DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW Seria 2 Cabriolet.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrului care contează cu adevărat – plăcerea de a conduce fără griji.

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare. La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când semnalizarea este activată.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul tău BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, iar dacă nici atunci conducătorul auto nu reacţionează, se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h). Sistemul de Avertizare de pietoni ajută la prevenirea accidentelor cu pietoni la viteze de aproximativ 20-25 km/h şi reduce gravitatea accidentului la viteze de până la 60 km/h. Dacă este necesară intervenţia sistemului, acesta precondiţionează simultan frânele pentru răspuns mai prompt şi acţionează frâna în mod automat, atunci când este necesar. Sistemul Attentiveness Assistant monitorizează comportamentul conducătorului auto, pentru a identifica simptome ale oboselii şi reacţionează atunci când detectează schimbări neașteptate ale direcției,, prin recomandarea unei pauze pe Control Display.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi este un sistem uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive şi Controller-ul iDrive Touch sunt incluse în pachet.

Sistemul include dispozitiv hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. De asemenea, beneficiezi şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 8,8” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.

  • iDrive Touch Controller

    Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

  • Actualizări automate ale hărţilor

    La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

SISTEM SPEED LIMIT INFO CU INDICATOR DE INTERZICERE A DEPĂŞIRII.

SISTEM SPEED LIMIT INFO CU INDICATOR DE INTERZICERE A DEPĂŞIRII.

Sistemul Speed Limit Info, care include indicator de interzicere a depăşirii, îţi indică limita curentă de viteză pe panoul de instrumente şi te anunţă dacă manevrele de depăşire sunt permise. Aceste informaţii sunt afişate pe Info Display-ul din panoul de instrumente. O cameră video integrată în oglinda retrovizoare monitorizează indicatoarele rutiere relevante. Informaţiile primite de la camera video sunt procesate şi afişate de o unitate de control, împreună cu date primite de la sistemul de navigaţie. Alte caracteristici ale sistemului permit afişarea limitelor de viteză în caz de carosabil ud sau la anumite ore din zi.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală şi cea perpendiculară. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci – chiar şi spaţiile înguste de parcare laterală – atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice.

Atunci când parchezi fără a utiliza funcţia Asistent la parcare, sistemul de ajutor pentru parcarea laterală foloseşte sezori suplimentari pentru a monitoriza zonele laterale ale automobilului şi afişează obstacolele pe Control Display. Astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului, în timpul manevrelor de parcare. Aceasta sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 15 km/h, cum ar fi la parcare.
Liniile interactive ale benzii şi simbolurile colorate ale obstacolelor din imaginea afişată pe Control Display te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi facilitează astfel parcarea. Dacă ai răsucit volanul la maximum, sistemul afişează cercuri roşii de tipul celor de viraje, precum şi linii verzi pentru indicarea traseului. Acestea se adaptează la fiecare mişcare a volanului. Camera video cu perspectivă spate se dezactivează în mod automat după 10 metri sau când automobilul are viteza de peste 15 km/h. Împreună cu cârligul de remorcare, camera video cu perspectivă spate cu funcţie zoom te ajută să ataşezi remorca mai uşor.