DINAMICĂ DE CONDUS ELECTRIZANTĂ.

BMW Seria 2 Active Tourer cu eDrive.

BMW iPerformance

DINAMICĂ DE CONDUS ELECTRIZANTĂ.

BMW Seria 2 Active Tourer cu eDrive.

BMW 225xe Active Tourer îmbină sistemul BMW eDrive şi motorul BMW TwinPower Turbo, pentru a oferi experienţa condusului electric şi mobilitate nelimitată. Interacţiunea inteligentă a celor două sisteme are drept rezultat sistemul xDrive electric. Acest sistem se reglează în mod automat, oferă cea mai bună tracţiune şi agilitate posibile în orice situaţie şi asigură consum de combustibil de la 2,0 până la 2,1 l/100 km şi emisii de CO2 de la 46 până la 49 g/km.

DINAMICĂ DE CONDUS ELECTRIZANTĂ.BMW Seria 2 Active Tourer cu eDrive.

BMW 225xe Active Tourer îmbină sistemul BMW eDrive şi motorul BMW TwinPower Turbo, pentru a oferi experienţa condusului electric şi mobilitate nelimitată. Interacţiunea inteligentă a celor două sisteme are drept rezultat sistemul xDrive electric. Acest sistem se reglează în mod automat, oferă cea mai bună tracţiune şi agilitate posibile în orice situaţie şi asigură consum de combustibil de la 2,0 până la 2,1 l/100 km şi emisii de CO2 de la 46 până la 49 g/km.

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

Flexibilitate, eficienţă şi plăcere de a conduce: BMW 225xe Active Tourer îţi oferă flexibilitate demonstrată şi consum foarte mic de combustibil, împreună cu dinamica de condus caracteristică BMW. Datorită tehnologiei BMW eDrive de la BMW EfficientDynamics, poţi parcurge până la 41 de kilometri în modul integral electric – fără a utiliza nici măcar o singură picătură de combustibil.
 

Pentru a include componentele sistemului eDrive, s-a creat o configuraţie care economiseşte spaţiu – fără a se face compromis în ceea ce priveşte confortul, funcţionalitatea sau spaţiozitatea. În exterior, automobilul este diferit de modelul cu propulsie convenţională, datorită inelului cu lumină LED de pe portul de încărcare, precum şi datorită inscripţiei „eDrive” de pe montanţii C, care indică tehnologia inovatoare de propulsie. În interior, inscripţia „eDrive” se regăseşte pe pragurile portierelor, pe butonul pentru schimbarea modurilor de condus, pe maneta schimbătorului de viteze şi pe panoul de instrumente, unde este vizibil pe tot parcursul călătoriei.

CARACTERISTICI INDIVIDUALE DE CONDUS.

Hibridul plug-in BMW 225xe Active Tourer are mai multe moduri de propulsie, prin care poţi influenţa în mod semnificativ consumul efectiv de energie şi combustibil. Acest lucru depinde atât de modul de condus selectat, cât şi de comportamentul tău de condus. Atunci când bateria este complet încărcată, poţi conduce până la 41 de kilometri fără a utiliza nici măcar o singură picătură de combustibil. În modul AUTO eDrive, accentul se pune pe eficienţă deosebită, prin interacţiunea optimă dintre motorul electric şi motorul cu combustie.

 • Condusul în oraş

  În trafic urban, BMW 225xe Active Tourer exploatează punctele forte ale conceptului de hibrid plug-in. Atunci când bateria este complet încărcată, poţi parcurge în oraş distanţe scurte (de până la 41 km) fără emisii de noxe şi fără nicio picătură de combustibil.

 • Condusul zilnic

  Interacţiunea dintre cele două sisteme de propulsie ale hibridului plug-in se remarcă atunci când faci naveta zilnic. În modul AUTO eDrive, care utilizează în mod optim motorul electric şi motorul cu combustie, acest automobil are consum mai scăzut decât alte automobile din clasa sa cu motoare pe benzină sau diesel. Pe scurt: te bucuri la maximum de flexibilitatea BMW 225xe Active Tourer.

