţie electrică

  De fiecare dată când conducătorul auto virează, se consumă energie. Dar de ce ar trebui consumată energie atunci când volanul nu este rotit? Servodirecţia electrică BMW este activă doar la nevoie. Spre deosebire de sistemele de direcţie hidraulice, servodirecţia electrică BMW utilizează energie doar atunci când volanul este rotit efectiv. Când volanul nu este mişcat – spre exemplu, atunci când conduci în linie dreaptă cu viteză mare pe autostradă – motorul electric este inactiv.

 • Recuperarea energiei la frânare

  De fiecare dată când frânezi, se generează energie cinetică, iar până de curând această energie nu era utilizată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare profită acum de acest potenţial, mult timp necunoscut. Acesta canalizează energia generată de fiecare dată când conducătorul auto frânează sau ia piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o transformă în electricitate. Această electricitate este apoi utilizată pentru a încărca bateria automobilului. Sistemul inteligent de management al energiei înseamnă că alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant şi că generatorul este astfel mai puţin solicitat. Drept rezultat, consumul de combustibil scade, iar performanţa creşte – caracteristic tehnologiei BMW EfficientDynamics.