Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 8 Coupé, staţionând, cu prim-plan pe capotă.

THE 8

BMW Seria 8 Coupé

THE 8BMW Seria 8 Coupé

  MODELE ŞI ECHIPAMENTE

  Modelele şi opţiunile de echipare ale BMW Seria 8 Coupé

  BMW Seria 8 Coupé

  BMW Seria 8 Coupé îmbină într-un mod foarte delicat stilul sportiv şi eleganţa şi oferă un aspect irezistibil. Numeroasele detalii exclusiviste atât în interior cât şi la exterior, precum şi comfortul maxim asigurat, scot în evidenţă caracterul său dinamic, de înaltă calitate.

  Echipamentele BMW Seria 8 Coupé

  BMW Seria 8 Coupé îmbină într-un mod foarte delicat stilul sportiv şi eleganţa şi oferă un aspect irezistibil. Numeroasele detalii exclusiviste atât în interior cât şi la exterior, precum şi comfortul maxim asigurat, scot în evidenţă caracterul său dinamic, de înaltă calitate.

  • Exterior

  • Interior

  Pachet M Sport

  Pachetul M Sport oferă automobilului o notă de dinamism. Spoilerul faţă, pragurile laterale şi spoilerul spate cu difuzor aerodinamic în Dark Shadow metalizat accentuează aspectul exterior şi în acelaşi timp îmbunătăţesc aerodinamica şi agilitatea. În plus, echipamente, precum suspensiile M Sport şi jantele M din aliaj uşor, dezvoltă la maximum dinamica de condus.

  Pachetul M Sport pentru BMW Seria 8 Coupé

  Pachetul M Sport oferă automobilului o notă de dinamism. Spoilerul faţă, pragurile laterale şi spoilerul spate cu difuzor aerodinamic în Dark Shadow metalizat accentuează aspectul exterior şi în acelaşi timp îmbunătăţesc aerodinamica şi agilitatea. În plus, echipamente, precum suspensiile M Sport şi jantele M din aliaj uşor, dezvoltă la maximum dinamica de condus.

  • Exterior

  • Interior

  DESIGN

  Designul BMW Seria 8 Coupé

  O imagine fascinantă: BMW Seria 8 Coupé emană sportivitate prin caracteristicile sale luxoase şi aspiraţiile puternice de a obţine performanţă. Fiecare element de design, precum grila radiatatorului cu sistem de redirecţionare activă a fluxului de aer, plafonul M din carbon şi aplicaţiile exclusiviste din sticlă „Crafted Clarity” îmbină comfortabil elementele de înaltă tehnologie cu eleganţa dinamică a acestui automobil sport de lux.
  Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW Seria 8 Coupé în Albastru Barcelona metalizat.
  Imagine în prim-plan cu partea frontală a BMW Seria 8 Coupé cu barele grilei şi elementul decorativ „Air Breather”.

  Grilă radiator cu sistem de redirecţionare activă a fluxului de aer

  Grila radiatorului cu sistem de redirecţionare activă a fluxului de aer deschide şi închide prizele de aer în funcţie de nivelul de răcire necesar pentru motor, frâne şi aerul condiţionat. În acelaşi timp, barele redirecţionabile scad rezistenţa aerului atunci când sunt închise şi îmbunătăţesc aerodinamica automobilului.
  Imagine în prim-plan cu farurile BMW Laserlight ale BMW Seria 8 Coupé.

  Faruri BMW Laserlight

  Atunci când este activată faza lungă cu laser, farurile BMW Laserlight iluminează şoseaua pe o rază de până la 600 de metri, adică pe o distanţă de aproape două ori mai mare decât farurile convenţionale. Vizibilitatea mai bună pe timp de noapte îţi oferă mai multă siguranţă în timpul condusului. Detaliile de design albastre şi inscripţia „BMW Laser” de pe faruri subliniază, de asemenea, tehnologia avansată şi sportivitatea automobilului.
  Perspectivă de sus asupra plafonului M din fibră de carbon al BMW Seria 8 Coupé.

  Plafon M din firbră de carbon

  Plafonul M din fibră de carbon, parte a conceptului de construcţie uşoară inteligentă, ajută la reducerea semnificativă a greutăţii automobilului. Acesta este creat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (PRFC) şi este cu 800 g mai uşor ca plafonul standard. Astfel, centrul de greutate al automobilului este coborât iar dinamica de condus creşte.
  Capacele oglinzilor în Gri Cerium Galvanic ale BMW Seria 8 Coupé.

  Elemente de exterior

  Elementele de exterior, precum capacele oglinzilor, logourile, ţevile de eşapament, elementele decorative „Air Breather”, grila şi barele radiatorului, sunt în contrast cu culoarea exterioară Gri Cerium Galvanic. Acestea se integrează armonios în aspectul dinamic al automobilului şi scot în evidenţă latura sa sportivă.
  Scaunele multifuncţionale ale BMW Seria 8 Coupé.

