consum mai mic de combustibil bmw seria 2 gran tourer

CONSUM MIC DE COMBUSTIBIL.

Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Gran Tourer.

CONSUM MIC DE COMBUSTIBIL.

Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Gran Tourer.

Motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină şi diesel, sistem sofisticat al şasiului şi transmisie Steptronic de mare precizie: BMW Seria 2 Gran Tourer oferă experienţă dinamică remarcabilă şi eficienţă maximă atât pe trasee lungi, cât şi în viraje înguste. Datorită managementului inteligent al energiei cu tehnologiile BMW EfficientDynamics, BMW Seria 2 Gran Tourer are grijă de consumul de combustibil, de mediul înconjurător şi de portofelul tău.

CONSUM MIC DE COMBUSTIBIL. Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Gran Tourer.

Motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină şi diesel, sistem sofisticat al şasiului şi transmisie Steptronic de mare precizie: BMW Seria 2 Gran Tourer oferă experienţă dinamică remarcabilă şi eficienţă maximă atât pe trasee lungi, cât şi în viraje înguste. Datorită managementului inteligent al energiei cu tehnologiile BMW EfficientDynamics, BMW Seria 2 Gran Tourer are grijă de consumul de combustibil, de mediul înconjurător şi de portofelul tău.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Fie că este vorba de performanţă maximă sau de consum minim de combustibil – la BMW, accentul este pus întotdeauna pe oferirea plăcerii de a conduce. BMW EfficientDynamics este strategia elaborată de BMW pentru a obţine consum de combustibil şi emisii de noxe mici, în timp ce se creşte dinamica şi plăcerea de a conduce. Este un pachet cuprinzător de tehnologii care include motorul, managementul energiei şi conceptul de automobil – toate acestea în echiparea standard a fiecărui automobil BMW.

Noua generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină şi diesel este responsabilă pentru îmbunătăţirea performanţei şi pentru consumul mic de combustibil. Aerodinamica optimizată contribuie la creşterea eficienţei, alături de conceptul BMW EfficientLightweight, care diminuează greutatea şi în acelaşi timp sporeşte rigiditatea prin utilizarea materialelor potrivite la locul potrivit. Acest lucru demonstrează spiritul inovator caracteristic BMW, unicul producător de automobile care utilizează ca material-cheie fibra de carbon (CFRP), ce are construcţie ultrauşoară şi care este ultrarigidă. Este un pachet cuprinzător de tehnologii, care include sistemul inteligent de management al energiei şi modul ECO PRO disponibil opţional, care face condusul cât mai eficient posibil.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Sistemul sDrive se regăseşte în automobilele BMW unde cuplul distribuit de trenul de rulare este transmis prin intermediul unei singure punţi. Majoritatea automobilelor BMW sunt prevăzute cu sistemul sDrive de tracţiune spate. În funcţie de conceptul de automobil, tracţiunea faţă sDrive poate fi de asemenea utilizată. Tracţiunea faţă sDrive a BMW Seria 2 Gran Tourer reprezintă soluţia eficientă pentru automobile compacte cu interior foarte spaţios şi oferă în acelaşi timp dinamica şi agilitatea caracteristice BMW.

PLĂCERE NELIMITATĂ DE A CONDUCE.

Descoperă BMW Seria 2 Gran Tourer în cadrul filmului.

PLĂCERE NELIMITATĂ DE A CONDUCE.

Descoperă BMW Seria 2 Gran Tourer în cadrul filmului.

SISTEM DINAMIC DE PROPULSIE.

Sistemul dinamic de propulsie al BMW Seria 2 Gran Tourer este performant şi eficient. Motoarele BMW TwinPower Turbo diesel şi pe benzină, alături de transmisia Steptronic cu 6 sau 8 trepte şi gradaţie optimizată a treptelor, asigură eliberare optimă a puterii, răspuns îmbunătăţit şi emisii de noxe mici, precum şi rulare lină.

 • Tehnologie BMW TwinPower Turbo

  Datorită tehnologiei BMW TwinPower Turbo, noua generaţie inovatoare de motoare BMW diesel şi pe benzină din familia motoarelor BMW EfficientDynamics oferă performanţă agilă şi răspuns excelent, chiar şi la turaţii mici, în timp ce consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici. Eficienţa sporită şi dinamica optimă oferă plăcere intensă de a conduce.

 • Transmisie Steptronic cu 6 trepte

  Transmisia Steptronic cu 6 trepte face ca schimbarea treptelor de viteză şi condusul să fie mult mai comode, datorită răspunsului excelent la schimbarea treptelor de viteză. Acest lucru se datorează sistemului inovator de control hidraulic, care oferă confort suprem, condus dinamic şi consum mic de combustibil.

