PUTEREA DE A MUTA GRANIŢELE.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW X1.

PUTEREA DE A MUTA GRANIŢELE.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW X1.

BMW X1 este în elementul său oriunde s-ar afla şi inspiră prin manevrabilitatea precisă, fie pe şosea sau off-road. Acest lucru este posibil printr-o serie de componente perfect coordonate, care se bazează pe distribuţia aproape optimă a greutăţii în raport 57:43 (faţă/ spate) pe cele două punţi. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive disponibil opţional transmite cu precizie puterea BMW X1 spre roata unde este nevoie – indiferent de suprafaţa drumului. Suspensia creată pentru dinamică maximă îţi oferă răspuns precis în orice moment. În acelaşi timp, BMW X1 are consum de combustibil şi emisii de noxe mici, datorită seriei complete de măsuri BMW EfficientDynamics. Astfel, simţi plăcerea de a conduce cu fiecare metru parcurs.

PUTEREA DE A MUTA GRANIŢELE.Dinamica de condus şi eficienţa BMW X1.

BMW X1 este în elementul său oriunde s-ar afla şi inspiră prin manevrabilitatea precisă, fie pe şosea sau off-road. Acest lucru este posibil printr-o serie de componente perfect coordonate, care se bazează pe distribuţia aproape optimă a greutăţii în raport 57:43 (faţă/ spate) pe cele două punţi. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive disponibil opţional transmite cu precizie puterea BMW X1 spre roata unde este nevoie – indiferent de suprafaţa drumului. Suspensia creată pentru dinamică maximă îţi oferă răspuns precis în orice moment. În acelaşi timp, BMW X1 are consum de combustibil şi emisii de noxe mici, datorită seriei complete de măsuri BMW EfficientDynamics. Astfel, simţi plăcerea de a conduce cu fiecare metru parcurs.

Read more

TEHNOLOGIE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

TEHNOLOGIE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Motoarele BMW TwinPower Turbo economice, construcţia uşoară inteligentă şi aerodinamica sofisticată oferă plăcere de a conduce şi consum mic de combustibil. Tehnologiile BMW EfficientDynamics completează perfect această abordare: măsurile de managementul al energiei disponibile în echiparea standard includ funcţia Start Stop motor automată şi Recuperarea energiei la frânare. Echipamentele opţionale precum transmisia Steptronic cu 8 trepte contribuie la creşterea eficienţei şi dinamicii BMW X1.

BMW X1 sDrive16d.

BMW X1 sDrive16d.

BMW sDrive16d cu noul motor BMW TwinPower Turbo diesel cu 3 cilindri este eficient şi oferă putere mai mult decât suficientă, cu 85 kW (116 CP). Împreună cu motorul transversal, sistemul de tracţiune faţă este o soluţie care economiseşte spaţiu în cazul automobilelor compacte şi oferă astfel foarte mult spaţiu în interior.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.

STEPTRONIC.

Transmisiile Steptronic impun standarde noi în materie de confort, dinamică şi eficienţă şi constituie un element cheie al măsurilor BMW EfficientDynamics. Gradaţiile fine dintre trepte permit distribuţie optimă a puterii în toate treptele de viteze, iar acest lucru are drept rezultat consum mic de combustibil, în timp tu te bucuri de sportivitate şi de dinamică mari.

 • Transmisie Steptronic cu 8 trepte

  Transmisia Steptronic cu 8 trepte asigură schimbări imperceptibile ale treptelor de viteză şi confort mare la condus, datorită tranziţiilor rapide între turaţiile motorului şi datorită reducerii timpului de schimbare a vitezelor. Aceasta oferă confort deosebit, dinamică impresionantă şi consum mic de combustibil.

 • Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte

  Transmisia automată Steptronic Sport cu 8 trepte se adaptează stilului individual de condus. Aceasta poate varia de la viteze de croazieră până la manevrare foarte dinamică. În modul SPORT schimbările de treaptă sunt configurate pentru performanţă maximă. Treptele de viteză pot fi schimbate şi manual, prin intermediul manetei schimbătorului de viteze sau prin intermediul padelelelor de schimbare a treptelor de pe volanul Sport îmbrăcat în piele.

 • Transmisie Steptronic cu dublu ambreiaj

  Transmisia Steptronic cu 7 trepte şi dublu ambreiaj îmbină eficienţa maximă cu schimbarea lină a treptelor de viteză şi asigură comfort optim la condus, datorită tranziţiilor rapide între turaţiile motorului şi a intervalelor apropiate dintre trepte. Aceasta îmbină confortul sporit cu dinamica impresionantă şi consumul foarte mic de combustibil.

