Imagine cu partea laterală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu o femeie lângă automobil

THE M5

BMW M

MODELELE BMW SERIA 5 SEDAN M: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

THE M5MODELELE BMW SERIA 5 SEDAN M: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

BMW M5 Competition, BMW M5 şi BMW M550i xDrive Sedan – variante, echipamente, detalii şi tehnologii inovatoare.

Modelele BMW Seria 5 Sedan M sunt automobile sedan sport performante cu design modern şi aspect puternic. Aici găseşti date despre fiecare model, împreună cu detalii despre echipamente şi elemente de design specifice M. În plus, vei descoperi modul în care motoarele M colaborează cu tehnologiile inspirate din motorsport, pentru a oferi dinamică de condus la un nivel superior. Gama de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului auto şi de servicii digitale este la fel de avansată şi complet concentrată pe confort şi siguranţă.

Citeşte în continuare

COMPARAŢIE MODELE BMW SERIA 5 SEDAN M.

Detaliile sportive dintr-o privire: tren de rulare, suspensie şi performanţă.

BMW M5 Competition.

Dinamică de condus maximă şi detalii de design specifice M la exterior şi în interior.
 • Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 625 CP;
 • xDrive M cu diferenţial M activ şi transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”;
 • Elemente de design şi echipamente specifice M;
 • Putere de 625 CP (460 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual

BMW M5.

Dinamică de condus specifică M, confort şi sportivitate la cele mai înalte nivele.
 • Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 600 CP;
 • xDrive M cu diferenţial M activ;
 • Transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”;
 • Putere de 600 CP (441 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat

BMW M550i xDrive Sedan.

Combinaţia perfectă dintre sportivitate, confort şi utilitate zilnică.
 • Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 530 CP;
 • Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte;
 • BMW xDrive;
 • Putere de 530 CP (390 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Sedan.

BMW M5 COMPETITION ŞI BMW M5: CARACTERISTICI DE PERFORMANŢĂ.

Un sumar al tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului, inspirate din motorsport şi disponibile pe BMW M5 Competition şi BMW M5.

Performanţa şi dinamica extraordinare ale BMW M5 Competition şi BMW M5 sunt bazate pe un set de tehnologii extrem de dezvoltate ale trenului de rulare şi ale suspensiei, inspirate din motorsport. Fie că te afli în drum spre o întâlnire de business, într-o excursie de weekend pe drumuri de ţară şerpuitoare sau te antrenezi pentru a obţine cel mai bun timp pe circuit, precizia şi agilitatea impresionante definesc în mod constant senzaţia de condus oferită de modelele M.

Imagine cu partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, rulând
Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri.

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri, putere de 625 CP (460 kW) şi cuplu de 750 Nm accelerează automobilul de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. Datorită turbocompresoarelor TwinScroll, a sistemului High-Precision Injection şi a sistemului de control complet variabil al supapei Valvetronic, motorul de 4.4 litri are o putere mare de propulsie chiar şi la turaţii mici, răspuns direct şi putere extraordinară.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu xDrive M, rulând

xDrive M.

xDrive M cu diferenţial M activ garantează tracţiune şi dinamică de condus maxime, atât în călătoriile zilnice, cât şi pe circuitul de curse. Tehnologia specifică M îmbină agilitatea caracteristică tracţiunii spate cu controlul oferit de sistemul de tracţiune integrală. Poţi alege între următoarele variante de tracţiune: tracţiune integrală, tracţiune integrală sport şi tracţiune faţă/ spate, în modul cu sistemul DSC oprit.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”

Transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”.

Transmisia M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic” are timpi scurţi între schimbările treptelor de viteză şi numeroase opţiuni de schimbare a vitezelor: poţi avea un stil de condus sportiv şi dinamic sau un stil confortabil şi eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Vitezele pot fi schimbate şi manual, prin intermediul manetei de schimbare a vitezelor sau al padelelor de schimbare a treptelor de viteză de pe volan.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu butonul „M MODE”

Butonul „M MODE”.