 • Transmisie Steptronic cu 8 trepte

  Transmisia Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în materie de confort şi de performanţă dinamică şi este un element-cheie al tehnologiilor BMW EfficientDynamics. Gradaţiile foarte fine dintre trepte permit distribuţie optimă a puterii, în toate treptele de viteză. Acest lucru rezultă în consum mic de combustibil, în timp ce tu te poţi bucura de sportivitate crescută şi de performanţă dinamică. Turaţiile motorului sunt reduse, în special la viteze mari, iar acest lucru scade atât consumul de combustibil, cât şi zgomotul specific motorului.
  Sistemul este susţinut şi de ambreiajul convertor – chiar dacă automobilul se află în modul manual de operare. Tranziţiile rapide între vitezele motorului şi reglajul precis al transmisiei garantează schimbări imperceptibile de treaptă. Funcţiile integrate precum trenul de rulare cu sistem de anticipare şi sistemul de monitorizare permanentă a traseului automobilului şi a situaţiiilor din trafic influenţează în mare măsură modul în care transmisia schimbă treptele. Indiferent de modul curent de condus, sistemul detectează treapta potrivită de rulare.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Consum mic de combustibil, plăcere maximă de a conduce: cu tehnologiile BMW EfficientDynamics, cu fiecare picătură de combustibil ajungi mai departe cu BMW Seria 2 Gran Tourer. Mai multă performanţă, mai multă eficienţă şi mai multă distracţie la condus.

 • Modul ECO PRO

  Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus – potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţiile suplimentare precum „Coasting” şi Rutele ECO PRO oferă consum mic de combustibil.

 • Funcţie Start Stop motor automată

  Funcţia Start Stop motor automată opreşte motorul atunci când automobilul se opreşte temporar (de exemplu la semafor sau în trafic aglomerat), pentru a economisi combustibil. Atunci când apeşi ambreiajul (în cazul transmisiei manuale) sau iei piciorul de pe frână (în cazul transmisiei Steptronic), motorul reporneşte automat, într-o fracţiune de secundă.

 • Recuperarea energiei la frânare

  De fiecare dată când frânezi se generează energie cinetică, iar până de curând această energie nu era utilizată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare profită acum de acest potenţial, mult timp necunoscut. Acesta canalizează energia generată de fiecare dată când frânezi sau iei piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o transformă în electricitate.
  Această electricitate este apoi utilizată pentru a încărca bateria automobilului. Sistemul inteligent de management al energiei înseamnă că alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant şi că generatorul este astfel mai puţin solicitat. Drept rezultat, consumul de combustibil este mic iar performanţa creşte – caracteristic tehnologiei BMW EfficientDynamics.

 • Indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză

  Schimbarea treptelor de viteză la momentul potrivit poate economisi mult combustibil, în special în trafic urban şi pe distanţe lungi. Schimbare optimă a treptelor de viteză, consum mic de combustibil – sistemul electronic al motorului identifică cele mai eficiente trepte de viteză, în funcţie de condiţiile rutiere şi de viteza motorului. Pe Info Display se aprinde o săgeată pentru a te anunţa că este mai eficient să conduci într-o treaptă de viteză superioară sau inferioară. De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi în acest caz recomandarea va fi amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Teste BMW comparative interne au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.

AERODINAMICĂ.

Datorită caracteristicilor aerodinamice, fiecare automobil BMW are coeficient scăzut de frânare aerodinamică. Caracteristicile aerodinamice includ soluţii inovatoare precum sistemul de control al supapelor de aer, scutul plan al caroseriei, paletele de aer din partea spate şi elementul „Air Curtain” integrat în şorţul faţă. Toate acestea au impact pozitiv asupra eficienţei şi stabilităţii la condus şi reduc în acelaşi timp zgomotul din interiorul automobilului.

 • Element „Air Curtain”

  Şorţul faţă cu elementul „Air Curtain” integrat reprezintă un element de design care întrupează filosofia BMW EfficientDynamics. Elementul „Air Curtain” orientează fluxul de aer prin cele două prize de aer verticale şi de-a lungul arcadelor roţilor faţă, iar astfel fluxul de aer accelerat creează un fel de „cortină” pe suprafaţa exterioară a roţilor. Aceste tehnologii inovatoare reduc efectul de frânare al turbulenţelor şi prin urmare au drept rezultat consum mic de combustibil.

 • Palete de aer

  Paletele de aer reprezintă extensiile montanţilor superiori pe părţile laterale spate ale automobilului. Acestea reduc efectul de frânare al turbulenţelor din spatele automobilului şi prin urmare scad frânarea aerodinamică, iar astfel consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

AGILITATE ŞI CONFORT LA CONDUS.

AGILITATE ŞI CONFORT LA CONDUS.

Agilitate în trafic urban sau relaxare în vacanţă: BMW Seria 2 Gran Tourer se adaptează perfect la orice situaţie de condus şi oferă plăcere nelimitată de a conduce. Menţine stabilitatea automobilului în orice situaţie de condus – datorită servodirecţiei electromecanice, care asigură răspuns direct, în timp ce îmbunătăţeşte agilitatea şi confortul la condus. Perfect adaptată la conceptul de automobil, servodirecţia electromecanică oferă precizie şi răspuns direct, cu mai puţin efort la parcare.
Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă răspuns direct şi agil, cu efort mai mic la virare. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse proporţii de direcţie, pentru manevrabilitate îmbunătăţită. Astfel, dacă alegi un stil de condus sportiv, parcarea şi virajele devin mai confortabile.