ÎŞI CAUTĂ UN COMPLICE.

Dinamica de condus a BMW Seria 2 Coupé.

ÎŞI CAUTĂ UN COMPLICE.

Dinamica de condus a BMW Seria 2 Coupé.

Când trăieşti viaţa din plin, nu te interesează compromisurile. Şi nici pe BMW Seria 2 Coupé. Ţinuta de drum, distribuţia greutăţii în raport 50:50 şi performanţa sportivă a tracţiunii spate sunt unice în clasa sa. Este dinamic şi vivace şi concentrat pe un singur scop: plăcerea supremă de a conduce.

ÎŞI CAUTĂ UN COMPLICE.Dinamica de condus a BMW Seria 2 Coupé.

Când trăieşti viaţa din plin, nu te interesează compromisurile. Şi nici pe BMW Seria 2 Coupé. Ţinuta de drum, distribuţia greutăţii în raport 50:50 şi performanţa sportivă a tracţiunii spate sunt unice în clasa sa. Este dinamic şi vivace şi concentrat pe un singur scop: plăcerea supremă de a conduce.

DINAMICĂ DE CONDUS.

DINAMICĂ DE CONDUS.

Simţi că vrea să plece chiar şi atunci când încă stă pe loc. Aceasta este promisiunea pe care BMW Seria 2 Coupé şi-o ţine imediat ce apeşi butonul start motor. Convinge-te singur de acest lucru.

BMW M235i.

Acest automobil porneşte atunci când altele se opresc: motorul pe benzină cu 6 cilindri în linie şi turbocompresor, cu putere de 240 kW (326 CP) are calităţi de sprint demne de cartea recordurilor şi eficienţă maximă. Pachetul M Aerodinamic, marginea spoilerului spate şi şasiul M creează aspect extrem de atletic, contact mai puternic prin forţa de presiune şi comportament optim la condus, în orice situaţie. Chiar şi interiorul BMW M235i, cu scaunele Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, volanul M îmbrăcat în piele cu butoane multifuncţionale precum şi multe alte opţiuni, creează atmosfera unei lumi care se învârte în jurul curselor şi îţi oferă performanţă înaltă care îţi taie răsuflarea.

  • Exterior

    Cu motorul special cu 6 cilindri în linie şi sunetul sportiv, M Performance este cel mai sportiv dintre toate modelele Seria 2. Încă de la prima vedere, jantele M din aliaj uşor de 18” cu anvelopele mixte special create, farurile xenon şi frânele M Sport în albastru închis metalizat, precum şi cu logo-ul „M” - toate indică sportivitate remarcabilă. Suspensia M Sport special aliniată, coborâtă cu 10 mm şi direcţia sport variabilă ce include Servotronic, oferă automobilului agilitate şi dinamică de condus îmbunătăţite. Mai multă siguranţă, mai multă dinamică de condus: sistemul de tracţiune integrală xDrive disponibil opţional distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi şi asigură astfel tracţiune optimă şi agilitate chiar şi în condiţii de condus dificile.
    Pachetul M Aerodinamic, cu şorţul faţă special şi cu difuzorul spate, împreună cu spoilerul spate de pe portbagaj, asigură aerodinamică mai bună şi comportament mai bun al forţei de presiune. Capacele oglinzilor exterioare în Gri Ferric, împreună cu cele două ţevi de eşapament în crom negru, completează perfect aspectul sportiv al automobilului. Orice dubii rămase cu privire la performanţa unică a acestui model sunt imediat risipite la vederea numelui modelului „M235i” scris în partea spate, în crom închis.

  • Interior

    Interiorul modelului M Performance exprimă sportivitate, prin pragurile portierelor cu logo-ul „M235i”, scaunele sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, cusăturile caracteristice pe tapiţerie în stil M, precum şi volanul M multifuncţional, îmbrăcat în piele. Atmosfera specială este creată şi de ornamentele interioare M în aluminiu Hexagon şi de panoul de instrumente cu design specific al cadranelor şi cu gradaţii fine, precum şi de panoul de instrumente cu funcţionalitate extinsă, cu logo-ul „M235i”. Pielea Dakota în Oyster cu detalii în Oyster închis, disponibilă opţional, este foarte elegantă şi creează un contrast inedit cu aspectul sportiv al interiorului automobilului. Luminile pentru interior pot fi reglate în culorile exclusive portocaliu-roşu sau alb. Capitonajul plafonului BMW Individual în antracit completează aspectul dinamic, iar radioul Professional adaugă interiorului tuşa finală specială.

