BMW M

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW” disponibile pe BMW X6 M.

Poziţie înălţată a scaunelor, ergonomie sportivă: În BMW X6 M, eşti sigur că deţii totul sub control. Cu toate acestea, nu trebuie să faci totul singur - poţi lăsa o parte din sarcinile tale în seama sistemelor de asistare a conducătorului auto, spre exemplu parcarea sau adaptarea farurilor. Inovaţiile de la BMW ConnectedDrive te pot ajuta în multe situaţii diferite. Pentru confort maxim şi siguranţa pe măsură.
 

Control Display-ul cu design nou de interfaţă pentru utilizator va fi disponibil începând cu luna octombrie 2016.

Read more

SISTEM DE CAMERE VIDEO CU PERSPECTIVĂ PANORAMICĂ.

Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video spate, cea cu perspectivă de sus şi camera video cu perspectivă panoramică. Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică oferă imagine panoramică la 360° în faţa şi spatele automobilului, cu ajutorul camerelor video din oglinzile exterioare şi a două camere video cu unghi amplu amplasate în părţile faţă şi spate ale automobilului.
Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică oferă imagine panoramică la 360° a automobilului, iar computerul utilizează aceste date pentru a genera o imagine virtuală a automobilului, pentru a facilita manevrarea. Unghiul amplu al camerei video cu perspectivă laterală aflată între cele două grile ale radiatorului, împreună cu camera video spate, îţi oferă perspectivă panoramică a părţilor din faţă şi spate ale automobilului. Asistentul în intersecţii asistă conducătorul auto prin afişarea unor săgeţi galbene pe marginea imaginii, precum şi prin afişarea unui triunghi galben de avertizare acolo unde există intersecţii.
Sistemul de camere video este activat atunci când automobilul se află în marşarier sau de îndată ce ai apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau ai activat camera video cu perspectivă laterală. Imaginile captate de camerele video sunt redate pe Control Display. Conducătorul auto poate alege între camera video spate sau cea cu perspectivă panoramică. Funcţia camerei video cu perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul se deplasează cu viteza de 15 km/h sau mai mare.

BMW HEAD-UP DISPLAY CU AFIŞAJ SPECIFIC M.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color şi cu funcţii specifice M proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, astfel te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sistemul proiectează viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi de telefonie, precum şi informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto. Poţi selecta un mod de afişaj mai sportiv, specific M, prin apăsarea unui singur buton. Pe lângă vitezometrul digital, se vor afişa treapta de viteză curentă şi turometrul în diverse culori, cu semnale luminoase pentru determinarea celui mai bun moment de schimbare a vitezelor.

Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras de la condus.

Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

BMW NIGHT VISION CU FASCICUL DINAMIC DE LUMINĂ.

Vezi perfect, chiar şi noaptea: sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină te ajută să detectezi pietonii şi animalele mari pe timp de noapte - chiar şi de la distanţă. O cameră video cu infraroşu poziţionată în grila BMW a radiatorului redă imagini din faţa automobilului direct pe Control Display. Imaginea afişată îţi permite să identifici pietonii sau animalele care se află la o distanţă de până la 300 de metri de automobil.
În momentul în care există pietoni sau animale mari neiluminate pe traseul de rulare al automobilului, acestea sunt detectate de senzori cu infraroşu, iar sistemul direcţionează înspre acestea două fascicule de lumină independente, fără a avea efect de orbire. Lumina avertizează conducătorii şi pietonii despre o potenţială situaţie periculoasă.
Conducătorul auto primeşte avertismente suplimentare din partea Control Display-ului sau din partea sistemului BMW Head-Up Display. O iconiţă roşie care se iluminează intermitent (şi care simbolizează persoane sau animale) apare afişată în cazul în care există risc iminent de coliziune. De asemenea, într-o astfel de situaţie se emite şi un semnal sonor, în timp ce frânele intră în stare maximă de stand-by. Sistemul de avertizare se activează automat atunci când porneşti automobilul. Sistemul emite avertizări chiar şi atunci când nu este activată afişarea de imagini. Sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.

La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când semnalizarea este activată.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h). Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe sistemul acţionează frânarea automat. Această funcţie poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

AVERTIZARE LA SCHIMBAREA BENZII DE CIRCULAŢIE.

La viteze de 20 km/h sau mai mari, sistemul de Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie bazat pe funcţii radar detectează automobilele care se află în unghiul mort, precum şi automobilele de pe benzile de circulaţie învecinate. Conducătorul auto este averizat despre prezenţa altor automobile în zona critică, prin afişarea unui simbol triunghiular pe oglinzile exterioare. În cazul în care semnalizezi intenţia de a schimba banda de circulaţie fără a activa semnalizarea, vei fi avertizat(ă) asupra potenţialului pericol pe care îl presupune această situaţie, prin vibraţii ale volanului şi prin afişarea unui simbol triunghiular pe oglinzile exterioare.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie „Professional” are design fluid şi îndeplineşte numeroase funcţii: este un sistem de navigaţie uşor de utilizat şi unitar, cu concept de operare iDrive şi Controller iDrive Touch. Sistemul include kit „hands-free” cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, dar şi Radio BMW „Professional” cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Ecranul LCD color de 10,25” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă. Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, oferă operare intuitivă prin faptul că îţi permite să introduci adresele destinaţiilor pe suprafaţa tactilă prin folosirea propriului scris de mână sau prin intermediul butoanelor de acces direct, al celor opt butoane pentru funcţii preferenţiale, al sistemului de comandă vocală sau al ecranului cu suprafaţă tactilă. Şase iconiţe interactive afişează conţinut animat. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces devine o experienţă vizuală captivantă.

Sistem de navigaţie Professional.

  • Controller iDrive Touch

    Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistemul de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă, care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

    La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare complet automat reprezintă cea mai recentă generaţie de confort la parcare în automobilele BMW. Acest sistem selectează treapta de viteză pentru înaintare sau marşarier, preia controlul direcţiei şi acţionează frânele sau acceleraţia în mod automat. Înainte de a parca, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, să menţii apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) pe întreaga durată a procedurii de parcare şi să monitorizezi zona din jurul automobilului cu ajutorul camerei video spate, care se activează în mod automat în timpul manevrelor de parcare.
Odată ce parcarea a fost realizată, sistemul selectează modul de condus P (parcare). Senzorii ultrasonici din partea laterală cautǎ locuri de parcare la viteze de pânǎ la 35 km/h şi o distanţă maximă de 1,5 metri faţă de alte automobile parcate şi afişează spaţiile de parcare potrivite pe Control Display.

BMW SELECTIVE BEAM.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai confortabil şi mai sigur. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timpul nopţii, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul detectează alţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acoperire a fazei lungi. Iar pentru că faza lungă asigură vizibilitate până la o distanţă de 400 de metri, poţi detecta potenţialele pericole în timp util.