Imagine cu partea frontală a BMW i3, I01, 2018, în Bej Jucaro cu detalii în Gri Frozen metalizat, rulând într-un spaţiu urban

THE i3

BMW I

BMW i3: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

BMW i3 are tehnologii inovatoare pe care le foloseşte pentru a-ţi facilita viaţa de zi cu zi. Află mai multe detalii despre autonomie, metode de încărcare şi eficienţa acestui automobil electric fascinant. De asemenea, descoperă ediţia limitată atractivă BMW i3s „Edition RoadStyle” şi gama de servicii digitale şi sisteme de asistare a conducătorului auto disponibile.

Citeşte în continuare
THE i3BMW i3: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

AUTONOMIA, ÎNCĂRCAREA ŞI EFICIENŢA BMW i3.

Conduci mai departe şi mai repede. Cu plăcere şi zero emisii de noxe.

BMW i3 este echipat cu tot ce ai nevoie pentru a depăşi provocările mobilităţii moderne – şi face acest lucru în linişte (motorul este silenţios). Bateria sa de înaltă tensiune poate fi încărcată de la o staţie publică la până la 80% din capacitatea sa în aproximativ 45 de minute. În plus, cu managementul inteligent al energiei automobilul este foarte eficient, atât în traficul urban, cât şi în călătorii pe distanţe mai mari.*
* Încărcarea automobilului BMW i3 trebuie făcută prin cabluri care să nu depăşească 30 metri.
 

Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW i3s, I01, 2018, în Negru Fluid cu detalii în Albastru BMW i, în faţa unui garaj cu panou BMW Wallbox
Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW i3, I01, 2018, în Bej Jucaro cu detalii în Gri Frozen metalizat, rulând pe autostradă

Autonomie.

Să călătoreşti nu a fost niciodată mai uşor: BMW i3 poate parcurge până la 260 de kilometri pe zi datorită autonomiei sale extinse. Noua baterie performantă furnizează motorului electric şi mai multă energie, iar tu vei simţi plăcerea electrică de a conduce.
Imagine cu un cuplu încărcându-şi automobilul BMW i3, I01, 2018, în Bej Jucaro cu detalii în Gri Frozen metalizat, la o staţie publică de încărcare

Încărcare în spaţii publice.

Există multe motive pentru care să ieşi undeva cu BMW i3 – la fel cum sunt şi multe oportunităţi de încărcare cât timp eşti plecat. În primul rând, aspectele practice: pentru încărcarea BMW i3 poţi utiliza staţii publice de încărcare atât cu sursă de curent alternativ (AC), cât şi cu sursă de curent continuu (DC). Astfel, devii mai flexibil şi ai posibilitatea de a-ţi încărca automobilul foarte rapid, pentru că la o staţie de încărcare DC energia este transferată direct către bateria de înaltă tensiune a automobilului, la nivel constant şi cu flux puternic de curent. Prin această metodă, bateria BMW i3 se încarcă până la 80% din capacitatea sa în aproximativ 45 de minute. Ca alternativă, poţi încărca BMW i3 la o staţie de încărcare AC la până la 80% din capacitatea sa maximă în aproximativ trei ore. Prin urmare, staţiile publice de încărcare cu sursă de curent alternativ (AC) sunt potrivite pentru perioadele lungi în care automobilul este parcat, ca de exemplu în timpul unei sesiuni de cumpărături.

SUSTENABILITATEA BMW i3.

Fără compromisuri. Totul pentru plăcerea de a conduce cu zero emisii de noxe.

BMW i3 are o atitudine complet nouă faţă de mobilitate: toate etapele de creare a acestui automobil sunt abordate în acelaşi mod, inclusiv dezvoltarea, producţia şi reciclarea. Multe dintre materialele folosite provin din surse reciclabile, iar energia necesară pentru producţia BMW i3 este obţinută 100% din surse regenerabile. Acum te poţi bucura din plin plăcerea de a conduce şi în acelaşi timp ai grijă de mediul înconjurător.

Citeşte în continuare
Ciclul sustenabil al BMW i3

SUSTENABILITATE.

Sustenabilitatea nu este doar un cuvânt care defineşte modelele BMW i, ci reprezintă şi principiul suprem care ne ghidează. De aceea, am structurat întregul ciclu de viaţă al BMW i3 potrivit criteriului de sustenabilitate şi de conservare maximă a resurselor.

Citeşte în continuare
Caroseria inovatoare a BMW i3, construcţia uşoară din carbon

DEZVOLTARE.

Încă din etapa de proiectare, întregul design al automobilului a fost conceput pentru mobilitate electrică. În timp ce măsurile aerodinamice inovatoare scad coeficientul de rezistenţă a aerului şi consumul de energie, materialele sustenabile şi reciclate protejează mediul înconjurător şi înlocuiesc materialele tradiţionale precum plasticul.

Citeşte în continuare
Turbine eoliene

PRODUCŢIE.

Sustenabil până în cel mai mic detaliu: fibrele de carbon utilizate pentru BMW i3 sunt create în totalitate cu energie hidroelectrică. Producţia de automobile din cadrul fabricii BMW de la Leipzig, din Germania, se realizează doar cu energie eoliană, iar în comparaţie cu alte modele BMW este folosită doar jumătate din energia necesară pentru producţie.