Poţi folosi butonul „M MODE” de pe consola centrală, pentru a regla nivelul de control al sistemelor de asistare a conducătorului auto. Modul „ROAD” îţi oferă întreaga gamă de funcţii din partea sistemelor de asistenţă. Cu setările „SPORT”, aceştia doar te avertizează, dar nu intervin. În modul „TRACK”, poţi dezactiva complet sistemele de asistare, de exemplu, pe circuitul de curse. În funcţie de modul selectat, afişajul îţi arată şi informaţiile corespunzătoare pentru condus .
Imagine din interior cu schimbătorul de viteze al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu setările M

Setările M.

Setările M îţi permit să configurezi diferiţi parametri ai dinamicii de condus, precum caracteristicile motorului, ale transmisiei şi ale direcţiei, reglajele amortizoarelor, sistemul de control dinamic al stabilităţii (DSC – „Dynamic Stability Control”), nivelul de control sau distribuirea puterii sistemului de tracţiune integrală xDrive M, în funcţie de necesităţi.
Imagine din habitaclu cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu M Servotronic

M Servotronic.

În fiecare situaţie de condus, sistemul M Servotronic oferă putere optimă de direcţionare prin ajustarea sa în funcţie de viteza curentă de rulare. Mai mult, acesta asigură un răspuns direct şi precis al direcţiei, la orice viteză. Sistemul este reglat special pentru modelele M şi dispune de două setări diferite, care pot fi selectate prin simpla apăsare a unui buton.
Imagine în prim plan cu roata BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu frâne M cu discuri din carbon şi ceramică

Frâne M cu discuri din carbon şi ceramică.

Frânele M cu discuri din carbon şi ceramică asigură forţă de frânare mai directă. De asemenea, acest sistem nu se corodează, tolerează o temperatură mai mare şi contribuie la scăderea greutăţii automobilului, astfel agilitatea, dinamica şi acceleraţia sunt îmbunătăţite. Echipamentele tehnice speciale sunt vizibile prin etrierele aurii mate cu inscripţie „M” la exterior. Datorită unor proprietăţi specifice materialului, pot apărea anumite zgomote funcţionale în timpul acţiunii de frânare, de exemplu, după frânare lungă sau bruscă ori în condiţii de carosabil umed, cu puţin timp înainte de oprirea automobilului. Zgomotul cauzat de designul specific poate fi evitat prin uscarea automată a sistemului de frânare în caz de carosabil umed sau prin aplicarea unei frânări mai puternice după frânare lungă sau bruscă. Efectul negativ al umezelii şi al sării de pe carosabil pot determina ca nivelul de eficienţă al sistemului de frânare să corespundă cu cel al unui sistem convenţional. Această forţă de frânare scăzută poate fi compensată cu aplicarea unei presiuni mai mari asupra pedalei. Zgomotele funcţionale nu au efect asupra performanţei, a siguranţei operaţionale şi a stabilităţii frânelor.
Imagine în prim plan cu partea spate a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu sistem de evacuare M Sport

Sistem de evacuare M Sport.

Sistemul de evacuare M Sport produce un sunet sportiv, care poate fi modificat prin intermediul unui mecanism integrat cu supape de evacuare. Programele „SPORT” şi „SPORT+”, care pot fi selectate prin intermediul butoanelor pentru dinamica de condus, sunt accentuate de un sunet mult mai intens al motorului, în timp ce programul orientat spre confort oferă un sunet mai discret.

BMW M5 COMPETITION: ELEMENTE DE DESIGN.

Elementele de design specifice M de la exteriorul şi din interiorul BMW M5 Competition.

Dinamic până la ultimul detaliu: noile elemente de design captivante ale BMW M5 Competition şi BMW M5 fac referire la genele sale motorsport. Începând din partea frontală cu noua grilă M, faruri reconcepute şi spoiler faţă cu un nou limbaj de design, finisajele specifice M negre lucioase evidenţiază performanţa automobilului – de la prizele de aer laterale M, oglinzile exterioare M, până la spoilerul spate M. Stopurile cu design nou şi spoilerul spate îmbunătăţit cu două ţevi de eşapament duble negre cromate conferă părţii spate un caracter puternic. În interior, detalii specifice M, precum scaunele M multifuncţionale, panoul de instrumente specific M sau volanul M îmbrăcat în piele cu padele roşii pentru schimbarea vitezelor, accentuează flerul sportiv al habitaclului orientat spre conducătorul auto.

