MINIMIZEAZĂ REZISTENŢA AERULUI. MAXIMIZEAZĂ EFICIENŢA.

BMW EfficientDynamics în BMW Seria 3 Gran Turismo.

BMW Seria 3 Gran Turismo oferă un pachet cuprinzător de măsuri şi tehnologii, pentru plăcere sporită de a conduce şi emisii de noxe reduse.

Read more

MODUL ECO PRO.

De îndată ce selectezi Modul ECO PRO pentru consum redus de combustibil, sistemul inteligent intră în acţiune şi – în funcţie de stilul tău de condus – îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20% (potrivit unui studiu BMW intern de consum).
Acceleraţia şi răspunsul transmisiei, împreună cu punctele de schimbare a treptelor de viteză şi strategia de control a sistemului de climatizare, sunt adaptate în vederea optimizării consumului de combustibil. Control Display-ul afişează tehnologiile EfficientDynamics care scad consumul de combustibil curent, iar sfaturile ECO PRO referitoare la stilul tău de condus actual te ajută să sporeşti suplimentar eficienţa automobilului tău.
Un plus de 5 procente poate fi economisit prin folosirea funcţiilor suplimentare Coasting (doar cu transmisie Steptronic), Asistent la drum şi Ruta ECO PRO (ambele doar cu sistemul de navigaţie Professional) şi Pilot automat în Modul ECO PRO.

 • Funcţia Coasting

  Funcţia Coasting este un alt aspect al modului ECO PRO: dacă la viteze cuprinse între 50 km/h şi 160 km/h conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu frânează, sistemul deconectează motorul, iar automobilul rulează la liber (coasting) - adică merge fără puterea motorului.

 • Asistent la drum

  Asistentul la drum, împreună cu sistemul de navigaţie Professional, reprezintă o caracteristică inovatoare a modului ECO PRO. În funcţie de datele de navigaţie, acesta identifică din timp virajele, zonele urbanizate, sensurile giratorii, intersecţiile, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei. Asistentul pentru condusul proactiv controlează la fel de eficient şi funcţia Coasting.

 • Rute ECO PRO

  Modul ECO PRO include şi funcţia Rute ECO PRO care, împreună cu noua generaţie de sistem de navigaţie Professional, analizează diverşi parametri, precum stilul individual de condus, traficul şi condiţiile rutiere curente, în scopul calculării celei mai eficiente rute.

 • Pilot automat în modul ECO PRO

  Pilotul automat în modul ECO PRO adaptează viteza şi frânează atunci când este necesar, până la oprirea completă a automobilului. Atunci când situaţia din trafic a revenit la normal, automobilul atinge în mod eficient viteza dorită.

AERODINAMICĂ.

Designul inovator al automobilului este orientat în mod sistematic către filosofia BMW EfficientDynamics. Bara de protecţie faţă şi şasiul optimizate aerodinamic impresioneză prin trăsăturile noi, inovatoare, ce reduc consumul de combustibil.
Bara de protecţie faţă este un element de design consacrat ce reprezintă perfect filosofia BMW EfficientDynamics. Elementul integrat "Air Curtain" direcţionează fluxul de aer de-a lungul aripilor roţilor faţă prin intermediul a două prize de verticale. Odată pornit, curentul de aer formează o “cortină” în jurul roţilor. Aceste inovaţii minimizează turbulenţele şi efectul de frânare, astfel încât se reduce consumul de combustibil. Partea inferioară căptuşită a şasiului şi scutul motorului contribuie, de asemenea, la sporirea aerodinamicii, în mod semnificativ.

FUNCŢIE START STOP MOTOR AUTOMATĂ.

Funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv.
În timp ce aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată preia controlul şi economiseşte combustibil, prin oprirea motorului imediat ce automobilul este la ralanti şi ai luat piciorul de pe ambreiaj (transmisie manuală) sau atunci când frânezi până la oprire completă (transmisie Steptronic).
Un semnal pe Info Display indică faptul că funcţia Start Stop motor automată este activă. De îndată ce apeşi ambreiajul (transmisie manuală) sau iei piciorul de pe frână (transmisie Steptronic), motorul porneşte din nou, automat, iar tu îşi poţi continua călătoria repede şi liniştit(ă).

 • Sigur şi confortabil

  Funcţia Start Stop motor automată nu scade niciodată confortul la condus şi siguranţa, pentru că rămâne inactivă în cazul în care motorul nu a atins temperatura ideală de funcţionare, interiorul nu a fost încă suficient încălzit/ răcit, dacă nivelul bateriei este prea scăzut sau dacă roteşti volanul. O unitate de control centrală reporneşte motorul dacă este necesar, chiar şi atunci când automobilul este oprit (de exemplu, dacă automobilul începe să înainteze încet sau în cazul în care parbrizul se abureşte). Funcţia Start Stop motor automată poate fi oprită în orice moment, prin apăsarea unui buton.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

De fiecare dată când frânezi, se generează energie cinetică, iar până de curând această energie nu era utilizată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare profită acum de acest potenţial, mult timp necunoscut. Acesta canalizează energia generată de fiecare dată când conducătorul auto frânează sau ia piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o transformă în electricitate.
Această electricitate este apoi utilizată pentru a încărca bateria automobilului. Sistemul inteligent de management al energiei înseamnă că alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant şi că generatorul este astfel mai puţin solicitat. Drept rezultat, consumul de combustibil scade, iar performanţa creşte – caracteristic BMW EfficientDynamics.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte şi transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte permit o schimbare mult mai rapidă a vitezelor, datorită intervalelor reduse între treptele de viteză şi a intervalelor mici de turaţie. Acest lucru asigură o combinaţie de confort maxim, dinamică plină de energie şi consum redus de combustibil.
Transmisia Steptronic cu 8 trepte asigură schimbări mai line de treaptă şi zgomot de la motor redus, la viteze mari - în timp ce consumul de combustibil este redus în mod semnificativ. Treptele individuale au gradaţii mai fine, iar astfel procesul de transmisie devine aproape imperceptibil. În acelaşi timp, motorul rămâne la nivele de performanţă care îi permit să utilizeze în mod optim puterea şi eficienţa. La viteze mari, treptele suplimentare reduc numărul turaţiilor, iar acest lucru rezultă în reducere a consumului de combustibil şi a zgomotului generat de motor.

 • Tren de rulare cu sistem de anticipare

  Datorită transmisiei Steptronic cu 8 trepte de la BMW EfficientDynamics, acum poţi creşte performanţa automobilului tău cu sprijin de la trenul de rulare cu sistem de anticipare activat prin intermediul sistemului Driving Experience Control. În modul „Sport”, sistemul de control al transmisiei utilizează date primite de la sistemul de navigaţie, pentru răspuns mai dinamic bazat pe caracteristicile suprafeţei de rulare. După cum o sugerează şi numele, modul Comfort are reglaje ale transmisiei orientate spre confort şi asigură mai puţine schimbări de treaptă.

 • Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte

  Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte se adaptează la stilul tău de condus, fie că este un stil relaxat sau unul extrem de dinamic. Pe lângă schimbarea automată a vitezei, poţi trece oricând la transmisia manuală, unde schimbi vitezele folosind schimbătorul de viteze scurtat sau cele două padele aflate pe volanul Sport. În modul Sport, schimbarea vitezelor este concepută pentru performanţă ridicată şi pentru acceleraţie optimizată. Sistemul Launch Control oferă un plus de dinamică: această funcţie inspirată din lumea motorsport controlează turaţiile la pornirea motorului şi permite accelerare maximă de pe loc. Cu transmisia Steptronic sport cu 8 trepte ajungi la nivelul maxim de eficienţă şi în acelaşi timp te bucuri de o senzaţie incomparabilă la schimbarea vitezelor.