AJUTOARE INTELIGENTE ÎN ORICE SITUAŢIE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Seria 1, cu 3 uşi.

Condusul devine şi mai relaxant atunci când sisteme inteligente de asistare preiau din sarcinile tale. Asistentul la condus te avertizează în ceea ce priveşte potenţialele pericole. Sistemul de navigaţie Professional ştie cum să le ocolească. Iar funcţia Speed Limit Info te asigură că respecţi toate regulile în trafic. Acestea sunt doar câteva din numeroasele funcţii menite să sporească distracţia ta la condus.

Driver Assitance 6

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.

La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când semnalizarea este activată.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul tău BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, iar dacă nici atunci conducătorul auto nu reacţionează, se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h). Sistemul de Avertizare de pietoni ajută la prevenirea accidentelor cu pietoni la viteze de aproximativ 20-25 km/h şi reduce gravitatea accidentului la viteze de până la 60 km/h. Dacă este necesară intervenţia sistemului, acesta precondiţionează simultan frânele pentru răspuns mai prompt şi acţionează frâna în mod automat, atunci când este necesar. Sistemul Attentiveness Assistant monitorizează comportamentul conducătorului auto la direcţionare, pentru a identifica simptome ale oboselii şi reacţionează atunci când surprinde abateri, prin recomandarea unei pauze pe Control Display.

PILOT AUTOMAT CU FUNCŢIE STOP & GO.

Pilotul automat cu funcţie Stop & Go, care include funcţie de avertizare la apropiere bazată pe radar şi funcţie de decelerare completă şi de frânare în caz de urgenţă, oferă confort şi siguranţă în ambuteiaje. Sistemul menţine constantă viteza selectată de conducătorul auto, precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Sistemul preia acceleraţia şi frânarea şi menţine distanţa selectată faţă de automobilul din faţă, până la oprire completă, chiar şi atunci când circuli cu viteză redusă ori în trafic aglomerat. Dacă automobilul tău BMW se apropie de automobilul din faţă sau dacă un alt automobil intră pe bandă, sistemul adaptează viteza în funcţie de noua situaţie. Sistemul poate fi activat la viteze de până la 210 km/h.
Funcţia Stop & Go adaptează în mod automat viteza până la oprire completă, dar şi accelerează înapoi până la viteza dorită într-un interval de timp limitat, imediat ce traficul permite acest lucru.
Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul tău BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de proximitate. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală şi cea perpendiculară. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci – chiar şi spaţiile înguste de parcare laterală – atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice.

Atunci când automobilul se apropie încet de un obstacol, Asistentul la parcare este activat automat prin intermediul funcţiei „Auto PDC” (Automatic Park Distance Control, trad. Sistem automat de asistenţă la parcare). Sistemul are funcţii îmbunătăţite care te sprijină în timpul parcării în spaţiile perpendiculare pe şosea. Funcţia PDC emite şi un semnal de avertizare în cazul în care automobilul se apropie prea mult de obstacole aflate lateral.

Atunci când parchezi fără a utiliza funcţia Asistent la parcare, sistemul de ajutor pentru parcarea laterală foloseşte sezori suplimentari pentru a monitoriza zonele laterale ale automobilului şi afişează obstacolele pe Control Display. Astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte numeroase funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive şi Controller-ul iDrive Touch sunt incluse în pachet. Sistemul include dispozitiv hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. De asemenea, beneficiezi şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 8,8” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.

  • Controller iDrive Touch

    Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

  • Actualizări automate ale hărţilor

    La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

SPEED LIMIT INFO.

SPEED LIMIT INFO.

Siguranţa este pe primul loc: sistemul Speed Limit Info, care include indicator de interzicere a depăşirii, îţi indică limita curentă de viteză pe panoul de instrumente şi te anunţă dacă manevrele de depăşire sunt permise. Aceste informaţii sunt afişate pe Info Display-ul din panoul de instrumente. O cameră video integrată în oglinda retrovizoare monitorizează indicatoarele rutiere relevante. Informaţiile primite de la camera video sunt procesate şi afişate de o unitate de control, împreună cu date primite de la sistemul de navigaţie. Alte caracteristici ale sistemului permit afişarea limitelor de viteză în caz de carosabil ud sau la anumite ore din zi.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă spate sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 15 km/h, cum ar fi la parcare.
Liniile interactive ale benzii din imagine te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi facilitează astfel parcarea, prin afişarea de simboluri colorate pe Control Display. Dacă ai rotit volanul la maximum, sistemul afişează cercuri roşii de tipul celor de viraje, precum şi linii verzi pentru indicarea traseului. Acestea se adaptează la fiecare mişcare a volanului.
Camera video cu perspectivă spate se dezactivează în mod automat după 10 metri sau când automobilul are viteza de peste 15 km/h. Camera video cu perspectivă spate este prevăzută cu funcţie zoom, astfel încât să poţi ataşa cu uşurinţă o remorcă de cârligul de remorcare.

ASISTENT FAZA LUNGĂ.

ASISTENT FAZA LUNGĂ.

Asistentul faza lungă te ajută pe timp de noapte, prin comutarea automată între faza lungă şi faza scurtă, în funcţie de prezenţa altor automobile în faţă sau de traficul din sens opus. Intensitatea luminii este scăzută în mod automat şi atunci când iluminatul stradal este suficient.
O cameră video situată lângă oglinda retrovizoare detectează farurile altor automobile de la distanţe de până la 1.000 de metri. Stopurile automobilelor din faţă sunt detectate de la o distanţă de 500 de metri. Când Asistentul faza lungă este activat şi se apropie un automobil din sens opus ori când sunt detectate stopurile unui automobil din faţă, sistemul comută automat între faza lungă şi faza scurtă.