UN NOU NIVEL DE EFICIENŢĂ.

BMW EfficientDynamics în BMW ActiveHybrid 5.

BMW ActiveHybrid 5 îmbină inovaţiile tehnice în mod unic: un pachet cuprinzător de măsuri şi tehnologii de la BMW EfficientDynamics oferă plăcere sporită de a conduce şi emisii de noxe reduse.

HIBRID DE PERFORMANŢĂ.

BMW ActiveHybrid 5 reprezintă cea mai recentă generaţie de hibrid de performanţă, cu putere a sistemului de 225 kW (340 CP) şi cuplu de 450 Nm.

 • Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie

  Designul motorul BMW TwinPower Turbo are la bază conceptul de greutate scăzută. Cu turbocompresorul său TwinScroll, acesta produce putere de 225 kW (306 CP), care are ca rezultat cuplu de 400 Nm şi viteză maximă de 250 km/h. BMW ActiveHybrid 5 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde. Şi realizează acest lucru cu consum de combustibil şi emisii de noxe impresionant de reduse, care variază de la 6,4 până la 7,0 litri per 100 km şi respectiv de la 149 până la 163 g/km de CO2 (toate valorile sunt în concordanţă cu ciclul de testare UE, în funcţie de formatul de anvelope selectat).
  BMW ActiveHybrid 5 respectă standardul EU6 de emisii de noxe.

 • Motor electric

  A doua componentă a hibridului de performanţă este motorul electric de 40 kW. Acesta poate propulsa complet electric automobilul, până la viteza maximă de 60 km/h. Motorul electric susţine rularea pe combustie la depăşiri, pe pante ascendente şi în alte situaţii de condus în care este necesară accelerarea spontană. Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de performanţă înaltă, prin intermediul punţii spate.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

BMW ActiveHybrid 5 utilizează tehnologie hibrid de cea mai recentă generaţie. Interacţiunea Modului ECO PRO şi a numeroaselor funcţii de la BMW Efficient Dynamics asigură eficienţă maximă – fără a compromite calităţile dinamice de condus ale automobilului.

FUNCŢIE START STOP MOTOR HIBRID AUTOMATĂ.

Funcţia Start Stop motor hibrid automată opreşte motorul pe combustie în mod automat, imediat ce automobilul se opreşte. Funcţiile cheie sunt preluate în acest caz de bateria de performanţă înaltă. Când apeşi pedala de acceleraţie, automobilul porneşte în modul electric. Dacă se doreşte o accelerare mai puternică, motorul pe combustie este reactivat. Rezultatul: consum de combustibil şi emisii de noxe scăzute.

MODUL ECO PRO.

De îndată ce selectezi Modul ECO PRO pentru consum redus de combustibil, sistemul inteligent intră în acţiune şi – în funcţie de stilul tău de condus – îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20% (potrivit unui studiu BMW intern de consum).
Un plus de 5 procente poate fi economisit prin folosirea funcţiilor Coasting (doar împreună cu transmisia Steptronic), Asistentul la drum şi Rutele ECO PRO (ambele doar împreună cu sistemul de navigaţie Professional). Acceleraţia şi răspunsul transmisiei, împreună cu punctele de schimbare a treptelor de viteză şi strategia de control a sistemului de climatizare, sunt adaptate în vederea optimizării consumului de combustibil. Control Display-ul afişează tehnologiile EfficientDynamics care scad consumul de combustibil curent, iar sfaturile ECO PRO referitoare la stilul tău de condus actual te ajută să sporeşti suplimentar eficienţa automobilului tău.

 • Funcţie „Coasting”.

  O altă funcţie a modului ECO PRO este funcţia „Coasting”, disponibilă împreună cu transmisia Steptronic: la viteze cuprinse între 50 km/h şi 160 km/h, când conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna, sistemul deconectează motorul iar automobilul „alunecă” - adică rulează liber, fără a folosi putere de la motor.

 • Asistent la drum

  Asistentul la drum, împreună cu sistemul de navigaţie Professional, reprezintă o evidenţiere inovatoare a modului ECO PRO. În funcţie de datele de navigaţie, acesta identifică din timp virajele, zonele urbanizate, sensurile giratorii, intersecţiile, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei. Asistentul pentru condusul proactiv controlează la fel de eficient funcţia Coasting.

 • Rute ECO PRO

  Modul ECO PRO include şi funcţia Rute ECO PRO care, împreună cu noua generaţie de sistem de navigaţie Professional, analizează diverşi parametri, precum stilul individual de condus, traficul şi condiţiile rutiere, în scopul calculării celei mai eficiente rute. Panoul de instrumente afişează distanţa bonus de parcurs, adică numărul de kilometri pe care i-ai câştigat utilizând modul ECO PRO.

AERODINAMICĂ.

AERODINAMICĂ.

Întregul design al automobilului susţine filosofia BMW EfficientDynamics. Şorţul faţă şi şasiul optimizate aerodinamic reprezintă îmbunătăţiri inovatoare ce reduc rezistenţa aerului şi consumul de combustibil.
Întreaga parte frontală a automobilului întruchipează filosofia BMW EfficientDynamics, inclusiv şorţul faţă nou proiectat. Designul optimizat al prizelor de aer reduce rezistenţa aerului şi contribuie de asemenea la aerodinamica îmbunătăţită. Acelaşi lucru este valabil şi pentru arcadele roţilor, care sunt special concepute pentru a reduce vârtejurile de aer.

Carcasa plată a şasiului, care adăposteşte şi compartimentul motorului, este un element suplimentar care îmbunătăţeşte semnificativ aerodinamica automobilului. Aceste noi elemente sunt eficiente din punct de vedere al aerodinamicii. În acelaşi timp îmbunătăţesc izolarea fonică şi oferă protecţie suplimentară împotriva ruginii.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

De fiecare dată când frânezi sau încetineşti, în bateria de performanţă înaltă a BMW ActiveHybrid 5 se acumulează energie cinetică. Această energie poate fi folosită ulterior ca putere de propulsie. Această tehnologie economiseşte combustibil, pentru că energia nu se pierde. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare canalizează energia generată de fiecare dată când conducătorul auto frânează sau ia piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o foloseşte pentru încărcarea bateriei. Această electricitate stocată în bateria de performanţă înaltă este apoi utilizată pentru a furniza putere suplimentară în situaţii precum accelerarea. Drept rezultat, motorul este mai puţin solicitat, iar emisiile de noxe scad considerabil. Acest lucru înseamnă consum de combustibil redus şi performanţa crescută – în mod caracteristic tehnologiei BMW EfficientDynamics.

CONTROLUL SUPAPELOR DE AER.

CONTROLUL SUPAPELOR DE AER.

Sistemul de control al supapelor de aer foloseşte un senzor care determină nivelul de răcire necesar motorului în timpul călătoriei. Astfel, nu mai este necesar ca radiatorul să furnizeze în mod permanent flux de aer pentru răcire. Supapele de aer se deschid şi se închid în funcţie de condiţiile de rulare şi de temperatura din exterior. Astfel, aerodinamica este îmbunătăţită, iar faza de preîncălzire a motorului este scurtată - ceea ce rezultă în consum redus de combustibil.