AGILITATE SUPERIOARĂ.

Dinamica de condus a BMW ActiveHybrid 5.

Fiecare şasiu de automobil BMW transmite pasiunea pentru condusul sportiv de la automobil spre conducătorul auto. În acelaşi timp, şasiul garantează siguranţă şi cel mai ridicat nivel de confort posibil. În BMW ActiveHybrid 5 simţi efectiv această pasiune, datorită funcţiilor precum Driving Experience Control şi transmisiei Steptronic cu 8 trepte, din echiparea standard.

ŞASIU.

Simţi efectiv plăcerea de a conduce sportiv pe care şasiul BMW ActiveHybrid 5 o transmite dinspre drum spre volanul tău. În acelaşi timp, şasiul garantează siguranţă şi cel mai ridicat nivel de confort posibil. În plus, acesta îndeplineşte cu încredere o varietate de cerinţe: este la fel de ferm pe cât este de confortabil, dinamic şi sigur. Distribuţia greutăţii în proporţie de 50:50 pe cele două punţi şi coordonarea perfectă a componentelor face posibil acest lucru. Puntea spate integral din aluminiu izolează vibraţiile cauzate de motor şi permite confort şi transfer mai direct de putere. Această caracteristică poate fi intensificată suplimentar cu direcţia activă integrală opţională. Puntea faţă cu două braţe asigură o bună aderenţă a roţilor pe drum. Structura din aluminiu elimină greutatea inutilă în timp ce creşte rigiditatea, iar în cazul unei coliziuni absoarbe forţele de impact pentru a oferi protecţie maximă pasagerilor. Manevrele sportive pot fi efectuate fără probleme în orice situaţie de condus, fără a zdruncina inutil pasagerii.

 • Control dinamic al amortizoarelor şi funcţie Adaptive Drive

  Drumuri denivelate, gropi, caldarâm sau asfalt impecabil – cu Controlul dinamic al amortizoarelor, acum există un şasiu pentru fiecare drum şi pentru fiecare stil de condus. În plus faţă de Comfort, setarea standard, amortizoarele pot fi setate în modul Comfort+, pentru un plus de confort. Iar astfel se asigură perturbări minime pe suprafeţe denivelate.
  Funcţia opţională Adaptive Drive îmbină Controlul dinamic al amortizoarelor cu sistemul Dynamic Drive de stabilizare la răsturnarea caroseriei. Senzorii din automobilul tău BMW monitorizează permanent viteza automobilului, poziţia volanului şi forţele transversale şi longitudinale care acţionează asupra şasiului. Folosind aceste date, sistemul reglează cu precizie stabilizatorii şi amortizoarele, modificând rapid şi precis setările acestora. Acest lucru asigură un răspuns mai precis la direcţionare, distanţe mai scurte de frânare şi confort sporit la condus.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Sistemul Driving Experience Control îţi oferă posibilitatea de a alege: activezi modul dorit cu ajutorul butonului din consola centrală. Schimbă din modul Comfort, cu setările standard pentru motor şi transmisie, în modul ECO PRO, orientat spre eficienţă, sau în modul Sport, care permite un stil de condus mai dinamic. Poţi vedea sub turometrul care setare este activată în prezent.

 • Modul ECO PRO

  Modul economic ECO PRO adaptează în mod inteligent curbele caracteristice pentru acceleraţie şi pentru transmisie, precum şi strategia de încălzire/ aer condiţionat. Sfaturile ECO PRO te ajută să îţi optimizezi stilul propriu de condus, iar indicatorul pentru kilometri bonus îţi oferă feedback cu privire la câţi kilometri suplimentari ai câştigat datorită optimizării consumului de combustibil din modul ECO PRO.
  Modul ECO PRO reduce consumul de combustibil cu până la 20 de procente, în funcţie de stilul individual de condus. Funcţia Coasting, Asistentul pentru condusul proactiv şi Rutele ECO PRO permit o economie încă 5 procente din potenţialul total. Potenţialul de economisire a fost calculat în studii interne de consum de combustibil.

 • Asistent pentru condusul proactiv

  Asistentul pentru condusul proactiv funcţionează cu cea mai nouă generaţie de sistem de navigaţie Professional, pentru a anticipa detalii locale şi pentru a-ţi oferi sfaturi cu mult înainte de a-ţi da seama de situaţie tu însuţi/ însăţi. Dacă există un indicator de intrare în oraş sau de limită de viteză după următorul viraj, sistemul îţi recomandă să încetineşti înainte de viraj, astfel încât să adaptezi viteza cât mai eficient posibil.

 • Rute ECO PRO şi funcţie „Coasting”

  Rutele ECO PRO oferă şi economie de combustibil. Această funcţie îţi recomandă o rută optimizată din punct de vedere al eficienţei, în funcţie de volumul traficului, de stilul individual de condus şi de condiţiile rutiere locale. Poţi să evaluezi potenţialul de economisire indicat şi apoi să decizi chiar tu dacă vrei să urmezi această recomandare.
  Cu funcţia „Coasting”, automobilul „alunecă” de-a lungul drumului imediat ce iei piciorul de pe acceleraţie. Motorul convenţional este oprit, iar automobilul este propulsat doar de energia cinetică - fără a consuma deloc combustibil. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare este activ când funcţia „Coasting” este activă, pentru a furniza energie sistemului şi a economisi surplusul de energie, acolo unde acest lucru este posibil. Toate funcţiile de control şi stabilitate rămân active atunci când funcţia „Coasting” este activă.

 • Modul Sport

  Prin contrast, în modul Sport automobilul răspunde mai direct şi permite un stil de condus mai sportiv. O setare predefinită oferă reglaje mult mai sportive pentru motor şi suspensie, comparativ cu setarea standard. De exemplu, motorul va oferi răspuns mai prompt. Pentru modelele cu transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte, momentul schimbării vitezelor se face mult mai sportiv. În combinaţie cu Suspensia adaptivă, setările pentru suspensie sunt mult mai agile în modul Sport. În acelaşi timp, sistemul Servotronic şi direcţia sport variabilă reduc sprijinul la direcţionare.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE.

Cu transmisia Steptronic cu 8 trepte, schimbi treptele de viteză mai confortabil iar condusul devine mai comod, datorită tranziţiilor rapide ale motorului şi timpului redus la schimbarea vitezei. Acest sistem de transmisie îmbină confortul remarcabil şi dinamica pe care o resimţi, în timp ce oferă eficienţă îmbunătăţită a consumului de combustibil.
Schimbarea vitezelor se poate realiza şi manual, prin intermediul manetei de schimbare a treptelor de viteză.