INOVAŢII CARE ADUC VIITORUL ÎN PREZENT.

Funcţionalitatea inovatoare a BMW Seria 7 Sedan.

INOVAŢII CARE ADUC VIITORUL ÎN PREZENT.

Funcţionalitatea inovatoare a BMW Seria 7 Sedan.

Scopul principal al inginerilor BMW este să creeze inovaţii. În acest sens, funcţiile BMW Seria 7 precum „BMW Gesture Control”, farurile BMW cu laser sau funcţia de Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) stabilesc standarde noi, progresiste. Mai mult, prin intermediul „BMW Touch Command”, am integrat pentru prima dată într-un automobil BMW o tabletă pentru controlul funcţiilor esenţiale.

INOVAŢII CARE ADUC VIITORUL ÎN PREZENT.Funcţionalitatea inovatoare a BMW Seria 7 Sedan.

Scopul principal al inginerilor BMW este să creeze inovaţii. În acest sens, funcţiile BMW Seria 7 precum „BMW Gesture Control”, farurile BMW cu laser sau funcţia de Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) stabilesc standarde noi, progresiste. Mai mult, prin intermediul „BMW Touch Command”, am integrat pentru prima dată într-un automobil BMW o tabletă pentru controlul funcţiilor esenţiale.

Read more

FARURI BMW CU LASER.

Atunci când este activată faza lungă cu laser, farurile BMW cu laser („BMW Laserlight”) iluminează şoseaua pe o rază de până la 600 de metri, adică pe o distanţă aproape de două ori mai mare decât farurile convenţionale. Prin utilizarea acestei tehnologii noi, farurile BMW cu laser oferă vizibilitate mai bună pe timp de noapte şi astfel beneficiezi de siguranţă sporită.
Echipamentul include faruri LED pentru faza scurtă şi faruri LED pentru faza lungă cu modul laser. Farurile BMW cu laser sunt foarte luminoase - au intensitate a luminii semnificativ mai mare decât cea a surselor de lumină convenţionale. Farurile cu funcţia „BMW Laserlight” au detalii de design în albastru, precum şi inscripţia „BMW Laserlight”, care le evidenţiază vizual. Farurile BMW cu laser includ lumini LED de parcare, lumini LED de zi, semnalizatoare LED, lumini LED pentru viraje, faruri adaptive şi funcţia BMW Selective Beam (asistent faza lungă cu funcţie antiorbire).

„BMW TOUCH COMMAND”.

„BMW Touch Command” este o tabletă cu afişaj de 7” integrată în consola centrală din spate, care este conectată la sistemele din automobil şi care oferă numeroase posibilităţi de operare a funcţiilor şi reglajelor.

Cu ajutorul tabletei pot fi reglate, de exemplu, scaunele spate şi scaunul pasagerului faţă. Pot fi operate de asemenea aerul condiţionat, ventilaţia şi încălzirea scaunelor spate, precum şi funcţiile de iluminare pentru pachetul de lumini ambientale, parasolarele pentru trapa din sticlă şi parasolarele tip rolă. De asemenea, pot fi controlate funcţiile pentru divertisment, iar fişierele media dorite (precum filme) pot fi redate pe ecranele disponibile în partea spate.

Tableta portabilă „BMW Touch Command” poate fi încărcată comod prin intermediul adaptorului „snap-in”.

„BMW GESTURE CONTROL”.

Prin intermediul „BMW Gesture Control” şi prin anumite mişcări ale mâinii, poţi opera o serie de funcţii selectate. Sistemul recunoaşte gesturi simple precum „swipe” sau „indicare” în zona de recunoaştere de deasupra consolei centrale şi activează funcţii precum acceptarea sau respingerea apelului telefonic, iniţierea sau anularea navigaţiei, precum şi încheierea înregistrărilor vocale. De asemenea, prin mişcări circulare ale degetului arătător poţi regla volumul de redare. Funcţia „Gesture Control” completează sistemele de control deja existente, precum Controller-ul iDrive Touch.


Gesturile active disponibile sunt afişate pe Control Display, iar astfel conducătorul auto sau pasagerul le pot utiliza cu uşurinţă. În plus, sistemul răspunde imediat la gesturi, atât acustic, cât şi vizual.

Stare de bine şi confort.

Noua eră a confortului la condus în BMW Seria 7.

  • Sistem de navigaţie Professional cu Touch Display.

    Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte numeroase funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive, Controller-ul iDrive Touch şi Touch Display-ul sunt incluse în pachet. Sistemul include funcţie de comandă vocală, Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Conducătorul auto beneficiază şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information - RTTI) (funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 10,25” cu funcţie split-screen (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate şi perspectivă optime.
    Sistemul de operare permite comutarea facilă între opţiunile de introducere a datelor. Suprafaţa tactilă a Controller-ului iDrive Touch îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Alte modalităţi de introducere a datelor sunt afişajul cu funcţie tactilă, funcţia „Gesture Control” sau sistemul de comandă vocală, precum şi cele şapte butoane pentru funcţii preferenţiale.
    Ca parte a BMW ConnectedDrive, în anumite ţări europene sistemul îşi actualizează în mod automat hărţile timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

PARCARE DE LA DISTANŢĂ.

Cu funcţia Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) poţi ieşi din automobil înainte de a-l parca. Apoi poţi efectua manevra „înainte” sau „înapoi” în spaţiul de parcare îngust sau în garaj prin funcţia de control de la distanţă. Poţi activa funcţia Parcare de la distanţă din afara automobilului, prin intermediul cheii BMW cu afişaj.
Întregul proces de parcare este monitorizat de Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control), de Asistentul la parcare şi de senzorii camerei video cu perspectivă panoramică. Pentru a utiliza funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie drept şi centrat şi orientat cu faţa spre spaţiul de parcare sau spre garaj. În timpul procesului de parcare conducătorul auto poate opri automobilul în mod controlat, dacă este necesar.
După ce automobilul este parcat, motorul poate fi oprit prin intermediul cheii, iar atunci când este din nou timpul de plecare, acesta poate fi repornit în acelaşi mod. În timpul ieşirii automobilului din spaţiul de parcare prin funcţia de control de la distanţă, automobilul rulează în marşarier în mod automat, în linie dreaptă.

CHEIE BMW CU AFIŞAJ.

Cheia BMW cu afişaj îţi oferă informaţii despre statusul automobilului şi permite controlul funcţiilor selectate prin intermediul afişajului integrat cu suprafaţă tactilă.
Poate fi afişată ora, combustibilul rămas şi distanţa care poate fi parcursă în mod electric, notificările legate de service, precum şi starea curentă a sistemului de închidere centralizată, a geamurilor şi a trapei. În plus, prin intermediul cheii BMW cu afişaj pot fi operate funcţia Parcare de la distanţă şi sistemul de încălzire suplimentară.
Cheia BMW cu afişaj poate fi încărcată wireless ori prin intermediul cablului USB inclus.

SISTEM DE TELEFONIE CU ÎNCĂRCARE WIRELESS.

Sistemul de telefonie cu încărcare wireless include un sistem de andocare pentru încărcare wireless şi un sistem de avertizare în cazul în care îţi uiţi telefonul. În plus, sunt disponibile două porturi USB cu funcţii complexe, fiecare având curent de până la doi amperi, pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile. Capacitatea tehnică de integrare a unui hotspot WiFi permite utilizarea pachetului pentru hotspot oferit de un furnizor de servicii la un anumit cost.

Antena de plafon te asigură că semnalul pentru mobil în interior este cel puţin la fel de bun ca în afara automobilului. Atunci când se utilizează funcţia „hands-free”, sunetul este foarte clar chiar şi pe scaunul pasagerului faţă, datorită celui de-al doilea microfon cu control suplimentar al volumului.

Prin intermediul Bluetooth, pot fi conectate simultan două telefoane mobile şi un player audio mobil. Pachetul de telefonie include funcţia Bluetooth Office cu acces la funcţiile de calendar, SMS şi e-mail pentru smartphone-uri compatibile.

MODUL ADAPTIVE.

MODUL ADAPTIVE.

Modul Adaptive este o funcţie inteligentă şi interactivă a sistemului Driving Experience Control. Modul Adaptive influenţează Controlul dinamic al amortizoarelor, direcţia şi transmisia Steptronic şi adaptează în mod constant setările pentru a se potrivi situaţiei curente. Atunci când este selectat modul Adaptive, sistemul ia în considerare numeroşi indicatori precum apăsarea pedalei de acceleraţie la maximum, mişcările volanului şi pilotul automat, împreună cu stilul individual de condus al conducătorului auto. În plus, sistemul se bazează şi pe interacţiunea cu sistemul de navigaţie în timp real, pentru a schimba în treapta corespunzătoare de viteză înainte de viraje. Alături de Modul Adaptive, poţi alege de asemenea modurile SPORT, COMFORT sau ECO PRO.