  Scaune multifuncţionale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă

  Scaunele multifuncţionale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă oferă posibilităţi de reglare complete în favoarea comfortului excepţional, dar şi a siguranţei. Astfel, scaunele pot fi adaptate în mod optim la cerinţele personale prin reglarea electrică a lăţimii spătarului, suportul lombar variabil şi reglarea manuală a adâncimii scaunului.
  Iluminarea ambientală a habitaclului BMW Seria 8 Coupé.

  Iluminare ambientală

  Iluminarea ambientală produce, prin numărul mare de lumini cu tehnologie LED, o atmosferă plăcută şi primitoare în interior şi creşte senzaţia de spaţiu în zonele întunecate sau pe timpul nopţii. Culorile, intensitatea şi designul luminii ambientale pot fi reglate individual. Echipamentul include lumini de contur şi lumini pentru spaţiul de depozitare a hărţilor, precum şi lumini în consola centrală.
  Aplicaţii din sticlă „Crafted Clarity” pe maneta de schimbare a vitezelor din BMW Seria 8 Coupé.

  Aplicaţii din sticlă „Crafted Clarity”

  Aplicaţiile exclusiviste din sticlă „Crafted Clarity” decorează maneta de schimbare a vitezelor, butonul de control al volumului, Controller-ul iDrive şi butonul Start/ Stop cu elemente de sticlă lucrate manual care oferă un aspect rafinat interiorului şi îmbunătăţesc senzaţia tactilă.
  Imagine în prim-plan cu scaunele BMW Seria 8 Coupé cu ornamente din piele Merino în Cognac, cu conţinut extins, de la BMW Individual.

  Ornamente din piele Merino în Cognac, cu conţinut extins, de la BMW Individual

  Ornamente din piele Merino în Cognac, cu conţinut extins, de la BMW Individual şi culoare interioară neagră.

  DINAMICĂ DE CONDUS

  Dinamica de condus a BMW Seria 8 Coupé

  Puterea şi capacitatea de performanţă a BMW Seria 8 Coupé sunt clare. Datorită motoarelor sport puternice BMW TwinPower Turbo, a manevrabilităţii foarte precise şi a caracteristicilor exclusive pentru curse precum diferenţialul M sport, nu există limite pentru plăcerea de a conduce şi luxul pe care le oferă.
  Perspectivă de sus a motorului BMW TwinTurbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW Seria 8 Coupé.

  Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri

  Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri combină două turbocompresoare cu sistemul de control variabil al supapelor Valvetronic şi sistemul de injecţie directă pe benzină High-Precision Injection. Atinge astfel o putere maximă de 390 kW (530 CP) şi un cuplu maxim de 750 Nm. Ambele turbocompresoare sunt poziţionate între rândurile de cilindri.
  Perspectivă de sus a motorului BMW TwinTurbo diesel cu 6 cilindri în linie al BMW Seria 8 Coupé.

  Motorul BMW TwinTurbo diesel cu 6 cilindri în linie

  Noua generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo diesel cu 6 cilindri în linie oferă o forţă de propulsie impresionantă în combinaţie cu valori excelente ale consumului de combustibil, rezultate din turbocompresoarele cu geometrie variabilă a turbinei şi din sistemul de injecţie directă Common Rail cu o presiune de 2.500 de bari. Motorul are o putere de 235 kW (320 CP) şi un cuplu maxim impresionant de 680 Nm.
  Imagine în prim-plan cu consola centrală şi transmisia Steptronic Sport ale BMW Seria 8 Coupé.

  Transmisia Steptronic Sport

  Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte oferă schimbări de viteză foarte sportive: indiferent dacă foloseşti modul automat sau manual cu padele sau manetă de schimbare a vitezelor, pentru condus confortabil sau foarte dinamic. În modul „SPORT” şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi cea mai bună performanţă.
  Imagine cu partea spate a BMW Seria 8 Coupé cu inscripţia „BMW xDrive”.

  BMW xDrive

  Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive distribuie lin şi variabil puterea către roţile din faţă şi din spate pentru tracţiune maximă, siguranţă şi dinamică de condus în orice situaţie. Reţeaua inovatoare cu toate funcţiile de control ale dinamicii laterale a automobilului permite o trecere uşoară de la o dinamică de condus orientată spre tracţiune la o dinamică de condus foarte sportivă.
  Imagine în prim-plan cu volanul şi direcţia integrală adaptivă ale BMW Seria 8 Coupé.

