DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Seria 7.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în timpul călătoriei în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrurilor esenţiale – plăcerea de a conduce fără griji.

Read more

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL CU TOUCH DISPLAY.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte numeroase funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive şi Controller-ul iDrive Touch sunt incluse în pachet. Sistemul include sistem de comandă vocală, Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. De asemenea, beneficiezi şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 10,25” şi cu funcţie split-screen (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.
Sistemul de operare permite comutarea facilă între opţiunile de introducere a datelor. Suprafaţa tactilă a Controller-ului iDrive Touch îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie în sistemul de navigaţie folosind propriul tău scris de mână. Alte modalităţi de introducere a datelor sunt afişajul cu funcţie tactilă, funcţia „Gesture Control” sau sistemul de comandă vocală, precum şi cele şapte butoane pentru funcţii favorite.
În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.
Imaginile prezentate aici pot suferi modificări.

 • Actualizare automată a hărţilor

  Prin activarea serviciilor BMW ConnectedDrive, cea mai recentă generaţie a sistemului de navigaţie Professional permite actualizarea hărţilor de navigaţie cu o frecvenţă de până la patru ori pe an. De îndată ce este disponibilă o hartă nouă pentru regiunea selectată, actualizarea este transmisă prin intermediul reţelelor de telefonie către cardul SIM integrat în automobil.
  Nu există nicio taxă de licenţă sau costuri de transmitere pentru actualizările automate ale hărţilor şi nu este necesară nici crearea unui cont. Actualizările manuale prin intermediul dispozitivelor de stocare date sau la partenerul tău de service BMW nu mai sunt necesare. Sistemul de navigaţie rămâne complet funcţional în timp ce se realizează actualizarea.

PACHET DRIVING ASSISTANT PLUS CU ASISTENT LA DIRECŢIE ŞI LA MENŢINEREA TRASEULUI.

Pachetul Driving Assistant Plus oferă confortul condusului parţial autonom, datorită Pilotului automat cu funcţie Stop & Go şi Asistentului la direcţie şi la menţinerea traseului. Alături de funcţiile sistemelor de asistare a conducătorului auto, siguranţa activă este îmbunătăţită şi cu ajutorul sistemului de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, a Asistentului la menţinerea traseului cu protecţie laterală activă în caz de coliziune, Avertizării de proximitate şi Avertizării de pietoni cu funcţie de activare frână de urgenţă, precum şi al Avertizării de trafic în apropiere.
Pilotul automat menţine constantă viteza selectată (la viteze de până la 210 km/h), precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului este activ în aceeaşi limită de viteză. Acesta preia controlul direcţiei şi menţine în mod automat automobilul BMW pe centrul benzii. Atunci când circuli cu viteză redusă ori în trafic aglomerat, automobilul menţine distanţa selectată faţă de automobilul din faţă, prin frânare şi accelerare automate.
Imaginile prezentate aici pot suferi modificări.

 • Asistent la direcţie şi la menţinerea traseului, cu Asistenţă în ambuteiaje

  Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului, care include sistemul de asistenţă în ambuteiaje, poate fi activat pentru a te sprijini în situaţiile de condus monotone. Între 0 şi 210 km/h sistemul direcţionează automobilul în mod automat şi îl menţine pe mijlocul benzii în orice moment.


  Funcţia inovatoare de menţinere a direcţiei utilizează numeroase sisteme radar de supraveghere şi o cameră video stereo. Sistemul îşi fixează poziţia în funcţie de marcajele benzii de rulare şi de automobilul din faţă, dacă este cazul. Acesta menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă. În plus, sistemul oferă şi sprijin din partea direcţiei active. Asistentul la direcţie şi la păstrarea benzii de circulaţie reprezintă încă o piatră de temelie spre condusul complet automatizat.


  Deşi sistemul este capabil să conducă automobilul în mod independent, conducătorul auto este în continuare obligat din punct de vedere legal să menţină ambele mâini pe volan. În cazul în care nu respectă această cerinţă, senzorii sistemului vor emite avertismente acustice după o anumită perioadă de timp. Apoi sistemul va intra în modul „stand-by”. Acest lucru se întâmplă şi atunci când este activată semnalizarea pentru schimbarea benzii de circulaţie sau în cazul în care cerinţele sistemului nu mai sunt îndeplinite: dacă, de exemplu, banda este prea îngustă.

 • Asistent la menţinerea traseului cu protecţie laterală activă în caz de coliziune

  Asistentul la menţinerea traseului cu protecţie laterală activă în caz de coliziune intervine activ în direcţionare, pentru a împiedica părăsirea neintenţionată a benzii sau coliziunea cu obiecte de pe părţile laterale ale automobilului. Dacă sistemul de Avertizare de proximitate este activat, iar automobilul din faţă frânează, automobilul BMW reacţionează imediat prin avertismente care cresc în intensitate, apoi frânează uşor şi în final aplică frânarea completă.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate informaţii precum viteza curentă, împreună cu instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.
Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras(ă) de la condus.
Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

PARCARE.

Trei funcţii care conlucrează perfect: Asistentul la parcare, Parcarea de la distanţă şi Sistemul activ de asistenţă la parcare (Active PDC – Active Park Distance Control). Toate acestea te ajută să manevrezi fără efort BMW Seria 7 în spaţii de parcare. Nici măcar garajele înguste nu mai sunt o problemă. Trebuie doar să ieşi din automobilul tău BMW Seria 7 şi îl poţi parca prin control de la distanţă, prin apăsarea unui buton aflat pe cheia BMW cu afişaj.