Citeşte în continuare
Imagine cu partea laterală a BMW i3, I01, 2018, în Bej Jucaro cu detalii în Gri Frozen metalizat, cu portierele deschise într-un parc

UTILIZARE.

Cu BMW i3, conduci cu zero emisii de noxe şi fără zgomot sau mirosuri, iar acest lucru scade poluarea aerului în oraşe. Însă un aspect mult mai important este faptul că acest automobil este uşor de încărcat cu „energie verde” sau cu energie generată chiar de tine la domiciliu, cu ajutorul panourilor solare. Modul „ECO PRO” creşte autonomia şi scade consumul de combustibil.

Citeşte în continuare
Materialele reciclabile ale BMW i3

RECICLARE.

BMW i3 poate fi reciclat în proporţie de 95%. Modulul bateriei este refolosit ca spaţiu de depozitare pentru energia solară, iar surplusul de fibre de carbon se reintegrează în procesul de producţie.

Citeşte în continuare
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3s „Edition RoadStyle”, I01, 2019, în Negru Fluid cu detalii în E-Copper
Imagine în prim-plan cu jantele din aliaj uşor ale BMW i3s „Edition RoadStyle”, I01, 2019, în Negru Fluid cu detalii în E-Copper
Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW i3s „Edition RoadStyle”, I01, 2019, în Negru Fluid cu detalii în E-Copper
Imagine din interior cu tapiţeria BMW i3s „Edition RoadStyle”, I01, 2019

BMW i3s „EDITION ROADSTYLE”.

Plăcerea electrizantă de a conduce: BMW i3s „Edition RoadStyle” îşi accentuează caracterul individualist prin culoarea exterioară Negru Fluid cu accente în E-Copper care decorează atât grila frontală, cât şi prizele de aer din spoilerul faţă şi pragurile laterale. Jantele din aliaj uşor de 20” Double-spoke, în Negru Jet, şi geamurile cu protecţie solară sunt cu adevărat impresionante şi evidenţiază aspectul deja distinctiv al automobilului. În ediţie limitată, acest automobil electric te întâmpină încă de la intrare cu materiale de calitate şi durabile, precum combinaţia de piele naturală Stellaric în Maro Dalbergia şi suprafeţele din lemn de stejar mat închis la culoare. Un detaliu special marchează exclusivitatea ediţiei: tetierele scaunelor faţă sunt decorate cu logoul „Edition RoadStyle”.

SERVICII DIGITALE ŞI SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO DISPONIBILE PE BMW i3.

Susţine mobilitatea zilnică. În moduri noi şi pe toate canalele.

Nu-ţi va lipsi nimic atunci când eşti pe drum şi vei fi întotdeauna la curent cu cele mai noi informaţii: de aceste lucruri beneficiezi atunci când conduci BMW i3, datorită numeroaselor servicii digitale şi a sistemelor de asistare a conducătorului auto. Nu este de mirare faptul că BMW i3 este cel mai bine conectat automobil din segmentul de piaţă respectiv, iar din acest motiv este asociat cu mobilitate relaxată, confort şi siguranţă, în comparaţie cu alte automobile.

Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

Pachetul Driving Assistant Plus îmbunătăţeşte semnificativ siguranţa şi confortul. Acesta are sistem de Avertizare de coliziune frontală, sistem de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare, sistem Speed Limit Info, pilot automat cu funcţie Stop & Go bazat pe camere video, precum şi sistem de Asistenţă în ambuteiaje.
Imagine din interior cu Asistentul la parcare pe Control Display-ul din BMW i3

Asistent la parcare.

Asistentul la parcare îţi permite să parchezi comod în spaţii de parcare laterale. Spaţiile de parcare potrivite sunt afişate pe Control Display, de unde pot fi ulterior selectate. Atunci când semnalizarea este activată şi butonul „PDC” (PDC – „Park Distance Control”, trad. Sistem de asistenţă la parcare) nu este apăsat, sistemul selectează treapta de viteză, preia comanda direcţiei, a acceleraţiei şi a frânei, astfel manevra de parcare se realizează în mod automat.
Woman with sun glasses driving a BMW i3

Amazon Alexa Car integration.

'Alexa*, add teabags to my shopping list.'. 'Alexa, play a song by Pink.' With the Amazon Alexa Car Integration, using the voice service in your car is effortless, just as you are used to at home. Alexa’s responses are also shown as visual feedback on your vehicle’s control display. (* Amazon, Alexa and all related logos are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.)

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW i3 (120 Ah):
Consum de energie, în kWh/100 km: 13,1
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Autonomie electrică medie, în km: 359
Autonomie electrică pentru uz zilnic, în km: până la 260

BMW i3s (120 Ah):
Consum de energie, în kWh/100 km: 14,0 – 14,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Autonomie electrică medie, în km: 330 – 345
Autonomie electrică pentru uz zilnic, în km: până la 260

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Consum de energie, în kWh/100 km: 13,1
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Autonomie electrică medie, în km: 359
  Autonomie electrică pentru uz zilnic, în km: până la 260

  BMW i3s (120 Ah):
  Consum de energie, în kWh/100 km: 14,0 – 14,6
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Autonomie electrică medie, în km: 330 – 345
  Autonomie electrică pentru uz zilnic, în km: până la 260

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

  Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.