 • Condusul pe distanţe lungi

  Bucură-te de condus eficient – chiar şi pe distanţe lungi. Acest hibrid plug-in are capacitatea excelentă de a parcurge distanţe lungi fără a face compromis în ceea ce priveşte autonomia sau funcţionalitatea.

TREN DE RULARE.

Noul motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 3 cilindri se remarcă prin distribuţie remarcabilă a puterii, prin răspuns excelent chiar şi la turaţii scăzute, prin sunetul uimitor al motorului şi prin eficienţă deosebită. Acest hibrid plug-in cu motor pe benzină şi motor electric reprezintă o unitate puternică de propulsie. Forţa automobilului este reprezentată de motorul cu combustie care propulsează puntea faţă, împreună cu motorul electric de pe puntea spate. Acestea pot funcţiona individual sau concomitent.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Managementul inteligent al energiei este unul din pilonii de bază ai conceptului BMW eDrive. Acest sistem coordonează interacţiunea motorului electric cu toate componentele BMW care propulsează automobilul, pentru a obţine cea mai bună eficienţă posibilă şi dinamică de condus deosebită, dar şi pentru a creşte autonomia electrică a automobilului.

Cu butonul eDrive poţi alege între trei tipuri diferite de condus electric: modul standard AUTO eDRIVE, modul integral electric MAX eDRIVE şi modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”), care menţine constant nivelul de încărcare a bateriei.

 • Mod AUTO eDrive

  În modul AUTO eDRIVE, sistemul BMW EfficientDynamics inteligent determină cea mai eficientă interacţiune dintre motorul electric şi motorul cu combustie – în funcţie de viteza de deplasare şi de starea de încărcare a bateriei. Acest mod are două etape: dacă nivelul de încărcare a bateriei este între 7% şi 100%, poţi conduce integral electric la viteze de până la 80 km/h – fără emisii de noxe şi fără a utiliza nicio picătură de combustibil. La viteze mai mari sau pentru solicitări mai exigente, motorul pe benzină porneşte automat. Dacă nivelul de încărcare a bateriei scade sub 7%, BMW 225xe Active Tourer poate fi condus în mod integral electric cu acceleraţie moderată de până la 20 km/h şi cu acceleraţie uşoară sau cu viteză constantă de până la 55 km/h.

 • Mod MAX eDRIVE

  Condus electric şi distracţie maximă: în modul MAX eDRIVE, te poţi bucura de condusul integral electric la viteze de până la 125 km/h. La viteze mai mari sau în cazul în care potenţialul de accelerare a fost epuizat, motorul cu combustie porneşte automat.

 • Mod SAVE BATTERY

  Când nivelul de încărcare a bateriei este scăzut, modul SAVE BATTERY (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”) permite reîncărcarea bateriei de la motorul cu combustie sau menţine constant nivelul de încărcare al acesteia la 50%. În acest fel, poţi păstra capacitatea bateriei pentru a conduce mai târziu în mod integral electric.

 • Sistem de selectare anticipată a modului de condus

  De îndată ce selectezi destinaţia în sistemul de navigaţie, sistemul de management al energiei cu funcţie de anticipare analizează traseul planificat pe baza datelor constante precum limite de viteză şi informaţii din trafic în timp real. În acest mod, sistemul utilizează modul electric de condus în mod eficient, corespunzător şi, mai presus de toate, sugerează cel mai eficient traseu de urmat (de exemplu, în trafic urban).

 • Drive Performance Control

  Sistemul Driving Experience Control îţi oferă posibilitatea de a alege între modul Comfort, pentru reglaje standard ale motorului şi transmisiei, modul ECO PRO orientat spre eficienţă şi modul Sport pentru condus dinamic. Modul ECO PRO adaptează în mod inteligent caracteristicile pedalei de acceleraţie şi ale transmisiei, precum şi setările pentru sistemul de încălzire/ aer condiţionat, pentru a face condusul cât mai eficient posibil.

