ATRACTIV. PUTERE DEZLĂNȚUITĂ.

Dinamica de condus a BMW X4.

ATRACTIV. PUTERE DEZLĂNȚUITĂ.

Dinamica de condus a BMW X4.

One nudge of the accelerator pedal and the BMW X4 enters a world of its own. The eight-speed Steptronic sport transmission utilises the potential of the engines to the full: The BMW X4 xDrive35d completes the 0 to 100 km/h sprint in just 5.2 seconds. The intelligent four-wheel drive system BMW xDrive transfers power to the street with outstanding traction. Other standard features include variable sport steering and Performance Control.

ATRACTIV. PUTERE DEZLĂNȚUITĂ.Dinamica de condus a BMW X4.

One nudge of the accelerator pedal and the BMW X4 enters a world of its own. The eight-speed Steptronic sport transmission utilises the potential of the engines to the full: The BMW X4 xDrive35d completes the 0 to 100 km/h sprint in just 5.2 seconds. The intelligent four-wheel drive system BMW xDrive transfers power to the street with outstanding traction. Other standard features include variable sport steering and Performance Control.

DIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic permite un stil de condus agil, cu mai puţin efort la virare. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse rapoarte de direcţie, indiferent de viteza curentă. Direcţia sport variabilă reduce mişcările volanului necesare pentru unghiurile mai mari de virare, pentru agilitate sporită şi manvrabilitate îmbunătăţită în viraje înguste, pe drumuri înguste sau în viraje bruşte, la un stil de condus mai sportiv. Astfel, parcarea, virajele şi manevrarea devin mai confortabile. Pentru unghiuri mici de virare, sistemul oferă stabilitate direcţională excelentă şi un grad ridicat de precizie din partea direcţiei.

DINAMICĂ DE CONDUS.

DINAMICĂ DE CONDUS.

Agilitatea remarcabilă a BMW X4 se datorează şasiului special conceput, motoarelor de înaltă performanţă şi numeroaselor echipamente standard de calitate superioară.

PERFORMANCE CONTROL.

În viraje, funcţia Performance Control distribuie putere de la motor şi putere de frânare către fiecare roată. Pentru că în viraje roţile din exterior trebuie să ruleze o distanţă mai mare decât cele din interior, funcţia BMW Performance Control intervine şi controlează puterea motorului şi frânarea: roţile din exterior primesc mai multă putere, iar cele din interior primesc mai puţină. Astfel se măreşte tracţiunea pentru fiecare roată. Acest lucru înseamnă că automobilul practic virează singur, iar astfel siguranţa şi confortul cresc.

TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT CU 8 TREPTE ŞI PADELE DE SCHIMBARE A TREPTELOR DE VITEZĂ.

Transmisia Steptronic sport cu 8 trepte se adaptează stilului tău de condus. Aceasta este ideală atât pentru viteze de croazieră, cât şi pentru un stil de condus dinamic.
Pe lângă selecţia automată a treptelor de viteză, ai desigur posibilitatea de a schimba treptele de viteză şi manual. Acest lucru este posibil cu schimbătorul de viteze sau cu padelele de schimbare a treptelor de pe volan.
În modul Sport, schimbarea treptelor este configurată pentru performanţă maximă. Datorită gradaţiilor extrem de fine dintre cele 8 trepte de viteză, procesul de accelerare este optimizat şi motorul este menţinut mereu la nivelul de performanţă la care îşi poate folosi puterea în mod eficient. Acceleraţia maximă se poate face cu ajutorul funcţiei Launch Control: această caracteristică schimbă automat treptele de viteză, pentru a folosi turaţiile motorului în mod optim. La viteze mai mari, turaţiile motorului scad datorită treptei a opta de viteze, iar astfel este redus consumul de combustibil şi zgomotul produs de motor. Acest lucru este valabil şi atunci când intră în acţiune ambreiajul nou creat, extrem de eficient. Transmisia Steptronic sport cu 8 trepte oferă eficienţă maximă şi schimbări extrem de line ale treptelor de viteză.

ŞASIU.

Şasiul special conceput pentru BMW X4 impresionează cu aderenţă remarcabilă, manevrabilitate desăvârşită şi agilitate superioară. În acelaşi timp, pasagerii se bucură tot timpul de confort maxim. Caracteristicile de condus pot fi adaptate individual cu ajutorul Controlului dinamic al amortizoarelor în modurile Comfort, Sport şi Sport+. Caracteristici precum ampatamentul lat şi puntea spate cu cinci braţe ale BMW X4 diminuează de asemenea ruliul în timpul virării la viteze mari.