Imagine cu partea laterală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu portiera deschisă
Imagine cu partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu grilă M neagră lucioasă

Grilă M.

Grila M cu ramă neagră lucioasă dintr-o bucată oferă modelului M5 Competition un aspect distinctiv şi inconfundabil. Barele duble tridimensionale specifice M sunt, de asemenea, negre lucioase şi au emblemă „M5 Competition” neagră.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu prize de aer laterale M negre lucioase

Prizele de aer laterale M.

Prizele de aer laterale M negre lucioase cu inscripţionarea denumirii modelului „M5 Competition” adaugă o notă sportivă tridimensională pronunţată şi subliniază combinaţia dinamică de perfecţiune tehnică şi design impresionant, caracteristică automobilelor M.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu oglinzi exterioare M negre lucioase

Oglinzi exterioare specifice M.

Oglinzile exterioare negre lucioase cu design specific M oferă un caracter sportiv modelului M5 Competition.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu spoiler spate M negru lucios

Spoiler spate M.

Spoilerul M negru lucios pentru partea spate accentuează silueta sportivă a automobilului şi scade în mod semnificativ portanţa. Acesta asigură automobilului mai multă tracţiune pe puntea spate la viteze mai mari datorită deportanţei, astfel stabilitatea direcţională este îmbunătăţită.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu ţevi de eşapament duble specifice M

Ţevi de eşapament duble specifice M.

Ţevile de eşapament duble negre cromate ale sistemului de evacuare M Sport evidenţiază, în mod vizual şi acustic, performanţa sportivă a automobilului.
Imagine cu partea spate a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu spoiler spate M negru lucios

Spoiler spate negru lucios.

Spoilerul spate negru lucios al M5 Competition subliniază caracterul sportiv al automobilului şi îi oferă un aspect inconfundabil.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu scaune M multifuncţionale

Scaune M multifuncţionale.

Scaunele M multifuncţionale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă cu design şi logo „M5” iluminat evidenţiază aspectul sportiv al automobilului. Baza joasă a scaunelor şi părţile laterale înalte scot în evidenţă aspectul ergonomic al acestora şi garantează sprijin optim în părţile laterale. Acestea sunt foarte confortabile datorită numeroaselor posibilităţi de reglare.
Imagine din habitaclu cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele cu design cu spiţe duble are butoane multifuncţionale, emblemă „M”, detalii cromate, butoane „M1” şi „M2” şi airbag integrat pe partea conducătorului auto. Acesta are cercul îmbrăcat în piele neagră cu cusături contrastante şi zone ergonomice pentru degetul mare şi conferă o senzaţie plăcută conducătorului auto atunci când îl manevrează.
Imagine din habitaclu cu butonul Start/ Stop roşu al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Buton Start/ Stop roşu.

După ce ai deschis automobilul, butonul Start/ Stop roşu îţi permite să porneşti motorul fără a introduce cheia în contact. Acesta poate fi folosit şi pentru a opri motorul. Cheia automobilului este recunoscută automat, fără a fi nevoie să o introduci în contact.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu manetă M pentru schimbarea vitezelor

Manetă M pentru schimbarea vitezelor.

Butonul pentru alegerea celor trei setări „Drivelogic” de schimbare a treptelor de viteză se află lângă logoul „M” din partea superioară a manetei M pentru schimbarea vitezelor, iar butonul „P” pentru poziţia de parcare este situat sub acestea. În modul „S”, conducătorul auto poate schimba vitezele manual prin folosirea manetei de schimbare a vitezelor în stilul caracteristic M; în modul „D” schimbarea vitezelor se realizează automat.
Imagine din habitaclu cu panoul de instrumente specific M al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Panou de instrumente specific M.