  Direcţie integrală adaptivă

  Direcţia integrală adaptivă îmbină, în funcţie de viteză, direcţia activă variabilă de pe puntea faţă cu roţile spate, care contribuie de asemenea la manevrarea automobilului. La viteze mici, aceasta oferă mai multă manevrabilitate şi agilitate prin întoarcerea roţilor spate în direcţia opusă celor din faţă. La viteze mai mari, roţile spate se întorc în poziţie paralelă faţă de cele din faţă, pentru a creşte stabilitatea şi confortul în timpul condusului.
  Imagine din lateral cu discurile cu etriere albastre ale frânelor M Sport ale BMW Seria 8 Coupé.

  Frâne M Sport

  Frânele M Sport au etriere fixe cu 4 pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un singur piston în partea spate. Acestea sunt vopsite în albastru şi au inscripţia „M” şi discuri mari care asigură performanţă excelentă la frânare.
  Perspectivă de jos asupra părţii spate a BMW Seria 8 Coupé cu ţevile de eşapament şi roţile din spate.

  Diferenţial M Sport

  Diferenţialul M sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
  BMW sDrive al BMW Seria 8 Coupé.

  BMW sDrive

  În comparaţie cu sistemul de tracţiune integrală, tracţiunea spate oferă o scădere semnificativă a greutăţii, dar şi un răspuns direct şi precis. Acest lucru face ca automobilul să fie mai uşor şi mai agil. Scăderea greutăţii şi coeficientul de frecare mic, în comparaţie cu sistemul de tracţiune integrală, îmbunătăţeşte consumul de combustibil şi scade emisiile de noxe.

  INOVAŢII

  Inovaţiile BMW Seria 8 Coupé

  Mai rapid şi mai intuitiv: sistemele inovatoare de asistare a conducătorului auto şi funcţiile de conectivitate ale BMW Seria 8 Coupé deschid calea unei noi ere a plăcerii de a conduce. Astăzi, prin operarea lor uşoară şi prin sistemele de comunicare inovatoare, acestea îţi permit să te bucuri din plin de fiecare călătorie.
  Interiorul BMW Seria 8 Coupé cu Control Display.
  Habitaclul BMW Seria 8 Coupé cu volan şi afişaj de instrumente digital.

  „BMW Live Cockpit Professional”

  „BMW Live Cockpit Professional” cu funcţie de navigaţie include o reţea de afişare de înaltă calitate, care are un Control Display de înaltă rezoluţie cu diagonala de 10,25” şi cu operare tactilă şi un afişaj de instrumente complet digital cu diagonala de 12,3”.
  Habitaclul BMW Seria 8 Coupé cu sistem de operare BMW 7.0.

  Sistem de operare BMW 7.0

  Conceptul de operare inovator al sistemului de operare BMW 7.0 permite operarea simplă a funcţiilor automobilului prin gesturi, vorbire, ecran tactil şi Controller iDrive – într-un mod foarte intuitiv. În acest scop, funcţionalitatea Controller-ului a fost actualizată. De exemplu, toate serviciile digitale, cum ar fi aplicaţiile, pot fi de acum selectate direct.
  Driving Assistant Professional al BMW Seria 8 Coupé.

  Driving Assistant Professional

  Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în situaţii de condus monotone sau critice, cu Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului cu sistem de asistenţă în spaţii înguste, sistemul de avertizare de pericole, asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu protecţie activă împotriva coliziunilor laterale şi alte funcţii de siguranţă.
  Imagine cu Control Display-ul şi „Remote Software Upgrade” (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului) ale BMW Seria 8 Coupé.

  „Remote Software Upgrade” (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului)

  Doreşti ca automobilul tău BMW să fie actualizat cu cel mai nou software? Cu „Remote Software Upgrade” (trad. Actualizare de la Distanţă a Software-ului), automobilul tău BMW va fi întotdeauna ca nou: comod, sigur şi relaxat – fără a fi necesară o vizită la partenerul tău de service BMW. Actualizările sunt instalate prin satelit, asemenea celor de pe smarthphone-ul tău.
  Imagine cu Control Display-ul şi „BMW Intelligent Personal Assistant” al BMW Seria 8 Coupé.

  „BMW Intelligent Personal Assistant”

  „Hey, BMW. Who are you?” Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar veni şi cu un asistent personal? Interacţionează cu automobilul tău folosind „BMW Intelligent Personal Assistant” (nu este disponibil în limba română). Acesta te cunoaşte, se perfecţionează în fiecare zi şi te asistă în orice situaţie. Poţi chiar stabili propriul cuvânt pentru activare. Îţi poate explica orice aspect legat de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti mai bine.

  Consum de combustibil şi emisii de CO₂

  BMW 840d xDrive:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,1 – 6,2
  Emisii medii de CO2, în g/km: 160 – 164

  BMW M850i xDrive:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,7 – 9,8
  Emisii medii de CO2, în g/km: 221 – 224

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.


  Citeşte în continuare