DIMENSIUNI REDUSE. PLĂCERE NELIMITATĂ DE A CONDUCE.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW Seria 2 Active Tourer.

DIMENSIUNI REDUSE. PLĂCERE NELIMITATĂ DE A CONDUCE.

Dinamica de condus şi eficienţa BMW Seria 2 Active Tourer.

Fie că te afli în trafic urban, pe drumuri de munte abrupte sau pe drumuri neasfaltate – un singur lucru rămâne neschimbat cu BMW Seria 2 Active Tourer: experienţa incomparabilă de a conduce. Cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, direcţia inovatoare cu răspuns remarcabil şi numeroasele sisteme ingenioase de control al şasiului, BMW Seria 2 Active Tourer este maestru în fiecare viraj şi pe orice suprafaţă de drum – iar astfel îţi oferă siguranţă şi plăcere maximă de a conduce.

DIMENSIUNI REDUSE. PLĂCERE NELIMITATĂ DE A CONDUCE.Dinamica de condus şi eficienţa BMW Seria 2 Active Tourer.

Fie că te afli în trafic urban, pe drumuri de munte abrupte sau pe drumuri neasfaltate – un singur lucru rămâne neschimbat cu BMW Seria 2 Active Tourer: experienţa incomparabilă de a conduce. Cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, direcţia inovatoare cu răspuns remarcabil şi numeroasele sisteme ingenioase de control al şasiului, BMW Seria 2 Active Tourer este maestru în fiecare viraj şi pe orice suprafaţă de drum – iar astfel îţi oferă siguranţă şi plăcere maximă de a conduce.

TEHNOLOGIE BMW TWINPOWER TURBO.

Datorită tehnologiei BMW TwinPower Turbo, motoarele inovatoare BMW diesel sau pe benzină ating performanţă agilă şi oferă răspuns excelent chiar şi la turaţii scăzute, în timp ce asigură consum de combustibil şi emisii de noxe foarte mici. Cea mai recentă generaţie de motoare din familia EfficientDynamics îmbină cea mai nouă tehnologie de injecţie de combustibil şi distribuţie complet variabilă cu tehnologia inovatoare a turbocompresorului, pentru eficienţă şi dinamică îmbunătăţite.

Putere şi eficienţă într-un singur automobil.

Motoarele BMW TwinPower Turbo ale BMW Seria 2 Active Tourer.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.

UN VAL DE ADRENALINĂ ÎN FIECARE ZI.

Descoperă BMW Seria 2 Active Tourer în acţiune.

UN VAL DE ADRENALINĂ ÎN FIECARE ZI.

Descoperă BMW Seria 2 Active Tourer în acţiune.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Sistemul sDrive se regăseşte în automobilele BMW unde cuplul distribuit de trenul de rulare este transmis prin intermediul unei singure punţi. În cazul automobilelor cu dimensiuni compacte care oferă totuşi interior spaţios şi portbagaj flexibil, extensibil, sistemul sDrive de pe puntea faţă împreună cu motorul transversal reprezintă soluţia eficientă care în acelaşi timp garantează dinamică şi agilitate remarcabile.

100% SPORTIV.

Atât pe drumuri drepte, cât şi în viraje, în călătorii lungi sau în traficul agitat din oraş – cu forţa sa de propulsie, agilitatea, transmisia cu răspuns rapid şi ţinuta de drum excelentă, BMW Seria 2 Active Tourer îşi demonstrează caracterul atletic în orice situaţie.

 • Transmisie Steptronic

  Transmisia Steptronic cu 6 trepte face ca schimbarea treptelor de viteză şi condusul să fie mult mai comode, datorită răspunsului excelent la schimbarea treptelor de viteză. Transmisia Steptronic cu 8 trepte face ca schimbarea treptelor de viteză şi condusul să fie mult mai comode, datorită tranziţiilor rapide între turaţiile motorului şi datorită scăderii timpului de schimbare a treptelor de viteză. Astfel, ţi se oferă confort deosebit, dinamică impresionantă şi consum de combustibil mic.

  Transmisia Steptronic sport cu 8 trepte face ca schimbarea treptelor de viteză şi condusul să fie mult mai comode, datorită tranziţiilor rapide între turaţiile motorului şi datorită scăderii timpului de schimbare a treptelor de viteză. Pe lângă selecţia automată a treptelor de viteză, acestea pot fi schimbate şi manual cu ajutorul schimbătorului de viteze sau, pentru un condus chiar mai dinamic, cu ajutorul padelelor de schimbare a treptelor de pe volan.

 • Funcţie Launch Control şi sistem BMW Performance Control

  Funcţia „Launch Control” îi încântă cu siguranţă pe conducătorii auto cu ambiţii dinamice şi sportive. Funcţia permite acceleraţie maximă la pornirea de pe loc atunci când elibereazi pedala de frână şi apeşi pedala de acceleraţie. Această funcţie reglează motorul pentru a ajunge la viteza ideală de pornire, iar transmisia Steptronic sport calculează în mod constant intervalul ideal al treptelor de viteză, pentru ajustarea optimă a turaţiilor motorului în aşteptarea momentului trecerii la o treaptă de viteză superioară.