  Modul ECO PRO scade consumul de combustibil cu până la 20%. Consumul mic de combustibil se poate atinge şi cu Rutele ECO PRO, care îţi oferă o rută optimizată privind eficienţa pe baza volumului traficului, a stilurilor individuale de condus şi a condiţiilor locale. Astfel, sistemul recomandă o rută care oferă eficienţă optimizată şi prin urmare consum mic de combustibil.

  Modul Comfort oferă o experienţă de condus foarte confortabilă, prin reglarea corespunzătoare a setărilor componentelor suspensiei. În modul Sport, toate setările tracţiunii şi ale suspensiei sunt reglate pentru condus mai dinamic. Motorul răspunde mai rapid, treptele transmisiei automate sunt schimbate la turaţii mai mari, punctele de schimbare a treptelor de viteză în cazul transmisiei manuale sunt indicate mai târziu, iar per ansamblu, automobilul reacţionează mult mai direct şi mai dinamic.

  Sistemul Drive Performance Control este disponibil atât pentru modelele BMW Seria 2 Active Tourer cu sistem de propulsie convenţional, cât şi pentru BMW 225xe Active Tourer.

ÎNCĂRCARE.

Încărcarea bateriei de înaltă tensiune este un proces deosebit de uşor, fie că este vorba de o priză convenţională de la domiciliu sau de sistemul BMW i Wallbox din cadrul produselor şi serviciilor 360° ELECTRIC. Atunci când eşti în deplasare, poţi încărca bateria automobilului la una din numeroasele staţii de încărcare publice ChargeNow.

 • Încărcare la domiciliu

  Automobilul poate fi încărcat la domiciliu uşor şi rapid, prin conectarea la o priză prin intermediul cablului standard de încărcare furnizat şi este gata de plecare cu bateria plină între aproximativ două şi patru ore. Încărcarea este chiar mai rapidă şi mai comodă atunci când se realizează cu sistemul BMW i Wallbox disponibil separat. Această staţie de încărcare pentru uz casnic montată pe perete creşte capacitatea de încărcare şi scade timpul de încărcare, ceea ce o transformă în accesoriul ideal pentru automobilele BMW. Serviciul de instalare este flexibil şi poate fi personalizat pentru nevoile tale specifice. În plus faţă de creşterea suplimentară a capacităţii de încărcare, sistemul BMW i Wallbox Pro sprijină şi integrarea inteligentă în reţeaua electrică de la domiciliu şi oferă funcţii inteligente, împreună cu sisteme de management al energiei.

  Portul de încărcare al automobilului se află în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă faţă. Statusul de încărcare este indicat clar de inelul cu lumină LED de pe portul de încărcare.

 • Încărcare la staţiile publice

  Pe lângă încărcarea automobilului la domiciliu a fost dezvoltat serviciul pentru mobilitate ChargeNow de la BMW, cu ajutorul căruia acum poţi încărca automobilele BMW electrice şi automobile hibride plug-in în locaţii publice. Numeroşi furnizori de staţii de încărcare publice s-au unit pentru a forma o reţea imensă.

  Toate staţiile de încărcare ChargeNow pot fi localizate uşor în sistemul de navigaţie al automobilului, prin intermediul serviciilor BMW ConnectedDrive, al aplicaţiei „BMW Remote App” sau al website-ului ChargeNow. Portul de încărcare al automobilului se află în spatele unei clapete de pe panoul lateral din partea stângă faţă, unde un inel cu lumină LED de pe portul de încărcare oferă informaţii cu privire la statusul de încărcare a bateriei. Aceste informaţii sunt vizibile chiar şi din exteriorul automobilului.

