BMW M

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW M6 Cabriolet.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă cel mai ridicat nivel de confort şi de siguranţă, pentru ca tu să te concentrezi asupra celor mai importante lucruri din viaţă - cum ar fi condusul fără griji.

Read more

BMW NIGHT VISION.

Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor oferă conducătorului auto vizibilitate care depăşeşte cu mult fasciculul de lumină al farurilor şi îi permite să identifice pietonii şi animalele mari pe timp de noapte, chiar şi de la distanţă.
O cameră video cu infraroşu poziţionată în grila BMW a radiatorului redă imagini din faţa automobilului direct pe Control Display. Acest lucru îţi permite să identifici pietonii sau animalele care se află la o distanţă de până la 300 de metri de automobil.
În timp ce ia în considerare viteza automobilului şi unghiul virajului, sistemul calculează şi dacă obiectele identificate prezintă un risc real. În caz de pericol iminent, o iconiţă roşie care se iluminează intermitent (şi care simbolizează persoane sau animale) apare afişată pe imaginea video şi pe sistemul BMW Head-Up Display disponibil opţional. De asemenea, în cazul unei situaţii periculoase, se emite un semnal sonor, în timp ce frânele intră în stare maximă de stand-by.
Acest sistem de avertizare se activează automat atunci când porneşti automobilul. În cazul unui pericol, sistemul emite avertizări chiar şi atunci când nu este activată afişarea de imagini. Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.

BMW HEAD-UP DISPLAY CU AFIŞAJ SPECIFIC M.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color şi cu funcţii specifice M proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sistemul proiectează viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi de telefonie, precum şi informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto. Poţi selecta un mod de afişaj mai sportiv, specific M, prin apăsarea unui singur buton. Pe lângă vitezometrul digital, se vor afişa treapta de viteză curentă şi turometrul în diverse culori, cu semnale luminoase pentru determinarea celui mai bun moment de schimbare a vitezelor.

Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras de la condus.

Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ PANORAMICĂ.

Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video cu perspectivă de sus, cu perspectivă laterală şi spate. Camerele video din oglinzile exterioare şi camera video spate oferă imagine panoramică la 270° în jurul automobilului.
Camera video cu perspectivă de sus afişează imagini ale zonelor laterale ale automobilului, pentru manevrare mai confortabilă. Camera video cu perspectivă laterală îţi oferă siguranţă atunci când conduci în zone cu vizibilitate redusă, precum ieşirile în drumurile principale sau în intersecţii. Două camere digitale de pe partea stângă şi dreaptă din faţa automobilului afişează traficul din faţă. Acest lucru permite depistarea din timp a traficului din sens opus, astfel încât tu să poţi reacţiona corespunzător. Funcţia de perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul atinge viteza de 15 km/h. În această situaţie, poţi alege activarea camerei video spate, a celei cu perspectivă de sus ori laterală.
Sistemul de camere video este activat în mod automat atunci când conduci în marşarier sau de îndată ce ai apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau ai activat camera video cu perspectivă laterală. Imaginea este afişată pe Control Display.

BMW SELECTIVE BEAM.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor şi duce la îmbunătăţirea razei de acţiune a farurilor.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte o gamă extinsă de funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, cu ajutorul Controller-ul iDrive Touch, care include kit hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală. Sistemul include şi Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. În plus, este posibilă şi afişarea rutelor alternative. Cele mai populare puncte de interes (POI – points of interest) sunt afişate cu simboluri (staţie de alimentare, hotel, etc.) în funcţie de frecvenţa căutărilor în meniul POI. Ecranul color de 10,2” cu rezoluţie înaltă şi funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.

Controller-ul iDrive Touch are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă, care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Ca alternativă, sistemul poate fi operat şi prin butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale sau prin sistemul de comandă vocală. Iar datorită hărţii tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

SISTEM INTELIGENT DE ASISTENŢĂ VOCALĂ.

Sistemul inteligent de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii îţi oferă cel mai înalt nivel de asistenţă vocală. Acesta recunoaşte nu doar un număr limitat de comenzi, ci înţelege şi vorbirea normală. Sistemul de asistenţă vocală include numeroase variaţii individuale sau în funcţie de situaţie şi înţelege varietăţile lingvistice, dialectele şi jargoanele. Acest lucru îţi oferă mult mai multe posibilităţi atunci când dictezi un mesaj sau un e-mail. Diversitatea de funcţii de care poţi beneficia este posibilă datorită sistemului de recunoaştere vocală bazat pe servere externe, ce reprezintă baza sistemului inteligent de asistenţă vocală. Funcţia „cloud” permite căutarea rapidă şi simplă pe internet, prin folosirea limbajului zilnic, iar astfel oferă sprijin sistemului de navigaţie. De exemplu, este posibilă căutarea unor anumite restaurante în zona în care te afli, printr-o simplă întrebare. În plus, mutarea în „cloud” permite actualizarea mai frecventă a sistemului şi îţi pune la dispoziţie, în cel mai scurt timp, toate inovaţiile recente în materie de software şi de îmbunătăţire a limbajului sistemului.Nu este disponibil în limba română.