Panoul de instrumente specific M îţi permite să afişezi informaţii suplimentare, pentru condus deosebit de sportiv. Dacă ai selectat modul de condus „TRACK” pentru utilizare pe circuitul de curse, poţi vedea pe panoul de instrumente presiunea de supraalimentare, presiunea anvelopelor, temperaturile, precum şi forţa G a acceleraţiei laterale şi longitudinale.
BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu praguri portiere cu inscripţia „M5 Competition”

Praguri portiere cu inscripţia „M5 Competition”.

De îndată ce deschizi portierele, pragurile iluminate ale acestora cu inscripţia „M5 Competition” intensifică senzaţia de anticipare a experienţei de condus palpitante care va urma.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat, cu noul design al farurilor
Imagine cu interiorul BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020
Imagine cu interiorul BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, cu praguri portiere cu inscripţia „M5”

DETALIILE DE DESIGN ALE BMW M5.

Flerul sportiv distinctiv întâlneşte eleganţa modernă: la exterior, BMW M5 îmbină liniile pronunţate cu proporţiile puternice, pentru a crea un aspect general dinamic. Elementele de design cromate, precum rama grilei M restiliyată, prizele de aer laterale M sau emblema „M5” şi ornamentele ţevilor de eşapament din partea spate, oferă accente îndrăzneţe. În plus, designul exterior sportiv este evidenţiat şi de jantele M opţionale din aliaj uşor de 20”, bicolore, şi de frânele M din material compozit cu etriere roşii sau negre lucioase. Aspectul sportiv şi modern se continuă şi în interior. Conducătorul auto şi pasagerii sunt întâmpinaţi de un ambient premium spaţios, indicat în mod impresionant încă de la intrarea în automobil de pragurile portierelor cu inscripţie „M5” iluminată. În acelaşi timp, habitaclul orientat spre conducătorul auto cu echipamente specifice M, precum volanul M îmbrăcat în piele, scaunele M Sport ergonomice sau panoul de instrumente specific M, subliniază sportivitatea modelului BMW M5. Control Display-ul mare, de înaltă rezoluţie şi cu diagonala de 12,3”, împreună cu ornamentele interioare excepţionale din aluminiu cu textură de carbon, completează caracterul modern al interiorului.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Albastru Tanzanite metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Aventurine metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Alvite metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Frozen Bluestone metalizat de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente din piele Merino în Alb Smoke/ negru de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente din piele Merino în Tartufo/ negru de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual în Negru Piano
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual din lemn fin „Sen” maro deschis
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual din lemn fin de prun maro, lucios, cu detalii în crom Pearl
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu capitonaj pentru plafon BMW Individual în antracit
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu capitonaj pentru plafon BMW Individual în antracit cu lumini

BMW INDIVIDUAL PENTRU BMW M5.

BMW M5 este un model sedan sport care îmbină performanţa, eleganţa şi modernitatea, într-un mod impresionant. Interacţiunea dintre opţiunile de echipare exclusiviste de la BMW Individual evidenţiază şi mai mult caracterul unic al automobilului. Poţi alege din gama vastă de culori exterioare inedite de la BMW Individual, precum culorile metalizate ilustrate aici: Roşu Aventurine, Gri Alvit, Frozen Bluestone şi Albastru Tanzanite. În interior, scaunele M Sport tapiţate cu cea mai fină piele Merino definesc ambientul sportiv şi luxos. Printre tapiţeriile BMW Individual din piele se află cea din piele Merino în Alb Smoke/ negru şi cea din piele Merino în Tartufo/ negru. Ornamentele interioare BMW Individual de înaltă calitate, precum cele din imagini, în Negru Piano, din lemn de prun maro lucios sau din lemn fin „Sen” maro deschis sunt îmbinate cu capitonajul BMW Individual pentru plafon în Alcantara de culoare antracit, pentru a completa interiorul fascinant al BMW M5.

DESIGNUL ŞI DINAMICA DE CONDUS ALE BMW M550i xDRIVE SEDAN.