  Cu ajutorul cardului ChargeNow şi al aplicaţiei „Intercharge”, acum poţi beneficia de acces fără plată în numerar pentru a utiliza staţiile de încărcare. Descrierea generală a tuturor procedurilor de încărcare poate fi accesată prin intermediul portalului pentru clienţi la adresa chargenow.com. Cu ChargeNow, clienţii primesc şi detalierea tuturor costurilor acumulate, iar la sfârşitul lunii primesc factura, care se plăteşte cu cardul.

CONECTIVITATE.

Eşti mereu conectat(ă) la automobilul tău BMW: prin intermediul smartphone-ului (iOS sau Android) sunt disponibile atât Serviciile BMW la distanţă (serviciile nu sunt disponibile încă în România), precum încuierea de la distanţă, cât şi funcţiile specifice hibridului. Astfel ai mereu o imagine de ansamblu despre consumul de combustibil şi eficienţa automobilului tău BMW 225xe Active Tourer. Există servicii BMW pentru fiecare situaţie, iar acestea pot fi utilizate atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului.

 • Aplicaţia „My BMW Remote”

  Aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobile hibrid plug-in şi pentru dispozitive cu sistem de operare iOS sau Android afişează informaţii detaliate despre starea curentă a automobilului tău BMW – precum locaţia automobilului, nivelul de încărcare a bateriei şi distanţa care mai poate fi parcursă în mod electric.

  Poţi controla procedura de încărcare de la distanţă, prin intermediul cronometrului săptămânal şi poţi activa controlul temperaturii tot de la distanţă, moment care să coincidă cu începutul călătoriei. Cu ajutorul acestei aplicaţii, destinaţii precum puncte de interes şi staţii de încărcare pot fi trimise cu uşurinţă direct în automobil.

  Aplicaţia „My BMW Remote” pentru automobile hibrid plug-in măsoară eficienţa fiecărei călătorii şi oferă sfaturi utile, precum metode mai eficiente de condus şi de creştere a autonomiei.

 • Precondiţionare

  Intri într-un automobil confortabil, răcoros în timpul verii şi într-unul cald, cu geamuri dezgheţate în timpul iernii – aceste lucruri sunt posibile datorită sistemului de încălzire şi de răcire staţionar al BMW 225xe Active Tourer. Datorită unui compresor electric de răcire şi a unui sistem electric de încălzire fără rezervor, aerul condiţionat automat poate funcţiona aproape silenţios chiar şi atunci când motorul este oprit. Pot fi programate în avans două moduri diferite de pornire.

  Cu o jumătate de oră înainte de pornirea în călătorie, sistemul inteligent de control reglează automat nivelul de încălzire, de răcire sau de aerisire. Sistemul este operat prin intermediul Controller-ului iDrive din interiorul automobilului sau cu ajutorul unui smartphone, cu aplicaţia „My BMW Remote”.

  Acest lucru este posibil în cazul în care bateria de înaltă tensiune este încărcată suficient, iar sistemul de încălzire şi de răcire staţionar funcţionează indiferent dacă automobilul este în curs de încărcare sau nu.

INTERIOR ŞI FUNCŢIONALITATE.

BMW 225xe Active Tourer este economic în ceea ce priveşte consumul de combustibil, dar foarte generos atunci când vine vorba de spaţiul amplu pe care îl oferă. Datorită poziţiei înalte în scaune, pasagerii din spate se bucură de privelişte încântătoare. Bateria de înaltă tensiune este situată în mod compact sub bancheta din spate, ceea ce înseamnă că rămâne întotdeauna suficient spaţiu pentru a transporta diverse obiecte. Bancheta spate cu rabatare standard în raport de 40:20:40 subliniază calităţile practice ale acestui automobil. Astfel, portbagajul este mai flexibil, iar transportul obiectelor voluminoase devine mai uşor.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de combustibil, emisii de CO2 şi consum de energie pentru BMW 225xe iPerformance Active Tourer:

  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 2,0 până la 2,1
  Emisii medii de CO2, în g/km: de la 46 până la 49
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: de la 11,8 până la 11,9

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie depind de formatul de jante şi anvelope selectat.
  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.