PROBABIL CEL MAI BUN COPILOT CARE A EXISTAT VREODATĂ.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW Seria 2 Coupé.

BMW Seria 2 Coupé este deja echipat cu un pasager faţă de încredere: numeroasele sisteme de asistenţă parte a pachetului BMW ConnectedDrive. Acestea sprijină conducătorul auto şi îi permit să se bucure cu adevărat de experienţa unică de condus. Acestea îţi oferă avertismente în timp util atunci când este necesar şi te ajută să parchezi. Sau îţi dau o mână de ajutor atunci când manevrezi, cu ajutorul camerei video cu perspectivă spate, care acţionează ca un al treilea ochi. BMW Seria 2 Coupé este un partener de încredere care te ajută să te concentrezi asupra a ceea ce este cu adevărat important atunci când conduci: drumul.

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.
 

La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi emis dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când semnalizarea este activată.
 

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul tău BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, iar dacă nici atunci conducătorul auto nu reacţionează, se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h). Sistemul de Avertizare de pietoni ajută la prevenirea accidentelor cu pietoni la viteze de aproximativ 20-25 km/h şi reduce gravitatea accidentului la viteze de până la 60 km/h. Dacă este necesară intervenţia sistemului, acesta precondiţionează simultan frânele pentru răspuns mai prompt şi acţionează frâna în mod automat, atunci când este necesar. Sistemul Attentiveness Assistant monitorizează comportamentul conducătorului auto, pentru a identifica simptome ale oboselii şi reacţionează atunci când detectează schimbări neașteptate ale direcției, prin recomandarea unei pauze pe Control Display.

Controller iDrive Touch.

Controller-ul iDrive Touch permite operarea comodă a sistemului iDrive, cu o singură mână. Datorită suprafeţei tactile integrate în Controller, conducătorul auto poate introduce cu uşurinţă informaţii precum destinaţii pentru sistemul de navigaţie, cu ajutorul propriului scris de mână. Poate fi folosit şi pentru a accesa şi a configura numeroase funcţii şi pentru a derula liste de opţiuni. Operarea tactilă a acestui dispozitiv este facilă şi intuitivă, ceea ce facilitează condusul, pentru că nu distrage aproape deloc atenţia de la drum. Toate funcţiile operate prin intermediul Controller-ului pot fi vizualizate în mod comod pe Control Display.

SPEED LIMIT INFO.

Mai bine să fii protejat(ă) decât să-ţi pară rău ulterior: sistemul Speed Limit Info, care include indicator de interzicere a depăşirii, îţi indică limita curentă de viteză şi te anunţă dacă manevrele de depăşire sunt permise. Aceste informaţii sunt afişate pe Info Display-ul din panoul de instrumente. O cameră video specială detectează indicatoarele rutiere relevante.
Informaţiile primite de la camera video sunt procesate de o unitate de control, împreună cu date primite de la sistemul de navigaţie. Prin introducerea altor funcţii în automobil, sistemul poate afişa limitele de viteză temporare, în caz de carosabil ud sau la anumite ore din zi. Acest sistem este disponibil doar împreună cu Sistemul de navigaţie Business sau Professional.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală şi cea perpendiculară pe drum. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci – chiar şi spaţiile înguste de parcare laterală – atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.
 

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice.
 

Atunci când automobilul se apropie încet de un obstacol, Asistentul la parcare este activat automat prin intermediul funcţiei „Auto PDC” (Automatic Park Distance Control, trad. Sistem automat de asistenţă la parcare). Sistemul are funcţii îmbunătăţite care te sprijină în timpul parcării în spaţiile perpendiculare pe şosea. Funcţia PDC emite şi un semnal de avertizare în cazul în care automobilul se apropie prea mult de obstacole aflate lateral, astfel încât tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.
 

Atunci când parchezi fără a utiliza funcţia Asistent la parcare, sistemul de ajutor pentru parcarea laterală foloseşte sezori suplimentari pentru a monitoriza zonele laterale ale automobilului şi afişează obstacolele pe Control Display. Astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului, în timpul manevrelor de parcare. Aceasta sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 20 km/h, cum ar fi la parcare.
Liniile interactive ale benzii îţi indică dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi te sprijină în timpul manevrelor de parcare prin marcarea zonelor în culori pe Control Display. Împreună cu cârligul de remorcare, camera video cu perspectivă spate cu funcţie zoom te ajută să ataşezi remorca mai uşor.