O scurtă privire asupra opţiunilor de design şi a tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului BMW M550i xDrive Sedan.

BMW M550i xDrive oferă o combinaţie excepţională între caracterul sportiv impulsiv şi utilitatea în călătoriile zilnice. Componente selectate ale trenului de rulare şi ale dinamicii de condus, precum suspensia M adaptivă şi motorul puternic BMW M TwinPower Turbo V8 cu 530 CP (390 kW), garantează dinamică la cel mai înalt nivel, iar în acelaşi timp asigură stabilitate optimă pe şosea. La exterior, elementele de design exclusiviste oferă accente cu un caracter bogat, în timp ce echipamente, precum pachetul M Aerodinamic, frânele M Sport cu etriere roşii sau scaunele sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, subliniază aspectul sportiv al automobilului.

Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, rulând
Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri.

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri îmbină două turbocompresoare cu sistemul de control complet variabil al supapei Valvetronic şi sistemul High Precision Injection cu injecţie directă de benzină. Acesta are ca rezultat performanţă remarcabilă de 530 CP (390 kW) şi cuplu maxim de 750 Nm. Ambele turbocompresoare sunt poziţionate între rândurile de cilindri.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu suspensie M adaptivă „Professional”, rulând

Suspensie M adaptivă „Professional”.

Suspensia M adaptivă „Professional” îmbină tehnologia suspensiei M adaptive cu sistemul de stabilizare antiruliu şi direcţia integrală adaptivă. Rezultatul oferă eficienţă maximă în ceea ce priveşte dinamica de condus şi stabilitatea.
Imagine în prim plan cu partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu pachet M Aerodinamic

Pachet M Aerodinamic.

Pachetul M Aerodinamic evidenţiază caracterul sportiv al automobilului şi îi optimizează fluxul de aer. Acesta include un spoiler frontal cu prize de aer mari, praguri laterale speciale şi un spoiler spate cu difuzor aerodinamic. Ţevile de eşapament sunt cromate în ambele părţi.
Imagine în prim plan cu roata BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, cu frâne M Sport

Frâne M Sport.

Frânele M Sport cu etriere de frână albastre închise cu pistoane multiple şi inscripţie „M” asigură răspuns excelent la frânare. În plus, au fost îmbunătăţite pentru a corespunde potenţialului dinamic al automobilului, permit adoptarea unui stil de condus sportiv şi asigură răspuns excelent, chiar şi în condiţii de umiditate.
Imagine în prim plan cu roata din spate a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu diferenţial M Sport

Diferenţial M Sport.

Diferenţialul M Sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
Imagine în prim plan cu partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu faruri BMW Laserlight

Faruri BMW Laserlight.

Atunci când este activată faza lungă, farurile BMW Laserlight iluminează şoseaua pe o rază de până la 650 m, adică pe o distanţă de aproape două ori mai mare decât farurile convenţionale. Vizibilitatea mai bună pe timp de noapte îţi oferă mai multă siguranţă în timpul condusului. Accentele albastre şi inscripţia „BMW Laser” din faruri subliniază atât standardele tehnologice ale automobilului, cât şi sportivitatea acestuia.
Imagine în prim plan cu partea spate a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu ţevi de eşapament în formă de trapez

Ţevi de eşapament în formă de trapez.

Ţevi de eşapament vizibile şi în formă de trapez, negre cromate, una pe partea dreaptă şi una pe partea stângă a automobilului.
Imagine în prim plan cu partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu pachet BMW Individual Shadow Line lucios

Pachet BMW Individual Shadow Line lucios.

Pachetul BMW Individual Shadow Line lucios cu conţinut extins are numeroase echipamente negre lucioase: rama şi barele grilei frontale sunt negre lucioase, iar ţevile de eşapament sunt negre cromate.
Imagine cu interiorul BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, cu scaune sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă

Scaune sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă.

Dinamice şi confortabile: scaunele sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, reglabile în mod individual, au numeroase opţiuni de ajustare electrice, inclusiv pentru unghiul şi lăţimea spătarului şi înălţimea scaunului. Împreună cu suportul ajustabil pentru coapse, părţile laterale înalte ale şezutului şi ale spătarului oferă caracteristici ergonomice excelente şi mai mult suport în părţile laterale, atunci când intri cu viteză în viraje.

