DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului BMW Seria 3 Gran Turismo.

Numeroase tehnologii inovatoare te sprijină în timp ce conduci şi îţi garantează cel mai înalt nivel de confort şi siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrurilor importante în viaţă - precum plăcerea de a conduce fără griji.

Read more

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.

Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când activezi semnalizarea.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h).

Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe sistemul acţionează frânarea automat. Această funcţie poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

SISTEME DE CAMERE VIDEO.

Sistemul de asistenţă la parcare (PDC - Park Distance Control), camera video cu perspectivă panoramică şi camera video spate sunt ideale pentru a ţine automobilul sub control în timpul manevrelor în spaţiile de parcare sau la ieşirile de pe autostradă.
Funcţia PDC în faţă şi în spate îţi permite să parchezi sigur şi comod, datorită semnalelor optice şi acustice pe care le emite.
Echipamentul pentru perspectivă panoramică îţi afişează o imagine panoramică a automobilului pe Control Display. Camerele video cu perspectivă laterală asigură perspectivă mai bună atunci când vizibilitatea este redusă, de exemplu la ieşiri de pe autostradă.
Camera video spate sporeşte vizibilitatea la manevre de marşarier şi de parcare realizate cu viteze mai mici de 20 km/h.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci – chiar şi spaţiile înguste de parcare laterală – atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.
 

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice.
 

Atunci când parchezi fără a utiliza funcţia Asistent la parcare, sistemul de ajutor pentru parcarea laterală foloseşte sezori suplimentari pentru a monitoriza zonele laterale ale automobilului şi afişează obstacolele pe Control Display. Astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

PILOT AUTOMAT CU FUNCŢIE STOP&GO.

Pilotul automat cu funcţie Stop&Go, care include funcţia de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare, îţi oferă mai mult confort, sporeşte siguranţa şi este foarte util de utilizat oricând.

Senzorii radar măsoară în mod constant distanţa faţă de participanţii la trafic din faţă şi menţine faţă de aceştia o distanţă preselectată. Sistemul accelerează automat înapoi la viteza de navigare, atunci când banda este din nou liberă. Iar datorită sistemului de Avertizare de proximitate, te bucuri de călătorie sigură în orice situaţie - chiar dacă Pilotul automat nu este activat. Dacă un automobil din faţă frânează brusc, se activează prima etapă a avertizării, care constă într-un semnal vizual, urmat de un semnal acustic, în etapa a doua a avertizării. În cazul în care conducătorul auto nu a reacţionat la aceste avertismente, sistemul va aplica forţa maximă de decelerare.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Toate informaţiile relevante în câmpul tău vizual.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului.

Sunt afişate informaţii precum viteza curentă, împreună cu instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

Rezoluţie excelentă.

Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras(ă) de la condus. Intensitatea luminii este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

SPEED LIMIT INFO CU INDICATOR DE INTERZICERE A DEPĂŞIRII.

Menţine-te în zona de siguranţă – funcţia Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii te ţine la curent cu viteza maximă admisă, precum şi cu interdicţiile de depăşire.
O cameră video specială monitorizează semnele de circulaţie. Printr-un dispozitiv de control, informaţia este procesată, împreună cu datele primite de la sistemul de navigaţie. La fel ca şi alte componente ale automobilului, precum senzorul de ploaie, sistemul te poate informa în legătură cu limitele variabile de viteză corespunzătoare situaţiei de condus – de exemplu, pe vreme ploioasă ori restricţii temporare.

PROTECŢIE ACTIVĂ.

Sistemul de Protecţie activă reprezintă sistemul BMW ConnectedDrive de protecţie preventivă pentru pasageri. De îndată ce au fost prinse centurile de siguranţă faţă şi automobilul s-a pus în mişcare, acestea sunt pretensionate în mod automat.

Dacă în timpul condusului survine o situaţie periculoasă, centurile de siguranţă sunt pretensionate reversibil dacă este necesar , iar geamurile laterale sunt închise automat, la fel şi plafonul panoramic, dacă acesta există.. Astfel de situaţii critice includ frânarea bruscă sau subvirarea sau supravirarea automobilului.

Dacă automobilul este echipat cu sistem de Avertizare de coliziune frontală sau cu sistem de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare, riscul potenţialelor coliziuni cu automobile staţionare sau în mişcare poate fi identificat din timp (în limitele permise de sistem).

În anumite situaţii potenţial periculoase, sistemul poate frâna automobilul, fără a fi nevoie de intervenţie din partea conducătorului auto. Acest lucru ajută la reducerea riscului survenirii unei coliziuni ulterioare accidentului sau poate chiar preveni accidentul.

În plus, Sistemul de asistenţă Attentiveness Assistant monitorizează comportamentul conducătorului auto, pentru a identifica simptome ale oboselii. Sistemul analizează comportamentul conducătorului auto la virare şi reacţionează atunci când surprinde abateri, prin recomandarea unei pauze pe Control Display.