DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW Seria 2 Active Tourer.

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW Seria 2 Active Tourer.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrului care contează cu adevărat – plăcerea de a conduce fără griji.

DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW Seria 2 Active Tourer.

Numeroase tehnologii inovatoare te ajută în diverse moduri şi îţi oferă un nivel ridicat de confort şi de siguranţă. Astfel, te poţi concentra asupra lucrului care contează cu adevărat – plăcerea de a conduce fără griji.

ASISTENŢĂ ÎN AMBUTEIAJE.

ASISTENŢĂ ÎN AMBUTEIAJE.

Sistemul de asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone. La viteze de până la 60 km/h, sistemul permite automobilului să ruleze la liber, în funcţie de celelalte automobile participante la trafic, ceea ce înseamnă că ambuteiajele devin mai puţin stresante. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă, dacă este nevoie – oferind şi sprijin din partea direcţiei active. Acest lucru te ajută să rămâi pe traseu, iar tot ce trebuie să faci este să ţii măcar o mână pe volan. Automobilul se va repune în mişcare în mod automat, după o staţionare de 30 de secunde. Iată un aspect care duce plăcerea de a conduce automat la un alt nivel.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate viteza curentă şi instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

Simbolurile proiectate pe panoul retractabil deasupra panoului de instrumente sunt afişate integral color şi redau semnele de circulaţie în mod realist, în timp ce culoarea uşor nuanţată a panoului măreşte contrastul. Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, însă poate fi de asemenea reglată manual, în funcţie de preferinţele individuale. Afişajele pe timp de zi şi cele pe timp de noapte prezintă caracteristici diferite. În plus, poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi avertizările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto. Informaţiile nu sunt complet vizibile dacă porţi ochelari de soare cu lentile polarizate.

PACHET DRIVING ASSISTANT PLUS.

Pachetul Driving Assistant Plus creşte semnificativ siguranţa şi confortul. Acest pachet include sistemul de Avertizare de coliziune frontală şi sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Asistentul faza lungă, sistemul Speed Limit Info, pilotul automat cu funcţie Stop&Go bazat pe camere video, precum şi sistemul de asistenţă în ambuteiaje.

Notă: Această funcţie poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

 • Asistent la condus

  Pachetul Driving Assistant include sisteme de asistare a conducătorului auto bazate pe camere video, precum sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, sistemul de Avertizare de coliziune frontală, funcţia BMW Selective Beam şi sistemul Speed Limit Info. Sistemul de Avertizare de coliziune frontală şi sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare te avertizează în cazul unui risc de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h, în timp ce sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului.

 • Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie

  Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când activezi semnalizarea.

 • Avertizare de proximitate şi de pietoni

  Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Atunci când există riscul unei coliziuni, sistemul de Avertizare de coliziune frontală emite avertizări la două niveluri – un semnal vizual pe ecranul panoului de instrumente, urmat de un semnal acustic. Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe, sistemul acţionează frânarea automat, pentru a reduce viteza de impact. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul tău BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h).

 • Pilot automat cu funcţie Stop & Go.

  Pilotul automat cu funcţie Stop & Go bazat pe camere video menţine constantă viteza selectată de până la 140 km/h şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Dacă este necesar, acesta va aplica frânarea până la oprirea completă, apoi va porni din nou în mod automat. În trafic aglomerat, acesta menţine distanţa minimă faţă de automobilul din faţă.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice. Iar astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului, în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă spate sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 15 km/h, cum ar fi la parcare.
Liniile interactive ale benzii din imaginea afişată pe Control Display te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi îţi oferă asistenţă în timpul manevrelor de parcare. Dacă ai răsucit volanul la maximum, sistemul afişează cercuri roşii de tipul celor de viraje, precum şi linii verzi pentru indicarea traseului. Acestea se adaptează la fiecare mişcare a volanului.
Camera video cu perspectivă spate se dezactivează în mod automat după 10 metri sau când automobilul are viteza de peste 15 km/h. Împreună cu cârligul de remorcare, camera video cu perspectivă spate cu funcţie zoom te ajută să ataşezi remorca mai uşor.

Sistem de navigaţie Plus cu Controller iDrive Touch.

Sistemul de navigaţie Plus ce include sistemul BMW Head-Up Display îmbină diverse funcţii utile: sistem de navigaţie cu afişaj LCD color de 8,8”, radio, MP3 player cu tuner RDS dublu şi afişaj TFT de 5,7” cu rezoluţie mare pentru panoul de instrumente. Sistemul de asistenţă la drum oferă informaţii prin afişarea unei săgeţi sau hărţi, împreună cu instrucţiuni vocale. Sistemul de navigaţie este operat în mod intuitiv prin intermediul Controller-ului iDrive Touch cu butoane directe de control al meniului şi opt marcaje funcţionale sau – în funcţie de echipamentele automobilului – prin intermediul comenzii vocale.
Sistemul de navigaţie Plus oferă conducătorului auto traseul cel mai rapid şi direct în numeroase ţări europene şi, în anumite cazuri, chiar în afara acestora. Tehnologia de transmitere a informaţiilor din trafic (TMC – Traffic Message Channel) este utilizată pentru a detecta obstacolele din timp. În acelaşi timp, sunt calculate rapid rutele alternative, pentru ca tu să ajungi la destinaţie în condiţii de siguranţă.

Navigation system Professional.