REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW 330e hibrid „plug-in”.

BMW iPerformance

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.

BMW 330e hibrid „plug-in”.

Interacţiunea dintre motorul electric şi motorul BMW TwinPower Turbo aduce împreună tot ce e mai bun din două lumi, într-un sedan foarte dinamic şi confortabil: BMW 330e iPerformance. Spiritul maiestuos întâlneşte inovaţia şi apoi se îmbină cu sportivitatea şi eleganţa BMW Seria 3. Dinamică de condus impresionantă, eficienţă remarcabilă şi preocuparea pentru mediul înconjurător datorate condusului fără emisii de noxe – un concept unic, perfect adaptat la calităţile BMW Seria 3 Sedan.

REZULTAT AL PROGRESULUI CONTINUU.BMW 330e hibrid „plug-in”.

Interacţiunea dintre motorul electric şi motorul BMW TwinPower Turbo aduce împreună tot ce e mai bun din două lumi, într-un sedan foarte dinamic şi confortabil: BMW 330e iPerformance. Spiritul maiestuos întâlneşte inovaţia şi apoi se îmbină cu sportivitatea şi eleganţa BMW Seria 3. Dinamică de condus impresionantă, eficienţă remarcabilă şi preocuparea pentru mediul înconjurător datorate condusului fără emisii de noxe – un concept unic, perfect adaptat la calităţile BMW Seria 3 Sedan.

Read more

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

Un model BMW Seria 3 care are consumul de combustibil al unui automobil mic: datorită tehnologiei BMW eDrive de la BMW EfficientDynamics, poţi conduce aproximativ 40 de kilometri în mod integral electric – fără emisii de noxe în oraş şi cu consum de combustibil zero. Bateria de înaltă tensiune este situată sub portbagaj, care are volum de 370 de litri şi care este ideal pentru cerinţele de zi cu zi, fără a compromite confortul, funcţionalitatea sau senzaţia de spaţiu. La exterior, modelul iPerformance se deosebeşte de modelele cu sistem de propulsie convenţional prin inscripţia „eDrive” de pe ambii montanţi C, de exemplu, dar şi prin inscripţia „i” de pe panourile laterale din partea frontală. Lamelele de culoare albastră ale grilei radiatorului şi capacele de culoare albastră ale butucilor sunt caracteristici inconfundabile ale tehnologiei de propulsie inovatoare a automobilului. Mai mult, hibridul plug-in oferă tracţiune şi agilitate optime datorită suspensiei reglate sportiv şi asigură dinamică remarcabilă în orice mod de condus. Prin urmare, BMW 330e iPerformance Sedan depaşeşte toate aşteptările şi în ceea ce priveşte dinamica de condus. Este un concept de automobil care priveşte spre viitor şi care este cu adevărat fără egal.

BMW iPerformance.

CARACTERISTICI INDIVIDUALE DE CONDUS.

BMW 330e iPerformance Sedan este un hibrid plug-in care oferă moduri diferite de condus, ce influenţează în mod semnificativ consumul de energie. Acest lucru depinde de modul selectat şi de stilul tău individual de condus. Atunci când bateria este complet încărcată, poţi parcurge până la 40 de kilometri fără nicio picătură de combustibil. În modul AUTO eDrive, care utilizează în mod optim motorul electric şi motorul cu combustie, atenţia este îndreptată spre eficienţă.

 • Condusul urban

  În traficul urban, BMW 330e iPerformance Sedan exploatează punctele forte ale conceptului de hibrid plug-in. Atunci când bateria este complet încărcată, automobilul poate parcurge în oraş distanţe scurte (de până la 40 km) – fără emisii de noxe şi fără nicio picătură de combustibil.

 • Condusul de zi cu zi

  Interacţiunea dintre cele două sisteme de propulsie ale hibridului plug-in se remarcă atunci când faci naveta zilnic. În modul AUTO eDrive, care utilizează în mod optim motorul electric şi motorul cu combustie, acest automobil are consum mai scăzut decât alte automobile din clasa sa cu motoare pe benzină sau diesel. Pe scurt: te bucuri de eleganţa unui model BMW Seria 3 Sedan şi primeşti un bonus de economie de combustibil.

 • Condusul pe distanţe lungi

  Bucură-te de condus eficient – chiar şi pe distanţe lungi. Acest hibrid plug-in are capacitatea excelentă de a parcurge distanţe lungi fără a face compromis în ceea ce priveşte autonomia sau funcţionalitatea.

TREN DE RULARE.

Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri puternic şi motorul electric eDrive extrem de eficient sunt forţele de propulsie ale BMW 330e iPerformance Sedan. Prin interacţiunea acestor tehnologii EfficientDynamics a fost creat un automobil inovator care oferă consum mic de combustibil, dinamică de condus extraordinară şi stabilitate în orice situaţie.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Managementul inteligent al energiei este unul din pilonii principali ai conceptului BMW eDrive. Acest sistem coordonează interacţiunea tuturor componentelor pentru a îmbina cea mai bună eficienţă posibilă cu dinamica de condus deosebită. Sistemul alege în mod predictiv tracţiunea adecvată, pentru a optimiza raportul putere-eficienţă al tracţiunii hibride. De exemplu, datele de navigaţie disponibile sunt utilizate pentru a identifica în avans secţiunile de traseu şi situaţiile de condus cele mai potrivite pentru motorul electric sau pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune.

În situaţiile în care motorul cu combustie ar avea un factor redus de eficienţă a energiei, sistemul comută la un nivel de încărcare mai mare, cu un factor putere-eficienţă mai bun. Acest lucru înseamnă că motorul cu combustie produce energie suplimentară, care este utilizată pentru a crea electricitate pentru baterie prin intermediul motorului electric/ generatorului şi care poate fi ulterior utilizată pentru condusul electric sau pentru susţinerea eficientă a motorului cu combustie. Acesta controlează de asemenea motorul electric/ generatorul, astfel încât energia cinetică este transformată în energie electrică în timpul rulării la liber şi la frânare. În combinaţie cu Modul ECO PRO, managementul inteligent al energiei adaptează toate sistemele automobilului, inclusiv toate componentele auxiliare şi funcţiile de confort, pentru rulare extrem de eficientă.

Cu butonul eDrive poţi alege între trei tipuri diferite de tracţiune electrică: modul standard AUTO eDRIVE, modul integral electric MAX eDRIVE şi modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”), care menţine constant nivelul de încărcare a bateriei.

 • Mod AUTO Edrive

  În modul AUTO eDRIVE, sistemul inteligent BMW EfficientDynamics determină cea mai eficientă interacţiune între motorul electric şi motorul cu combustie – în funcţie de viteza de deplasare şi de starea de încărcare a bateriei. Acest mod are două etape: dacă nivelul de încărcare a bateriei este între 12% şi 100%, te poţi bucura de condus integral electric la viteze de până la 80 km/h. La viteze mai mari sau cu solicitări mai exigente, motorul pe benzină porneşte automat. Dacă nivelul de încărcare a bateriei scade sub 12%, BMW 330e iPerformance Sedan poate fi condus în mod integral electric cu acceleraţie moderată de până la 20 km/h şi cu acceleraţie uşoară şi în mod constant la viteze de până la 55 km/h.

 • Mod MAX eDRIVE

  Condus electric şi distracţie maximă: în modul MAX eDRIVE, te poţi bucura de condusul integral electric la viteze de până la 120 km/h. La viteze mai mari sau în cazul în care potenţialul de accelerare a fost epuizat, motorul cu combustie porneşte automat.

 • Mod SAVE BATTERY

  Când nivelul de încărcare a bateriei este scăzut, modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”) permite reîncărcarea bateriei de la motorul cu combustie sau menţine constant nivelul de încărcare al acesteia. În acest fel, conducătorul auto poate păstra capacitatea bateriei pentru a conduce mai târziu în mod integral electric.

 • Selectare anticipată a modului de condus

  După ce ai introdus destinaţia în sistemul de navigaţie, sistemul de management al energiei analizează ruta planificată, prin intermediul unor date constante precum limitele de viteză şi informaţiile în timp real cu privire la condiţiile curente de trafic. Astfel, sistemul utilizează eficient şi adecvat modul de condus electric şi mai ales pe rute unde acest lucru este cel mai benefic (de exemplu, la condusul în oraş).

ÎNCĂRCARE.

Încărcarea bateriei de înaltă tensiune este un proces deosebit de uşor, fie că este vorba de o priză convenţională de la domiciliu sau de sistemul BMW i Wallbox din cadrul numeroaselor produse şi servicii 360° ELECTRIC. Atunci când eşti în deplasare, poţi încărca bateria automobilului la una din numeroasele staţii de încărcare publice ChargeNow.

 • Încărcare la domiciliu

  Automobilul poate fi încărcat la domiciliu uşor şi rapid, prin conectarea la o priză prin intermediul cablului standard de încărcare furnizat şi este gata de plecare cu bateria plină între aproximativ două şi patru ore. Încărcarea este chiar mai rapidă şi mai comodă atunci când se realizează cu sistemul BMW i Wallbox disponibil separat. Această staţie de încărcare pentru uz casnic montată pe perete creşte capacitatea de încărcare şi scade timpul de încărcare, ceea ce o transformă în accesoriul ideal pentru automobilele BMW. Serviciul de instalare este flexibil şi poate fi personalizat pentru nevoile tale specifice.

  Portul de încărcare al automobilului se află în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă faţă. Statusul de încărcare este indicat clar de inelul cu lumină LED de pe portul de încărcare.