 • Control dinamic al amortizoarelor

  Controlul dinamic al amortizoarelor face posibilă adaptarea caracteristicilor amortizorului la solicitările fiecărei situaţii de condus şi îmbunătăţeşte confortul şi dinamica de condus. Pe lângă opţiunea standard Comfort, ce reduce efectul produs de rularea pe suprafeţe dificile sau de alte mişcări neplăcute ale automobilului, există două alte moduri disponibile opţional: Sport şi Sport+. În aceste moduri amortizoarele se tensionează automat, pentru a permite un stil de condus mai sportiv.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi pe cele mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC - Dynamic Stability Control), automobilul rămâne stabil pe direcţie şi pe traseu. Răspunsul precis permite sistemului xDrive să distribuie putere în mod flexibil între cele două punţi, pentru aderenţă maximă. Astfel, xDrive îmbină avantajele oferite de tracţiunea integrală, stabilitatea direcţională şi siguranţa cu agilitatea caracteristică BMW.

 • Status xDrive

  Un mesaj clar, chiar şi în situaţii dificile: statusul xDrive îţi prezintă imaginea de ansamblu. Atunci când conduci pe teren dificil, ai acces la informaţii relevante despre stilul de condus off-road, atât pe panoul de instrumente, cât şi pe Control Display-ul amplasat central. Pe lângă busola uşor de citit (disponibilă doar împreună cu sistemul de navigaţie), sistemul afişează şi informaţii precum unghiul longitudinal şi transversal de înclinare a automobilului şi unghiul curent de blocare a direcţiei – nu doar numeric, ci şi în reprezentarea 3D a automobilului.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Sistemul Driving Experience Control îţi oferă posibilitatea de a alege între modul Comfort, pentru reglaje standard ale motorului şi transmisiei, modul ECO PRO, orientat spre eficienţă, sau modul Sport, care permite un stil de condus mai dinamic. Modul economic ECO PRO adaptează în mod inteligent curbele caracteristice pentru acceleraţie şi transmisie, precum şi setările pentru încălzire/ aer condiţionat.
Modul ECO PRO te ajută să reduci consumul de combustibil cu până la 20%. Funcţia „Coasting” (disponibilă doar în combinaţie cu transmisia Steptronic), Asistentul pentru condus proactiv şi opţiunea Rute ECO PRO (doar în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional) permit economie suplimentară de combustibil. Asistentul pentru condus proactiv foloseşte date furnizate de la sistemul de navigaţie, evaluează condiţiile rutiere locale şi oferă sfaturi înainte de a fi nevoie să realizezi o manevră. Dacă există o limită de viteză după următorul viraj, sistemul îţi recomandă să încetineşti înainte de viraj.
Rutele ECO PRO asigură de asemenea utilizarea economică a combustibilului. Sistemul îţi oferă o rută optimizată privind eficienţa consumului de combustibil pe baza stilului individual de condus şi a condiţiilor locale. Cu funcţia „Coasting”, automobilul „alunecă” de-a lungul drumului la viteze de până la 160 km/h, imediat ce iei piciorul de pe acceleraţie şi nu apeşi frâna. În modul Sport automobilul răspunde mai direct şi permite un stil de condus mai sportiv.

 • Modul Sport

  Treci la nivelul următor: atunci când modul Sport de pe Driving Experience Control este activat, motorul şi suspensia BMW reacţionează chiar mai direct, pentru un condus mai dinamic.
  Modul Sport este activat prin butonul Driving Experience Control de pe consola centrală. Acesta activează o configuraţie predefinită a setărilor motorului şi suspensiei, care, în funcţie de echiparea automobilului, sunt semnificativ mai dinamice decât setările standard. De exemplu, motorul devine mai receptiv. Pentru modelele cu transmisie Steptronic, schimbările treptei de viteză se fac la intervale mai sportive. În modul Sport, puterea actuală (kW) şi cuplul contingent (Nm) sunt, de asemenea, afişate pe ecranul central. Această funcţie este disponibilă doar în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional. În combinaţie cu suspensia adaptivă, suspensia devine mai agilă. Dacă automobilul BMW este echipat cu servodirecţie sport variabilă, timpul de direcţionare este redus şi astfel te bucuri de răspuns mai direct în viraje.