 • Transmisie Steptronic Sport cu dublu ambreiaj

  Transmisia Steptronic Sport automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj oferă schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză. În plus faţă de schimbarea automată a treptelor, ai posibilitatea de a schimba dinamic vitezele în mod manual. Indicatorul de schimbare optimă a treptelor de viteză îţi recomandă cea mai bună treaptă de viteză în funcţie de situaţie. Poţi schimba treapta de viteză prin intermediul manetei schimbătorului de viteze sau prin intermediul padelelor de schimbare a treptelor de pe volanul sport îmbrăcat în piele. Prin activarea selecţiei automate, cea mai bună treaptă de viteză este aleasă automat pentru a se potrivi cu stilul tău individual de condus. Această transmisie este perfectă pentru orice tip de condus – de la cel confortabil până la stilul foarte dinamic.

  În modul „SPORT” şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/ M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi performanţă uimitoare. Tranziţiile rapide între treptele de viteză susţin acceleraţia puternică. Motorul îşi menţine mereu turaţiile, pentru a asigura putere remarcabilă în orice moment. Funcţia „Launch Control” adaptează viteza ideală de pornire şi permite accelerare maximă la plecarea de pe loc. A şaptea viteză scade turaţiile motorului şi consumul de combustibil la viteze mari. Transmisia Steptronic Sport cu 7 trepte şi ambreiaj dublu lucrează împreună cu motorul pentru a asigura consum mic de combustibil, putere maximă şi schimbări comode ale treptelor de viteză.

ÎN ORAŞ SAU LA ŢARĂ, PLĂCEREA DE A CONDUCE TE ÎNSOŢEŞTE MEREU.

Descoperă dinamica de condus a BMW X1.

ÎN ORAŞ SAU LA ŢARĂ, PLĂCEREA DE A CONDUCE TE ÎNSOŢEŞTE MEREU.

Descoperă dinamica de condus a BMW X1.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus – potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţiile suplimentare precum „Coasting” şi Rutele ECO PRO permit de asemenea economisirea a încă cinci procente din consumul de combustibil.

 • Funcţie „Coasting”

  Funcţia „Coasting” deconectează trenul de rulare de la motor, iar automobilul rulează la liber („coasting”), fără putere de la motor. Acest lucru este posibil la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h, când ridici piciorul de pe acceleraţie şi nu apeşi frâna. La nevoie, Asistentul pentru condus proactiv va decupla în mod inteligent funcţia „Coasting”.

 • Rute ECO PRO

  În funcţie de trafic, de stilul individual de condus şi de condiţiile locale, Rutele ECO PRO afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi să conduci pe Ruta ECO PRO indicată.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

La fel ca orice automobil BMW, BMW X1 beneficiază de asemenea de tehnologii BMW EfficientDynamics, precum funcţia Start Stop motor automată, sistemul de Recuperare a energiei la frânare şi servodirecţia electromecanică, în echiparea standard. Toate aceste tehnologii lucrează împreună şi formează managementul inteligent al energiei, pentru a asigura astăzi mobilitatea viitorului.

 • Funcţie Start Stop motor automată

  Funcţia Start Stop motor automată opreşte motorul atunci când automobilul se opreşte temporar (de exemplu la semafor sau în trafic aglomerat), pentru a scădea consumul de combustibil. Atunci când apeşi ambreiajul (în cazul transmisiei manuale) sau iei piciorul de pe frână (în cazul transmisiei Steptronic), motorul reporneşte automat, într-o fracţiune de secundă.

 • Recuperarea energiei la frânare

  Sistemul de Recuperare a energiei la frânare permite alternatorului să genereze electricitate în primul rând atunci când frânezi sau când iei piciorul de pe pedala de acceleraţie. Energia cinetică neutilizată până acum este transformată în energie electrică şi apoi este utilizată pentru a încărca bateria. Astfel, alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant, consumul de combustibil scade şi toată puterea motorului este canalizată spre trenul de rulare în momentul accelerării.

 • Servodirecţie electromecanică

  Spre deosebire de sistemele hidraulice, servodirecţia electromecanică este activă doar atunci când virezi efectiv. Acest lucru înseamnă reducerea consumului de energie şi prin urmare consum mic de combustibil.

 • Indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză

  Schimbarea treptelor de viteză la momentul potrivit poate economisi combustibil, în special în trafic urban şi pe distanţe lungi. Schimbi treapta de viteză la momentul optim, consumi mai puţin combustibil – sistemul electronic al motorului identifică cea mai eficientă treaptă de viteză pe baza condiţiilor de drum şi a turaţiei motorului. Pe Info Display se aprinde o săgeată pentru a anunţa că este mai eficient să conduci într-o treaptă de viteză superioară sau inferioară. De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi în acest caz recomandarea va fi amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Dacă utilizezi transmisia Steptronic în modul manual primeşti şi sugestii relevante pentru schimbarea treptelor de viteză. Teste BMW comparative interne au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.