 • Încărcarea în deplasare

  Alături de încărcarea automobilului la domiciliu a fost dezvoltat serviciul pentru mobilitate ChargeNow de la BMW, cu ajutorul căruia acum poţi încărca automobilele BMW electrice şi automobile hibride plug-in la priză în timp ce călătoreşti, oriunde în lume. Totul devine mai uşor şi pentru că staţiile de încărcare publice ale numeroşilor furnizori s-au unit pentru a forma o reţea imensă.
  Toate staţiile de încărcare ChargeNow pot fi localizate uşor în sistemul de navigaţie prin intermediul serviciilor BMW ConnectedDrive, al aplicaţiei „BMW Remote App” sau al website-ului ChargeNow. Portul de încărcare al automobilului se află în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă faţă, unde un inel cu lumină LED de pe portul de încărcare oferă informaţii cu privire la statusul de încărcare al automobilului, vizibil chiar şi din exteriorul acestuia.
  Prin crearea cardului ChargeNow şi a aplicaţiei „Intercharge”, conducătorii auto pot beneficia acum de acces fără plată în numerar pentru a utiliza staţiile de încărcare. Descrierea generală a tuturor procedurilor de încărcare poate fi accesată prin intermediul portalului pentru clienţi la adresa chargenow.com. Cu ChargeNow, clienţii primesc şi detalierea tuturor costurilor acumulate, iar la sfârşitul lunii primesc factura, care se plăteşte cu cardul.

CONECTIVITATE.

Eşti mereu conectat(ă) la automobilul tău BMW: cu ajutorul smartphone-ului tău (cu sistem de operare iOS) poţi utiliza funcţii specifice pachetului BMW de servicii la distanţă, precum încuierea automobilului sau funcţii specifice conceptului hibrid. Acest lucru înseamnă că eşti mereu la curent cu cifrele privind consumul de combustibil şi eficienţa automobilului tău BMW 330e iPerformance Sedan. Serviciile BMW sunt disponibile în orice situaţie, atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului.

 • Aplicaţia „BMW Connected”

  Funcţia Servicii la distanţă din cadrul aplicaţiei „BMW Connected” pentru automobile hibrid „plug-in” şi pentru dispozitive cu sistem de operare iOS afişează informaţii detaliate despre starea curentă a automobilului tău BMW – precum locaţia automobilului, nivelul de încărcare a bateriei şi distanţa care mai poate fi parcursă în mod electric.

  Poţi controla procedura de încărcare de la distanţă, prin intermediul cronometrului săptămânal şi poţi activa controlul temperaturii tot de la distanţă, moment care să coincidă cu începutul călătoriei. Cu ajutorul acestei aplicaţii, destinaţii precum puncte de interes şi staţii de încărcare pot fi trimise cu uşurinţă direct în automobil.

  Funcţia Servicii la distanţă din cadrul aplicaţiei „BMW Connected” pentru automobile hibrid „plug-in” măsoară eficienţa fiecărei călătorii şi oferă sfaturi utile, precum metode mai eficiente de condus şi de creştere a autonomiei. Funcţia nu este disponibilă încă în România.

 • Presetare

  Intri într-un automobil confortabil, răcoros în timpul verii şi într-unul cald, cu geamuri dezgheţate în timpul iernii – aceste lucruri sunt posibile datorită sistemului de încălzire şi de răcire staţionar al hibridului BMW 330e plug-in. Datorită unui compresor electric de răcire şi a unui sistem electric de încălzire fără rezervor, aerul condiţionat automat poate funcţiona aproape silenţios chiar şi atunci când motorul este oprit. Pot fi programate în avans două moduri diferite de pornire.
  Cu o jumătate de oră înainte de plecarea planificată, un sistem de control inteligent implementează reglajele de încălzire, răcire şi ventilaţie pentru a atinge temperatura selectată. Sistemul este operat prin intermediul Controller-ul iDrive din interiorul automobilului sau foarte comod, cu un smartphone compatibil, prin intermediul aplicaţiei „BMW Remote Services”.
  Acest lucru este posibil în cazul în care bateria de înaltă tensiune este încărcată suficient, iar sistemul de încălzire şi de răcire staţionar funcţionează indiferent dacă automobilul este în curs de încărcare sau nu.

CONFORT.

Este aproape de la sine înţeles că un automobil inovator ca BMW 330e iPerformance Sedan oferă cel mai mare confort posibil. Bateria de înaltă tensiune este poziţionată atât de compact, încât portbagajul de aproximativ 370 de litri oferă spaţiu generos pentru cerinţele de zi cu zi. Suspensia standard asigură dinamică maximă de condus, stabilitate în orice moment şi o senzaţie plăcută în timpul condusului – chiar şi în timpul călătoriilor lungi sau atunci când automobilul este foarte încărcat.