IMPRESIONANT DE SPORTIV, CHIAR MAI MULT DECÂT ŢI-AI IMAGINAT.

Dinamica de condus a BMW Seria 3 Gran Turismo.

Cu echipamente precum Suspensia M adaptivă, Modul Sport şi direcţia sport variabilă, BMW Seria 3 Gran Turismo devine mai sportiv şi mai agil. Spoilerul spate foloseşte fluxul de aer pentru a minimiza portanţa şi a oferi eficienţă şi dinamică sporite.

Read more

MODUL SPORT.

O chestiune de configurare: cu sistemul Driving Experience Control setat în modul Sport, motorul şi dinamica BMW Seria 3 Gran Turismo reacţionează mai prompt şi astfel poţi experimenta un stil de condus mai sportiv.
Modul Sport este activat prin intermediul sistemului Driving Experience Control instalat în consola centrală. Pe baza unei configurări predefinite şi a opţiunii selectate rezultă reglaje considerabil mai dinamice pentru trenul de rulare şi suspensie, în comparaţie cu setările standard. Motorul răspunde mai spontan. În combinaţie cu transmisia Steptronic, punctele de schimbare a vitezelor au caracter mai sportiv.
În combinaţie cu suspensia M adaptivă, şasiul este configurat mult mai atletic. Dacă optezi pentru servodirecţia sport variabilă, asistenţa servodirecţiei electrice este redusă, ceea ce îţi permite să resimţi mai bine controlul direcţiei.

SERVODIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

SERVODIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

Agilitate crescută şi confort la parcare.

Servodirecţia sport variabilă susţine un stil de condus mai direct şi include funcţia Servotronic pentru agilitate sporită şi confort la parcare.
Servodirecţia sport variabilă funcţionează independent de viteza curentă a automobilului şi adaptează raportul de direcţia la unghiul virajului. Acest sistem include funcţia Servotronic şi reduce unghiul de rotire al roţii necesar pentru a realiza viraje înguste. Rezultatul este confort sporit la parcare sau la manevrarea automobilului, precum şi abilitatea sportivă de manevrare în spaţii înguste sau în virajele foarte strânse. Pentru unghiurile înguste, sistemul oferă stabilitate direcţională excelentă şi un grad foarte ridicat de precizie.

SPOILER SPATE ACTIV.

Spoilerul spate activ optimizează circulaţia fluxului de aer în spatele automobilului tău pe măsură ce viteza creşte, pentru a asigura stabilitate excelentă şi dinamică de condus caracteristică BMW.
Spoilerul spate se extinde automat la viteze de peste 110 km/h şi se retrage odată ce viteza a fost redusă la sub 70 km/h. Poţi, de asemenea, să controlezi manual spoilerul activ din spate printr-un buton amplasat pe portiera conducătorului auto (sub butoanele pentru controlul electric al geamurilor).

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

Pentru manevrabilitate mai dinamică.

Suspensia M adaptivă a fost coborâtă cu 10 mm, pentru a creşte potenţialul dinamic al automobilului. Conducătorul auto poate configura caracteristicile de condus prin intermediul sistemului Driving Experience Control, pentru a permite orice stil de condus, oricând - de la un stil confortabil până la unul foarte dinamic. Indiferent de configurarea pentru care optezi, amortizoarele controlate electric ale suspensiei M adaptive sunt calibrate pentru a se adapta suprafeţei de rulare în fracţiuni de secundă. Sistemul utilizează numeroşi senzori care măsoară vibraţiile roţilor dar şi viteza automobilului, pentru a adapta în mod ideal amortizoarele şi pentru a asigura siguranţă optimă pentru toţi pasagerii.
Poţi alege modul COMFORT pentru un stil mai relaxat, în timp ce modul SPORT permite caracteristici mai sportive ale suspensiei şi reglaje mai ferme ale amortizoarelor. Modul SPORT+ este cea mai bună alegere pentru un stil de condus extrem de dinamic: când activezi Controlul dinamic al tracţiunii (Dynamic Traction Control – DTC), care permite alunecare roţilor cu tracţiune, te bucuri de un stil de condus atletic care testează dinamica automobilului până la limită. În acest timp, Controlul dinamic al stabilităţii (Dynamic Stability Control – DSC) nu este complet dezactivat, ci acesta intervine mai târziu - în limitele permise de legile fizicii şi atât timp cât acest lucru este complet sigur - pentru a stabiliza automobilul.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase sau abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.