LAUNCH CONTROL

BMW Seria 2 Coupé impresionează din momentul în care spui start; dar impresionează şi atunci când stă pe loc. Cuvintele cheie care îi încântă pe toţi conducătorii auto sportivi: acceleraţie maximă. Acest lucru este posibil printr-o funcţie a transmisiei Steptronic Sport cu 8 trepte, numită „Launch Control”. Apasă scurt butonul DSC (Dynamic Stability Control – Controlul dinamic al stabilităţii), mută maneta schimbătorului de viteze în poziţia „S”, ţine apăsată pedala de frână şi şi apasă pedala de acceleraţie până la capăt – apoi eliberează pedala de frână şi află ce înseamnă cuplul adevărat.

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

Suspensia M adaptivă este coborâtă cu 10 mm şi astfel sporeşte întregul potenţial dinamic al automobilului. Cu ajutorul sistemului Driving Experience Control, conducătorul auto poate regla caracteristicile de condus în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la extrem de atletic. Orice reglaj alegi, amortizoarele controlate electronic ale suspensiei M adaptive sunt calibrate în câteva fracţiuni de secundă pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Sistemul utilizează de asemenea numeroşi senzori care măsoară vibraţiile roţilor, precum şi viteza automobilului. Iar astfel se obţine amortizare optimă şi siguranţă în automobil.
Pentru călătoriile relaxate poate fi selectat modul COMFORT. Modul SPORT permite un reglaj deosebit de atletic al suspensiei cu amortizoare configurate mai rigid. Pentru un condus extrem de dinamic, alegerea cea mai bună este modul SPORT+: Controlul dinamic al tracţiunii (DTC – Dynamic Traction Control) este activat pentru a permite o alunecare mai mare a roţilor cu tracţiune, pentru condus atletic ce împinge dinamica automobilului spre limite. Cu toate acestea, Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control) nu este complet dezactivat, ci doar intervine mult mai târziu pentru a stabiliza automobilul – în limitele fizice şi de siguranţă posibile.

DIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic permite un condus direct şi agil, cu efort minim la virare. Aceasta reacţionează prin variaţia raportului de virare, independent de viteza curentă. Acest lucru necesită mai puţine manevre ale volanului pentru a atinge un anumit unghi de virare. Iar astfel se îmbunătăţeşte agilitatea, mai ales la un stil de condus dinamic în viraje şi curbe strânse ori în cazul virajelor laterale bruşte pentru a evita un obstacol. De asemenea, creşte confortul la parcare, în viraje şi la manevrare. Pentru unghiuri mici de virare, sistemul oferă stabilitate direcţională excelentă şi un nivel înalt de precizie la virare.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Modul Comfort, Modul ECO PRO şi Modul Sport.

Sistemul Driving Experience Control îţi oferă posibilitatea de a alege între Modul Comfort, Modul ECO PRO, orientat spre eficienţă şi Modul Sport, care face posibil condusul mai dinamic.

Eficienţă cu Modul ECO PRO.

Modul economic ECO PRO adaptează în mod inteligent curbele caracteristice pentru acceleraţie şi pentru transmisie, precum şi strategia de încălzire/ aer condiţionat. Modul ECO PRO reduce consumul de combustibil cu până la 20%. Funcţia „Coasting”, Asistentul pentru condus proactiv şi opţiunea Rutele ECO PRO (disponibilă doar cu sistemul de navigaţie Professional) ajută la economisire suplimentară de combustibil. Asistentul pentru condus proactiv foloseşte sistemul de navigaţie pentru a evalua condiţiile locale de drum şi pentru a-ţi oferi sfaturi în avans. Dacă există un indicator de schimbare a limitei de viteză după următorul viraj, sistemul îţi recomandă să încetineşti înainte de viraj.
Rutele ECO PRO ajută de asemenea la utilizarea economică a combustibilului. Sistemul sugerează o rută optimizată în ceea ce priveşte eficienţa, pe baza volumului de trafic, a stilului individual de condus şi a condiţiilor locale. Funcţia „Coasting” permite automobilului să ruleze la liber la viteze de până la 160 km/h, imediat ce conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna. În Modul Sport, automobilul răspunde mai direct şi permite un stil de condus sportiv.

MANEVRABILITATE.

MANEVRABILITATE.

BMW Seria 2 Coupé este adaptat la nevoile conducătorului auto în ceea ce priveşte designul şi funcţionalitatea. Dar şi tehnologia sa face totul pentru a crea un automobil care oferă plăcere adevărată de a conduce. Şi atinge acest obiectiv! Datorită tracţiunii BMW spate, a sistemului Driving Experience Control, a direcţiei sport variabile şi – lucru unic în clasa sa – a distribuţiei perfect echilibrate a greutăţii în raport 50:50, acest automobil sports coupé încântă prin manevrabilitate extrem de agilă şi precisă. Sau cum o numim noi: plăcere maximă de a conduce.