MODELELE BMW SERIA 5 SEDAN M: CONECTIVITATE ŞI SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO

Tehnologii inovatoare şi sisteme de asistare a conducătorului auto, pentru nivele maxime de siguranţă și confort.

Fie că ai nevoie de un asistent inteligent pentru a-ţi citi e-mailurile atunci când călătoreşti sau doreşti să controlezi funcţiile de business şi divertisment ale automobilului tău prin atingerea suprafeţei unui ecran mare, modelele BMW Seria 5 Sedan M îţi oferă o gamă extinsă de funcţii inovatoare şi sisteme de asistare a conducătorului auto, pentru a te bucura de mai multă siguranţă şi confort în călătoriile tale. Mai jos poţi descoperi opţiuni de echipare selectate din categoriile divertisment, business, asistare a conducătorului auto şi conectivitate.

Imagine în prim plan cu inscripţionarea denumirii modelului din partea spate a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual
Imagine din interior cu BMW Live Cockpit Professional al BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional cu funcţie de navigaţie include două ecrane de afişare de înaltă calitate, care au un Control Display de înaltă rezoluţie cu diagonala de 12,3” şi operare tactilă şi un display de instrumente complet digital cu diagonala de 12,3”. Sistemul de operare BMW 7 poate fi operat şi prin intermediul Controller-ului iDrive Touch.
Imagine din interior cu sistemul de integrare pentru smartphone al BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020

Sistem de integrare pentru smartphone.

De ce să pleci la drum fără funcţiile smartphone-ului tău în automobilul tău BMW, când le poţi gestiona ca de obicei? Cu sistemul de integrare pentru smartphone, automobilul tău dispune de Apple CarPlay şi Android Auto prin conectarea wireless a smartphone-ului tău la automobil. Acest lucru îţi permite să foloseşti funcţiile cunoscute şi numeroase aplicaţii în automobilul tău BMW.
Imagine din interior cu sistemul de sunet surround Bowers & Wilkins Diamond al BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020

Sistem de sunet surround Bowers & Wilkins Diamond.

Sistemul de sunet surround Bowers & Wilkins Diamond cu două difuzoare de unde înalte realizate din diamante sintetice oferă calitate de studio a sunetului pentru toţi pasagerii automobilului. 16 difuzoare atent poziţionate creează o experienţă memorabilă a sunetului. Difuzoarele sunt iluminate pentru a confirma şi la nivel vizual calitatea premium a sunetului oferit de sistem.
Imagine din interior cu asistentul pentru mersul în marşarier al BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020

Asistent pentru mersul în marşarier.

Asistentul pentru mersul în marşarier memorează ultimii 50 m din traiectoria parcursă cu o viteză de până la 35 km/h, astfel încât să poată da înapoi dacă este necesar. Nu mai trebuie să direcţionezi automobilul şi te poţi concentra pe monitorizarea zonelor din jurul acestuia.
Imagine din interior cu Driving Assistant Professional al BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020

Driving Assistant Professional.

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în situaţii de condus monotone sau dificile. În plus faţă de conţinutul pachetului Driving Assistant, acesta include şi asistent la direcţie şi la menţinerea traseului cu funcţii extinse, asistent la schimbarea benzii de circulaţie şi asistent la menţinerea benzii de circulaţie cu protecţie activă împotriva coliziunilor laterale.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW M5 Competition:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5 – 10,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 239 – 242


BMW M5:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5 – 10,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 239 – 242


BMW M550i xDrive Sedan:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,7 – 10,0
Emisii medii de CO2, în g/km: 221 – 229


Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.


Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.


Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

 • BMW M5 Competition:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,9 – 11,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 247 – 256

  BMW M5:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,9 – 11,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 247 – 256

  BMW M550i xDrive Sedan:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5 – 11,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 239 – 259

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile sunt bazate pe reglementările WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”). În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.