 • Parcare de la distanţă

  Cu funcţia Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) poţi ieşi din automobil înainte de a-l parca. Apoi poţi efectua manevra „înainte” sau „înapoi” în spaţiul de parcare îngust sau în garaj prin funcţia de control de la distanţă. Poţi activa funcţia Parcare de la distanţă din afara automobilului, cu ajutorul cheii BMW cu afişaj.
  Întregul proces de parcare este monitorizat de Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control), de Asistentul la parcare şi de senzorii camerei video cu perspectivă panoramică. Pentru a utiliza funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie drept şi centrat, cu faţa spre spaţiul de parcare sau spre garaj. În timpul procesului de parcare conducătorul auto poate opri automobilul în mod controlat, dacă este necesar.
  După ce automobilul este parcat, motorul poate fi oprit prin intermediul cheii, iar atunci când este din nou timpul de plecare, acesta poate fi repornit în acelaşi mod. În timpul ieşirii automobilului din spaţiul de parcare prin control de la distanţă, automobilul merge în marşarier în mod automat, în linie dreaptă.

 • Asistent la parcare

  Asistentul la parcare include funcţia de orientare liniară şi parchează automobilul complet automat în spaţii de parcare aflate lateral faţă de drum sau perpendicular pe acesta. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.
  Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, va alege treapta de viteză potrivită şi va controla acceleraţia şi frâna. Tu nu trebuie decât să monitorizezi procesul de parcare. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice. Asistentul la parcare emite un semnal acustic atunci când procesul de parcare este finalizat şi comută în treapta de viteză P.
  Atunci când parchezi fără Asistentul la parcare, sistemul de Asistenţă la parcarea laterală foloseşte senzori suplimentari pentru a monitoriza zonele din părţile laterale ale automobilului şi prezintă obstacolele pe Control Display. Sistemul activ de asistenţă la parcare (Active PDC – Active Park Distance Control) frânează automat în cazul în care coliziunea cu un obstacol este iminentă în timpul rulării automobilului în marşarier într-un anumit spaţiu, astfel încât tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

 • Sistem activ de asistenţă la parcare

  Funcţia de frânare a Sistemului activ de asistenţă la parcare (Active Park Distance Control) te sprijină în timpul manevrelor de marşarier din timpul procesului de parcare, pentru a evita coliziunile şi pentru a reduce gravitatea accidentelor, astfel încât tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ PANORAMICĂ INCLUSIV PERSPECTIVĂ 3D, CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ DE SUS ŞI CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ LATERALĂ.

Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include cameră video cu perspectivă spate, cameră video cu perspectivă panoramică, cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă 3D şi cameră video cu perspectivă 3D de la distanţă. Camerele video din oglinzile exterioare şi din faţa şi spatele automobilului oferă imagine panoramică la 360° în jurul automobilului.

În plus faţă de detectarea spaţiului disponibil în partea spate, camera video cu perspectivă de sus permite vizualizarea portierei conducătorului auto şi a zonei carosabilului situată de-o parte şi de alta a automobilului, pentru manevrare comodă. Camera video cu perspectivă 3D afişează o imagine 3D generată de computer, pentru perspectivă optimă în timpul manevrei de parcare. Camera video cu perspectivă panoramică oferă siguranţă în zonele cu vizibilitate redusă, precum drumuri sau intersecţii derutante. O cameră video digitală aflată în partea faţă a automobilului, captează traficul din faţă. Acest lucru îţi oferă posibilitatea de a observa din timp traficul care vine din sens opus şi astfel poţi reacţiona corespunzător. Camera video cu perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul are viteză de 15 km/h.

Conducătorul auto poate alterna comod între cele trei funcţii disponibile – cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică şi cameră video cu perspectivă 3D. Ultima opţiune selectată va fi activată automat atunci când foloseşti din nou sistemul. Sistemele de camere video sunt activate atunci când conduci în marşarier sau atunci când apeşi butoanele „PDC” (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau „Cameră video cu perspectivă panoramică”. Imaginile captate de camerele video sunt afişate pe Control Display. Atunci când automobilul este parcat, conducătorul auto poate vedea de la distanţă zonele din jurul acestuia prin intermediul funcţiei Perspectivă 3D de la distanţă şi a smartphone-ului.

SISTEM BMW NIGHT VISION CU FUNCŢIE DE RECUNOAŞTERE A PIETONILOR.

Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor îţi oferă vizibilitate care depăşeşte cu mult fasciculul de lumină al farurilor şi îţi permite să identifici pietonii şi animalele mari pe timp de noapte, chiar şi de la distanţă. Aceştia sunt de asemenea iluminaţi în mod selectiv şi cu ajutorul funcţiei Dynamic Marker Light (trad. „Lumină dinamică de evidenţiere”), parte a farurilor cu funcţie antiorbire. O cameră video cu infraroşu poziţionată în grila BMW a radiatorului redă imagini din faţa automobilului direct pe Control Display. Acest lucru îţi permite să identifici pietonii sau animalele care se află la o distanţă de până la 300 de metri de automobil.


În timp ce ia în considerare viteza automobilului şi unghiul virajului, sistemul calculează şi dacă obiectele identificate prezintă un risc real. În caz de pericol iminent, pe afişajul de instrumente multifuncţional şi pe sistemul BMW Head-Up Display apare o iconiţă roşie care se iluminează intermitent (şi care simbolizează persoane sau animale). De asemenea, în cazul unei situaţii periculoase, se emite un semnal sonor, în timp ce frânele intră în stare maximă de „stand-by”.


Acest sistem de avertizare se activează automat atunci când porneşti automobilul. În cazul unui pericol, sistemul emite avertizări chiar şi atunci când nu este activată afişarea de imagini. Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.