ÎN FORMĂ. NONCONFORMIST. RAPID.

Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Cabriolet.

ÎN FORMĂ. NONCONFORMIST. RAPID.

Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Cabriolet.

Îmbinarea perfectă a contrastelor: sistemul dinamic de tracţiune al BMW Seria 2 Cabriolet şi tehnologiile BMW EfficientDynamics inovatoare unesc puterea fără compromisuri şi eficienţa maximă. Rezultatul: BMW Seria 2 Cabriolet aduce manevrabilitatea şi agilitatea direct pe şosea, fie că se află în Modul PRO ECO sau atunci când este condus în stil sportiv – într-un pachet impulsiv, plin de energie, care face apel la toate simţurile.

ÎN FORMĂ. NONCONFORMIST. RAPID.Dinamica de condus întâlneşte eficienţa în BMW Seria 2 Cabriolet.

Îmbinarea perfectă a contrastelor: sistemul dinamic de tracţiune al BMW Seria 2 Cabriolet şi tehnologiile BMW EfficientDynamics inovatoare unesc puterea fără compromisuri şi eficienţa maximă. Rezultatul: BMW Seria 2 Cabriolet aduce manevrabilitatea şi agilitatea direct pe şosea, fie că se află în Modul PRO ECO sau atunci când este condus în stil sportiv – într-un pachet impulsiv, plin de energie, care face apel la toate simţurile.

TEHNOLOGIE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Datorită tehnologiei BMW TwinPower Turbo, noua generaţie inovatoare de motoare BMW diesel şi pe benzină din familia motoarelor BMW EfficientDynamics oferă performanţă agilă şi răspuns excelent, chiar şi la turaţii mici, în timp ce consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de noxe rămân reduse. Eficienţa sporită şi dinamica optimă oferă plăcere intensă de a conduce.
Motoarele pe benzină sunt echipate cu tehnologie inovatoare a turbocompresorului, control variabil al supapei Valvetronic, control variabil al arborelui cu came VANOS dublu şi sistem High Precision Injection. Împreună, aceste componente asigură eliberare optimă a puterii şi eficienţă îmbunătăţită. Motoarele diesel includ şi alte tehnologii precum turbocompresoare cu geometrie variabilă a turbinei şi cea mai recentă generaţie a sistemului de injecţie Common Rail. Sistemul de combustie optimizat contribuie de asemenea la scăderea consumului de combustibil şi a nivelului emisiilor de noxe.

ÎNCÂNTAREA PLUTEŞTE ÎN AER.

Descoperă dinamica de condus a BMW Seria 2 Cabriolet.

ÎNCÂNTAREA PLUTEŞTE ÎN AER.

Descoperă dinamica de condus a BMW Seria 2 Cabriolet.

SISTEM DINAMIC DE PROPULSIE.

Performanţă înaltă, consum redus de combustibil – acesta este scopul sistemului dinamic de propulsie al BMW Seria 2 Cabriolet. Motoarele diesel şi pe benzină cu tehnologie sofisticată BMW TwinPower Turbo, din familia motoarelor BMW EfficientDynamics, au câştigat în mai multe rânduri premiul „Engine of the Year” (trad. „Motorul anului”). Acestea impresionează prin valori scăzute ale emisiilor de noxe, în timp ce oferă rulare lină, dinamică remarcabilă şi, datorită transmisiei Steptronic cu 8 trepte, acceleraţie fără întrerupere, ce îţi taie răsuflarea.

 • Motoare BMW Twin Power Turbo pe benzină

  Cea mai nouă generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină se remarcă prin performanţă agilă şi răspuns excelent chiar şi la turaţii scăzute. În acelaşi timp, motoarele sunt mai eficiente, au emisii de noxe reduse şi performanţă mai bună decât predecesoarele lor. Aceste motoare inovatoare îmbină cea mai nouă tehnologie de injecţie şi controlul variabil al supapei, inclusiv VANOS dublu cu cea mai recentă tehnologie a turbocompresorului şi reprezintă un punct de reper în strategia de dezvoltare a BMW EfficientDynamics. Rezultatul este un tren de rulare extrem de eficient, care subliniază performanţa noilor motoare BMW. Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie a fost premiat în multiple rânduri cu premiul „Engine of the Year” (trad. „Motorul anului”) şi astfel îşi păstrează reputaţia la nivel mondial pentru puterea dinamică pe care o oferă, rularea extrem de lină şi eficienţa impresionantă. Motoarele din gama BMW EfficientDynamics se bazează pe un concept tehnologic ce s-a dovedit de mare succes şi care este implementat în aproape toate motoarele pe benzină.

 • Motoare BMW Twin Power Turbo diesel

  Noua generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo diesel este dovada aplicării riguroase a filosofiei BMW EfficientDynamics, care îmbină niveluri de top în ceea ce priveşte puterea şi performanţa cu consum redus de combustibil. Motoarele diesel se remarcă prin răspunsul excelent şi performanţa agilă în toată gama de turaţii ale motorului, precum şi prin consumul redus de combustibil. Acestea sunt renumite pentru eficienţa şi dinamica remarcabile, datorită nivelului scăzut de emisii de noxe şi al rulării line, pentru a garanta plăcere maximă de a conduce. Noile motoare diesel din gama BMW EfficientDynamics au construcţie uşoară din aluminiu, precum şi unul, două sau trei turbocompresoare cu geometrie variabilă a turbinei. De asemenea, sunt echipate cu cel mai recent sistem de injecţie directă Common Rail, care garantează combustie optimă pentru a reduce şi mai mult consumul de combustibil şi emisiile de CO2.

