DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Seria 2 Gran Tourer.

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Seria 2 Gran Tourer.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra pe unul dintre cele mai importante lucruri în viaţă – plăcerea de a conduce fără griji.

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Seria 2 Gran Tourer.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra pe unul dintre cele mai importante lucruri în viaţă – plăcerea de a conduce fără griji.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

Simbolurile proiectate pe panoul retractabil deasupra panoului de instrumente sunt afişate integral color şi redau semnele de circulaţie în mod realist, în timp ce culoarea uşor nuanţată a panoului măreşte contrastul.

Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, însă poate fi de asemenea reglată manual, în funcţie de preferinţele individuale. Afişajele pe timp de zi şi cele pe timp de noapte prezintă caracteristici diferite. În plus, poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi avertizările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto. Informaţiile nu sunt complet vizibile dacă porţi ochelari de soare cu lentile polarizate.

PACHET DRIVING ASSISTANT PLUS.

Pachetul Driving Assistant Plus creşte semnificativ siguranţa şi confortul. Acest pachet include sistemul de Avertizare de coliziune frontală şi sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Asistentul fază lungă, sistemul Speed Limit Info, pilotul automat cu funcţie Stop&Go bazat pe camere video, precum şi sistemul de asistenţă în ambuteiaje.

 • Asistenţă în ambuteiaje

  Sistemul de asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone. La viteze de până la 60 km/h, sistemul permite automobilului să ruleze la liber, în funcţie de celelalte automobile participante la trafic, ceea ce înseamnă că ambuteiajele devin mai puţin stresante. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă, dacă este nevoie – oferind şi sprijin din partea direcţiei active.

 • Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie

  Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului.

 • Avertizare de proximitate şi avertizare de pietoni

  În situaţii critice, sistemul de avertizare de proximitate te avertizează în două etape. Sistemul de avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. În acelaşi timp, frânele sunt coordonate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe, sistemul acţionează frânele automat, pentru a reduce viteza de impact. Dacă un automobil din faţă frânează brusc, sistemul emite avertizări din ce în ce mai intense, până la frânare uşoară.

 • Pilot automat cu funcţie Stop&Go

  Pilotul automat cu funcţie Stop & Go bazat pe camere video menţine constantă viteza selectată, de până la 140 km/h şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Dacă este necesar, acesta va aplica frânarea până la oprire completă, apoi va porni din nou în mod automat. În trafic aglomerat, acesta menţine distanţa minimă faţă de automobilul din faţă.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PLUS CU CONTROLLER IDRIVE TOUCH.

Sistemul de navigaţie Plus, care include sistemul BMW Head-Up Display, îmbină diverse funcţii utile: sistem de navigaţie cu afişaj LCD color de 8,8”, radio, MP3 player cu tuner RDS dublu şi afişaj TFT de 5,7” de rezoluţie mare pentru panoul de instrumente. Sistemul de asistenţă la drum îţi oferă informaţii prin afişarea unei săgeţi sau a unei hărţi, alături de instrucţiuni vocale. Sistemul de navigaţie este operat în mod intuitiv prin intermediul Controller-ului iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor şi opt funcţii preferenţiale sau – în funcţie de echipamentele automobilului – prin intermediul sistemului de comandă vocală.
Sistemul de navigaţie Plus îţi oferă traseul cel mai rapid şi direct în numeroase ţări europene şi, în anumite cazuri, chiar în afara acestora.Tehnologia de transmitere a informaţiilor din trafic (TMC – Traffic Message Channel) este utilizată în vederea detectării din timp a obstacolelor. În acelaşi timp sunt calculate rapid rutele alternative, pentru ca tu să ajungi la destinaţie în condiţii de siguranţă.

 • Controller iDrive Touch

  Controller-ul iDrive Touch, parte a sistemului de navigaţie Plus, permite operarea comodă a Control Display-ului cu o singură mână. Datorită suprafeţei tactile integrate în Controller, poţi introduce cu uşurinţă informaţii precum destinaţii pentru sistemul de navigaţie folosind propriul tău scris de mână.
  De asemenea, Controller-ul poate fi rotit şi poţi apăsa pe acesta pentru a accesa multe funcţii şi setări, precum şi pentru a derula liste de opţiuni. Operarea acestui dispozitiv bazată pe simţul tactil este intuitivă, facilă şi reprezintă un ajutor real pentru tine, conducătorul auto, având în vedere că nu îţi distrage atenţia de la drum. Toate funcţiile operate prin intermediul Controller-ului pot fi vizualizate în mod confortabil pe Control Display.