  În viraje, sistemul BMW Performance Control intervine pentru a controla motorul şi puterea de frânare, astfel încât roţile din exterior primesc mai multă putere, iar cele din interior mai puţină. Acest lucru face ca automobilul să vireze practic singur, iar astfel siguranţa şi confortul cresc.

 • Control dinamic al amortizoarelor

  Controlul dinamic al amortizoarelor îţi permite să alegi între două reglaje pentru amortizoare, pentru călătorii foarte line şi dinamică de condus sporită. Pe lângă opţiunea Comfort din echiparea standard, care asigură o experienţă de condus liniştită şi plăcută, este disponibil şi modul Sport. Acesta tensionează amortizoarele, iar condusul devine mai direct şi mai dinamic. Aceste moduri se activează prin intermediul butonului Driving Experience Control de pe consola centrală.

 • Servodirecţie electromecanică şi direcţie sport variabilă

  Servodirecţia electromecanică asigură direcţionare mai precisă, în timp ce îmbunătăţeşte agilitatea şi confortul la condus. Pentru asigurarea unei direcţii precise caracteristice BMW împreună cu tracţiunea faţă, sistemul de servodirecţie electromecanică este perfect calibrat noului concept de condus. Unitatea servo şi cutia de direcţie au fost îmbinate într-o singură componentă. Acest lucru înseamnă că sistemul de direcţie funcţionează cu fricţiuni minime.

  Pentru direcţionare precisă şi fără interferenţe, servodirecţia electronică asistă prin anularea forţelor de rulare, care în mod normal sunt perceptibile, aplicând o contra-forţă de atenuare calculată de sistemul DSC (Dynamic Stability Control, trad. „Controlul dinamic al stabilităţii”). Această compensare a forţelor de rulare are drept rezultat precizie direcţională specifică automobilelor cu tracţiune spate.
  Partea frontală foarte rigidă şi precizia motricităţii punţii contribuie la direcţionare cu rezultate excepţionale în viraje. Sistemul de servodirecţie electromagnetică îi cucereşte pe conducătorii auto datorită preciziei şi răspunsului prompt, precum şi prin efortul mic necesar în timpul manevrelor de parcare.

  Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă răspuns direct şi permite condus agil cu efort fizic mic la virare. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse proporţii de direcţie, ceea ce îmbunătăţeşte manevrabilitatea în timpul condusului sportiv, iar manevrele de parcare şi virajele se realizează mai comod.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus – potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţiile suplimentare precum „Coasting”, Asistentul pentru condus proactiv şi Rutele ECO PRO permit economisirea a încă cinci procente din consumul de combustibil.

 • Rute ECO PRO

  În funcţie de trafic, de condiţiile rutiere şi de stilul individual de condus, Rutele ECO PRO afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi Ruta ECO PRO indicată.

 • Coasting

  Funcţia „Coasting” opreşte motorul şi deconectează trenul de rulare, iar automobilul rulează la liber, fără a consuma combustibil. Automobilul „alunecă” de-a lungul drumului la viteze între 50 şi 160 km/h, atunci când iei piciorul de pe acceleraţie şi nu apeşi frâna. Pe baza informaţiilor primite de la sistemul de navigaţie, Asistentul pentru condus proactiv anticipează virajele, zonele urbane, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei.

FUNCŢIE START STOP MOTOR AUTOMATĂ.

FUNCŢIE START STOP MOTOR AUTOMATĂ.

Funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv. Atunci când automobilul se opreşte temporar, de exemplu în timp ce aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată economiseşte combustibil prin oprirea motorului imediat ce automobilul este la ralanti şi ai luat piciorul de pe ambreiaj (transmisie manuală) sau atunci când frânezi până la oprire completă (transmisie Steptronic).


Un semnal pe Info Display indică faptul că funcţia Start Stop motor automată este activă. De îndată ce apeşi ambreiajul (transmisie manuală) sau iei piciorul de pe frână (transmisie Steptronic), motorul porneşte din nou imediat, în mod automat.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

De fiecare dată când frânezi se generează energie cinetică, iar până de curând această energie nu era utilizată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare profită acum de acest potenţial, mult timp necunoscut. Acesta canalizează energia generată de fiecare dată când frânezi sau iei piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o transformă în electricitate.


Această electricitate este apoi utilizată pentru a încărca bateria automobilului. Sistemul inteligent de management al energiei înseamnă că alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant şi că generatorul este astfel mai puţin solicitat. Drept rezultat, consumul de combustibil este mic, iar performanţa creşte – caracteristic tehnologiei BMW EfficientDynamics.

INDICATOR DE SCHIMBARE OPTIMĂ A TREPTELOR DE VITEZĂ.

INDICATOR DE SCHIMBARE OPTIMĂ A TREPTELOR DE VITEZĂ.

Schimbarea treptelor de viteză la momentul potrivit poate economisi combustibil, în special în condiţii de trafic urban şi pe distanţe lungi. Schimbi treapta de viteză la momentul optim şi consumi mai puţin combustibil – sistemul electronic al motorului identifică cea mai eficientă treaptă de viteză pe baza condiţiilor de drum şi a vitezei motorului. Pe Info Display se aprinde o săgeată care te anunţă că este mai eficient să conduci într-o treaptă de viteză superioară sau inferioară. De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi, în acest caz, recomandarea este amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Teste comparative au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.