DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

  Sistemele de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW” disponibile pe BMW Seria 6 Cabriolet.

  Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri în timpul călătoriei şi îţi oferă confort şi siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrului care contează cu adevărat – plăcerea de a conduce fără griji.

  Citeşte în continuare

  PACHET DRIVING ASSISTANT PLUS.

  Pachetul Driving Assistant Plus include sistemul Driving Assistant cu sistemele de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare, precum şi Pilotul automat cu funcţie Stop&Go, pentru confort sporit.

  Pilotul automat menţine constantă viteza selectată, precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă, la viteze de până la 210 km/h. Atunci când circuli cu viteză redusă sau în trafic aglomerat, automobilul preia acceleraţia şi frânarea şi menţine distanţa selectată faţă de automobilul din faţă, până la oprire completă. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă.

  BMW HEAD-UP DISPLAY.

  Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.
  Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras(ă) de la condus.
  Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

  ASISTENT LA PARCARE.

  Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate. Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice. Iar astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

  BMW NIGHT VISION CU FUNCŢIE DE RECUNOAŞTERE A PIETONILOR .

  Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor îţi oferă vizibilitate care depăşeşte cu mult fasciculul de lumină al farurilor şi îţi permite să identifici pietonii şi animalele mari pe timp de noapte, chiar şi de la distanţă.
  O cameră video cu infraroşu poziţionată în grila BMW a radiatorului redă imagini din faţa automobilului direct pe Control Display. Acest lucru îţi permite să identifici pietonii sau animalele care se află la o distanţă de până la 300 de metri de automobil.
  În timp ce ia în considerare viteza automobilului şi unghiul virajului, sistemul calculează şi dacă obiectele identificate prezintă un risc real. În caz de pericol iminent, o iconiţă roşie care se iluminează intermitent (şi care simbolizează persoane sau animale) apare afişată pe imaginea video şi pe sistemul BMW Head-Up Display disponibil opţional. De asemenea, în cazul unei situaţii periculoase, se emite un semnal sonor, în timp ce frânele intră în stare maximă de stand-by.
  Acest sistem de avertizare se activează automat atunci când porneşti automobilul. În cazul unui pericol, sistemul emite avertizări chiar şi atunci când nu este activată afişarea de imagini. Sistemul BMW Night Vision cu funcţie de recunoaştere a pietonilor este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.

  BMW SELECTIVE BEAM.

  Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic, pentru că sistemul îi detectează şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor şi duce la îmbunătăţirea razei de acţiune a farurilor.

  CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ PANORAMICĂ.

  Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video cu perspectivă de sus, cu perspectivă laterală şi spate. Camerele video din oglinzile exterioare şi camera video spate oferă imagine panoramică la 270° în jurul automobilului.
  Camera video cu perspectivă de sus afişează imagini ale zonelor laterale ale automobilului, pentru manevrare mai confortabilă. Camera video cu perspectivă laterală îţi oferă siguranţă atunci când conduci în zone cu vizibilitate redusă, precum ieşirile în drumurile principale sau în intersecţii. Două camere video digitale de pe partea stângă şi dreaptă din faţa automobilului afişează traficul din faţa automobilului. Acest lucru permite depistarea din timp a traficului din sens opus, astfel încât tu să poţi reacţiona corespunzător. Funcţia de perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul atinge viteza de 15 km/h. În această situaţie, poţi alege activarea camerei video spate, a celei cu perspectivă de sus ori laterală.
  Sistemul de camere video este activat în mod automat atunci când conduci în marşarier sau de îndată ce ai apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau ai activat camera video cu perspectivă laterală. Imaginea este afişată pe Control Display.

  SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL CU CONTROLLER IDRIVE TOUCH.

  Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte o gamă extinsă de funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, cu ajutorul Controller-ul iDrive Touch, care include kit hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală. Sistemul include şi Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. În plus, este posibilă şi afişarea rutelor alternative. Cele mai populare puncte de interes (POI – points of interest) sunt afişate cu simboluri (staţie de alimentare, hotel, etc.) în funcţie de frecvenţa căutărilor în meniul POI. Ecranul color de 10,2” cu rezoluţie înaltă şi funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.

  Controller-ul iDrive Touch are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă, care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Ca alternativă, sistemul poate fi operat şi prin butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale sau prin sistemul de comandă vocală. Iar datorită hărţii tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

  Sistem de navigaţie Professional.

  • Controller iDrive Touch