 • Transmisie Steptronic cu 8 trepte

  Transmisia automată Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în materie de confort şi performanţă dinamică şi este un element cheie al tehnologiei BMW EfficientDynamics. Gradaţiile extrem de fine dintre trepte permit distribuţie optimă a puterii, în toate treptele de viteză. Acest lucru duce la reducerea semnificativă a consumului de combustibil, în timp ce îi permite conducătorului auto să se bucure de sportivitate sporită şi de performanţă dinamică. Turaţia motorului este redusă, în special la viteze mari, iar acest lucru reduce atât consumul de combustibil, cât şi zgomotul motorului.
  Sistemul este susţinut şi de ambreiajul convertor – chiar dacă automobilul se află în modul manual de operare. Tranziţiile rapide între vitezele motorului şi reglajul precis al transmisiei garantează schimbări imperceptibile de treaptă. Funcţiile integrate, precum trenul de rulare cu sistem de anticipare, sistemul de recunoaştere a conducătorului auto şi sistemul de monitorizare permanentă a traseului automobilului şi a situaţiiilor din trafic influenţează în mare măsură modul în care transmisia schimbă treptele. Indiferent de modul curent de condus, sistemul detectează treapta potrivită de rulare – chiar şi în modul manual de operare. În modul Sport, dinamica de condus este sporită de un reglaj mai fin al motorului şi de o serie de funcţii integrate care folosesc date primite de la sistemul de navigaţie. Modul Comfort are reglaje ale transmisiei orientate spre confort şi asigură mai puţine schimbări ale treptelor de viteză.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus – potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţia „Coasting”, Asistentul pentru condus proactiv şi Rutele ECO PRO oferă potenţial suplimentar de 5% pentru economisirea de combustibil.
Funcţia „Coasting” (disponibilă doar împreună cu transmisia Steptronic cu 8 trepte) deconectează trenul de rulare de la motor, iar automobilul rulează la liber („coasting”), fără putere de la motor, atunci când conducătorul auto ridică piciorul de pe acceleraţie la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h, nu apasă frâna, iar Asistentul pentru condus proactiv nu consideră necesară adaptarea vitezei de rulare.
Pe baza informaţiilor primite de la sistemul de navigaţie, Asistentul pentru condus proactiv (disponibil doar împreună cu sistemul de navigaţie Professional) anticipează virajele, zonele urbane, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei.
În funcţie de trafic, de stilul individual de condus şi de condiţiile rutiere, Rutele ECO PRO (disponibile doar împreună cu sistemul de navigaţie Professional sau cu sistemul de navigaţie Business) afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi Ruta ECO PRO indicată.

SPORTIVITATE PE DRUM.

Extrovertit, energic şi întotdeauna sportiv. Este nevoie de o singură apăsare a butonului start motor pentru a remarca puterea care stă în spatele aspectului încrezător al BMW Seria 2 Cabriolet.
Nivelul de performanţă, distribuţia greutăţii în raport perfect 50:50 şi manevrabilitatea agilă sunt caracteristici unice în clasa sa. Acestea sunt duse la nivel de perfecţiune în BMW M235i.

 • BMW M235i

  Atunci când motorul pe benzină cu 6 cilindri în linie şi putere de 240 kW (326 CP) intră în acţiune, plăcerea de a conduce este garantată. Tehnologii din lumea motorsport precum suspensia M adaptivă, frânele M sau pachetul M Aerodinamic transformă BMW Seria 2 Cabriolet într-un adevărat atlet. Jantele M, volanul M îmbrăcat în piele, scaunele sport sau volanul sport perfect asortat completează aspectul energic al acestui automobil. Este evident pentru toată lumea că acest model cabriolet este iute ca vântul.

 • Manevrabilitate

  BMW Seria 2 Cabriolet rulează maiestuos pe şosea – indiferent de vremea de afară. Datorită tehnologiilor BMW precum tracţiunea spate, sistemul Driving Experience Control şi direcţia sport variabilă, dar şi distribuţia greutăţii în raport 50:50 – unică în clasa sa – acest model impresionează prin agilitate şi manevrabilitate extrem de precise.

 • Suspensie M adaptivă

  Suspensia ideală pentru manevrabilitate şi mai dinamică – amortizoarele controlate electronic ale suspensiei M adaptive se pliază oricărui stil de condus şi oricăror condiţii de rulare. Conducătorul auto poate schimba caracteristicile amortizoarelor prin intermediul sistemului Driving Experience Control. Suspensia a fost coborâtă cu 10 mm, lucru care a condus la creşterea agilităţii. Activarea Modului Sport prin intermediul sistemului Driving Experience Control declanşează o setare considerabil mai rigidă a amortizoarelor. În modul Sport+, Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control) este înlocuit de Controlul dinamic al tracţiunii (DTC – Dynamic Traction Control), care permite un stil de condus mai dinamic prin faptul că asigură mai multă flexibilitate înainte de intervenţia Controlului dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control).

 • Funcţie „Launch Control”

  Funcţia „Launch Control” este inclusă în sistemul de transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte, care permite acceleraţie maximă la pornirea de pe loc. Pentru a profita din plin de această funcţie, nu trebuie decât să activezi Controlul dinamic al tracţiunii (DTC – Dynamic Traction Control) prin apăsarea scurtă a butonului DSC (Dynamic Stability Control, trad. Controlul dinamic al stabilităţii), să muţi maneta schimbătorului de viteze în poziţia „S”, să ţii ferm apăsată pedala de frână şi să apeşi pedala de acceleraţie până la capăt. În timp ce pedala de acceleraţie este apăsată, eliberează pedala de frână, iar automobilul va accelera până la punctul maxim, până ce pedala de acceleraţie este eliberată. Această funcţie este menită să încânte conducătorii auto cu ambiţii dinamice, sportive.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.